|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
wiesz co no niby jestem cały czas na 2 fazie (niestety podjem jakieś ciastko i nie zawsze mam przekąski bo mały absorbujący ) ale nie jem ziemniaków, zwykłych makaronów , białego chleba a wago stoi jak zaklęta ...
no nic teraz zaczęłam walkę na rowerku i wracam 1 w tygodniu na basen moze coś ruszy ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
DZiubku Dzieki za odpowiedz. Bede trzymać kciuki zeby ruszyło w koncu
Zmykam do lozeczka. Dobranoc. |
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dziewczyny, proszę aby ktoś zastąpił mnie i poprowadził następną część wątku. Ja niestety nie będę miała na to już czasu.
|
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Janek wita ciocie
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Wazne - czy zadna nie jechala tymi pociagami co sie zderzyly?!!!!!!!!! Jestesmy tu wszystkie?
|
|
|
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziubek Tobie też dzięki Cytat:
Cześć! Radziu ma dwie piżamki dwuczęściowe, zdarzyło się, że mu zakładałam ale wtedy zawsze miał pod spodem body z krótkim rękawem. Nie obawiałam się o gołe plecki ![]() A z gołymi stópkami to R uwielbia spać. Bałam się i często sprawdzałam czy ma ciepłe (był w śpiworku i po kocykiem) i cały czas miał cieplutkie. Dziubek przełam się Daj Szymkowi pospać z gołymi stópkami ![]() 3 pobudki w nocy u nas ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Scio jak Agata? Bardzo się potłukła ? |
||
|
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bój się u mnie to samo było, zabawianie na maxa,ale uczą się że marudzenie to nie zawsze oznacza, że chce więcej zabawy.Mówię im swoje rady co i jak i gdzie i o której porze może chcieć spać i jest lepiej Cytat:
Muszę poczytać w ogóle o co chodzi... |
||
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem
|
|
|
|
#2711 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ekstrakt kupuje w sieci ostatnio zastąpiłam pastą waniliową baaardzo aromatyczna jest : http://www.mniammniam.com/sklep/7587...en_Massey.html można też zrobić samemu http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/E...z-wanilii.html a Tztem się uśmiałam faceci to czasem głupsi jak dzieci Cytat:
ostatnio właśnie odkryłam smak grillowanych sushi surowe też uwielbiam szczególnie z łososiem i krewetkami a nie dokoncA PASUJE MI Z MAŚLANĄ(caps lock )a wogóle to czesto w domu robie tatar z łososia Cytat:
Cytat:
gwarantuje ja tez jestem ciasteczkowy potwór gotuje mus z jabłuszek dla Jasia i dla nas zamiast szarlotki ![]() aha zapomniałam napisać odkryłam dziś chuste do noszenia którą dostał Janek na chciny i choc nie byłam zwolenniczką tego typu rzeczy jemu bardzo się podoba ![]() mi chyba też- razem krzątamy się po kuchni
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u nas piękna pogoda, okno otwarte, eh czuc juz wiosnę, Nati teraz spi ale w nocy coś nie bardzo, ja juz nie wiem, to trwa juz jakieś 8 dni, a dzisiaj od rana marudna, ja wczoraj dałam sobie w doope, pomyłam okna i poprasowałam i powiesiłam firanki, ale tylko w duzym pokoju ( a mam dwa okna i balkonowe), i to zajęło mi cały dzień, bo co chwilkę Nati marudziła, Oli cos chciała a mąż w pracy straszna tragedia , tyle osób nie żyje, ![]() no i spóźnione ale szczere zyczenia dla : Maksa i Lili ![]() no i dla dzisiejszych solenizantów Zosia |
|
|
|
#2713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Cytat:
Cytat:
moj jak dostanie mandat zawsze mowie ze koniec cwaniakowania. Ja wiem ze on jezdzi bezpiecznie, mamy czym przycisnac, ale nigdy nie wiadomo jak jezdzi osoba ktora mijamy na drodze.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Teliku . Kusi mnie samej taki ekstrakt zrobić
I taniej wyjdzie ![]() Gdzie Beata? ![]() I dla Zosieńki |
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów sto latek!!!!
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noc byla najlepsza od 1 mc ![]() jedna pobudka o 3 a potem obudzil sie o 7 i bawil sie sam do 8.30 wiec booosko ![]() teraz moi mezczyzni znow spia maly bo to jego czas na drzemke a duzy bo siedzial do 2 rano przy kompie ![]() a ja mam troche czasu dla siebie
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
bry,
wczoraj mnie nie bylo bo od piatku złapała mnie grypa żołądkowa i nie miałam nawet siły sie podnieść..już w pt cały wieczór sie męczyłam, i na dodatek jeszcze Fifi zaczął wymiotować w nocy. tak chlusnal ok.1 ze od razu na nogi stanęłam,potem znowu po 2, ale na szczęście minęło mu..a ja sie smieje ze dobrze mi to zrobiło bo 1 kg mi spadł ![]() a dziś wybieramy sie na basen w końcu!co do piżamek-Fifi ma jedna i mu ją zakładam, śpi w śpiworku więc sie nie boję że plecki będą gołe czy coś. nowe ciuszki jeszcze piorę zanim założe. oczywiście spóźnione życzenia dla Maksia i Lili, i dla dzisiejszej Zosi!
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
![]() dla solenizantów
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny!
nadrabiam dalej teraz jestem na 86 ![]() byliśmy drugi raz na basenie jak weszliśy Żbik w ryk myślę sobie pieknie po ptokach nie lubi foch i już ale udało weszliśmy troszkę pomarudził nie chciała się oderwać od mamusi, ale piłka zdziałał cuda zrobiłam "kulululu" i szał ciał młody skakał wierzgał i ganiał piłkę na rękach u taty jakby nic innego w życiu nie robił!! sukces Cytat:
wiecie co mi Żbik zrobił byłam w szkou patrzę młody buraka spiekł co oznacza koopa w drodzę idziemy sobie na przewijak otwieram pieluszkę czyszczę ładnie pięknię i naglę Żbik jak się nie skupi jak nie pociśnie i wielka mega koopa sruuuu pochruneła nad przewijakiem trafiła troszkęw moje spodnie bo spontanicznie odskoczyłąm i cup na mój dywan!!!! :brzyda l: nie wiedziałąm czy się smiać czy płakać? i postawiłąm jednak że będę się śmiać szkoda się denerwować co za odrzut ma moje dziecię ![]() Żbik się obudził idę dać mu zupkę z ryżem dziś serwujemy! Zuziak super, że zupka mamusiowa weszła
|
|
#2720 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie będzie tzn działa tak jak do tej pory, bo przywiózł router - nowy żeby było śmiesznie - i okazało się że uszkodzony, więc nic nie zrobił Cytat:
![]() witaj Jasiu!
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() pisałam długiego posta i mi go zeżarło![]() ![]()
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
za Jacieee, Dominika i chrzciny!!!
|
||
|
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
Dla Zosi
![]() Witam się. Co za noc miałam....i to nie z powodu Ali, bo ładnie spała jak zawsze. Poszłam spac później niz zwykle i co, jak małe dziecko, któremu został zaburzony rytm dnia, nie mogłam usnąć Jak już udało mi sie przysnąć, to obudził mnie przeraźliwy szczek psa sąsiadów (bernardyn) rzucał się, szczekał jakby ktoś chodził. Więc pół godziny stałam w oknie z walącym sercem i wypatrywałam czy nikt się nie kręci!! Juz nie mogłam spać i tak do rana. Każdy szczek tego psa stawiał mnie na równe nogi!! Nie lubię gdy są takie jasne noce, tak jak dzisiaj, zawsze te psy tak szaleją wtedy i strasza człowieka!! Ucieszyłam się gdy już było rano, tylko co z tego jak ledwo żyje.Nie mniej jednak planuję za godzinkę iśc na spacer, wrócić na obiadek i znowu wyjść, słonko pieknie świeci, mam andzieję, że nie będzie takiego wiatru jak wczoraj! My też śpimy w pajacu, chociaz nie powiem, zastanawiałam się ostatnio nad półśpiochami i bodami, bo zapinanie tych wszystkich guzików po kąpieli, graniczy z cudem, przy akrobacjach małej. A zapomniałam.....Ala od rana staje przy meblach!!!! Ale robi to na tych swoich sztywnych nóżkach i na palcach! Jak już stanie to nie wie co dalej. Pytanie do mam, których dzieciaczki juz wstają, czy pierwsze proby stania też takie były?? Na sztywnych wyprostowanych nóżkach i na paluszkach?? Nie wiem czy to normalne, czy to efekt tego jej napinania tych nóżek..... Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-04 o 11:09 |
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim solenizantom ostatnich dni i dziesiejszym
![]() czesc my wyjątkowo dzis wcześnie wstaliśmy, chociaż ja czuję się ciągle zmęczona i z chęcią spałabym do późna i jeszcze w ciągu dnia raz. Od pierwszego marca nie jem słodyczy. Od paru dni ograniczyłam wielkość posilków, nie jem kolacji. O ile zimą chodzi się ciągle w kurtkach/płaszczach i tuszuje mankamenty, to z nadejściem wiosny i lata już tak łatwo nie będzie, nie mówiąc o tym że garderoba w części do wymiany. Źle się czuję z takim wyglądem i postanowiłam coś zmienić. no i mamy problem z wodą - ogólnie wszyscy się skarżą, ci co nie mają studni nie mają jej wcale, my studnie mamy ale widać że wody jest mało, leci podbrudzona..... Dawidowi do picia i kąpieli woże w baniakach od mamy, kłopot spory aha, wczoraj dostałam @ miłego dnia
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
o Alibany miałam wczoraj pisac i mi wyleciało z głowy, Ala to bardzo ładna dziewczynka, naprawdę
|
|
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie moje maniery? Chyba jeszcze śpią
![]() Witajcie! Moje duże dziecę skoczyło dziś 7 miesiąc swojego życia Jak ten czas leci... Wczoraj poszł na drzemkę o 17:45 i tak drzemała do 6 rano Z przerwami na jedzenie oczywiście... Jeszcze sie takie coś nie zdarzyło ![]() Idę poczytać. Miłej, słonecznej niedzieli |
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Duże pannice juz mamy
![]() ![]()
|
|
|
|
#2728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z chęcią też bym zobaczyła Wasze dzieciaczki, Twoje dziewczyny....póki co widzę je oczami wyobraźni W ogóle o każdej z Was mam jakieś wyobrażenia dot. np. wyglądu. Ciekawe jak to się ma do rzeczywistości
|
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jasiu, co tak wcześnie? ![]() Cytat:
Lecę czytać, bo nic nie wiem.
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem
Jacieee przepraszam że o Tobie zapomniałam za dzisiejszą Wasza uroczystość ![]() Marina tez mam krzesełko tej firmy Shira u nas tez była taka akcja tydzień temu - spodnie i dywan Dla Zosi od Krystianka i cioci Ide robic Brumkowe piersi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

)

)
No ale nie bede przesadzać

), ale i w dzień jedzenie było beeee. Wieczorem też godzinę zasypiała w przeróżnych konfiguracjach, biedulka.
Dlatego strasznie zawsze się o niego boję, chociaż w sumie bardzo dobrze jeździ, ale wiadomo... Sam uważa że jest mega bezpeczny, ale wiele razy była wojna podczas za szybkiej jazdy, żeby mnie wysadził
I taniej wyjdzie