Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 09:06   #2371
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
jasne, szycie krocza też miało nie boleć ale urolog zarezerwował dla mnie najcieńszy cystoskop

Mam straszną burzę hormonalną, cały czas leże i ryczę i potrzebuje żeby ktoś porządnie przetrzepał mi za to tyłek. Tż wyznaczył mi kilka zadań na dziś żebym miała sie czymś zająć, bo już nie może jak musi mi ciągle łzy wycierać. Teściowa też się ciągle pyta co mi jest. Przez 9 miesięcy czekałam na poród i sie doczekałam i teraz co no wiadomo co, trzeba wrócić do życia i się odnaleźć w nowej roli. Trochę płacze bo jestem super szczęśliwa i wiem że lepiej już prawie być nie może. A z drugiej strony nie chce wpaść w rutynę tylko chwytać każdy dzień. A że ciężko coś chwytać leżąc zasmarkana w łóżku więc wstaje zabieram sie do pracy. Dziękuje za uwagę, pewnie niektóre z was tez czekają podobne wątpliwości.
szycia nie przerabiałam nigdy, sondę owszem. nie ściemniam tutaj, mnie nie bolało. mam nadzieję, że Ciebie też nie będzie

spokojnie, baby blues przejdzie, świat będzie piękny niech no tylko urosną truskawki może spróbuj siętroszkę wygrzać w słoneczku? mnie na deprechę pomaga piękna pogoda, leżenie w plamie światła, a jak nie ma - symboliczne 3 minuty w soalrium (śladu na skórze nie widać, pieprzyki zabezpeicozne blokerem, ale człowiek jest od razu inny)

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Niestety nie jestem w stanie nadrobic ponad 60 stron ktore wyprodukowalyscie od soboty w skrocie opis dnia mojego porodu:
W sobote 25.02.2012 około 11 pojechalam na KTG do szpitala - tak jak wtedy wam pisalam - byly minimalne skurcze a rozwarcie takie jakie mialam czyli 2.5 cm a ze nic sie nie dzialo to lekarz wypuscil mnie do domu.
Godzina 15 - Mąż podgrzewal obiad a mnie cos sie mokro zaczelo robic poszlam do wc a tam wkladka cala mokra - taka lekko zabarwiona krwia - rozowa. No i wody plodowe zaczely sie saczyc co raz bardziej wiec dopakowalam kilka rzeczy do torby szpitalnej i pojechalismy do szpitala ponownie.
I znowu USG, KTG i decyzja - rodzimy!! Zrobili mi lewatywe, wzielam jeszcze prysznic, podali mi oxytocyne, posadzili na pilce, dali troche gazu ktory na mnie nie dzialal niestety...Jak mialam pelne rozwarcie, przeszlam na lozko do porodu i akcja porodowa sie zaczela.MASAKRA te ostatnie skurcze w ktorych trzeba przec.Mialam problemy z wlasciwym oddychaniem. Nie sluchalam za bardzo poloznej kiedy mowila kiedy mam puscic powietrze, no ale dalam rade i po kilku parciach urodzilam SYNA!! potem zszywanie - bardziej mnie bolalo znieczulenie niz samo szycie. A potem spotkanie z Mężem i z synem nastepnie przewiezli mnie na sale i cala noc nie spalam bo mnie jednak krocze bolalo
To by bylo na tyle W szpitalu lezalam 5 dni - wyszlismy w czwartek bo Adaś mial zoltaczke i moje Malenstwo lezalo pod lampa. Ciezko to znioslam, poza tym mam problemy z karmieniem- Synek nie lapie od razu, mimo ze mam duzo pokarmu.
Na szczescie jestesmy juz w domu i powoli uczymy sie wszystkiego. Dokarmiam go mlekiem bo wydaje mi sie ze z piersi nie dojada. Jest sliczny, czasem grzeczny, czasem placze - jak to dziecko. Wczoraj mialam wizyte poloznej juz. Nie wiem za bardzo co moge jesc, czego nie, wiec ostroznie jadam bo nie chce zeby mial kolke Adaś.
Zaraz dodam zdjecia na maila.
GRATULUJE kolejnym rozpakowanym mamom
Powodzenia dla niedlugo rodzacych Dacie rade i tez bedziecie miec swoje Kruszynki na swiecie.
Pozdrawiam.
wow! lecę na maila
gratuluję, podziwiam i trzymam kciuki za te pierońskie szwy.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
sliczny

Dziewczyny bo żadna mi nie odpisała czyli chyba nie będę miała do kogo napisać eska termin mam na 20.04 więc większość będzie już rozpakowanych i mało wchodzić na wizaż... więc chyba zostanie mi w razie czego poinformowanie Was dopiero jak wyjdę ze szpitala i znajdę czas....

co prawda mam termin na 16-26 ( co z terminowości wyjdzie, to już inna piosenka) ale zawsze możesz pisać (zreszta wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz pisać do kazdej dziewczyny, ktora numer podala na maila do wiadomosci publicznej) w razie czego przesle dalej albo wydam mezowi nakaz postowania na wizazu
Stary 2012-03-04, 09:09   #2372
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość

jakoś od dwóch dni niechce mi się jeść!!
dziś mam termin jak nie urodzę to jutro na 8 rano jadę na wywołanie. Boją się że łożysko jest nieodpowiednie dla mojego skarba;/
Nogi mnie też bolą, opuchły chyba bo sa jak kamienie-ciężkie!
Ja spakowałam tylko ciepłe skarpety bo pod koniec zimno w stopy, szlafrok, 3 koszule, kapcie oraz kosmetyki. Tutaj reszte jak podpaski, pieluszki mają na miejscu.

hehehe a pomogło chociaż!?
a nie wiem bo nie zdążyłam go zjeść
to ty jako następna jutro bedziesz tuliła swojego maluszka, super
Stary 2012-03-04, 09:13   #2373
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a nie wiem bo nie zdążyłam go zjeść
to ty jako następna jutro bedziesz tuliła swojego maluszka, super
wczoraj byla koleżanka która zajmue sie tarotem i mówiła co wychodzi z daty ur i o dziwo co mówiła - pasowało wszystko do nas haha nie wieżę w te bzdurki ale miło było. Wyszła że jakbym ur dziś to dziecko będzie z char do mnie podobne a na pewno taka sama liczba jak moja, a jutro to do męża haha:haha ha:będzie czortem jak trza!!

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:23   #2374
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien Dobry Dziewczynki,

snilo mi sie dzis ze wody odeszly, poczatkowo myslalam ze mi (bo uslyszalam plum....i az sprawdzilam, ale to ktorejs z Was, ale nie pamietam ktorej.

Moja corcia jakas spokojniesza o wiele od wczoraj rano, az sie troche zmarwtilam, Tz powiedzial ze mozemy jechac do szpitala jak chce. ale wrocilam do lozka, bo w nocy bolalo mnie gardlo (jak sie wyleczylam po poprzednim przeziebieniu, to chyba znow sie zarazilam od Tz), i zaczelam maltretowac brzuchol i sie spioch obudzil i od razu dostala czkawki chwilke sie poruszala i znow chyba poszla spac.
a Ivorek chyba tez sie szykuje aby jechac na porod bo kladzie sie bardzo czesto przy walizce do szpitala albo kladzie na niej pysk

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-03-04 o 09:25
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:27   #2375
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dzien Dobry Dziewczynki,

snilo mi sie dzis ze wody odeszly, poczatkowo myslalam ze mi (bo uslyszalam plum....i az sprawdzilam, ale to ktorejs z Was, ale nie pamietam ktorej.

Moja corcia jakas spokojniesza o wiele od wczoraj rano, az sie troche zmarwtilam, Tz powiedzial ze mozemy jechac do szpitala jak chce. ale wrocilam do lozka, bo w nocy bolalo mnie gardlo (jak sie wyleczylam po poprzednim przeziebieniu, to chyba znow sie zarazilam od Tz), i zaczelam maltretowac brzuchol i sie spioch obudzil i od razu dostala czkawki chwilke sie poruszala i znow chyba poszla spac.
a Ivorek chyba tez sie szykuje aby jechac na porod bo kladzie sie bardzo czesto przy walizce do szpitala albo kladzie na niej pysk
też się dziś z bólem gardła obudziłam mrozy minęły i teraz się znów zaczną wszystkie choróbstwa, nie chce być chora i osłabiona i rodzić w takim stanie
Stary 2012-03-04, 09:40   #2376
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
też się dziś z bólem gardła obudziłam mrozy minęły i teraz się znów zaczną wszystkie choróbstwa, nie chce być chora i osłabiona i rodzić w takim stanie
Tz zaczal wlasnie dzis brac antybiotyk ktory zawsze jemu pomaga (sumamed), no ja niestety musze sie leczyc domowymi sposobami, slabo spalam w nocy, bo budzilam sie i mierzylam temperature, bralam strepsils, poszlam i wypilam lyzke syropu z cebuli.
czytalam gdzies ze suchosc w gardle (suche powietrze)tez powoduje rozwoj bakterii.

aalegna szybkiego porwrotu do zdrowka, aby dobrze sie rodzilo

Stary 2012-03-04, 09:42   #2377
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Widze, ze sny mamy coraz ciekawsze
Mnie dzis o 2 w nocy obudzilo pobolewanie podbrzusza jak na @, ale potem przechodzilo, potem znow mnie budzil bol, ale lekki, nieregularny i nie mialo to sensu.
Teraz tez troche pobolewa ale prawie przeszedl wiec pewnie to jakies przepowiadacze.

aalegna u mnie na oddziale operuje sie wlasnie tez zespol cieśni nadgarstka lub cieśni łokciowej.
Trzeba by to przypilnowac po porodzie, jak bedzie dalej dretwienie to trzeba dzialac. To prawda, ze teraz sie moze uaktywnic, bo tak jak ja ogolnie mam problem z bolem rwy kulszowej, tak w ciazy sie to bardzo nasiliło.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:45   #2378
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca a mam pytanko do ciebie bo widzialam że pisałaś o tym puchnięciu dłoni i drętwieniu rąk, powiedz mi obydwie ręce ci dokuczają? Bo mi bardziej prawa, jak się budze to nawet palcy nie moge zgiąć i strasznie mnie nadgarstek boli widziałam w gazecie wczoraj dokładnie w świecie kobiety artykuł o zespole cieśni nadgarstka i że on też w ciąży się uaktywnia właśnie przez hormony i tak jak pisałaś zatrzymanie wody w organizmie. U mnie by to pasowało bo cały dzień w pracy na kompie pracuje i czasami się skarżyłam na bóle nadgarstka ale nie takie mocne jak teraz
raz jedna boli mocniej, raz druga boli mocniej a dziś obie dały mi do wiwatu Nie wiem jak leżeć i co robić w ciągu dnia... niby wit. b6 i magnez mają pomóc, ale to nic nie daje.
Ręce bolą już w ciągu dnia, ale to jeszcze da się przeżyć.
mrowienie i drętwienie dłoni dałoby mi się jeszcze znieść, ale odczuwam okropny ból w łokciach, jakby ktoś naciskał mi na ten nerw między koścmi. Okropne to jest!

Uśmiałam się dziś rano z męża, bo wstał i mówi, że bolą go ręce, taki odrętwiały jest i w ogóle.. a ja już od dobrej godziny męczyłam się z tym bólem i nie mogłam spać... ale on jest taaaaaki biedny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:49   #2379
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Oj bidulko.
Mogly to byc skurcze.
Zaczynasz 35 tc,to az tak malo nie jest.Zobacz chocby u nas na watku dziewczyny rodzily w 35-36 tc.
Oby sie uspokoilo i nie stresowalo cie.
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Biedactwo....
Moze to takie bole i skurcze przepowiadacze...
No fakt Gizmiątko urodziła na przełomie 35/36t, a ania20m w 36t3d. Więc wszystko jest możliwe.
U mnie skończyło się tylko na wczorajszych bólach, jak położyłam się spać to przeszło. We wtorek mam wizytę to powiem lekarzowi o tym.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wlasnie przeczytalam wiadomosc od bliskiej kolezanki,ze jest w ciazy
Ale fajne sa takie wiadomosci
Gratulacje dla koleżanki

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

co prawda mam termin na 16-26 ( co z terminowości wyjdzie, to już inna piosenka) ale zawsze możesz pisać (zreszta wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz pisać do kazdej dziewczyny, ktora numer podala na maila do wiadomosci publicznej) w razie czego przesle dalej albo wydam mezowi nakaz postowania na wizazu

OK dzięki

Słyszałyście o tej katastrofie ?? zderzenie dwóch pociągów w Szczekocinie. Szkoda tych ludzi co zginęli tych co walczą o zycie , w ogóle wszystkich co jechali tymi pociągami
Stary 2012-03-04, 09:54   #2380
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Nikii ciesze sie, ze juz lepiej sie czujesz
Wlasnie czytam o tej katastrofie...cos strasznego.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:57   #2381
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
No fakt Gizmiątko urodziła na przełomie 35/36t, a ania20m w 36t3d. Więc wszystko jest możliwe.
U mnie skończyło się tylko na wczorajszych bólach, jak położyłam się spać to przeszło. We wtorek mam wizytę to powiem lekarzowi o tym.

Gratulacje dla koleżanki

OK dzięki

Słyszałyście o tej katastrofie ?? zderzenie dwóch pociągów w Szczekocinie. Szkoda tych ludzi co zginęli tych co walczą o zycie , w ogóle wszystkich co jechali tymi pociągami
tak - ja dzis rano uslyszalam w radio i od razu Tz wszedl na wp.pl
straszne, wspolczuje tym wszystkim ludziom
jeden z pociagow jechal pod prad!!

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-03-04 o 09:58
Stary 2012-03-04, 09:58   #2382
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Nikii ciesze sie, ze juz lepiej sie czujesz
Wlasnie czytam o tej katastrofie...cos strasznego.
Aguśka, ale była większa katastrofa...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastr...t%C5%82oczynem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-04, 10:00   #2383
Nikii89
Zakorzenienie

Aguśka właśnie przeczytałam że w nocy też Cię jakiś ból dopadł. Jak się dziś czujesz?

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Aguśka, ale była większa katastrofa...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastr...t%C5%82oczynem
no mówili w TV że ostatnio taka katastrofa wydarzyła się 22lata temu
Stary 2012-03-04, 10:05   #2384
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikii89 Pokaż wiadomość
aguśka właśnie przeczytałam że w nocy też cię jakiś ból dopadł. Jak się dziś czujesz?

---------- dopisano o 10:00 ---------- poprzedni post napisano o 09:58 ----------

no mówili w tv że ostatnio taka katastrofa wydarzyła się 22lata temu
32

Wiesz, jakby nie patrzeć, to niedaleko mnie i wstyd byłoby nie wiedzieć o tym, zwłaszcza, że dwa lata temu dość głośno mówili o 30. rocznicy katastrofy... Mówili jak ciężko było zorganizować pomoc i w ogóle, bo miejsce niedostępne, bo sprzętu raczej brak...
Wiadomo, przykro się robi jak słyszy się o takich strasznych rzeczach...

