Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.5 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 10:15   #1171
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
no to masz to co ja w tym miesiacu 2 dni temu- dokałdnie połowa cyklu- napuchłam strasznie, biust jak balony jestem cała niedotykalska, bo jestem spuchnięta... waga też stoi
to chociaż mnie pocieszyłaś nie jestem sama
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:15   #1172
zelka9o
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

[QUOTE] Mój synuś się gania z kotem po całym mieszkaniu kot ucieka a ten za nim! I jeszcze krzyczy do niego sio sio sio! O ludzie!!!! sąsiedzi to dopiero sobie pomyślą.... że psychole! [QUOTE]

hahahahahahahahahahahahaa hahahahahahahahahahah czytajac o Twoim Synku humor sie poprawił !!!
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:17   #1173
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
to chociaż mnie pocieszyłaś nie jestem sama
masakra... jestem napuchnięta, ciało jest nadwrazliwe na dotyk- jak przed okresem
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:35   #1174
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

jej dzień nie zajrzałam ,a wy tyle stron naczaskałyscie melduję,ze trzymam dietkę,niestety nei ruszam sie za bardzo.Od poniedziałku zaczynam treningi z tym programem z płyt.TŻ dzwonił to mówił,ze ciężkie treningi są ,mam nadzieje,że dam rade.W poniedziałek się zważę,ciekawe czy moja dieta coś już dała
Stary 2012-03-02, 12:23   #1175
meeedzik
Zakorzenienie

Hej laseczki
U mnie dziś znowu spadek na wadze dziś 47,2kg chyba nie idzie mi to utrzymywanie, bo waga spada ale to dobrze zauważyłam, że w weekend nadrabiam kilogram, a przez cały tydzień go gubię i tak w kółko weekendy zawsze są u mnie grzeszne, wpada pizza albo jakiś hamburger, bo i oczywiście desperados nie licząc już ciastek, czekolad, chipsów, orzeszków
Dziś się cała dokładnie zmierzyłam i w biuście i pod, talię, brzuch, uda, nad kolanami, łydki i kostki to tak z nudów później poszukam starych zapisków, żeby mieć porównanie

Murka, Kamilon dziękuję, tym razem będę twarda i w reszcie zapuszczę tą grzywkę

Monia no ja zawsze tak mam, że zapuszczam a jak mam właśnie taką długość do doopy to idę do fryzjera i obcinam i tak w kółko a później żałuję, jak sobie pomyślę, że mogłabym mieć już długą

Zooska też kiedyś miałam tą odżywkę z łożysk roślinnych jeszcze nawet trochę mi jej zostało no i tak samo dobra jak ta mleczna co teraz mam, tylko ta ładniej pachnie

Sandera mi tez ostatnio syfki wyskakiwały i znalazłam na necie, że cynk jest na to dobry kupiłam i biorę już od tygodnia, jak na razie nic nowego mi nie wyskoczyło mam nadzieję, że już nie wyskoczy

Monia hahaha Ty to masz przeboje z tym kotem i synkiem hehe wariacje nocne
Stary 2012-03-02, 13:06   #1176
monika01011986
Zakorzenienie

hej laseczki
Ja się w końcu chyba wyspałam!
Wczoraj poszłam spać o 1 i zasnęłam jak niemowlę!
Do rana spałam jak zabita!Przed 8 wstałam, wyszykowałam synka do przedszkola, dziadek przyszedł i go zabrał a ja dalej w kime i tak do 11:30 aż synuś wstał.
Zjadłam śniadanko przed chwilką:
20 g otrębów pszennych 54 kcal + 30 g Just fitów 110 kcal + 30 g błonnika 103 kcal + szklanka mleka 2% 125 kcal = 392 kcal..... sporo za dużo ale z czego tu zrezygnować tego i tak jest tak mało :/

Może zrobię tak? : 10 g otrębów - 27 kcal, 15 g Just Fitów 55 kcal, 15 g błonnika 51,5 kcal + niepełna szklanka (200 ml) mleka 0,5% 70 kcal czyli wszystko razem : 203 kcal no niby idealnie ale chyba teraz za mało.... jutro spróbuję czy można się tym najeść..... jak nie bardzo to coś zwiększe aby było ok. 250 kcal.

U mnie pogoda ładna świeci słoneczko i jest ciepło - na słońcu mój termometr pokazuje 23 stopnie więc słoneczko ładnie grzeje
Myślałam żeby dziś wyjsć trochę na dwór ale 2 dzień okresu mam i tak jakoś nie bardzo chce mi się łazić ale pomyślę nad tym jeszcze

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Milena001 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Nie miałam wczoraj kiedy Was nadrobić Musiałabym zrezygnować z rowerku Wpadłam na chwilę napisać, że moja waga znowu sie ruszyła 63,2 kg Codziennie są zmainy Aż dziwne a moje jedzenie wczoraj:
6.45 2 łyżki płatków owsianych, 4 łyżki musli, 2-błonnik, 250 ml mleka
10.00 pomarańcza
13.15 250 ml pomidorowej z makaronem, półtora gołąbka z mięsa z indyka i brązowego ryżu, cukinia marynowana

16.00 jabłko, jogurt naturalny, pestki dyni
19.00 dwa jajka na miękko, kromka razowca z pomidorem
rower godzina, 2 litry herbaty zielonej
No z takim menu to nic dziwnego że waga spada tak trzymaj super!!!!

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Monia ale mi milo sie zrobilo
Jestem w szoku, nomalnie bardzo sie ciesze super!
Dziekuje Ci za takie zaproszenie kochana jestes!
Powaznie bede to rozwazac

A co do ust to ja juz 2lata dostrzykuje
No mi również będzie bardzo miło jak mnie odwiedzisz
Także jak już tam będę to się ugadamy co i jak

A nie boli takie dostrzykiwanie??

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
no to masz to co ja w tym miesiacu 2 dni temu- dokałdnie połowa cyklu- napuchłam strasznie, biust jak balony jestem cała niedotykalska, bo jestem spuchnięta... waga też stoi
Dni płodne macie kobietki też tak mam i dużo innych kobiet

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
właśnie nie jestem w połowie cyklu
Masz dni płodne i dlatego tak się dzieję

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość

hahahahahahahahahahahahaa hahahahahahahahahahah czytajac o Twoim Synku humor sie poprawił !!!
hehehe przynajmniej Tobie bo ja jak widzę co on wyprawia z tym kotem bo mam załamanie psychiczne

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:19   #1177
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderaM Pokaż wiadomość
Hejo
Ja wczoraj wieczorem już się nie pojawiłam bo sprzątałam do późna tą łazienkę zachciało mi się fugi myć A potem Tż był na chwilę i padłam
Dzisiaj już po śniadaniu i po połowie ćwiczeń Idę zrobię jeszcze 8 min abs na brzuch
A tak w ogóle to mam taki dylemat bo strasznie mi syfki wyskakują nie znacie czegoś dobrego żeby jakoś się tego pozbyć?
że Ci się chciało fugi szorować podziwiam
Na syfki to jakieś toniki oczyszczające, maseczki wyciągające sebum, i maści wysuszające. Ja odkąd to wszystko używam i codziennie wieczorem porządnie czyszczę twarz to syfków nie mam, ale u Ciebie to może być tak na prawdę z różnych przyczyn. Może do dermatologa idź? A potem do kosmetyczki aby oczyściła Ci porządnie buźke?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Hej laseczki
U mnie dziś znowu spadek na wadze dziś 47,2kg chyba nie idzie mi to utrzymywanie, bo waga spada ale to dobrze zauważyłam, że w weekend nadrabiam kilogram, a przez cały tydzień go gubię i tak w kółko weekendy zawsze są u mnie grzeszne, wpada pizza albo jakiś hamburger, bo i oczywiście desperados nie licząc już ciastek, czekolad, chipsów, orzeszków
Dziś się cała dokładnie zmierzyłam i w biuście i pod, talię, brzuch, uda, nad kolanami, łydki i kostki to tak z nudów później poszukam starych zapisków, żeby mieć porównanie

Monia no ja zawsze tak mam, że zapuszczam a jak mam właśnie taką długość do doopy to idę do fryzjera i obcinam i tak w kółko a później żałuję, jak sobie pomyślę, że mogłabym mieć już długą

Monia hahaha Ty to masz przeboje z tym kotem i synkiem hehe wariacje nocne
Noo te weekendy to są straszne ale za to później jest cały tydzień aby zgubić wszystko Też tak przez dłuższy czas robiłam
JA się w poniedziałek pomierzę ale tylko w tych miejscach gdzie chcę zgubić trochę tłuszczu czyli talia, pas, biodra,pośladki,uda,łydki

To teraz spróbuj tylko obciąć włosy!!!! Zapuszczamy włosy i koniec!!! Ja swoich chyba nigdy nie obetnę chyba że podetnę z 3 cm tylko dla zdrowotności

Ojj mam z nimi przeboje! Czasami to już mam dosyć!!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-02, 13:34   #1178
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Hej laseczki
U mnie dziś znowu spadek na wadze dziś 47,2kg chyba nie idzie mi to utrzymywanie, bo waga spada
no to gratuluję lecisz jak szalona no i cąły czas wyglądasz bosko, amsz super figurę

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość

Dni płodne macie kobietki też tak mam i dużo innych kobiet
połowa cyklu, owszem... ale ja tak NIGDY nie miałam.. .tzn nigdy nie odczuwałam tego. miałam inne, bardziej przyziemne objawy a teraz to po prostu nie jestem w stanie biustu dotknąć taki jest napompowany
Stary 2012-03-02, 13:48   #1179
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
no boję się staram się trzymać dietę, a cyfry są dla mnie mniej ważne dla mnie liczy się wygląd, i to, czy mieszczę się w ukochane spodnie chcę się czuć dobrze w każdej kreacji i nie ubolewać po raz enty w przymierzalni, że coś mi się wylewa czy widać boczki chcę w końcu siebie akceptować i być z siebie zadowolona... tylko tego chcę...
No ok ale dzięki wadze możesz kontrolować czy np. to że zjadłaś jakąś rzecz nie powoduje zaraz przytycia, a co powoduje chudnięcie i dzięki temu uczysz się i poznajesz swój organizm. Potem już wiesz co możesz jeść i szybciej się chudnie. Cyferki dają dużą motywację - na prawdę!
A na boczki hula hop jest ponoć świetne może warto kupic i sobie w domu trochę kręcić też? Przede wszystkim wysypiaj się jeśli chcesz schudnąć!!!!!

Cytat:
daj mi kopa w żebym się wzięła solidnie
z tym, że ja już nie umiem tak jak kiedyś jeść białkowych kolacji rzygam już na białko i szukam urozmaicenia...
siostre mam skopać? No coś Ty
Co do kolacji to w necie trzeba pogrzebać i może coś ciekawego znajdziemy ja jak nie mam pomysłu to piję koktajle białkowe Nie codziennie bo też bym nimi rzygała pewnie po jakimś czasie dlatego częsciej się staram jeść coś normalnego w większości białkowego
No ale na kolację równie dobrze możesz zjeść gotowaną pierś z kurczaka z warzywami Stimerie z Hortexu sa pyszne! zwłaszcza te z kurczakiem i ryżem. Mają ok.200coś kalorii i sa głownie białkowe

Cytat:
No ja wiem, że mniej żreć słodyczy staram się nie jeść od środy popielcowej jestem pod tym względem grzeczna czasem mi się zdarzy alko, no ale to czasem smażonego nie jem, porcje jem mniejsze... nie stosuję totalnego rygoru, bo bym sfiksowała jem zdrowsze zamienniki słodkiego: miód, dżem niskosłodzony, masło orzechowe, owoce suszone... zawsze to lepiej niż słodycze dietetycznych obiadów całkiem nie mam, ale jem mniej staram się....
Z miodem to ostrożnie bo on ma praktycznie tyle samo kalorii co cukier. Zalezy jeszcze jaki miód ale zdecydowana większość nie różni się kaloriami od cukru.
W obiadach ważne jest aby nie łączyć ziemniaków z mięsem, ziemniaków z sosami. Ja jak jem ziemniaki to jedynie z jajkiem albo z jogurtem naturalnym no i w zupach. Mięso staram się jeść z warzywami.
Cytat:
a Ty jesteś moim guru, i bez dyskusji
A sie uparła!

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
połowa cyklu, owszem... ale ja tak NIGDY nie miałam.. .tzn nigdy nie odczuwałam tego. miałam inne, bardziej przyziemne objawy a teraz to po prostu nie jestem w stanie biustu dotknąć taki jest napompowany
Ja tez kiedyś tego nie miałam pytałam się lekarza czemu teraz tak mam i powiedzial ze to normalne, z czasem wszystko się zmienia. My jesteśmy coraz starsze i organizm inaczej już moze reagować na różne takie rzeczy.
JA kiedyś nie miałam np. w ogóle bóli miesiączkowych a teraz mam i to nie takie słabe tak samo dni płodne :/

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

U mnie piękna pogoda dzisiaj!!! Idę z synkiem na dwór jednak trochę pochodzimy nie daleko domu może do siostry na kawkę podskoczę. Także do później

Heroine widzę zaginęła gdzieś w akcji

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2012-03-02 o 13:46
Stary 2012-03-02, 13:52   #1180
meeedzik
Zakorzenienie

Monia hehe no ale chociaż przez weekendy można zaspokoić wszystkie potrzeby słodyczowe i pizzowe a później przez tydzień to gubić
A co do śniadania, to ja jem 2 garstki płatków i szklanka mleka 0,5% i najadam się tym
A co dowłosów, to tez już nie obetnę ( bynajmniej mam taki zamiar ) jedynie tylko końce teraz w poniedziałek muszę podciąć

Eldo dziękuję wiesz co teraz to ja się cieszę, że w końcu udało mi się uzyskać wymarzoną wagę i nie wiem co bym zrobiła gdyby kg wróciły już się dość kiedyś nasłuchałam, jaka to ja gruba jestem i jak mogłam się zapuścić do takiego stanu nie mam zamiaru dawać tym ludziom satysfakcji

Uwaga teraz porównanie wymiarów jakie miałam rok temu a jakie mam teraz

23.02.2011 ___ 2.03.2012
waga: 53 kg ___ 47-48 kg
talia: 68 cm ___ 59 cm
pas: 82 cm ___ 74 cm
uda: 55 cm ___ 49 cm
łydka: 34,5 cm ___ 32 cm

Prócz tego zmierzyłam
biodra 83 cm
biust 79 cm
pod biustem 68 cm
nad kolanem 33 cm
kostka 20 cm

Edytowane przez meeedzik
Czas edycji: 2012-03-02 o 13:59
meeedzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:55   #1181
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

Ja tez kiedyś tego nie miałam pytałam się lekarza czemu teraz tak mam i powiedzial ze to normalne, z czasem wszystko się zmienia. My jesteśmy coraz starsze i organizm inaczej już moze reagować na różne takie rzeczy.
JA kiedyś nie miałam np. w ogóle bóli miesiączkowych a teraz mam i to nie takie słabe tak samo dni płodne :/
czyli co... starzejemy się, tak? ale fajnie, ze to powiedziałaś, bo ciekawość moja została zaspokojona czmeu tak się dzieje.

ja jak biorę tabletki anty to nie odczuwam meisiackzi tak jak kiedyś... tzn dzień przed jest mi niedobrze+ból brzucha, ale potem już nie, no i max 3 dni i po sprawie

bidulka nasza, jak Ci tka brzuszek doskwiera taka nasza kobieca natura
Stary 2012-03-02, 13:55   #1182
meeedzik
Zakorzenienie

Monia co do niełączenia ziemniaków z mięsem to niby nie można a ja zawsze łączyłam i mimo to udało mi się schudnąć 18 kg a zanim trafiłam na wątek to nawet kotleta z panierki nie obierałam i jadłam także sosy więc coś w tym musi być.
Stary 2012-03-02, 14:03   #1183
czarownica1
Zakorzenienie

Cześć Piękne... Czarownice i wszystkie Królewny
podczytuję Was i muszę Wam to napisać: jesteście super!
Grunt to poczucie humoru... a mówią, że wraz ze spadkiem kilogramów ubywa też uśmiechu na twarzy... głupole, nie ?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:07   #1184
meeedzik
Zakorzenienie

Czarownico witamy wiesz, że człowiek śmiejąc się także spala kalorie i mięśnie ładnie pracują
Stary 2012-03-02, 14:10   #1185
czarownica1
Zakorzenienie

ta? w sumie racja... jak ryknę śmiechem to opona lata w te i nazad
Stary 2012-03-02, 14:30   #1186
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry ja dopiero mam czas by siąść na
Ludzie

Cytat:
Napisane przez Milena001 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Nie miałam wczoraj kiedy Was nadrobić Musiałabym zrezygnować z rowerku Wpadłam na chwilę napisać, że moja waga znowu sie ruszyła 63,2 kg Codziennie są zmainy Aż dziwne a moje jedzenie wczoraj:
6.45 2 łyżki płatków owsianych, 4 łyżki musli, 2-błonnik, 250 ml mleka
10.00 pomarańcza
13.15 250 ml pomidorowej z makaronem, półtora gołąbka z mięsa z indyka i brązowego ryżu, cukinia marynowana

16.00 jabłko, jogurt naturalny, pestki dyni
19.00 dwa jajka na miękko, kromka razowca z pomidorem
rower godzina, 2 litry herbaty zielonej
Jak zawsze ładnie jesteś wytrwała, dlatego waga spada i brawa za rowerek

Cytat:
ja sobie rpzed chwilą policzyłam wartość kcal śniadania i spróbuję, rpzynajmniej przez ten pierwszy tydzień 'rozruchowy' liczyć, bo wtedy się pilnuję
Też zamierzam się dzisiaj pilnować z kaloriami

Cytat:
właśnie nie jestem w połowie cyklu
Masz owulację wtedy waga może wzrosnąć i jesteśmy napuchnięte ja właśnie też mam
Monia widzę, że też już Wam napisała, że mamy dni płodne wszystko zmienia się z wiekiem ja też nigdy nie miałam takich objawów, a teraz porażka

Cytat:
Hej laseczki
U mnie dziś znowu spadek na wadze dziś 47,2kg chyba nie idzie mi to utrzymywanie, bo waga spada ale to dobrze zauważyłam, że w weekend nadrabiam kilogram, a przez cały tydzień go gubię i tak w kółko
Ja nie wiem jak Ty to robisz Też tak chcę

Cytat:
hej laseczki
Ja się w końcu chyba wyspałam!
Wczoraj poszłam spać o 1 i zasnęłam jak niemowlę!
Do rana spałam jak zabita!Przed 8 wstałam, wyszykowałam synka do przedszkola, dziadek przyszedł i go zabrał a ja dalej w kime i tak do 11:30 aż synuś wstał.
Zjadłam śniadanko przed chwilką:
20 g otrębów pszennych 54 kcal + 30 g Just fitów 110 kcal + 30 g błonnika 103 kcal + szklanka mleka 2% 125 kcal = 392 kcal..... sporo za dużo ale z czego tu zrezygnować tego i tak jest tak mało :/

Może zrobię tak? : 10 g otrębów - 27 kcal, 15 g Just Fitów 55 kcal, 15 g błonnika 51,5 kcal + niepełna szklanka (200 ml) mleka 0,5% 70 kcal czyli wszystko razem : 203 kcal no niby idealnie ale chyba teraz za mało.... jutro spróbuję czy można się tym najeść..... jak nie bardzo to coś zwiększe aby było ok. 250 kcal.
Ja to samo!!! Poszłam spać i od razu padłam no spałam jak zabita i wstałam o 9.15

co do Twojego śniadania: nie próbowałaś owsianki? Można naprawdę się nią najeść, a kalorii też jest niewiele ja teraz mam fazy właśnie na owsianki jak rano nie zjem to jestem głodna
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:30   #1187
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
No ok ale dzięki wadze możesz kontrolować czy np. to że zjadłaś jakąś rzecz nie powoduje zaraz przytycia, a co powoduje chudnięcie i dzięki temu uczysz się i poznajesz swój organizm. Potem już wiesz co możesz jeść i szybciej się chudnie. Cyferki dają dużą motywację - na prawdę!
A na boczki hula hop jest ponoć świetne może warto kupic i sobie w domu trochę kręcić też? Przede wszystkim wysypiaj się jeśli chcesz schudnąć!!!!!
No wiem wiem... chyba czas najwyższy iść i kupić te baterie Hula hop nie próbowałam, zresztą pewnie minęły by długie miesiące zanim bym się nauczyła korzystam z twistera on ponoć też likwiduje boczki zobaczymy

ale ja się wysypiam śpię po 7-8 godzin to jest akurat optymalny czas spania dla naszego wieku

Cytat:
siostre mam skopać? No coś Ty
Co do kolacji to w necie trzeba pogrzebać i może coś ciekawego znajdziemy ja jak nie mam pomysłu to piję koktajle białkowe Nie codziennie bo też bym nimi rzygała pewnie po jakimś czasie dlatego częsciej się staram jeść coś normalnego w większości białkowego
No ale na kolację równie dobrze możesz zjeść gotowaną pierś z kurczaka z warzywami Stimerie z Hortexu sa pyszne! zwłaszcza te z kurczakiem i ryżem. Mają ok.200coś kalorii i sa głownie białkowe
No siostrę siostrę może bardziej się przyłożę
Tych Stimerii jeszcze nie próbowałam ale bardziej mi to pasuje na obiad zjeść, z piersią z kurczaka nie wiem, poszukam jeszcze jakichś inspiracji dziękuję

Cytat:
Z miodem to ostrożnie bo on ma praktycznie tyle samo kalorii co cukier. Zalezy jeszcze jaki miód ale zdecydowana większość nie różni się kaloriami od cukru.
W obiadach ważne jest aby nie łączyć ziemniaków z mięsem, ziemniaków z sosami. Ja jak jem ziemniaki to jedynie z jajkiem albo z jogurtem naturalnym no i w zupach. Mięso staram się jeść z warzywami.
Ale miód jest zdrowy jak się zje 2 łyżeczki dziennie w pierwszej części dnia to nic nam nie będzie zresztą nie chcę odzwyczaić organizmu od niektórych produktów, żeby później na utrzymaniu nie mieć problemu... by jojo mnie nie dopadło

Cytat:
A sie uparła!
Toć Ty jeszcze nie wiesz, że ja z tych upartych?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-03-02, 14:39   #1188
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
To mamy tak samo ja też kiedyś w ogóle nie miałam bóli okresowych zero jakichkolwiek objawów... teraz też nie są jakieś mega mocne, no ale czasem bywa tak, że muszę wziąć tabletkę szczególnie jak dużo chodzę i jestem poza domem wtedy bez nurofenu forte ani rusz tak samo z owulacją nigdy nie puchłam w połowie cyklu, a teraz? właśnie mam brzuch jak balon i nie mogłam dziś dopiąć spodni i brzuch mnie pobolewa...

