|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek
Cytat:
|
|
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
No ja to dzisiaj az się za siebie wstydzę. Tyle jadłam
nie wiem co się dzieje ;( W weekend ,troszkę więcej czasu to wezmę się w garść, postanowię, raz się zważę a później co miesiąc bo tak to mam jakieś ...lęki, fobie.. Jakąś rozpiskę na ćwiczenia zrobię i będzie lepiej. Musi być ! Soyuki- ja styczeń A Ty ? Miło ,że nie jestem najmłodsza
|
|
#1173 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczynki, wpadłam do was jeszcze, bo nie chce mi się uczyć. Matma mnie wykańcza, po prawie 3 godzinach nauki wkońcu to w miarę zrozumiałam. Jutro mam poprawę i muszę to zdać!! Trzymajcie kciuki
Swoją drogą mam beznadziejną nauczycielke, nic nie tłumaczy, robi tylko zadania na tablicy, i to jeszcze w takim tempie, że ledwo zdążamy przepisać, a co dopiero zrozumieć. Z ostatniego sprawdzianu bylo 16 jedynek w klasie :/ a mamy rozszerzoną matme.
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
u nas na matmie każdy musi po kolei według dziennika podejsc do tablicy i rozwiazywac zadanie, jak sie nie rozumie to pan pomaga
![]() ale za to fizyka, kobieta pisze, pisze, pisze pyta czy rozumiemy, nikt nie rozumie ona chaotycznie tłumaczy przez 15 minut i wiemy jeszcze mniej niż na początku |
|
|
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
Ewull napisałabyś jak robisz te sojowe kotlety?
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, u mnie niby dobrze.. trzymam się diety itd, ale ta waga... stoi w miejscu caly czas
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
a ja tez wege i mam 3 sposoby na kotlety sojowe
1. kotlety sojowe w sosie cebulowym cebula, pół małego jogurtu, 3-4 kotlety sojowe cebulę kroję w piórka, gotuje na parze ok 15 minut, mieszam z jogurtem i przyprawami, polewam ugotwoane na bulionie kotlety 2.mielone sojowe 3-4 kotlety sojowe 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku gotuje w bulionie i rozdrabniam kotlety widelcem, mieszam z sosem czosnkowym zrbionym z jogurtem i formuje takiego mielonego ![]() 3. jeszcze czasami robię sobie taką wegetarianską "rybę" czyli: zalewam krótko wrzątkiem kotlety, moczę całą noc owinięte w glony nori w zalewie : 3/4 szklanki wody, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu ryżowego następnego dnia dolewam trochę wody do zalewy i gotuję w niej kotleciki (smakuja zupełnie jak ryba) |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O dziekuję ci bardzo ![]() A tym sposobem rybnym to mnie zaintrygowałaś To wyjdzie coś w stylu takiego sushi ? Uwielbiam suchi |
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam dopisac, że potem te glony wyrzucam, a kotlety maja ich posmak ;>
wyczytałam taki sposób na "rybę" na jakiejs stronie z przepisami na święta (wege ryba po grecku) ale oryginał był z tofu, które jeszcze bardziej by zaapsorbowało ten rybny posmak |
|
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
ewull - moja jest taka sama z tym, że mam podtawową, no ale mimo wszystko maturę trzeba zdac, a mam dwie 1 i jedną poprawioną na -2, jestem załamana, z każdego przedmiotu coś wyciągam, ale matma mi totalnie nie lezy, jak zresztą rezcie klasy..
Soyuki - nie mam kropel, wypiłam mięte, teraz piję czerwoną i nic.. Jak siedze jest ok, ale jak wstaje i idę to mam ochotę wszystko zwrócić, a biologia czeka..
|
|
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
blue_jeans może Cię grypa żołądkowa dopadła?
Mykam spać, dobranoc życzę Wam miłego, dietetycznego dnia jutro i słonecznego też
Edytowane przez Melia123 Czas edycji: 2012-03-01 o 23:18 |
|
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, teraz jest lepiej, ale to dlatego, że od jakiejś 20 nic nie jadłam, popijam tylko herbatę i sie ucze, bo w sumie wyspana jestem.
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
Jestem załamana. Miałam dzisiaj karktówkę, napisałam na niej wszystko, a pod koniec facet mi ją zabrał, przeglądnął książkę, która miałam na ławce i wpisał mi 1, bo stwierdził, że ściągałam.. Po lekcji do niego poszłam, ze przecież nawet tej książki nie ruszyłam, zapomniałam o niej i w ogóle, zreszta nic nie mówił, żeby pochować, a on zaczał na mnie krzyczeć, wyzywac od odmużdzonych, więc wyszłam. Co mam teraz zrobić? Byłam już u mojej wychowawczyni, ale ona zawsze bierze stronę nauczyciela i stwierdziła, że przeciez miałam ksiażkę na ławce! :/ A i dodała, że obie strony muszą ochłonąć. Po czym on ma ochłonąć, po tym jak mi zrobił awanturę? Cudem powstrzymywałam się tam od płaczu, boje się, że nie będę mogła poprawić, a miałam 5 na semestr...
|
|
|
#1185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O ja, ale głupi... Kurde, myślisz, że ta kartkówka mogłaby spowodować to, że nie będziesz miała 5 na koniec? Poprawić raczej nie możesz? Ale to i tak nie sprawiedliwe, współczuję Ci mam nadzieję, że facet się opamięta, pierwszy raz się tak zachował?
|
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy będę mogła poprawić, okaże się w poniedziałek.. Tak, nigdy taki nie był, nie wiem, co mu się stało. Przeciez jakbym ściągała to bym to olała i pogodziła się z tą 1, ale ja nawet tej książki nie dotknęłam..
|
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
Współczuję... co za typ. Przecież nawet jakbyś chciała ściągać to ksiązki byś nie trzymała na widoku, to jasne, a po za tym.... przecież nie ściągałaś, to jakiś chamstwo, mógł zwracać uwagę na uczniów,czy zwrócić Ci żebys schowala książkę na poczatku lekcji... Ahhh to jest BEZMÓZGOWY człowiek.
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Powoli idę przed siebie i jestem dumna, jak dzisiaj przyjaciółce wyjechałam "możesz kupić czipsy, ale ja nie będę jeść"
Koniec końców kupiłyśmy po frugo i fantazji. Ale lepsze to niż czipsy.I. miska płatków miodowych z mlekiem II. banan III. frugo pomarańczowe + fantazja VI. udko kurczaka z białym ryżem i buraczkami V. może kanapka z żółtym serem? czy lepiej z szynką? <- koniec końców nie zjadłam kolacji, bo sobie przypomniałam o 21:30 (brawo ;d)feciuch, ja jestem z maja, więc jestem młodsza ![]() blue_jeans nie przejmuj się, zawsze się znajdzie taki nauczyciel, który się będzie wszystkich czepiał. A skoro napisałaś wszystko co wiedziałaś to na spokojnie napisz to po raz kolejny. A jeżeli odmówi ci poprawy to pisz wszystkie następne sprawdziany na dobre oceny, niech ma za swoje ForbiddenFruit też kocham sushi, szczególnie wodorosty i wasabi
czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie." 100 dni bez słodyczy! 66 - 65 - 64,3 - 6362 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56 Edytowane przez Soyuki Czas edycji: 2012-03-02 o 23:29 Powód: zmiana kolacji |
|
|
|
|
#1189 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Postawił Ci tę jedynkę całkowicie BEZPODSTAWNIE. Więc myślę, że to tak nie zostanie. Czekałam na ten cholerny piątek z takim utęsknieniem, że myślałam, że w końcu oszaleję. Ten tydzień był STRASZNY. A od przyszłego zamierzam się wziąć porządnie za aktywność fizyczną - zacząć biegać, ćwiczyć w domu (może zacznę znów jogę) i co rusz skoczyć na basen. Chyba czas odbudować kondycję.
|
||
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy:
I: owsianka z bananem, płatkami migdałowymi i odrobiną powidła śliwkowego + zielona herbata II: kanapka z twarożkiem z rzodkiewką III: 7 pierożków z podrobami (wątróbka, płucka, serce, nerki ) ale były dobre! gotowaliśmy w szkole; te pierożki robiliśmy takie małe, dla porównania 2 pierożki były wielkości jednego takiego normalnego ![]() IV: brązowy ryż z warzywami na patelnię i jajkiem sadzonym + zielona herbata + mandarynka V: jajko na twardo, kromka chleba + marchewka + zielona herbata ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- chyba z szynką
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dzisiaj:
I owsianka II kanapka z serkiem czsnkowym, papryka, sałatą lodową z chlebem niskowęglowodanowym ![]() III jabłko+gruszka IV czerwona soczewica, brukselki, ogórki kiszone, surówka z rzepy z siemiem lnianym V twaróg z ogórkiem i szczypiorkiem +dziewczyny, ja przeglądnęłam cały wątek i mam zapisane linki do wszystkich przepisów- i tu wychodzę z propozycją jakiegoś zebrania ich w jedno miejsce. nie wiem zapisac je w szkicach na naszej poczcie, czy może skoro to poczta z onetu to założyc na niej jakiegos bloga i tam to wkleic ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- + dziadek mi kupił 15 kg (!) jabłek, zastanawiam się czy może by zrobic z nich chipsy jabłkowe i dorzucac do owsianki, jogurtu tu wątek o tych chipsach |
|
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, dziewczyny.
Zobaczymy, co powie w poniedziałek. Gdybym ściągała, to bym naprawdę to olała, ale nawet nie myslałam o tym, żeby ściągac, w tamtym semestrze miałam same piątki z tego przedmiotu, żaden nauczyciel mnie na ściąganiu nie przyłapał, a on wyjechał, że miałam książkę, której sam nie zauważył i nic nie mówił, żeby schować..
|
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
U Mnie dzisiaj tak:
I-Owsianka<płatki owsiane, otręby, otręby ze śliwkami, płatki ryżowe> na mleku podgrzana w mikrofali do tego truskawki świeże pokrojone w kostkę z 2 łyżkami musli.... 300 kcal.II- grejpfrut, jogurt naturalny.180 kcal. III- jogurt z płatkami+ surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, pomidora, ogórka polana jogurtem nat. ze szczypiorkiem.300 kcal. IV- warzywa na patelnie <marchewka, groszek, brokuły, pomidor, pieczarki....itp> z surówką z marchewki 300 kcal V-o zmoro! naleśnik z dzemorem jagodowym=150 kcal Wszystko na szybko w biegu, nie krzyczcie że nie ma mięsa... jutro sobie w pracy odbije na kanapkach...
|
|
#1194 |
|
Rozeznanie
|
u nas w szkole tez jest kilka takich nauczycieli, co tylko się czają, żeby miec okazję do wstawiania jedynek, tacy złośliwi, no coż pozostaje miec nadzieję, że istnieje karma i ich dosięgnie ;>
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
Mój jadłospis:
Śniadanie: Płatki z mlekiem + otręby II Śniadanie: Sałatka z banana, szklanki ryżu brązowego, 5 łyżek jogurtu naturalnego, 2 łyżek dżemu, 2 łyżeczek wiórek kokosowych, 1 łyżki otrębów i 2 płatków (rozbiłam to na dwa posiłki w szkole, ale liczę jako jedno tylko II Śniadanie, razem to chyba coś koło 540 kcal Grzech: kajzerka Obiad: Ser biały półtłusty (dwa plastry) z 3 łyżkami jogurtu naturalnego i z niecałą szklanką makaronu durum z małą ilością dżemu i cukru cynamonowego, później (jakieś pół godziny po) miseczka warzyw: marchew, brokuł, kalafior Kolacja: trochę sałatki, nie wiem z czego dokładnie była, bo zrobiła ją mama TŻa, na pewno tuńczyk, ananas, seler, kukurydza z majonezem, którego nie lubię, ale dobrze smakowało ![]() Ćwiczyłam tylko na fitnessie dzisiaj, bo zapomniałam strój |
|
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam na naszej poczcie w szkicach spis wszytskich przepisów podanych w wątku i kilka cwiczeń
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
Moja waga jest zepsuta.
Tak stwierdziłam rano.. zauważyłam po sobie mniejszy cellulit, ogólnie czuję się lżej, a waga wskazuje na przemian 69,6 albo 70,1 w zależności od miejsca w którym ją postawię. W tym, w którym ważyłam się zaczynając dietę było 69,6, ale to i tak mało na tydzień ćwiczeń i niewielkie, zdrowe ilości jedzenia..
|
|
|
#1199 |
|
Rozeznanie
|
ja dzis się miałam zważyć na czczo, ale zapomniałam i zjadłam śniadanie, więc się zważe za tydzień
a moja waga też jest jakas zepsuta- czasami, nawet jak się nie odchudzam, to mi pokazuje kosmiczne liczby np +10kg w tydzień czy -3 w dzień, więc i tak jej zbytnio nie ufam
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Konto usunięte
|
ForbiddenFruit ja mam kilka sposobów na kotleciki sojowe:
1. gotuje albo moczę w bulionie, obtaczam w jajku i otrębach i smażę. 2. jem takie rozmoczone w bulionie, albo trochę odsączam 3. kroję w paseczki i duszę z przyprawami, czasem dodaję pomidory i makaron i jest spaghetti ![]() Bo masz na myśli jak przyrządzić kotlety, takie sklepowe, a nie dosłownie jak je zrobić samemu? Kiedyś próbowałam robić sama, nie pamiętam dokładnie, ale chyba mi nie wyszły
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

66 - 65 - 64,3 - 63

nie wiem co się dzieje ;(
A Ty ? Miło ,że nie jestem najmłodsza

-71-69-67-65-63-61-59-57

życzę Wam miłego, dietetycznego dnia jutro
<- koniec końców nie zjadłam kolacji, bo sobie przypomniałam o 21:30 (brawo ;d)