W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 21:22   #1171
Soyuki
Raczkowanie

Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek

Cytat:
Napisane przez blue_jeans Pokaż wiadomość
Cały dzień w łóżku, bo umieram, tak mnie żołądek boli. 21:13 a ja nietknięty zeszyt z biologii... Jutro będzie lepiej.
Brałaś krople żołądkowe? Kurczę, współczuję ci i mam nadzieję, że ci szybko przejdzie

100 dni bez słodyczy!
66 - 65 - 64,3 - 63
62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56

Soyuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 21:32   #1172
feciuch
Raczkowanie

No ja to dzisiaj az się za siebie wstydzę. Tyle jadłam nie wiem co się dzieje ;(
W weekend ,troszkę więcej czasu to wezmę się w garść, postanowię, raz się zważę a później co miesiąc bo tak to mam jakieś ...lęki, fobie.. Jakąś rozpiskę na ćwiczenia zrobię i będzie lepiej. Musi być !

Soyuki- ja styczeń A Ty ? Miło ,że nie jestem najmłodsza

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 21:57   #1173
201612080925
Konto usunięte

Hej dziewczynki, wpadłam do was jeszcze, bo nie chce mi się uczyć. Matma mnie wykańcza, po prawie 3 godzinach nauki wkońcu to w miarę zrozumiałam. Jutro mam poprawę i muszę to zdać!! Trzymajcie kciuki Swoją drogą mam beznadziejną nauczycielke, nic nie tłumaczy, robi tylko zadania na tablicy, i to jeszcze w takim tempie, że ledwo zdążamy przepisać, a co dopiero zrozumieć. Z ostatniego sprawdzianu bylo 16 jedynek w klasie :/ a mamy rozszerzoną matme.
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 22:12   #1174
Rubella
Rozeznanie

u nas na matmie każdy musi po kolei według dziennika podejsc do tablicy i rozwiazywac zadanie, jak sie nie rozumie to pan pomaga

ale za to fizyka, kobieta pisze, pisze, pisze pyta czy rozumiemy, nikt nie rozumie ona chaotycznie tłumaczy przez 15 minut i wiemy jeszcze mniej niż na początku
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 22:13   #1175
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Ewull napisałabyś jak robisz te sojowe kotlety?
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 22:15   #1176
Rubella
Rozeznanie

katherina_93 i 93Natalia zapiszcie się do tabelki
Stary 2012-03-01, 22:19   #1177
Tibb
Raczkowanie

Kurczę, u mnie niby dobrze.. trzymam się diety itd, ale ta waga... stoi w miejscu caly czas
I'm on the way to the promised land

I'm on the highway to hell

Don't stop me
Tibb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 22:23   #1178
Rubella
Rozeznanie

a ja tez wege i mam 3 sposoby na kotlety sojowe

1. kotlety sojowe w sosie cebulowym
cebula, pół małego jogurtu, 3-4 kotlety sojowe
cebulę kroję w piórka, gotuje na parze ok 15 minut, mieszam z jogurtem i przyprawami, polewam ugotwoane na bulionie kotlety

2.mielone sojowe
3-4 kotlety sojowe
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
gotuje w bulionie i rozdrabniam kotlety widelcem, mieszam z sosem czosnkowym zrbionym z jogurtem i formuje takiego mielonego

3. jeszcze czasami robię sobie taką wegetarianską "rybę" czyli:
zalewam krótko wrzątkiem kotlety,
moczę całą noc owinięte w glony nori w zalewie : 3/4 szklanki wody, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu ryżowego
następnego dnia dolewam trochę wody do zalewy i gotuję w niej kotleciki
(smakuja zupełnie jak ryba)
Stary 2012-03-01, 22:28   #1179
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rubella Pokaż wiadomość

cebulę kroję w piórka, gotuje na parze ok 15 minut, mieszam z jogurtem i przyprawami, polewam ugotwoane na bulionie kotlety

2.mielone sojowe
3-4 kotlety sojowe
2 ząbki czosnku
gotuje w bulionie i rozdrabniam kotlety widelcem, mieszam z sosem czosnkowym zrbionym z jogurtem i formuje takiego mielonego
\

moczę całą noc owinięte w glony nori w zalewie : 3/4 szklanki wody, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu ryżowego

O dziekuję ci bardzo To już chyba wiem co będzie jutro na obiad

A tym sposobem rybnym to mnie zaintrygowałaś To wyjdzie coś w stylu takiego sushi ? Uwielbiam suchi Przydałby się też jakiś przepis na wegetariańskie krewetki
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 22:37   #1180
Rubella
Rozeznanie

zapomniałam dopisac, że potem te glony wyrzucam, a kotlety maja ich posmak ;>

wyczytałam taki sposób na "rybę" na jakiejs stronie z przepisami na święta (wege ryba po grecku) ale oryginał był z tofu, które jeszcze bardziej by zaapsorbowało ten rybny posmak
Stary 2012-03-01, 22:39   #1181
blue_jeans
Raczkowanie

ewull - moja jest taka sama z tym, że mam podtawową, no ale mimo wszystko maturę trzeba zdac, a mam dwie 1 i jedną poprawioną na -2, jestem załamana, z każdego przedmiotu coś wyciągam, ale matma mi totalnie nie lezy, jak zresztą rezcie klasy..

Soyuki - nie mam kropel, wypiłam mięte, teraz piję czerwoną i nic.. Jak siedze jest ok, ale jak wstaje i idę to mam ochotę wszystko zwrócić, a biologia czeka..

Nie suszę ani nie prostuję włosów - 50 dni!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."
blue_jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 23:04   #1182
Melia123
Rozeznanie

blue_jeans może Cię grypa żołądkowa dopadła?

Mykam spać, dobranoc życzę Wam miłego, dietetycznego dnia jutro i słonecznego też

Edytowane przez Melia123
Czas edycji: 2012-03-01 o 23:18
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 00:51   #1183
blue_jeans
Raczkowanie

Nie wiem, teraz jest lepiej, ale to dlatego, że od jakiejś 20 nic nie jadłam, popijam tylko herbatę i sie ucze, bo w sumie wyspana jestem. Trzymajcie jutro kciuki mocno, proszę!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."
Stary 2012-03-02, 16:10   #1184
blue_jeans
Raczkowanie

Jestem załamana. Miałam dzisiaj karktówkę, napisałam na niej wszystko, a pod koniec facet mi ją zabrał, przeglądnął książkę, która miałam na ławce i wpisał mi 1, bo stwierdził, że ściągałam.. Po lekcji do niego poszłam, ze przecież nawet tej książki nie ruszyłam, zapomniałam o niej i w ogóle, zreszta nic nie mówił, żeby pochować, a on zaczał na mnie krzyczeć, wyzywac od odmużdzonych, więc wyszłam. Co mam teraz zrobić? Byłam już u mojej wychowawczyni, ale ona zawsze bierze stronę nauczyciela i stwierdziła, że przeciez miałam ksiażkę na ławce! :/ A i dodała, że obie strony muszą ochłonąć. Po czym on ma ochłonąć, po tym jak mi zrobił awanturę? Cudem powstrzymywałam się tam od płaczu, boje się, że nie będę mogła poprawić, a miałam 5 na semestr...

Stary 2012-03-02, 16:13   #1185
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Jestem załamana. Miałam dzisiaj karktówkę, napisałam na niej wszystko, a pod koniec facet mi ją zabrał, przeglądnął książkę, która miałam na ławce i wpisał mi 1, bo stwierdził, że ściągałam.. Po lekcji do niego poszłam, ze przecież nawet tej książki nie ruszyłam, zapomniałam o niej i w ogóle, zreszta nic nie mówił, żeby pochować, a on zaczał na mnie krzyczeć, wyzywac od odmużdzonych, więc wyszłam. Co mam teraz zrobić? Byłam już u mojej wychowawczyni, ale ona zawsze bierze stronę nauczyciela i stwierdziła, że przeciez miałam ksiażkę na ławce! :/ A i dodała, że obie strony muszą ochłonąć. Po czym on ma ochłonąć, po tym jak mi zrobił awanturę? Cudem powstrzymywałam się tam od płaczu, boje się, że nie będę mogła poprawić, a miałam 5 na semestr...

O ja, ale głupi... Kurde, myślisz, że ta kartkówka mogłaby spowodować to, że nie będziesz miała 5 na koniec? Poprawić raczej nie możesz? Ale to i tak nie sprawiedliwe, współczuję Ci mam nadzieję, że facet się opamięta, pierwszy raz się tak zachował?
Stary 2012-03-02, 17:50   #1186
blue_jeans
Raczkowanie

Nie wiem czy będę mogła poprawić, okaże się w poniedziałek.. Tak, nigdy taki nie był, nie wiem, co mu się stało. Przeciez jakbym ściągała to bym to olała i pogodziła się z tą 1, ale ja nawet tej książki nie dotknęłam..

Stary 2012-03-02, 18:30   #1187
feciuch
Raczkowanie

Współczuję... co za typ. Przecież nawet jakbyś chciała ściągać to ksiązki byś nie trzymała na widoku, to jasne, a po za tym.... przecież nie ściągałaś, to jakiś chamstwo, mógł zwracać uwagę na uczniów,czy zwrócić Ci żebys schowala książkę na poczatku lekcji... Ahhh to jest BEZMÓZGOWY człowiek.

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 18:58   #1188
Soyuki
Raczkowanie

Powoli idę przed siebie i jestem dumna, jak dzisiaj przyjaciółce wyjechałam "możesz kupić czipsy, ale ja nie będę jeść" Koniec końców kupiłyśmy po frugo i fantazji. Ale lepsze to niż czipsy.
I. miska płatków miodowych z mlekiem
II. banan
III. frugo pomarańczowe + fantazja
VI. udko kurczaka z białym ryżem i buraczkami
V. może kanapka z żółtym serem? czy lepiej z szynką? <- koniec końców nie zjadłam kolacji, bo sobie przypomniałam o 21:30 (brawo ;d)

feciuch
, ja jestem z maja, więc jestem młodsza
blue_jeans nie przejmuj się, zawsze się znajdzie taki nauczyciel, który się będzie wszystkich czepiał. A skoro napisałaś wszystko co wiedziałaś to na spokojnie napisz to po raz kolejny. A jeżeli odmówi ci poprawy to pisz wszystkie następne sprawdziany na dobre oceny, niech ma za swoje
ForbiddenFruit też kocham sushi, szczególnie wodorosty i wasabi

100 dni bez słodyczy!
66 - 65 - 64,3 - 63
62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56

Edytowane przez Soyuki
Czas edycji: 2012-03-02 o 23:29 Powód: zmiana kolacji
Soyuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 20:00   #1189
l4lena
Rozeznanie

Cytat:

2.mielone sojowe
3-4 kotlety sojowe
2 ząbki czosnku

O, czyli jednak nie tylko ja jestem tutaj wege!

Cytat:
Nie wiem czy będę mogła poprawić, okaże się w poniedziałek.. Tak, nigdy taki nie był, nie wiem, co mu się stało. Przeciez jakbym ściągała to bym to olała i pogodziła się z tą 1, ale ja nawet tej książki nie dotknęłam..
Ja myślę, że powinnaś z nim jeszcze raz porozmawiać. Jeśli mówisz, że taki nie był, może się coś wydarzyło i wyładował swoją frustrację na Tobie (nauczyciele mają tak bardzo często, niestety... )
Postawił Ci tę jedynkę całkowicie BEZPODSTAWNIE. Więc myślę, że to tak nie zostanie.

Czekałam na ten cholerny piątek z takim utęsknieniem, że myślałam, że w końcu oszaleję. Ten tydzień był STRASZNY.
A od przyszłego zamierzam się wziąć porządnie za aktywność fizyczną - zacząć biegać, ćwiczyć w domu (może zacznę znów jogę) i co rusz skoczyć na basen. Chyba czas odbudować kondycję.
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 20:04   #1190
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

Mój dzisiejszy:
I:
owsianka z bananem, płatkami migdałowymi i odrobiną powidła śliwkowego + zielona herbata
II: kanapka z twarożkiem z rzodkiewką
III: 7 pierożków z podrobami (wątróbka, płucka, serce, nerki ) ale były dobre! gotowaliśmy w szkole; te pierożki robiliśmy takie małe, dla porównania 2 pierożki były wielkości jednego takiego normalnego
IV: brązowy ryż z warzywami na patelnię i jajkiem sadzonym + zielona herbata + mandarynka
V: jajko na twardo, kromka chleba + marchewka + zielona herbata

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Soyuki Pokaż wiadomość
V. może kanapka z żółtym serem? czy lepiej z szynką?
chyba z szynką
Stary 2012-03-02, 20:21   #1191
Rubella
Rozeznanie

u mnie dzisiaj:
I owsianka
II kanapka z serkiem czsnkowym, papryka, sałatą lodową z chlebem niskowęglowodanowym
III jabłko+gruszka
IV czerwona soczewica, brukselki, ogórki kiszone, surówka z rzepy z siemiem lnianym
V twaróg z ogórkiem i szczypiorkiem

+dziewczyny, ja przeglądnęłam cały wątek i mam zapisane linki do wszystkich przepisów- i tu wychodzę z propozycją jakiegoś zebrania ich w jedno miejsce. nie wiem zapisac je w szkicach na naszej poczcie, czy może skoro to poczta z onetu to założyc na niej jakiegos bloga i tam to wkleic

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

+ dziadek mi kupił 15 kg (!) jabłek, zastanawiam się czy może by zrobic z nich chipsy jabłkowe i dorzucac do owsianki, jogurtu

tu wątek o tych chipsach
Stary 2012-03-02, 20:30   #1192
blue_jeans
Raczkowanie

Dzięki, dziewczyny. Zobaczymy, co powie w poniedziałek. Gdybym ściągała, to bym naprawdę to olała, ale nawet nie myslałam o tym, żeby ściągac, w tamtym semestrze miałam same piątki z tego przedmiotu, żaden nauczyciel mnie na ściąganiu nie przyłapał, a on wyjechał, że miałam książkę, której sam nie zauważył i nic nie mówił, żeby schować..

Stary 2012-03-02, 20:59   #1193
katherina_93
Raczkowanie

GG do katherina_93

U Mnie dzisiaj tak:
I-Owsianka<płatki owsiane, otręby, otręby ze śliwkami, płatki ryżowe> na mleku podgrzana w mikrofali do tego truskawki świeże pokrojone w kostkę z 2 łyżkami musli.... 300 kcal.
II- grejpfrut, jogurt naturalny.180 kcal.
III- jogurt z płatkami+ surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, pomidora, ogórka polana jogurtem nat. ze szczypiorkiem.300 kcal.
IV- warzywa na patelnie <marchewka, groszek, brokuły, pomidor, pieczarki....itp> z surówką z marchewki 300 kcal
V-o zmoro! naleśnik z dzemorem jagodowym=150 kcal

Wszystko na szybko w biegu, nie krzyczcie że nie ma mięsa... jutro sobie w pracy odbije na kanapkach...

ZDROWA PIĘKNA

JESIEŃ DAMY RADĘ !!!
katherina_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 21:02   #1194
Rubella
Rozeznanie

u nas w szkole tez jest kilka takich nauczycieli, co tylko się czają, żeby miec okazję do wstawiania jedynek, tacy złośliwi, no coż pozostaje miec nadzieję, że istnieje karma i ich dosięgnie ;>
Stary 2012-03-02, 23:04   #1195
Melia123
Rozeznanie

Mój jadłospis:
Śniadanie: Płatki z mlekiem + otręby
II Śniadanie: Sałatka z banana, szklanki ryżu brązowego, 5 łyżek jogurtu naturalnego, 2 łyżek dżemu, 2 łyżeczek wiórek kokosowych, 1 łyżki otrębów i 2 płatków (rozbiłam to na dwa posiłki w szkole, ale liczę jako jedno tylko II Śniadanie, razem to chyba coś koło 540 kcal
Grzech: kajzerka
Obiad: Ser biały półtłusty (dwa plastry) z 3 łyżkami jogurtu naturalnego i z niecałą szklanką makaronu durum z małą ilością dżemu i cukru cynamonowego, później (jakieś pół godziny po) miseczka warzyw: marchew, brokuł, kalafior
Kolacja: trochę sałatki, nie wiem z czego dokładnie była, bo zrobiła ją mama TŻa, na pewno tuńczyk, ananas, seler, kukurydza z majonezem, którego nie lubię, ale dobrze smakowało

Ćwiczyłam tylko na fitnessie dzisiaj, bo zapomniałam strój i pożyczyłam od koleżanki, ale później był wf całą klasą, no i musiałam oddać, a grali w hokeja.
Stary 2012-03-02, 23:47   #1196
Rubella
Rozeznanie

zrobiłam na naszej poczcie w szkicach spis wszytskich przepisów podanych w wątku i kilka cwiczeń
Stary 2012-03-03, 00:00   #1197
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
zrobiłam na naszej poczcie w szkicach spis wszytskich przepisów podanych w wątku i kilka cwiczeń

To super
Stary 2012-03-03, 07:08   #1198
blue_jeans
Raczkowanie

Moja waga jest zepsuta. Tak stwierdziłam rano.. zauważyłam po sobie mniejszy cellulit, ogólnie czuję się lżej, a waga wskazuje na przemian 69,6 albo 70,1 w zależności od miejsca w którym ją postawię. W tym, w którym ważyłam się zaczynając dietę było 69,6, ale to i tak mało na tydzień ćwiczeń i niewielkie, zdrowe ilości jedzenia..

Stary 2012-03-03, 10:44   #1199
Rubella
Rozeznanie

ja dzis się miałam zważyć na czczo, ale zapomniałam i zjadłam śniadanie, więc się zważe za tydzień

a moja waga też jest jakas zepsuta- czasami, nawet jak się nie odchudzam, to mi pokazuje kosmiczne liczby np +10kg w tydzień czy -3 w dzień, więc i tak jej zbytnio nie ufam
Stary 2012-03-03, 11:14   #1200
201612080925
Konto usunięte

ForbiddenFruit ja mam kilka sposobów na kotleciki sojowe:
1. gotuje albo moczę w bulionie, obtaczam w jajku i otrębach i smażę.
2. jem takie rozmoczone w bulionie, albo trochę odsączam
3. kroję w paseczki i duszę z przyprawami, czasem dodaję pomidory i makaron i jest spaghetti
Bo masz na myśli jak przyrządzić kotlety, takie sklepowe, a nie dosłownie jak je zrobić samemu? Kiedyś próbowałam robić sama, nie pamiętam dokładnie, ale chyba mi nie wyszły
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości