Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 19:16   #1741
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
badał szyjke i dwóch lekarzy sie przyglądało bo cos tam zauwazyli jajkowatego i teraz tak albo juz sie robi rozwarcie albo to skupisko sluzu. Jest niepewnosc wiec mam za tydzien w piątek zgłosic sie na oddzial na usg jeszcze. Lekarz mówił ze ten tydzien mam przelezec w łóżku .

jej mam nadz ze to sie nie okaze tym pierwszym
Oszczędzaj się, trzymam kciuki żeby szyjka była ok
I gratulacje z okazji połówki
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ostatnio wstawiałyście swoje brzuszki
t i my się pokażemy !
20 tc
Ładny kształt, fajny brzunio
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Taką mam ochotę na domowe frytki, ale na razie nie zrobię, po pierwsze nie mam koszyczka do smażenia a po drugie nie mamy okapu i zasmrodziłabym całą kuchnię...a tak mi się chce takich fryteczek
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwonił do mnie mąż i powiedział ,że dzisiaj przyjeżdża . Jedzie razem z kolegą. A byłam pewna,że zobaczymy się dopiero za tydzień
Jaka miła niespodzianka
Mój też dziś wraca, w końcu zasnę normalnie
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Kiedyś nie umiałam zostawić małej w żłobku-serce mi pękało na samą myśl miała tylko 5 m-cy... Mąż nie zgodził się jednak i problem miałam"z głowy" Żyliśmy w okropnej biedzie nawet obiadów nie jedliśmy dopóki nasz znajomy nie załatwił nam tanich obiadów na stołówce studenckiej Nie wiem czy to było dobre"posunięcie" wiem, że bieda powodowała frustracje u nas obojga i nie sprzyjała ciepłym relacją między nami... Gdy mała miała ok.3 lat nasz związek się rozpadł(choć nie żałuje, bo mąż nie był dla mnie). Wiem jedno: kasa jest potrzebna, bo jak jej nie ma to wszystko się wali choć byśmy bardzo się kochali.
A teraz, po latach jakie masz zdanie o żłobku, zostaniesz z dzieckiem w domu, czy wybierzecie inne rozwiązanie?
Co do pieniędzy to zgadzam się z Tobą smutne to ale prawdziwe
Cytat:
Treść usunięta
Super te drożdżówki, pyszności zazdroszczę zdolności pieczenia
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Jedyna 'konstruktywna' rzecz, jaką dzis zrobiłam, to zamówienie dziecku kocyka przez net (o, ten w małpki, bardzo mnie chwycił za serce http://allegro.pl/babyono-kocyk-z-mi...115818628.html)
Super kocyk, podoba mi się

Cytat:
Treść usunięta
Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hejka
byłam dzis na usg połwkowym i wszytko jest dobrze, Dzidzia wazy ponad 400g ale ile ma dł to juz nei pamietam. Ma raczki i nóżki w których sa piekne kostki. Serce czterokomorowe, kręgosłup prawidłowy, i brzuszek też. Pępowina trójnaczyniowa. Łozysko na ścianie przedniej bez cech odklejania.
Maleństwo tak brykało że lekarz nie mogl go w spokoju pomierzyć. Jak chcial kośc nosowa zobaczyć to dziek na wszelkie sposoby sie bronil a to rączkami się zasłaniał, a to nogami albo zupelnie sie obracal albo uciekłą na drugą strone. Zupelnie nie chciał współpracować z lekarzem. Mam nadzieje że nei będzie takie złoścliwe jak sie urodzi. Zdjęc ładnych nei mam tylko pomiarowe i 26 znowu ide na nast wizyte i bede miała usg dopochwowe by zbadac ilośc płynu owodniowego i by zmierzyc szyjke.
Super wieści, bardzo się cieszę

