|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~
|
|
|
|
#3482 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jeśli spacer, to nie przełęcze, bo do tego trzeba mieć oprócz kondycji dobre buty, nieprzemakalne spodnie i rękawice. Jeśli wyjazd odbywa się autem, to trzeba brać pod uwagę miejsce startu i zakończenia wycieczki, w tym przypadku koszt dojazdu busem między dolinami - studenci mogą woleć wydać tych parę złotych na oscypki, a nie busa ![]() Salon Roman, ul. Gołębia.
|
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na przełęcz nieprzemakalne spodnie nie są konieczne (chyba, że mają w planach zjeżdżanie na reklamówkach ). A buty...? Dla mnie w ogóle nie istnieje takie połączenie jak góry+niegórskie buty. Nawet do Doliny nie poszłabym w kozakach czy adidasach. Śnieg, mokro, ślisko i zimno.Koszt busa na tym odcinku to jakieś 3zł. Przedstawiłam inny wariant, bo osoba tatrzańsko niezorientowana może nie wiedzieć o jego istnieniu a jest ciekawy, piękny widokowo, dostępny również wczesną wiosną i co najważniejsze dla wielu ludzi - pozwala uniknąć zdublowania szlaku
|
|
#3484 |
|
Nie depcze krokusów
|
Iwaniacka na wiosnę jest idealna
![]() Teraz jest dużo śniegu, więc ochraniacze lub nieprzemakalne spodnie są niezbędne. I jest ślisko. Często jeździłam na 1 dzień ze znajomymi, którzy nie mają sprzętu, więc szli w adidasach czy glanach. Kto miał więcej zaparcia, szedł na Grzesia, a reszta rozkoszowała się urokami schroniska. Kościeliska jest ładniejsza na spacer tam i z powrotem, ale jej koniec nie jest zbyt ciekawy, jezioro jest jeszcze zamarznięte, a ze schroniska niewiele widać z mojej ukochanej Bystrej. Na Rusinowej jest teraz pięknie, ale tam nie ma gdzie się schować przed wiatrem.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-03 o 13:42 |
|
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Uff... uzupełniłam w blogu listę szitowych książek jakie mam
Okazało się, że jest tam kilka fajnych tytułów o których zapomniałam ![]() Więc jeśli któraś chce coś pożyczyć to dawać znac ![]() I przypominam, że dziś ostatni dzień na wpisy do zamówienia biżu - proszę o uzupełnienie postów i podsumowanie (cena za całość netto, cena za całość brutto)
|
|
|
|
#3486 |
|
Nie depcze krokusów
|
A ja się przypominam - kto jest na kolejce "Wolnych od lęku"?
|
|
#3487 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wy tu o fryzjerach, kiedy to ja od fryzjera wróciłam
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, też chciałam się poradzić...
Muszę podciąć końcówki ale nie chciałabym wydać na to za dużo. Mozecie kogoś polecić? I czy ma znaczenie jaki to będzie fryzjer? (pomijam tych, którzy nie potrafią zrobić tego prosto )Tak myślałam Filet z mozarellą bardzo dobry ![]() A Gosia się już wprowadziła? Bo nie wiem w końcu który dzień nie był obarczony klatwą Cytat:
![]() Zaraz wyślę Ci dane właśnie! Kiedy będą krokusy? W kwietniu? Cytat:
|
|
#3489 | ||
|
Konto usunięte
|
Melka88, new_me, ola_gie - dziękuję za trzymanie kciukasów
kasiappp111, susse - witajcie na wątku ![]() No jakoś przeżyłam Nię było tak źle, ale wszystkie 4 ósemki idą do chirurgicznego usunięcia. Pierwszy zabieg mam w przyszły czwartek... No! Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyło to przypadkowe spotkanie ![]() Cytat:
Ale się wczoraj obkupiłam Essence! Dorwałam w Firlicie wyprzedaż starej szafy i sporo rzeczy było po 3,99 zł. Kupiłam zielony i fioletowy eyeliner w żelu, 4 cienie w kremie, 2 lakiery colour & go, różową long lasting i do tego w drogerii Jaśmin udało mi się dorwać 2 cienie Miyo! I brokacik dostałam gratis do tego ![]() Cytat:
Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2012-03-03 o 14:01 |
||
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o samo podcięcie końcówek w miarę niedrogo to polecam salon Daga - Aleja Pokoju 33
|
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Szyrek - zrezygnowałam z Katherine, bo dziewczyny nie przesłały mi wczoraj zamówienia. W poniedziałek pewnie będą żałować
![]() Cytat:
Cytat:
Jakoś w kwietniu. Zależy od warunków śniegowych w danym roku. Załączam zdjęcia z wypadu do Chochołowskiej z połowy kwietnia 2010r. - na dole resztki krokusów, a na górze... fajnie
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32692161]
No jakoś przeżyłam Nię było tak źle, ale wszystkie 4 ósemki idą do chirurgicznego usunięcia. Pierwszy zabieg mam w przyszły czwartek... Ale się wczoraj obkupiłam Essence! Dorwałam w Firlicie wyprzedaż starej szafy i sporo rzeczy było po 3,99 zł. Kupiłam zielony i fioletowy eyeliner w żelu, 4 cienie w kremie, 2 lakiery colour & go, różową long lasting i do tego w drogerii Jaśmin udało mi się dorwać 2 cienie Miyo! I brokacik dostałam gratis do tego ![]() [/QUOTE] 1. Nie strasz, ja mam 3 ósemki. Czemu usuwasz? 2. Nawet nie mów, że na długiej... Szkoda, że nie można łączyć wzorów 2 naszyjników... Ten http://www.katherine.pl/naszyjnik-400755-p-4423.html czy ten http://www.katherine.pl/naszyjnik-400163-p-1560.html ?
|
#3493 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32692161]No jakoś przeżyłam
Nię było tak źle, ale wszystkie 4 ósemki idą do chirurgicznego usunięcia. Pierwszy zabieg mam w przyszły czwartek... O masakra ![]() Gdzie będziesz rwać i w ilu turach?
|
|
#3494 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hiper, ja Ci zazdroszczę, że możesz te zęby usunąć chirurgicznie - ja nie mogę... Nie ma mojej kardiolog, a nie mogę iść do innego ...bez skierowania i jej zgody
A bez dokładnego stwierdzenia co i jak od kardiolog nigdzie nie przyjmą mnie do usunięcia, bo czasem nawet mają obawy przed zwykłym znieczuleniem... Jak się wkurzę to po prostu zabulę za kserowanie całej dokumentacji i pójdę gdzieś prywatnie, bo sądzę że za jakieś 4 miesiące nie będzie już wyjścia tylko będę się musiała szykować do usunięcia ![]() Kupiłam sobie sukienkę na ciepłą wiosnę/lato i teraz zaczęłam rozpaczać, że pogrubia uda, bo jest obcisła
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32692161]
Polecam Pawła Okuniewskiego z Atelier Vici (90 zł za cięcie), albo Magdę z Sekrety Piękna Nowoczesne Centrum Urody (około 40 zł za cięcie) Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
2. Wierzę, że różnica jest 3. pięknie
|
|
#3497 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będę rwać u mojej stomatolog (ma chirurga w placówce) i niestety, ale muszę w czterech turach (myślałam, że dam radę w dwóch, no ale niestety)... Cytat:
Cytat:
A to dugie to bardzo sympatyczne miejsce (u mnie na blogu jest recenzja). Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2012-03-03 o 14:28 |
|||
|
|
|
#3498 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dentystę załatwiam prywatnie, ale sesnowny kardiolog to czesto min. stówka za samo trzaśnięcie drzwiami
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
![]() Ineso, Twoja koleżanka też ją chciała zamówić! I broszki też nie ma ![]() /omijam wszelkie dentystyczne opisy/ ale |
|
|
|
#3500 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Ciekawe czy drugi będzie rzeczywiście różowy bo kształt bardziej mi się podoba... [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32692700]Ponieważ jedna ósemka wrasta mi w policzek, druga i trzecia rozpycha mi szczękę, a czwarta rośnie na ukos No PO jest drogi, nie ukrywajny, ale rewelacyjnie ścina. Włosy same się układają! A to dugie to bardzo sympatyczne miejsce (u mnie na blogu jest recenzja).[/QUOTE] 1. Zdaj relację jak będziesz po bo czuję, że przy moich słabych zębach te 8 nie posiedzą długo... 2. Wiem, slyszałam
|
#3502 | |
|
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32692700]Ponieważ jedna ósemka wrasta mi w policzek, druga i trzecia rozpycha mi szczękę, a czwarta rośnie na ukos
Będę rwać u mojej stomatolog (ma chirurga w placówce) i niestety, ale muszę w czterech turach (myślałam, że dam radę w dwóch, no ale niestety)...[/QUOTE] Biedna Mam nadzieję, że znieczulenie załatwi sprawę... Cytat:
To kwestia wyboru. Buty można kupić raz, za 300zł i korzystać z nich całe życie, nawet będąc w górach kilka/kilkanaście razy w roku - są naprawdę porządnie zrobione. Przy takim zamierzeniu kilkuset złotowy wydatek to naprawdę mała kwota. Znam ludzi, którzy właśnie na Giewoncie, w adidasach/trampkach, poślizgnęli się i albo połamali nogi albo walczyli o życie (trepanacja czaszki), bo tak niefortunnie się to skończyło. Oczywiście zawsze można polemizować czy mając buty górskie taka sytuacja też nie miałaby miejsca... Dla mnie jest to jednak zwiększenie bezpieczeństwa i komfortu i dlatego na szlak idę odpowiednio przygotowana. Ludzie często bagatelizują góry, a później, w sezonie, dochodzi do kilkudziesięciu złamań dziennie i zakopiański szpital nie nadąża ze składaniem kości. Podobna sprawa tyczy się kasków przy np. sportach zimowych. Podzielam opinię przewodników czy ratowników górskich. Buty naprawdę wiele zmieniają.
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2012-03-03 o 14:52 |
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32692700]Ponieważ jedna ósemka wrasta mi w policzek, druga i trzecia rozpycha mi szczękę, a czwarta rośnie na ukos
Będę rwać u mojej stomatolog (ma chirurga w placówce) i niestety, ale muszę w czterech turach (myślałam, że dam radę w dwóch, no ale niestety)...[/QUOTE] To teraz rozumiem, skąd te kciuki ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;32692700]No PO jest drogi, nie ukrywajny, ale rewelacyjnie ścina. Włosy same się układają![/QUOTE] Takich fryzjerów szukam! Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Jest i różnica w chodzeniu, i ochrona przed skręceniem, ale mogą obcierać i odparzać jak każde inne, a uszkodzić też się w nich można, więc nie uznaję obuwia za niezbędnik dla kogoś, kto nie chodzi wyczynowo. To indywidualny wybór, mi akurat moje buty pasują (gdyby jeszcze się nie rozwiązywały co 10 metrów...).
|
|
|
#3504 |
|
Matka Smoka
|
nicru - a jaką masz wadę serca? bo najczęściej to inni lekarze trzęsą portkami i potrzebują, aby kardio wziął na siebie odpowiedzialność, gdy tymczasem sama wada jakoś na znieczulenie nie wpływa
Malla - a tkie buty górsko-wycieczkowe całoroczne to coś warte? bo ja na piesze wędrówki chodzą od wielkiego dzwonu, szkoda mi kupować coś na lato i coś na zimę. A w decathlonie są ichniejszej marki za 200zł. szyrek - a Ty kiedy klikasz K.? hiper - poszedł mail. I nie będę zapeszać, ale może do jutra i drugi będzie |
|
|
|
#3505 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Ineso - nie rozumiem. Mam jedną parę na cały rok
![]() Cytat:
Od tego czasu odpuściłam nagonkę na buty
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-03 o 14:57 |
|
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
ja niestety nie polece bo sie boje obcych fryzjerow:P chadzam tylko i wylacznie do jednej ale to nie krk
za to zakupilam nozyczki do wlosow i jak znajde jakas niewydarzona koncowke to ja , ale mam dosc dlugie wlosy i schodze z cieniowania wiec dla mnie to dobre rozwiazanie![]() aale dzis pieknie!! ![]() |
|
|
|
#3507 |
|
Matka Smoka
|
Malla - bo z tego, co widziałam, to często takie na zimę to są dużo cieplejsze.
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No 90 zł za podcięcie końcówek to mało kto by zapłacił. Ale jeśli będziesz szukać fryzjera, bo chcesznp. jakiś zmian na głowie, albo po prostu się ściąć to polecam z ręką na sercu. Wierz mi, że ja też mam taką nadzieję... Nooo.... Cytat:
|
||
|
|
|
#3509 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#3510 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
W każdym razie poszłam do mojej dentystki, która problemów nie miała zwykle, uprzedziłam ją że czasem mam przyspieszone tętno i spadki ciśnienia i sobie poradziła, ale usunąć ósemek nikt mi nie chce, a jedna będzie rosnąć nieomal poziomo. Zdaniem ortodonty te ósmeki był tak niedorozwinięte, że w ogóle nie powinny mi wyjść... Na razie jest ok, ale jeśli nie uda mi się do wakacji dostać do kardio, to muszę pokombinować inaczej, żeby się w tym roku pozbyć tych zębów.Malla nie wiem czy seksownie... Ale w opinających ciuchach zawsze mam wrażenie bycia wałkiem
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyło to przypadkowe spotkanie 

A bez dokładnego stwierdzenia co i jak od kardiolog nigdzie nie przyjmą mnie do usunięcia, bo czasem nawet mają obawy przed zwykłym znieczuleniem... Jak się wkurzę to po prostu zabulę za kserowanie całej dokumentacji i pójdę gdzieś prywatnie, bo sądzę że za jakieś 4 miesiące nie będzie już wyjścia tylko będę się musiała szykować do usunięcia 
, ale mam dosc dlugie wlosy i schodze z cieniowania wiec dla mnie to dobre rozwiazanie