Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 16:00   #4681
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Przepuszczają wkładki? Hmmm... U mnie to samo. Ale polecam Ci wkładki z firmy Suavinex - nie ma opcji, żeby się przelało Wytestowałam wszystkie i te okazały się bajeranckie - siostra z Hiszpanii przysłała mi najpierw 4 szt. na próbę. Mozna je kupić w sklepie internetowym. Gwarantuje, ze nie przepuszczą, bo jak już się napełnią mkekiem to się takie ... kuleczki w srodku pojawiają chłonne - coś jak w pamersie premium care

Podaję Ci linka do nich: http://www.sklepkrotex.pl/product-po...ne-28-szt.html
Nie sugeruj się, że pisze 28 szt pojedynczych, bo sa pakowane podwójnie, czyli sztuk jest 56
noo, mam wkładki made in Rossman :P ale też nie najgorsze, wcześniej miałam jakieś z Belli to mi przemokły... mleko cieknie ze mnie ciurkiem :P najgorsza jest moja prawa brodawka - jest mniej wypukła od lewej,mała nawet mniej ją lubi zauważyłam i właśnie chyba przez to,że jest taka bardziej płaska to mała dość musiała się natrudzić by ją wyciągnąć i teraz mam na niej rankę... taką jak "malinka" tylko, że aż pękła normalnie jak mała zaczyna ssać to łzy w oczach stają, potem jak już przeciągnie to w miarę jakoś idzie, ale pierwszy zasys jest masakra...

Zna któraś może radę na popękaną brodawkę? stosowałam maść MALTAN - torchę łagodzi, ale ja potrzebuję chyba czegoś innego.. muszę to jakoś wyleczyć, a nie mogę przecież małej karmić tylko lewym cycem, żeby tamten się zagoił

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Julek też ma ciemiączko 0,50x0,5 i nie potrafię go wyczuć
daję zdjęcie, kiepsko widać, jak się przejedzie po buzi to sucha i kaszkowata jest

ja kupiłam taki http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...116240839.html 70G polecam bardzo, czaję się na inne, jestem bardzo zadowolona. Nie jest namiotowaty i taki jak większość staników do karmienia.
Martynka też ma ciemiączko 0.5cm x 0.5cm ale ja je potrafię wyczuć, synek mój miał duuużo większe i miał je jeszcze jak zaczął chodzić (10 miesięcy) wtedy truchlałam bo bałam się, że jak gdzieś walnie to coś sobie zrobi....

Dziękuję ja kupiłam jeden sobie w Rossmanie, a drugi dziś w takim "kiosku" z bielizną za całe 9,99 zł - oba są zwykłe białe i bawełniane... ale póki co ok, chcę zapolować jeszcze na jakiś może usztywniany taki ładniejszy, ale narazie mam choć te co mam

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny co do tego ,ze maluszki kładą główkę częściej na 1 stronę to proponuję w łóżeczku poukładac kolorowe zabawki z tej strony na którą mniej patrzy ,teraz w tym okresie maluchy będą coraz bardziej ciekawe i napewno będą patrzyły na kolory.

Czy kładziecie już dzieciaczki na podusi w łóżeczku i przykrywacie kołderką???
co do główki w 1 stronę, Martynka też preferuje 1 stronę, ale ja na noc kładę ją zawsze na którymś boczku, mam zrobiony taki "wałek" ze śpiworka który kładę jej za plecki żeby się nie obróciła na plecy i tym sposobem śpi raz na 1 boku raz na 2, a na pleckach jak śpi to i tak głowę zawsze ma albo 1 albo w 2 (preferuje zawsze 1 stronę, ale ja znów robię myk z wałkiem z pieluszki tetrowej)... z synkiem miałam to samo i właśnie żeby umiknąć przykurczu lub spłaszczenia głowy z 1 strony "wałkowałam" ....teraz praktykuję to przy Martynce też

Co do kładzenia - Martynka ma 8 dni, kładę ją w łóżeczku na prześcieradełku (pod głowę rozkładam jedynie tetrę w razie ulania - taką złożoną na pół) i przykrywam kołderką i czasem na to kocykiem i już podusi nie daję bo uważam, że jest jeszcze za mała na to

A dziś Martynka była ze starszym bratem na spacerze i u alergologa

Wrzucam fotki do klubu - Martynki, a tutaj ubranko do chrztu Martynki co jej babcia kupiła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01199.jpg (92,6 KB, 41 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:13   #4682
sandra1892
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

renata, mleko kobiece , ktore rozmrozilas, nie jest popsute tylko ono bedzie mialo taki dziwny zapach.
Stary 2012-03-02, 16:23   #4683
elunia25
Raczkowanie

można brać Wapno jak się karmi, pediatra mi kazała je przyjmować bo nie jem nabialu

mi na popekane brodawki pomagała tylko maść purelan 100
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:34   #4684
sandra1892
Zadomowienie

http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html

ty masz troche napisane i o dziwnym zapachu i smaku tez .
Stary 2012-03-02, 16:40   #4685
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
renata, mleko kobiece , ktore rozmrozilas, nie jest popsute tylko ono bedzie mialo taki dziwny zapach.
naprawdę? i bedzie takie ohydne w smaku? bo próbowałam i smakuje ohydnie - jak próbowałam świeże to jest słodkie i smaczne a jak to rozmrożone to aż mi się wymiotować chciało....
kurcze to dobrze że nie wyrzuciłam jeszcze tamtej reszty zamrożonej

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

pocztałam o tym i rzeczywiście dziewczyny tak piszą o tym mleku...ale jaja fuj w życiu bym tego nie wypiła nie wiem czy takie podawać córce czy lepiej mm jak mnie nie będzie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:02   #4686
uska000
Zadomowienie

Witam
nie nadrobie Was przez 4 dni nie mialam neta bo w Playu ndajnik padl;/;/

gratuluje rozpakowanym ktos sie rozpakowal 29?? a ktos na marzec zostal??

stresci mi ktos ?? pliss

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:06   #4687
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Zna któraś może radę na popękaną brodawkę? stosowałam maść MALTAN - torchę łagodzi, ale ja potrzebuję chyba czegoś innego.. muszę to jakoś wyleczyć, a nie mogę przecież małej karmić tylko lewym cycem, żeby tamten się zagoił
Ja tez stosowałam purelan 100 to jest masć od medeli,ale mi jakoś super nie pomogła,podobno dobrze robią okłady z siemienia lnianego tzn z tego kisielku co powstaje jak sie go zagotuje.Czytałam też ,ze dobra jest maść czy krem nie pamiętam z rossmana na brodawki i kosztuje jakieś 10zł ,a ma bardzo dobre recenzje i nie trzeba jej zmywać ,zresztą purelanu też nie.Ja karmię przez nakładki bo nie wytrzymywałam z bólu,aż się trzęsłam przy karmieniu z bólu

Niedawno wróciłyśmy ze spacerku,ale byłam tylko 0,5h bo okropny wiatr.Młoda jeszcze śpi,a mogłam sie z nia położyć,ale myślałam ,ze zaraz się przebudzi ,a tu niespodzianka,a teraz już chyba sie nie opłaca.
Wreszcie maż wrócił ,więc moze odpoczne trochę od noszenia Nikoli bo barki mi wysiadają.Ale przydał by mi się masaż .Moja psiapsióła jeździ i robi masaże ,może sie do niej uśmiechne.A i wczoraj byłam u gina ,wszystko ok i zaproponował mi wkładkę jako metoda antykoncepcji,o tabsów nie mogę.Muszę sie zastanowić bo załozenie 500zł a wkładka miedzian120,a ta lepsza którą bym wolała 420 zł,więc trochę kasy by poszło ,ale podobno okres zanika,albo trwa 1 dzień ,więc super sprawa,a po miedziance się wydłuża i jest bardziej obfity

MissZuzia dziękuję za odp,tylko ty jedna mi odpisałaś,chyba ,ze innym mamom dzidzie zjadają wsio i nie wiedzą.A przepis na ciasto marchewkowe mam zamiar wypróbować ,tylko mam nadzieję ,ze to ciasto jest z tych mokrych,bo takie lubię najbardziej
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:17   #4688
NataliaM1103
Rozeznanie

Marta piękne wdzianko do chrztu
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:19   #4689
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Witam
nie nadrobie Was przez 4 dni nie mialam neta bo w Playu ndajnik padl;/;/

gratuluje rozpakowanym ktos sie rozpakowal 29?? a ktos na marzec zostal??

stresci mi ktos ?? pliss
hej na pierwszej stronce zobaczysz kto sie rozpakował, kasik uzupełnia na bieżąco
niestety żadna nie urodziła 29tego
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

MissZuzia dziękuję za odp,tylko ty jedna mi odpisałaś,chyba ,ze innym mamom dzidzie zjadają wsio i nie wiedzą.A przepis na ciasto marchewkowe mam zamiar wypróbować ,tylko mam nadzieję ,ze to ciasto jest z tych mokrych,bo takie lubię najbardziej
prosze bardzo

co do marchewkowego to ja jutro bede wyprobowywac to
http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/C...najlepsze.html
tak je zachwala na swoim blogu a ja jeszcze nie robiłam z tego przepisu z anansami tylko z tamtych co wczesniej wkleilam.
przekroję go i na wierzch też dam masę z tego przepisy na muffiny:

http://mojewypieki.blox.pl/2010/05/M...wa-korona.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:59   #4690
raqla
Raczkowanie

Właśnie zobaczyłam, że jest głosowanie na nowy tytuł. Ja obstawiam za tym:
1. Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia. Mamusie I-II 2012
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:03   #4691
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzisiaj moje dziecię takie spokojnie, że aż zdziwiona jestem.

Znacie może jakieś tabletki ziołowe na uspokojenie , które można brać karmiąc piersią? Większość jest na alkoholu , ale może jednak jakieś znacie , które spokojnie można zażywać?

W życiu bym nie pomyślała, że dziecko może dać tyle szczęścia. Niby takie malutkie, a całe życie bym za nią oddała. Gorzej jak przychodzą te słabsze dni kiedy nie daję rady tak o niej myśleć...

Chciałam dodać zdjęcia Lilki w klubie, ale coś mi nie wychodzi.

A właśnie, ja głosuję na tytuł nr 6

MartuNiunia ładne to ubranko. Hehe od razu co mi się rzuciło w oczy to ta torebeczka

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-03-02 o 18:10
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:04   #4692
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Cytat:
ja robiłam kompresy z maści MALTAN muszę powiedzieć że pomogło a też miałam popękane i bolące do tego stopnia że prawie płakałam przy każdym karmieniu i cała się pociłam i drżałam z bólu...
Stary 2012-03-02, 18:04   #4693
agawoo
Zakorzenienie

Hej Jak tak na jednej nodze

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

a i bylismy na usg bioderek wszystko ok i u lekarza dzisiaj i tez wszystko super ale szczepienie mamy odroczone bo od 5kg sie podaje a nasza ma dopiero4 ale podobno super przybiera na wadze wiec sie nie martwie
O widzisz, nie wiedziałam, że szczepienie zależy od wagi Ale mojej do 5 kg już niewiele brakuje
Cytat:
Ja w szpitalu stosowałam Bepanthen na brodawki, trochę przynosił ulgi Ale mimo bólu przystawiałam malutką do piersi, i w końcu się zagoiło samo Podobno mleko kobiece działa najlepiej

Sliczne ubranko

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:36   #4694
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
jestesmy juz z Igusiem w domku
ale to co przezylismy to był prawdziwy horror i nikomu nie życzę... nze ie ma nic gorszego niz chore dziecko...
juz jest prawie ok... tzn z brzuszkiem ok a zapalenie płuc powoli mija ale jeszcz dostaje antybiotyk

chyba Was nigdy nie nadrobie..
jestem wykończona i fizycznie i psychicznie...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:41   #4695
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
A się wkurzyłam ostatnio, pojechałam ekstra wieczorem do intermarche po mleko. Zawsze 1 kosztowała 39,99 więc chciałam kupić dwa. A tam promocja na 2,3 i 4 i napisali 54,99 przekreślone na 42,99 i co i 1 tez kosztuje 42,99 mam w nosie takie promocje co muszę 3 zlote więcej płacić i jechać w drugi koniec miasta . W carrefourze i w biedronce tez tak kosztuje i mam bliżej, wrr
Marketing jak się patrzy, a ludzie rzucają się bo promocja.
Jakiego mleczka używasz?

Cytat:

Wrzucam fotki do klubu - Martynki, a tutaj ubranko do chrztu Martynki co jej babcia kupiła.
ja miałam sytuację taką: najpierw przez 3 dni karmiłam jedną piersią, bo brodawka drugiej była wklęsła. no i ta jedna była strasznie poraniona... zaciskałam zęby i tyle... potem odciągałam, bo T. miał żółtaczkę.
a potem położna poleciła nakładki Aventu na wyciągnięcie tej drugiej, która zaczęła tak boleć, że ryczałam z bólu przy karmieniu...

byłam z tym u gina i powiedział, że muszę to przetrzymać, a do karmienia brać paracetamol...

no i po kilku dniach przestało boleć

podsumowując: Maltan po każdym karmieniu, najlepiej najpierw posmarować swoim mlekiem; nakładki;
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:09   #4696
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
mi na popekane brodawki pomagała tylko maść purelan 100
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja tez stosowałam purelan 100 to jest masć od medeli,ale mi jakoś super nie pomogła,podobno dobrze robią okłady z siemienia lnianego tzn z tego kisielku co powstaje jak sie go zagotuje.Czytałam też ,ze dobra jest maść czy krem nie pamiętam z rossmana na brodawki i kosztuje jakieś 10zł ,a ma bardzo dobre recenzje i nie trzeba jej zmywać ,zresztą purelanu też nie.Ja karmię przez nakładki bo nie wytrzymywałam z bólu,aż się trzęsłam przy karmieniu z bólu

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
ja robiłam kompresy z maści MALTAN muszę powiedzieć że pomogło a też miałam popękane i bolące do tego stopnia że prawie płakałam przy każdym karmieniu i cała się pociłam i drżałam z bólu...
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu stosowałam Bepanthen na brodawki, trochę przynosił ulgi Ale mimo bólu przystawiałam malutką do piersi, i w końcu się zagoiło samo Podobno mleko kobiece działa najlepiej

Sliczne ubranko
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ja miałam sytuację taką: najpierw przez 3 dni karmiłam jedną piersią, bo brodawka drugiej była wklęsła. no i ta jedna była strasznie poraniona... zaciskałam zęby i tyle... potem odciągałam, bo T. miał żółtaczkę.
a potem położna poleciła nakładki Aventu na wyciągnięcie tej drugiej, która zaczęła tak boleć, że ryczałam z bólu przy karmieniu...

byłam z tym u gina i powiedział, że muszę to przetrzymać, a do karmienia brać paracetamol...

no i po kilku dniach przestało boleć

podsumowując: Maltan po każdym karmieniu, najlepiej najpierw posmarować swoim mlekiem; nakładki;
Dziękuję za rady... dobrze,że ta lewa jest w miarę.. bo z prawą gorzej, mnie aż trzęsie jak mała zaczyna ssać, ale przystawiam twardo ją mimo to, zagryzam zęby, nogami mam ochotę wtedy kogoś kopnąć, aż ciary idą.... ale jak już zaciągnie i ssie to jakoś wytrzymuje, najgorszy początek... ale myślę, że to w końcu przejdzie i już nie będzie takiej tragedii...

czasem w ciągu dnia czuję na brodawkach i w środku w piersiach takie jakby mrowienie, lekko ciepłe trochę swędzące, ale to tak przez chwile i przestaje, zawsze mam wrażenie,że to się mleko produkuje wtedy... ale tak naprawdę nie wiem co to - ma ktoś tak?

Cytat:
Marta piękne wdzianko do chrztu
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Znacie może jakieś tabletki ziołowe na uspokojenie , które można brać karmiąc piersią? Większość jest na alkoholu , ale może jednak jakieś znacie , które spokojnie można zażywać?

MartuNiunia ładne to ubranko. Hehe od razu co mi się rzuciło w oczy to ta torebeczka

co do tych tabletek, to wiem, że moja koleżanka stosowała i w ciąży i karmiąc jakieś tabletki takie do ssania "pod język" które nazywały się "Meliski" - to chyba bardziej takie ala cukierek, pewnie na wyciągu z melisy...nie wiem na ile skutkują, ale pewnie podobnie jak herbatka z melisy... bo inne uspokajające to wątpię,że można przy karmieniu...pewnie jakieś tak ale po konsultacji z doktorkiem...

Dziękuję, mi też w sklepie od razu zauważyłam tą torebeczkę i myślałam,że pęknę ze śmiechu - słodkie to
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:47   #4697
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Witajcie dziewczyny, pewno nie pamietacie mnie. Melduję, iż urodziłam 18.02 Dominisię 3100g i 55cm Nie miałam czasu by napisać Dzidziunia moja spokojna,ale mamy problem z kupkami...mam nadzieję, że jakos się uporamy. gratuluje wszystkim mamusiom !
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:27   #4698
pearpearl
Wtajemniczenie

Blanszor, gdybym nie przezywala tematu kolek u swojej Malizny na bank bym Ciebie poparla, ale w tym wypadku, jak widze poprawe i przede wszystkim ulge i spokoj u Malego, to mam gdzies, ze sa one sprowadzane z Niemiec, ze nie sa dopuszczone w Polsce, ze podaje je na wlasna reke. Rozmawialam z polozna i lekarzem od noworodkow - nie mieli nic przeciwko. Poza tym sa dostepne bez recepty nie w jakims panstwie trzeciego swiata, ale w Niemczech, wiec chyba az takie grozne nie sa. Pewnie, ze nie podoba mi sie podawanie chemii takiemu Maluszkowi, ale jeszcze bardziej nie podoba mi sie jego bol, wiec wybieram moim zdaniem mniejsze zlo Jedno dobre, to ze znam zrodlo, z ktorego pochodza te kropelki - moja siostra mieszka na stale w Niemczech i mi je wysyla.
Swoja droga Polska jest dziwna... Nie dopuszcza 69 ml symetykonu, a faszeruje noworodki rtecia w szczepionkach,chociaz juz zadne panstwo ue ich nie stosuje :/
A ten debridat jak sie stosuje?

Zuzik, no...troche mi przybral. Ja sama czulam, jak go nosilam,ze jakos sporo ciezszy jest i to w tak krotkim czasie. Jak wychodzilismy ze szpitala, mial 3800, a wczoraj na wizycie 4450
Kochana, a Ty podajesz ss? Tak mi sie cos kojarzy, ze chyba tak... albo to byl espumisan

MartuNiunia, ja na brodawki stosuje masc z rossmana babydream i uwazam, ze jest rewelacyjna. Kosztuje cale 9 zl

Przed nami druga nocka. Boje sie jak cholera, bo wieczorem juz plakal i marudzil... Znajoma mi go uspila, bo ja nie umialam. Mysle, ze ten biedny dzieciak wie, ze matka jest jakas zryta i nie zalewa jej morze milosci i moze przez to on tak placze?
Strasznie ciezko jest mi go karmic co 3 h :/ Ile musi sie czasem biedny naplakac, zeby dotrwac do tej trzeciej godziny

A w ogole jak bylam u pediatry, to babka kazala mi odstawic linomag i kupic zasypke i nia sypac pupe, bo sie niby zaczynalo robic odparzenie. Linomag wlasnie mi wyleczyl pieknie wczesniejsze odparzenie...no ale posluchalam sie tej babki, cala poprzednia noc sypalam zasypke i dzisiaj odparzenie jak cwiartka jabluszka

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-03-02 o 22:29
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:30   #4699
Anulka_86
Raczkowanie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;32680276]Witajcie dziewczyny, pewno nie pamietacie mnie. Melduję, iż urodziłam 18.02 Dominisię 3100g i 55cm Nie miałam czasu by napisać Dzidziunia moja spokojna,ale mamy problem z kupkami...mam nadzieję, że jakos się uporamy. gratuluje wszystkim mamusiom ![/QUOTE]
\
Gratuluje niech mała królewna rośnie zdrowo.

Jednym słowem zostałyśmy tylko 2.... nierozpakowane.

Ja powoli łapie doła bo z jednej storny chcialabym już być po a z drugiej mówie sobie, że jak przyjdzie odpowiednia pora to Hubert sam postanowi wyjść.
A jak nie przyjdzie???
nie chce miec wywolywanego porodu!!!! nie.... boje się...

dzisiaj cały dzionek sprzatałam,okna umyłam, ogólnie narobiłam się ze szok i co??? ledwo co mnie troszkę brzuch pobolał popoludniu i cisza.....

Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:31   #4700
pearpearl
Wtajemniczenie

Ilianka, gratulacje !!!!

Neska, bidulko, nie wyobrazam sobie, jak musiala sie nadenerwowac, Cale szczescie, ze jestescie juz w domku. Duzo zdrowka dla Malego

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:41   #4701
uska000
Zadomowienie

moja kuzynka urodzila 29 a jej siostra dzis jej wody odeszly ale zero rozwarcia i sie meczy bidulka

a ja mam aniolka w domu spi i je bawi sie i wczoraj pierwzy raz glosno sie smial

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:42   #4702
*Agatek*
Zakorzenienie

Ilianka gratulacje

Pearl, zgadzam się co co ss... wolę dać krople niż katować dziecko windi czy termometrem nie sięgam po to- teściowa uspokaja/lub ja a, że nie trwa to Bóg wie jak długo (kolka) to daję radę... teraz właśnie coś płakusia, babcia nosi, a za godzinę mleko...
Co do ss, to ja daję do każdego mleka 15 kropel, czy to dzień, czy to noc...

Neska cieszę się, że jesteś już w domku Odpoczywajcie!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-02 o 22:43
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 04:44   #4703
MissZuzia
Zadomowienie

Ilianka GRATULUJE!!!

Neska super, ze jestescie juz w domu, duzo zdrowka wam zycze!

Pear ja na poczatku mialam obiekcje co do tych preparatow na kolki, jednak tz I mama mnie namowili I jak tylko pierwszego dnia zauwazylismy problem to zaczelam podawac espumisan I jest ok!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-03-03 o 04:45
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:33   #4704
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam w piękny poranek,u mnie błękitne niebo i słoneczko już planuję dlugi spacerek.

Bartuś jadl o 7 i juz nie zasnął,teraz gada i śmieje sie do kumpli z karuzeli a ja zajadam się bułeczką ciemną z pomidorkiem i ogórkiem i popijam zieloną herbatą z pigwą
Miłego dnia życzę
Stary 2012-03-03, 09:31   #4705
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Ilianka, gratulacje !!!!

Neska, bidulko, nie wyobrazam sobie, jak musiala sie nadenerwowac, Cale szczescie, ze jestescie juz w domku. Duzo zdrowka dla Malego
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ilianka gratulacje

Pearl, zgadzam się co co ss... wolę dać krople niż katować dziecko windi czy termometrem nie sięgam po to- teściowa uspokaja/lub ja a, że nie trwa to Bóg wie jak długo (kolka) to daję radę... teraz właśnie coś płakusia, babcia nosi, a za godzinę mleko...
Co do ss, to ja daję do każdego mleka 15 kropel, czy to dzień, czy to noc...

Neska cieszę się, że jesteś już w domku Odpoczywajcie!!
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Ilianka GRATULUJE!!!

Neska super, ze jestescie juz w domu, duzo zdrowka wam zycze!

Pear ja na poczatku mialam obiekcje co do tych preparatow na kolki, jednak tz I mama mnie namowili I jak tylko pierwszego dnia zauwazylismy problem to zaczelam podawac espumisan I jest ok!
dzieki dziewczynki....

jesli mowa o kolkach to my ostatnie dwa dni armagedon mielismy. byl odstawiony ss bo mały nie dostawal jedzenia i jak tylko zaczal jesc to sie zaczelo- płacz calutki dzien. jestesmy znow na ss plus czopki viburcol doraznie. lekarz ktory operowal malego nam tak doradzil...
no i niewiadomo czy u malego sie skaza nie zaczyna bpo bsardzo ma przesuszona skore. dwoch lekarzy w szpitalu powiedzialo ze to moze byc poczatek sazy ;/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:34   #4706
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc
ale to co przezylismy to był prawdziwy horror i nikomu nie życzę... nze ie ma nic gorszego niz chore dziecko...
juz jest prawie ok... tzn z brzuszkiem ok a zapalenie płuc powoli mija ale jeszcz dostaje antybiotyk

Neska, najgorsze za Wami,teraz bedzie tylko lepiej)

Malego mecza gazy do 3 w nocy plakal,nie umial sobie pruknac.SS nie pomaga)

Edytowane przez ewula83
Czas edycji: 2012-03-03 o 10:17
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:36   #4707
NataliaM1103
Rozeznanie

Neska dobrze,że jesteście w domu jużzdrowka dużo

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Dziewczyny co na pleśniawki?aphtin nie pomaga
Stary 2012-03-03, 10:44   #4708
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam, u nas piękna pogoda się dzis zapowiada to i pewnie spacerek urządzimy sobie jakiś

TŻ przywiózl karuzele , ale Lila jakoś na nią zbytnio nie reaguje. A i mam już Sab Simplex, ale póki co stosuję Delicol jak trzeba.

Dziś w nocy jak znowu musiałam wstać do Lili, przewijać , karmić ją to mnie takie okropne myśli wzięły. Tak rozmyślałam, po co mi to było, że trzeba było bardziej uważać, teraz każda noc tak będzie wyglądac... W ogóle czuję dziwny lęk, strach, a sama nie wiem przed czym. Boję sie, a nie wiem czego..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:44   #4709
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc

trzymam kciuki, żeby mały szybko wyzdrowiał. Nacierpiał się biedaczyna

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jakiego mleczka używasz?
bebilon, tylko kupuje opakowania po 800g

Nikt mi o pępuszku nie odpowiedział, szkoda znaczy, że nie macie przepuklinowego pępka. We wtorek dowiem się w przychodni co i jak z tym plasterkiem
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:01   #4710
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Czy kładziecie już dzieciaczki na podusi w łóżeczku i przykrywacie kołderką???
moja leży na cieniutkiej podusi

Cytat:
noo, mam wkładki made in Rossman :P ale też nie najgorsze, wcześniej miałam jakieś z Belli to mi przemokły... mleko cieknie ze mnie ciurkiem :P najgorsza jest moja prawa brodawka - jest mniej wypukła od lewej,mała nawet mniej ją lubi zauważyłam i właśnie chyba przez to,że jest taka bardziej płaska to mała dość musiała się natrudzić by ją wyciągnąć i teraz mam na niej rankę... taką jak "malinka" tylko, że aż pękła normalnie jak mała zaczyna ssać to łzy w oczach stają, potem jak już przeciągnie to w miarę jakoś idzie, ale pierwszy zasys jest masakra...

Martynka też ma ciemiączko 0.5cm x 0.5cm ale ja je potrafię wyczuć, synek mój miał duuużo większe i miał je jeszcze jak zaczął chodzić (10 miesięcy) wtedy truchlałam bo bałam się, że jak gdzieś walnie to coś sobie zrobi....

Dziękuję ja kupiłam jeden sobie w Rossmanie, a drugi dziś w takim "kiosku" z bielizną za całe 9,99 zł - oba są zwykłe białe i bawełniane... ale póki co ok, chcę zapolować jeszcze na jakiś może usztywniany taki ładniejszy, ale narazie mam choć te co mam

co do główki w 1 stronę, Martynka też preferuje 1 stronę, ale ja na noc kładę ją zawsze na którymś boczku, mam zrobiony taki "wałek" ze śpiworka który kładę jej za plecki żeby się nie obróciła na plecy i tym sposobem śpi raz na 1 boku raz na 2, a na pleckach jak śpi to i tak głowę zawsze ma albo 1 albo w 2 (preferuje zawsze 1 stronę, ale ja znów robię myk z wałkiem z pieluszki tetrowej)... z synkiem miałam to samo i właśnie żeby umiknąć przykurczu lub spłaszczenia głowy z 1 strony "wałkowałam" ....teraz praktykuję to przy Martynce też

Co do kładzenia - Martynka ma 8 dni, kładę ją w łóżeczku na prześcieradełku (pod głowę rozkładam jedynie tetrę w razie ulania - taką złożoną na pół) i przykrywam kołderką i czasem na to kocykiem i już podusi nie daję bo uważam, że jest jeszcze za mała na to

A dziś Martynka była ze starszym bratem na spacerze i u alergologa

Ja stosuje purelan 100. No i z tej poranionej brodawki ściągałam mleko a mała ssała druggą pierś. Po 3 dniach wszystko się zagoilo.

Moja mała jest kochana zasnęła o 7 wstała o 23 potem o 3 i spała do 7 wyspałam się jak nigdy
teraz tez spiocha ale pewnie zaraz wstanie na jedzonko

mielismy tez dziś wyjść na pierwszy spacerek ale ma lekki katarek wiec sobie darujemy.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-03-03 o 11:06
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości