|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Zna któraś może radę na popękaną brodawkę? stosowałam maść MALTAN - torchę łagodzi, ale ja potrzebuję chyba czegoś innego.. muszę to jakoś wyleczyć, a nie mogę przecież małej karmić tylko lewym cycem, żeby tamten się zagoił ![]() Cytat:
Dziękuję ja kupiłam jeden sobie w Rossmanie, a drugi dziś w takim "kiosku" z bielizną za całe 9,99 zł - oba są zwykłe białe i bawełniane... ale póki co ok, chcę zapolować jeszcze na jakiś może usztywniany taki ładniejszy, ale narazie mam choć te co mam Cytat:
![]() Co do kładzenia - Martynka ma 8 dni, kładę ją w łóżeczku na prześcieradełku (pod głowę rozkładam jedynie tetrę w razie ulania - taką złożoną na pół) i przykrywam kołderką i czasem na to kocykiem i już podusi nie daję bo uważam, że jest jeszcze za mała na to ![]() A dziś Martynka była ze starszym bratem na spacerze i u alergologa Wrzucam fotki do klubu - Martynki, a tutaj ubranko do chrztu Martynki co jej babcia kupiła.
|
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
renata, mleko kobiece , ktore rozmrozilas, nie jest popsute tylko ono bedzie mialo taki dziwny zapach.
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
można brać Wapno jak się karmi, pediatra mi kazała je przyjmować bo nie jem nabialu
mi na popekane brodawki pomagała tylko maść purelan 100
|
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html
ty masz troche napisane i o dziwnym zapachu i smaku tez .
|
#4685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze to dobrze że nie wyrzuciłam jeszcze tamtej reszty zamrożonej ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- pocztałam o tym i rzeczywiście dziewczyny tak piszą o tym mleku...ale jaja fuj w życiu bym tego nie wypiła nie wiem czy takie podawać córce czy lepiej mm jak mnie nie będzie
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() nie nadrobie Was przez 4 dni nie mialam neta bo w Playu ndajnik padl;/;/ gratuluje rozpakowanym ktos sie rozpakowal 29?? a ktos na marzec zostal??stresci mi ktos ?? pliss
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedawno wróciłyśmy ze spacerku,ale byłam tylko 0,5h bo okropny wiatr.Młoda jeszcze śpi,a mogłam sie z nia położyć Wreszcie maż wrócił ,więc moze odpoczne trochę od noszenia Nikoli bo barki mi wysiadają.Ale przydał by mi się masaż .Moja psiapsióła jeździ i robi masaże ,może sie do niej uśmiechne .A i wczoraj byłam u gina ,wszystko ok i zaproponował mi wkładkę jako metoda antykoncepcji,o tabsów nie mogę.Muszę sie zastanowić bo załozenie 500zł a wkładka miedzian120,a ta lepsza którą bym wolała 420 zł,więc trochę kasy by poszło ,ale podobno okres zanika,albo trwa 1 dzień ,więc super sprawa,a po miedziance się wydłuża i jest bardziej obfityMissZuzia
|
|
#4688 |
|
Rozeznanie
|
Marta piękne wdzianko do chrztu
|
|
|
|
#4689 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety żadna nie urodziła 29tego ![]() Cytat:
co do marchewkowego to ja jutro bede wyprobowywac to http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/C...najlepsze.html tak je zachwala na swoim blogu a ja jeszcze nie robiłam z tego przepisu z anansami przekroję go i na wierzch też dam masę z tego przepisy na muffiny: http://mojewypieki.blox.pl/2010/05/M...wa-korona.html
|
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zobaczyłam, że jest głosowanie na nowy tytuł. Ja obstawiam za tym:
1. Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia. Mamusie I-II 2012 |
|
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj moje dziecię takie spokojnie, że aż zdziwiona jestem.
Znacie może jakieś tabletki ziołowe na uspokojenie , które można brać karmiąc piersią? Większość jest na alkoholu , ale może jednak jakieś znacie , które spokojnie można zażywać? W życiu bym nie pomyślała, że dziecko może dać tyle szczęścia. Niby takie malutkie, a całe życie bym za nią oddała. Gorzej jak przychodzą te słabsze dni kiedy nie daję rady tak o niej myśleć... Chciałam dodać zdjęcia Lilki w klubie, ale coś mi nie wychodzi. A właśnie, ja głosuję na tytuł nr 6 MartuNiunia ładne to ubranko. Hehe od razu co mi się rzuciło w oczy to ta torebeczka
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-02 o 18:10 |
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
ja robiłam kompresy z maści MALTAN muszę powiedzieć że pomogło a też miałam popękane i bolące do tego stopnia że prawie płakałam przy każdym karmieniu i cała się pociłam i drżałam z bólu...
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jak tak na jednej nodze ![]() Cytat:
Ale mojej do 5 kg już niewiele brakuje ![]() Cytat:
Sliczne ubranko
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
jestesmy juz z Igusiem w domku ale to co przezylismy to był prawdziwy horror i nikomu nie życzę... nze ie ma nic gorszego niz chore dziecko... juz jest prawie ok... tzn z brzuszkiem ok a zapalenie płuc powoli mija ale jeszcz dostaje antybiotyk chyba Was nigdy nie nadrobie.. jestem wykończona i fizycznie i psychicznie... |
|
|
|
#4695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a potem położna poleciła nakładki Aventu na wyciągnięcie tej drugiej, która zaczęła tak boleć, że ryczałam z bólu przy karmieniu... byłam z tym u gina i powiedział, że muszę to przetrzymać, a do karmienia brać paracetamol... no i po kilku dniach przestało boleć podsumowując: Maltan po każdym karmieniu, najlepiej najpierw posmarować swoim mlekiem; nakładki;
|
|
#4696 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czasem w ciągu dnia czuję na brodawkach i w środku w piersiach takie jakby mrowienie, lekko ciepłe trochę swędzące, ale to tak przez chwile i przestaje, zawsze mam wrażenie,że to się mleko produkuje wtedy... ale tak naprawdę nie wiem co to - ma ktoś tak? Cytat:
co do tych tabletek, to wiem, że moja koleżanka stosowała i w ciąży i karmiąc jakieś tabletki takie do ssania "pod język" które nazywały się "Meliski" - to chyba bardziej takie ala cukierek, pewnie na wyciągu z melisy...nie wiem na ile skutkują, ale pewnie podobnie jak herbatka z melisy... bo inne uspokajające to wątpię,że można przy karmieniu...pewnie jakieś tak ale po konsultacji z doktorkiem... Dziękuję, mi też w sklepie od razu zauważyłam tą torebeczkę i myślałam,że pęknę ze śmiechu - słodkie to
|
|
|
#4697 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczyny, pewno nie pamietacie mnie. Melduję, iż urodziłam 18.02 Dominisię 3100g i 55cm
Nie miałam czasu by napisać Dzidziunia moja spokojna,ale mamy problem z kupkami...mam nadzieję, że jakos się uporamy. gratuluje wszystkim mamusiom !
|
|
|
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanszor, gdybym nie przezywala tematu kolek u swojej Malizny na bank bym Ciebie poparla, ale w tym wypadku, jak widze poprawe i przede wszystkim ulge i spokoj u Malego, to mam gdzies, ze sa one sprowadzane z Niemiec, ze nie sa dopuszczone w Polsce, ze podaje je na wlasna reke. Rozmawialam z polozna i lekarzem od noworodkow - nie mieli nic przeciwko. Poza tym sa dostepne bez recepty nie w jakims panstwie trzeciego swiata, ale w Niemczech, wiec chyba az takie grozne nie sa. Pewnie, ze nie podoba mi sie podawanie chemii takiemu Maluszkowi, ale jeszcze bardziej nie podoba mi sie jego bol, wiec wybieram moim zdaniem mniejsze zlo
Jedno dobre, to ze znam zrodlo, z ktorego pochodza te kropelki - moja siostra mieszka na stale w Niemczech i mi je wysyla. Swoja droga Polska jest dziwna... Nie dopuszcza 69 ml symetykonu, a faszeruje noworodki rtecia w szczepionkach,chociaz juz zadne panstwo ue ich nie stosuje :/ A ten debridat jak sie stosuje? Zuzik, no...troche mi przybral. Ja sama czulam, jak go nosilam,ze jakos sporo ciezszy jest i to w tak krotkim czasie. Jak wychodzilismy ze szpitala, mial 3800, a wczoraj na wizycie 4450 ![]() Kochana, a Ty podajesz ss? Tak mi sie cos kojarzy, ze chyba tak... albo to byl espumisan ![]() MartuNiunia, ja na brodawki stosuje masc z rossmana babydream i uwazam, ze jest rewelacyjna. Kosztuje cale 9 zl ![]() Przed nami druga nocka. Boje sie jak cholera, bo wieczorem juz plakal i marudzil... Znajoma mi go uspila, bo ja nie umialam. Mysle, ze ten biedny dzieciak wie, ze matka jest jakas zryta i nie zalewa jej morze milosci i moze przez to on tak placze? Strasznie ciezko jest mi go karmic co 3 h :/ Ile musi sie czasem biedny naplakac, zeby dotrwac do tej trzeciej godziny ![]() A w ogole jak bylam u pediatry, to babka kazala mi odstawic linomag i kupic zasypke i nia sypac pupe, bo sie niby zaczynalo robic odparzenie. Linomag wlasnie mi wyleczyl pieknie wczesniejsze odparzenie...no ale posluchalam sie tej babki, cala poprzednia noc sypalam zasypke i dzisiaj odparzenie jak cwiartka jabluszka
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-03-02 o 22:29 |
|
|
|
#4699 |
|
Raczkowanie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;32680276]Witajcie dziewczyny, pewno nie pamietacie mnie. Melduję, iż urodziłam 18.02 Dominisię 3100g i 55cm
Nie miałam czasu by napisać Dzidziunia moja spokojna,ale mamy problem z kupkami...mam nadzieję, że jakos się uporamy. gratuluje wszystkim mamusiom ![/QUOTE]\ Gratuluje niech mała królewna rośnie zdrowo.Jednym słowem zostałyśmy tylko 2.... nierozpakowane. Ja powoli łapie doła bo z jednej storny chcialabym już być po a z drugiej mówie sobie, że jak przyjdzie odpowiednia pora to Hubert sam postanowi wyjść. A jak nie przyjdzie??? nie chce miec wywolywanego porodu!!!! nie.... boje się... dzisiaj cały dzionek sprzatałam,okna umyłam, ogólnie narobiłam się ze szok i co??? ledwo co mnie troszkę brzuch pobolał popoludniu i cisza.....
|
|
|
|
#4700 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilianka, gratulacje !!!!
![]() ![]() Neska, bidulko, nie wyobrazam sobie, jak musiala sie nadenerwowac, Cale szczescie, ze jestescie juz w domku. Duzo zdrowka dla Malego
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
moja kuzynka urodzila 29
a jej siostra dzis jej wody odeszly ale zero rozwarcia i sie meczy bidulka![]() a ja mam aniolka w domu spi i je bawi sie i wczoraj pierwzy raz glosno sie smial
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Ilianka gratulacje
Pearl, zgadzam się co co ss... wolę dać krople niż katować dziecko windi czy termometrem Co do ss, to ja daję do każdego mleka 15 kropel, czy to dzień, czy to noc... Neska cieszę się, że jesteś już w domku Odpoczywajcie!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-02 o 22:43 |
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Ilianka GRATULUJE!!!
Neska super, ze jestescie juz w domu, duzo zdrowka wam zycze! Pear ja na poczatku mialam obiekcje co do tych preparatow na kolki, jednak tz I mama mnie namowili I jak tylko pierwszego dnia zauwazylismy problem to zaczelam podawac espumisan I jest ok!
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-03-03 o 04:45 |
|
|
|
#4704 |
|
Rozeznanie
|
Witam w piękny poranek,u mnie błękitne niebo i słoneczko
już planuję dlugi spacerek .Bartuś jadl o 7 i juz nie zasnął,teraz gada i śmieje sie do kumpli z karuzeli a ja zajadam się bułeczką ciemną z pomidorkiem i ogórkiem i popijam zieloną herbatą z pigwą ![]() Miłego dnia życzę
|
|
|
|
#4705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczynki....jesli mowa o kolkach to my ostatnie dwa dni armagedon mielismy. byl odstawiony ss bo mały nie dostawal jedzenia i jak tylko zaczal jesc to sie zaczelo- płacz calutki dzien. jestesmy znow na ss plus czopki viburcol doraznie. lekarz ktory operowal malego nam tak doradzil... no i niewiadomo czy u malego sie skaza nie zaczyna bpo bsardzo ma przesuszona skore. dwoch lekarzy w szpitalu powiedzialo ze to moze byc poczatek sazy ;/ |
|||
|
|
|
#4706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Malego mecza gazy do 3 w nocy plakal,nie umial sobie pruknac.SS nie pomaga )
Filipek juz z nami!!! Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2012-03-03 o 10:17 |
|
|
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
Neska dobrze,że jesteście w domu już
zdrowka dużo![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Dziewczyny co na pleśniawki?aphtin nie pomaga |
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, u nas piękna pogoda się dzis zapowiada to i pewnie spacerek urządzimy sobie jakiś
![]() TŻ przywiózl karuzele , ale Lila jakoś na nią zbytnio nie reaguje. A i mam już Sab Simplex, ale póki co stosuję Delicol jak trzeba. Dziś w nocy jak znowu musiałam wstać do Lili, przewijać , karmić ją to mnie takie okropne myśli wzięły. Tak rozmyślałam, po co mi to było, że trzeba było bardziej uważać, teraz każda noc tak będzie wyglądac... W ogóle czuję dziwny lęk, strach, a sama nie wiem przed czym. Boję sie, a nie wiem czego.. |
|
|
|
#4709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bebilon, tylko kupuje opakowania po 800g Nikt mi o pępuszku nie odpowiedział, szkoda znaczy, że nie macie przepuklinowego pępka. We wtorek dowiem się w przychodni co i jak z tym plasterkiem
|
|
|
|
|
#4710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja stosuje purelan 100. No i z tej poranionej brodawki ściągałam mleko a mała ssała druggą pierś. Po 3 dniach wszystko się zagoilo. Moja mała jest kochana zasnęła o 7 wstała o 23 potem o 3 i spała do 7 ![]() teraz tez spiocha ale pewnie zaraz wstanie na jedzonko ![]() mielismy tez dziś wyjść na pierwszy spacerek ale ma lekki katarek wiec sobie darujemy. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-03 o 11:06 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Wytestowałam wszystkie i te okazały się bajeranckie - siostra z Hiszpanii przysłała mi najpierw 4 szt. na próbę. Mozna je kupić w sklepie internetowym. Gwarantuje, ze nie przepuszczą, bo jak już się napełnią mkekiem to się takie ... kuleczki w srodku pojawiają chłonne - coś jak w pamersie premium care 

polecam bardzo, czaję się na inne, jestem bardzo zadowolona. Nie jest namiotowaty i taki jak większość staników do karmienia. 

.A i wczoraj byłam u gina ,wszystko ok i zaproponował mi wkładkę jako metoda antykoncepcji,o tabsów nie mogę.Muszę sie zastanowić

musi być 60 

. W carrefourze i w biedronce tez tak kosztuje i mam bliżej, wrr
Jedno dobre, to ze znam zrodlo, z ktorego pochodza te kropelki - moja siostra mieszka na stale w Niemczech i mi je wysyla.