|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() No to od balkonu do prawdziwego spaceru jeden krok. Pewnie niedlugo pojedziesz z wozkiem.Ale fajnie. Zdradz co to takiego? Brzmi bardzo tajemniczo ![]() Cytat:
Kazda ciaza jest inna.Bedzie dobrze! Cytat:
Mysle,ze kazda z dziewczyn ktora podala numer nie bedzie miec nic przeciwko.Bo po to sa wlasnie te numery.A nawet jak mamusie beda mialy malo czasu,to zeby przekazac taka wiadomosc na pewno znajda chwilke. Cytat:
Oraz do kilku dziewczyn z Polski.Moj tez jest podany jakby co
|
|
#2312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdziwie się jesli się przeterminujesz |
|
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Gucia pomyslalam tak samo jak ty
ze on cos przeczuwa , ale lozeczka jeszcze nie zlozyl, powiedzial ze na 100 % za tydzien zlozy, wiec moze mam jeszcze tydzien![]() Nikki do mnie tez mozesz pisac ja jako ze masz taki termin pozwolilam sobie zspisac twoj nr
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że żadna nie bedzie miała nic przeciwko, jak się do niej napisze
Ja też spisałam numer do karolci
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie denerwuje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
to u mnie sie nie miesci jeszcze
Gosiu, Wehenkocktail to taka mieszanka, na bazie oleju rycynowego - sa rozne przepisy, np z sokiem z brzoskwin, koniakiem Ma wywolac skurcze ale jak poczytalam na niemieckich forach to hm konczylo sie najczesciej na porzadnej sraczce i tyle ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Ja wlasnie czekam az czopek glic. zacznie dzialac ... dzisiaj mialam problemy z wc i sie meczylam ... kiedys wypilam olej rycynowy i na mnie zupelnie nie podzialalo - obawiam sie ze takie srodki przeczyszczajace nie dzialaja na moj organizm... no ale czekam i zobaczymy Julka dzisiaj aktywna jak nie wiem
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny plis dla przypomnienia jak to jest z tym łykaniem herbaty z liści malin i wiesiołka? Bo chcę z tym spróbować... może to mi pomoże w łatwiejszym porodzie niż ostatni
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ale wzmozone ruchy jelit moga pobudzic macice do skurczy
Cytat:
ale ponoc jego dzialanie polega na lepszym rozwieraniu sie szyjki i szybszym jak juz sie zacznie, sam z siebie (tak samo jak liscie malin) nie przyspiesza porodu w czasie, a moze wplynac pozytywnie na jego przebieg - moze, ale nie musi, niestety sa osoby, ktorym nic to nie dalo.
|
|
|
|
#2321 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Moje pierwsze rogale w życiu..część z nutella część z nadzieniem orzechowym. Przyznam, ze podjadamy co chwile ![]() a robilam z tego przepisu http://cudawiankikuchenne.blox.pl/20...ze-jestem.html co do ubierania dziś też mnie to zirytowało..bo nie mam wielkiego brzucha,ale bardzo do przodu i ubranie skarpet jest srednio fajne. Wykrecam stope,ale to srednia przyjemnosc ![]() Cytat:
Cytat:
i KubuśsssMy dziś byliśmy na spacerze w Łazienkach i oczywiscie wszedzie rzucały sie w oczy wózki. Wiem wiem..ze to tak jak sie o czyms mysli to wszędzie sie widzi . Smialismy się , że już za niedlugo sami dołączymy do grona pchaczy wózkowych i spacerów z Maluchem. Nie mogę się doczekać.Wlasnie czekam az wyrośnie sobie ciasto na pizze i będe działać z kolacją
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero teraz
Cytat:
Ja dzisiaj byłam z tż w Poznaniu na zakupach i kupiliśmy sobie kołdrę taką dużą 200/220 i jakie piękne pościele. Mój tż zapragnął sobie kupić garnitur bo stwierdził że na chrzciny nie może być w tym co 4 lata temu. ![]() Idę Was nadrabiać |
|
|
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla mamusiek
My już się szykujemy na jutro na 9 mamy być w szpitalu, więc juz rano tu nie zajrzę, trzymajcie kciuki, jak tylko dam radę to napiszę ![]() Nie wiem czy w ogóle dziś usne, bo już tej nocy nie mogłam przestać mysleć i mało spałam
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!!
Cytrynko gratulacje i buziaki dla Ciebie i Malutkiego!! Mag jako że teraz kolej na Ciebie przyszła to trzymam kciuki za szybki i małobolesny poród Swoją drogą ciekawa jestem jak te wody uciekły,tzn że nie zauważyłaś nic...Ech same laski mamy na forum normalnie... Promieniejecie dziewczynki,co jedna to ładniejsza Ivonka cudna jest ta Twoja Ewunia, schrupać by ją można siedzę i piszczę normalnie jak na nią patrzę![]() Ech jaka dziś piekna pogoda była... Taka wiosna że ho ho. niby też wieje,ale w słoneczku to normalnie upał. Z racji tego wybrałam się na zakupy i kupiłam troszkę nasionek. I już je wsiałam nawet. Tylko się obawiam trochę,bo na poniedziałek przymrozek mówią i nie chcę żeby to wszystko szlag trafił. Niby trzymam to w takiej "szklarni",ale... Wczoraj w końcu zamówiłam staniki do karmienia lepiej późno niż wcale Zostało mi tylko spodnie jakieś dla Malucha kupić, takie coś alias śpiworek w wersji unisex ( bo dla dziewczynki mam aż 2) termometr i ceratki. Ale nie mam jakoś weny do zakupów. Za to chętnie bym cos upiekła... Jak znacie jakiś smaczny i szybki przepis na ciasto ale bez margaryny (bo zapomniałam kupić )to chętnie go przygarnęA na obiadek miałam placki ziemniaczane pisze co by Was trochę pokusić,hihihi....---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Mravka a może spróbuj tak jak ja robie,tzn podnoszę nogę jak najwyżej się da i dopiero zakładam skarpetkę
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
balbinka mnie tam placki nie skusza , chocby najlepsze
raz sie zatrułam i od tamtej pory nie jem![]() u nas dzis pomidorowa i naleśniki ![]() w ogole co ja bym teraz nie zjadła, ale doszlam do wniosku ze rozepchałam sobie żołądek siedzac w domku, nie pracujac i ciagle ruszajac buzia i teraz probuje cos z tym zrobic przetrzymuje głód i staram sie jesc tyle ile musze
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-03 o 18:43 |
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na obiadek byly fajitas - mialy byc wczoraj, ale meza zabral mnie do restauracji wiec dzisiaj nie musialam kombinowac ide popluskac sie w wannie
|
|
|
|
#2327 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
z calej sily!Dziekuje. Im starsza jestem tym bardziej to doceniam ![]() Cytat:
Jeszcze troche i nawet za duzo czasu nie bedzie,zeby cos podjadac.
|
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
Natkulec
![]() Pamiętam,że jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to u mnie pomidorowa i naleśniki to był taki poniedziałkowy zestaw Jako że naleśniki miałam wczoraj na śniadanie to jakoś nie mam ochoty na nie. Ale pomidorową nie pogardzę!! Jeszcze jak z bibolkami (jak byłam mała to tak na makaron świderki mówiłam ) jest to łoch!!A mój placek Tynka to nie taki zwykły z patelni tylko pieczony w piekarniku i posypany cukrem,pycha!!
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i czekamy na wieści
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciukasy
więc do sklikania buziaczki
|
#2331 |
|
Wtajemniczenie
|
natkulec trzymaj sie i trzymam kciuki!!! juz jutro bedziesz miec swoja dzidzie!!
do mnie tez mozna pisac ktora tylko chce ja jestem widoczna wlasciwie caly czas ale nie zawsze jestem na wizazu, bo jak wlaczam kompa rano to wylaczam przed snem, wiec wlaczony jest ciagle a ja np. jestem gdzie indziej...np. dzisiaj chyba z 4h spedzilam na ebayu i znalazlam materialy do swoich ''obrazow wyszywanek'' i ramy. i zobaczymy czy ja sie w ogole do tego nadaje![]() na kolacje zrobilam nalesniki z pieczarkami, cebulka i papryka, zjadlam tez jednego z sokiem z cytryny i cukrem (dobry) i na deser zjedlismy po jednym z dzemem i cukrem pudrem. Rybka a ja w koncu koncze Jezyk niemowlat i zwlaszcza koncowka jest ciekawa. Balbinka ja tez musze posiac troche kwiatkow,a co posialas? |
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
e dziewczyny ja juz sobie tak podogadzalam przez te kilka miesiecy
ze starczy![]() balbinka w piekarniku mówisz, to moze faktycznie bym sie skusila, bo te placki ktore osttanio jadlam byly takie rozlazle , oplywajace w tluszczu i strasznie mi bylo po nich.Nigdy nie robilam naleśników na słono w domu, musze cos wymodzic. Te z pieczarkami pewnie pyszne ![]() jadłam kiedys z szynka pokrojona w kosteczke i posypana żóltym serem i sosem pomidorowym i to wszystko zapiekane ,pycha ii ze szpinakiem i sosem tez calkiem calkiem![]() Natkulec
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-03 o 19:10 |
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Trzeba szykować się na kolejną wątkową pępkówkę
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Rozeznanie
|
Tynka ja też takich tłustych nie znoszę. A ten z pierkarnika to robię na folii aluminiowej,więc tłuszczu nie ma wcale. Jedyny minus jest taki,że ciasto przywiera od spodu. Ale jak ja to mówię, to jest do jedzenia a nie do patrzenia
![]() Monia w zasadzie z kwiatków to kupiłam tylko cebulki irysów (maja być ponoc niebieskie i żółte-zobaczymy...), kłącza dalii, coś co przypominało naszą lwią paszczę i już "urośniętę" panienki (tzn ja nie wiem jak się one nazywają,ale u mnie w domu tak na nie mama mówiła). kupiłam do tego nasionka rzodkiewki,sałaty,bazylii ,mięty, pietruszki, kolendry i czegoś tam jescze (taki szczęsciopak to był). Myślałam jeszcze o pomidorkach gruntowych,ale to pewnie dopiero po Zimnej Zośce kupię (może i zabobon ale nie chcę ryzykować). Zaaz postaram się znaleźc na necie te moje panienki i Ci je pokaże
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazłam taką stronę http://www.blizejciebie.pl/zestawy.h...FUFD3wodHSpUBQ i się zastanawiam czy opłaca się kupić te pieluszki. Mam je sprawdzone w użytkowaniu. Orientuje się któraś czy te ceny sa opłacalne??
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam kochane. Nie wiem czy jutro będę. Jakby coś się działo dam znać smskiem
|
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
http://www.google.pl/imgres?q=kwiaty...Fu5DPCw&zoom=1
heh ale ja głupia to begonia jest w życiu bym nie powiedziała... tyle że moja ma ciemne listki i białe kwiatki.
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka rogaliki miodzio
Dziekujemy za przepis, musze kiedys zrobic.---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Monia pochwal sie obrazeczkami jak zrobisz
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
z pieczarkami to robie tak: kroje pieczarki w kosteczke, cebulke w kosteczke, papryke w paseczki (kupuje mrozona wiec juz pokrojona w te paseczki
wszystko podsmazam na maselku i to wszystko - a i pieprz i sol do smaku i jako farsz do nalesnikow.---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
narazie szukam pomyslow w necie i moze w tygodniu przyjda scinki materialow i ramy ktore zamowilam moze zdaze przed porodem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

Takie piękne słoneczko było że musieliśmy jej to pokazać.

termin mam na 20.04 więc większość będzie już rozpakowanych i mało wchodzić na wizaż... więc chyba zostanie mi w razie czego poinformowanie Was dopiero jak wyjdę ze szpitala i znajdę czas....
Oraz do kilku dziewczyn z Polski.

...

wyglądają tak apetycznie !! 

i będe działać z kolacją 
Swoją drogą ciekawa jestem jak te wody uciekły,tzn że nie zauważyłaś nic...