Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 00:03   #4351
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
a moich 4 kółek nie chciałyście oglądać...

fajowy ten Tako
jak to nie - pokazuj!!!

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Chyba zdecydowałam się na pościel
jaka jaka?

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
A ja mam problem z imieniem M chce Emil a ja Szymon.
Powiedziałam mu że pójde sama do urzędu po akt urodzenia i tyleOn pewnie bedzie w pracy
Szymon bardzo mi sie podoba Bralam tez pod uwage ale u nas by byl problem z wypowiedzeniem Trzymam kciuki zeby Ci sie udalo przerobic meza

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:28   #4352
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Ja tam specjalnie alkoholowa nie jestem. Cieszę się, że jestem w ciąży, bo nikt mi nie zadaje głupich pytań: "Jak to wódki nie lubisz " itp. Nie lubię i tyle. Jedynie co, to jakiś słodki likier, albo wino półsłodkie, no i piwko z sokiem, a najlepiej już Karmi Poema di Cafe . Nie tęsknię specjalnie za tym, choć jak oglądam jakieś filmy, gdzie są ładne, fantazyjne drinki, to ślinka troszkę cieknie. Poczekam, aż skończę karmić . Bardziej mnie korci na zrobienie tatuażu, niż napicie się jakiegoś alkoholu.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:33   #4353
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ojej, gdzieś mi umknęło. Ja chcę zobaczyć!!! Wklejaj fotki
Cytat:
Chcemy
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja chcę - tylko tu trzeba wejść pochwalić się i wrzucić zdięcia bo inaczej nawet te co chcą - przypomniam mamy krótką pamięć w ciąży - i potrafimy zapomnieć
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Pochwal się i to szybciutko
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
jak to nie - pokazuj!!!
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00097.jpg (100,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00095.jpg (98,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00093.jpg (100,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00091.jpg (108,3 KB, 43 załadowań)

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 07:47   #4354
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
No piękny naprawdę
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:09   #4355
anulka4771
Wtajemniczenie

z poranną kawką
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Wyczuł... Pogoniłam go... Nie mógł znieść marudzenia.

Zastanawiam się jak to jest z tym alkoholem, skoro w gotowaniu traci właściwości, to może grzańca można?
Mój też jak już długo marudzę to dla świętego spokoju idzie do sklepu
Cytat:
oj matki matki pomyślcie sobie że już niebawem będziemy mogły się sporadycznie czegoś napić
Jeżeli chodzi o mnie to ja i tak pijam sporadycznie.Czasu młodości i szaleństwa już dawno za mną.Po ciąży z młodym,karmieniu itp jak napiłam się piwa byłam pijana Jedno piwo mnie ścięło
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja tam specjalnie alkoholowa nie jestem. Cieszę się, że jestem w ciąży, bo nikt mi nie zadaje głupich pytań: "Jak to wódki nie lubisz " itp. Nie lubię i tyle. Jedynie co, to jakiś słodki likier, albo wino półsłodkie, no i piwko z sokiem, a najlepiej już Karmi Poema di Cafe . Nie tęsknię specjalnie za tym, choć jak oglądam jakieś filmy, gdzie są ładne, fantazyjne drinki, to ślinka troszkę cieknie. Poczekam, aż skończę karmić . Bardziej mnie korci na zrobienie tatuażu, niż napicie się jakiegoś alkoholu.
Wkurza mnie jedna rzecz.Wiedzą wszyscy że nie piję i to wykorzystują...bo wtedy mają kierowce.Tata do mnie często dzwoni czy ich gdzieś nie zawioze itp.Ostatnio do nich weszłam od razu usłyszałam,że pojedziemy do sklepu.To była 11 rano a on już miał napoczęte piwo A że jeżdze ich samochodem ciężko mi jemu powiedzieć parę słów.Jak jedziemy do dziadka to on też oooooo M wypijesz ze mną piwo.Dziadek ma 72 lata a piwa dziennie wypija chyba z 15.A mnie krew zalewa co to ja jestem taxi
Cytat:
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
Ładny
Ja też się chce cieszyć z zakupionego nowego wózka-ale mam po Filipie lecz spacerówką napewno się pochwale.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:16   #4356
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
z poranną kawką

Mój też jak już długo marudzę to dla świętego spokoju idzie do sklepu

Jeżeli chodzi o mnie to ja i tak pijam sporadycznie.Czasu młodości i szaleństwa już dawno za mną.Po ciąży z młodym,karmieniu itp jak napiłam się piwa byłam pijana Jedno piwo mnie ścięło

Wkurza mnie jedna rzecz.Wiedzą wszyscy że nie piję i to wykorzystują...bo wtedy mają kierowce.Tata do mnie często dzwoni czy ich gdzieś nie zawioze itp.Ostatnio do nich weszłam od razu usłyszałam,że pojedziemy do sklepu.To była 11 rano a on już miał napoczęte piwo A że jeżdze ich samochodem ciężko mi jemu powiedzieć parę słów.Jak jedziemy do dziadka to on też oooooo M wypijesz ze mną piwo.Dziadek ma 72 lata a piwa dziennie wypija chyba z 15.A mnie krew zalewa co to ja jestem taxi

Ładny
Ja też się chce cieszyć z zakupionego nowego wózka-ale mam po Filipie lecz spacerówką napewno się pochwale.

Na mnie psioczą, czemu nie mam prawa jazdy , bo nie mam i już. Może kiedyś zrobię. Miałam robić w tym roku, no ale mamy inne wydatki. Wkurza mnie jeszcze, jak ktoś się czasem spyta: "A może chociaż lampkę wina? To PONOĆ nie szkodzi?" . Nie, nie napiję się nawet Bavarii 0,0. Wyrzuty sumienia by mnie zjadły. Wystarczy, że mi głupio, że bez 3 kaw (1 łyżeczka rozpuszczalnej i duuużo mleka) w tygodniu nie mogę przeżyć. M. mi mówi, że z tymi fazami kawowymi to lekkie przegięcie, bo dla niego kawa to tylko czarna i parzona, więc ja piję napój kawopodobny . Coli nie piję, bo mi nie wchodzi, no i mam fazę, że to przecież kofeina . Nawet jak robię herbatę, to sobie torebkę moczę dla koloru, a potem oddaję do kubka M., bo on lubi mocną.
Stary 2012-03-03, 08:22   #4357
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
jak obiecałam tak wstawiam - to moje nowe 4 kółka, a zabawy przy tym mieliśmy co niemiara
Sliczny. Wlasnie tak się zastanawiam nad czerwienią, chociaż ja kocham niebieski.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
W ktorym teraz tyg jestes?To niezle z ta corcia a wczesniej lekarz byl pewien ze chlopak?
Wg OM 30/31 wg usg 29/30. A co do płaci to dwóch leakrzy widziało chłopca, a mój do ktorego caly czas chodze widzi dziewczynkę (2 razy to potwierdził), więc jest remis i okaże się na sali porodowej.

Cytat:
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
Jak ja kocham niebieski. A w obliczu wczorajszego dnia M zakazał mi kupować niebieski wozek. Ale moze go przekabacę na czerwony jak kapukat ma??? Albo zostanie czekoladowy.

Zapomiałam Wam dodać, ze dzisiaj jadę oglądać świeżo oddaną porodówkę w Wałbrzychu. Normalnie nie mogę się juz doczekać. Są same sale jednososbowe do porodu i ponoć też po porodzie jak się uda to można na takiej leżeć, może porobię zdjęcia to Wam wrzucę jak mi M zrzuci zdjęcia z tel.

Edytowane przez aga_bre
Czas edycji: 2012-03-03 o 08:24
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:28   #4358
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Sliczny. Wlasnie tak się zastanawiam nad czerwienią, chociaż ja kocham niebieski.

Wg OM 30/31 wg usg 29/30. A co do płaci to dwóch leakrzy widziało chłopca, a mój do ktorego caly czas chodze widzi dziewczynkę (2 razy to potwierdził), więc jest remis i okaże się na sali porodowej.

Jak ja kocham niebieski. A w obliczu wczorajszego dnia M zakazał mi kupować niebieski wozek. Ale moze go przekabacę na czerwony jak kapukat ma??? Albo zostanie czekoladowy.

Zapomiałam Wam dodać, ze dzisiaj jadę oglądać świeżo oddaną porodówkę w Wałbrzychu. Normalnie nie mogę się juz doczekać. Są same sale jednososbowe do porodu i ponoć też po porodzie jak się uda to można na takiej leżeć, może porobię zdjęcia to Wam wrzucę jak mi M zrzuci zdjęcia z tel.

Dobrze wiedzieć , mogę spokojnie jechać na święta do rodzinnego domu.
Stary 2012-03-03, 08:34   #4359
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

aga bre niezle masz z tym usg ) ja bede szla we wt na usg trzecie, na ostatnim bylam w 20tyg ciazy wiec i mi moze serce stanie na chwile jak sie okaze, ze poprzedni lekarz sie pomylil ) i zamiast Leosia bedzie Alicja

dobrze, ze mnie nie bylo bo widze ze ominal mnie na szczescie temat wagi :P<skromnie napisze, ze juz 20 kg na plusie> nigdy nie wazylam tyle co teraz. Ale z drugiej strony cieszy mnie, ze mi brzuszek tak fajnie rosnie i ze mlody tak mnie super kopie ) Ogolnie najbardziej poszlo mi z piersi... sa ogromniaste!

no i zyczac
milego weekendu wrzucilam Wam dziewczeta pare zdjec mojego Leona w brzuszku
co dziwne robiac zdjecia z brzodu srednio widac, ze jestem w ciazy rozlewa mi sie na boki raczej, pileczki nie mam) ale brzuch mam naprawde juz spory!

eh ale mam cudny humor- wszytsko za sprawa sloneczka, ktore tak pieknie swieci przez szybe, ze az siedze i sie usmiecham :P Potrzeba nam slonca!

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-03 o 08:39
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:39   #4360
anulka4771
Wtajemniczenie

agatka661 gdzie ty masz te kilogramy.Chyba masz wage zepsutą

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-03, 08:45   #4361
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
agatka661 gdzie ty masz te kilogramy.Chyba masz wage zepsutą
Przyznam sie, ze ejstem straszna kobieta i tz robi zdjecia do poki mi sie jakies nie spodoba ;p Jak wychodze na nich zle ma siedziec z aparatem i zrobic ladniejsze) Wiec to sprawa dobrego wykadrowania ;] Biedny chlop
Stary 2012-03-03, 08:49   #4362
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

Przyznam sie, ze ejstem straszna kobieta i tz robi zdjecia do poki mi sie jakies nie spodoba ;p Jak wychodze na nich zle ma siedziec z aparatem i zrobic ladniejsze) Wiec to sprawa dobrego wykadrowania ;] Biedny chlop
Hehe to masz tak jak ja.Strasznie nie lubie siebie na zdjęciach,będe tak długo robić zdjęcia aż mi się któreś spodoba.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-03, 09:02   #4363
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Hehe to masz tak jak ja.Strasznie nie lubie siebie na zdjęciach,będe tak długo robić zdjęcia aż mi się któreś spodoba.
Ja ogolnie uwielbiam zdjecia, z kazdej dalszej wyprawy mam album, wywoluje na biezaco, ale jadac np w Bieszczady schodzi nam z kazda trasa dluzej bo wiekszosc czasu nam idzie na pstrykanie zdjec ;] a pozniej na wiekszosci i tak mi sie nie podoba jak wyszlam i pol idzie do kosza Ale taki juz chyba nasz urok :P
Wygralam z pol roku temu fotoalbum do stworzenia i mam termin do konca czerwca,a ze mam wsyztkie zdjecia juz powylowywane trzeba zorbic pare lepszych takich z brzuszkiem plus pozniej porzadna sesje synowi po narodzinach ;]
Stary 2012-03-03, 09:04   #4364
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Begie, fajoski wóz

Cytat:

Może powiedz, że nie możesz juz za bardzo prowadzić, bo cię trochę ciągnie brzuch, albo coś... Albo że lekarz zabronił po prostu. W końcu może być różnie i w razie czego to ty masz być wieziona do szpitala, a nie wieźć się sama.

Ja, zwłaszcza gdy sobie robimy jakąś pyszną kolację ze świecami, miewam ochotę, żeby się tak miło ululać z mężem- najchętniej dobrym czerwonym winem.
A tak to w sumie mnie nie ciągnie.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:07   #4365
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Hej Dziewczyny,

W którym tygodniu zaczęłyście kupować rzeczy dla maluszka?
Pytam bo jestem w progu 27 tc i jeszcze nic nie kupiłam, odkładam wszystko na później, ale zastanawiam się jak długo będę się dobrze czuła i miała ochotę na zakupy...
Stary 2012-03-03, 09:13   #4366
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Begie, fajoski wóz

Może powiedz, że nie możesz juz za bardzo prowadzić, bo cię trochę ciągnie brzuch, albo coś... Albo że lekarz zabronił po prostu. W końcu może być różnie i w razie czego to ty masz być wieziona do szpitala, a nie wieźć się sama.

Ja, zwłaszcza gdy sobie robimy jakąś pyszną kolację ze świecami, miewam ochotę, żeby się tak miło ululać z mężem- najchętniej dobrym czerwonym winem.
A tak to w sumie mnie nie ciągnie.
Do porodu podejrzewam,że zawiozę się samaBo np jak M będzie w pracy a moja mama przyjdzie do młodego.No chyba że to będzie ustalony termin np cc lub wywołania to może M załatwi sobie wolne.

Powiem,że boję się jak to będzie,porodu się nie boję ale właśnie tej organizacji wszystkiego.Bo tak jak pisałam kiedyś moja mama uwielbia piwo.Więc jak bedzie się zajmowała młodym to mam nadzieję,że piwa nie tknie bo chyba wychłostam .Bardziej mnie martwi opieka nad Filipem niż poród i pobyt w szpitalu.A znowu teściowa pracuję a i młody nie przepada za nią.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pamka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Pytam bo jestem w progu 27 tc i jeszcze nic nie kupiłam, odkładam wszystko na później, ale zastanawiam się jak długo będę się dobrze czuła i miała ochotę na zakupy...
Niektóre z nas mają wózek już inne łóżeczko(a w tym ja) a jeszcze inne nic nie mają.

Wiesz jaka płeć jest dzidziusia?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-03, 09:23   #4367
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Wiem
Mój gin powiedział mi już w 15 tc- chłopak
Mój TŻ zadowolony jak nie wiem...
Ja wózek i łóżeczko będę miała po bratanku.

Ostatnio byłam w szpitalu na badaniach i odwiedziłam porodówkę- już wiem, że ja tam nie chcę trafić, przerażająca...
Oddział noworodków wygląda lepiej bo był remontowany- chociaż tyle.
Po tej wizycie powiedziałam TŻ, że ja tam sama nie idę on będzie musiał iść ze mną. Na jaki poród się decydujecie?
Stary 2012-03-03, 09:33   #4368
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem

Ostatnio byłam w szpitalu na badaniach i odwiedziłam porodówkę- już wiem, że ja tam nie chcę trafić, przerażająca...
Po tej wizycie powiedziałam TŻ, że ja tam sama nie idę on będzie musiał iść ze mną. Na jaki poród się decydujecie?
Filipa rodziłam sama,M stał na korytarzu Były drzwi otwarte przez chwile a ja się strasznie męczyłam,M przez nie zaglądał a ja kazałam je zamknąć.Teraz zależy czy M będzie w domu,jak bedzie to pewnie też będzie stała na korytarzu

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-03, 09:36   #4369
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Do porodu podejrzewam,że zawiozę się samaBo np jak M będzie w pracy a moja mama przyjdzie do młodego.No chyba że to będzie ustalony termin np cc lub wywołania to może M załatwi sobie wolne.

Powiem,że boję się jak to będzie,porodu się nie boję ale właśnie tej organizacji wszystkiego.Bo tak jak pisałam kiedyś moja mama uwielbia piwo.Więc jak bedzie się zajmowała młodym to mam nadzieję,że piwa nie tknie bo chyba wychłostam .Bardziej mnie martwi opieka nad Filipem niż poród i pobyt w szpitalu.A znowu teściowa pracuję a i młody nie przepada za nią.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Niektóre z nas mają wózek już inne łóżeczko(a w tym ja) a jeszcze inne nic nie mają.

Wiesz jaka płeć jest dzidziusia?
ANULka wsyztko napewno ulozy sie tak, ze bedzie mial kto Cie zawiezc do porodu... ogolnie to sobie srednio wyobrazam, ze wsiadasz ze skurczami do auta i jedziesz: P.... W taksi tez niebardzo jak Ci wody odejda. Moze ugadaj sie z jakims znajomym wczesniej, ktory bedzie na miejscu ze w razie potrzeby gdyby maz pracowal to Cie zawiezie?? A co do mamusmi no mam nadzieje, ze w ten dzien sobie odpusci i zaopiekuje sie wnukiem Ty sie nie powinnas o to martwic tylko w tym czasie spokojnie rodzic )

Cytat:
Wiem

Niekotr jeszcze nic nie maja) Ja jestem z tych co wola miec wsyztko przyszykowane duzo wczesniej i obmyslany dokladny plan zeby pozniej tylko wsyztko dopiac na osttani guzik) Kupuje po 1 rzeczy zeby pozniej nei wydawac calej kasy naraz Ja obecnie mam jeszcze kupic pare rzeczy higienicznych plus wozek, fotelik, materac i karuzele. Reszte juz mam
Ciuszki kupowalam na ciuchach i mam ich naprawde zaaaaaaa duzo, jakby sie teraz okazalo, ze bedzie ejdnak dziewcyznka bedzie miala garderobe iscie meska

Aha i bede rodzila z moim tz... tzn jak juz zaczna sie te porzadne skurcze bedzie mogl wyjsc, ale przez pierwsze fazy porodu MA BYC ze mna :P! /sadze, ze inaczej sie traktuje kobiety, z ktorymi ktos jest/

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-03 o 09:40
Stary 2012-03-03, 09:58   #4370
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

[/QUOTE]/Niekotr jeszcze nic nie maja) Ja jestem z tych co wola miec wsyztko przyszykowane duzo wczesniej i obmyslany dokladny plan zeby pozniej tylko wsyztko dopiac na osttani guzik) Kupuje po 1 rzeczy zeby pozniej nei wydawac calej kasy naraz Ja obecnie mam jeszcze kupic pare rzeczy higienicznych plus wozek, fotelik, materac i karuzele. Reszte juz mam
Ciuszki kupowalam na ciuchach i mam ich naprawde zaaaaaaa duzo, jakby sie teraz okazalo, ze bedzie ejdnak dziewcyznka bedzie miala garderobe iscie meska

Aha i bede rodzila z moim tz... tzn jak juz zaczna sie te porzadne skurcze bedzie mogl wyjsc, ale przez pierwsze fazy porodu MA BYC ze mna :P! /sadze, ze inaczej sie traktuje kobiety, z ktorymi ktos jest/[/QUOTE]

Kucze ja się jakoś obawiam, że jak nakupuję rzeczy na noworodka to mój młody urodzi się dużo większy niż powinien (mam nietolerancję glukozy a wg. mojego gina w 23tc waga dziecka wynosiła 723 kiedy max powinien 500...) Poczekam może jeszcze do środy- mam następną wizytę i zobaczymy co mi powie Od przyszłego poniedziałku zacznę zakupy jak coś.

Ja też lubię wszystko zrobić wcześniej i potem się nie martwić, ale jakoś w tym przypadku mam opory.

Przyszedł kiedyś do nas kolega, który był z żoną na porodówce przez cały czas i sobie chwalił- to troszkę przekonało mojego TŻ do porodu ze mną. Mam nadzieję, że nie zmieni zdania...

Edytowane przez pamka
Czas edycji: 2012-03-03 o 10:00
pamka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:01   #4371
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
no doooobra
Oto mój Mikado Aston
O jaaaaaaa, ale łaaaaadny!!!
Lepiej już nie patrzę na te zdjęcia, bo zaraz zacznę żałować, że się na niego nie zdecydowaliśmy

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Coli nie piję, bo mi nie wchodzi, no i mam fazę, że to przecież kofeina . Nawet jak robię herbatę, to sobie torebkę moczę dla koloru, a potem oddaję do kubka M., bo on lubi mocną.
Eeee, co Wy tak z tą colą? Ja czasem wypiję parę łyków, ale nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia Hebratę też piję normalną, tzn. taką średnio mocną, a ostatnio to nawet piję 2 kubki do śniadania, jedna po drugiej, bo mi się pić chce

Cytat:
Powiedzcie mi, czy jak się jedzie na te porodówki to trzeba się jakoś wcześniej umawiać? Czy po prostu się przyjeżdża i tyle? I co tam się ogląda, na co trzeba zwrócić uwagę? Ktoś oprowadza? I mam nadzieję, że nie pokazują tych rodzących kobiet??

Cytat:

To raczej norma, mam to samo

Cytat:
Hej Dziewczyny,
Ja kończę 28 tydzień i jak na razie mam tylko ciuszki, które pokupiłam przy okazji. Nic więcej nie mam. Myślę, że zejdzie mi z tą wyprawką tak do końca kwietnia. Jakoś nie mam stresa, że nie zdążę (rodzę pod koniec maja)

Cytat:
Na jaki poród się decydujecie?
Ja się przymierzam do SN
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:14   #4372
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Ja kończę 28 tydzień i jak na razie mam tylko ciuszki, które pokupiłam przy okazji. Nic więcej nie mam. Myślę, że zejdzie mi z tą wyprawką tak do końca kwietnia. Jakoś nie mam stresa, że nie zdążę (rodzę pod koniec maja)

Ja się przymierzam do SN
Co to SN?
Stary 2012-03-03, 10:18   #4373
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Co to SN?
Siłami natury
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:18   #4374
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Co to SN?
Poród siłami natury

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-03, 10:39   #4375
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
Piękny!!! My dziś z małżem też o wózkach rozmawialiśmy rano... Biduś mi się rozchorował, bolała go głowa, wymiotował... Teraz pojechał z tatą na działeczkę, przygotowywać grunt pod spychacze i kopary...
Stary 2012-03-03, 10:44   #4376
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny,

ja wcześnie zaczęłam kupować
szczerze to teraz (dziś zaczynamy z kapukat 33t ) to nie mam siły na łażenie po sklepach

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:46   #4377
niunia32
Zakorzenienie

Begie fajny wózek.
gdzie kupiłaś?

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:55   #4378
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
śliczny kolor i bardzo podobny do Tako - fajnie

Cytat:
z poranną kawką

Ładny
powiedz że nie będziesz jeździć bo już jesteś w zaawansowanej ciąży i już.... pewnie, potem będziemy kupować spacerówki zobaczymy co wtedy

Cytat:
.
ja uparłam się na czerwony od początku, mieliśmy małą dyskusję czy chłopiec może jeździć w czerwonym - przeforsowałam pomys mówiąc że Liverpool jest czerwony Tatuś jako kibic się zgodził....a ja się cieszę, bo kolor na żywo jest o wiele ładniejszy niż w sklepach - jeśli kochasz niebieski kupuj niebieski, i do dziewczynki i do chłopczyka pasuje. A to Twój pierwszy wózek

Cytat:
Ja ogolnie uwielbiam zdjecia, z kazdej dalszej wyprawy mam album, wywoluje na biezaco, ale jadac np w Bieszczady schodzi nam z kazda trasa dluzej bo wiekszosc czasu nam idzie na pstrykanie zdjec ;] a pozniej na wiekszosci i tak mi sie nie podoba jak wyszlam i pol idzie do kosza Ale taki juz chyba nasz urok :P
Wygralam z pol roku temu fotoalbum do stworzenia i mam termin do konca czerwca,a ze mam wsyztkie zdjecia juz powylowywane trzeba zorbic pare lepszych takich z brzuszkiem plus pozniej porzadna sesje synowi po narodzinach ;]
no no - to masz dokładnie to samo co ja - mam w domu około 30 albumów po 200 zdięć, i rośnie to w zastraszającym tępie, odszukałam też zdięcia z młodośći i porobiłam hronologiczne z opisami - tylko szkoda że większość z nich wywiozłam do POlski, bo myślałam że wracam

Cytat:
Hej Dziewczyny,

jak tylko byłam pewna, że dziecko już "nie wyjdzie" dokładnie nie pamiętam, ale starałam się kupować pojedyńczko, tu coś tam coś, żeby potem mnie ta cała wyprawka nie zabiła.... a teraz się cieszę, bo przede wszystkim jestem już w 8 miesiącu i nie miałabym ochoty ganiać po sklepach, tak jak jeszcze dwa miesiące temu. Teraz wychodzę tylko na spacer

Cytat:
ANULka wsyztko napewno ulozy sie tak, ze bedzie mial kto Cie zawiezc do porodu... ogolnie to sobie srednio wyobrazam, ze wsiadasz ze skurczami do auta i jedziesz: P.... W taksi tez niebardzo jak Ci wody odejda. Moze ugadaj sie z jakims znajomym wczesniej, ktory bedzie na miejscu ze w razie potrzeby gdyby maz pracowal to Cie zawiezie?? A co do mamusmi no mam nadzieje, ze w ten dzien sobie odpusci i zaopiekuje sie wnukiem Ty sie nie powinnas o to martwic tylko w tym czasie spokojnie rodzic )

Niekotr jeszcze nic nie maja) Ja jestem z tych co wola miec wsyztko przyszykowane duzo wczesniej i obmyslany dokladny plan zeby pozniej tylko wsyztko dopiac na osttani guzik) Kupuje po 1 rzeczy zeby pozniej nei wydawac calej kasy naraz Ja obecnie mam jeszcze kupic pare rzeczy higienicznych plus wozek, fotelik, materac i karuzele. Reszte juz mam

co do pierwszego - to ja prawdopodobnie będę jechać taksówką, chyba że zdarzy się cud

jesteśmy podobne, ja wyszukałam wszyskiego dużo wcześniej, potem pozamawiałąm jedno po drugim, bo nie lubię mieć zostawione na ostanią chwilę, teraz co prawda mam masakryczny bałagan, bo zagonienie R do malowania było wielkim wyzwaniem, ale mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu będę mogła wnieść te rzeczy do pokoju i cieszyć się spokojnym oczekiwaniem...a mówię Wam nie ma nic lepszego niż spokój ducha

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja wcześnie zaczęłam kupować
szczerze to teraz (dziś zaczynamy z kapukat 33t ) to nie mam siły na łażenie po sklepach

dokładnie - teraz po biustonosz mi się nawet do sklepu nie chce wchodzić, a jak pomyślę że bym miała wyprawkę robić to chyba bym siedziała i ryczała codziennie na szczęście rzeczy uprasowane, torba do szpitala spakowana - no oprócz kosmetyków, bo kosmetyczkę muszę sobie kupić
wózek złożony, łóżeczko czeka - tylko dokończyć malowanie pokoju i ustawianie rzeczy.... z tym na pewno się trochę zejdzie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:57   #4379
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Cieszę się bardzo, że świeci dzisiaj słoneczko...trochę optymizmu wnosi w szarą rzeczywistość.
U mnie lepiej, ale na oczekiwane efekty jeszcze musimy poczekać. Na razie jest przegadane, ustalone i zobaczymy co to będzie. Oboje nie wyobrażamy sobie życia osobno, ale wiadomo, różnie to bywa Na razie jestem dobrej myśli.

Przy okazji chcę BARDZO Wam wszystkim podziękować za wsparcie Jesteście nieocenione. Po raz kolejny napiszę- bardzo się cieszę, że tutaj z Wami jestem

Hania ostatnio mniej się rusza. Nie wiem, czy to przez stres Pewnie też. Poza tym przeraża mnie nadal stan mojej szyjki. Podczas wkładania czopa aż mi się płakać chce. We wtorek mam wizytę u ginki więc się wszystkiego wywiem.

Jak sobie pomyślę, że moja Hania może się okazać nie Hanią, to jakoś tak dziwnie... Pewnie, że dziecko, to dziecko, ale już tak się oswoiłam z myślą, że będę miała córeczkę...nie wiem, czy bym się nie załamała lekko wiadomością o zmianie płci

Cytat:
no i bądź tu człowieku mądry i wynajmuj....

złożyłam wózek! ale miałam przy tym zabawy
Ja mam mieszkanie, które wynajmuję i jest różnie. Są dobre i złe strony bycia wynajmującym. Prawda jest jednak taka, że prawo w polsce chroni bardziej najemcę, niż wynajmującego

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-03 o 10:59
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:00   #4380
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mi po prostu położna powiedziała, że nie powinno się pić coli, bo działa jak mocna kawa. Nie znam się, to moja pierwsza ciąża, więc się słucham. Tak samo ograniczyłam ilość zjadanej makreli w sosie pomidorowym z puszki do jednej na jakiś czas, boję się zjeść łososia odkąd po nim zwracałam (ale to było w pierwszym trymestrze, więc nie wiem sama), z resztą zdarza mi się to po chipsach, kebabie, krewetkach i sushi (bez surowej ryby oczywiście), a no i jak za dużą porcję zjem, to też tak jakoś się ulewa. Mój żołądek mnie strzeże przed obżarstwem .

A co do jazdy na porodówkę... ja liczę w głębi serca, że los będzie łaskawy i wszystko się zacznie, jak M. będzie w domu... a tak, to nie wiem... w poniedziałek położnej się spytam, jak oni tutaj mają, czy dzwonić po karetkę, czy iść na piechotę, czy jechać rowerem

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-03-03 o 11:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości