|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skad ci ludzie biora pieniadze?
Nie wiem co za mieszkania, moi rodzice mają w gdańsku 40 metrów - salon z kuchnią, łazienka i sypialnia, płacą czynszu 300 zł? A mój facet płaci czynszu 120 zł za mieszkanie 35 metrów (dwupokojowe) więc szczerze nie wiem skąd te kwoty za czynsz w wysokosci 1000 zł jeśli nie jest to taki przypadek jak w poście wyżej, zwłaszcza że mieszkania bezczynszowe też istnieją :P więc dziwię się tak samo jak cava!
a i ten tekst że mieszkanie 75 metrów to nie jest duże Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-03-02 o 14:07 |
|
|
|
|
#62 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najtanszy bed&breakfast w londynie to ok 230 funtów za noc, czyli ponad 1000 zl. Chcielismy znajomych odwiedzic w dziurze zabitej dechami w Wiltshire to 40 funtow czyli ponad 200 zl za noc. w standard naprawde niski.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Konto usunięte
|
Wybacz ale niekulturalne uważam właśnie takie polaczkowate 'jakim cudem inni majo lepiej skoro ja mam 9 tysięcy miesięcznie dochodów i nic z tego nie mam? kradno? sprzedajo? przekrety robio?'
Cytat:
a tak ktoś tutaj zarzucił
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
Jazgot może i jazgot
.Nie mówię nie. Swoją drogą jeśli ktoś przeznacza na opłaty mieszkaniowe 3000 zł, to ja się nie dziwie że płacze jak to ma źle, ale to tylko świadczy o tym jak wielkim jest jeleniem, bo chyba nikt tyle nie płaci
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspomniane przeze mnie mieszkanie zostało wykupione i teraz opłaty są rzędu 300 złotych |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Jezus, co to w ogole za teksty, ze watek zmyslony? Myslisz ze mam czas zeby pisac wymyslone bzdury w internecie? Zastanow sie jeszcze raz, jestem zazenowana taki wypowiedziami ;/
Co do zdziwienia ze razem 9tysiecy jak to? A no tak to wlasnie, po prostu maja dosc wysokie stanowisko, i bardzo wielu ich znajomych tez sie takiego dorobilo. Pisanie miasta to nie wiem co ma w ogole na celu. Mowiac, ze do pracy nie moge isc chodzilo mi o to, ze do zadnej porzadnej nie pojde. Co najwyzej to sobie przy kasie moge dorobic, albo stoiskach jak to studentki.. I oczywiscie ze to zrobie, jednak ja wciaz kontynuuje nauke, chce sie skupic na maturze, a nie pracy teraz. Prosze na mnie nie najezdzac za tekst o przekrecie, bo to cos co mi przyszlo najzwyczajniej do glowy. A dlatego, ze znamy malzenstwo ktore wciaz na takich oto przekratch jedzie. a skutkiem? Zycie jak w madrycie, ta zona sobie lata co jakis czas za granice "bo zakupy musi zrobic, a w Polsce to nie ma nic". Co do gospodarowania splacamy rzeczwyscie kredyt za pewna inwestycje, ale on niedlugo dobiega konca. A wczesniej gdy go nie bylo sytuacja byla ta sama..Wydajemy duzo to fakt, za mieszkanie idzie wielka suma pieniedzy. Do tego jedzenie, ubrania, wydatki codzienne, no naprawde ta kasa strasznie idzie. Ale ciagle moim punktem odniesienia sa znajomi, ciagle nowe rzeczy, a tu komerczka, laptopik, sukienka za 1000, a rodzice zarobki max 5 tysi miesiecznie No Mozliwe ze problem jest w gospodarowaniu...Tzn ja tez nie mowie ze mamy okropne zycie ojeju tak nam zle ze nas nie stac na nic, bo na wakacje normalnie latamy, ferie to samo, ale kazdy taki wyjazd to jest placz i lament, ze kasa leci a my jej nie mamy... Tak, moje pojecie jest bardzo male, nie ma co sie oszukiwac. Po prostu nie interesowalam sie tym nigdy, 18lat zycia gdy masz wszystko ustawione, o nic sie nie martwisz, a nagle sie pojawiaja problemy dotyczace mieszkania na studiach, samochodu albo prawo jazdy.. Wiecej wyrozumialosci dziewczyny, nie kazdy jest alfa i omega. |
|
|
|
|
#69 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak to brzmi! Zdarzało się i nie widziałam w tym nic luksusowego (zależy z której strony się spojrzy). to wcale nie musza być przekręty. a jeśli są... no to cóż, fajni znajomi ![]() Cytat:
co to za lekceważąca odzywka, że zarabiają mało, ale kiecki sobie kupują...wasz problem najpewniej leży w złym gospodarowaniu. jak bedziesz zarabiać swoje pieniądze, to może będziesz nimi gospodarować lepiej. pozostaje poczekać
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Doceń to co masz dziewczyno, naprawde nie masz źle i nie ma co zazdrościć innym, niech mają i niech sobie żyją. Czasem jest tak że to co ludzie mówią nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, ja też moge komus wcisnac kit że kupiłam kiecke za 700zł. Trzeba brac poprawke na to co ludzie mowią
Zaczniesz sie usamodzielniać będziesz chciała sama zamieszkać, znaleźć dobrą prace i wtedy się zacznie.....
|
|
#71 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Ręce opadają:P
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Prawo jazdy opłaciłam sama, auto kupiłam najtańsze które mało pali, do pracy poszłam od razu żeby je opłacić, ja nie wiem gdzie ty tu widzisz problem? Problem to by był jakby ci obie nogi urwało, a pójście do pracy żeby zarobić na własne wydatki bo rodzice zarabiają tylko 9 tysięcy, to nie problem. |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18 latka w sukience za 1000 zł , taaa....to chyba Grycanka po starszej siostrze łacha donasza (ze się wyzłośliwię jakby ktoś na serio wziął)Nie wierz we wszytko co ludzie Ci nagadają, zwłaszcza jeśli ci ludzie to nastoletnie koleżanki które tylko oczami łypią żeby komuś wbić szpilę. pewnie widzą że jak Ci nawciskają kitów to zieleniejsz z zawiści, to Ci wciskają ile wlezie. Zresztą, kto normalny o cenę ubrań znajomych pyta i kto normalny odpowiada, a co dopiero nie pytany ogłasza Co do ludzi żyjących z przekrętów. Owszem, bywają. Ale większość pracuje i zarabia uczciwie, nawet jeśli to są spore kwoty.
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zagladania w portfele ludziom- KAZDY TO ROBI . mozesz sie wypierac jak chcesz, ale pieniadze odgrywaja w naszym zyciu duza role (i tu mi zaraz powiedza ze paskudna materialistka). Nie najwieksza, ale znaczna. Co do "latania". Nie chodzi mi kolokwializm latanie, jako jezdzenie sobie na jakas Slowacje czy co tam w ogole. Kobieta lata do Stanow na zakupy. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Każdy zagląda ludziom w portfele, a inni zarabiają 5 000 netto i kupują sukienki za 1 000 zł - skąd ty taką wiedzę masz dziewczyno?
Statystyki prowadzisz?
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak najbardziej masz racje. I w porzadku! Tylko inna sprawa jest to, gdy jedziesz z ta kolezanka na zakupy a ona trzaska takimi kwotami, podczas gdy Ty sie zwyczajnie chowasz. Jak juz wspomnialam - ludzie nie z wyzszymi zarobkami. A znajomych o ubrania nie pytam,no bez przesady Ale chodze do sklepow gdzie oni, widze ceny tych ciuchow. Swoja droga nie rozumiem najazdu na mnie, opisalam moje warunki, wiec po zapoznaniu sie z nim dostrzegacie pewna abstrakcje, ze tyle wydatkow, prawdopodobnie tak slabe zagospodarowanie nimi... |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedni muszą sie dowartościowywać drogimi ubraniami a inny mają np. cudownych przyjaciół ![]() Mnie nie stać na spodnie za 200zł ale się tym nie przejmuję, można sie ubrac ładnie, stylowo i modnie za nieduże pieniądze.
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" Edytowane przez Lilly22 Czas edycji: 2012-03-02 o 14:51 |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Statystyki... Tak, Zawsze... Moze zadam Ci pare pytan a Ty mi odpowiesz do nowych statystyk? 5000zl i sukienki, to tylko jeden przyklad, sposrod wielu. |
|
|
|
|
|
#81 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wypowiedziało się tutaj multum osób które od lat się same utrzymują, wraz ze swoimi rodzinami - i uwierz mi, biedować przy takich zarobkach, to albo trzeba płacić haracz dla mafii, albo nie umieć zarządzać pieniędzmi.---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wez się nie tłumacz innymi. Jesteś wścibska i chamska, a najgorsze to to, że Ty masz dopiero 18 lat. Zajmij się własnymi finansami. Mnie tam wisi kto się czego dorobił, i pieniądze mają w życiu ważną rolę - ale MOJE PIENIĄDZE. Nie czyjeś. |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast nawet w baaardzo drogich sklepach, są co sezon baaaardzo duże wyprzedaże do 70%. Może koleżanki umieją korzystać z wyprzedaży po prostu, albo trafiłaś na okazje że dostały extra kasę od dziadków czy jakoś inaczej. Albo mają taki system zakupów jak ja- kupują bardzo żadko, ale jak już to całe komplety ubrań., od butów, przez bieliznę po płaszcz. Na oko jakby ktoś wtedy spojrzał na moje zakupy to by się za łeb złapał że babie chyba palma odbiła- ale to kwestia systemu a nie rozrzutności. Sporadycznie ale kompleksowo. Ogólnie, to wyglądasz mi na taki typ jak jedna z moich cór- będzie koleżance pary nowych skarpetek zazdrościć, zapominając że sama ma w kieszeni najnowszą komórkę z bajerami. I się czuje biedna, bo tamtą stać a jej nie. bo tamta skarpetki kupiła dzisiaj i ma coś nowego, a komórka się nie liczy bo ma już aż tydzień
|
|
|
#85 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ludzie kasę mają bo zarabiają, oszczędzają i czasem kredyt wezmą. Ot cała filozofia. Jak ktoś zarabia nawet poniżej tych 5 tysiaków to może sobie odkładać i jeździć co roku na wakacje za granicę, a co...
Edytowane przez sandrina Czas edycji: 2012-03-02 o 15:30 |
||
|
|
|
|
#86 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo mnie to zwyczajnie nie obchodzi. Co więcej - irytuje mnie dzisiejsza maniera pytania ludzi o zarobki ![]() Cytat:
|
|
|
|
#87 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, szokuje mnie ten wątek, naprawdę.
mam w rodzinie o wiele, wiele mniejsze dochody i może nie żyjemy 'na wypasie', ale jesteśmy w stanie odłożyć sobie na drobny remont czy wyjazd za granicę (który wcale nie musi być drogi). Tak samo ja studiując w Krakowie korzystam z pełnej oferty rozrywkowej tego miasta nie tracąc horrendalnych sum i wynajmując z przyjaciółką ładny pokoik. I nie próbuję zaglądać innym do portfela, bo i po co? Mam się poczuć lepiej, bo moja sąsiadka dostaje od mamy mniej pieniędzy albo próbować rozgryźć skąd rodzice mojej współlokatorki mają tyle kasy, żeby obsypywać ją prezentami? No bez jaj, są lepsze rzeczy do roboty w życiu
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nocleg za 230 funtów za noc to chyba w jakiś super luksusach... Rok temu byłam w Londynie i za 5 nocy na 4 osobową rodzinę płaciliśmy ok. 2000, więc ok. 100zł za noc w całkiem niezłych warunkach. Z ciekawości sprawdziłam i teraz również da się znaleźć tanie rozwiązania:HOSTEL - 76 zł za noc/os HOTEL- 103 zł za noc/os Tu właśnie wychodzą umiejętności organizacji i zarządzania funduszami. Pewnie, można wykupić nocleg za te 1000 zł, ale po co? Wyjazd ma na celu zwiedzenie miasta, a nie przesiadywanie w hotelu, dlatego tak jak pisała moja poprzedniczka i za te 80 zł można w Londynie (i to w centrum) przenocować. (licząc się oczywiście z tym, że luksusu nie zastaniemy)
Edytowane przez Sweet :) Czas edycji: 2012-03-02 o 15:52 |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za linka.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

potem mozna stwierdzic czy jest sie biednym czy bogatym. Przy moich zobowiazaniach 9tys to kupa kasy i ladna sumke bym odlozyla.
ale mnie coś takiego denerwuje. A zarabianie tych 3-4 tysięcy na rękę przez jedną osobę to nie jest nic nieosiągalnego. Nie wszyscy robią przekręty, jedni mają znajomości, innym się po prostu trafiła świetna praca przypadkowo, inni na to ciężko pracowali.
ale co tam, lepiej narzekać ze jestem taka biedna, bo rodzice zarabiaja TYLKO 9 tys, a ja przez to nigdy za granicą nie bylam.