|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Hej Dziewczyny. Niestety nie jestem w stanie nadrobic ponad 60 stron ktore wyprodukowalyscie od soboty
W sobote 25.02.2012 około 11 pojechalam na KTG do szpitala - tak jak wtedy wam pisalam - byly minimalne skurcze a rozwarcie takie jakie mialam czyli 2.5 cm a ze nic sie nie dzialo to lekarz wypuscil mnie do domu. Godzina 15 - Mąż podgrzewal obiad a mnie cos sie mokro zaczelo robic poszlam do wc a tam wkladka cala mokra - taka lekko zabarwiona krwia - rozowa. No i wody plodowe zaczely sie saczyc co raz bardziejI znowu USG, KTG i decyzja - rodzimy!! Zrobili mi lewatywe, wzielam jeszcze prysznic, podali mi oxytocyne, posadzili na pilce, dali troche gazu ktory na mnie nie dzialal niestety...Jak mialam pelne rozwarcie, przeszlam na lozko do porodu i akcja porodowa sie zaczela.MASAKRA te ostatnie skurcze w ktorych trzeba przec.Mialam problemy z wlasciwym oddychaniem. Nie sluchalam za bardzo poloznej kiedy mowila kiedy mam puscic powietrze, no ale dalam rade i po kilku parciach urodzilam SYNA!! ![]() To by bylo na tyle W szpitalu lezalam 5 dni - wyszlismy w czwartek bo Adaś mial zoltaczke i moje Malenstwo lezalo pod lampa. Ciezko to znioslam, poza tym mam problemy z karmieniem- Synek nie lapie od razu, mimo ze mam duzo pokarmu.Na szczescie jestesmy juz w domu i powoli uczymy sie wszystkiego. Dokarmiam go mlekiem bo wydaje mi sie ze z piersi nie dojada. Jest sliczny, czasem grzeczny, czasem placze - jak to dziecko. Wczoraj mialam wizyte poloznej juz. Nie wiem za bardzo co moge jesc, czego nie, wiec ostroznie jadam bo nie chce zeby mial kolke Adaś. Zaraz dodam zdjecia na maila. GRATULUJE kolejnym rozpakowanym mamom ![]() Powodzenia dla niedlugo rodzacych Dacie rade i tez bedziecie miec swoje Kruszynki na swiecie.Pozdrawiam.
|
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
bo ja to tylko na słodko robię nalesniki mieszam biały ser półtłusty przepuszczony przez praskę albo poduszony widelcem z żółtkiem z cukrem waniliowym i ze zwykłym cukrem. Ale muszę ten Twój pomysł przetestować ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od teściów i oczywiście.. umieram z przejedzenia..
![]() Cytat:
Kolejny Maluszek się szykuje!![]() Ona jeszcze raz gratulacje! Fajnie że napisałaś!![]() rybka ślicznie urządziłaś pokoik! Natkulec trzymam kciuki!!! ))Idę odpocząc, zmęczyłam się tym jedzeniem..
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ze Syn jest Leniuszek bo nie chce gleboko zlapac tylko plytko ale kupilam oslonki silikonowe na brodawki i juz tego problemu nie ma.
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz wielkie gratulacje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona super ze napisalas co u Ciebie, dzieki za relacje z porodu!!
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj syn przez to, ze przedluzala mu sie zoltaczka fizjologiczna, tez byl leniuszkiem i nie chcial sie do jedzonka obudzic. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- nowaken slyszalas o "zgryzawkach po drugim porodzie?
|
|
#2348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, ze znalazlas czas aby sie podzielic wrazeniami. Pisz jak najczesciej ![]() emigra, Mravka i lena_mi dziekuje Natkulec, trzymam kciuki, Powodzenia! |
||||
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
już wiem co jest przyczyną tych mrowień i drętwień w dłoniach
Chociaż nie wiem czy powinnam się cieszyć zatrzymująca się w organizmie woda - zatrzymuje się w torebkach stawowych i powoduje ucisk na nerwy. Powinien pomóc magnez i wit. B6 całe szczęście środa niedaleko
|
#2350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za wszystkie kciuki - na razie dalej cisza... skurcze są co ok 6 min ale bardzo spokojne - tzn. skali na ktg brakuje ale nie bolą mnie, więc na razie czekamy ![]() co do cytatów - no cóż dziewczyny ja mam generalnie małowodzie AFI na poziomie 6 miałam (teraz wód zostało na poziomie 2), więc po prostu tych wód było dosyć mało i jak troszkę powoli się sączyło to mogłam nawet nie zauważyć.. tym bardziej, że dostałam profilaktycznie na wyczyszczenie pochwy od gina globulki (na grzybka i bakterie) i przez to miałam taką grudziastą lub żółtą wydzielinę w zależności od tablety i zmieniałam bardzo często wkładki czopa pewnie też nie ujrzę bo może już odszedł, a ja wzięłam to za żółtą wydzielinę po tablecie ![]() raz nawet zastanawiałam się czy mi wody nie odchodzą bo miałam mokrą wkładkę, ale jak zmieniłam to kolejna była sucha, więc uznałam, że to nie to ![]() 3mam kciuki za natkulec - raczej będziesz kolejną wątkową mamusią a ja ustawiam się w kolejce
|
||
|
|
|
#2351 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak przywiezlismy z Ikei lozeczko, przewilak, i komode i zlozylismy to przez dobre 2 tygodnie czulam zapach sklejki Super wam se wycieczka udala! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jutro zaczynam 36 tydzien i z tej okazji spakowalam torbe. Jeszcze mi zostalo duzo drobiazgow do dopakowania ale ogolny zarys juz jest '?. Z dwie godziny mi zeszly na podobne dylematy
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-03-03 o 21:16 |
||||
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za info pasuje się rozglądać za liściami malin powoli
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
tak jak Emigra juz napisala, to mieszanka, ktora moze wywolac skurcze. Jest to glownie mieszanina oleju rycynowego, jakiegos alkoholu i soku (lub zamiast ewentualnie mleka)... sa rozne przepisy...
zgadza sie tez, ze zazwyczaj wywoluje tylko biegunke, ale jesli jelita sa oczyszczone, a mieszanka nadal dziala i jelta nadal daja o sobie znac, to wlasnie te skurcze jelit moga doprowadzic do skurczy macicy ![]() Cytat:
![]() no i zalecaja ten koktail dopiero po terminie... ja jeszcze sie zastanawiam, w poniedzialek mam kontrole, to zapytam moja gin, co o tym sadzi i moze tez ma jakis sprawdzony przepis ![]()
|
|
#2354 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
spoko po to dałam numer na meila jak co to pisz bez problemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się trochę wystraszyłam dziś bo nagle mnie tak brzuch bolał że masakra Najpierw brzuch bolał cały , potem jak na @. Po 40 min przestało i potem takie bóle co kilka sekund co kilka minut. Brzuch zaczął boleć i twardnieć i trzymało kilka sekund potem znów ulga a za min znów, potem znów ulga i za 5 min znów. Czy to mogły być skurcze?? Trochę chyba za wcześnie bo w przyszłym tygodniu zaczynam dopiero 35t. No i zero innych objawów czy to wypadnięcie czopa, czy pożegnanie się z wodami... Mąż już na IP chciał jechać ale powiedziałam że jeszcze poczekam bo może przejdzie no i po jakimś czasie przeszło. Ale łzy już miałam w oczach i byłam wystraszona bo torba nie spakowana ![]() Idę się chyba położyć bo czuję że znów się zaczyna ból brzucha Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-03 o 21:04 |
|||||||
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to nie wiem, dopoki mala sie bedzie miescic w tej kolysce, to bedzie w niej spac. Planuje tak ok 6 miesiecy, zobaczymy jak bedzie rosla ![]() Co do dylematow przy pakowaniu tez je mialam. Jakie skarpetki... wzielam w koncu jedne grubsze, drugie cienkie. Koszule...ile? Wzielam ostatecznie dwie, czy brac podklady na lozko i tak ze wszystkim. Ale i tak dalej mysle czy jestem dobrze spakowana
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Ja chciałam dziś trochę popakować do torby, ale nie wiem gdzie mam tą co chcę ją zabrać i z tego powodu zrezygnowałam z pakowania .
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba, że pytają dla kogo, po co i tak dalej ![]() co do torby, ja mam większość rzeczy przygotowanych na fotelu. Nie wiem ile wziąć wkładek laktacyjnych a pampersy kupię małą paczkę do szpitala. Wygodniej chyba.Zostały mi do dokupienia wkłady poporodowe, tylko teraz powiedzcie mi jakie najlepiej? Mam kilka par zwykłych bawełnianych majtek, kupię może kilka tych jednorazowych poporodowych. Malutka wypycha mi kolanka albo stópki
|
|
#2358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2359 | |||
|
Gang Iren
|
[QUOTE=ona10101;32698030]Hej Dziewczyny. Niestety nie jestem w stanie nadrobic ponad 60 stron ktore wyprodukowalyscie od soboty
/QUOTE] Super,ze napisalas. No i oby z tym karmieniem bylo coraz lepiej. Wiesz z jedzeniem zrobisz jak uwazasz,ale jak nie ma u ciebie w bliskiej rodzinie alergii,to ja bym sprobowala normalnie w miare jesc,tak jak w ciazy.Moze maluszek bedzie wszystko tolerowal. No i pisz jak najczesciej co u was. Cytat:
Oby sie rozkrecilo. Cytat:
Mogly to byc skurcze. Zaczynasz 35 tc,to az tak malo nie jest.Zobacz chocby u nas na watku dziewczyny rodzily w 35-36 tc. Oby sie uspokoilo i nie stresowalo cie. Cytat:
![]() Z tym mam najwiekszy problem.Najchetniej bym tam poszla ze wszystkim.
