|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) - część IV
Cytat:
![]() Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#1292 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tobie uda sie niedługo tego wszystkiego doświadczyc Cytat:
żeby okazało sie że wszystko jest ok i że z dzidzia wszystko w porządku bardzo Wam tego życze i oczywiście napisz póxniej co i jak ale na pewno będzie dobrze musi być nie ma innej opcjiCytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam sie dzielnie od poniedziałku Dalej zero słodyczy i alkoholu choc rzeczywiście wczoraj marzyłam o martini ale napilam sie wody z lodem i cytryna i tez było dobrze ))Dzis 6dzien- jakoś efektów za wielkich nie widzę ale koleżanka powiedziała ze mam mniejszy brzuch i zapytała czy sie odchudzam ☠Pomyślałam ze juz nawet nie chodzi o to odchudzanie ale o to ze dobrze sie czuje ) tak lekko ;P w takim sensie ze wiecznie coś POCHLANIAM jak coś jem to do oporu a poźniej zdycham a teraz sie najem ale nie przejem ☠Wiec mysle ze dobrze to wplynie na moja przyszla ciąże o oczyszcze organizm od syfow(które wielbie z całych sił)choc nie ukrywam ze pomysły mi sie kończą :/☠ Dzis mam mielone na obiad a jutro to juz nie wiem co ale w poniedziałek jem zupę krem z pomidorów i mini klopsiki do tego a do pracy zabiore sobie brokuła z sadzonym )) aż mi ślina pociekla!!!!---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Wrocław dziś cudowny ))A u mnie ciszaaaaaa.... Zero objawów na cokolwiek ani na @ ani tym bardziej na ciąże... Jedno jest pewne szans na jedno i drugie 50%
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
No to mój bociek dostanie w ten zasrany dziob!!!
Nie wytrzymalam cisnienia. Zrobilam test... JEDNA samotna krecha ;( Wyplakana i w☠☠☠☠iona ide i psem!ide bo inaczej wchlone lody i popije butla Martini!!!
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem. Bylam na usg i widzialam po raz pierwszy swojego Skarba i uslyszalam serduszko
Pozniej dodam zdjecie z usg bo narazie jestem w restauracji i pisze z komorki..
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kami u Ciebie przy tak krótkich cyklach jest za wczesnie na test! dzis dopiero 3! a miałaś testować 6!!! zobaczysz 6 bedą dwie kreseczki! |
|
|
|
|
#1298 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
cisza, ale i tak sobie pogadam właśnie sobie siedzę i oglądam x-factor i myślę... myślę... myślę... czekam na mojego tż, ma przyjechać ok 1-2 w nocy ja bardzo się cieszę i nie martwię się na zapas, ale obawiam się że mój tż może bardzo się przejąć tym jak sobie poradzimy finansowo... przed rozpoczęciem starań dużo rozmawialiśmy czy jesteśmy gotowi i czy tego chcemy i stwierdziliśmy zgodnie, że jesteśmy gotowi, że chcemy już mieć dziecko, ale też że się trochę boimy... jednak myślę, że chyba każdy ma jakieś obawy i nigdy nie można być na 100% pewnym, że to jest właśnie ten czas, bo zawsze będzie coś ważniejszego np. dom, samochód, super praca, więcej na koncie, ale jakbyśmy chcieli tak myśleć to chyba przed 40stką byśmy nie zdecydowali się na dziecko ![]() dlatego, po tym monologu, stwierdzam, że skoro Bóg obdarzył nas maleństwem właśnie teraz, to znaczy że to jest najlepszy dla nas czas |
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie wróciłam z urodzin siostrzeńca i jakas taka padnięta jestem strasznie chce mi sie spać. dzisiaj tu bardzo spokojnie nawet jak na weekend. Dobrej nocki dziewczynki i słodkich snów
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- wow jestem w szoku ile juz postow napisalam ![]() ZADOMOWIENIE i czuje sie taka cool ![]() Jutro ide do szkoly na pare godzin,nie moge za duzo opuszczac bo potem pod koniec semestru moze byc problem ![]() Ja sie ostatnio pospieszylam z tym ze mdlosci mnie ominely,taaa...moze.ale tylko na jeden dzien Teraz zaczynam czuc ze mam dziewczynke jednak,wlasnie przez te mdlosci i przez to ze kalkulatory mi pokazuja ze do zaplodnienia doszlo 8stycznia a wtedy mojego meza juz nie bylo nie zebym cudzolozyla-bron Bozeale podobno pleminiki odpow.za dziewczynkie zyja dluzej a my robilismy to z tego co pamietam 4 stycznia czyli Maja czekamy na Ciebie |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do decyzji to chyba kazdy ma watpilowsci nas co wchwile nachodza a jeszcze nie jestem w ciazy postanowilismy ze sie staramy i co ma byc to bedzie skoro raz postanowilismy ze cghemy ze wszytskimi tego konsekwencjami to teraz sie tego trzymamy i wszzystkie badani ajakie tzreba bedzie zrobic to zrobimy i wszystkie lakarstwa bedziemy pzryjmowac kiedy nam wyjdzie dobranoc dziewczyny |
|
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry bździągwy moje...mój Tż śpi, a ja od 6.30 na nogach
Właśnie zjadałam śniadanko...w tamtym tygodniu zajadałam się smalcem z cebulką...wczoraj Tż zrobił mi na kolację taki kanapki...wszystko mi się cofnęło...poszłam i zjadłam serek topiony z ogórkiem...dzisiaj rano ser biały z dżemem a do tego kakao...na myśl o mięsie mdli mnie...teraz mam szał na nabiał...Dziewczyny ja na dłużej będę dopiero we wtorek...jutro jest pogrzeb dziadzia...cały czas przesiadujemy w kaplicy...zabronili mi patrzeć na Niego...ale i tak wczoraj patrzyłam...nie mogłabym wytrzymać...
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
cześć kobitki
jak tam wasze samopoczucie dzisiaj? u mnie znowu piękne słoneczko świeci jem właśnie sniadanko i tak mam ochote wybrać sie dzis na jakis shopping ![]() Cytat:
kiedy idziesz na betę? będziesz wogóle szła? trzymajcie sie cieplutko
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
a ja Wam napisze jak sie wczoraj w☠☠☠☠ilam!
byla ladnapogoda to poszlam z malym do mc donalds po czym maly mowil ze chce isc do babci E. to sobie mysle odwiedze w koncu tesciowa bo dlugo dziecka nie widziala-pare miechow przynajmniej wiec pisze smsado szwagra ze wpadne z wnuczkiem na to on :"no rodzice sa zejbiscie zadowoleni "wiec sie w☠☠☠☠ilam i wrocilam do domu-stweirdzilam ze nawet s☠☠☠☠.... na chrzest nie zaprosze i nawet im nie powiem jak urodze! Szwagier mialbyc chrzestnym-to teraz spier*** na drzewo-poszukam kogos lepszego i tyle. Mojemu mezowi bylo bardzo glupio-ale stwierdzilam ze tesciowa i reszta jej ekipy nie sa moja rodzina i mam ich gleboko w piczce i to by bylo na tyle
|
|
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Kami, a który to dc że Ty już ciśnienia nie wytrzymałaś, wiesz jak to jest "dopóki nie ma @ to piłka w grze" i proszę jeszcze na bociany nie psioczyć bo będziesz je potem przepraszała Emilko cieszę się że wszystko w porządku, wczoraj już nie zaglądałam na wizaz, ale dziś od rana myślałam o Tobie Mam nadzieję że jesteś teraz trochę spokojniejsza tym bardziej że kolejna wizyta przed Wami, znowu sobie popatrzycie na swoje Maleństwo, więc głowa do góry, na spokojnie i wszystko będzie dobrzeAgrafko, my czasem z TŻ mamy podobne obawy, zwłaszcza on bo w dużej mierze to z jego pensji żyjemy, ale masz rację z takim podejściem to można by do 40 czekać, on by awansował, ja bym została główną księgową, zbudowalibyśmy dom, ale zegar biologiczny tyka...cóż mój TŻ czasem mówi "Bóg dał dziecko, da i na dziecko" trochę to może naiwne, ale może rzeczywiście tak będzie Koniecznie daj znać jak TŻ zareagował, może być w lekkim szoku, ale na pewno będzie się cieszył![]() Natalko trzymaj się dzielnie i wracaj do nas z fluidkami i dobrym humorem Miłej Niedzieli
|
#1307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() klaski :SUPER CIESZE SIĘ SIĘ WASZYM SZCZĘŚCIEM !!!!!!CAŁUJE I PAMĘTAJCIE NA PRZYSZŁOŚĆ ŻE SMAK MYDŁA W USTACH TO OBJAW CIĄŻY JAK JA MOJA MAMA GO MIAŁA JAK BYŁA ZE MNĄ W CIĄŻY
---------------------------------------------------- NADZIEJA UMIERA OSTATNIA!!!! OD 12.10.2001-dziewczyna OD 15.01.2008-narzeczona OD 27.06.2009-żona http://www.videosurf.com/video/guns-...-hd-1242594959 |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już zyje środą Marzę żaeby przenieść się w czasie I zobaczyc czy z kruszynką jest ok.a musze powiedzieć że wczoraj chodzilismy po krupówkach duzo i ledwo do hotelu doszłam było mi tak słabo ze tz mnie prawie ciągnął... Maluszek chyba chce wiecej odpoczywać. Na szczeście dalej zednych plamień nie ma a brzuch juz tez nie boli
|
|
#1309 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() Natalia trzymajcie się, najgorzej jest podczas pogrzebu, najsmutniej bo wtedy czuje się, że to jest naprawdę takie ostateczne pożegnanie, ale dacie radę, macie siebie i maleństwo więc wszystko będzie dobrze Tigresse tż zareagował lepiej niż się spodziewałam od razu wiedział o co chodzi, chyba też coś przeczuwał jak już leżeliśmy w łóżku to powiedziałam mu "dobrze, że jesteś. bardzo się cieszę", on na to "ja też" wtedy ja mówię "mamy jeszcze jeden powód do radości" a on "jesteś w ciąży" a powiedział to z taką pewnością, że aż mnie zatkało i wykrztusiłam tylko "skąd wiedziałeś?" a on mówi "coś tak czułem" ale jestem przeszczęśliwa dziś chcemy powiedzieć rodzicom, bo tż będzie tylko tydzień, więc jedziemy do mojej mamy żeby powiedzieć to razem, a że mieszkamy z jego rodzicami to im też oczywiście powiemy jeśli wszystko będzie ok to reszcie rodziny powiemy w świętateraz tylko żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a weź to olej.. nie ma co sie stresować
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
emilia super że wszystko
beauty popieram dziewczyny do puki nie ma @ to jest nadzieja ja jestem w trakcie @ drugiej w ciągu miesiąca tzn poprzednia 08.02 a obecna 29.o2 i albo się wykrwawię albo zwariuje straciła już nadzieję że zdąże w tym roku bo nawet nie wiem kiedy mam owulkę zielona olej to nie masz sie czym przejmować tylko teściową proszę cie mam cię ustawić do pionu??!! nie wolno ci się denerwować!!!a już napewno nie z takiego powodu. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- lasencje wpadne później bo teraz sobie z tżetem cejrowskiego oglądamy i kawke pijemy a potem obiadek zapiekane ziemniaczki i gotowana w foli pierś z ziołami masełkiem
---------------------------------------------------- NADZIEJA UMIERA OSTATNIA!!!! OD 12.10.2001-dziewczyna OD 15.01.2008-narzeczona OD 27.06.2009-żona http://www.videosurf.com/video/guns-...-hd-1242594959 |
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
