|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
![]() I gratulacje z okazji połówki ![]() ![]() Ładny kształt, fajny brzunio Taką mam ochotę na domowe frytki, ale na razie nie zrobię, po pierwsze nie mam koszyczka do smażenia a po drugie nie mamy okapu i zasmrodziłabym całą kuchnię...a tak mi się chce takich fryteczek![]() Cytat:
Mój też dziś wraca, w końcu zasnę normalnie ![]() Cytat:
Co do pieniędzy to zgadzam się z Tobą smutne to ale prawdziwe ![]() Super te drożdżówki, pyszności zazdroszczę zdolności pieczenia![]() Cytat:
Powodzenia! ![]() Cytat:
![]() Ja dziś odebrałam wyniki, właściwie wszystko w normie, trochę podwyższone krwinki białe, ale to ponoć normalne w ciąży, najbardziej cieszę się, że udało się zbić TSH tą końską dawką euthyroxu, teraz jest 1,01 Pojechałam do Ikei, kupiłam dwa nowe kwiatki, ciekawe czy będą rosły, jeden to anturium, nigdy go nie miałam, będę musiała poczytać, co lubi. Kupiłam też stolik pod laptopa, bo mąż ciągle się na mnie wkurza, że go trzymam za blisko brzuszka. Połaziłam też po dziale dziecięcym, powiem Wam, ze czułam się tam strasznie zagubiona, jak dziecko we mgle, nie mam pojecia dlaczego tak, powinnam się cieszyć a ja nic nie wybrałam. Chyba powinnam pójśc z kimś obytym w takich akcesoriach, ale nie mam takiej osoby |
|||||
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie moje Kochane gaduły
Rano narzekałam na cztery strony do nadrobienia, teraz jest ich jedenaście ![]() Po mojej pracy pojechaliśmy z małżem na zakupy - chciałam kupić jakieś ciuchy dla siebie, tuniki albo koszulki. Niestety nic nie rzuciło mi się w oczy. Za to zjedliśmy frycie i kurczaczka w KFC Aha no i przeglądałam się w dużym lustrze w którym ze sklepów z odzieżą i normalnie mam brzuch ciążowy Wcześniej owszem widziałam, głównie po spodniach że brzuszek się powiększył, ale jakoś wydawało mi się, że wygląda to tak jak bym normalnie przytyła. A dzisiaj dokonałam odkrycia, że to jednak normalny ciążowy brzuch Jestem najedzona więc mogę Was ndrabiać.
|
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
W czwartek skończyłam 22 tydz/
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1745 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam pokolacyjnie!
Cytat:
Cytat:
To masz bardzo fajną sytuację. My prowadzimy razem biznes z męzem i są kwestie, od których jestem tylko ja... i już wiem, zę bedę niekiedy zabierac maluszka ze sobą do biura...na szczęscie firma jest nasza więc mogę robic co chce ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedactwo No to poszaleliście ![]() Bardzo się cieszę Cytat:
|
|
#1747 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie też nie doczytałam - czy to przez te bóle pleców?? to ten kamień w nerce Ci tak dokuczał? Co do żłobków to mam mieszane uczucia... mój kolega miał straszny przypadek - ale nie bedę go opisywała, bo to chyba nie na nasze nerwy... My jesteśmy chyba w dość komfortowej sytuacji - oboje pracujemy jako nauczyciele akademiccy i mamy trochę wpływ na nasz plan zajęć, więc mam nadzieję, że po urlopie macierzyńskim uda nam się poukładać tak wszystkie zajęcia, ze jakoś sobie poradzimy... Sprawdzałaś ten magnez?? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na razie boję się farbować, ale nie z powodu efektu kolorystycznego, a z powodu strasznego wypadania włosów - do lipca wyłysieję... Załączam kilka zdjęć z połówkowego - są wycięte z filmu, który dostaliśmy, więc mogą być trochę niewyraźne... ale i tak mnie rozczulają... szczególnie jak paluszkami przebierała lub próbowała kciukiem trafić do buzi ![]() Dziewczyny, mam tak okropny katar, że za moment zwariuje - nos zatkany, a katar płynny - na nosie nie mam już ani grama skóry -nic nie pomaga, ani inhalacje, ani płukanie, ani roztwory soli, ani maść majerankowa, ani lampa solux, prenatal grip care biorę, a czosnku i cebuli nie mogę, ani herbaty z miodem... - RATUNKU! Zapętliłam się z tym katarem - 3 dni katar, później gardło, później kaszel, a później znowu katar.... i tak cały czas - to już 3 cykl...
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2012-03-02 o 19:39 |
||||
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
O a ja dziś mam rowne 20 tyg więc zaczelam 21 i moje dziecko 400 gram waży
super że na polowkowym wszystko dobrze karolina dziękuje. i super że wyniki dobre. świetnie że tsh spadło ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Pumas Izasz do szpitala trafiłam z bólem brzucha. dość mocnym i innym niż zawsze. zos.tawili Mnie by Zrobić badania. być może to ten kamień a być może to skracajaca szyjka i rozwarcie . ale to tylko przypuszczenia które nie koniecznie się potwierdzi mam czekac tydzień wc kolejne usg.
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-03-02 o 19:40 |
|
|
|
#1749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzuszki ciążowe są fajne Cytat:
Ja ze żłobkami nie mam za dużo styczności..nawet z opowiadań, więc nie wiem...nawet się szczerze nie zastanawiałam nad tym. |
||
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też, właśnie zjadłam pełną miskę, a teraz zabieram się za pączusia
![]() ![]() Zombie boy ![]() Otóż to A mnie dalej bolą te gałki oczne I chyba poczułam dziś w pracy pierwsze ruchy maleństwa!!! Nie jestem pewna na 100%, ale to było takie delikatne puk, puk... |
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do szyjki, to mam nadzieję, ze okaże się, że to jednak nie rozwarcie Leż i odpoczywaj
|
|
#1752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Urocza dziewunia! Cytat:
jak wyjdziesz ze szpitala...
|
||
|
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
No to już wiem
![]() A mnie po spacerze boli kręgosłup pod krzyżem z lewej strony..tak jakby jakiś nerwoból. Szczególnie jak chodzę... ![]() Mama przyniosła mi pierogi ze szpinakiem i twarogiem własnej roboty. Będzie szamka
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzidzia śliczniutka i taka już duża |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
A i zapomniałam napisać.
Izasz-b cudowny ten Twój maluch |
|
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oszalałam! Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ubranka?? Ja wiem,że to u mnie dośc wcześnie ale nie mogłam się powstrzymac dzisiaj
|
|
|
|
|
#1757 | |||
|
Branzoletka
|
No i mnie ścieło i pospałam 1.5 godz.
![]() Cytat:
Super, że wszystko z dzidzią dobrze. Ja też z genetycznego pamiętam tylko, to że wszystko na swoim miejscu a szczegóły co tam szczegóły Współczuje wyjazdu tż w delegacje, bo to jednak stres pomimo, że termin na lipiec, no ale cóż taka nasza dola-ciągle coś ![]() Cytat:
Odwieczny dylemat młodych mam Myślę, że nie ma co panikować i trzeba zdać się na instynkt. Poprostu bez przesady w żadną stronę, bo przytulać trzeba i ponosić ale nie non stop, bo faktycznie będzie problem Dziecko bardzo szybko będzie testować na co może sobie z wami pozwolić... i właściwie to tak już przez cały okres wychowawczy Ja dużo z małą gadałam żeby wiedziała, że jestem i że nikt jej nie opuścił, często jak leżała w łóżeczku i coś kwiliła, to podchodziłam i bez wyjmowania smyrałam ją po brzuszku gadając-zwykle skutkowało Cytat:
Ale w sumie ja też z włosami mam już sajgon i muszę zafarbować tylko ja to robie henną więc się nie martwie, że w ciąży nie wyjdzie albo coś
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny
No to
|
#1759 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli zaczynam 6 miesiąc chyba...Cytat:
Cytat:
Ja dziś w lidlu kupiłam pierwsze śpioszki - 2 szt/12,99. Bardzo fajne w dotyku - takie delikatne - różowe z kotkiem i białe w różowe groszki - słodkie...
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domu
więc możemy pic ![]() Boze jak Mnie tz wkurza masakra
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetna niespodzianka
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
Wiem że już nie raz była o tym mowa, ale tyle nas jest, że trudno spamiętać i tyle piszemy, że ciężko odnaleźć
W którym tygodniu poczułyście pierwsze ruchy, nawet takie delikatne i nie pewne?
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dobre wyniki!Cytat:
ja jutro zobacze mojego Maluszka,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze ,to kontrolne usg po tym połówkowym,lekarz sprawdzi co z torbielą,proszę o kciuki bo wiem że na Was zawsze można liczyć |
||
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Luby-świetne wieści
![]() Iza-śliczna niunia |
|
|
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1769 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do pierogów, ja wczoraj kupiłam 8 ze szpinakiem i serem, 4 z pieczarkami i serem i 8 z drobiem. i tak sobie jem na raty... bo z powodu cukrzycy na raz mogę wsunąć tylko 5 ( z surówką), albo 3 jako część obiadu... Cytat:
Pomóżcie mi z tym katarem - już nie mam siły smarkać...
|
|
#1770 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia niuni super ![]() Cytat:
Bardzo sie cieszę i gratuluję Może daj sobie przez weekend luz od komputera, niech oczy sobie odpoczną Cytat:
Nic jeszcze nie kupiłam, więc nie doradzę ![]() Muminek- trzymam kciuki za wizytę!
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-03-02 o 20:11 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

albo to skupisko sluzu. Jest niepewnosc wiec mam za tydzien w piątek zgłosic sie na oddzial na usg jeszcze. Lekarz mówił ze ten tydzien mam przelezec w łóżku .

ale na razie nie zrobię, po pierwsze nie mam koszyczka do smażenia a po drugie nie mamy okapu i zasmrodziłabym całą kuchnię...a tak mi się chce takich fryteczek

Jestem najedzona więc mogę Was ndrabiać.
wole dmuchac na zimne.
Przeszło albo zasnęłam po dwóch tabletkach scopolanu. Reasumując - zakładam, że nic złego się nie dzieje, ale cieszę się, że we wtorek idę do gina.
Czekam na jakieś informacje od matki jak go przebadają. Siedzę w pracy i się denerwuję

Super, że wszystko z dzidzią dobrze. Ja też z genetycznego pamiętam tylko, to że wszystko na swoim miejscu a szczegóły co tam szczegóły