Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 23:34   #2701
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziubku a jakie są Twoje efekty i stosujesz dalej czy nie ?
wiesz co no niby jestem cały czas na 2 fazie (niestety podjem jakieś ciastko i nie zawsze mam przekąski bo mały absorbujący ) ale nie jem ziemniaków, zwykłych makaronów , białego chleba a wago stoi jak zaklęta ...
no nic teraz zaczęłam walkę na rowerku i wracam 1 w tygodniu na basen moze coś ruszy

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, patrzcie, jaki genialny wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post32688227

Momentami ryczę ze smiechu
głosuję za uaktualnieniem wątku wypowiedziami naszej Klarusi
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 00:00   #2702
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
DZiubku Dzieki za odpowiedz. Bede trzymać kciuki zeby ruszyło w koncu
Zmykam do lozeczka. Dobranoc.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 00:06   #2703
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

dziewczyny, proszę aby ktoś zastąpił mnie i poprowadził następną część wątku. Ja niestety nie będę miała na to już czasu.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 06:57   #2704
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Janek wita ciocie
Stary 2012-03-04, 07:13   #2705
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Janek wita ciocie
my tez sie witamy
Stary 2012-03-04, 07:29   #2706
83monia
Zakorzenienie

Wazne - czy zadna nie jechala tymi pociagami co sie zderzyly?!!!!!!!!! Jestesmy tu wszystkie?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 07:38   #2707
pieleszka
Wtajemniczenie

my również mówimy dzień dobry

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 08:01   #2708
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję zawsze w Kuchniach Świata, może gdzieś koło Ciebie też są... To taka mała buteleczka z ciemnym, gęstym płynem
Np taki: http://www.tortownia.pl/sklep,772,16...waniliowy.html
Dzięki! Tego sklepu akurat w okolicy nie mam ale zobaczę w marketach.
Dziubek Tobie też dzięki

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Wazne - czy zadna nie jechala tymi pociagami co sie zderzyly?!!!!!!!!! Jestesmy tu wszystkie?
Ja jestem....

Cześć!
Radziu ma dwie piżamki dwuczęściowe, zdarzyło się, że mu zakładałam ale wtedy zawsze miał pod spodem body z krótkim rękawem. Nie obawiałam się o gołe plecki
A z gołymi stópkami to R uwielbia spać. Bałam się i często sprawdzałam czy ma ciepłe (był w śpiworku i po kocykiem) i cały czas miał cieplutkie.

Dziubek przełam się Daj Szymkowi pospać z gołymi stópkami

3 pobudki w nocy u nas

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Scio jak Agata? Bardzo się potłukła ?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:07   #2709
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

My w sumie jak jesteśmy na MM od 1,5 miesiąca to jeszcze ani razu nie dałam jej butli tak na leżąco, więc może nie wie, że tak można i dlatego nie protestuje przy tuleniu się

też sobie to powtarzam, że chca dla niej jak najlepiej, że jak założą jej skarpetki na rajstopki to sie nic nie stanie, jak wrócę i tak je zdejmę, jak będa ja nosic na rękach to ich kręgosłup będzie bolał, ona i tak woli teraz buszować po podłodze. najbardziej obawiam się histerii zmęczeniowej Ali, kiedy zaczyna marudzic na spanie, teściowa wtedy włącza do akcji wszystkie możliwe zabawki, więc nie musze mówić jaka jest wtedy reakcja dziecka!!
Tylko, że Ja wcześniej nigdy jej nie kładłam do łóżeczka czy gdziekolwiek i karmiłam.Zawsze na rękach. Odwidziało się jej widocznie mamusiowe tulanie

Nie bój się u mnie to samo było, zabawianie na maxa,ale uczą się że marudzenie to nie zawsze oznacza, że chce więcej zabawy.Mówię im swoje rady co i jak i gdzie i o której porze może chcieć spać i jest lepiej

Cytat:
Ja żyję !
Muszę poczytać w ogóle o co chodzi...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:17   #2710
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja też jestem

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:18   #2711
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

% Kochana %
Wielki post, pierwszy piątek.
Najlepsze spontany Brat mój przyjechał, sąsiad wpadł i dali sobie chłopaki. Nie będę się w szczegóły zagłębiać bo może któraś kolację je właśnie...

A kucharzyć uwielbiam, tylko jak mi coś nie wychodzi to po prostu wpadam w szał. I jak zwykle Tż się obrywa

Dziewczyny gdzie kupię ekstrakt z wanilii i jak to wygląda?
gratuluje gaworzenia
ekstrakt kupuje w sieci
ostatnio zastąpiłam pastą waniliową
baaardzo aromatyczna jest
:
http://www.mniammniam.com/sklep/7587...en_Massey.html

można też zrobić samemu
http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/E...z-wanilii.html

a Tztem się uśmiałam
faceci to czasem głupsi jak dzieci

Cytat:

Teliczku, zauważyłaś, że zawsze sobie odpowiadamy w milionie punktów

Absolutną pychotką są philadelphia maki z łososiem, czyli maki z tą właśnie rybką, serkiem śmietankowym, awokado lub ogórkiem i sałatą.

Jesli się boisz surowej ryby (choć nie ma czego, bo to pychotka nad pychotkami, smakuje jak słodziutki cukierek, serio ), to polecam jakieś maki z pieczoną rybą, też np. łososiem.
A w ogóle o sushi to ja bym mogła gadać i gadać

Smacznego! Aż mi ślinka pociekła
kolejny znak na niebie że musimy się w koncu spotkać
ostatnio właśnie odkryłam smak grillowanych sushi
surowe też uwielbiam szczególnie z łososiem i krewetkami
a nie dokoncA PASUJE MI Z MAŚLANĄ(caps lock)
a wogóle to czesto w domu robie tatar z łososia

Cytat:
Telik, Carmela dziekuje za odpowiedzi.

Myslalam ze jeśli wydłuże fazę pierwsza to Beda lepsze efekty No ale nie bede przesadzać
Kochana te 2 tygodnie to i tak męczarnia (jak dla mnie przynajmniej bo uwielbiam chleb i jabłuszka)
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wiesz co no niby jestem cały czas na 2 fazie (niestety podjem jakieś ciastko i nie zawsze mam przekąski bo mały absorbujący ) ale nie jem ziemniaków, zwykłych makaronów , białego chleba a wago stoi jak zaklęta ...
no nic teraz zaczęłam walkę na rowerku i wracam 1 w tygodniu na basen moze coś ruszy[COLOR="Silver"]
waga ruszy ruszy
gwarantuje
ja tez jestem ciasteczkowy potwór

gotuje mus z jabłuszek dla Jasia
i dla nas zamiast szarlotki
aha zapomniałam napisać
odkryłam dziś chuste do noszenia którą dostał Janek na chciny
i choc nie byłam zwolenniczką tego typu rzeczy jemu bardzo się podoba
mi chyba też- razem krzątamy się po kuchni
Stary 2012-03-04, 09:31   #2712
agadus
Wtajemniczenie

witam
u nas piękna pogoda, okno otwarte, eh czuc juz wiosnę, Nati teraz spi ale w nocy coś nie bardzo, ja juz nie wiem, to trwa juz jakieś 8 dni, a dzisiaj od rana marudna,
ja wczoraj dałam sobie w doope, pomyłam okna i poprasowałam i powiesiłam firanki, ale tylko w duzym pokoju ( a mam dwa okna i balkonowe), i to zajęło mi cały dzień, bo co chwilkę Nati marudziła, Oli cos chciała a mąż w pracy

straszna tragedia , tyle osób nie żyje,

no i spóźnione ale szczere zyczenia dla : Maksa i Lili
no i dla dzisiejszych solenizantów Zosia

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:42   #2713
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam!!!

Cytat:
To sie dziewczyny rozpisaly

I ja sie przywitam

Nocka ok. Pobudka o 6. czekam na drzemke teraz i klade sie razem z Wiki

Ogladam wlasnie DDTVN. Rusin prowadzi wywiad z aktorem ktory gra Stefana w "pamietnikach wampirow" (tego dobrego). On jest z pochodzenia polakiem i umie mowic po polsku
Hejka ja sie rozpisala, bo TZ stanal nade mna i jedziemy po auto i sie oderwalam.
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witam się!
Nareszcie weekend (powiedziała mama pracująca po 2 dniach w pracy )
Widzialam, że się cieszyłyście i gratulowałyscie mi i mojej rodzinie pierwszego udanego dnia - DZIĘKUJĘ!!!
Może dokładniej później nadrobię, ale wątpię, bo u nas marudzenia dzień 2 - widzę kreseczkę na dole więc oczkuję 2 zęba lada chwila U nas tak jak u Jacieee, marudzenie konkretne zaczęło się od 4, odstawia cyrki przy cycu (już myślałam, że pokarm mi się kończy, ale nadal coś leci ), ale i w dzień jedzenie było beeee. Wieczorem też godzinę zasypiała w przeróżnych konfiguracjach, biedulka.
JustPi , ale mnie zachęciłaś tą spacerówką, niech tylko Tż wróci z Wawy (nd), montujemy sie szybciuto
Nataszka, świetnie że żłobek zaakceptowany!

Dziękuję Kochana, ale już jest nas niesła gromadka

Pod życzenia i ja się podczepiam Sto lat Dzieciaczki

Tż dzwonił z drogi dostał mandat NARESZCE, bo już cwaniakował za bardzo. Ale ja głupia jestem, ale może wreszcie ostudzi to jego młodzieńczy pęd
to nie tylko ja taka wredota jestemmoj jak dostanie mandat zawsze mowie ze koniec cwaniakowania. Ja wiem ze on jezdzi bezpiecznie, mamy czym przycisnac, ale nigdy nie wiadomo jak jezdzi osoba ktora mijamy na drodze.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
widzę że dzisiaj coraz więcej mam wyspanych

a mam pytanko na szybko bo wczoraj coś tam co nieco Jańciowi kupilam:
czy jak kupujecie nowe ubrania dzieciaczkom ze sklepu to cały czas przed pierwszym założeniem je jeszcze pierzecie?
czy jak takie wierzchnie typu bluzeczka to juz nie? (bo niemowlęce przepierałam ale "dorosłych" tak przecie nie robie)
ja piore Tych zapakowanych nie, ale luzem do kupienia tak.

Cytat:
Niestety Dlatego strasznie zawsze się o niego boję, chociaż w sumie bardzo dobrze jeździ, ale wiadomo... Sam uważa że jest mega bezpeczny, ale wiele razy była wojna podczas za szybkiej jazdy, żeby mnie wysadził
Teraz szantażuję go emocjonalnie, żeby sobie o Zosi przypominał, jak chce zaszaleć
Szkoda słów
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja nie mama starszego ale sie wypowiem

ja uwielbiam pajace mam pizamki 2-3 sztuki ale jakos wole pajace

w pizamce tu wyjdzie mu gora przy jego nocnych wygibasach czesto ma plecy na wierzchu wiec woel pajaca bo moge spac spokojnie nawet jak sie rozkopie

pozatym moje dziecie nienawidzi skarpetek w dzien jeszcze przeboleje ale w nocy dotad nogami przebieraz az zdejmnie obie

sa wygodniejsze dla mnei i jak widze dla Igiego nosi juz rozmiar 74-80 i w sumie mam coraz to mniejszy wybor ale wiem ze jeszcze dlugo bede go na noc w pajace ubierac bo zrobilam zapas do rozmiaru 92-98
JA poprostu kocham pajacyki
ja tez lubie pajace na noc dla malej, pizamki kupie jak juz bedzie wieksza, poki co dla mnie to mega wygodny sposob i chyba dla niej tez.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:51   #2714
Lili 83
Zakorzenienie

Dziękuję Teliku . Kusi mnie samej taki ekstrakt zrobić I taniej wyjdzie

Gdzie Beata?

dla Maksia i Lili spóźnione

I dla Zosieńki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:05   #2715
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów sto latek!!!!

eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:06   #2716
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
ja tez jestem

Cytat:

Janek wita ciocie
dzien dobry

Noc byla najlepsza od 1 mc
jedna pobudka o 3
a potem obudzil sie o 7
i bawil sie sam do 8.30 wiec booosko

teraz moi mezczyzni znow spia maly bo to jego czas na drzemke a duzy bo siedzial do 2 rano przy kompie

a ja mam troche czasu dla siebie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:06   #2717
kalinkap13
Rozeznanie

bry,

wczoraj mnie nie bylo bo od piatku złapała mnie grypa żołądkowa i nie miałam nawet siły sie podnieść..już w pt cały wieczór sie męczyłam, i na dodatek jeszcze Fifi zaczął wymiotować w nocy. tak chlusnal ok.1 ze od razu na nogi stanęłam,potem znowu po 2, ale na szczęście minęło mu..

a ja sie smieje ze dobrze mi to zrobiło bo 1 kg mi spadł

a dziś wybieramy sie na basen w końcu!

co do piżamek-Fifi ma jedna i mu ją zakładam, śpi w śpiworku więc sie nie boję że plecki będą gołe czy coś.

nowe ciuszki jeszcze piorę zanim założe.

oczywiście spóźnione życzenia dla Maksia i Lili, i dla dzisiejszej Zosi!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:09   #2718
SweetAngel1984
Zadomowienie

dla solenizantów
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:59   #2719
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny!

nadrabiam dalej teraz jestem na 86
byliśmy drugi raz na basenie jak weszliśy Żbik w ryk myślę sobie pieknie po ptokach nie lubi foch i już ale udało weszliśmy troszkę pomarudził nie chciała się oderwać od mamusi, ale piłka zdziałał cuda zrobiłam "kulululu" i szał ciał młody skakał wierzgał i ganiał piłkę na rękach u taty jakby nic innego w życiu nie robił!! sukces

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira!!!
Słońce Ty moje najdroższe, przesyłka przyszła - czekam na maila z kosztami! W pierwszej chwili nie wiedziałam, co do czego, ale Tż mi wyjaśnił . Sprawdziło się! I chyba faktycznie lepiej niż Frida . Strasznie Ci dziękuję .

.
to się cieszę bardzo, że służy! taaa czekaj na maila czekaj moje Ty kochane naiwności

wiecie co mi Żbik zrobił byłam w szkou patrzę młody buraka spiekł co oznacza koopa w drodzę idziemy sobie na przewijak otwieram pieluszkę czyszczę ładnie pięknię i naglę Żbik jak się nie skupi jak nie pociśnie i wielka mega koopa sruuuu pochruneła nad przewijakiem trafiła troszkęw moje spodnie bo spontanicznie odskoczyłąm i cup na mój dywan!!!!:brzyda l: nie wiedziałąm czy się smiać czy płakać? i postawiłąm jednak że będę się śmiać szkoda się denerwować co za odrzut ma moje dziecię posprzątałąm i nic nie widać na szczęście

Żbik się obudził idę dać mu zupkę z ryżem dziś serwujemy!
Zuziak super, że zupka mamusiowa weszła
Stary 2012-03-04, 11:01   #2720
aania_20
Zakorzenienie

witam
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
I pytanie do mam starszych dzieciaczkow, kiedy zaczelyscie ubierac maluchom pizamke zamiast pajacykow??
ja ubieram pajace - z prostego powodu: sporo ich mam więc wykorzystuję
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Teliku, Aniu ja czuje sie troche lepiej. Znalazłam antybiotyk i wzięłąm wczoraj i dziś i troche przeszło.
no to super

Cytat:
No to ciekawa jestem, jak teraz ten internet będzie Wam działać
nie będzie tzn działa tak jak do tej pory, bo przywiózł router - nowy żeby było śmiesznie - i okazało się że uszkodzony, więc nic nie zrobił
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziekuję że pytasz
a wiesz,że jakoś minęło, chyba się zakamuflowało i uderzy za jakis czas ze zdwojoną siłą -ostatnio tak mam
mam nadzieję że nie
Cytat:

Janek wita ciocie
witaj Jasiu!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:04   #2721
Natka_
Zakorzenienie

pisałam długiego posta i mi go zeżarło
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:08   #2722
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja dzis robilam ciasto marchewkowe, poszlo calejest pycha i dla dziewczynek ktore wczesniej wstawialy przepis
Ja też wczoraj zrobiłam, tyle że u mnie 2 kawałki dopiero zjedzone

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nooo jak ją dzisiaj wyciągnęliśmy z łóżeczka to od razu do tatusia.
Ostatnio mamusia może nie istnieć na weekend kiedy tata jest.
Ciesz się ze Emi nie jest takim cycem że tylko maaaammmaaa i maaammmaaa

za Jacieee, Dominika i chrzciny!!!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:08   #2723
alibany
Rozeznanie

Dla Zosi

Witam się. Co za noc miałam....i to nie z powodu Ali, bo ładnie spała jak zawsze. Poszłam spac później niz zwykle i co, jak małe dziecko, któremu został zaburzony rytm dnia, nie mogłam usnąć Jak już udało mi sie przysnąć, to obudził mnie przeraźliwy szczek psa sąsiadów (bernardyn) rzucał się, szczekał jakby ktoś chodził. Więc pół godziny stałam w oknie z walącym sercem i wypatrywałam czy nikt się nie kręci!! Juz nie mogłam spać i tak do rana. Każdy szczek tego psa stawiał mnie na równe nogi!! Nie lubię gdy są takie jasne noce, tak jak dzisiaj, zawsze te psy tak szaleją wtedy i strasza człowieka!! Ucieszyłam się gdy już było rano, tylko co z tego jak ledwo żyje.
Nie mniej jednak planuję za godzinkę iśc na spacer, wrócić na obiadek i znowu wyjść, słonko pieknie świeci, mam andzieję, że nie będzie takiego wiatru jak wczoraj!

My też śpimy w pajacu, chociaz nie powiem, zastanawiałam się ostatnio nad półśpiochami i bodami, bo zapinanie tych wszystkich guzików po kąpieli, graniczy z cudem, przy akrobacjach małej.

A zapomniałam.....Ala od rana staje przy meblach!!!! Ale robi to na tych swoich sztywnych nóżkach i na palcach! Jak już stanie to nie wie co dalej. Pytanie do mam, których dzieciaczki juz wstają, czy pierwsze proby stania też takie były?? Na sztywnych wyprostowanych nóżkach i na paluszkach?? Nie wiem czy to normalne, czy to efekt tego jej napinania tych nóżek.....

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-04 o 11:09
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:11   #2724
Kolina
Zadomowienie

Wszystkim solenizantom ostatnich dni i dziesiejszym

czesc
my wyjątkowo dzis wcześnie wstaliśmy, chociaż ja czuję się ciągle zmęczona i z chęcią spałabym do późna i jeszcze w ciągu dnia raz.
Od pierwszego marca nie jem słodyczy. Od paru dni ograniczyłam wielkość posilków, nie jem kolacji. O ile zimą chodzi się ciągle w kurtkach/płaszczach i tuszuje mankamenty, to z nadejściem wiosny i lata już tak łatwo nie będzie, nie mówiąc o tym że garderoba w części do wymiany. Źle się czuję z takim wyglądem i postanowiłam coś zmienić.

no i mamy problem z wodą - ogólnie wszyscy się skarżą, ci co nie mają studni nie mają jej wcale, my studnie mamy ale widać że wody jest mało, leci podbrudzona..... Dawidowi do picia i kąpieli woże w baniakach od mamy, kłopot spory

aha, wczoraj dostałam @

miłego dnia
Stary 2012-03-04, 11:19   #2725
agadus
Wtajemniczenie

o Alibany miałam wczoraj pisac i mi wyleciało z głowy, Ala to bardzo ładna dziewczynka, naprawdę, i juz nie musiałam się wpatrywac w małe zdjęcie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:19   #2726
wodaqua
Zadomowienie

Gdzie moje maniery? Chyba jeszcze śpią

Witajcie!

Moje duże dziecę skoczyło dziś 7 miesiąc swojego życia

Jak ten czas leci...

Wczoraj poszł na drzemkę o 17:45 i tak drzemała do 6 rano Z przerwami na jedzenie oczywiście... Jeszcze sie takie coś nie zdarzyło

Idę poczytać.

Miłej, słonecznej niedzieli
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:28   #2727
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Moje duże dziecę skoczyło dziś 7 miesiąc swojego życia
Duże pannice juz mamy

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:31   #2728
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
o Alibany miałam wczoraj pisac i mi wyleciało z głowy, Ala to bardzo ładna dziewczynka, naprawdę, i juz nie musiałam się wpatrywac w małe zdjęcie
dziękuje w imieniu Ali

Ja z chęcią też bym zobaczyła Wasze dzieciaczki, Twoje dziewczyny....póki co widzę je oczami wyobraźni

W ogóle o każdej z Was mam jakieś wyobrażenia dot. np. wyglądu. Ciekawe jak to się ma do rzeczywistości
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:50   #2729
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Janek wita ciocie
Jasiu, co tak wcześnie?

Cytat:
Matko, a co się stało Lecę czytać, bo nic nie wiem.
Stary 2012-03-04, 11:58   #2730
Vaniliova11
Zadomowienie

Ja też jestem

Jacieee przepraszam że o Tobie zapomniałam za kare siedze za dzisiejszą Wasza uroczystość

Marina tez mam krzesełko tej firmy

Shira u nas tez była taka akcja tydzień temu - spodnie i dywan

Dla Zosi od Krystianka i cioci

Ide robic Brumkowe piersi
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości