|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
jak to nie - pokazuj!!!
![]() jaka jaka? ![]() Cytat:
Trzymam kciuki zeby Ci sie udalo przerobic meza
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Ja tam specjalnie alkoholowa nie jestem. Cieszę się, że jestem w ciąży, bo nikt mi nie zadaje głupich pytań: "Jak to wódki nie lubisz
" itp. Nie lubię i tyle. Jedynie co, to jakiś słodki likier, albo wino półsłodkie, no i piwko z sokiem, a najlepiej już Karmi Poema di Cafe . Nie tęsknię specjalnie za tym, choć jak oglądam jakieś filmy, gdzie są ładne, fantazyjne drinki, to ślinka troszkę cieknie. Poczekam, aż skończę karmić . Bardziej mnie korci na zrobienie tatuażu, niż napicie się jakiegoś alkoholu.
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oto mój Mikado Aston
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4355 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jedno piwo mnie ścięło![]() Cytat:
![]() Ładny Ja też się chce cieszyć z zakupionego nowego wózka-ale mam po Filipie lecz spacerówką napewno się pochwale. |
|||
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie psioczą, czemu nie mam prawa jazdy , bo nie mam i już. Może kiedyś zrobię. Miałam robić w tym roku, no ale mamy inne wydatki. Wkurza mnie jeszcze, jak ktoś się czasem spyta: "A może chociaż lampkę wina? To PONOĆ nie szkodzi?" . Nie, nie napiję się nawet Bavarii 0,0. Wyrzuty sumienia by mnie zjadły. Wystarczy, że mi głupio, że bez 3 kaw (1 łyżeczka rozpuszczalnej i duuużo mleka) w tygodniu nie mogę przeżyć. M. mi mówi, że z tymi fazami kawowymi to lekkie przegięcie, bo dla niego kawa to tylko czarna i parzona, więc ja piję napój kawopodobny . Coli nie piję, bo mi nie wchodzi, no i mam fazę, że to przecież kofeina . Nawet jak robię herbatę, to sobie torebkę moczę dla koloru, a potem oddaję do kubka M., bo on lubi mocną.
|
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ja kocham niebieski. A w obliczu wczorajszego dnia M zakazał mi kupować niebieski wozek. Ale moze go przekabacę na czerwony jak kapukat ma??? Albo zostanie czekoladowy. ![]() Zapomiałam Wam dodać, ze dzisiaj jadę oglądać świeżo oddaną porodówkę w Wałbrzychu. Normalnie nie mogę się juz doczekać. Są same sale jednososbowe do porodu i ponoć też po porodzie jak się uda to można na takiej leżeć, może porobię zdjęcia to Wam wrzucę jak mi M zrzuci zdjęcia z tel.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-03-03 o 08:24 |
||
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć , mogę spokojnie jechać na święta do rodzinnego domu.
|
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
aga bre niezle masz z tym usg
) ja bede szla we wt na usg trzecie, na ostatnim bylam w 20tyg ciazy wiec i mi moze serce stanie na chwile jak sie okaze, ze poprzedni lekarz sie pomylil ) i zamiast Leosia bedzie Alicja dobrze, ze mnie nie bylo bo widze ze ominal mnie na szczescie temat wagi :P<skromnie napisze, ze juz 20 kg na plusie> nigdy nie wazylam tyle co teraz. Ale z drugiej strony cieszy mnie, ze mi brzuszek tak fajnie rosnie i ze mlody tak mnie super kopie ) Ogolnie najbardziej poszlo mi z piersi... sa ogromniaste!no i zyczac milego weekendu wrzucilam Wam dziewczeta pare zdjec mojego Leona w brzuszku ![]() co dziwne robiac zdjecia z brzodu srednio widac, ze jestem w ciazy rozlewa mi sie na boki raczej, pileczki nie mam ) ale brzuch mam naprawde juz spory!![]() eh ale mam cudny humor- wszytsko za sprawa sloneczka, ktore tak pieknie swieci przez szybe, ze az siedze i sie usmiecham :P Potrzeba nam slonca!
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-03 o 08:39 |
|
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
agatka661 gdzie ty masz te kilogramy.Chyba masz wage zepsutą
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam sie, ze ejstem straszna kobieta i tz robi zdjecia do poki mi sie jakies nie spodoba ;p Jak wychodze na nich zle ma siedziec z aparatem i zrobic ladniejsze ) Wiec to sprawa dobrego wykadrowania ;] Biedny chlop
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe to masz tak jak ja.Strasznie nie lubie siebie na zdjęciach,będe tak długo robić zdjęcia aż mi się któreś spodoba.
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taki juz chyba nasz urok :PWygralam z pol roku temu fotoalbum do stworzenia i mam termin do konca czerwca,a ze mam wsyztkie zdjecia juz powylowywane trzeba zorbic pare lepszych takich z brzuszkiem plus pozniej porzadna sesje synowi po narodzinach ;]
|
|
#4364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Begie, fajoski wóz ![]() Cytat:
Ja, zwłaszcza gdy sobie robimy jakąś pyszną kolację ze świecami, miewam ochotę, żeby się tak miło ululać z mężem- najchętniej dobrym czerwonym winem. A tak to w sumie mnie nie ciągnie. |
|
|
|
|
#4365 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
W którym tygodniu zaczęłyście kupować rzeczy dla maluszka? Pytam bo jestem w progu 27 tc i jeszcze nic nie kupiłam, odkładam wszystko na później, ale zastanawiam się jak długo będę się dobrze czuła i miała ochotę na zakupy...
|
#4366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo np jak M będzie w pracy a moja mama przyjdzie do młodego.No chyba że to będzie ustalony termin np cc lub wywołania to może M załatwi sobie wolne.Powiem,że boję się jak to będzie,porodu się nie boję ale właśnie tej organizacji wszystkiego.Bo tak jak pisałam kiedyś moja mama uwielbia piwo.Więc jak bedzie się zajmowała młodym to mam nadzieję,że piwa nie tknie bo chyba wychłostam ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
) a jeszcze inne nic nie mają.Wiesz jaka płeć jest dzidziusia? |
||
|
|
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
Wiem
![]() Mój gin powiedział mi już w 15 tc- chłopak ![]() Mój TŻ zadowolony jak nie wiem... Ja wózek i łóżeczko będę miała po bratanku. Ostatnio byłam w szpitalu na badaniach i odwiedziłam porodówkę- już wiem, że ja tam nie chcę trafić, przerażająca... Oddział noworodków wygląda lepiej bo był remontowany- chociaż tyle. Po tej wizycie powiedziałam TŻ, że ja tam sama nie idę on będzie musiał iść ze mną. Na jaki poród się decydujecie?
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Były drzwi otwarte przez chwile a ja się strasznie męczyłam,M przez nie zaglądał a ja kazałam je zamknąć.Teraz zależy czy M będzie w domu,jak bedzie to pewnie też będzie stała na korytarzu
|
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? A co do mamusmi no mam nadzieje, ze w ten dzien sobie odpusci i zaopiekuje sie wnukiem Ty sie nie powinnas o to martwic tylko w tym czasie spokojnie rodzic )Cytat:
) Ja jestem z tych co wola miec wsyztko przyszykowane duzo wczesniej i obmyslany dokladny plan zeby pozniej tylko wsyztko dopiac na osttani guzik ) Kupuje po 1 rzeczy zeby pozniej nei wydawac calej kasy naraz Ja obecnie mam jeszcze kupic pare rzeczy higienicznych plus wozek, fotelik, materac i karuzele. Reszte juz mam![]() Ciuszki kupowalam na ciuchach i mam ich naprawde zaaaaaaa duzo, jakby sie teraz okazalo, ze bedzie ejdnak dziewcyznka bedzie miala garderobe iscie meska ![]() Aha i bede rodzila z moim tz... tzn jak juz zaczna sie te porzadne skurcze bedzie mogl wyjsc, ale przez pierwsze fazy porodu MA BYC ze mna :P! /sadze, ze inaczej sie traktuje kobiety, z ktorymi ktos jest/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-03 o 09:40 |
||
|
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
[/QUOTE]/Niekotr jeszcze nic nie maja
) Ja jestem z tych co wola miec wsyztko przyszykowane duzo wczesniej i obmyslany dokladny plan zeby pozniej tylko wsyztko dopiac na osttani guzik ) Kupuje po 1 rzeczy zeby pozniej nei wydawac calej kasy naraz Ja obecnie mam jeszcze kupic pare rzeczy higienicznych plus wozek, fotelik, materac i karuzele. Reszte juz mam![]() Ciuszki kupowalam na ciuchach i mam ich naprawde zaaaaaaa duzo, jakby sie teraz okazalo, ze bedzie ejdnak dziewcyznka bedzie miala garderobe iscie meska ![]() Aha i bede rodzila z moim tz... tzn jak juz zaczna sie te porzadne skurcze bedzie mogl wyjsc, ale przez pierwsze fazy porodu MA BYC ze mna :P! /sadze, ze inaczej sie traktuje kobiety, z ktorymi ktos jest/[/QUOTE]Kucze ja się jakoś obawiam, że jak nakupuję rzeczy na noworodka to mój młody urodzi się dużo większy niż powinien (mam nietolerancję glukozy a wg. mojego gina w 23tc waga dziecka wynosiła 723 kiedy max powinien 500...) Poczekam może jeszcze do środy- mam następną wizytę i zobaczymy co mi powie Od przyszłego poniedziałku zacznę zakupy jak coś. Ja też lubię wszystko zrobić wcześniej i potem się nie martwić, ale jakoś w tym przypadku mam opory. Przyszedł kiedyś do nas kolega, który był z żoną na porodówce przez cały czas i sobie chwalił- to troszkę przekonało mojego TŻ do porodu ze mną. Mam nadzieję, że nie zmieni zdania...
Kazdy ma dosc sily aby urzeczywistnic to, o czym jest przekonany (J.W. Goethe) Edytowane przez pamka Czas edycji: 2012-03-03 o 10:00 |
|
|
|
#4371 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
O jaaaaaaa, ale łaaaaadny!!!
![]() Lepiej już nie patrzę na te zdjęcia, bo zaraz zacznę żałować, że się na niego nie zdecydowaliśmy ![]() Cytat:
Hebratę też piję normalną, tzn. taką średnio mocną, a ostatnio to nawet piję 2 kubki do śniadania, jedna po drugiej, bo mi się pić chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się przymierzam do SN |
||||
|
|
|
#4372 |
|
Raczkowanie
|
Co to SN?
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny!!! My dziś z małżem też o wózkach rozmawialiśmy rano...
Biduś mi się rozchorował, bolała go głowa, wymiotował... Teraz pojechał z tatą na działeczkę, przygotowywać grunt pod spychacze i kopary...
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcześnie zaczęłam kupować szczerze to teraz (dziś zaczynamy z kapukat 33t ) to nie mam siły na łażenie po sklepach
|
|
#4378 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
śliczny kolor i bardzo podobny do Tako - fajnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tatuś jako kibic się zgodził....a ja się cieszę, bo kolor na żywo jest o wiele ładniejszy niż w sklepach - jeśli kochasz niebieski kupuj niebieski, i do dziewczynki i do chłopczyka pasuje. A to Twój pierwszy wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do pierwszego - to ja prawdopodobnie będę jechać taksówką, chyba że zdarzy się cud ![]() jesteśmy podobne, ja wyszukałam wszyskiego dużo wcześniej, potem pozamawiałąm jedno po drugim, bo nie lubię mieć zostawione na ostanią chwilę, teraz co prawda mam masakryczny bałagan, bo zagonienie R do malowania było wielkim wyzwaniem, ale mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu będę mogła wnieść te rzeczy do pokoju i cieszyć się spokojnym oczekiwaniem...a mówię Wam nie ma nic lepszego niż spokój ducha ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
dokładnie - teraz po biustonosz mi się nawet do sklepu nie chce wchodzić, a jak pomyślę że bym miała wyprawkę robić to chyba bym siedziała i ryczała codziennie na szczęście rzeczy uprasowane, torba do szpitala spakowana - no oprócz kosmetyków, bo kosmetyczkę muszę sobie kupić![]() wózek złożony, łóżeczko czeka - tylko dokończyć malowanie pokoju i ustawianie rzeczy.... z tym na pewno się trochę zejdzie |
||||||
|
|
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cieszę się bardzo, że świeci dzisiaj słoneczko...trochę optymizmu wnosi w szarą rzeczywistość. U mnie lepiej, ale na oczekiwane efekty jeszcze musimy poczekać. Na razie jest przegadane, ustalone i zobaczymy co to będzie. Oboje nie wyobrażamy sobie życia osobno, ale wiadomo, różnie to bywa Na razie jestem dobrej myśli.Przy okazji chcę BARDZO Wam wszystkim podziękować za wsparcie Hania ostatnio mniej się rusza. Nie wiem, czy to przez stres Pewnie też. Poza tym przeraża mnie nadal stan mojej szyjki. Podczas wkładania czopa aż mi się płakać chce. We wtorek mam wizytę u ginki więc się wszystkiego wywiem. Jak sobie pomyślę, że moja Hania może się okazać nie Hanią, to jakoś tak dziwnie... Pewnie, że dziecko, to dziecko, ale już tak się oswoiłam z myślą, że będę miała córeczkę...nie wiem, czy bym się nie załamała lekko wiadomością o zmianie płci ![]() Cytat:
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-03 o 10:59 |
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po prostu położna powiedziała, że nie powinno się pić coli, bo działa jak mocna kawa. Nie znam się, to moja pierwsza ciąża, więc się słucham. Tak samo ograniczyłam ilość zjadanej makreli w sosie pomidorowym z puszki do jednej na jakiś czas, boję się zjeść łososia odkąd po nim zwracałam (ale to było w pierwszym trymestrze, więc nie wiem sama), z resztą zdarza mi się to po chipsach, kebabie, krewetkach i sushi (bez surowej ryby oczywiście), a no i jak za dużą porcję zjem, to też tak jakoś się ulewa. Mój żołądek mnie strzeże przed obżarstwem
.A co do jazdy na porodówkę... ja liczę w głębi serca, że los będzie łaskawy i wszystko się zacznie, jak M. będzie w domu... a tak, to nie wiem... w poniedziałek położnej się spytam, jak oni tutaj mają, czy dzwonić po karetkę, czy iść na piechotę, czy jechać rowerem
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-03 o 11:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Trzymam kciuki zeby Ci sie udalo przerobic meza 
" itp. Nie lubię i tyle. Jedynie co, to jakiś słodki likier, albo wino półsłodkie, no i piwko z sokiem, a najlepiej już Karmi Poema di Cafe
. Bardziej mnie korci na zrobienie tatuażu, niż napicie się jakiegoś alkoholu.

, bo nie mam i już. Może kiedyś zrobię. Miałam robić w tym roku, no ale mamy inne wydatki. Wkurza mnie jeszcze, jak ktoś się czasem spyta: "A może chociaż lampkę wina? To PONOĆ nie szkodzi?"
. Nawet jak robię herbatę, to sobie torebkę moczę dla koloru, a potem oddaję do kubka M., bo on lubi mocną.

Ale taki juz chyba nasz urok :P
Teraz pojechał z tatą na działeczkę, przygotowywać grunt pod spychacze i kopary...