Ale! Dzisiaj na świat przychodzi kolejne maleństwo!!!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-03-04 o 10:07
Stary 2012-03-04, 10:08   #2385
qsloncu
Wtajemniczenie

okropne z ta katastrofą

Stary 2012-03-04, 10:10   #2386
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
oglądam właśnie (wczoraj miałam najazd znajomych, więc mnie ominęło...)
i wiecie co? nie dziwi mnie to. tory na śląsku są pokrzywione od szkód górniczych, a pkp zamiast remontować, robi ograniczenia prędkości. skoro tak dbają o podstawy, co się dziwić, że do zderzenia doszło...
no ale z drugiej strony czym jeździć? przed ciążą jeździłam busami, ale nie dość, że się w nich podskakuje jak na rodeo, to zazwyczaj na stojąco, a kierowcy jadą, wydają resztę, palą papierocha i gadają przez komórkę/cb radio naraz.
autobusów coraz mniej. benzyna coraz droższa...

aaa, szkoda gadać o przyczynach. świeczucha dla ofiar[*] i mam nadzięję, że ktoś wyciągnie z tego wnioski.
Stary 2012-03-04, 10:11   #2387
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
32

Wiesz, jakby nie patrzeć, to niedaleko mnie i wstyd byłoby nie wiedzieć o tym, zwłaszcza, że dwa lata temu dość głośno mówili o 30. rocznicy katastrofy... Mówili jak ciężko było zorganizować pomoc i w ogóle, bo miejsce niedostępne, bo sprzętu raczej brak...
Wiadomo, przykro się robi jak słyszy się o takich strasznych rzeczach...

Ale! Dzisiaj na świat przychodzi kolejne maleństwo!!!
no 32 mój błąd
Stary 2012-03-04, 10:12   #2388
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
ale mąż w ciąży nie jest i kupić może
chyba, że pytają dla kogo, po co i tak dalej

co do torby, ja mam większość rzeczy przygotowanych na fotelu.
Nie wiem ile wziąć wkładek laktacyjnych a pampersy kupię małą paczkę do szpitala. Wygodniej chyba.
Zostały mi do dokupienia wkłady poporodowe, tylko teraz powiedzcie mi jakie najlepiej? Mam kilka par zwykłych bawełnianych majtek, kupię może kilka tych jednorazowych poporodowych.

Malutka wypycha mi kolanka albo stópki

w szpitali nam powiedzieli żeby 2 paczki podkładów poporodowych wziąć ze sobą, ja kupiłam belli tam jest chyba 10 szt w paczce, ew. mąż mi dowiezie jak zacznie braknąć, bo kupionych mam 4 paczki
wkładek laktacyjnych wzięłam chyba z10 szt. johson&johson + jakiś inne co w reklamówkach dostałam
Stary 2012-03-04, 10:14   #2389
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
w szpitali nam powiedzieli żeby 2 paczki podkładów poporodowych wziąć ze sobą, ja kupiłam belli tam jest chyba 10 szt w paczce, ew. mąż mi dowiezie jak zacznie braknąć, bo kupionych mam 4 paczki
wkładek laktacyjnych wzięłam chyba z10 szt. johson&johson + jakiś inne co w reklamówkach dostałam
w razie czego apteki są, nawet w szpitalu jest apteka więc zawsze może mi ktoś dokupić jak wezmę za mało
ja mam wkładki Avent. Brałam te, co było dużo i tanio

Pieprzony ból w łokciach :sciana: W środę lekarz pewnie mi powie, że mam się nie martwić, bo po porodzie minie...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-03-04 o 10:16
Stary 2012-03-04, 10:16   #2390
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien Dobry Dziewczynki,

moje psy też pilnują toreb szpitalnych + kilka razy w nocy mam przez nie robioną kontrolę czy wszystko u mnie ok
Stary 2012-03-04, 10:19   #2391
qsloncu
Wtajemniczenie

A puchna wam nogi??

Stary 2012-03-04, 10:19   #2392
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A puchna wam nogi??
trochę
i stopy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-04, 10:22   #2393
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
moje psy też pilnują toreb szpitalnych + kilka razy w nocy mam przez nie robioną kontrolę czy wszystko u mnie ok
kochane psiaki moj spi w oddzielnym pokoju w nocy (takim calym - tzn 3 sciany sa szklane) i nie ma w nocy wstepu do domu (hmmm tzn ten pokoj to wlicza sie do domu tak naprawde), ale dzis przy sniadaniu to przy torbie mial dyzur, nawet za bardzo nie siedzial z nami przy stole, torba byla wazniejsza

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-03-04 o 10:39
Stary 2012-03-04, 10:25   #2394
qsloncu
Wtajemniczenie

Mam nadzieję ze po porodzie to minie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
kochane psiaki moj spi w oddzielnym pokoju w nocy (takim calym - tzn 3 sciany sa szklane) i nie ma w nocy wstepu do domu (hmmm tzn ten pokoj to wlicza sie do domu tak naprawde), ale dzis przy sniadaniu to przy torbie mial dyzur, nawet za bardzo nie siedzial z nami przy stole, torba byla wazniejsza
Też chcę pieska!! ale musimy poczekać z rok. Wtedy kupujemy westa i great dana

Stary 2012-03-04, 10:29   #2395
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
w razie czego apteki są, nawet w szpitalu jest apteka więc zawsze może mi ktoś dokupić jak wezmę za mało
ja mam wkładki Avent. Brałam te, co było dużo i tanio

Pieprzony ból w łokciach :sciana: W środę lekarz pewnie mi powie, że mam się nie martwić, bo po porodzie minie...

swojemu mężowi oszczędziłam takich zakupów na początek, bo i tak pewnie będzie zakręcony jak faworek, a tak ma już rozpiskę co na której półce w szafie się znajduje więc powinien sobie poradzić
a i zrobiłam mu prezentację uświadamiającą co jest co

współczuje Ci, mnie wczoraj spojenie prawie cały dzień bolało, nie wiedziałam jak usiąść, położyć się... a już samo przejście z pokoju do kibelka to była masakra
a dziś o 6 ramo obudził mnie ból odkrzyżowy, trochę mnie pomęczył... i niedawno miałam powtórkę z rozrywki
na szczęście dziś spojenie (odpukać) nie boli

Cytat:

dyżur przy torbie ważna rzecz

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-03-04 o 10:30
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:29   #2396
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
swojemu mężowi oszczędziłam takich zakupów na początek, bo i tak pewnie będzie zakręcony jak faworek, a tak ma już rozpiskę co na której półce w szafie się znajduje więc powinien sobie poradzić
Ja mojemu mówię dokładnie "kup to i to, wygląda tak i tak, pani w aptece powinna ci pomóc". Większe problemy ma jak wysyłam go po zakupy spożywcze

a moja szyjka chyba się mocno skraca, bo jakiś tydzień temu ją czułam wczoraj już nie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-04, 10:29   #2397
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
A puchna wam nogi??
czasem trochę stopy i kostki... no i dłonie
Stary 2012-03-04, 10:30   #2398
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
trochę
i stopy.
mnie też, łydki i stopy. codziennie molestuję męża o masażyk stóp, i jest to wręcz orgazmiczne przeżycie.
Stary 2012-03-04, 10:30   #2399
tynka88
Zadomowienie

hej
Nowaken MoniaHan pisała ze zrobiła nalesniki z pieczarkami, papryka i cebulka śmiem twierdzic ze musza byc dobre

Ona optymizmem powiało w koncu , super Jaki ma slodki dziubeczek Adas)

mój TZ tez dzis z bolem gardła, mycie okien mu chyba wychodzi.

ja narazie nie puchne, ale bardzo wam wspolczuje, nieraz chodzilam cala od stop do glowy po oczy i usta spuchnieta z alergia, podobno pomaga kapiel w krochmalu, ale nie probowalam.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:30   #2400
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:

współczuje Ci, mnie wczoraj spojenie prawie cały dzień bolało, nie wiedziałam jak usiąść, położyć się... a już samo przejście z pokoju do kibelka to była masakra
a dziś o 6 ramo obudził mnie ból odkrzyżowy, trochę mnie pomęczył... i niedawno miałam powtórkę z rozrywki
na szczęście dziś spojenie (odpukać) nie boli

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

dyżur przy torbie ważna rzecz
to może już rodzić będziesz? u mnie bule zaczęły się niewinnie od bulu coś jakby przy kości ogonowej. wieczorem rodziłam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości