|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() ![]() spokojnie, baby blues przejdzie, świat będzie piękny niech no tylko urosną truskawki może spróbuj siętroszkę wygrzać w słoneczku? mnie na deprechę pomaga piękna pogoda, leżenie w plamie światła, a jak nie ma - symboliczne 3 minuty w soalrium (śladu na skórze nie widać, pieprzyki zabezpeicozne blokerem, ale człowiek jest od razu inny)Cytat:
![]() gratuluję, podziwiam i trzymam kciuki za te pierońskie szwy. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
co prawda mam termin na 16-26 ( co z terminowości wyjdzie, to już inna piosenka) ale zawsze możesz pisać (zreszta wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz pisać do kazdej dziewczyny, ktora numer podala na maila do wiadomosci publicznej) w razie czego przesle dalej albo wydam mezowi nakaz postowania na wizazu
|
|||
|
|
|
#2372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
to ty jako następna jutro bedziesz tuliła swojego maluszka, super
|
|
#2373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj byla koleżanka która zajmue sie tarotem i mówiła co wychodzi z daty ur i o dziwo co mówiła - pasowało wszystko do nas haha nie wieżę w te bzdurki ale miło było. Wyszła że jakbym ur dziś to dziecko będzie z char do mnie podobne a na pewno taka sama liczba jak moja, a jutro to do męża haha |
|
|
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry Dziewczynki,
snilo mi sie dzis ze wody odeszly, poczatkowo myslalam ze mi (bo uslyszalam plum....i az sprawdzilam , ale to ktorejs z Was, ale nie pamietam ktorej. Moja corcia jakas spokojniesza o wiele od wczoraj rano, az sie troche zmarwtilam, Tz powiedzial ze mozemy jechac do szpitala jak chce. ale wrocilam do lozka, bo w nocy bolalo mnie gardlo (jak sie wyleczylam po poprzednim przeziebieniu, to chyba znow sie zarazilam od Tz), i zaczelam maltretowac brzuchol i sie spioch obudzil i od razu dostala czkawki chwilke sie poruszala i znow chyba poszla spac. a Ivorek chyba tez sie szykuje aby jechac na porod bo kladzie sie bardzo czesto przy walizce do szpitala albo kladzie na niej pysk
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-04 o 09:25 |
|
|
|
#2375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czytalam gdzies ze suchosc w gardle (suche powietrze)tez powoduje rozwoj bakterii. aalegna szybkiego porwrotu do zdrowka, aby dobrze sie rodzilo |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Widze, ze sny mamy coraz ciekawsze ![]() Mnie dzis o 2 w nocy obudzilo pobolewanie podbrzusza jak na @, ale potem przechodzilo, potem znow mnie budzil bol, ale lekki, nieregularny i nie mialo to sensu. ![]() Teraz tez troche pobolewa ale prawie przeszedl wiec pewnie to jakies przepowiadacze. aalegna u mnie na oddziale operuje sie wlasnie tez zespol cieśni nadgarstka lub cieśni łokciowej. Trzeba by to przypilnowac po porodzie, jak bedzie dalej dretwienie to trzeba dzialac. To prawda, ze teraz sie moze uaktywnic, bo tak jak ja ogolnie mam problem z bolem rwy kulszowej, tak w ciazy sie to bardzo nasiliło.
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ręce bolą już w ciągu dnia, ale to jeszcze da się przeżyć. mrowienie i drętwienie dłoni dałoby mi się jeszcze znieść, ale odczuwam okropny ból w łokciach, jakby ktoś naciskał mi na ten nerw między koścmi. Okropne to jest! Uśmiałam się dziś rano z męża, bo wstał i mówi, że bolą go ręce, taki odrętwiały jest i w ogóle.. a ja już od dobrej godziny męczyłam się z tym bólem i nie mogłam spać... ale on jest taaaaaki biedny.
|
|
#2379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie skończyło się tylko na wczorajszych bólach, jak położyłam się spać to przeszło. We wtorek mam wizytę to powiem lekarzowi o tym. Cytat:
![]() Cytat:
OK dziękiSłyszałyście o tej katastrofie ?? zderzenie dwóch pociągów w Szczekocinie. Szkoda tych ludzi co zginęli tych co walczą o zycie , w ogóle wszystkich co jechali tymi pociągami
|
|||
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii ciesze sie, ze juz lepiej sie czujesz
![]() Wlasnie czytam o tej katastrofie...cos strasznego.
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
straszne, wspolczuje tym wszystkim ludziom ![]() jeden z pociagow jechal pod prad!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-04 o 09:58 |
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastr...t%C5%82oczynem
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka właśnie przeczytałam że w nocy też Cię jakiś ból dopadł. Jak się dziś czujesz?
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, jakby nie patrzeć, to niedaleko mnie i wstyd byłoby nie wiedzieć o tym, zwłaszcza, że dwa lata temu dość głośno mówili o 30. rocznicy katastrofy... Mówili jak ciężko było zorganizować pomoc i w ogóle, bo miejsce niedostępne, bo sprzętu raczej brak... Wiadomo, przykro się robi jak słyszy się o takich strasznych rzeczach... Ale! Dzisiaj na świat przychodzi kolejne maleństwo!!!
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-03-04 o 10:07 |
|
|
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
okropne z ta katastrofą
|
|
|
|
#2386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wiecie co? nie dziwi mnie to. tory na śląsku są pokrzywione od szkód górniczych, a pkp zamiast remontować, robi ograniczenia prędkości. skoro tak dbają o podstawy, co się dziwić, że do zderzenia doszło... no ale z drugiej strony czym jeździć? przed ciążą jeździłam busami, ale nie dość, że się w nich podskakuje jak na rodeo, to zazwyczaj na stojąco, a kierowcy jadą, wydają resztę, palą papierocha i gadają przez komórkę/cb radio naraz. autobusów coraz mniej. benzyna coraz droższa... aaa, szkoda gadać o przyczynach. świeczucha dla ofiar[*] i mam nadzięję, że ktoś wyciągnie z tego wnioski. |
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitali nam powiedzieli żeby 2 paczki podkładów poporodowych wziąć ze sobą, ja kupiłam belli tam jest chyba 10 szt w paczce, ew. mąż mi dowiezie jak zacznie braknąć, bo kupionych mam 4 paczki wkładek laktacyjnych wzięłam chyba z10 szt. johson&johson + jakiś inne co w reklamówkach dostałam |
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam wkładki Avent. Brałam te, co było dużo i tanio Pieprzony ból w łokciach :sciana: W środę lekarz pewnie mi powie, że mam się nie martwić, bo po porodzie minie...
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-03-04 o 10:16 |
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje psy też pilnują toreb szpitalnych + kilka razy w nocy mam przez nie robioną kontrolę czy wszystko u mnie ok
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
A puchna wam nogi??
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochane psiaki moj spi w oddzielnym pokoju w nocy (takim calym - tzn 3 sciany sa szklane) i nie ma w nocy wstepu do domu (hmmm tzn ten pokoj to wlicza sie do domu tak naprawde), ale dzis przy sniadaniu to przy torbie mial dyzur, nawet za bardzo nie siedzial z nami przy stole, torba byla wazniejsza
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-04 o 10:39 |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję ze po porodzie to minie
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swojemu mężowi oszczędziłam takich zakupów na początek, bo i tak pewnie będzie zakręcony jak faworek, a tak ma już rozpiskę co na której półce w szafie się znajduje więc powinien sobie poradzić ![]() a i zrobiłam mu prezentację uświadamiającą co jest co współczuje Ci, mnie wczoraj spojenie prawie cały dzień bolało, nie wiedziałam jak usiąść, położyć się... a już samo przejście z pokoju do kibelka to była masakra a dziś o 6 ramo obudził mnie ból odkrzyżowy, trochę mnie pomęczył... i niedawno miałam powtórkę z rozrywki na szczęście dziś spojenie (odpukać) nie boli Cytat:
dyżur przy torbie ważna rzecz
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-03-04 o 10:30 |
||
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moja szyjka chyba się mocno skraca, bo jakiś tydzień temu ją czułam wczoraj już nie
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
mnie też, łydki i stopy. codziennie molestuję męża o masażyk stóp, i jest to wręcz orgazmiczne przeżycie.
|
|
|
|
#2399 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Nowaken MoniaHan pisała ze zrobiła nalesniki z pieczarkami, papryka i cebulka śmiem twierdzic ze musza byc dobre![]() Ona optymizmem powiało w koncu , super )mój TZ tez dzis z bolem gardła, mycie okien mu chyba wychodzi. ja narazie nie puchne, ale bardzo wam wspolczuje, nieraz chodzilam cala od stop do glowy po oczy i usta spuchnieta z alergia, podobno pomaga kapiel w krochmalu, ale nie probowalam.
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

ale urolog zarezerwował dla mnie najcieńszy cystoskop
no wiadomo co, trzeba wrócić do życia i się odnaleźć w nowej roli. Trochę płacze bo jestem super szczęśliwa i wiem że lepiej już prawie być nie może. A z drugiej strony nie chce wpaść w rutynę tylko chwytać każdy dzień. A że ciężko coś chwytać leżąc zasmarkana w łóżku więc wstaje zabieram sie do pracy. Dziękuje za uwagę, pewnie niektóre z was tez czekają podobne wątpliwości.

może spróbuj siętroszkę wygrzać w słoneczku? mnie na deprechę pomaga piękna pogoda, leżenie w plamie światła, a jak nie ma - symboliczne 3 minuty w soalrium (śladu na skórze nie widać, pieprzyki zabezpeicozne blokerem, ale człowiek jest od razu inny)

widziałam w gazecie wczoraj dokładnie w świecie kobiety artykuł o zespole cieśni nadgarstka i że on też w ciąży się uaktywnia właśnie przez hormony i tak jak pisałaś zatrzymanie wody w organizmie. U mnie by to pasowało bo cały dzień w pracy na kompie pracuje i czasami się skarżyłam na bóle nadgarstka ale nie takie mocne jak teraz