|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
A gotuje tak, że po prostu palce lizac, dlatego zawsze sie cieszę, jak coś nam przyniesie do jedzenia albo jak mamy jeśc u nich.
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Colds to zobacz na mój wątek - to dopiero historyja kiedys to zakladaly moderatorki - teraz sie to zmienilo ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497004
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rozstępów, to wszystko zależy od skóry. Mi w ciąży z Paulą żaden nie wyszedł, teraz też mam nadzieję że tak będzie, ale wolę smarować czymś. |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.I znowu trafilas w podobny termin |
|
|
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
hyhy zostawić was na noc i pół dnia i już 5 nowych stron
![]() kolejny tydzień za nami, czas leci szybciutko, wlaśnie w necie rezerwuje sobie wizyte z pełnym USG 3D za 4 tygodnie chociaż nie wiem czy nie wziąć sobie za 3 zaczniemy wtedy 18 tc (jejku to już będzie prawie że połówkowe USG )Wczoraj chłop kupił super żeberka, mało kości, dużo mięska i to w carrefour, aż się zdziwiłam, no i przeleżały w przyprawkach przez nockę a teraz zalewam colą i do piekarnika ![]() już nie mogę się doczekać!!
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wczoraj kupiłam sobie na bazarku kalagfiorka za 6,5 zł i nie wiem czy mi sie smaki tak zmieniły czy co ale tak mi jakimiś nawozami jechał w smaku nie kalafiorowy był wcale i zjadłam kawałek i wywaliłam do kosza ;( ale chyba ze mną cos nie tak bo jabłka te co jadłam juz bo kupiłam 2 kg to dzisiaj tez mi nawozem zalatywały
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie muszę kombinować, może mąż będzie mógł wziąć w krusie to 2900 (o ile ojciec dziecka faktycznie może). Nie byłoby problemu, gdyby TŻ był płatnikiem, ale jest nim moja teściowa i chyba mnie nie może pod siebie wziąć.Też nie bardzo to rozumiem, ale takie polskie prawo, więc całkiem możliwe..... Z tego co szwagier mówił to 4 lata temu można było wziąć becikowe, dodatkowo z pracy i chyba właśnie z zusu/krusu. Dziewczyny myślałyście już coś o wózkach? Jakie są mniej więcej ceny? Bo oglądałam z nudów na allegro i ceny są naprawdę różneeeee i nie mam pojęcia która cena jest najbardziej rozsądna, żeby nie przepłacić, ale i nie kupić bubla.... |
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano coś moje bejbiki sobie jesień upodobały
|
|
#609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Postaram się dzisiaj zrobić, będzie na jutrzejsze kanapki do pracy ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
polecam zajrzeć na wcześniejsze strony. Chociaż pewnie ciężko będzie znaleźć.Ja trochę na allegro oglądam. Jak chcesz nowy to taki cały zestaw to tak z 1500zł chyba powinien kosztować. |
||
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja kupie chyba uzywany jakiś wózeczek
mój brat kupił dla mojego chrześniaka uzywany w stanie idealnym jak nowy a za połowę ceny gondola+spacerówka+foteli k + parasolka moze i mi się uda będę szukałą na terenie kielc zeby obejżeć wcześniej no chyba ze sie tesciowa zdeklaruje ze dołozy pieniąchów do bryki maluszka to wtedy mize nowy kupimy jakiś fajny ale taki do 1500 zł max
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Agnus21;32651467]Mogę się pod tym podpisać. Pasta jajeczna chodzi za mną od wczoraj.
Postaram się dzisiaj zrobić, będzie na jutrzejsze kanapki do pracy ![]() a jak sie robi ta paste?bo ja nie jadlszy takiej
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie wiem jak sie robi TAKĄ ale ja robie se taką: biere jajka na twardo, majonez, pieprz sól ale rzadko bo majonez słony szczypiorek i se do wszystko w malakserze robie i mieszam a jeszcze kocham taka paste z suroimi bosze jakaz ona pyszna taka sama jak z jajka + surimi
|
|
|
|
#613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mimo, iż na dworze pochmurno zrobiłam sobie dziś dłuuugi spacer.. Jak przyjemnie
i już czuć wiosnę w powietrzuCytat:
Cytat:
![]() nie dalej, jak tydzień temu stoczyłam z mężem batalię o wózki. Ja się upieram przy nowym (będzie od razu dla drugiego bąbla, którego mamy w planach). zresztą boję się trochę kupować w komisach, bo trafić cos fajnego nie jest łatwo... chcemy od razu 3 w 1 z fotelikiem samochodowym, którym można wpiąć do wózka. I tak sobie myślę, że trudno byłoby poznać, czy fotelik nie jest powypadkowy... ludzie przecież na każdym kroku oszukują... narobiłaś mi smaka.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
BTW, może się ze mną nie zgodzicie i kij w mrowisko właśnie wkładam, ale dziwi mnie, dlaczego akurat krus ma wypłącać takie kwoty za urodzenie dziecka... W końcu krus jest utrzymywany z tego, co państwo zabieram nam z pensji (wkurza mnie ta 1/3 moich dochodów przymusowo odbierana). Takie same zasady powinny obowiązywać w obu instytucjach. a co za tym idzie takie same świadczenia....
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle produkujecie że dopiero jak pójdę na zwolnienie to do was na stałe dołączę
|
|
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę wstawić link. Cytat:
Wydaje mi się jednak, że skoro w krusie się dostaje, to i w zusie powinno, ale o to trzeba się dowiadywać osób, które tam pracują, chociaż tak jak wspomniałam mnie nie udzielą takiej informacji, bo nie jestem u nich ubezpieczona.Myślicie, że można używać w czasie ciąży? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...l-push-up.html |
||
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ niedługo zaczyna dodatkową prace jako transport Polska - Holandia, więc może wybrałabym się jednego takowego dnia z Nim i popatrzyła czy coś taniej
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, że znów błędnie wnioskuję, a jeśli tak, wyprowadzajcie mnie z błędu
|
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężko Was nadrobić
Prawie 8 h spędzam w pracy przed komputerem więc potem staram się ograniczać patrzenie w monitor.Mdłości powoli mi przechodzą, zachcianek nie mam... jedyne co mnie niepokoi to to, że mniej wiecej co 2 dni leci mi krew z nosa nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zus to nie Krus. Z Zusy nic nie ma, składki podnoszą a zasiłki zabierają lub obniżają. A najbardziej nie wkur......... zdrowotne, od tylu lat płacę co miesiąc składkę zdrowotną a żeby się dostać do lekarza w przyzwoitym terminie to i tak muszę iść prywatnie. I na co ja płacę się pytam ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Robię sernik na zimno z brzoskwiniami
|
||
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin ja wczoraj jadłam z ananasem
pychota
|
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Przestancie o serniczkach, bo zaraz sie poplacze
Tez chceeee!!!
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
I was na chwile zostawić
i kolejna strona .Kalpana a daj link tego wózeczka .Ja to szukam gondoli+ fotelik albo 3w1 ale w dobrej cenie. Dlatego,że spacerówke mam nowa bo kupiłam nie dawno i stoi w szafie to po co mi druga . Fotelik dla noworodka tez mam ale niebieski a ja sie ubieram,że będzie córcia i musi mieć inny a ten sprzedam heheLukrecja moja mamcia ostatnio kupiła kalafior i jak ugotowała to wyrzuciła do kosza bo taką sztucznością i nawozami jechał,że zjeść się nie dało no ale u Nas w końcu jest zdrowa zywność ta co rośnie pod drogami szybkiego ruchu pod folia |
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wtedy albo idziemy prywatnie - lekarz sobie pieniążki z konta ściąga. Albo idziemy na nfz - znowu lekarz sobie ściąga to, co powinien. A niewykorzystane pieniążki przez rok można, by było sobie wypłacić. .Z tego, co się orientuje to w jakimś państwie coś takiego funkcjonuje. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- A tak zmieniając temat.. Jak u Was z kurteczkami na wiosnę? Zastanawiałyście się? W sensie.. kupujecie kurtkę/płaszczyk czy może jakieś ponczo??? |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam. Twoje niedaleko Poznania to z której strony??? Bo jak nad morze to do mnie masz też niedaleko A serniczek czeka
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
colds ja sobie z 3 lata temu kupiłam taki płaszczyk na wiosne fajny w h&m i on jest troszke w stylu lat 60 wiec taki szerszy więc teraz będzie w sam raz
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-03-01 o 17:34 |
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nad kurteczką/ płaszczykiem jeszcze sie nie zastanawiałam... A w to, co mam na stanie w szafie raczej się nie zmieszczę, chociaż... na razie (wedlug wszystkich oprócz mnie) brzuszka nie ma (tylko w spodniach przyciasnawo, jak siedzę) więc może początek wiosny przechodzę... A później liczę na to, że szybko zrobi sie ciepło i za bardzo "ocieplacze" nie będą potrzebne Tż oglądał wczoraj mecz popijając piwko.. łyczek mu skubnęłam.. jakie było smaczniutkie (a normalnie za piwem jakoś specjalnie nie przepadałam, a teraz tak mi się chce... jak nie można, to wtedy wszystko wodzi na pokuszenie) ![]() BTW używałyście może kremu przeciwko rozstępom ziaja http://www.domzdrowia.pl/41262,ziaja...rozstepom.html w rosmanie za ok 12 zł jest; tak się zastanawiam nad tym produktem
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-03-01 o 17:42 |
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie składki są duże, ale zabrałabym ZUS-owi
bo emerytury albo nie dożyjemy albo umrzemy na niej z głodu ![]() Jak wszystko jest dobrze i człowiek jest w miarę zdrowy to jest ok ale np jak jak zdarza się wypadek i potrzebna jest poważna operacja i później jakieś dalsze leczenie i rehabilitacja to myślę nie wiele z nas stać byłoby aby sobie na coś takiego odłożyć z jakiejś karty. Nie popieram naszego systemu fakt, nie jest dobry ale nie znam idealnego rozwiązania. Chyba w Niemczech jest tak że każdy ma jakieś tam swoje środki na leczenie i jak np się skończą to rodzina może oddać ze swoich, tylko oni mają o wiele lepsze zarobki no i po co się stresować i myśleć czy jak mi się stanie krzywda to mi ktoś swoje odda... no i tak można by było pisać bez końca... u nas w woj. honorowi dawcy krwi nie mają kolejek u lekarzy, zapisujesz się i idziesz nie czekasz miesiąc czy pół roku
|
|
|
|
#630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Od Poznania na zachód ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

a moze te nasze co nas lubia i nam pomagają są wyjątkami i są dzifne

I jak kuknęłam na stare wątki mamusi, które dzisiaj? do nas zawitały 
juz w końcu ja bym chciała swoje takie duże zobaczyć
bo wczoraj kupiłam sobie na bazarku kalagfiorka za 6,5 zł i nie wiem czy mi sie smaki tak zmieniły czy co ale tak mi jakimiś nawozami jechał w smaku nie kalafiorowy był wcale
i zjadłam kawałek i wywaliłam do kosza ;( ale chyba ze mną cos nie tak bo jabłka te co jadłam juz bo kupiłam 2 kg to dzisiaj tez mi nawozem zalatywały

A serniczek czeka