Ja dziś odebrałam wyniki, właściwie wszystko w normie, trochę podwyższone krwinki białe, ale to ponoć normalne w ciąży, najbardziej cieszę się, że udało się zbić TSH tą końską dawką euthyroxu, teraz jest 1,01 Dawno nie miałam takiego wyniku.
Pojechałam do Ikei, kupiłam dwa nowe kwiatki, ciekawe czy będą rosły, jeden to anturium, nigdy go nie miałam, będę musiała poczytać, co lubi. Kupiłam też stolik pod laptopa, bo mąż ciągle się na mnie wkurza, że go trzymam za blisko brzuszka. Połaziłam też po dziale dziecięcym, powiem Wam, ze czułam się tam strasznie zagubiona, jak dziecko we mgle, nie mam pojecia dlaczego tak, powinnam się cieszyć a ja nic nie wybrałam. Chyba powinnam pójśc z kimś obytym w takich akcesoriach, ale nie mam takiej osoby
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:17   #1742
Mandragorrka
Zakorzenienie

Witam ponownie moje Kochane gaduły Rano narzekałam na cztery strony do nadrobienia, teraz jest ich jedenaście
Po mojej pracy pojechaliśmy z małżem na zakupy - chciałam kupić jakieś ciuchy dla siebie, tuniki albo koszulki. Niestety nic nie rzuciło mi się w oczy. Za to zjedliśmy frycie i kurczaczka w KFC i uzupełniłam podstawowy zapas kosmetyków.
Aha no i przeglądałam się w dużym lustrze w którym ze sklepów z odzieżą i normalnie mam brzuch ciążowy Wcześniej owszem widziałam, głównie po spodniach że brzuszek się powiększył, ale jakoś wydawało mi się, że wygląda to tak jak bym normalnie przytyła. A dzisiaj dokonałam odkrycia, że to jednak normalny ciążowy brzuch owszem małż wcześniej mi mówił, że robi mi się ładny ciążowy brzuszek, ale go nie słuchałam Jestem najedzona więc mogę Was ndrabiać.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:17   #1743
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cieszę się, że połówkowe ok! Duży dzidziuś, który to tydzień???
W czwartek skończyłam 22 tydz/
Stary 2012-03-02, 19:22   #1744
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
hej ja już umyta i wybalsamowana rano miałam ktg 40 minut zero skurczy Tetno bije mała uciekała bawiła się z nami w ciuciu Babke
ja się czuje dobrze nie boli Mnie brzuch i powiem wam że nie wiem co to była za kroplowka ale nogi w nocy bolały Mnie może z 2 razy tzn drentwialy. a Tak to spalan całą noc
No to super Dostałaś kroplówkę rozkurczową i bóle minęły
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:28   #1745
anna99302
Zadomowienie

Witam pokolacyjnie!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hehe a ja swojego uduszę, jak mu się maruda nie wyłączy... on ma tak, że jak jest mega zmęczony, to chodzi i się czepia wszystkiego, marudzi i jest mega opryskliwy. Co chwila muszę go do porządku przyprowadzać bo mnie wnerwia. Jeszcze wziął teraz dwa dni urlopu dodatkowo i siedzi mi w domu jak ja pracuje i zrzędzi gorzej jak stara baba
ehh nie ma nic gorszego niż znudzony chłop w domu..albo jest: chory chłop w domu!!!
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj Na pewno bedziesz w stanie. Niby dlaczego nie?

Moj tez chrapie Ale juz sie przyzwyczailam, a jak nie moge spac to go przytulam, caluje.. Od razu dziala Przytula sie do mnie i przestaje chrapac. Ale on ma baaardzo lekki sen. Budzi sie nawet, jesli sie w nocy przekrece, albo podniose z lozka.
Wiesz chodzi mi o jakieś zajęcia dodatkowe... zabawę z muzyką , rytmikę i inne cuda, które w fajnych żłobkach panie wymyślaja. A co do TŻ to masz ogromna cierpliwośc, którą mi po 10 latach związku chyba wywiało za okno!!

Cytat:
Treść usunięta
To masz bardzo fajną sytuację. My prowadzimy razem biznes z męzem i są kwestie, od których jestem tylko ja... i już wiem, zę bedę niekiedy zabierac maluszka ze sobą do biura...na szczęscie firma jest nasza więc mogę robic co chce

Cytat:
wiem juz mamie powiedziałam z emam w tym tyg lezec i koniec. Dzis powiedziała ok. A jak bedzie to sie zobaczy, w kazdym razie ja niemam zamairu chodzic nawet po obiad wole dmuchac na zimne.
Biedna..leż leż! Niech Tż ci usługuje
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:30   #1746
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
: love:MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ:lov e::jupi :
DZIŚ MAMY 18+0 tc WIĘC ZACZYNAMY 5 MIESIĄC

:win ko: \:wi nko:
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej!
Wieczorem po zwykłych pracach kuchennnych bardzo rozbolał mnie krzyż i lęździe, później miałam coś słabszego niż plamienie, ale na szczęście ciemnego. W dodatku w nocy obudziłam się ze skurczem w miejscu normalnego położenia wyrostka, a później łożyska. Przeszło albo zasnęłam po dwóch tabletkach scopolanu. Reasumując - zakładam, że nic złego się nie dzieje, ale cieszę się, że we wtorek idę do gina.
A rano byłam na badaniu krwi, pamiętałam o dodatkowym zbadaniu elektrolitów i w przychodni nic mi nie było, ale w drodze do domu jednak słabo, więc zjadłam śniadanko i wybaczcie, ale później poczytam, co u Was.

BiedactwoMam nadzieję, że już jest ok.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Wczoraj z TŻ pochłonęliśmy na kolację 3 kg frytek
No to poszaleliście

Cytat:

wychodze do domu. czekam na tz o wszystkim napisze już z kompa...
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

U mnie się dziś kiepsko zaczął dzień - mój ojciec wylądował w szpitalu z podejrzeniem wylewu... po prostu za☠☠☠iście Czekam na jakieś informacje od matki jak go przebadają. Siedzę w pracy i się denerwuję
Przykro mi... Dużo zdrowia dla Twojego Taty
Stary 2012-03-02, 19:32   #1747
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć
Prince, nie doczytałąm, co się stało, że wylądowałaś w szpitalu?

Co do żłobków, ja skorzystam po macierzyńskim od razu, czyli jak maleństwo będzie miało raptem pół roku. Nie mam innego wyjścia, na nianię mnie nie stać.

Ja właśnie też nie doczytałam - czy to przez te bóle pleców?? to ten kamień w nerce Ci tak dokuczał?

Co do żłobków to mam mieszane uczucia... mój kolega miał straszny przypadek - ale nie bedę go opisywała, bo to chyba nie na nasze nerwy...
My jesteśmy chyba w dość komfortowej sytuacji - oboje pracujemy jako nauczyciele akademiccy i mamy trochę wpływ na nasz plan zajęć, więc mam nadzieję, że po urlopie macierzyńskim uda nam się poukładać tak wszystkie zajęcia, ze jakoś sobie poradzimy...
Sprawdzałaś ten magnez??

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Jestem gorsza.
mnie się nie chciało ich zrobić, z krwi wyniki mam, a nasikać do pojemniczka nie nasikałam
A w pn wizyta u gina. Nie wiem co mu powiem
A do pn nie zdążą przebadać - u nas w szpitalu pobierają na posiew przez całą dobę, a wyniki są po ok. 3 dniach...

Cytat:
Obejrzalam 14 odcinek 8 sezonu House'a.
Ale to bylo piekne
Poryczalam sie calkowicie. To byl najlepszy odcinek 8 sezonu...
To najnowszy House? nie wiem czy najlepszy, ale bardzo dobry - uwielbiam ten serial, inne medyczne też, np. Grey's Anatomy (Chirurdzy)...

Cytat:
ja jak robilam nim to były ciemne. ale takie aksamitne .
nie wiem kurde teraz to już nie wiem czy czarny ryzykować
No nie wiem, a jak się okaże, że hormony ciążowe Ci coś zaburzyły i wyjdzie jakiś dziwny?
Ja na razie boję się farbować, ale nie z powodu efektu kolorystycznego, a z powodu strasznego wypadania włosów - do lipca wyłysieję...

Załączam kilka zdjęć z połówkowego - są wycięte z filmu, który dostaliśmy, więc mogą być trochę niewyraźne... ale i tak mnie rozczulają... szczególnie jak paluszkami przebierała lub próbowała kciukiem trafić do buzi

Dziewczyny, mam tak okropny katar, że za moment zwariuje - nos zatkany, a katar płynny - na nosie nie mam już ani grama skóry -nic nie pomaga, ani inhalacje, ani płukanie, ani roztwory soli, ani maść majerankowa, ani lampa solux, prenatal grip care biorę, a czosnku i cebuli nie mogę, ani herbaty z miodem... - RATUNKU!
Zapętliłam się z tym katarem - 3 dni katar, później gardło, później kaszel, a później znowu katar.... i tak cały czas - to już 3 cykl...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buźka.jpg (55,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buźka, łapka i paluszki.jpg (51,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noga i stópka.jpg (58,8 KB, 37 załadowań)

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-03-02 o 19:39
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:38   #1748
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
W czwartek skończyłam 22 tydz/
O a ja dziś mam rowne 20 tyg więc zaczelam 21 i moje dziecko 400 gram waży
super że na polowkowym wszystko dobrze

karolina
dziękuje. i super że wyniki dobre. świetnie że tsh spadło

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Pumas Izasz
do szpitala trafiłam z bólem brzucha. dość mocnym i innym niż zawsze.
zos.tawili Mnie by Zrobić badania. być może to ten kamień a być może to skracajaca szyjka i rozwarcie . ale to tylko przypuszczenia które nie koniecznie się potwierdzi mam czekac tydzień wc kolejne usg.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-03-02 o 19:40
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:38   #1749
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Witam ponownie moje Kochane gaduły Rano narzekałam na cztery strony do nadrobienia, teraz jest ich jedenaście
Po mojej pracy pojechaliśmy z małżem na zakupy - chciałam kupić jakieś ciuchy dla siebie, tuniki albo koszulki. Niestety nic nie rzuciło mi się w oczy. Za to zjedliśmy frycie i kurczaczka w KFC i uzupełniłam podstawowy zapas kosmetyków.
Aha no i przeglądałam się w dużym lustrze w którym ze sklepów z odzieżą i normalnie mam brzuch ciążowy Wcześniej owszem widziałam, głównie po spodniach że brzuszek się powiększył, ale jakoś wydawało mi się, że wygląda to tak jak bym normalnie przytyła. A dzisiaj dokonałam odkrycia, że to jednak normalny ciążowy brzuch owszem małż wcześniej mi mówił, że robi mi się ładny ciążowy brzuszek, ale go nie słuchałam Jestem najedzona więc mogę Was ndrabiać.
Ja ostatnio też tak mam, że jak pojadę na zakupy w celu kupienia sobie czegoś, to kończy się na jedzeniu a jak pójdę do sklepu po jakąś pierdołę, to wracam do domu z sukienką i żakietem
Brzuszki ciążowe są fajne
Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Ja właśnie też nie doczytałam - czy to przez te bóle pleców?? to ten kamień w nerce Ci tak dokuczał?

Co do żłobków to mam mieszane uczucia... mój kolega miał straszny przypadek - ale nie bedę go opisywała, bo to chyba nie na nasze nerwy...
My jesteśmy chyba w dość komfortowej sytuacji - oboje pracujemy jako nauczyciele akademiccy i mamy trochę wpływ na nasz plan zajęć, więc mam nadzieję, że po urlopie macierzyńskim uda nam się poukładać tak wszystkie zajęcia, ze jakoś sobie poradzimy...
Właśnie też miałam się o to pytać Prince, czy te bóle to były od kamienia na nerce.
Ja ze żłobkami nie mam za dużo styczności..nawet z opowiadań, więc nie wiem...nawet się szczerze nie zastanawiałam nad tym.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:41   #1750
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
A mnie naszlo na pomidorowke
Mnie też, właśnie zjadłam pełną miskę, a teraz zabieram się za pączusia
Cytat:
Treść usunięta

Cytat:
Treść usunięta
Zombie boy
Cytat:
Ale Mnie mdli

Dziewczyny zdecydowałam się zafarbowac na czerń
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Oj tylko 2 razy sie zastanów bo czerń ciężko odkręcić
Otóż to

A mnie dalej bolą te gałki oczne

I chyba poczułam dziś w pracy pierwsze ruchy maleństwa!!! Nie jestem pewna na 100%, ale to było takie delikatne puk, puk...

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:42   #1751
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
hmm dobry argument. ale czy rodzice którzy nie mogę pozwolić sobie na siedznie w domu są wyrodnymi rodzicami bo posłali dziecko do żłobka?
Oczywiście,że nie. Jeśli ktoś nie może zostać w domu z dzieckiem, to żłobek jest rozwiązaniem

Cytat:
witam z domu, musiałam najpierw sie najeśc Bo dzis nie jadłam w szpitalu nic

No wiec tak, kamien dalej an nerce, ale nie powieksza sie choc kielich nerki lekko powiekszony(cos w tym stulu gadała) mowi ze bolesci beda napewno bo moze sie przytkac cos ale musze przecierpiec.

Usg ginkologiczne miałam, z dzidka wszystko wporzadku z Om 20t z usg 20+3 nie wiem ile ma cm ale wazy 400 gram

no i zostaje dalej dziewczynką miedzy nogami nie było pisiorka aczkolwiek mam jeszcze te 2 tyg na 4d poczekac dla pewnosci cakowitej

badał szyjke i dwóch lekarzy sie przyglądało bo cos tam zauwazyli jajkowatego i teraz tak albo juz sie robi rozwarcie albo to skupisko sluzu. Jest niepewnosc wiec mam za tydzien w piątek zgłosic sie na oddzial na usg jeszcze. Lekarz mówił ze ten tydzien mam przelezec w łóżku .

jej mam nadz ze to sie nie okaze tym pierwszym
Super, że z dzidzią wszystko ok
A co do szyjki, to mam nadzieję, ze okaże się, że to jednak nie rozwarcie
Leż i odpoczywaj
Stary 2012-03-02, 19:42   #1752
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Załączam kilka zdjęć z połówkowego - są wycięte z filmu, który dostaliśmy, więc mogą być trochę niewyraźne... ale i tak mnie rozczulają... szczególnie jak paluszkami przebierała lub próbowała kciukiem trafić do buzi

Dziewczyny, mam tak okropny katar, że za moment zwariuje - nos zatkany, a katar płynny - na nosie nie mam już ani grama skóry -nic nie pomaga, ani inhalacje, ani płukanie, ani roztwory soli, ani maść majerankowa, ani lampa solux, prenatal grip care biorę, a czosnku i cebuli nie mogę, ani herbaty z miodem... - RATUNKU!
Zapętliłam się z tym katarem - 3 dni katar, później gardło, później kaszel, a później znowu katar.... i tak cały czas - to już 3 cykl...
Bardzo rozczulające! Ojej i jaki duży już jest bobas na połówkowym!!!
Urocza dziewunia!
Cytat:

[/COLOR]Pumas Izasz
zos.tawili Mnie by wrocic badania. być może to ten kamień a być może to skracajaca szyjka i rozwarcie . ale to tylko przypuszczenia które nie koniecznie się potwierdzi mam czekac tydzień wc kolejne usg.
Gratulacje prince! Polowa czas na jak wyjdziesz ze szpitala...
Stary 2012-03-02, 19:42   #1753
ajka89
Zadomowienie

No to już wiem

A mnie po spacerze boli kręgosłup pod krzyżem z lewej strony..tak jakby jakiś nerwoból. Szczególnie jak chodzę...

Mama przyniosła mi pierogi ze szpinakiem i twarogiem własnej roboty. Będzie szamka
Stary 2012-03-02, 19:43   #1754
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Sprawdzałaś ten magnez??

A do pn nie zdążą przebadać - u nas w szpitalu pobierają na posiew przez całą dobę, a wyniki są po ok. 3 dniach...

To najnowszy House? nie wiem czy najlepszy, ale bardzo dobry - uwielbiam ten serial, inne medyczne też, np. Grey's Anatomy (Chirurdzy)...

No nie wiem, a jak się okaże, że hormony ciążowe Ci coś zaburzyły i wyjdzie jakiś dziwny?
Ja na razie boję się farbować, ale nie z powodu efektu kolorystycznego, a z powodu strasznego wypadania włosów - do lipca wyłysieję...

Też uwielbiam House'a A dzidzia śliczniutka i taka już duża

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-03-02, 19:45   #1755
ajka89
Zadomowienie

A i zapomniałam napisać.

Izasz-b cudowny ten Twój maluch
Stary 2012-03-02, 19:45   #1756
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
I chyba poczułam dziś w pracy pierwsze ruchy maleństwa!!! Nie jestem pewna na 100%, ale to było takie delikatne puk, puk...
Kurcze ja z tymi ruchami to nie wiem w ogóle czego mam się spodziewac..i jak tyklo czuje coś innego niż jelita to myslę, że to to.. oszalałam!

Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ubranka?? Ja wiem,że to u mnie dośc wcześnie ale nie mogłam się powstrzymac dzisiaj
Stary 2012-03-02, 19:46   #1757
branzoletka
Branzoletka

No i mnie ścieło i pospałam 1.5 godz.

Cytat:
Hejka
byłam dzis na usg połwkowym i wszytko jest dobrze, Dzidzia wazy ponad 400g ale ile ma dł to juz nei pamietam.
Super, że wszystko z dzidzią dobrze. Ja też z genetycznego pamiętam tylko, to że wszystko na swoim miejscu a szczegóły co tam szczegóły Współczuje wyjazdu tż w delegacje, bo to jednak stres pomimo, że termin na lipiec, no ale cóż taka nasza dola-ciągle coś

Cytat:
a ja mam pytanie do tych z was ktore maja juz dzieciaczki
jak usypialyscie maluszka?
bo mi kzdy na okraglo powtarza ( szczegolnie mama )
zebym nie uczyla bujania i noszenia na rekach bo sobie nie dam pozniej rady .
Odwieczny dylemat młodych mam Myślę, że nie ma co panikować i trzeba zdać się na instynkt. Poprostu bez przesady w żadną stronę, bo przytulać trzeba i ponosić ale nie non stop, bo faktycznie będzie problem Dziecko bardzo szybko będzie testować na co może sobie z wami pozwolić... i właściwie to tak już przez cały okres wychowawczy Ja dużo z małą gadałam żeby wiedziała, że jestem i że nikt jej nie opuścił, często jak leżała w łóżeczku i coś kwiliła, to podchodziłam i bez wyjmowania smyrałam ją po brzuszku gadając-zwykle skutkowało

Cytat:
ja jak robilam nim to były ciemne. ale takie aksamitne .
nie wiem kurde teraz to już nie wiem czy czarny ryzykować
He ciastek się nudzi Ale w sumie ja też z włosami mam już sajgon i muszę zafarbować tylko ja to robie henną więc się nie martwie, że w ciąży nie wyjdzie albo coś

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:47   #1758
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio wstawiałyście swoje brzuszki
t i my się pokażemy !

20 tc
Piękny

Cytat:
AAAAAa ja dzis mam okragłą połowe

No to
Stary 2012-03-02, 19:50   #1759
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
A ja skończyłam 22 i zaczęłam 23 tydzień. i dziś jest 2 marca, a termin mam na 2 lipca, więc zostało "tylko" 4 miesiące... czyli zaczynam 6 miesiąc chyba...

Cytat:
Pumas Izasz
zos.tawili Mnie by Zrobić badania. być może to ten kamień a być może to skracajaca szyjka i rozwarcie . ale to tylko przypuszczenia które nie koniecznie się potwierdzi mam czekac tydzień wc kolejne usg.
To się kochana trzymaj i nie przemęczaj się... mam nadzieję, że rozwarcie się nie potwierdzi i będziesz mogła w miarę normalnie funkcjonować - tego Ci z całego serca życzę...

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja ze żłobkami nie mam za dużo styczności..nawet z opowiadań, więc nie wiem...nawet się szczerze nie zastanawiałam nad tym.
Ja wiem, że nie należy generalizować, ale to jednak małe dziecko, a osoby obce... więc bym się trochę bała... mam nadzieję, że nie będziemy musieli korzystać...

Ja dziś w lidlu kupiłam pierwsze śpioszki - 2 szt/12,99. Bardzo fajne w dotyku - takie delikatne - różowe z kotkiem i białe w różowe groszki - słodkie...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
Stary 2012-03-02, 19:51   #1760
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje prince! Polowa czas na jak wyjdziesz ze szpitala...
Jestem już w domu więc możemy pic

Boze jak Mnie tz wkurza masakra

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:52   #1761
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwonił do mnie mąż i powiedział ,że dzisiaj przyjeżdża:ju pi: . Jedzie razem z kolegą. A byłam pewna,że zobaczymy się dopiero za tydzień

Świetna niespodzianka
Stary 2012-03-02, 19:53   #1762
nitka_88
Zadomowienie

Wiem że już nie raz była o tym mowa, ale tyle nas jest, że trudno spamiętać i tyle piszemy, że ciężko odnaleźć W którym tygodniu poczułyście pierwsze ruchy, nawet takie delikatne i nie pewne?

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-03-02, 19:55   #1763
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że już nie raz była o tym mowa, ale tyle nas jest, że trudno spamiętać i tyle piszemy, że ciężko odnaleźć W którym tygodniu poczułyście pierwsze ruchy, nawet takie delikatne i nie pewne?
W pierwszej ciąży w 19. tygodniu, teraz w 18. (choć wcześniej też coś było, ale liczę od momentu czegoś konkretnego )
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 19:56   #1764
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Ja dziś odebrałam wyniki, właściwie wszystko w normie, trochę podwyższone krwinki białe, ale to ponoć normalne w ciąży, najbardziej cieszę się, że udało się zbić TSH tą końską dawką euthyroxu, teraz jest 1,01 Dawno nie miałam takiego wyniku.
Pojechałam do Ikei, kupiłam dwa nowe kwiatki, ciekawe czy będą rosły, jeden to anturium, nigdy go nie miałam, będę musiała poczytać, co lubi. Kupiłam też stolik pod laptopa, bo mąż ciągle się na mnie wkurza, że go trzymam za blisko brzuszka. Połaziłam też po dziale dziecięcym, powiem Wam, ze czułam się tam strasznie zagubiona, jak dziecko we mgle, nie mam pojecia dlaczego tak, powinnam się cieszyć a ja nic nie wybrałam. Chyba powinnam pójśc z kimś obytym w takich akcesoriach, ale nie mam takiej osoby
za dobre wyniki!
Cytat:

Sprawdzałaś ten magnez??

śliczny bobasek,ale duży!i współczuje kataru

ja jutro zobacze mojego Maluszka,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze ,to kontrolne usg po tym połówkowym,lekarz sprawdzi co z torbielą,proszę o kciuki bo wiem że na Was zawsze można liczyć
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:00   #1765
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka
byłam dzis na usg połwkowym i wszytko jest dobrze, Dzidzia wazy ponad 400g ale ile ma dł to juz nei pamietam. Ma raczki i nóżki w których sa piekne kostki. Serce czterokomorowe, kręgosłup prawidłowy, i brzuszek też. Pępowina trójnaczyniowa. Łozysko na ścianie przedniej bez cech odklejania.
Maleństwo tak brykało że lekarz nie mogl go w spokoju pomierzyć. Jak chcial kośc nosowa zobaczyć to dziek na wszelkie sposoby sie bronil a to rączkami się zasłaniał, a to nogami albo zupelnie sie obracal albo uciekłą na drugą strone. Zupelnie nie chciał współpracować z lekarzem. Mam nadzieje że nei będzie takie złoścliwe jak sie urodzi. Zdjęc ładnych nei mam tylko pomiarowe i 26 znowu ide na nast wizyte i bede miała usg dopochwowe by zbadac ilośc płynu owodniowego i by zmierzyc szyjke.
Świetne wieści
Stary 2012-03-02, 20:01   #1766
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
za dobre wyniki!

śliczny bobasek,ale duży!i współczuje kataru

ja jutro zobacze mojego Maluszka,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze ,to kontrolne usg po tym połówkowym,lekarz sprawdzi co z torbielą,proszę o kciuki bo wiem że na Was zawsze można liczyć

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-03-02, 20:01   #1767
hanjah
Zakorzenienie

Luby-świetne wieści

Iza-śliczna niunia
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:02   #1768
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie to był 17tc
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:04   #1769
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Oczywiście,że nie. Jeśli ktoś nie może zostać w domu z dzieckiem, to żłobek jest rozwiązaniem
Nikt nie mówi o wyrodnych rodzicach - różnie się w życiu układa i czasem po prostu nie ma wyjścia... Ja po prostu uważam, że to ostatnie wyjście z sytuacji (dla mnie), bo jednak wolałabym żeby opiekował się dzidzią ktoś kogo znam i mu ufam... np. ja

Cytat:
Bardzo rozczulające! Ojej i jaki duży już jest bobas na połówkowym!!!
Urocza dziewunia!
Cytat:
Też uwielbiam House'a A dzidzia śliczniutka i taka już duża
Cytat:
A i zapomniałam napisać.

Izasz-b cudowny ten Twój maluch
Dziękuję dziewczyny, nie wiem jak duża (w sensie cm) ale faktycznie sporo urosła... i już taka jak miniaturowy noworodek... to jest niesamowity cud natury

Cytat:
A mnie po spacerze boli kręgosłup pod krzyżem z lewej strony..tak jakby jakiś nerwoból. Szczególnie jak chodzę...

Mama przyniosła mi pierogi ze szpinakiem i twarogiem własnej roboty. Będzie szamka
To może być rwa kulszowa - tak jest w ciąży i chyba nic nie jesteś w stanie z tym zrobić... Ja np. już dużo lepiej chodzę, albo się przyzwyczaiłam, albo mniej boli... natomiast jak tylko wstaję i pochodzę to od razu mnie pęcherz boli - dzidzia się ułożyła wygodnie i podskakuje - to też nie jest przyjemne - nie mogę odejść od toalety dalej niż pół godziny, a i to jest czasem masakra...

Co do pierogów, ja wczoraj kupiłam 8 ze szpinakiem i serem, 4 z pieczarkami i serem i 8 z drobiem. i tak sobie jem na raty... bo z powodu cukrzycy na raz mogę wsunąć tylko 5 ( z surówką), albo 3 jako część obiadu...

Cytat:
Kurcze ja z tymi ruchami to nie wiem w ogóle czego mam się spodziewac..i jak tyklo czuje coś innego niż jelita to myslę, że to to.. oszalałam!

Dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ubranka?? Ja wiem,że to u mnie dośc wcześnie ale nie mogłam się powstrzymac dzisiaj
na tych moich dzis kupionych jest rozmiar 50-56 ale genaralnie słyszałam, żeby kupować 56 - co Wy na to?

Pomóżcie mi z tym katarem - już nie mam siły smarkać...

Stary 2012-03-02, 20:08   #1770
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

To będziemy dwie łyse, mi też wypadają na potęgę, a nigdy nie były gęste
Zdjęcia niuni super
Cytat:
A mnie dalej bolą te gałki oczne

Jestem w szoku, że już, mamy ten sam tp, ja jeszcze nic
Bardzo sie cieszę i gratuluję
Może daj sobie przez weekend luz od komputera, niech oczy sobie odpoczną
Cytat:

Gratuluję ruchów, wszystko wskazuje, że już czas na sierpniówki
Nic jeszcze nie kupiłam, więc nie doradzę

Muminek- trzymam kciuki za wizytę!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-03-02 o 20:11
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości