|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Emigra, glowa do gory... wiem, ze teraz juz jest ciezko i sie niecierpliwisz, ale dasz rade
Ja tez sie przeterminuje na 100%... no chyba, ze bym urodzila w ciagu najblizszych 36 godzin (na co raczej sie nie zapowiada) , bo w koncu jutro mam 40tc+0 (czyli wkraczam w 41tc) ![]() a tak to dzis czuje sie znosnie, w nocy mialam spokoj ze skurczami, takze moglam sie wyspac, od rana tez jest calkiem znosnie... nawet mam wrazenie jakby ten porod sie ode mnie oddalal niz przyblizal ... ale przynajmniej wiem, ze jeszcze najwyzej 11 dni ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
trzymam mocno , zeby jednak sie tam cos rozkrecilo...
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Dzien dobry weekendowo
![]() Przede wszystkim wielkie gratulacje dla Cytrynki ![]() Już tuli swojego Synka...aa ja tez chce ![]() W nocy obudził mnie bol @ i już z pełną nadzieją wyczekiwałam,ze to moze godzina "W" sie zbliza , ale niestety niet.w zal.moja wczorajsza" produkcja" ![]() Niki fajnie,ze udało Wam się wybrac imię i tj piszesz liczy sie opinia rodziców,bo zawsze się znajdzie ktoś komu sie nie spodoba. gosia Ty wycieczkowiczu , ale dobrze korzystajcie z chwil we troje. Niech Wiki się nacieszy mamą tylko dla Niejemigra gratulacje 40tc ![]() Kurcze zaczyna sie intensywne rozpakowywanie, w koncu jest szansa,ze nawet codzien powitamy nowego dzieciaczka na świecie taki ruchliwy czas się zaczął.Dziś taka ładna data...która się skusi? ![]() aagaaa dobrze,ze piszesz o tym wszystkim,bo przeciez to normalne ,że odczucia są różne. Tj piszą dziewczyny..nowa sytuacja w życiu i czas potrzebny na adaptacje. Nie każdy przechodzi tak samo..Masz wspaniałego męża, który z tego co piszesz jest dużym wsparciem i wierze, ze lada moment "zle duchy" zostaną przegonione i będziesz się juz tylko usmiechala ivonka Ewcia wygląda jak Mały Aniołek..słodka dziewczynka ![]() U nas dzis porządki....wlasnie T.walczy z łazienką ,a ja się przymierzam do prasowania (a fee) i potem spacer...bo az szkoda w domu siedziec w taka pogode
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#2253 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pozazdroscic ![]() I fajnie ci wyszlo,ze masz dzieci w rownych odstepach czasu ![]() Cytat:
Co do pakowania torby,ja tez mialam to robic i tak ciagle przekladam. I juz wiem,ze musze dwie zabrac,bo sie nie zmieszcze w jedna.Mam mniejsze te torby. W sumie niby duzo czasu,ale zobacz u nas dziewczyny zaczely sie rozpakowywac w 35-36 tyg,wiec w sumie nic nie wiadomo
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które mieszkają w UK
http://www.photobox.co.uk/ Na stronie drukującej zdjęcia jest promocja. Trzeba wpisać 2 kody bonusowe. ILOVEMUM ----->25% HALFPRICE ----> 50% czyli w sumie 75% |
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na prośbę Cytrynki wklejam zdjęcie Jej Syneczka
![]() Słodziuńki!
|
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
aaagga będzie dobrze, kryzys na pewno minie i będziesz się cieszyła na nowo każdą chwilą
ivonka ale masz cudo w tym łóżeczku gosica świetna sesja ![]() szkoda że Asika musi spędzić weekend w szpitalu, się pewnie namęczy tam ![]() jejku jaka u mnie dzis piękna pogoda przeszłam sie do biblioteki ale już z powrotem był problem z powrotem tak mnie krzyż rozbolał. Jak wróciłam mówię do męża że jest tak pięknie że aż bym chciała wziąść ten wózek i na spacer iść, a on do mnie moge ci go znieść nie ma problemu
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze krótka relacja od Cytrynki:
"Wczoraj o 10.00 po obchodzie i badaniu stwierdzili że z 5 cm rozwarciem biorą mnie na górę i leżałam tak do 16 z oksytocyną i pod ktg o 17 przebili pęcherz płodowy i to były prawdziwe skurcze :0 skurcze parte i badanie szyjki podczas skurczu - masakra!Gryzłam łóżko z bólu. Oddechy z sr sie przydały i mi piłka pomogła w tym że główka szybciej zeszła w dól. Ponoc szybko urodziłam" |
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciliśmy z zakupów. Kupiliśmy pieluszki, chusteczki, gąbkę naturalną (wymaganą w moim szpitalu) i kosmetyki dla dzidziusia i 37€ poszło w świat na raz. Później w aptece aspirator do nosa, smoczek i szczotka do włosów... ![]() Tyle nam jeszcze potrzeba, że aż strach. Za tydzień na szczęście będzie mama to z mamą pochodzę po sklepach. Przynajmniej nikt mi nie będzie marudzić, że za długo |
|
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie w sobote
![]() Natka dzieki za link o promocjach. Aaagga zobaczysz minie baby blues i bedzie super, a poki co my jestesmy przeciez aby wysluchac i pocieszyc i dobrze ze sie dzielisz swoimi przemysleniami z nami, bo zawsze to lzej. kazda a ns na swoj sposob to przezywa, bedzie przezywac i najwazniejsze aby o tym mowic a nie w sobie dusic. bedzie dobrze zobaczysz. a ja wczoraj poszlam na ten spacer wieczorny z Ivorkiem, wzielam latarke, w sumie obok domu zapala sie czujka, ale mimo wszystko musze wyjsc do ogrodu obok duzego domu a tam juz jest ciemno i to co widac to tylko odlaski oczek mondziakow (takich chinskich sarenek) i ten duzy dom, a boje sie patrzec w okna aby zadnego tam ducha nie zobaczyc takze spacerowalam sobie pomiedzy tym duzym domem i lasem w ciemnicy. dla Tz kazalam czuwac w domu przy drzwiach (mamy cale szklane) wiec widzial czy nikt mnie nie atakuje![]() w nocy Tz przebieral sie 3x tak sie pocil, goraczka spadla, ja rano wstalam przed 7 i poszlam z Ivorkiem na poranny spacer i stwierdzilam ze o rano jade do tesco na zakupy to bedzie mniej ludzi tak rano w sobote. niestety sie pomylilam ![]() spotkalam znajoma, powiedziala ze myslala ze mam o wiele wiekszy brzuch jak na 2 tyg przed terminem i byla rozczarowana ze wiem co bedziemy miec (bo to tak fajnie nie wiedziec - wsrod Anglikow tak naprawde duzo osob nie chce znac plci wczesniej), pozniej szukalam kasy gdzie jest najmniej ludzi i znalazlam, ide tam a przede mnie wbiega jakas kobieta bez wozka i wola meza z wozkiem, wiec sie zatrzymalam, a ona ojej przepraszam jestes w ciazy, ale my mamy mneij zakupow, bo fakt ja mialam caly wozek, mowie ok, i ta zaczela pytac kiey mam termin (czy wiem czy to chlopczyk i dziewczynka - anglicy zawsze o to pytaja..ze czy wiem) i jak bedzie miala na imie itd...normalnie jak z policji podeszla do mnie pani z tesco i mowi ze jestem w ciazy to zapraszam do kasy, i otworzyla kolejna kase (a dzisiaj otwartych kas bylo chyba z 7 i w kazdej dluga kolejka), wiec podziekowalam i poszlam tam, i ta kobieta ktora przede mna stala w kolejce mowi ze pewnie otwieraja nowa kase abym tutaj nie urodzila ![]() kupilam troszke slodkosci, juz je zjadlam (kinder bueno i groszki czekoladowe), truskawki na mnie nie zrobily wrazenia, nawet ich nie kupilam, za to pomarancze i kiwi zapakowlam na pake . i w ogole od wczoraj mam tyle energii ze nie wiem co z nia zrobic a czuje sie tak poki co jakbym w ogole w ciazy nie byla (??).
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja mam wszystkiego serdecznie dość
Jest mi ciężko z tym brzuchem, czuję się jak wieloryb !! Ubrać się porządnie to lada wyczyn bo w mało co już się mieszczę z tym brzuchem!! Nie chcę mi się jechać do teściów - strzelać głupie miny i się uśmiechać jak wcale do śmiechu mi nie jest !! Ale jak mus to mus zaraz trzeba wychodzić i jechać...do tego jeszcze brzuch mnie boli, załatwić się nie mogę ! ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Mravka Ty robiłaś te rogale ?? wyglądają tak apetycznie !! Masz może gdzieś przepis żeby podać??
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odpukać, ale odkąd biorę żelazo to nie mam problemów z wypróżnianiem się.
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
gosica swietna sesja, ivonka Ewunia przeslodka jest, juz sie nie moge doczekac Hanulki swojej!!
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz masakra zapisuje sobie w zeszycie kiedy się załatwiam a kiedy nie - szok ! |
|
|
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynka Syneczek sliczny, fajnie ze przesylasz informacje co u Ciebie na biezaco i lena nas informuje
![]() Jolka wyluzuj troszke, szkoda nerwow, moze troche wiecej ruchu wprowadz, sok ze sliwek sprobuj dostac i pic na czczo po pol szklanki, albo na czczo wode z miodem i cytryna, siemie lniane mozesz tez pic, tylko nie mow ze czegos nie lubisz, bo juz wiecej nic nie doradze ![]() Ivonka czy Ewunia na tym zdjeciu spi w rozku? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-03 o 13:14 |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie awarii mam czopki
|
|
|
|
|
#2269 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Sloneczko kochane. Ja juz tez chce!Nie moge sie doczekac. Cytat:
![]() Cytat:
Ale pamietaj,ze po kazdej burzy wychodzi slonce. Bedzie lepiej. A co do brzuszka,juz duzo za toba.Jeszcze troszke Dalam zdjecia na maila z naszego wczorajszego wypadu
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobity
emigra gratuluje 40tc, chociaz pewnie wolalaby juz go nie zaczynac ![]() ewelajna Tobie gratuluje 39tc, ja dzis tez go zaczynam, choc mam inny termin porodu 39tc wydaje mi sie odpowiedni na rodzenie ![]() natka88 dzieki za linka, moze ta promocja mnie zmobilizuje do wywolania zdjec ![]() cytrynka synus slodziaczek jest ![]() ivonka corcia jak z widokowki ![]() MoniaHan a jeszcze niedawno pisalas, ze juz sie nie nadajesz na zakupy, a tu nagle taki przyplyw energii, chyba zbliza sie porod ![]() Ja wczoraj wysprzatalam mieszkanie, bo pomyslalam ze w razie porodu to malutka w taki balagan przywieziemy No i dzis jestem juz spokojniejsza, ale jaka mialam bolesna nocke, kregoslup i spojenie dalo sie we znaki... ![]() Zescie mnie baby wczoraj zdenerwowaly Co dzien przed snem czytam sobie w telefonie zaleglosci wizazowe, wczoraj wchodze a tam 4strony, ale to nic nawet fajnie, gdyby nie to ze wszystkie strony o jedzeniu!!! A ja troszke glodna sie polozylam, bo nie wiedzialam czego mi sie chce, ale jak was poczytalam to wszystkiego mi sie zachcialo i slinotok na poduche Wstreciuchy z was...Milego weekendu |
|
|
|
#2271 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Wpadłam tylko na chwilę - jestem w szpitalu od wczoraj. Na wizycie okazało się, że wód praktycznie nie ma - jakoś odpłynęły, lekarz wysłał mnie do szpitala... robią mi ktg i wychodzą piękne skurcze takie co 7 min. tyle, że bóli brak... no ale raczej już mnie nie wypuszczą w dwupaku
gratulacje dla Cytrynki i agabi |
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skurcze nie muszą boleć. trzymaj się kochana
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia261282 swietne fotki! Widac, ze szczesliwa rodzinka
Ty wygladasz super A pogode mieliscie piekna.mag_99 No to kciuki za szybki porod i niebolesny w miare mozliwosci
|
|
|
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Lena za wszystkie informacje o Cytrynce ![]() Cytat:
i zyczę szybkiego bezbolesnego rozwiązania ![]() Dziewczyny tak się właśnie zastanawiam do kogo w razie czego mogę eska napisać ?? termin mam na 20.04 więc chyba lepiej do rozpakowanej mamusi która ma termin np. na poczatek marca o ile będziecie miały czas pisać
|
|||
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby szybko poszloCiekawe jak tam Joanaros... wczoraj miala termin, a dzis sie chyba nie odzywala ![]()
|
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia super zdjecia, wspaniale ze rodzinny wypad udany. uwielbiam nadmorskie miasteczka, Scarborough troche spore bo 50tys mieszkancow wiec i atrakcji sporo, kiedys chcialabym miec domek w malym miasteczku nadmorskim albo w poblizu. my jezdzimy do Cromer czasami, zawsze zwiedzamy lokalne galerie - bo uwielbiam styl marine i kupujemy swieze kraby sprawione i jemy na plazy
![]() Wczoraj przeszukalam net odnosnie obrazkow obok lozeczka i znalazlam te stronke: http://www.littlecrab.co.uk/ i mam zamiar zrobic sama tego typu obrazek/obrazki bo one sa z w wycinek materialu. zaraz na ebayu poszukam tego typu ramek, scinki materialow juz widzialam do kupienia, klej dzisiaj kupilam i sprobuje zrobic cos takiego, latwiejsze to niz malowanie obrazow moze akurat okaze sie ze potrafie cos takiego robic ...bo jeszcze nie wiem
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-03 o 13:56 |
|
|
|
#2279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skacze sobie spokojnie na pilce i czekam, jakos sie nastawiam na przeterminowanie juz i tak niewiele zostalo przeciez Cytat:
Cytat:
Cytat:
cora dzisiaj jakos bardziej aktywna - zwlaszcza jak fikam na pilce wypycha sie, macha raczka czy nozka, nie wiem. bylismy z mezem na krociutkim spacerku do sklepu, glowa mnie troche boli ... dzisiaj mam generalnie dzien lenia a chcialam sprzatnac lazienke ... chyba wezme sie za nia teraz, bo inaczej nigdy nie posprzatam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

, bo w koncu jutro mam 40tc+0 (czyli wkraczam w 41tc) 

"
, zeby jednak sie tam cos rozkrecilo...

, ale niestety niet.
przez ten tydzien i w jakim stanie zastane mieszkanie hihiih
choć ja to jeszcze chyba sporo czasu mam 

wyglądają tak apetycznie !!
No i dzis jestem juz spokojniejsza, ale jaka mialam bolesna nocke, kregoslup i spojenie dalo sie we znaki...