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakupię jeszcze wodę mineralną w małych butelkach, jakiś jeden lub dwa napoje izotoniczne, herbatniki i jakieś lekkie przekąski. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ależ jestem mocno kopana ![]() ałć!
|
|
#2361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super dziewczynki, ze pakujecie torby, moja juz od dawna spakowana przez ten zagrazajacy przedwczesny porod.
Ale oczywiscie juz zdazylam ja przepakowac pare razy ![]() Cytat:
Moze to takie bole i skurcze przepowiadacze... Cytat:
A jak bedzie malo, to maz dowiezie ![]() Wklady (czyli te podpaski) ja mam bella zwykle te duze. Ale nie probowalam innych, moze sa jakies lepsze? ![]() Jednorazowe majteczki na pewno Ci sie przydadza Cytat:
![]() Ja sobie zapakowalam jeszcze z zywienionych rzeczy: otreby pszenne (zeby juz z jogurtem wcinac) i zeby uniknac klopotow z wyproznianiem bo takie niestety przez rane krocza mialam;/ No i na porod butelke małą coca coli, tak mi doradzil mąż, ze lepsze to niz napoj energetyzujacy. Jakies wafelki tez mam i soczki w kartonikach malych. Mam tez duza butelke wody mineralnej na czas po porodzie (bo przy karmieniu bardzo chce sie pic) i malą z dziubkiem na poród.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-03 o 22:26 |
|||
|
|
|
#2362 |
|
Gang Iren
|
Wlasnie przeczytalam wiadomosc od bliskiej kolezanki,ze jest w ciazy
Ale fajne sa takie wiadomosci
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otręby na mnie kompletnie nie działają więc nawet nie będę brała, ale mam w domu ![]() a picia to na pewno wezmę dużo, teraz wypijam ze 2-3 litry wody dziennie (i dziwię się, że tak puchnąć zaczynam). ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Ja swojej jednej koleżance tez kibicuję, ale ma problemy z tarczycą i najpierw lekarz chce wyregulować pracę hormonów... ale i tak co miesiąc trzymam za nia kciuki
|
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolorowych snow Wam zycze
|
|
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
gratulacje dla kolezanki A tak w ogole, to mam wrazenie, ze wszystkie dziewczyny poszly dzis chyba rodzic... taka tu cisza
|
|
#2366 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ona miala troche przejsc-poltora roku czekala na wize do USA,zeby jechac do meza.Bardzo kocha dzieci i od dawna mowila o swoich dzieciowych planach ![]() Ja tez mam takie wrazenie Ale czy trafne,to okaze sie niedlugo.Uciekam spac.Dobrej nocy!
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
no ja na pewno nie rodzę. Jeszcze
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
Nie umIm zasnąć :p musiałam wejść zobaczyć czy któraś rodzi ale cisza ;-)
|
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mogłam dziś spać, masakra
a z rana widze złe wiadomości, słyszałyście już o tej katastrofie pociągów wczoraj wieczorem, tragedia ![]() Karolca a mam pytanko do ciebie bo widzialam że pisałaś o tym puchnięciu dłoni i drętwieniu rąk, powiedz mi obydwie ręce ci dokuczają? Bo mi bardziej prawa, jak się budze to nawet palcy nie moge zgiąć i strasznie mnie nadgarstek boli widziałam w gazecie wczoraj dokładnie w świecie kobiety artykuł o zespole cieśni nadgarstka i że on też w ciąży się uaktywnia właśnie przez hormony i tak jak pisałaś zatrzymanie wody w organizmie. U mnie by to pasowało bo cały dzień w pracy na kompie pracuje i czasami się skarżyłam na bóle nadgarstka ale nie takie mocne jak teraz
|
#2370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jakoś od dwóch dni niechce mi się jeść!! dziś mam termin jak nie urodzę to jutro na 8 rano jadę na wywołanie. Boją się że łożysko jest nieodpowiednie dla mojego skarba;/ Nogi mnie też bolą, opuchły chyba bo sa jak kamienie-ciężkie! Cytat:
Cytat:
Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2012-03-04 o 08:52 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

poszlam do wc a tam wkladka cala mokra - taka lekko zabarwiona krwia - rozowa. No i wody plodowe zaczely sie saczyc co raz bardziej
W szpitalu lezalam 5 dni - wyszlismy w czwartek bo Adaś mial zoltaczke i moje Malenstwo lezalo pod lampa. Ciezko to znioslam, poza tym mam problemy z karmieniem- Synek nie lapie od razu, mimo ze mam duzo pokarmu.

wszystko podsmazam na maselku i to wszystko - a i pieprz i sol do smaku i jako farsz do nalesnikow.
i ze Syn jest Leniuszek bo nie chce gleboko zlapac tylko plytko
ale kupilam oslonki silikonowe na brodawki i juz tego problemu nie ma.

pasuje się rozglądać za liściami malin powoli