Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 16:00   #1711
linzey
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Czyli glownie pije wode ?
Ja podaje soczki tymbark w kartoniku, slomka jest u nas najlepsza
Wody samej raczej by nie chcial, ja tez nie lubie
Tak, ja tez rodzilam we wrzesniu 2010 Pewnie sie minelysmy gdzies na mamusiach wrzesniowo-pazdziernikowych 2010
Tak głownie wode.
Próbowałam jej dawać soczki tak koło 6-7 mies ale jakoś nie bardzo chciała i tak sie na wodzie nauczyła. Teraz jej juz nic nie przeszkadza
Słomka tez robi furore - kupiłam nawet takie opakowanie 300 szt
Tak właśnie kojarzę Cie z mamuś wrzesniowo-pazdziernikowych
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:02   #1712
pumas
Zakorzenienie

Cześć
Prince, nie doczytałąm, co się stało, że wylądowałaś w szpitalu? Widzę jednak, że źle Ci nie jest hehe.

Chmielinka, trzymaj się i absolutnie nie daj złym emocjom.

Co do żłobków, ja skorzystam po macierzyńskim od razu, czyli jak maleństwo będzie miało raptem pół roku. Nie mam innego wyjścia, na nianię mnie nie stać.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:04   #1713
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
oby to coś dało. Już tu pisałam, że moja dieta jest wprost wymarzona (w kwestii żelaza): mięso stanowi dla mnie podstawę żywienia, nie ma dnia, bym nie jadła między 150 a 200 g mięsa (ostatnio głównie czerwonego), buraki i warzywa strączkowe też regularnie sobie zapodaję.
I dupa
Wynik spadł (po 20 tc) na łeb, na szyję, tabletki już się do mnie uśmiechają
ja nie jem mięsa tzn. mało
jem dużo warzyw, również strączkowych, jajek, kasz

znalazłam coś takiego: Asieńka w innym wątku dała takie zestawienie:

Wątroba wieprzowa 17,5
Wątroba cielęca 10,3
Soja 8,0
Nerki wieprzowe 7,8
Żółtko jaj 7,2 (dla porównania: całe jaja- 100 g: 2,7 mg)
Fasola 6,9
Kasza gryczana 6,0
Mąka pszenna 6,0
Płatki owsiane 4,4
Natka pietruszki 4,3
Mąka żytnia razowa 4,0
Kasza jęczmienna 3,8
Kasza manna 2,9
Twaróg tłusty 2,8
Twaróg chudy 2,7
Ser topiony 2,7
Chleb razowy 2,7
Boćwina 2,6
Szpinak 2,4

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=30782

Asieńka pisze jeszcze że kawa i herbata hamuja wchłanianie żelaza. I że dobrym jego źródłem są suszone owoce np. morele - ja jem sporo.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-02 o 16:05
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:04   #1714
pumas
Zakorzenienie

Kurczę, powinnam dzisiaj odebrać wyniki posiewu moczu, ale nie chce mi się tam jechać... Zresztą i tak mojej gin nie ma, żeby mi ew. receptę wypisać.
Stary 2012-03-02, 16:09   #1715
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Tak głownie wode.
Próbowałam jej dawać soczki tak koło 6-7 mies ale jakoś nie bardzo chciała i tak sie na wodzie nauczyła. Teraz jej juz nic nie przeszkadza
Słomka tez robi furore - kupiłam nawet takie opakowanie 300 szt
Tak właśnie kojarzę Cie z mamuś wrzesniowo-pazdziernikowych
Ja wczesniej dawalam soczki pol na pol z woda. Teraz roznie. Najczesciej kupuje tymbarki

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:13   #1716
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Kurczę, powinnam dzisiaj odebrać wyniki posiewu moczu, ale nie chce mi się tam jechać... Zresztą i tak mojej gin nie ma, żeby mi ew. receptę wypisać.
Jestem gorsza.
mnie się nie chciało ich zrobić, z krwi wyniki mam, a nasikać do pojemniczka nie nasikałam
A w pn wizyta u gina. Nie wiem co mu powiem
Stary 2012-03-02, 16:15   #1717
prince_polo
Zakorzenienie

Ale Mnie mdli

Dziewczyny zdecydowałam się zafarbowac na czerń

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:16   #1718
Paula SHIN
Zakorzenienie

Obejrzalam 14 odcinek 8 sezonu House'a.
Ale to bylo piekne
Poryczalam sie calkowicie. To byl najlepszy odcinek 8 sezonu...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:19   #1719
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ale Mnie mdli

a ostatnio jakoś sie nie farbowałaś?
Stary 2012-03-02, 16:30   #1720
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Ale Mnie mdli

Oj tylko 2 razy sie zastanów bo czerń ciężko odkręcić
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:35   #1721
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
a ostatnio jakoś sie nie farbowałaś?
To był szampon. który nie złapał nawet
Cytat:
wiem miałam już kiedyś do jasnych nie wrócę a ciemny braz od czerni aż Tak się nie różni jeszcze spytam tz co o tym myśli ale coś mi świta że chyba sam kiedyś mówil że było by mi ładnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-02, 16:39   #1722
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie, ja miałam daaaawno temu.

spałam 2 godziny, głowa przestała boleć, ech co za pogoda.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
To był szampon. który nie złapał nawet

wiem miałam już kiedyś do jasnych nie wrócę a ciemny braz od czerni aż Tak się nie różni jeszcze spytam tz co o tym myśli ale coś mi świta że chyba sam kiedyś mówil że było by mi ładnie
kochana a jakie masz naturalne?
Musisz farbować?
Ja po ok. 10 latach mam dość i mam swoje naturalne

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:29   #1723
depoison
Zadomowienie

Cytat:
ja nie jem mięsa tzn. mało
jem dużo warzyw, również strączkowych, jajek, kasz

znalazłam coś takiego: Asieńka w innym wątku dała takie zestawienie:

Wątroba wieprzowa 17,5
Wątroba cielęca 10,3
Soja 8,0
Nerki wieprzowe 7,8
Żółtko jaj 7,2 (dla porównania: całe jaja- 100 g: 2,7 mg)
Fasola 6,9
Kasza gryczana 6,0
Mąka pszenna 6,0
Płatki owsiane 4,4
Natka pietruszki 4,3
Mąka żytnia razowa 4,0
Kasza jęczmienna 3,8
Kasza manna 2,9
Twaróg tłusty 2,8
Twaróg chudy 2,7
Ser topiony 2,7
Chleb razowy 2,7
Boćwina 2,6
Szpinak 2,4

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=30782

Asieńka pisze jeszcze że kawa i herbata hamuja wchłanianie żelaza. I że dobrym jego źródłem są suszone owoce np. morele - ja jem sporo.
hmm, szkoda, że nie jest podane, ile mają np. steki wołowe albo karkówka, bo wątróbki nam jednak nie wolno, a tu króluje na pierwszym miejscu
Jem dobre 80% z podanych tu produktów, także kilka innych, które polecał mi mój lekarz i niewiele to daje. Aha - staram się też jeść produkty o dużej zawartości witaminy C, bo to zwiększa wchłanianie żelaza.
W ogóle jeszcze przed ciążą myślałam, że każdy inny wynik prędzej wyjdzie mi źle niż żelazo. A tu taka niespodzianka niefajna

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:32   #1724
luby957
Raczkowanie

Hejka
byłam dzis na usg połwkowym i wszytko jest dobrze, Dzidzia wazy ponad 400g ale ile ma dł to juz nei pamietam. Ma raczki i nóżki w których sa piekne kostki. Serce czterokomorowe, kręgosłup prawidłowy, i brzuszek też. Pępowina trójnaczyniowa. Łozysko na ścianie przedniej bez cech odklejania.
Maleństwo tak brykało że lekarz nie mogl go w spokoju pomierzyć. Jak chcial kośc nosowa zobaczyć to dziek na wszelkie sposoby sie bronil a to rączkami się zasłaniał, a to nogami albo zupelnie sie obracal albo uciekłą na drugą strone. Zupelnie nie chciał współpracować z lekarzem. Mam nadzieje że nei będzie takie złoścliwe jak sie urodzi. Zdjęc ładnych nei mam tylko pomiarowe i 26 znowu ide na nast wizyte i bede miała usg dopochwowe by zbadac ilośc płynu owodniowego i by zmierzyc szyjke.

jutro znowu na uczelnie a mi sie nic nie chce. Musze poodkurzac i pozmywac a mam takiego okropnego lenia ze az strach. Jedynei co dzis zrobiłam to ze zmieniłam posciel i tyle a od 10 zbieram sie do reszty;/

no a tak w ogle to moj TZ mi powiedzial że mozliwe ze wyjedzie w delegacje na cały czerwiec i zupełnei nei wiem co mam myslec. Powiedzialm mu tylko ze jak bedzie wyjezdzal na 100% to że w maju musimy zrobić zakupy do porodu itp. I że pewnie juz w połowie czerwca przeprowadze sie do moich rodzicow gdzie w razie co zawsze ktos bedzie. Smiałam sie do neigo że jak wyjedzie to znajac moje szczescie pewnie urodze wczesniej ale wiadomo ze jak nei ma innego wyjscia to pojedzie. Ale zapowiedzialm mu tez że ma zakaz mówienia jego mamie bo zaraz by chcial zjechac do polski na ten czas jakby go nei bylo a ja nie mam ochoty na jej wizyte w tym czasie. I chyba teraz ak zadz to powiem jej ze moze przyjechac na swieta jak sie psyta kiedy ma przyjechac
dobra lece moze jakos zbiore sie oarnac mieszkanie
Stary 2012-03-02, 18:00   #1725
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
hmm, szkoda, że nie jest podane, ile mają np. steki wołowe albo karkówka, bo wątróbki nam jednak nie wolno, a tu króluje na pierwszym miejscu
Jem dobre 80% z podanych tu produktów, także kilka innych, które polecał mi mój lekarz i niewiele to daje. Aha - staram się też jeść produkty o dużej zawartości witaminy C, bo to zwiększa wchłanianie żelaza.
W ogóle jeszcze przed ciążą myślałam, że każdy inny wynik prędzej wyjdzie mi źle niż żelazo. A tu taka niespodzianka niefajna
czytałam że najlepiej produkty bogate w zelazo jeść rano "na głodniaka"
tylko jak tu zjeść steka wołowego na czczo

Luby wspaniale, ze masz dobre wieści z połówkowego
co do wyjazdu męża, to trudno, szkoda gdyby go nie było, ale przecież poród na czerwiec nie jest planowany i tego sie trzymaj
Stary 2012-03-02, 18:06   #1726
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ostatnio wstawiałyście swoje brzuszki
t i my się pokażemy !

20 tc
Bardzo ładny brzuszek
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:07   #1727
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Nawet gdybyś rozstała się ze swoim facetem to nie znaczy że do końca życia byłabyś sama... jesteś jeszcze młoda. Patrz jak Paula sobie życie ułożyła mimo tego pierwszego toksycznego związku. Moja koleżanka urodziła w liceum, związek się rozpadł bo facet pił. Ona teraz ma dużą córę i fajnego chłopaka znalazła sobie jeszcze jak ta była malutka.
Wiem i staram się zacząć myśleć bardziej pozytywnie o tej całej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Alexandra ma jakieś problemy z TŻ-tem kochana trzymaj się dzielnie i życzę podjęcia jak najlepszej decyzji dla siebie i dziecka, niezależnie od tego jaka ona by była

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Współczuje sytuacji Ciężko coś radzić ale jedno jest pewne, że faceta do tacierzyństwa nie da się zmusić a im bardziej będziesz wymagała od niego jakiś deklaracji czy konkretnych ruchów tym bardziej on w panice będzie uciekał. Szkoda twoich nerwów na latanie za nim, skup się na sobie i dziecku a jemu "zostaw możliwość wyboru" może się ogarnie i zajmie się wami ale nie żyj tą nadzieją, bo będziesz cierpieć.
Nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu-żadna z nas nie wie ale coś musisz zrobić, bo ciąży już"nie cofniesz" a jeśli nie dasz rady i będziesz chciała oddać, to oddasz- daj sobie to prawo wyboru łatwiej ci będzie to wszystko znieść, bo najgorzej jest poczuć się jak w klatce bez możliwości jakiegokolwiek ruchu.
Trzymaj się i bądź z nami - zawsze to jakieś wsparcie
Wasze wsparcie dla mnie bardzo wiele znaczy

Cytat:
Alexandraaa88
trudno teraz na szybko coś poradzić, współczuję Ci, ale nie załamuj się w żadnym razie, nie jedna dziewczyna wychodziła z takiej sytuacji i to jeszcze mocniejsza i bogatsza w doswiadczenie
czy nie ma nikogo kto mógłby Ci pomóc? Pisałaś że rodzice nie bardzo..? Może jednak? Rodzeństwo? Przyjaciółka?
Do chłopaka na razie bym nie dzwoniła, nie pisała. Wie, że jesteś w ciaży i wie, że go potrzebujesz. Odczekaj chwilę, nie szukaj go, nie bawcie się w kotka i myszkę. Poczekaj aż sie pojawi i wtedy zażądaj poważnej rozmowy.

No nie za bardzo mam do kogo się zwrócić bo rodzeństwa nie mam. Przyjaciółka wyjechała za granicę a najbliższa mieszka w Radomiu.
A ja czekam. Dziś raz zadzwonił i powiedział, że na jakiś czas wyjeżdża bo musi przemyśleć wszystko i że mam się nie martwić bo wróci.

Cytat:
witam z domu, musiałam najpierw sie najeśc Bo dzis nie jadłam w szpitalu nic

No wiec tak, kamien dalej an nerce, ale nie powieksza sie choc kielich nerki lekko powiekszony(cos w tym stulu gadała) mowi ze bolesci beda napewno bo moze sie przytkac cos ale musze przecierpiec.

Usg ginkologiczne miałam, z dzidka wszystko wporzadku z Om 20t z usg 20+3 nie wiem ile ma cm ale wazy 400 gram

no i zostaje dalej dziewczynką miedzy nogami nie było pisiorka aczkolwiek mam jeszcze te 2 tyg na 4d poczekac dla pewnosci cakowitej

badał szyjke i dwóch lekarzy sie przyglądało bo cos tam zauwazyli jajkowatego i teraz tak albo juz sie robi rozwarcie albo to skupisko sluzu. Jest niepewnosc wiec mam za tydzien w piątek zgłosic sie na oddzial na usg jeszcze. Lekarz mówił ze ten tydzien mam przelezec w łóżku .

jej mam nadz ze to sie nie okaze tym pierwszym
Oby to była ta druga opcja Ale nie martw się, wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hejka
byłam dzis na usg połwkowym i wszytko jest dobrze, Dzidzia wazy ponad 400g ale ile ma dł to juz nei pamietam. Ma raczki i nóżki w których sa piekne kostki. Serce czterokomorowe, kręgosłup prawidłowy, i brzuszek też. Pępowina trójnaczyniowa. Łozysko na ścianie przedniej bez cech odklejania.
Maleństwo tak brykało że lekarz nie mogl go w spokoju pomierzyć. Jak chcial kośc nosowa zobaczyć to dziek na wszelkie sposoby sie bronil a to rączkami się zasłaniał, a to nogami albo zupelnie sie obracal albo uciekłą na drugą strone. Zupelnie nie chciał współpracować z lekarzem. Mam nadzieje że nei będzie takie złoścliwe jak sie urodzi. Zdjęc ładnych nei mam tylko pomiarowe i 26 znowu ide na nast wizyte i bede miała usg dopochwowe by zbadac ilośc płynu owodniowego i by zmierzyc szyjke.
Super, że wszystko w porządku

A ja miałam strasznie dziwną noc... Najpierw czułam jakby dzidzia pływała i odbijała się tak delikatnie od brzucha a potem zrobiła ze mnie worek treningowy
Stary 2012-03-02, 18:24   #1728
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość

No nie za bardzo mam do kogo się zwrócić bo rodzeństwa nie mam. Przyjaciółka wyjechała za granicę a najbliższa mieszka w Radomiu.
A ja czekam. Dziś raz zadzwonił i powiedział, że na jakiś czas wyjeżdża bo musi przemyśleć wszystko i że mam się nie martwić bo wróci.
I bardzo dobrze. Niech myśli
Czekaj spokojnie. Myślę, że wszystko się jeszcze ułoży. Tylko nie okazuj swojej słabości. Musisz być silna. Niech on to zobaczy.

p.s. jak nie jest głupi to nie będzie chciał Was stracić.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-02 o 18:31
Stary 2012-03-02, 18:41   #1729
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem gorsza.
mnie się nie chciało ich zrobić, z krwi wyniki mam, a nasikać do pojemniczka nie nasikałam
A w pn wizyta u gina. Nie wiem co mu powiem
Hehe, powiedz prawdę, ja też tak ostatnio miałam, że nie chciało mi się zrobić moczu i tyle. Następnym razem przyniosłam.

Cytat:
Ale Mnie mdli

O nie... tylko nie czerń Skoro taka niewielka różnica między ciemny brązem, to szkoda włosów, bo z czarnego można zejść tylko dekoloryzacją. Poza tym czarny postarza..... Moja teściowa do dzisiaj nie może tego zrozumieć i z uporem maniaka farbuje kłaki na czarno czarno, zamiast chociaż na brązowo.

Cytat:
Hejka
Cieszę się, że połówkowe ok! Duży dzidziuś, który to tydzień???
Stary 2012-03-02, 18:43   #1730
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

kochana a jakie masz naturalne?
Musisz farbować?
Ja po ok. 10 latach mam dość i mam swoje naturalne
ciemne. ale takie nijakie taki ciemny brąz ale niby nie intensywny.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-02, 18:46   #1731
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Właśnie dzwonił do mnie mąż i powiedział ,że dzisiaj przyjeżdża:ju pi: . Jedzie razem z kolegą. A byłam pewna,że zobaczymy się dopiero za tydzień
ale fajnie!super niespodzianka
Cytat:

dziewczyny ja Tak lubie tego mojego gina że masakra taki smiechowy robil mi dziś te usg i mówie że Przyszlam wczoraj zobaczyć czy on jest Chcialam bole skonsultować ale inny Mnie zgarnął na oddzial a on do Mnie Tak myślałem że chciała pani Mnie zobaczyć

i mówię niech pan Zerknie między nogi a on się patrzy na Mnie ja mówię dziecku oczywiście

Cytat:
Ale Mnie mdli

super koniecznie pokaż się w nowych włosach jak zafarbujesz!
Cytat:
Hejka
wspaniale że na połówkowym wszystko wporządku i dzidzia rośnie zdrowo!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:47   #1732
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć Mamusie
Bardzo Wam dziękuję za wczorajsze słowa otuchy
Na szczęście w nocy i dziś cały dzień czułam się dobrze
Nie byłam w szpitalu ani nie dzwoniłam do ginki, ale w razie czego umówiłam się do niej na czwartek na wizytę. W razie złego samopoczucia, pójdę, niech zobaczy co się dzieje. Ale mam nadzieję, że to nie będzie konieczne
Teraz spróbuję doczytać co u Was
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:47   #1733
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
O nie... tylko nie czerń Skoro taka niewielka różnica między ciemny brązem, to szkoda włosów, bo z czarnego można zejść tylko dekoloryzacją. Poza tym czarny postarza..... Moja teściowa do dzisiaj nie może tego zrozumieć i z uporem maniaka farbuje kłaki na czarno czarno, zamiast chociaż na brązowo.

?
patrzę na necie i ładny kolor też jest szatyn opalizujacy . kiedyś robilam taki zbliżony do mojego ale wyraźniejszy taki właśnie ciemny ale nie kruczy.
Może taki był by lepszy...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-02, 18:51   #1734
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja mam pytanie do tych z was ktore maja juz dzieciaczki
jak usypialyscie maluszka?
bo mi kzdy na okraglo powtarza ( szczegolnie mama )
zebym nie uczyla bujania i noszenia na rekach bo sobie nie dam pozniej rady .
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:51   #1735
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby przeszło
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
nooo poszalałaś ale wszystko cudne
Dziękuję Mam nadzieję, że nie będę zawiedziona, jak już dostanę towar
Stary 2012-03-02, 18:52   #1736
Dziobaczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Witaj.
Z nadrabianiem będziesz miała kłopot. Tu jeden dzień nieobecności kosztuje kilkugodzinnym nadrabianiem.

o matko miałaś racje, a mnie nie było to kilka dni...
Stary 2012-03-02, 18:54   #1737
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
patrzę na necie i ładny kolor też jest szatyn opalizujacy . kiedyś robilam taki zbliżony do mojego ale wyraźniejszy taki właśnie ciemny ale nie kruczy.
Może taki był by lepszy...
tez mi się ten szatyn podoba ale On na opakowaniu ciemno nie wyglada
mi ciemny braz wychodzil jak czarny a wolala bym miec jakis brazik ladny jakis czekoladowy ale teraz trudno mecze sie puki co w ciemnych

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny brzuszek

bardzo Ci dziekuje
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:07   #1738
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dobrej nocki i oby bóli już nie było
Dziękuję Dziś jest ok

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
irmusia super zakupy
Dziękuję Już nie mogę się ich doczekać

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Prince i Irmusia trzymajcie się i powodzenia
Dziękuję

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny prosze wlaczcie Polsat. Leci wlasnie Hotel 52
Jest nowa postac, o ile sie nie myle, bedzie mial na imie Damian
Chlopak jest z mojego miasta, chodzil ze mna do szkoly
Akurat wczoraj obejrzałam. Widziałam, widziałam Twojego kolegę

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
wow, ale zakupy
super, juz masz na pozniej kupe wydatkow z głowy
Powiedzmy, że mam z głowy jakąś małą część

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Irmusia trzymaj się i odezwij do nas!
Dziękuję

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale zakupy
Świetne łóżeczko i w bardzo dobrej cenie
Dziękuję Łóżeczko chcieliśmy białe, zwykłe. I takie jest Już przyszło
Stary 2012-03-02, 19:12   #1739
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
tez mi się ten szatyn podoba ale On na opakowaniu ciemno nie wyglada
mi ciemny braz wychodzil jak czarny a wolala bym miec jakis brazik ladny jakis czekoladowy ale teraz trudno mecze sie puki co w ciemnych
ja jak robilam nim to były ciemne. ale takie aksamitne .
nie wiem kurde teraz to już nie wiem czy czarny ryzykować

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Jem biala czekoladę

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-02, 19:14   #1740
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj, trzymaj sie dzielnie Moze jak bedzie musial zawalczyc o Twoje wzgledy, to sie zmieni
Nie czulam zadnej niecheci.
Co prawda, nie planowalismy dziecka, wiec bylam wsciekla na siebie (myslelismy nad aborcja), ale synka kocham ponad zycie.
Do exa czuje niechec, naprawde duza niechec.
Zwlaszcza dlatego, ze on sie bawi w najlepsze, cpa, pije, jest naprawde w kiepskim towarzystwie.
Nie odzywa sie na urodziny, swieta. Placi alimenty (podalam go do komornika, bo nie chcial mi placic zaleglosci itd).
Wczesniej sie nie odzywal.
Odbilo mu jak sie dowiedzial, ze z kims jestem.
Przychodzil pod blok, robil awantury.
Jak sie dowiedzial, ze jestem w ciazy po raz 2, odbilo mu kompletnie. Nagle udaje tatusia. Jest bezczelny, potrafi obiecac, ze cos kupi dla dziecka, np. buty, i po tym juz cisza.
Teraz chce mnie podawac do sadu o kontakty z dzieckiem... Wszystko z czystej wredoty.
Dlatego mowie Ci, jesli nie jestes pewna faceta, a masz na tyle pomocy, ze nie potrzebujesz alimentow - nie uznawaj go jako ojca, albo chociaz nie dawaj jego nazwiska. Ja zrobilam ten blad, pomimo tego, ze moj ex pil sporo, zdarzalo mu sie cpac (o tym sie dowiedzialam pozniej, o wiele pozniej), potrafil mnie sama zostawic na 2 dni, nawet z chorym dzieckiem i nie pomyslec chocby o tym, czy mamy na jedzenie...
Teraz nawet nie pozwala mi zmienic nazwiska dziecka. "Bo on jest ojcem"...
Taak. Szkoda tylko, ze synek do mojego tz podchodzi jak do ojca. To on jest prawdziwym ojcem.
Ex tylko probuje to utrudnic. Nigdy nie chcial mi pomagac przy dziecku. A jak musial cos kupic? A w zyciu!!
Wozek, lozeczko... Wszystko mielismy od mojej mamy. Teraz to sie nie zmienilo.
Wszystko co od niego dostalam to.. Paczka z jego zakladu pracy na mikolaja, z ktorej wyjadl polowe slodyczy
Kurczę, współczuję Ci sytuacji z exem...
Całe szczęście, że masz teraz TŻ, z którym jesteś szczęśliwa i z którym tworzycie rodzinkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości