|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Witam sobotnio. Mnie już zaraził, zaczęło sie od niego, potem najmłodsza, potem strasza córcia myslalam ze sie uchowam, ale nie, wczoraj mnie wzielo a dzis juz calą para. Do nosa mam tylko marimer i inhalacje z aromatolu ( ale nie do końca wiem czy mozna? itroche sie boje ich stosowac), a na gardło hasco sept bo czuje drapanie... witamina C. No i kupilam sobie wreszcie waitamy ciązowe, wybieralam porównywalam sklad ceny i wybralam vita miner prenatal, ale maz przez przypadek lupil ten DHA czyli dodatkowo z omega 3.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-03 o 08:22 |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mnie dzisiaj nie będzie,bo jadę z małym do mamci posiedzieć,bo mąż w pracy,to co będę w taką piękną pogode się dusić w mieście
. Więc proszę mi nie napisać 10 stronMiłego dnia |
|
|
|
#753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do prośby bo niestety też mnie weekendowo za dużo nie będzie mam po weekendzie egzamin, a i widzę słonko za oknem więc pewnie skorzystamy z pogody, Anusia moj mezulek tez dzis nieobecny wiec pewnie bedziemy miały podobne plany, pozdrawiam do poniedziałku
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Chciałam się tylko z Wami przywitać i życzyć Wam miłego weekendu, u mnie pogoda bardzo ładna, świeci słońce i chociaż jest trochę zimnawo to wietrzę w domu i wybieram się na spacer z kijkami. Dużo zdrówka dla Was!
|
#755 |
|
Rozeznanie
|
Jejku dziewczynki co z tym waszym snem
Ja tylko głowe do poduszki przyłoże i śpię jak zabita. Już w nocy na siusiu nie wstaję, ale za to codziennie o 7 rano do kibelka pędze. Może śpicie w dzień i dlatego nie możecie spać w nocy, albo może za ciepło w sypialni? Wywietrzcie dobrze przed snem, może pomoże. (Pewnie Was szkole a za 2 dni u mnie pojawi się bezsenność może to jakiś objaw ciążowy?)W weekendy dużo nie skrobiemy, nie mamy czasu Ja też w weekendy jestem jakoś mało aktywna
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usnęłam jeszcze kurde o 6:20 na pół godziny bo później mężul z pracy wrócił i mnie obudził i teraz wyglądam jak wypluta śliwka ![]() Spać mi sie chce masakrycznie, a na dworze taaaaaaaakie słonko że w tym domu dostane czegoś. Ja chcem na dwór na spacerki wychodzić!!!!! Bede krzyczeć i tupać nogami !!! Dzisiaj jeszcze wytrzymam ale jutro WYCHODZE choćby na 30min. Wyjde bo ogłupne na amen. |
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I przynajmniej u mnie, wczesne wstawanie, było objawem ciąży . Do 12t wstawałam o 6rano i dalej spać nie mogłam Ale teraz już nie mam problemu
|
|
|
|
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
Cześc dziwczynki
![]() We wrocku też dziś wspaniała pogoda, coprawda zimno, ale jak słonecznie!!!! I może to słonko rozgrzeje powietrze. ![]() Ja regularnie wstaję raz w nocy gdziś ok. 3.30 Akurat jeden sen mi się kończy, wstaję siusiu i potem zaczynam inny![]() Początkowo czytałam z przerażeniem w oczach o tych wózkach, bo się kompletnie(!!!) na tym nie znam! Ale zestawiłam wszystkie wasze rady i doświadczenia i stwierdziłam, że dam rady wybrać! Sojka, bardzo mi się podoba ten zaproponowany przez ciebie! Lekki, wielofunkcyjny, odpowiednie kółka, podoba mi się Tym bardziej, magazyn znajduje się pod Wrockiem![]() ghola, kochana, my wiemy, że ty będziesz ostrożna i nie będziesz sobie robiła maratonu, ale tu nie chodzi nawet o wysiłek fizyczny, tylko o to, że zawsze może dojść do upadku, kolizji, a z tym i urazów - i to jest najbardziej groźne! Nie przewidzisz tego, dlatego ci tak tu wszyscy odradzamy. Zmiana otoczenia, klimatu, szczególnie góry, bo to mega dawka tlenu, ale bez ryzyka urazów ![]() Jeśli jednak się zdecydujesz, to życzę udanego wypoczynku i oby obeszło się bez wypadków axxxa, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej cię z tego szpitala wypuścili! |
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki! ja jeszcze w szpitalu, dopiero jutro mnie wypisza. w DE z plamieniami sie lezy w szpitalu i dostaje sie kroplowke i nic wiecej. jak czytam ze wy bierzecie cos "odbobrowo" i doustnie to tutaj tak nie ma.na podtrzymanie nic, tylko lezenie i odpoczynek. tak wiec leże od srody i mam nadzieje ze do jutra. a do 10tc bylo wszystko super i o.. nie narobilo.
u nas na szczescie pogoda "pod zdechlym azorem" a wiec nic nie trace ze leze. mam tv, laptopa, pojedynczy pokoj-jakos przezyje. a zreszta dla mojego malego "giganta" wszystko!!! milego weekendu! a jeszcze propo ciazowych ciuszkow to kupilam sobie spodnie w H&M takie rurki 36 rozmiar, na teraz sa super i babka mowi ze sie rozejda ale jak ja bede miala taka wielkoluda to pewnie urosne i chyba musze je wymienic jak wyjde bo za dlugo w nich nie pochodze... ![]() miala z was ktoras spodnie z hm ciazowe, jak sie sprawdzaja?
|
#760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie oszukujmy i zus i krus nie działają w pełni tak jak powinny Cytat:
chyba że się w cyckach nie zapnę
|
|
#761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze że nie w szpitalu jak kolezanka z zagranicy . Ech.. u nas nie ma pojedynczych sal
|
|
|
|
|
#762 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny.
Pisze do Was bo nie wiem co myslec. Wczoraj w nocy pojechalam na emergency do szpitala. Dostalam brazowego sluzu, nie widze domieszki krwi ale jakby zluszczajacy sie nablonek Po 3 godzinach czekania, zmierzyli mi cisnienie, pobrali krew na beta hcg, pomacali brzuch i tyle Nawet nie zrobili usg bo nie uzywaja sprzetu w ciagu nocy Angielska sluzba zdrowia. Dzisiaj ide prywatnie na USG i strasznie sie martwie Oprocz tego co jakis czas boli mnie podbrzusze plus krzyz
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia, ja też miałam już chyba wszystkie możliwe kolory śluzu, nawet różowe, ale ja wtedy leże i na drugi dzień przechodzi, a dodatkowo luteina dopochwowo.
Był nawet czas że plamienie utrzymywało sie 3 dni ale z maluchem okey. W poniedziałek mam badania genetyczne i już sie troche stresuje. Nie martw sie na zapas, leż i odpoczywaj, wytrzymasz do wizyty. Wszystko bedzie dobrze, napisz potem co i jak |
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny można jeść białą kiełbasę w ciąży?
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie??? Coś z nią nie tak?
|
|
|
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- ja to bym się nie zastanawiała czy można czy nie można tylko jadła. przecież surowej nie będziesz jeść? Ja jem wszystko na co mam ochotę. |
|
|
|
|
#767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiedziałam że nie można spacerówki przodem i tyłem ustawić dziewczyny, które orientują się w wózkach, znacie może takie modele? Cytat:
Cytat:
![]() idę dalej sprzątać nic mi się dzisiaj nie chce tylko jeść
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak widać jest to objaw dość częsty więc nie stresuj się na zapas. Napisz oczywiście potem czy wszystko ok. axxxa trzymaj się. Trzeba przyznać, że warunki w tym szpitalu masz niezłe ![]() Elmiria ja początkowo też nie ogarniałam tematu wózków, ale dzięki tym wszystkim radom czuję się co raz pewniej. Dziewczyny dzięki za pomoc ![]() Iwoncia81 wyjdź sobie na troszkę na dwór. Przecież ruch to zdrowie, a do tego to słońce... Nie musisz iść od razu biegać. Możesz nawet usiąść na ławce i się poopalać ![]() Ja dzisiaj intensywną mam sobotę. Gospodarzę sobie. Sprzątam, piorę, pracuje, gotuje. Jak mam siłę to z przyjemnością zamieniam się w kurę domową po 5 dniach spędzonych przed komputerem. Na obiad zupa kalafiorowa. Wyszła wspaniale |
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I będzie "lece bo chce..." ![]() Oho, odbija mi już chyba
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Nynka napewno
coneco kangoo coneco mustang tako jumper tako captiva -moj faworyt baby active jet-3 arte alu3x3 jedo fyn 4ds -tez fajny wiecej nie kojarze ![]() dziewczyny wsoolczuje Wam tego leżaenia, sama tydzien lezalam i to było trudne...Oby jak najszybciej okazało sie ze wsztystko Ok i lezenie nei potrzebne!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Udanego weekendu
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny właśnie sobie wkręciłam coś, mianowicie na początku ciąży i jakieś dwa tygodnie temu jadłam trochę sera camembert i łososia wędzonego i oczywiście już myślę, że na pewno coś z tego będzie...
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko będzie ok ja ostatnio zajadałam się salami i wyrzutów sumienia nie mam
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym łososiem
|
|
|
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
Bez przesady dziewczyny! co innego jakbys zjadla poł kilo tego sera! naprawdę przy kazdej informacji czego nie powinno sie jesc w ciazy powinno byc napisane ze chodzi o jedzenie w duzych ilosciach. Równie dobrze moglabys jesc wszystko będąc juz w ciazy i nie wiedzac o tym, na pewno łosoś nie zaszkodzi dziecku... juz bardziej stres jaki przezywasz z takich powodów.
W ciazy wszystko w nadmiarze moze zaszkodzic równie dobrze mandarynki które są poddawane gazowaniu chemią zeby były swieze dlugo, i sto innych produktów.
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
Kurde dziewczyny ale dlaczego łososia i czy camemberta jeść nie można?
Nic o tym nie wiedziałam. |
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
madarynki, pomarańcze babany cytryny, to po to zeby wygladały na dojrzałe , + chemia zeby sie nie psuły
"...przed sprzedażą owoce poddaje się działaniu etylenu w celu szybkiego doprowadzenia ich do stanu dojrzałości. Takiemu zabiegowi standardowo poddaje się banany, które zbierane są zielone, w stadium dojrzałości zbiorczej i po dotarciu na miejsce przeznaczenia dla uzyskania jednolitych jakościowo owoców poddane są zabiegowi gazowania etylenem przez okres 4-7 dni" z wikipediii, i to poczytajcie: http://tierralatina.blox.pl/2009/08/...ednak-myc.html i to tez nie oznacza zeby ich nie jesc , tylko umyc albo sparzyć skórke np cytrynie zanim dodamy do herbatki, no i nie jesc kilogramami, moja kuzynka tak zrobiła bidulka miala taka ochote na mandarynki a nastepnego dnia dostała okropnej wysypki na calym ciele... ale minelo jej, córcie urodziła zdrową ![]() wiec uwazać trzeba zawsze, a nie martwic sie kawałkiem serka, po drugie sery pleśniowe wiekszosc- w Polsce sa produkowane z mleka pasteryzowanego a te akurat sa bezpieczne
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-03 o 18:08 |
|
|
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Na surowo?! Broń boże !!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

i kolejna nocka z zarwanym spaniem. Już 3 raz siku bylam i moge sobie teraz tv najlepiej puscic bo juz nie zasne 

. Więc proszę mi nie napisać 10 stron
do prośby bo niestety też mnie weekendowo za dużo nie będzie mam po weekendzie egzamin, a i widzę słonko za oknem więc pewnie skorzystamy z pogody, Anusia moj mezulek tez dzis nieobecny
Ja tylko głowe do poduszki przyłoże i śpię jak zabita. Już w nocy na siusiu nie wstaję, ale za to codziennie o 7 rano do kibelka pędze. Może śpicie w dzień i dlatego nie możecie spać w nocy, albo może za ciepło w sypialni? Wywietrzcie dobrze przed snem, może pomoże. (Pewnie Was szkole a za 2 dni u mnie pojawi się bezsenność 
Ale teraz już nie mam problemu 

Akurat jeden sen mi się kończy, wstaję siusiu i potem zaczynam inny

Oprocz tego co jakis czas boli mnie podbrzusze plus krzyz
dziewczyny, które orientują się w wózkach, znacie może takie modele?