nie bede sie rurą przejmowac-dosc mam swoich problemow. Tatus sie do mnie odezwal przyjedzie po mnie i zawiezie mnie do babci( na nogach mam 10minut drogi) no ale jak jest taki mily to skorzystam
![]() mindi jakie Ty masz dobre jedzonko...ja ide do babci na obiad a ona nie jada mieso wiec mam jajko sadzone z marchewka,ale ja tez za miesem nie przepadam,chociaz taka kielbase z ogniska bym zjadla i duuuzo majonezu![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
ja tez nie wiedzialam tzn.myslalam ze wiem... mialam OM 6.12.2011 wiec myslalam ze owulka przypada ok 20grudnia a tu dupa zaszlam w ciaze 8.01.2012 i badz tu mądry... wczesniej @ mialam co 31 max 35 dni
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, ale nadrobię Was we wtorek- dobrze? Jutro pogrzeb, same szykujemy stypę...więc roboty co nie miara..dobrze, że mam Tż bo pomaga mi strasznie
![]() Wpadłam tylko coś Wam przesłać ![]()
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki,
Wczoraj byłam na wyjeździe i nie mogłam zajrzeć, ale cały czas pamiętałam o Natalii, zaglądam i widzę to czego się spodziewałam: Natalia gratuluję z całego serducha!!!!! ![]() jednocześnie przyjmij kondolencje z powodu śmierci dziadziusia, było to dla mnie niesamowicie wzruszające,że własnie w ten dzien kiedy testowałas dziadzius umarł, popłakałam się jak bóbr. Rzeczywiście stało się tak, że dziadzio zrobił miejsce dla prawnusia Emilka cieszę się, że wszystko jest OK chociaz wiem ze jeszcze się martwisz to proszę spróbuj się nie stresować dla dobra dzidzi Kami nie przejmuj się tym testem, moze jeszcze za wsześnie było na testowanie, nawet gdyby to na pewno masz jeszcze szanse 31 marca! z nokautem bociana jeszcze się wstrzymaj bo ma jeszcze jedno podejscie!! Tygrysku a Ty?masz jakies przeczucia?? Wiecie co dzis rano obudziłam się, i tak mi się przykro zrobiło, mialam taki piękny sen, że jestem w ciąży to było takie brutalne, pamiętam tę ogromną radość, oczy męża wpatrzone na mnie i oczekujące tej wiadomości tak mi smutno jest, boje sie,że co jest nie tak i ze nie będe mogła miec dzieci![]() przepraszam dziewczyny ale musiałam się wyzalic.
Edytowane przez monamur Czas edycji: 2012-03-04 o 12:56 |
|
|
|
#1316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za podejście bo takimi ludźmi to sie nie ma co przejmowac można co najwyżej ich tylko załowac że nie potrafia docenic tego co mają ich strata chociaz za podejście to bym ich normalnie nie rozumiem czegos takiego bo to na pewno nie jest normalneCytat:
![]() mam nadzieje że na usg zobaczysz swojego maluszka i że wszystko będzie dobrze trzymam kciuki i czekamy na relacje
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak tam Pola onanie miała przypadkiem dzisiaj testować? Pola daj znać bo się niecierpliwie Natalia juz pięknie sezon marcowy otworzyła czekamy na następne
|
|
#1319 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witam sie niedzielnie
![]() Cytat:
![]() Gosiaczku to jest ogromne przezycie ogladac swoje Szczescie i widziec jego bijace serduszko, mam nadzieje,ze Ty tez szybko tego doswiadczysz.... Cytat:
Wyzyj sie na tym bocku jak go doriwesz,to bedzie Ci lepiej A poza tym to chyba normalnie bedzie trzeba wprowadzic tutaj ZAKAZ TESTOWANIA PRZED TERMINEM @ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo jeszcze moze sie okazac,ze @ nie przyjdzie,a niepotrebne nerwy i dolki.... Cytat:
widzisz-pisalam,ze tak bedzie![]() a nie dostalas jakies luteiny czy czegos tego typu?? Czekam na zdjecie Twojego Malenstwa ![]() Cytat:
wszystko w zyciu ma swoj czas a widocznie to byl dla Was dobry moment na dziecko i szczesliwie zostaliscie nim obdarzeni![]() Cytat:
emocje jeszcze szaleja![]() Natalia przyzwyczaj sie,ze teraz bedziesz jadla rozne dziwne rzeczy ktorych nawet nie lubilas,a ulubione Ci moga zbrzydnac-oczywiscie nie musi tak byc,ale ciaza to mega karuzela pod tym wzgledem potrafi byc Kiedy na bete sie wybierzesz?? W czwartek idziesz do gina?? Natalia duzo, duzo sily Ci zycze w tym tez trudnym okresie zwiazanym ze strata dziadka i pogrzebem.... Czekamy na Ciebie w takim razie we wtorek ![]() Ja wlasnie zjadlam obiadek i usiadlam zerkanac na chwile do Was. Ciesze sie,ze tutaj wszystko ok,wiec znikam cieszyc sie czasem z Tz ![]() milego niedzielnego popoludnia
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kochane
![]() Dziekuje za slowa wsparcia jestescie nieocenione Natalia zapomnialam Ci napisac, ze cos w tym jest, ze jedni odchodza z tego swiata aby innym zrobic miejsce. W zeszlym roku moja kuzynka zrobila test ciazowy i wyszedl pozytywny w dniu smierci naszej babci a druga kuzynka w ten sam dzien zaszla w ciaze i teraz obydwie chodza z duzymi brzuszkami. Ja zaszlam w ciaze w tym nieszczesnym dniu co zginela Madzia. Moze to zbieg okolicznosci ale chyba cos w tym jest. Moja kolezanka urodzila synka w dniu smierci swojego ojca. Ja tylko na chwile wpadlam sie przywitac, bo strasznie sie mecze caly dzien. Te straszne mdlosci i brak apetytu mnie wykanczaja To juz trzeci tydzien tych rewolucji ciazowych. Dzisiaj w pracy to myslalam, ze zemdleje tak bylo mi niedobrze. Na szczescie jestem juz w domku i leze w lozku a maz zamowil pizze, bo to jest jedyna rzecz na ktora mam w jakims malym stopniu ochote a strasznie chce mi sie coli a jeszcze nie pilam od poczatku ciazy wiec wyplakalam u meza aby ja tez zamowil, chociaz wiem, ze jest niezdrowa.W srode mam spotkanie z polozna. Jesli wyniki krwi beda niezadawalajce to postaram sie o zwolnienie lekarskie, bo w takim stanie ciezko jest mi pracowac ![]() Milej niedzieli Kochane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

Nawet nie zajrzala do srodka

Po 3 godzinach czekania, zmierzyli mi cisnienie, pobrali krew na beta hcg, pomacali brzuch i tyle
Oprocz tego co jakis czas boli mnie podbrzusze plus krzyz
żeby okazało sie że wszystko jest ok i że z dzidzia wszystko w porządku bardzo Wam tego życze i oczywiście napisz póxniej co i jak ale na pewno będzie dobrze musi być nie ma innej opcji
I tak sobie myślałam, kiedy ja zrobie pierwszy test, kiedy wkońcu będe mama, kiedy będe miała brzuszek ... aż w końcu zaczęłam płakać i powiedziałam sobie w myślach pierd**&^^%%e robimy dziecko !!! ......................... ........................ ......................ale szybko sie ocknęłam i stwierdziłam że to nie jest rzecz ani zabawka, to odpowiedzialność za kogoś do końca życia i poczekam. Bede dzielnie odliczać. Musze zapewnić mu dobry start i dać wszystko co najlepsze... wiem że część z Was żałuje że czekała, że zwlekała, że miałyście sprawy ważniejsze a teraz się tak długo staracie... ale ja musze. I nie będe żałowała. Najpierw zakończe sprawy remontu, podlecze się troche i będe się w końcu starać, tak jak Wy. Bo narazie czuje się jakbym stała w miejscu, jakbym była bezużyteczna, nikomu nie potrzebna...
alko to motyw przewodni w tym filmie

czyli Maja czekamy na Ciebie

"
klask i:
25.10.2014
Natalia juz pięknie sezon marcowy otworzyła czekamy na następne