Cytat:
Heroine widzę zaginęła gdzieś w akcji
Jestem jestem ale czasu nie miałam dzisiaj cały dzień w biegu rano byłam na zakupach, potem siłownia, potem gotowanie, pranie i sprzątanie w końcu trzeba się za to wziąć, bo samo się nie zrobi a ja jak siądę na wizaż to przepadam przenoszę się w inną rzeczywistość i nie ma ze mną kontaktu

Cytat:

23.02.2011 ___ 2.03.2012

Prócz tego zmierzyłam
biodra 83 cm
biust 79 cm
pod biustem 68 cm
nad kolanem 33 cm
kostka 20 cm
Piękne wymiary szacun

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Grunt to poczucie humoru... a mówią, że wraz ze spadkiem kilogramów ubywa też uśmiechu na twarzy... głupole, nie ?
Cześć
Witam ja-czarownica u nas poczucie humoru jest wybitne, więc zapraszamy do grona krejzolek prawie jak szpital psychiatryczny
Stary 2012-03-02, 14:40   #1189
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:

Masz owulację wtedy waga może wzrosnąć i jesteśmy napuchnięte ja właśnie też mam
Monia widzę, że też już Wam napisała, że mamy dni płodne wszystko zmienia się z wiekiem ja też nigdy nie miałam takich objawów, a teraz porażka

co do Twojego śniadania: nie próbowałaś owsianki? Można naprawdę się nią najeść, a kalorii też jest niewiele ja teraz mam fazy właśnie na owsianki jak rano nie zjem to jestem głodna
Haha ja dziękuje za młoda jestem na takie wariacje organizmu

A co do owsianki to podaj mi sposób jak Ty ją przyrządzasz
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:52   #1190
monika01011986
Zakorzenienie

JA to mam te ruchy dopiero się ubrałam i nałozyłam podkład na twarz! Miałam iśc się malować ale tak sobie myśle że wypiję kawkę no i wypiłam włąśnie kawkę i ............. zjadłam dwa te małe batoniki Kinderki http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...te-Kinder.html, niby prawidłowo bo to w ramach drugiego śniadania i mają dwa razem 138 kcal więc jest ok a że mam okres to mój organizm prosi o czekoladę... ale jeszcze tylko z 2 dni i się wszystko unormuje chyba.....
W ogóle to zamieniłam podpaskę na tampona bo chcę wyjśc na dwór i juz mnie brzuch zaczął boleć a odkąd mam okres prawie wcale nie bolał bo nie używałam tamponów :/ Co za bezsens
Pogoda jest prześliczna!!! ale pewnie zanim się wybiorę na dwór to już słonca nie będzie no nic... pojade chociaż do siostry na kawkę. Ale póki co nie chce mi się nawet wstać z fotela :/

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Monia hehe no ale chociaż przez weekendy można zaspokoić wszystkie potrzeby słodyczowe i pizzowe a później przez tydzień to gubić
A co do śniadania, to ja jem 2 garstki płatków i szklanka mleka 0,5% i najadam się tym
A co dowłosów, to tez już nie obetnę ( bynajmniej mam taki zamiar ) jedynie tylko końce teraz w poniedziałek muszę podciąć

23.02.2011 ___ 2.03.2012

Prócz tego zmierzyłam
biodra 83 cm
biust 79 cm
pod biustem 68 cm
nad kolanem 33 cm
kostka 20 cm

No raz w tygodniu to można sobie pozwolić na jakąś tam pizze czy coś jeśli ma się już tą swoją upragnioną wagę tak jak TY
Mi to sie nie należy jeszcze ale spoko poczekam wygląd najwazniejszy !!!!!!! Lato tuż tuż!!!a fast foody nie uciekną

Kochana jak ja bym jadła 2 garstki płatków to bym też się na maksa najadła tyle co ja wsypuję do miseczki teraz na diecie to chyba nawet garstka nie wyjdzie..... no a to ma wszystko razem 390 kcal A będzie jeszcze mniej od poniedziałku.......

No spróbuj tylko włosy obciąć nawet się nie waż!!!!

No wymiary robią wrażenie super
Fajnie, że sobie to zapisywałas bo ja niestety taka wspaniałomyślna nie byłam ale gdzieś w 1 częsci wątku na bank podawałam swoje wymiary ale weź to teraz tam znajdz
Pamiętam tylko że ważyłam 65 kg dokładnie rok temu, 7 miałam już zgubione

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Monia co do niełączenia ziemniaków z mięsem to niby nie można a ja zawsze łączyłam i mimo to udało mi się schudnąć 18 kg a zanim trafiłam na wątek to nawet kotleta z panierki nie obierałam i jadłam także sosy więc coś w tym musi być.
No wiesz, to zależy od organizmu. Innym to nie przeszkadza a innym bardzo. Innym to pomaga a innym nie. Ale jak komuś waga pomału spada albo stoi w miejscu to warto wypróbować taką metodę

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-02, 14:53   #1191
czarownica1
Zakorzenienie

Heroine... już zauważyłam, że do Was to i z flaszką i z paczką pampersów trzeba wbijać, bez tego ani rusz... no może bez flaszki tak, ale zapas suchych gaci potrzebny lub... pampersy
w miarę możliwości będę się tu u Was pokazywać, ale nie po nocy
Stary 2012-03-02, 15:01   #1192
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
czyli co... starzejemy się, tak? ale fajnie, ze to powiedziałaś, bo ciekawość moja została zaspokojona czmeu tak się dzieje.

ja jak biorę tabletki anty to nie odczuwam meisiackzi tak jak kiedyś... tzn dzień przed jest mi niedobrze+ból brzucha, ale potem już nie, no i max 3 dni i po sprawie

bidulka nasza, jak Ci tka brzuszek doskwiera taka nasza kobieca natura
No kochana my juz młodsze na bank nie będziemy heheh także określenie "starzejemy się" jest tu całkiem na miejscu
Chodzi o to że dojrzała kobieta może odczuwać inaczej wszystko niż gdy dojrzewała. Organizm zakończył etap dojrzewania i zaczął nowy - starzenia się i w raz z tym występują różne inne skutki niestety

Przy tabletkach anty własnie jest o wiele łatwiej przechodzić okres który jest wtedy słaby i krótki To jest duży plus tabletek
No własnie zaczął mnie coś boleć brzuch mój organizm nie lubi tamponów :/ a ja nie lubię podpasek i się dogadać nie możemy

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
hej hej
U mnie akurat wraz ze spadkiem kg uśmiechu było coraz więcej
Jesteśmy super , wiemy wiemy

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-02, 15:01   #1193
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
No kochana my juz młodsze na bank nie będziemy heheh także określenie "starzejemy się" jest tu całkiem na miejscu
Chodzi o to że dojrzała kobieta może odczuwać inaczej wszystko niż gdy dojrzewała. Organizm zakończył etap dojrzewania i zaczął nowy - starzenia się i w raz z tym występują różne inne skutki niestety

Przy tabletkach anty własnie jest o wiele łatwiej przechodzić okres który jest wtedy słaby i krótki To jest duży plus tabletek
No własnie zaczął mnie coś boleć brzuch mój organizm nie lubi tamponów :/ a ja nie lubię podpasek i się dogadać nie możemy
to normalne, ze wraz z wiekiem rózne reakcje się zmieniają, bo organizm ma inny poziom hormonów itd

starzenie się... eeee, źle brzmi, my się nie starzejemy, tylko jak wino -nabieramy głebszego aromatu najwazniejsze to akceptowac zmiany, które zachodzą w naszym ciele

ja swój okres już poustawiałam, chodzi jak w zegarku zawsze o czasie ejst no i tak rpzesunęłąm zeby mi omijał weekend kurcze, tablekti to wygoda... nie tlyko z rpzyczyn oczywistych ale i z innych- te krótsze, mniej bolesne miesiaczki
Stary 2012-03-02, 15:07   #1194
monika01011986
Zakorzenienie

buuhahahahaha boże!!! trzymajcie mnie!!!

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...70960466_n.jpg

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-02, 15:08   #1195
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Haha ja dziękuje za młoda jestem na takie wariacje organizmu

A co do owsianki to podaj mi sposób jak Ty ją przyrządzasz
Z naszymi organizmami to nigdy nic nie wiadomo

Ja wsypuję do garnka 3 płaskie łyżki płatków owsianych, 1 łyżkę otrąb owsianych i zalewam to połową szklanki mleka i połową szklanki wody gotuję na wolnym ogniu do całkowitego wchłonięcia mleka przez płatki można oczywiście wlać więcej mleka czy wody, ale ja lubię taką gęstą paćkę i potem jem z pomarańczą/mandarynką, rodzynkami dodatki różne

Cytat:
JA to mam te ruchy dopiero się ubrałam i nałozyłam podkład na twarz! Miałam iśc się malować ale tak sobie myśle że wypiję kawkę no i wypiłam włąśnie kawkę i ............. zjadłam dwa te małe batoniki Kinderki http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...te-Kinder.html, niby prawidłowo bo to w ramach drugiego śniadania i mają dwa razem 138 kcal więc jest ok a że mam okres to mój organizm prosi o czekoladę... ale jeszcze tylko z 2 dni i się wszystko unormuje chyba.....
W ogóle to zamieniłam podpaskę na tampona bo chcę wyjśc na dwór i juz mnie brzuch zaczął boleć a odkąd mam okres prawie wcale nie bolał bo nie używałam tamponów :/ Co za bezsens
Pogoda jest prześliczna!!! ale pewnie zanim się wybiorę na dwór to już słonca nie będzie no nic... pojade chociaż do siostry na kawkę. Ale póki co nie chce mi się nawet wstać z fotela :/
Hehe masz tak samo jak ja też nigdy się nie mogę pospieszyć z ogarnięciem się

Kinderki no niech Ci będzie jesteś usprawiedliwiona, bo masz okres

Już wiem kto mi zabrał wiosnę oddawaj!!!! u mnie leje i piździ
Stary 2012-03-02, 15:11   #1196
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to samo!!! Poszłam spać i od razu padłam no spałam jak zabita i wstałam o 9.15

ooo nasza zguba powróciła !!!!!!!!!!!!!!

Owsianki nie próbowałam właśnie..... nie chce mi się jej robić bo za długo schodzi
Mnie płatki też długo trzymają tylko mogłyby mieć mniej kalorii po prostu :P ale może i to dobrze, bo sobie żołądka nie rozepcham

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-02, 15:13   #1197
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine... już zauważyłam, że do Was to i z flaszką i z paczką pampersów trzeba wbijać, bez tego ani rusz... no może bez flaszki tak, ale zapas suchych gaci potrzebny lub... pampersy
Nawet bez pampersów nie daje rady? aż takie jesteśmy pop.ier.dolone? Monia, zapomniałyśmy dzisiaj wziąć tabletek! gorzej nam!

odwiedzaj nas odwiedzaj w końcu w psychiatryku też są wizyty
a chcesz zgubić jakieś kg? czy tylko dla towarzystwa?

Cytat:
mój organizm nie lubi tamponów :/ a ja nie lubię podpasek i się dogadać nie możemy
a ja wolę podpaski zresztą, co ja się wypowiadam, jak ja porównania nie mam nawet

Cytat:
buuhahahahaha boże!!! trzymajcie mnie!!!

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...70960466_n.jpg
O ludzie
Stary 2012-03-02, 15:19   #1198
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem wiem... chyba czas najwyższy iść i kupić te baterie Hula hop nie próbowałam, zresztą pewnie minęły by długie miesiące zanim bym się nauczyła korzystam z twistera on ponoć też likwiduje boczki zobaczymy
No masz czas do końca tego tygodnia aby kupic baterie
No twister też jest dobry ale na hh mogłabyś w domku poćwiczyć wieczorkiem

Cytat:
ale ja się wysypiam śpię po 7-8 godzin to jest akurat optymalny czas spania dla naszego wieku
Noo teraz ale mało razy spałaś tylko po 5-6 godzin?

Cytat:
No siostrę siostrę może bardziej się przyłożę
Tych Stimerii jeszcze nie próbowałam ale bardziej mi to pasuje na obiad zjeść, z piersią z kurczaka nie wiem, poszukam jeszcze jakichś inspiracji dziękuję
Te Stimerie dobre są ale mi smakuje tylko ta z kurczakiem i ryżem.
Wiem, że to bardziej na obiad ale na kolację też możesz śmiało czasami zjeść bo to w większości białko - tak dla urozmaicenia menu

Cytat:
Ale miód jest zdrowy jak się zje 2 łyżeczki dziennie w pierwszej części dnia to nic nam nie będzie zresztą nie chcę odzwyczaić organizmu od niektórych produktów, żeby później na utrzymaniu nie mieć problemu... by jojo mnie nie dopadło
no i co że jest zdrowy? Nie wszystko co zdrowe nadaje się do jedzenia podczas odchudzania! 2 łyżeczki no ok ale nie więcej
Efektu jojo nie będzie o ile po diecie nie rzucisz sie na jedzenie gwarantuję Ci to

Cytat:
Toć Ty jeszcze nie wiesz, że ja z tych upartych?
No widze własnie uparciuchu!!!!

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
ta? w sumie racja... jak ryknę śmiechem to opona lata w te i nazad
dobre

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-03-02, 15:21   #1199
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
ooo nasza zguba powróciła !!!!!!!!!!!!!!

Owsianki nie próbowałam właśnie..... nie chce mi się jej robić bo za długo schodzi
też tęskniłam

Z owsianką dużo roboty? 10 min i gotowe
Stary 2012-03-02, 15:26   #1200
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna flaszka to za mało!!! Heroine to sama wydoiła 40 win od wakacji hahahaha a zwala na męża i znajomych
Pampersy też się przydadzą bo jak pójdziesz do kibelka i wrócisz to możesz juz mieć problem z nadrobieniem naszych postów
No jak to nie w nocy???????? Czarownica i nie w nocy???? Na sabatach Cie nie będzie??

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
to normalne, ze wraz z wiekiem rózne reakcje się zmieniają, bo organizm ma inny poziom hormonów itd
No dokładnie tak

Cytat:
starzenie się... eeee, źle brzmi, my się nie starzejemy, tylko jak wino -nabieramy głebszego aromatu najwazniejsze to akceptowac zmiany, które zachodzą w naszym ciele
bardzo źle to brzmi ten wyraz mnie przeraża! Ale póki nie mam zmarszczek to jakoś to znoszę.... potem może być gorzej

Cytat:
ja swój okres już poustawiałam, chodzi jak w zegarku zawsze o czasie ejst no i tak rpzesunęłąm zeby mi omijał weekend kurcze, tablekti to wygoda... nie tlyko z rpzyczyn oczywistych ale i z innych- te krótsze, mniej bolesne miesiaczki
fajnie, że możesz brac tabletki mój organizm nie toleruje tabletek mam tyle skutków ubocznych że masakra

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości