|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Też zawsze miałam lepsze stosunki z tatą. Teraz mi trochę brakuje tego, bo nie mogę mu pomóc w kwestii chociażby wycinki drzew na działce. Wszystko robi sam, jak z nim jeździłam to zawsze w czymś pomogłam, a niestety mój mąż nie raczy nawet zadzwonić i zapytać, czy trzeba w czymś pomóc. Ostatnio tata chyba codziennie jeździ po pracy na działkę i coś robi... Wczoraj jak rozmawialiśmy, to słyszałam w głosie, że jest zmęczony. A niestety to taki typ jak ja, jak coś robi to do końca i solidnie. Też nie potrafiłam wrzucić na luz, dopiero teraz przystopowałam i to też nie ze względu na siebie, tylko na dziecko. Moi rodzice nie mówią, że coś dadzą, zazwyczaj zwyczajnie dają, bez wcześniejszych zapowiedzi. Może Twoja mama uważa, że jeszcze zdąży dać. Zgadzam się. |
|
|
|
|
#4262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, ze rosół i schabowy w domu będzie tańszy, ale mnie nie uśmiecha się bieganie po kuchni i skakanie wokół gości w taki dzień ![]() A nawet jeśli ktoś chce imprezę na całą wieś wyprawić, to niech sobie wyprawia. Nawet świniobicie może robić
|
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
zmykam miłego weekendu papa
|
|
|
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sterta rzeczy uprasowanych na stole też rośnie, co mnie też cieszy, bo czym więcej zrobie teraz tym mniej bedę miała na ostani miesiąc![]() Cytat:
witamy - widzę że dołączasz prawie na samą końcówkę ![]() Cytat:
dokładnie miałam tak samo - z tatą tapetowałam, zakładałam sufity, malowałam, naprawiałam elektyrkę i samochód.... jakoś z mamą nigdy nie było "proszę czy możesz mi pomóc" tylko masz to zrobić bo jesteś dziewczyną, więc wolałam z tatą zaszywać się w garażu... mi też tych chwil straconych szkoda, dużo mnie nauczył i za to jestem mu wdzięczna, z resztą on zawsze pokłada we mnie nadzieje i nigdy nie staną przeciwko mnie - w przypadku mojej mamy jest odwrotnie. Nawet na głupim przykładzie ostaniego mojego faceta, który chlał, był na moim utrzymaniu i do tego rozwalał mi pół domu - na co mam świadków, bo koleżanka była ze mną na policji żeby się go pozbyć - a wiesz co powiedziała moja mama? Ze on uwaga uwag - "odszedł" bo to ja byłam ta zła i nie był w stanie ze mną wytrzymać, a w ogóle to LUDZIOM TRZEBA WYBACZAĆ i ona nie widzi nic złego w utrzymywaniu z nim znajomości i donoszeniu mu co u mnie.... za to mój tata jest stanowczo po mojej stronie po całej historii którą usłszał i którą mu opowiedział R. Że jeśli on się u nas pojawi, to długo nie zabawi ![]() a co do chrzcin - wiem że to duże ułatwienie, ale dziewczyną chodziło o to chyba, że robi się prawie jak wesela, zastaw się a postaw się. Tak jak np u mojej mamy rodziny, chrzciny na 70 osób!!!! toż przecież przesada... co do lokali, to jak znajdziesz fajny i tani, i masz mało osób to pewnie że warto - nie narobisz się nie będziesz zmęczona i nie będziesz ciągle sprzątać, przyjadą i pojadą i tyle... |
|||
|
|
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
Z mezem wynajmujemy mieszkanie i dopiero teraz przyszło mi do głowy, zeby poinformowac wlascicelke ze jestem w ciazy
Chyba troche zdziwi sie,ze jestem juz w 7 miesiacu . Zdalam sobie sprawe,ze w sumie wynajmujacy nie musza sie zgodzic na nowego wspollokatora, ciekawe co mi odpisze
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah - mi to w ogóle nie przyszło do głowy
ale ja nie będę się im chwalić bo oprócz tego że wpłacam im pieniądze na konto to nic ich nie interesuje
|
|
|
|
#4267 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Pamka,
napisz cos wiecej o sobie, jak przechodzisz ciaze, chlopczyk czy dziewczynka, czy masz juz wybrane imie..?
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to czy ktoś robi na 10 osób czy na 70... skoro ma się dużą rodzinę i kogoś stać, to niech robi. Tak samo z weselem, jeden robi przyjecie na 60 osób, a innemu 300 będzie mało, bo pół wsi to rodzina
|
|
|
#4269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W sumie z jednej strony cieszylabym sie, gdyby nas nie chciala,bo tak maz nie ma motywacji,zeby pomoc mi szukac mieszkania w miejscu,gdzie kiedys mieszkalismy.Bo tu przeprowadzilismy sie,choc okolica nieciekawa-bo z dawnego mieszkania musielismy,a z tego mieszkania zjezdzalam winda do pracy-do biura taki maly komfort. Wprowadzilismy sie we wrzesniu, przyszła do mnie cięzarna kolezanka zobaczyc mieszkanie, dotknelam jej brzuszka, a ona powiedziala -"uwazaj bo sie zarazisz, w sumie macie tu duzo ciekawych miejsc do zmajstrowania dzieciaczka" wysmialam ją i pare dni pozniej wyprobowalismy pewien kąt i tak zamieszkal u mnie Mariusz
|
|
|
|
|
#4270 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oby tak dalej Cytat:
![]() ![]() Ja tez wole nie mówić ile przytyłam bo wydaje mi się że za dużo.... A do rozwiązania jeszcze trochę więc na pewno przytyje jeszcze... A nie umiem zrezygnować ze słodyczy i rożnych zachcianek ... ![]() Ja już dziś po spacerze od kiedy codziennie wychodzę na spacer lepiej się czuje lepiej w nocy śpię. Wczoraj miałam jakieś bóle w dole brzucha, bolało mnie tak z 30 min tak jakby jakieś skurczy czy coś a na pewno przypomniało to ból przy okresie. Dziś narazie nic nie boli. |
|||
|
|
|
#4271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, tylko dla mnie szkoda byloby kasy- i to moje zdanie a nie obrzenie. Wolalabym te pieniadze zainwestowac albo wydac na cos konkretnego, nawet jakbym oplywala w fortunie. Do tego nie lubie wtracac sie w zycie innych i zapraszac ich na uroczystosc-a im bedzie glupio przyjsc z pustymi rekami,trzeba sie jakos ubrac itd. Taka wdziecznosc-wdziecznosc, potem budzi to nadal wdziecznosc,bo w Polsce wypada zaprosic tego, kto jego zaprosil. Moj szef wolal mi nie zaplacic wyplaty,bo musial zorganizowac swojemu dziecku roczek
|
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego grubo zastanawiam się nad drugim dzieckiem
|
|
#4273 | |
|
Wtajemniczenie
|
No nic nie ma, ale się wpierdz... Żyć się czasem nie daje.
Cytat:
![]() A tak w ogóle to zamiast iść na spacer, weszłam do auta i zrobiłam zakupy w Biedronce
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-02 o 14:39 |
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bylo mnie i 10 stron ponad do nadrobienia;/ niestety nie mam dzis na to czasu
musze upiec biszkopta i zrobic jakies ciasto bo jutro mam gosci.W wolnej chwili bede musiala wsyztko nadrobic ;] Milego dnia!
|
#4275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli ktoś się zapowie, to spoko, ale my już nie zapraszamy. U nas jest zwyczaj parapetówek. A że my dopiero co się wprowadziliśmy, więc po kolei zapraszałam całą rodzinę, żeby nie było... Partiami, żeby mieć luz W sumie się cieszyłam, bo mamy fajną rodzinę, ale już nie mam tyle siły żeby piec ciasta, robić mega zakupy itp. Teraz sobie obiecałam że następna impreza to będzie urodzinowa męża w kwietniu o ile będę się dobrze czuła. A w święta co najwyżej upiekę ciasto, bo w jedno święto będziemy u jednych rodziców a w drugie u drugich i spokój
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
a mowiłas lekarzowi?ja dopiero zap[ytam sie o to 9 marca bo wtedy mam wizyte dzisiaj o malo sie nie przewrocilam z tych zawrotów a najgorsze jest to jak ja dojde do lekarza jak mam na 12 a o tej porze dalej mnie trzyma
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2012-03-02 o 14:54 Powód: bład w pisowni |
|
|
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o kwestie chrzcin, to albo zrobimy w domu albo w lokalu, nie będzie więcej jak z 13-15 osób, szczerze wolałabym w lokalu, nie chciałabym też latać ani nikogo wykorzystywać, chodzi o babcie, najchętniej też zrobiłabym je sobotę o nie niedzielę, ani nie w żadne święta
Podobno teraz, żeby ochrzcić dziecko trzeba chodzić na kilka spotkań do kościoła, rodzice + chrzestni Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-03-02 o 15:03 |
|
|
|
#4279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
każdy ma swoją rację - a z racją jak wiecie z czym Cytat:
|
|||
|
|
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Znowu jeden dzień Wam odpuściłam i już mam 10 str do tyłu Dobrze, że jutro sb to może Was doczytam Wczoraj byłam w Kr, a dziś znowu mam zajęcia różne w domku, a do tego Maksiu złapał anginę, ma wysoką temp, więc znowu trochę posiedzimy w domu ![]() Zapisałam się wczoraj do SR claudik, rinco, widzimy się we 13.03 ![]() A moja wycieczka do Krakowa dość długa była, bo wyjechałam o 8 i wróciłam o 20, ale nie chodziłam dużo Byłam spotkać się z dawną przyjaciółką z internatu, która w sumie zaraz po maturze wyjechała za granicę i widziałyśmy się chyba 3 albo 4 raz od tej pory. Ale było fajnie pogadać na żywo o wszystkim że jestem ogólnie chętna do obrony, tylko nie wiadomo kiedy to nastąpi Jakoś to przebrnęłam, powiedziała po prostu, że jak cokolwiek napiszę, to żebym przysłała I oczywiście zaliczyłam sklepy z wózkami...Wieczorem w domu wreszcie zdecydowałam ![]() Jak nasz tzw. miejski wózek będzie nowy Hauck Malibu. I koniec, nie otwieram już nawet żadnych stron internetowych z wózkami! Fotelik ma 4*, a to co usłyszałam o tych wózkach w Wawie i co sobie pomacałam inny model jest dość zachęcające, żeby za taką cenę zaryzykować. Niestety nie jest idealny Siedzisko jest tylko przodem do kierunku jazdy i nie rozkłada się idealnie na płasko, ale nie można mieć wszystkiego a w końcu po to mam drugi wózek głęboko-spacerowy z przekładaną rączką a z Haucka przez pierwsze pół roku sporadycznie będę korzystać.http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2829 Nowy Peg Perego spacerówka + fotelik to dwa razy większy koszt... Poza tym obecnie fotelik ma 3*, a dałabym sobie rękę uciąć, że wcześniej miał 4 i sprzedawcy w sklepach też mówią o 4 ![]() Mutsy Transporter odpadł, bo jest większy i cięższy i pewnie tak bym go wymieniała jeszcze na lżejszą spacerówkę... I jeszcze wspominałam kiedyś o Bebe Confort Streety... Jeśli ktoś to pamięta, to błagam, żeby zapomniał |
|
|
|
#4281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpisala mi wlascicielka- Baaaardzo sie cieszy,z naszego szczescia i serdecznie gratuluje
|
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ps. bylam wczoraj na spotkaniu-DIagnostyka dla Twoljej ciazy dowiedzialam sie paru rzeczy, mozna bylo zapytac ginekologa o rozne rzeczy, pokazane bylo chustowanie dzieci oraz kapiel w wiaderku ;]
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-02 o 15:25 |
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- w końcu wózek już zdecydowany, a jak tam reszta wyprawki? i jak tam po spotkaniu z koleżanką?![]() widzisz, to chociaż teraz spokojnie możesz siedzieć we własnym domu - a co o telewizorze i czajniku napisała? |
|
|
|
|
#4285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
kiedy jedziesz po wózek zamawiac?
|
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My już po obiadku,ugotowałam barszcz czerwony(mąż sobie zażyczył) i powiem wam jak ja nigdy nie lubiłam tej zupy tak dzisiaj zjadłam ze smakiem Pamka |
|
|
|
|
#4287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz sie tak zrazilam do ludzi, myslalam,ze napisze,ze to nasza wina,ze nie dzialaja,wiec musimy zaplacic i ze mamy sie wyprowadzic
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A te omdlenia to normalne i że są ortostatyczne - czyli wynikające ze złej pozycji, temperatury itp. Oczywiście mam pełną diagnostykę zrobić na 10 marca więc dopiero dowiem się czegoś więcej. Co do drugiej przypadlości to u mnie najprawdopobniej z powodu hormonów - ale ponieważ temat mija do południa - to mówią że mam czekać i obserwować - ja pomagam sobie czekoladą ![]() oczywiście toksoplazmoza do powtórki i pełna morfologia i mocz na 10 ![]() Sama jestem ciekawa o co chodzi - ale w moim przypadku ewidentnie leżenie w łóżku naprawia wszystko. A od dawna tak masz?? Edytowane przez Michalowa79 Czas edycji: 2012-03-02 o 15:50 |
|
|
|
|
#4289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
ja kiedyś jak wynajmowałam, to babka jak się dowiedziała, że się pobieramy, powiedziała nam to od razu pewnie dziecko się pojawi i nam wypowiedziała, że niby remont musi zrobić
u innej jak wynajmowaliśmy to nie chciała absolutnie rodzin z dzieckiem, mieliśmy z nią umowę na czas określony, chcieliśmy kogoś znaleźć na nasze miejsce a ta tak wymyślała, że nie studenci, nie rodziny z dziećmi, że przez 5 miesięcy musieliśmy jej płacić, a mieszkaliśmy już na swoim, porażka to była, a sama pinda była wtedy w ciąży. A naprawdę tyle rodzin przychodziło z dziećmi zdecydowanych na wynajem, a tu dupa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Pewnie też będzie Adasia rozpieszczać i od tego są dziadkowie... ale wkurza mnie nie to że nie dali, tylko to że moja mama sama wyszła z tą propozycją a potem po prostu zamilkła.

Chyba troche zdziwi sie,ze jestem juz w 7 miesiacu

Oby tak dalej 

że jestem ogólnie chętna do obrony, tylko nie wiadomo kiedy to nastąpi
a w końcu po to mam drugi wózek głęboko-spacerowy z przekładaną rączką 
- w końcu wózek już zdecydowany, a jak tam reszta wyprawki? i jak tam po spotkaniu z koleżanką?