Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 11:15   #4381
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no no - to masz dokładnie to samo co ja - mam w domu około 30 albumów po 200 zdięć, i rośnie to w zastraszającym tępie, odszukałam też zdięcia z młodośći i porobiłam hronologiczne z opisami - tylko szkoda że większość z nich wywiozłam do POlski, bo myślałam że wracam

jak tylko byłam pewna, że dziecko już "nie wyjdzie" dokładnie nie pamiętam, ale starałam się kupować pojedyńczko, tu coś tam coś, żeby potem mnie ta cała wyprawka nie zabiła.... a teraz się cieszę, bo przede wszystkim jestem już w 8 miesiącu i nie miałabym ochoty ganiać po sklepach, tak jak jeszcze dwa miesiące temu. Teraz wychodzę tylko na spacer

jesteśmy podobne, ja wyszukałam wszyskiego dużo wcześniej, potem pozamawiałąm jedno po drugim, bo nie lubię mieć zostawione na ostanią chwilę, teraz co prawda mam masakryczny bałagan, bo zagonienie R do malowania było wielkim wyzwaniem, ale mam nadzieję, że już w przyszłym tygodniu będę mogła wnieść te rzeczy do pokoju i cieszyć się spokojnym oczekiwaniem...a mówię Wam nie ma nic lepszego niż spokój ducha

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

dokładnie - teraz po biustonosz mi się nawet do sklepu nie chce wchodzić, a jak pomyślę że bym miała wyprawkę robić to chyba bym siedziała i ryczała codziennie na szczęście rzeczy uprasowane, torba do szpitala spakowana - no oprócz kosmetyków, bo kosmetyczkę muszę sobie kupić
wózek złożony, łóżeczko czeka - tylko dokończyć malowanie pokoju i ustawianie rzeczy.... z tym na pewno się trochę zejdzie

to jetses agentka, ja w sumie mam juz prawie wsyztko, ale o prasowaniu i praniu jeszcze nie mysle Chce to poprac jak bedzie dopiero cieplo :P
i w sumie ja sie ciesze, ze mam wiekszosc bo tak jak Tobie- teraz nie chce mi sie nigdzie juz lazic za tym wsyztkim, teraz mam czas na odstresowanie i nie myslenie o wyprawce 2 mce spokoju ;]
Co do zdjec to ja bedac w irlandii narobilam tysiace pieknych zdjec i wszytskie mi sie usunely przy awarii komputera, takze teraz wystzko wywoluje na biezaco )

Co do wozkow- sliczne macie te wozki, ja jakos mam opory przed niebiskim i czerwonym chcialam x-ladera xa rocky cyzli szary z pomaranczem, ale zanim sie ocknelam wyprzedali ostatnie sztuki w dobrych cenach. Zobaczymy... narazie czekam na kase z zusu, pomysli sie jak dojdzie mi w terminie cos o wozku. Odrazu zamowie tez materac jak bede miala cos wiecej kasy plus fotelik jakis kupie.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
A co do jazdy na porodówkę... ja liczę w głębi serca, że los będzie łaskawy i wszystko się zacznie, jak M. będzie w domu... a tak, to nie wiem... w poniedziałek położnej się spytam, jak oni tutaj mają, czy dzwonić po karetkę, czy iść na piechotę, czy jechać rowerem
rowerem ....

co do porodu to tz tez jak ebdzie mial sluzbe, u nich taki zwyczaj ze bedzie mogl sie ubrac i wyjsc z pracy... gorzej jak ebdzie mial pozar albo cos ;p, przyjedzie odrazu z akcji :P ....
No ale bierze urlop 2 tyg pod koniec kwiettnia wiec jakbym urodzila w terminie no to bedzie w domku.

Robie poraz pierwszy krokiety....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-03 o 11:11
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:26   #4382
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
to jetses agentka, ja w sumie mam juz prawie wsyztko, ale o prasowaniu i praniu jeszcze nie mysle Chce to poprac jak bedzie dopiero cieplo :P
i w sumie ja sie ciesze, ze mam wiekszosc bo tak jak Tobie- teraz nie chce mi sie nigdzie juz lazic za tym wsyztkim, teraz mam czas na odstresowanie i nie myslenie o wyprawce 2 mce spokoju ;]
Co do zdjec to ja bedac w irlandii narobilam tysiace pieknych zdjec i wszytskie mi sie usunely przy awarii komputera, takze teraz wystzko wywoluje na biezaco )

Co do wozkow- sliczne macie te wozki, ja jakos mam opory przed niebiskim i czerwonym chcialam x-ladera xa rocky cyzli szary z pomaranczem, ale zanim sie ocknelam wyprzedali ostatnie sztuki w dobrych cenach. Zobaczymy... narazie czekam na kase z zusu, pomysli sie jak dojdzie mi w terminie cos o wozku. Odrazu zamowie tez materac jak bede miala cos wiecej kasy plus fotelik jakis kupie.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

rowerem ....

co do porodu to tz tez jak ebdzie mial sluzbe, u nich taki zwyczaj ze bedzie mogl sie ubrac i wyjsc z pracy... gorzej jak ebdzie mial pozar albo cos ;p, przyjedzie odrazu z akcji :P ....
No ale bierze urlop 2 tyg pod koniec kwiettnia wiec jakbym urodzila w terminie no to bedzie w domku.

Robie poraz pierwszy krokiety....
Niby daleko nie mam .... hahhaha ale sobie wyobraziłam siebie ze skurczami, doginającą co sił w nogach na rowerze

A ja nie wiem co zrobić na obiad... póki co to mięso mielone mi się rozmraża.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:30   #4383
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Mi po prostu położna powiedziała, że nie powinno się pić coli, bo działa jak mocna kawa. Nie znam się, to moja pierwsza ciąża, więc się słucham. Tak samo ograniczyłam ilość zjadanej makreli w sosie pomidorowym z puszki do jednej na jakiś czas, boję się zjeść łososia odkąd po nim zwracałam (ale to było w pierwszym trymestrze, więc nie wiem sama), z resztą zdarza mi się to po chipsach, kebabie, krewetkach i sushi (bez surowej ryby oczywiście), a no i jak za dużą porcję zjem, to też tak jakoś się ulewa. Mój żołądek mnie strzeże przed obżarstwem .

A co do jazdy na porodówkę... ja liczę w głębi serca, że los będzie łaskawy i wszystko się zacznie, jak M. będzie w domu... a tak, to nie wiem... w poniedziałek położnej się spytam, jak oni tutaj mają, czy dzwonić po karetkę, czy iść na piechotę, czy jechać rowerem
bo działa - ma kofeine w sobie, ale skoro od czasu do czasu możemy wypić kawę, a w ciągu dnia możemy wypić 5 jednostek kofeiny - tylko trzeba uważać, bo kofeinę zawiera też kako....zatem raz na jakiś czas szklanka coli nie zaszkodzi

co do jazdy rowerem - ja to bym się nie odważyła - wolałabym dopełznąć

Cytat:

...

no widzisz - teraz zaraz, bo ja jeszcze nie mogę - będziemy odpoczywać, ja zacznę relaks pełen jak posprzątam ten burdello który mam wokoło przez malowanie ale też już sobie nie wyobrażam łażenia po sklepach, czuję się ciężka, zmęczona i w tłumie robi mi się niedobrze

co do wózków - ja się zakochałam w czerwonym 4 lata temu, jak moja bratanica takim jeździła i jakoś inne kolory mi nie podchodziły, szkoda że Twój wyprzedali - mam nadzieję że znajdziesz odpowiedni
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:32   #4384
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
Śliczny uwielbiam niebieski kolorek!!
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
z poranną kawką

Mój też jak już długo marudzę to dla świętego spokoju idzie do sklepu

Jeżeli chodzi o mnie to ja i tak pijam sporadycznie.Czasu młodości i szaleństwa już dawno za mną.Po ciąży z młodym,karmieniu itp jak napiłam się piwa byłam pijana Jedno piwo mnie ścięło

Wkurza mnie jedna rzecz.Wiedzą wszyscy że nie piję i to wykorzystują...bo wtedy mają kierowce.Tata do mnie często dzwoni czy ich gdzieś nie zawioze itp.Ostatnio do nich weszłam od razu usłyszałam,że pojedziemy do sklepu.To była 11 rano a on już miał napoczęte piwo A że jeżdze ich samochodem ciężko mi jemu powiedzieć parę słów.Jak jedziemy do dziadka to on też oooooo M wypijesz ze mną piwo.Dziadek ma 72 lata a piwa dziennie wypija chyba z 15.A mnie krew zalewa co to ja jestem taxi

Ładny
Ja też się chce cieszyć z zakupionego nowego wózka-ale mam po Filipie lecz spacerówką napewno się pochwale.
Z tym byciem kierowcą to ja też się zaczęłam wkurzać, ale u mnie to bardziej o znajomych chodzi. Jak jest jakaś impreza (a najczęściej znajomi zjeżdżają się do nas), to później większość liczy, że ich odwiozę. A mi się już nie uśmiecha o 2 lub 3 w nocy robić po 30 albo i więcej kilometrów. Zwłaszcza jak jeszcze śniegi były. Zwyczajnie im o tym powiedziałam, na szczęście zrozumieli
Cytat:
aga bre niezle masz z tym usg ) ja bede szla we wt na usg trzecie, na ostatnim bylam w 20tyg ciazy wiec i mi moze serce stanie na chwile jak sie okaze, ze poprzedni lekarz sie pomylil ) i zamiast Leosia bedzie Alicja

dobrze, ze mnie nie bylo bo widze ze ominal mnie na szczescie temat wagi :P<skromnie napisze, ze juz 20 kg na plusie> nigdy nie wazylam tyle co teraz. Ale z drugiej strony cieszy mnie, ze mi brzuszek tak fajnie rosnie i ze mlody tak mnie super kopie ) Ogolnie najbardziej poszlo mi z piersi... sa ogromniaste!

no i zyczac
milego weekendu wrzucilam Wam dziewczeta pare zdjec mojego Leona w brzuszku
co dziwne robiac zdjecia z brzodu srednio widac, ze jestem w ciazy rozlewa mi sie na boki raczej, pileczki nie mam) ale brzuch mam naprawde juz spory!

eh ale mam cudny humor- wszytsko za sprawa sloneczka, ktore tak pieknie swieci przez szybe, ze az siedze i sie usmiecham :P Potrzeba nam slonca!
Brzusio masz słodki ja też się już nie przejmuję moimi kilkunastoma kg, chociaż przez tą glukozę w moczu musiałam odstawić słodycze, soki, bardzo cukrowe owoce i jeszcze kilka innych smakołyków, jednym słowem przejść n dietę.
Tutaj też słoneczko przed chwilą stałam na tarasie rozkoszując się ciepełkiem.
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Cieszę się bardzo, że świeci dzisiaj słoneczko...trochę optymizmu wnosi w szarą rzeczywistość.
U mnie lepiej, ale na oczekiwane efekty jeszcze musimy poczekać. Na razie jest przegadane, ustalone i zobaczymy co to będzie. Oboje nie wyobrażamy sobie życia osobno, ale wiadomo, różnie to bywa Na razie jestem dobrej myśli.

Przy okazji chcę BARDZO Wam wszystkim podziękować za wsparcie Jesteście nieocenione. Po raz kolejny napiszę- bardzo się cieszę, że tutaj z Wami jestem

Hania ostatnio mniej się rusza. Nie wiem, czy to przez stres Pewnie też. Poza tym przeraża mnie nadal stan mojej szyjki. Podczas wkładania czopa aż mi się płakać chce. We wtorek mam wizytę u ginki więc się wszystkiego wywiem.

Jak sobie pomyślę, że moja Hania może się okazać nie Hanią, to jakoś tak dziwnie... Pewnie, że dziecko, to dziecko, ale już tak się oswoiłam z myślą, że będę miała córeczkę...nie wiem, czy bym się nie załamała lekko wiadomością o zmianie płci

Ja mam mieszkanie, które wynajmuję i jest różnie. Są dobre i złe strony bycia wynajmującym. Prawda jest jednak taka, że prawo w polsce chroni bardziej najemcę, niż wynajmującego
Dobrze, że się dogadaliście i pamiętaj, że do nas jak w dym. Cieszę się strasznie, że trafiłam na to forum. Taki mój ciążowy nałóg
Cytat:
Mi po prostu położna powiedziała, że nie powinno się pić coli, bo działa jak mocna kawa. Nie znam się, to moja pierwsza ciąża, więc się słucham. Tak samo ograniczyłam ilość zjadanej makreli w sosie pomidorowym z puszki do jednej na jakiś czas, boję się zjeść łososia odkąd po nim zwracałam (ale to było w pierwszym trymestrze, więc nie wiem sama), z resztą zdarza mi się to po chipsach, kebabie, krewetkach i sushi (bez surowej ryby oczywiście), a no i jak za dużą porcję zjem, to też tak jakoś się ulewa. Mój żołądek mnie strzeże przed obżarstwem .

wyobraziłam sobie jak jedziesz tym rowerem

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 11:35   #4385
kapukat
Zakorzenienie

Gabbi - widzisz, tak jak mówiły dziewczyny - rozmowa wszystko potrafi zmienić, ja trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło a Twój Mężczyzna był dla Ciebie wsparciem....

a teraz póki słońce mam na dworzu idę na spacer
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:01   #4386
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

ciężkość - zdziwiłam się na stronie producenta jest napisane 16 kg, może do najmniejszych nie należę, ale też ciężkich rzeczy nie lubię - prowadzi się go super, nie podnosiłam go do góry bo nie miałam takiej potrzeby, ale podbija się go też świetnie, jest zwrotny i jeśli naprawdę ma 16 kg to tego nie czuć. Oczywiście ja sprawdzałam na razie bez maleństwa.
Dzięki za informacje

Cytat:
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
Fajny
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:03   #4387
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
Wypowiadałam się wcześniej o tym wózku - ja przy Natalce miałam Mikado Boston - spacerówka była do doopy. Zobacz jak rozkłada się siedzisko - jak dziecko siedzi to jest ok, ale jak chcesz rozłożyć na płasko to to pod główką zamienia się w ścianką akurat na wysokości główki / szyjki dziecka.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:11   #4388
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Niby daleko nie mam .... hahhaha ale sobie wyobraziłam siebie ze skurczami, doginającą co sił w nogach na rowerze
Też sobie wyobraziłam...
Stary 2012-03-03, 12:20   #4389
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

o właśnie...obiad - też mam mięso mielone ale z indyka w ilości małej... nie wiem co z tym zrobić...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 12:58   #4390
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pamka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

W którym tygodniu zaczęłyście kupować rzeczy dla maluszka?
Pytam bo jestem w progu 27 tc i jeszcze nic nie kupiłam, odkładam wszystko na później, ale zastanawiam się jak długo będę się dobrze czuła i miała ochotę na zakupy...
ja czekam bo musze to nasze kawalerskie mieszkanko przygotować na zmiany - a mamy psa i niewiele metrów więc trzeba wszystko dobrze rozplanować - i chyba bez małego remontu się nie obędzie.
A jak ma być remont to gdzie ja będę to wszystko trzymać. Więc po kolei remoncik - potem wyprawka .

Mam nadzieję że zdążę
I mój chłop mnie nie zatłucze że kolejny remont wymyślam

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
o właśnie...obiad - też mam mięso mielone ale z indyka w ilości małej... nie wiem co z tym zrobić...
spagetti?? tak na szybko ja wczoraj jadłam - hmmmm
mięso podsmażam z czosnkiem i dużą ilością przypraw - i dodaję sok pomidorowy serek topiony i obsypuję górą żółtego

bazylia pietruszka i inne zielsko oczywiście dla zdrowia;-)

Ja wczoraj robiłam makaron z suszonymi pomidorami i rucolą - wyszło super

a dzisiaj jak się zbiorę to zrobię biszkopt z truskawkami co to go wczoraj miałam robić ale się nie zebrałam

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Też sobie wyobraziłam...
zerknęłam na Twój podpis i sprawdziłam ile mi zostało - 107 dni
yyyyyyy jakoś 3 miesiące to odrobinę więcej czasu

Chyba muszę się streszczać z tym remontem
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:10   #4391
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
j

Ja się wstrzymuję z dalszymi zakupami do remontu, nie mam już nawet gdzie ubranek upychać. W sumie to już zdecydowaną większość rzeczy mam.
Znając moje Kochanego Mężczyznę, remont zrobi, jak będziemy z dzieckiem jeszcze w szpitalu... Chyba muszę jakoś temu zapobiec. Jak to mówi mój tata: "sposobem"...
Stary 2012-03-03, 13:35   #4392
niunia32
Zakorzenienie

ale dzisiaj piękna pogoda...

mąż remontuje. za niedługo jedziemy na urodziny.
ja jeszcze do mamy skoczę tylko włosy mi wyschną :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:35   #4393
clauudik
Rozeznanie

Cytat:

U mnie pokazało 66!!! To jest przerażające... Chyba wyciągnę zaraz mamę na zakupy, bo mąż już do pracy uciekł. Uspokaja mnie trochę fakt, że łóżeczko i wózek zamówione. Ale z ciuszków prawie nic nie mam...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:38   #4394
Tacca
Zakorzenienie

U nas też pięknie... Aż się żyć chce...
Stary 2012-03-03, 13:40   #4395
niunia32
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj równe 200 dni ciąży.

jeszcze 80

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:47   #4396
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
spagetti?? tak na szybko ja wczoraj jadłam - hmmmm
mięso podsmażam z czosnkiem i dużą ilością przypraw - i dodaję sok pomidorowy serek topiony i obsypuję górą żółtego

bazylia pietruszka i inne zielsko oczywiście dla zdrowia;-)

Ja wczoraj robiłam makaron z suszonymi pomidorami i rucolą - wyszło super

a dzisiaj jak się zbiorę to zrobię biszkopt z truskawkami co to go wczoraj miałam robić ale się nie zebrałam
mmm brzmi super

jednak nic odkrywczego nie zrobiłam, mąż kotlety sobie zażyczył, a że gotuję sporadycznie to nawet było przyjemnie posiedzieć trochę w kuchni
wymyślił też dzisiaj makowca (tego zawijanego w drożdżowe ciasto) więc mam co robić

byłam dzisiaj na spacerze - po drodze oczywiście wstąpiłam do ciuszka ale 70/kg dziecięcych rzeczy to przegięcie pooglądałam i wyszłam, a Pani sprzedająca była mocno niezadowolona z tego powodu
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:50   #4397
andzya
Zakorzenienie

hej Wrocław dzisiaj też piękny i słoneczny
Pojechałam rano z mężem na zakupy, upiekłam wegański makowiec i zaraz odwiedza nas koleżanka ze studiów.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Szymon bardzo mi sie podoba
Mój mąż ma na imię Szymon

Cytat:
Ja dzisiaj robię tą pizze, o której tu jakiś czas temu była mowa, ale jeszcze u mnie się nie pojawiła
Stary 2012-03-03, 13:54   #4398
Ewunia_1984
Zadomowienie

Jest tu jakaś Wrocławianka, która chodzi na spacery do Parku Południowego? Przydałaby mi się jakaś mamuśka na wspólne spacery z wózkami
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:59   #4399
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Jest tu jakaś Wrocławianka, która chodzi na spacery do Parku Południowego? Przydałaby mi się jakaś mamuśka na wspólne spacery z wózkami
ja tam mam niestety bardzo daleko
Stary 2012-03-03, 14:09   #4400
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Ja się wstrzymuję z dalszymi zakupami do remontu, nie mam już nawet gdzie ubranek upychać. W sumie to już zdecydowaną większość rzeczy mam.
Znając moje Kochanego Mężczyznę, remont zrobi, jak będziemy z dzieckiem jeszcze w szpitalu... Chyba muszę jakoś temu zapobiec. Jak to mówi mój tata: "sposobem"...
To jest myśl Już ja coś na niego wymyślę

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
U mnie pokazało 66!!! To jest przerażające... Chyba wyciągnę zaraz mamę na zakupy, bo mąż już do pracy uciekł. Uspokaja mnie trochę fakt, że łóżeczko i wózek zamówione. Ale z ciuszków prawie nic nie mam...
Najważniejsze już masz Miłych zakupów

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
mmm brzmi super

jednak nic odkrywczego nie zrobiłam, mąż kotlety sobie zażyczył, a że gotuję sporadycznie to nawet było przyjemnie posiedzieć trochę w kuchni
wymyślił też dzisiaj makowca (tego zawijanego w drożdżowe ciasto) więc mam co robić

byłam dzisiaj na spacerze - po drodze oczywiście wstąpiłam do ciuszka ale 70/kg dziecięcych rzeczy to przegięcie pooglądałam i wyszłam, a Pani sprzedająca była mocno niezadowolona z tego powodu
70 zł za kg?? Dobrze zrozumiałam??

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Jestem
Chociaż ja wolę na Brochów jeździć tam spokojniej - ale z wózkiem to pewnie na Południowym się skończy
Bardzo się ciesze że jakaś bratnia dusza się znalazła z okolicy
Stary 2012-03-03, 14:28   #4401
Tacca
Zakorzenienie

Ciekawe co u Perse... Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Myślałam, że po tygodniu wypiszą ją do domu...
Stary 2012-03-03, 14:40   #4402
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem
Chociaż ja wolę na Brochów jeździć tam spokojniej - ale z wózkiem to pewnie na Południowym się skończy
ja mam mikroparczek prawie przed oknami więc pewnie spacery podstawowe tam bedę uskuteczniać

najbardziej to i tak lubię Szczytnicki ale to druga strona miasta
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-03-03 o 14:42
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 14:41   #4403
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe co u Perse... Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Myślałam, że po tygodniu wypiszą ją do domu...
Też się dzisiaj zastanawiałam co tam u niej - a nie ma do niej ktoś telefonu?

Ja się zbieram na obiadek jednak nie na kolacyjkę
Stary 2012-03-03, 14:47   #4404
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Też się dzisiaj zastanawiałam co tam u niej - a nie ma do niej ktoś telefonu?

Ja się zbieram na obiadek jednak nie na kolacyjkę
Ja nie mam.

Też zgłodniałam. Mąż się dziś u mojej mamy pożywia, bo ja chora i sam pojechał tacie pomóc. Dla siebie nie chce mi się kombinować, więc pewnie sałatkę zrobię.
Stary 2012-03-03, 15:19   #4405
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
no doooobra

Oto mój Mikado Aston
Fajny też bym chciała mieć już wózek
Cytat:
aga bre niezle masz z tym usg ) ja bede szla we wt na usg trzecie, na ostatnim bylam w 20tyg ciazy wiec i mi moze serce stanie na chwile jak sie okaze, ze poprzedni lekarz sie pomylil ) i zamiast Leosia bedzie Alicja

dobrze, ze mnie nie bylo bo widze ze ominal mnie na szczescie temat wagi :P<skromnie napisze, ze juz 20 kg na plusie> nigdy nie wazylam tyle co teraz. Ale z drugiej strony cieszy mnie, ze mi brzuszek tak fajnie rosnie i ze mlody tak mnie super kopie ) Ogolnie najbardziej poszlo mi z piersi... sa ogromniaste!

no i zyczac
milego weekendu wrzucilam Wam dziewczeta pare zdjec mojego Leona w brzuszku
co dziwne robiac zdjecia z brzodu srednio widac, ze jestem w ciazy rozlewa mi sie na boki raczej, pileczki nie mam) ale brzuch mam naprawde juz spory!

eh ale mam cudny humor- wszytsko za sprawa sloneczka, ktore tak pieknie swieci przez szybe, ze az siedze i sie usmiecham :P Potrzeba nam slonca!
Brzuszek śliczny, i jaki pępek głęboki mojego już nie ma
no i gdzie te kg?? nic nie widać, ja już mam 15 na +

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Kurcze długo się nie odzywa ja też nie mam tel do niej

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Alfa co tam u Ciebie??

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Ja nie mam.

Też zgłodniałam. Mąż się dziś u mojej mamy pożywia, bo ja chora i sam pojechał tacie pomóc. Dla siebie nie chce mi się kombinować, więc pewnie sałatkę zrobię.
U mnie na obiad rosołek i schabowy, ale dopiero wstawiłam bo wstaliśmy o 12

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:23   #4406
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Alfa co tam u Ciebie??
porządki robię, bo mam nową szafę trzeba miejsce na nowe zakupy robić
tzn teraz przerwa jest, w takim tempie to za dwa tygodnie skończę

a mój chłopiec w poniedziałek miał już 508g (chociaż tutaj to i tak chyba najmniejszy jest bo i najmłodszy) i termin wciąż na 29 czerwca mam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-03-03 o 15:26
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:28   #4407
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:

Jestem
Super!!! No to już mam z kim na spacery chodzić!!!

A ja się ostatnio zastanawiałam gdzie się podziała nasza kolejna koleżanka z Wrocławia Ślimaczek. Zawsze była aktywna, a ostatnio nic a nic.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:35   #4408
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
porządki robię, bo mam nową szafę trzeba miejsce na nowe zakupy robić
tzn teraz przerwa jest, w takim tempie to za dwa tygodnie skończę

a mój chłopiec w poniedziałek miał już 508g (chociaż tutaj to i tak chyba najmniejszy jest bo i najmłodszy) i termin wciąż na 29 czerwca mam
Duży chłopak
Fajnie że masz nową szafę, wszystko sobie na spokojnie poukładasz

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Agatka masz main coona czy leśnego norweskiego??

Muszę kawę sobie zrobić bo za długo spałam i jakaś nierozgarnięta jestem

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:49   #4409
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Też bierze mnie przerażenie Końcówki nocek kiedy mogę się jeszcze w miarę przespać.Choć Filip ma ponad 4 lata dopiero od 2 m-cy przesypia całe nocki,budził sie,napił i szedł spać spowrotem.Zdarzało mu się całą noc spać ale to było sporadycznie.A teraz znowu nie będe spała
Cytat:
Martwie się o nią.Tak długo leży lub w domu odpoczywa?Choć podejrzewam że jakby była w domu to by coś nam napisała

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Głowa mnie dzisiaj boli

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 15:51   #4410
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Od rana robilam porzadki w szafach i wyniosl tz do piwnicy rzeczy, ktore zaloze wylacznie moze po ciazy :P)
mam juz w domu komody z ikea, wlasnie tz zaczal skrecac ;] duzooooo czesci maja
posciel i spiworek tez juz mam, jeszcze tlyko czekam na ochraniacz ten z ikea i bedzie kpl
kota mam mieszanca- matka pers szynszylowy, tatko syberyjski takze troszke plaski ma ryjek
aa i cos jeszcze mialam napisac hmmmm....
moj pepek o dziwo sie ciagle powieksza
ale tu w weekendy cisza tylko w weekendy mam szanse Was nadrobic ;]
gotuje kapuste, bede robila dzis albo jutro rano pierwszy raz krokiety, mam nadzieje, ze mi wyjda ;p
Jak narazie to mi sie niccccc nie chce... nawet obiadu nie zrobilam :P .... Chlop sie pyta co na obiad, a ja mowie- zrob sobie bulke :P

No i o dziwo wlasnie ja teraz mam taki okres, ze mi sie nic nie chce i ciesze sie, ze juz wiekszosc rzeczy mam zalatwione, bo do zwyklego sklepu nei chce mi sie isc, co dopiero latac za ciuszkami albo cos ;]
Nie wiem, brzuch mi juz za bardzo ciazy, pachwiny troche bola i wole sie lenic z kotem na lozku;]

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-03 o 15:59
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości