|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
Dziewczyny, na szczęście okazało się że w restauracji był mały remont
![]() Uf, kamień z serca, ale co się nadenerwowałam to moje.... Znalazłam stronę z listą kosmetyków które zaburzają gospodarkę hormonalna organizmu. Jestem w szoku bo do wielu firm miałam zaufanie (bambino, nivea, Vichy itp.) , a tutaj taki parszywy skład. Bardzo dużo kosmetyków dla niemowląt i dzieci ... Nic, trzeba będzie wnikliwie czytać składy, a poniższych kosmetyków się wystrzegać. http://www.pro-test.pl/article_suple...yk%C3%B3w.html
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-03-03 o 09:53 |
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
hej w sobotę
co do wątpliwości przedślubnych, czy to ten?, czy będę z nim szczęśliwa? czy nic się nie zmieni? Jako wizażanka z chyba najdłuższym stażem (10 lat świętowaliśmy w styczniu) powiem, że takie wątpliwości są naturalne. Ja przed Tżtem miałam kilku chłopaków, ale wtedy, kiedy to było miałam po 16,17 lat, więc to co innego. Poza tym Tż jest TYM PIERWSZYM, if U know what I mean Nie oznacza to oczywiście, że od momentu kiedy pierwszy raz go ujrzałam, byłam w niego ślepo zapatrzona jak w obrazek. No kaman, jestem dziewczyną, mam oczy i rozglądam się dookoła. Było 2 chłopaków, którzy poważnie zawrócili mi w głowie, jeden wyglądał jak kopia Ashtona Kutchera (zresztą będzie na naszym ślubie), ale nigdy do niczego nie doszło. Jeśli to prawdziwa miłość, a taka zdarza się tylko raz, to czujesz to podskórnie. To jest takie niewytłumaczalne, jak z wyborem sukni ślubnej, wiesz że to ta i już. dziewczyny, widzę że część ma problemy z wyborem butów. Haha poczekajcie co będzie się działo z wyborem biżuterii (pamiętacie moje niemalże histerie na ten temat??). Dla tych, które nie boją się zamawiać z netu, polecam przeglądanie zagranicznych stron internetowych, jest tam o wiele więcej kolorów do wyboru niż u nas. Dla przykładu tylko te z ebaya wyszukane w 5 minut http://www.ebay.com/sch/i.html?_dcat...rt=nc&LH_BIN=1 błękity i chabry http://www.ebay.com/sch/i.html?_dcat...rt=nc&LH_BIN=1 - zielenie, limonki http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...&Color=Oranges - pomarańcze, korale http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...&Color=Purples fiolety, purpury, lawendy http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...&Color=Ivories nudziaki http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...93&Color=Pinks róże http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...&Color=Yellows żółcie a tu trochę na bogato: http://www.ebay.com/itm/Unique-Champ...item3f148196c4 http://www.ebay.com/itm/BOGINNI-CO-C...item3a6aa46ead http://www.ebay.com/itm/RT-110-Brida...item1c23dc5a40 http://www.ebay.com/itm/Nina-Urara-S...item336de5f359 http://www.ebay.com/itm/NEW-NIB-BADG...item4cfef0cf3d |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, ja z biżuterią problemów nie przewiduję - moja koleżanka robi mi na zamówienie, powiedziałam co mniej wiecej chcę i się już dalej nie wtrącam
ufam jej i wiem, ze fajnie projektuje, więc pasować na pewno bedzie ![]()
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
niektórzy się ograniczają, na dole strony masz napisane gdzie dany sprzedawca wysyła. Zawsze możesz też do niego napisać, gdyby nie wysyłał do UE, czy zrobiłby wyjątek. Żeby łatwiej było szukać, od razu po lewej stronie możesz zaznaczyć, żeby etsy szukało Ci tylko tych przedmiotów, które mogą być wysyłane do PL
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) kochamy sie jak wariaty i nie mam potrzeby myślec a co by było gdybym z nim nie była że poszalalabym sobie poużywała życia, nigdy nie czułam się w związku "związana" tż mnie nie ograniczał ale też dlatego że jestem wobec niego cholernie lojalna i nigdy nic przed nim nie ukrywałam.. no to chyba tyle o nas ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- hehe to tak jak dziewczyny mówią córa może niedługo amanta przyprowadzic ja swojego przyprowadziłam jak miałam 16 lat ![]() także szykuj sie na przesiew "kolegów"
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz bede sie zbierac na wyklad...
dziewczyny pól nocy nie spalam tak mnie ta sprawa wkurza ! chodzi juz o te dawna sprawe : http://www.smaczny.wizaz.pl/forum/sh...&postcount=168 Otoz juz strawiłam to ze tesciowa zaprosi na nasze wesele 3 kolezanki z pracy (lacznie 6 osob) Powiedzialam OK. nie bede jakas wredna @ i wole aby Nasze stosunki byly jakie sa... Juz nawet przyzwyczailam sie z ta mysla.. Wczoraj dostalam liste 12 osob (czyli 6 jej kolezanek plus osoby towarzyszace) myslalam ze mnie trafi ale przy TZ staralam sie opanowac...na koncu szosta osoba byla sprzataczka (jest to tesciowa, corki jej siostry meza) czyli jest to tesciowa siostrzenicy mojego tescia...jestem tak wkurzona!!!! Przeciez to juz jest 2100 zlotych!!!! To jest tak samo jakbym ja zaprosila sobie swoje kolezanki nie wiem, na jej rocznice slubu i kazala jeszcze jej za to placic kilka tysiecy ja rozumiem ze w kopertach sie na cos dostanie ale ja ze swojej strony zapraszam 42 osoby plus 3 kolezanki - czyli 48 znajomych a TZ wraz z tymi babami ma juz liste chyba okolo 90 osob! Dzwonie dzisiaj do niego rano, mowil ze cos tam z mama wlasnie o weselu pogadali i ze pasuje mu zaprosic jeszcze dwoch ssasiadow (wole nie liczyc ile w tych rodzinach jest ludzi) Dziewczyny nie chce byc kurde jakas wredna @ ale chole**nie mi sie to nie widzi, tym bardziej ze ja nawet czesci rodziny nie mam zamiaru zapraszac bo nie utrzymuje z nia kontaktow.. A tam zapraszaja sobie jak leci!!!!!! Nie pozwole zaprosic tych sasiadow.. nie wiem co z tymi Paniami- kolezankami. Wiem ze wiekszosc ma nastawienie- nie znam, nie zapraszam, ale tutaj chodzi o to ze Ona mi do konca zycia tego nie wybaczy serio... wiec wole nie robic sobie z nia zatargow ![]() TZ tez bedzie zasmucony ze tak olewam te baby, skoro matka jego do niczego nam sie nie wtroaca i jej zalezy na tym aby byly. wesele sponsorujemy sami Serio nie wiem co mam zrobic.. tak zle i tak niedobrze...
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-03-03 o 10:21 |
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu w międzyczasie dorosłam, czułam ze to nie to i że to za wcześnie i że nie miałam okazji jeszcze żeby żyć Z moim TŻem zaczęłam być jak miałam 23 lata i byłam wtedy już po kilku dłuższych lub krótszych związkach, jak już się wyszalałam Cytat:
nie wydaje mi się to możliwe ![]() Wczoraj byliśmy na piwie z moją przyjaciółką i jej TŻem i ona powiedziała w pewnym momencie, że my jesteśmy cały czas tacy jak na początku, tacy zakochani i wiecznie przytuleni i tak właśnie jest Ale mam kaca po wczorajszym piwie a tu trzeba się zbierać na śląski zlocik Mam nadzieję ze do 12 mi przejdzie, bo śląskie PMki będą miały ze mnie ubaw
|
||
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
juz sie na sprzątałam, chwila odpoczynku.Cytat:
a strony z butami fajne, tylko szkoda, że prawie wszystkie maja takie wysokie obcasy.
|
|
|
|
|
#640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hoł
Witam się słonecznie ale przymrozkowo ![]() Trza się za sprzątanie jakieś brać i zakupy zrobić, żeby w lodówce było coś więcej niż tylko światło na weekend ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym powiedziała (jeśli już naprawdę koniecznie chcesz być taka fair w stosunku do teściowej - wg mnie bez sensu ) że umawiałysmy się na 3 koleżanki, więc niech wybierze z tej listy 3 i koniec. Za więcej nie płacimy i tyle. Tylko musicie to razem z TŻtem powiedziec - w koncu to jego matka...Ale ja bym w ogóle nie zgodziła się na zapraszanie koleżanek teściowej - ale to ja. 2100 to jest całkiem fajna lodówka, więc wiesz ![]()
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32673671]fajne
dziewczyny informujecie swoich gości gdzie będą siedzieli? Bo ja wpadłam na pomysł żeby dj powiedział że młodzież siada tu a osoby dorosłe tu. A tż chce zrobić taką tablicę przed wejściem na salę kto gdzie siedzi[/QUOTE] My będziemy mieli "zawiadowcę ruchu". Pewnie będzie to DJ, ewentualnie świadek
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja powiem tak czasem zobaczę gdzieś przystojnego faceta no to nie da się nie pomyśleć "ale ciacho" no ale tyle. I ja z TŻ jesteśmy ze sobą od 16 roku życia wtedy byliśmy całkowicie inni niż teraz zmieniliśmy się oboje ale nasza miłość i tak trwa więc jakoś nie mam takich myśli co by było gdyby się on zmienił ja się zmieniła czy dalej będizemy się kochac
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-03-03 o 10:26 |
||
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
taaa... możliwe ![]() moja mama próbowała w ten sposób przekonac mnie do zaproszenia dalszego mojego kuzynostwa na przyjęcie po ślubie - wyjaśniłam jej dość jasno i klarownie że to jest NASZ ślub i MY decydujemy, kto się na nim pojawi
|
|
#647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, że zależy mu na Was A teść... zamilknę w tym momencie Cytat:
Kobito, nie rykaj. Dobrze będzie
|
||
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() melod_y: współczuję sytuacji z "dodatkowymi gośćmi", w dodatku nieznajomymi... |
|
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej ze chyba juz jest pol na pol rodziny i sasiadow.. no paranoja jakas... Cytat:
Wogole sory! To po co chodzila na wesela osob ktorych nie zna? W zyciu bym nie poszla na takie wesele.. nie moja wina ze chodzila i jej teraz "wypada" zaprosic Ja nigdzie nie bylam Cytat:
![]() Wogole to trzymam kciuki caly czas za Twoje zdrowko ![]() na prawde nie wiem co mam zrobic.. nie wiem jak TZ to wytlumaczyc. On tego nei zrozumie, dla niego to nie problem.. Wogole jak sie wnerwie to bede taka franca ze jak bedzie spotkanie rodzinne to kaze moim rodzicom cos na ten temat powiedziec oczywiscie w negatywny sposob
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm... 2100 dodatkowo wyrzucone (bo wyrzucone, nie oszukujmy się) w zaproszenie totalnie nieznajomych osób to dla niego nie jest problem? Nie wiem, spróbuj z nim na spokojnie porozmawiać - i moze własnie zastosuj sposób z tym, co można za takie pieniążki kupic (na mojego TŻta w takich podbramkowych sytuacjach dziala - aż dziwne, ale on nie zdaje sobie sprawy, ile co kosztuje (tzn on z kolei zawyża ceny ) )
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
a ja miałam dziś okropny sen śniło mi się że jakoś tak bliżej slubu TŻcik się rozmyślił i nie chciał się hajtać bo poznał inną dziewczynę i stwierdził że to za wczesnie na ślub
![]() eh melody nie wiem co CI doradzić bo kurcze jednak zadzierać z teściową to trochę nie bardzo a z drugiej strony zapraszanie koleżanek z pracy albo jakiś nieznajomych sąsiadów to głupota
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdzil ze cos tam na pewno wroci mu sie w kopertach. Zasmialam sie ze w takim razie jego mama zaplaci "roznice" talerzyka a pieniedzy w kopercie.. Czy ja jestem jakas wredna? juz nie wspominajac o tych sasiadach.. nosz niech zapraszaja jak leci.. Ja z rodziny rezygnuje aby jakos to bylo a tam samowolka. Tez zaczne zapraszac u siebie to juz o weselu mozemy zapomniec.. Ciezko to widze. Serio poklocimy sie dzisiaj o ty wszytsko a On pewnie zwali wine na mnie ze to ja sie nie zgodzilam na te 6 osob i abym powiedziala to ejgo mamie ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
chyba zrobie liste rodziny ktora nie zaprosilam. Chyba siezdziwi jak wyjdzie mi pewnie jakies 40 osob dodatkowych. Moze wowczas pomysli. Albo kaze jego mamie wykreslic mi jakies osoby z mojej listy rodzinnej wzamin za jej kolezanki, albo co lepsza z jej rodziny. Ale mam wnerwa...
|
|
#654 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a za link do kosmetyków dziękujeCytat:
A to że tż prawie całe wesele sponsoruje to się nie liczy bo ON PŁACI A NIE ONA |
||
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32688926]dobrze że się wyjaśniło z salą
a za link do kosmetyków dziękujewiesz na Twoim miejscu wolałabym wejść na wojenna ścieżkę z teściową niż pozwolić jej zaprosić jakieś obce baby dla Ciebie. A to że tż prawie całe wesele sponsoruje to się nie liczy bo ON PŁACI A NIE ONA[/QUOTE] dziewczyny, ale latwo mowic kurcze niz zrobic... Na prawde nie chce sobie z nia zadzierac. Na sasiadow sie nie zgodze dodatkowych. Dla mnie to juz ze startu odpada. A o te kolezanki... nie wiem. nie wiem. nie wiem. Oczywiscie wiecznie ja beda ta zla, ![]() a najgorsze jest to ze ledwo sie wyroimy aby zrobic wesele... Nie wiem czy On tego nie widzi czy co :/ ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ok lece na uczelnie.. wieczor bedzie ciezki.
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-03-03 o 11:01 |
|
|
|
#656 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, myślę, że to super pomysł, taka wizualizacja pomogłaby mu zrozumieć o co Ci chodzi Postaraj się nie denerwować na zapas - wiem jak to czasem bywa, mój TŻ też czasem ma jakieś takie zaćmienia: np. w sprawie mieszkania. Znaleźliśmy genialną ofertę (r. pierwotny, w budowie), cena bardzo konkurencyjna, w miejscu się zakochaliśmy. No i mówię TŻtowi, że trzeba iść i rezerwować, bo kolejne mieszkania znikają. Dopiero jak zniknęło to, które sobie upatrzyliśmy to do niego dotarło (na szczęście ktoś zrezygnował i wróciło do nas ). Takie sytuacje się zdarzają i tyle - na pewno jakoś się dogadacie
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
moi teściowie tez juz się zapędzali z zapraszaniem piątej wody po kisielu ale tż ich ostudził i powiedział że nie będzie zapraszał kogoś kogo od dobrych paru lat nie widział i nie ma z nim kontaktu, co więcej teściowie chcieli zrobic dwudniowe wesele i sprosic niewiadomo kogo i wicie co? dobrze że nie zgodziliśmy się na to bo na dwa miesiące przed weselem dowiedzielismy sie że oni nie mają pieniędzy żeby dac na wesele no może troszkę coś nam dołożą, gdybyśmy się zdecydowali na dwudniowe wesele to w kredycie byśmy się zatopili po same uszy... takich mam właśnie teściów, najpierw chcą robic wielkie dwudniowe wesele bo oni płacą a potem mówią że pieniędzy nie mają... fajnie co nie?
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dobrze że zostaliście przy swoim bo w przeciwnym wypadku znaleźlibyście się z ręką w nocniku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

Nie oznacza to oczywiście, że od momentu kiedy pierwszy raz go ujrzałam, byłam w niego ślepo zapatrzona jak w obrazek. No kaman, jestem dziewczyną, mam oczy i rozglądam się dookoła. Było 2 chłopaków, którzy poważnie zawrócili mi w głowie, jeden wyglądał jak kopia Ashtona Kutchera (zresztą będzie na naszym ślubie), ale nigdy do niczego nie doszło. Jeśli to prawdziwa miłość, a taka zdarza się tylko raz, to czujesz to podskórnie. To jest takie niewytłumaczalne, jak z wyborem sukni ślubnej, wiesz że to ta i już.
ufam jej i wiem, ze fajnie projektuje, więc pasować na pewno bedzie
) kochamy sie jak wariaty i nie mam potrzeby myślec a co by było gdybym z nim nie była że poszalalabym sobie poużywała życia, nigdy nie czułam się w związku "związana" tż mnie nie ograniczał ale też dlatego że jestem wobec niego cholernie lojalna i nigdy nic przed nim nie ukrywałam.. no to chyba tyle o nas 

(czyli 6 jej kolezanek plus osoby towarzyszace) myslalam ze mnie trafi ale przy TZ staralam sie opanowac...

a tu trzeba się zbierać na śląski zlocik 

mocno trzymam za zdrówko !
Widać, że zależy mu na Was