|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
no to pogadalismy...
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, ze pamietm! oj kiedy to bylo...![]() Cytat:
odnotowane ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- buuu.... co, bronil mamy? |
||
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy bronil.. odnosilam takie wrazenie...
bo jemu nic nie przeszkadza to ja jestem wredna.. serio mam w
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie pamiętam kiedy, chyba bardzo dawno temu; dlaczego jak jest post, to bm zawsze poszła gdzieś potańczyć
[w post nie tańczę] (w karnawał też nie tańczyłam)melod_y szczegóły opisz ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
to Wasze wesele, a nie ich... |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie widze jakie NASZE. nie poznaje go czasami
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
przygadaj TŻ-owi, tak być nie może; zapytaj wprost go, cz mu w ogóle zależy, jeśli odpowiedź będzie pozytywna, to powiedz, że to Wasze wesele, a nie rodziców, nie może być tak, że oni Wam narzucają, owszem dobre rady mile widziane, ale bez przesady. Jaką wizję wesela ma TŻ?
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- od kiedy nastąpiła zmiana? co było jej przyczyną? nie patrz na teraźniejszość, ale wstecz i pomyśl dokładnie |
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka ma wizje? On nie widzi problemu. Ja widze. i ja mam powiedziec o tym jego mamie. UDUSZE GO albo odwolam to wesele.
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest jego mama, więc nie rozumiem, czemu on z nią nie porozmawia i chyba tego nie zrozumiemy obie
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta dzisiaj nie chce mi sie o tym juz gadac... moze jutro z dystansem do tego podejde.. na dodatek juz nic nie pamietam co sobie mowilismy
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Widziałam, że jak się pojawię, to będzie już nowy wątek Nie mam czasu na nic, więc niestety zaglądam na wizaż bardzo rzadko :/ W ogóle to zaczął się u mnie w rodzinie sezon urodzinowy , więc przez cały marzec i połowę kwietnia co weekend ktoś ma urodziny ..... Jutro idziemy z TŻ na dzień skupienia dla narzeczonych
|
|
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro piszesz ze na sali miejsca wystarczy, to podejdz do tego na luzie. Przyjdzie 6 dodatkowych osob, zaplacisz za nie ok. Ile od osoby za talerzyk placisz? 170-200 zl? Jak przyjda, prezent jakis przyniosa, a moze kase, wiec i tak pewno za talerzyk ci sie zwroci. I wyjdziesz na zero, czyli tak jakby ich nie bylo. Tesciowa szczesliwa, tobie to rybcia, a i z TZ nie bedziesz musiala sie urzerac
|
|
|
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam zupelnie tak samo, w poście najbardziej poszlabym sie pobawic ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
to bardzo dobre rozwiązanie, tylko jak sie tak przyzwyczai tesciowa do tego, ze Melody we wszystkim ulega, to bedzie to robic czesciej. chyba. Tak samo jak pewnie pomyslala: aaa, skoro sie zgodzila na 3 kolezanki, to zaprosze kolejne 3 i tez nie bedzie nic gadac. |
|||
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jego mama nie dosc ze o tych swoich znajomych powiedziala to jeszcze dzisiaj rano TZ powiedzial ze w sumie pasowaloby mu zaprosic jeszcze dwoch sasiadow... troche dalszych... kolejne pewnie 10 osob .. to jest lacznie prawie 4 tysiace ktore moglibysmy zainwestowac w bardziej przydatne rzeczy niz zapraszanie ludzi "bo wypada"... nie uznaje czegos takiego ![]() i serio nie zalezy mi na jakichs prezentach kopertach.. co ja mam pod kosciolem przyjmowac zyczenia i myslec ... kurcze kto ty jestes? i sie usmiechac?... wolalabym znajomych pozapraszac.. Tym bardziej ze finansowo wyrobimy sie tylko zapraszajac 130 osob.. nie bedzie nas stac na wiecej... tutaj 22, moze ja tez zaprosze sobie rodzine ok 25 osob wiec ladna 50siatka nam sie uzbiera.. pytanie skad wziasc dodatkowe 9 tysiecy?.. latwo mowic- zaprosic.. a z czego potem zaplacimy? :/ A TZ dzisiaj bardzo nie fair sie zachowal wobec mnie... i powaznie nigdy nie chcialam wesela. moglam miec cichy tylko slub... ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
no wlasnie tutaj przyklad tych sasiadow... kolejne osoby "bo wypada" no blagam was.. to chyba nasz slub. ona miala swoj. nie moja wina ze lazila gdzie popadnie na wesela. wogole ja bym tak nie mogla
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
acha i powiedzialam ze jak jej zalezy na tcyh paniach to niech sobie za nie zaplaci bo to nie nasi goscie... nie uwierzycie co on powiedzial...
ze powie jej (a raczej wczesniej mowil ze ja mam powiedziec, ale w koncu stanelo ze on to zrobi) i pozniej ODDA jej po weselu te kase za tych gosci? ![]() czaicie to???? bo ja nie
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to nie masz innego wyjscia jak delikatnie porozmawiac z tesciowa, no ale skoro twoj TZ za wszystko placi i w dodatku nie stawia sie za toba to od razu ci mowie ze ciezko bedzie. Bo jesli chociaz TZ bylby po twojej stronie to jeszcze jakos by przeszlo, a tak to bedziesz wyrodna synowa przez ktora ona nie moze zaprosic swoich kolezanek... Ja bym ci jednak radzila przespac sie z tym tematem i jeszcze raz podejsc z tym do TZ, porozmawiac na spokojnie, moze i dla niego to nie jest problem ale dla ciebie TAK i to wasze wesele wiec decyzje powinniscie podejmowac razem, i akurat nie ma tutaj zbytniego znaczenia kto placi bo skoro razem jestescie to chyba jakos sie liczy. Mieszkacie razem? |
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to rozumiem.. ale jaki my mamy obowiazek placic za takie osoby? no zaden...
|
|
#830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w ten sposób się nakręcasz tylko. Przemyśl to wszystko na spokojnie, jak emocje ci opadną podejmij decyzję czy zagryzasz zęby czy rozmawiasz z teściową... Jeszcze jest rozmowa z TŻ, ale nie wiem czy to coś jeszcze da... ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Sama mam ochotę teraz mu nagadać...
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja wciaz pamietam ze jak powiedzielismy o zareczynach jego rodzicom to jednym z pierwszych tematow bylo wlasnie " musicie zaprosic moje kolezanki bo ja na wesela ich dzieci tez bylam proszona"... bardzo niefajnie sie wtedy poczulam.. zadne "prosze", "czy moglibyscie", "miloby bylo"... tylko = musicie... Jak zaplaci- to moze jeszcze to przezyje, ale wlasnie najsmutniejsze jest to ze On tego nie widzi.. i nie widzi problemu w tym ze nie wyrobimy sie.a potem bedzie zdziwienie.. Nie wiem, chyba zawsze mial takie "bezproblemowe zycie"-> szkoda nerwow jakos bedzie... Tylko jak ma byc "jakos" skoro nie bedzie? Przeciez lepiej zaoszczedzic na mieszkanie, na zycie, na cos do domu.. Nie nie mieszkamy. planujemy wynajem po slubie i pozniej wlasny dom.
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
melod_y wdech i wydech, policz do 10 albo nie, licz do stu; uspokój swoje skołatane nerwy; dzisaj nic nie zdziałasz, tylko się nakręcasz; postaraj się nie myśleć już na ten temat; rano powinno być lepiej; jak się uspokoisz, nie będziesz nerwowa, to porozmawiaj na spokojnie
mam nadzieje, że zaśniesz |
|
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już uciekam, bo rano na zajęcia znowu Trzymajcie się cieplutko, a ty melod_y nie daj się. Dobranoc.
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, witam sie wieczornie
Przelecialam na szybko piate przez dziesiate bo znowu tyle nadrabiania ![]() Lubcia gratulacje ![]() Maruda no i dzieki Bogu wszystko sie wyjasnilo tylko niepotrzebnie tyle nerwow stracilas Melody nie zazdroszcze, ciezka sytuacja ale rozumiem Cie, bo tez sobie nie wyobrazam miec jakis obce osoby na weselu Za to nie rozumiem czemu Twoj Tz sie na to zgadza i nie widzi problemu skoro finansowo nie dacie rady
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chce aby ogarnal sie troche.. ech.... marylka ma chyba racje- musze sie z tym przespac.. w sumie mozliweze oni maja takie towarzyskie zycie, zzyta rodzine, znajomych kolezanki w pracy.. moze ja tylko tego nie rozumiem, moze ze mna faktycznie jest cos nie tak..
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smieje sie mu w twarz ze moze najlepiej kredyt na wesele zaciagnac " bo wypada" moj stan nerwowy przechodzi w smiechawke a najgorsze ze jak jak sie denrwuje to sie smieje... i dzisiaj to normalnie kabaret byl ![]() on powazny/zasmucony/zdesperowany bo nie wie co zrobic a ja mu sie smieje prosto w twarz z nerowow oczywiscie ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- licze licze
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech juz wszystko mamy podliczone. i jest na styk. ledwo na styk. Zobaczymy co jutro dzien przyniesie... dzieki dziewczyny musialam sie wygadac bo mnie juz od rana nosi
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bardzo dobrze, że się z tym prześpisz. może troszke ochłoniesz. trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli. Dobrze, że w końcu TŻ powie mamie, żeby przynajmniej zapłaciła za tych gości. Powiem Ci, że ja na początku też byłam wściekła, że mama TŻ zaprasza "swoich" gości, bo ona też była na weselu ich dzieci. Z racji tego, że to ona płaci za gości ze strony TŻ to machnęłam na to ręką. Niech jej będzie. z jednej strony to rozumiem.... gdybyśmy to my płacili - to wtedy bym się ostro postawiła. Zresztą okazało się, że dwie pary "jej gości" nie przyjdą (powody osobiste....nieciekawe) ... z resztą tych osób nie wiem co będzie. Więc dobrze, że nawet zbyt długo się tym nie przejmowałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

no to pogadalismy...
oj kiedy to bylo...
ale ostatnio w ogole nie mialam czasu 
[w post nie tańczę] (w karnawał też nie tańczyłam)

wiesz w ogole jaki to jest turkusowy kolor?