|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
A ktoś wie, jak to się dodaje do odżywki? W sensie całą odżywkę się miesza z tym, czy przed każdym nałożeniem porcję (zastanawiam się, czy po zmieszaniu całości to się nie zepsuje). No i jak z proporcjami? (z tymi proporcjami, to ja zawsze pytam, bo się nie znam jeszcze za bardzo na półproduktach i wciąż nie złożyłam żadnego ciekawego zamówienia, oprócz olei, ale przymierzam się powoli ).---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() W ogóle rozlane piwo ma taki okropny zapach dla mnie... Więc nie widzę tego na włosach za bardzo. |
||
|
|
|
#2042 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak serio, są trochę bardziej błyszczące i wygładzone, ale nie ma jakiegoś spektakularnego efektu. Peeling nie podrażnił, ale też nie tarłam ani zbyt mocno, ani długo, ot tak w sam raz A że peelingi bardzo lubię (na ciało i twarz również), więc jest ok.Będzie trzeba regularnie stosować, ale zapominam, bo znam coraz więcej sposobów na piękne włosy i już przestaję je ogarniać ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Ja bym nie dodawała od razu do całości. Bo 1. nie wiadomo jak składniki będą ze sobą współpracowały w dłuższym okresie czasu, a 2. nie wiadomo jak zareagują na to włosy.Ja ostatnio nawet wypić nie za bardzo lubię, wolę coś mocniejszego Z tego co pamiętam, zapach ulotnił się bardzo szybko, ale włosy miały być bardziej podatne na układanie i puszyste, a były takie jak zawsze Chyba lepiej nałożyć coś bardziej odżywczego.
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie BARDZO unikam alkoholu w czymkolwiek na włosy, oprócz wcierek po tym, co zaserwowała mi mgiełka Radical
Takie siano, że tragedia i gdyby nie wizaz, to bym się nigdy nie dowiedziała od czego. I muszę to napisać: eve ma PIĘKNE włosy. Dla mnie tak właśnie wygląda włosowy ideał. Ale mnie włosomaniactwo nie pochłonęło jeszcze tak, żeby aż tyle rzeczy robić z włosami i w tym pewnie sęk No i druga sprawa, że połowę produktów, o których pisze, nie mam pojęcia gdzie można kupić A niecierpię zamawiać pojedynczych kosmetyków z internetu, bo za przesyłkę płaci się tyle, co za przyzwoitą maskę
|
|
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
Witam, chciałabym się przyłączyć do grona osób walczących o zdrowe i piękne włosy
Poniżej moje zdjęcie (wybaczcie tło - to moje studenckie mieszkanie ) na samym początku, po 1 olejowaniu (chociaż ja nie zauważyłam, żeby po olejku moje włosy były ładniejsze, miększe w dotyku itp... Może coś źle robię albo złego olejku używam?). Wydaje mi się, że w rzeczywistości prezentują się gorzej niż na zdjęciu.Poza tym chcę je zapuścić do długości do talii, ale zastanawiam się, czy to ma sens - jestem szczupła, mam wąską twarz, do tego moje włosy są raczej cienkie i rzadkie... Używam: balsamu do kąpieli Babydream fur Mama jako szamponu, odżywki d/s Alterra granat i aloes, odżywki b/s Joanna Naturia mak i bawełna do włosów farbowanych i olejku Alterra migdał i papaja. Włosy myję codziennie (nie suszę, śpię z mokrymi - nie chce mi się suszyć a same nie zdążają mi wyschnąć przed spaniem), olejku używam raz na tydzień. Dziś chcę sobie zrobić maskę z siemienia lnianego, czytałam że to dobrze działa na włosy ![]() Co myślicie na temat moich włosów, sensu zapuszczania takich cienkich i rzadkich włosów i rzeczy, które używam do pielęgnacji? |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
ofco - zdjęcie jest trochę nieostre, ale wydaje mi się, że masz włosy w dobrej kondycji
Do Twojej pielęgnacji dodałabym jeszcze jakąś maskę raz w tygodniu, no i może spróbuj też innych olei? Na ich efekt zazwyczaj trzeba poczekać minimum miesiąc. No i osobiście uważam, że lepiej suszyć włosy, niż spać w mokrych. One się wtedy strasznie niszczą. |
|
|
|
#2046 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja alkoholu nie unikam, ale szczerze mówiąc nie wiem, jaki ma on wpływ na moje włosy ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poradźcie mi co mam zrobić
![]() Obecnie mam jasno-brązowe włosy, po wypłukanej hennie...bardzo chciałabym mieć blond, ale wiem z jakimi konsekwencjami wiąże się farbowanie na blond Poza tym wiem, że farbowanie włosów po hennie może doprowadzić do tego, że bedą miały dziwny kolor... Obecnie mam strasznie sprawy brąz i dwie opcje - zafarbować henną khadi ciemny brąz i zapomnieć o blondzie, albo zaryzykować i zrobić blond kosztem pogorszenia kondycji. A blond chcę mieć dlatego, że mam b.jasną cerę i w brązie wyglądam trochę jak śmierć jak uważacie?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę to chyba będę musiała kupić sobie jakąś suszarkę Myślałam że zdrowiej dla włosów jest spać z mokrymi niż je suszyć..![]() A jak myślisz, czy jest sens zapuszczać te włosy? Czy są zbyt cienkie? (może po jakimś czasie trochę się zaczęszczą, na razie dopiero 3 razy olejowałam włosy, poza tym chciałabym kupić sobie Jantar, szczególnie, że mam zakola, ale widzę jest on bardzo słabo dostępny...) |
|
|
|
|
#2049 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
ale żeście naskrobały
Cytat:
Daj znać co wymyślisz z tym masłem bo ja nie wiem czy mam je w końcu kłaśc na włosy czy nie ![]() Cytat:
a tak się bałaś że nic nie da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=34 Cytat:
Cytat:
![]() Muszę sie Wam pochwalić że byłam dizś na maratonie zumby
|
|
|
#2050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ha bym hennopwała, ale wiesz trudno mi tak oceniac bo nie wiem jak wygladasz i jaki kolor(wg mnie) by ci pasował ale ogolnie to jstem za nie niszczeniem włosków farbą ![]() a co do juwenalii - to może w tym roku uda mi się iśc na koncert jaki chcę, w tamtym roku łaziłyśmy z koleżanka i szukałśm klubu w którym miał grac jakiś zespół(nawet nie pamiętam jaki chiałysmy iść na cokolwiek) a jak doszłsm to oczywiśie nie mozna było tam wejść jak sie nie miało 18 lat bez opiukuna... jakie byłsmy wkurzone.... sorry za OT
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Przy najbliższej okazji zamówię od razu 3 albo 4 butelki
![]() !
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,znalazłam aloesową pomadke do ust której nie uzywam i pytanie: czy rozgnieść ją i uzyć jako maski?
skład: Skład: Naturalnie stabilizowany miąższ Aloe vera (35,4%), wazelina, olejek jojoba, hydroksystearynian oktylu, myristynian myristylu, wosk kandelila, wosk pszczeli, wosk karnauba, oktylodimetylo PABA, alantoina, propyloparaben, substancja zapachowa. Proszę o szybką odpowiedź Edytowane przez sharron Czas edycji: 2012-03-03 o 17:32 |
|
|
|
#2053 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn ja miałam na myśli oczywiście alcohol denat. Unikam, jak ognia.Cytat:
Najlepiej do takiej karnacji pasuje chyba miodowy blond, do niego nie potrzeba rozjaśniaczy, wystarczy farba. Poza tym wiele zależy też od odcienia danego koloru. W jednym brązie możesz wyglądać super, w innym właśnie jak śmierć Ale ja się na blondach nie znam, popytaj weegirl i gdzieś jest też wątek o farbowaniu na blond. Jeżeli chodzi o rozjaśniacz, to mi by było szkoda włosków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W razie czego obciąć zawsze zdążysz ![]() Cytat:
W latach mojej młodości Nie obyło się przynajmniej bez jednego koncertu na tydzień, ja oczywiście w pierwszym rzędzie i szalałam. I oczywiście z rozpuszczonymi włosami, bo przeca po to są one! Jak teraz sobie pomyślę ile mi włosów powyrywali na tych koncertach, jak one się niszczyły... Tragedia Teraz na koncerty związuję, jak zamierzam szaleć pod sceną
|
||||||
|
|
|
#2054 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dodawalam ja do masek zarowno przed, jak i po myciu. Sprawia, ze wlosy sa bardzo gladkie i miekkie ![]() Z tym, ze zawsze mam problem, gdy probuje ja wymieszac z odzywka/maska, bo wszystko wokol jest upaćkane ![]() Nie wiem, ile odzywki nakladasz na wlosy. Ja daje dosc malo i nawet 0,5 lyzeczki spiruliny to bylo za duzo (ciezko wymieszac ja z odzywka, zeby konsystencja nie byla tepa). Poza tym spiruline mieszam tez z jogurtem i nakladam na twarz na 15-20 min
|
||
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja nienawidze takich nazw po polsku ![]() wiesz szkody ci nie zrobi, ale ja bym wolała zmieszać żel aloesowy z olejem jojoba niż to dac na włosy, ponieważ to jest wazlina, a ona jest podobna do parafin której nie lubię ;P Fub- no własnie biedne włoski na koncertch
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32696104]A ja uważam, że jest odwrotnie. Właściwie to nie wiem skąd się bierze taki pogląd, że gdy włosy równocześnie wysychają i leżą na poduszce miałoby jakoś negatywnie na nie wpływać
[/QUOTE] To już było tłumaczone wiele razy, nie chce mi się od początku pisać (sorry, zalatana jestem). W skrócie - mokry włos ocierając się o pozostałe włosy i o poduszkę, szczególnie np flanelowej pościeli, wyciera się, traci łuski, budulec i często również się łamie. Jak ktoś ma czas, może podrzuci Ci zdjęcie mikroskopowe mokrego włosa i suchego. To + proste zasady fizyki dowodzi, że włosy nie powinny być "ruszane" gdy są mokre. Latem włosy schną szybko, szczególnie na powietrzu i to jest dla nich bardzo zdrowe. Schnięcie samoczynne w mieszkaniu, o ile nie trwa to godzinami, też jest ok. Natomiast spanie, szczotkowanie, szorowanie ręcznikiem i inne takie rzeczy wobec mokrych włosów są zbrodnią.
|
|
|
|
#2058 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś wiercił się podczas snu aż tak, aby włosy miały gorzej niż podczas wyciśnięcia ich w ręcznik (wyciśnięcia, nie szarpania). A przy odpowiednim ułożeniu, z poduszką ma kontakt tylko przyskórna część włosów na potylicy/skroni. |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
a ja moge kupic spirulię w taletkach i rozdrabniać to i dodawac do masek?
|
#2060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2061 |
|
Rozeznanie
|
Hej
jestem tak daleko ,że zanim was nadrobie to minie troche czasu Ale mam pytanie do was;p czy któras z was mogłaby mi cos powiedziec o tych dwóch składach?
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na samym końcu mikroskopije ilości oleju kokosowego i protein pszenicznych
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-03-03 o 18:47 |
|
|
|
|
#2063 | ||
|
Raczkowanie
|
A poza tym pewno niestety nie będą grali zbyt dużo utworów bo Apocalyptica jest "gwiazdą wieczoru" ![]() Cytat:
Oj tam, raz się żyje i młodym też się jest tylko raz ![]() Cytat:
A w tym roku bardzo podoba mi się plan juwenaliów, w drugi dzień na pewno pojadę i zastanawiam się nad karnetem dwudniowym ![]() Również przepraszam za OT
|
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na te zakola proponuję jakąś wcierkę, jak nie możesz dostać Jantara, to spróbuj Joannę Rzępę, wodę brzozową itp. Co do olejowania, to nie zniechęcaj się, jedne widzą efekty od razu, inne po miesiącu ![]() No i to fakt, dołączyłabym jeszcze jakąś maskę nawilżającą ![]() I od razu ja mam do Ciebie pytanie, jak się spisuję ten balsam BD fur Mama jako szampon? Ostatnio o tym pisałyśmy tu na wątku, ale jeszcze żadna nie spróbowała ![]() Cytat:
Może Ci weegirl pomoże, bo ona farbuje włoski na blond farbą, a ma piękne włoski
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32696618]Ależ ja już to wszystko widziałam/czytałam na wizażu. Tyle, że to nijak się ma do moich doświadczeń. Suszenie zawsze źle wpływało na moje włosy. Teraz nawet w ogóle nie mam suszarki i moje włosy zawsze schną przez noc. Poza tym suszenie też wiąże się z 'ruszaniem' mokrych włosów, często też trzeba je miziać jakąś szczotką podczas tego procesu.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś wiercił się podczas snu aż tak, aby włosy miały gorzej niż podczas wyciśnięcia ich w ręcznik (wyciśnięcia, nie szarpania). A przy odpowiednim ułożeniu, z poduszką ma kontakt tylko przyskórna część włosów na potylicy/skroni.[/QUOTE] Moje włosy też są bardziej za spaniem w mokrych niż suszeniem ![]() Choć osobiście nie wybieram żadnej z tych opcji i myję włosy na tyle wcześnie by wyschły chociaż w połowie. |
|
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że peeling to dla skalpu bardzo fajna rzecz, tyle substancji nakładamy na skórę, że czasem przyda jej się oczyszczenie. Zaktualizowałam swoje włosy w albumie. Końcówki wciąż mi się mocno sklejają
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magdleno - masz idealne włoski
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32696618]Ależ ja już to wszystko widziałam/czytałam na wizażu. Tyle, że to nijak się ma do moich doświadczeń. Suszenie zawsze źle wpływało na moje włosy. Teraz nawet w ogóle nie mam suszarki i moje włosy zawsze schną przez noc. Poza tym suszenie też wiąże się z 'ruszaniem' mokrych włosów, często też trzeba je miziać jakąś szczotką podczas tego procesu.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś wiercił się podczas snu aż tak, aby włosy miały gorzej niż podczas wyciśnięcia ich w ręcznik (wyciśnięcia, nie szarpania). A przy odpowiednim ułożeniu, z poduszką ma kontakt tylko przyskórna część włosów na potylicy/skroni.[/QUOTE] No ale nie każdy jest w stanie spać tak, żeby nie kołtunić włosów ![]() Swoją drogą, ja mogę spać z mokrymi włosami tylko wtedy, gdy są one związane bo inaczej, rano są nie do rozczesania, do tego suche i matowe. Ja się mocno kręcę w nocy Zdecydowanie lepiej, jak myję włosy rano i daję im wyschnąć (jak mam dużo czasu) albo jak włosy wyschną przed snem. Wiadomo- każdy ma inne włosy. Dla mnie spanie z mokrymi to często przyczyna przecierania i łamania się włosów. Teraz już nie, bo takich praktyk nie stosuję, ale kiedyś... ![]() Cytat:
Włosy miodowe wymagają przede wszystkim ciepłego typu urody. Oczywiście, są osoby, które mają ciepły typ urody i jednocześnie jasną skórę, ale nie jest ona wtedy sina czy różowa, tylko np. lekko żółta czy brzoskwiniowa. A wydaje mi się, że w naszym kraju więcej osób ma chłodny typ urody. A wtedy to lepiej postawić na blond perłowy, popielaty czy mroźny. Bo mając jasną skórę o różowym odcieniu i miodowe włosy, można wyglądać jak świnka ![]() Cytat:
Boję się cokolwiek doradzić, bo eksperymenty z blondem różnie się kończą, a fryzjerzy boją się zabierać za włosy robione henną, tym bardziej, że dla nich henna to zazwyczaj wynalazki w stylu balsamu Venity... Ja bym pewnie najpierw spróbowała użyć farby rozjaśniającej (czyli takiej z poziomu 12), w wybranej tonacji (zapraszam do wątku blondynkowego, tam jest dużo cennych informacji odnośnie farb blond). Jeśli farba by ładnie złapała (czyli nieco rozjaśniła włosy), to dalej starałabym się je rozjaśniać (farbą, może już nawet nie 12., jakby kolor po pierwszym farbowaniu wyszedł jasny) aż do uzyskania wymarzonego odcienia. Ale to też zależy na jakim poziomie się ma naturalne włosy. Moje są w kolorze ciemnego blondu i ciężko się rozjaśniają, więc stosuję farby z poziomu 12 (z wodą 9%). Ale to ja bym tak zrobiła. Można by spróbować ściągania koloru (jeśli nie hennowałaś wiele razy) albo kąpieli rozjaśniającej (ja u siebie po niej niestety widziałam zniszczenia, ale nie zawsze tak jest). W każdym razie- ja bym zrobiła zdjęcia włosów a także odrostów, poszukała zdjęć wymarzonego koloru i zapytała się blond bunny, co ona o tym myśli Ja nie jestem żadnym ekspertem, napisałam Ci, co ja bym zrobiła, ale to nie oznacza wcale, że mój sposób byłby dobry Izus, dziękuję |
||
|
|
|
#2069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obawiam się, że tylko na zdjęciu, gdy są rozczesane. Strasznie się sklejają w strąki, w tej chwili po kilku godzinach w rozpuszczonych włosach wyglądają koszmarnie
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za rady |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

A ktoś wie, jak to się dodaje do odżywki? W sensie całą odżywkę się miesza z tym, czy przed każdym nałożeniem porcję (zastanawiam się, czy po zmieszaniu całości to się nie zepsuje).
).

Takie siano, że tragedia i gdyby nie wizaz, to bym się nigdy nie dowiedziała od czego.
jak uważacie? 

a tak się bałaś że nic nie da 
!