|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Dzieki dziewczyny. Chcialabym was nadrobic i chetnie z wami popisac ale naprawde nie mam do tego glowy..
na pewno tu wroce i caly czas jestem z wami myslami, mam nadzieje ze ten kryzys minie..
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
mischi jakbys się chciała wygadać to wal na fb
![]() Ja jadę jutro na rozmowę o pracę Trzymajcie kciuki.
|
|
|
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jutro też Tzn czekam na info z jednej firmy i jak do południa się nie odezwą to oddzwaniam do drugiej
|
|
|
#4324 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te ćwiczenia wyglądają fajnie, może kiedyś przetestuję Ja dziś obejrzałam Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 i wygląda zabóczo - dla tłuszczu i dla mnie samej :P Na razie nie podejmuję wyzwania, może jak kupię sobie w końcu dobry sportowy stanik... :P Ale jestem naprawdę pod wrażeniem tego treningu. Przy okazji - wie któraś z Was, ile ważą te hantelki z którymi one ćwiczą? Bo nie mogę znaleźć nigdzie info...Wzięłam sobie do serca Wasze uwagi i w ten oto sposób w drugiej połowie dnia zjadłam: - 2 garście chrupek kukurydzianych (zamiast baronika muesli chyba jeszcze mniej kalorii, no i zero cukru )- na kolację odgapione od Gohs - wasy z pasztetem i ogórkiem konserwowym. Zjadłam wasy (tzn te biedronkowe) pierwszy raz po dłuuugiej przerwie i muszę przyznać, że chyba jednak nie będzie aż tak ciężko się do nich przekonać :P + po południu nakręciłam jeszcze 30min hula ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-01 o 22:44 |
|||
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki i powodzenia wam, 3mam kciuki
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
No i ziścił się najgorszy plan z możliwych
Jedna firma (ta lepsza) mi odpisała wczoraj, że jeszcze nie podjęli decyzji a druga (ta gorsza, ale pewniejsza) ma do mnie dzisiaj dzwonić i nie wiem co im powiedzieć Masakra jakaś ![]() Waga poranna 73,0 - biorąc pod uwagę, że cały tydzień były nadwyżki i to dużo większe, to wzrost 0,3 od piątku nie jest taki zły Po wczorajszych ćwiczeniach mam nawet zakwasy, co rzadko mi się zdarza ![]() Dzisiaj jedziemy do znajomych, więc będzie grzesznie, no ale tylko wieczorem, w ciągu dnia się pilnuję
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś wieczorem też pewnie będzie mała rozpusta, bo będzie pełna chata - przyjeżdża Luby i moja siostra wraca z wyjazdu... Więc pewnie trzeba będzie zrobić jakąś pizzę albo dobre zapiekanki, postaram się jednak dzielnie trzymać ![]() Te ćwiczenia 5-4-3-2-1 mnie dziś bardzo korciły, ale nie miałam dziś czasu na prysznic, więc wybrałam wersję mniej hard, czyli zestaw brzuch+uda, i tak się trochę zmachałam ![]() Z jadłospisu póki co: 1. 3 wasy z serkiem a'la Almette i z łyżeczką miodu na to (tzn łyżeczka poszła na wszystkie 3 kromki) 2. Banan 3. Duży talerz niezabielanej pomidorowej z małą ilością ryżu 4. Kotlet mielony i surówka meksykańska (z Biedronki, wiem, że ma sporo E-ileśtam, ale ja ją po prostu uuuuuwielbiaaaam i raz, dwa razy w tygodniu sobie na nią pozwalam). |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co owsianka z jabłkiem i dwa ciastka maślane własnego wypieku - śmieszne wyszły bo za mało mąki dałam i się po całej blasze rozpłynęły
|
|
|
#4329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8:45 - pierwszy posiłek 11:45 (tuż przed wyjściem na zajęcia) - drugi posiłek 14:25 - zupa i drugie danie po powrocie z zajęć ![]() U mnie to dość standardowy stan jak na godzinę 14-15 - śniadanie, 2 śniadanie i obiad (jeśli jest zupa, to dwudaniowy, jedno jem od razu po drugim), bo u mnie obiad przeważnie się je ok. 13-14, chyba że mam zajęcia, to wtedy baaardzo różnie jem. Ale tak jestem przyzwyczajona, po prostu około 14 robię się już głodna i brzuch domaga się obiadu A potem do minimum 17 mam spokój, a czasami i do 19, jak wpadnie jakiś mały podwieczorek.
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, co za dzień, wykończona jestem.
Rozmowa ok, gdybym miała książeczkę sanepidowską, to już bym miała umowę. Kasa taka sobie, ale lepsza taka praca niż żadna, przynajmniej póki co ![]() Mam nadzieję, że zanim wyrobię książeczkę nikt się nie zgłosi jeszcze. Byliśmy na squashu i w saunie ![]() A w ogóle to wczoraj nie byłam na zumbie, bo jakoś się tak źle czułam, że wolałam nie iść Zimno mi było, potem byłam cała rozgrzana, poszłam wcześnie spać.A ogóle to byliśmy dzisiaj oglądać.. pierścionki u jubilera ![]() I ten, który nam się spodobał na stronie internetowej jednak odpadł w przedbiegach, bo na ręce już nie wyglądał tak ładnie. Za to mierzyłam inny, taaaaaki cudny Więc jadłospis wczorajszy: I. 2 kromki ciemnego chleba z serem i szynką II. Makaron pełnoziarnisty z półtłustym twarogiem III. Serek homo IV. kiwi, 2 wasy z masłem orzechowym (niedużo) A dzisiejszy: I. Płatki + mleko II. 2 mandarynki (miał być jeszcze jogurt, ale nie wzięłam )III. 2 kromki z serem żółtym, 3bit. IV. Zaraz będzie: zapiekanka warzywno-mięsna - chude mięso mielone z indyka, cukinia, bakłażan, pomidory z puszki, marchewka, seler naciowy +squash, sauna. |
|
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zazdroszczę wizyty u jubilera Mój Luby mnie tak trzyma w niepewności już od października (najpierw wspominał, że jak wybierał mi prezent na urodziny to oglądał pierścionki z mamą też, potem była poważna rozmowa o przyszłości ze mną, potem znów regularnie coś wspominał o pierścionku i tak do dziś...) i co weekend marzę, żeby to był TEN weekend, gdy się oświadczy... Dziś w nocy nawet mi się śniły zaręczyny ![]() A jadłospisy ładne, gdyby tylko nie ten 3bit... ![]() Wczoraj w sumie było: 1. 3 wasy z serkiem a'la Almette i z łyżeczką miodu 2. Banan 3a. Duży talerz niezabielanej pomidorowej z małą ilością ryżu 3b. Kotlet mielony i surówka meksykańska 4. Chyba 3 grzanki z ciemnego chleba z ketchupem, szynką i serem żółtym + miseczka ratatouille (podsmażana cukinia, pomidory z puszki, cebula i papryka) + 1,5 lampki wina - bo trochę "odświętna" kolacja była, ale wydaje mi się, że i tak tragicznie nie wyszło :P A dziś póki co śniadanie za mną i ćwiczenia - brzuch + uda + ramiona (zwiększyła mi się ilość powtórzeń i ledwo dałam radę, ale byłam dzielna :P). Jakoś wyjątkowo mnie zmęczyły te ćwiczenia, może dlatego, że w pokoju w którym je robiłam było bardzo duszno i gorąco. Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-03-03 o 12:06 |
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam luźniejszy dzień (jedzeniowy), więc mogłam sobie pozwolić na 3bita. Poza tym godzina squasha też robi swoje
|
|
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotka ja tez musialam wyrabiac ksiazeczke-sprzedawalam cukierki,ciastka,zelki ale kobiety mnie od razu zatrudnily, a ja mialam kilka dni szkolen (w trakcie robilam badania). Mam nadzieje, ze jednak przytrzymaja Tobie to miejsce ![]() Ja mam troche pozytywniejsze nastawienie, dzis nawet wycieraczke kupilam do mieszkania No i buty sobie kupilam w koncu, jazzowki. Kurcze, w ogole nie moglam znalezc.. jeszcze nie sezon. W koncu nabralam sily, zaczelam myslec pozytywniej itd.. jakos damy rade na wadze wczoraj mialam 70,4 czyli o 0,5 kg za duzo. Jadlam byle jak, raz malo raz duzo ale i tak nie pokazalo zle, mam nadzieje ze i po @ tak tez pokaze nie wiecej i wtedy wroce do diety. Przy okazji tego normalnego jedzenia teraz robie przerwe od pokrzywy i zielonej, juz ponad tydzien. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
w koncu przestaniesz o tym myslec i nawet nie zdazysz sie obejrzec az tu nagle przyjdzie ten weekend ![]() Dotka wow to juz takie powazne widze te plany z zareczynami Ja to bym chyba jednak wolala pierscionek niespodzianke, Tz wie co lubie wiec wiem zeby kupil dobry.
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ też wie, co lubię i wiem, że wybrałby dobrze
![]() Ale musieliśmy iść, bo ja nie znałam mojego rozmiaru Teraz już znamy, więc wybór zostawiam TŻtowi.On powiedział, że jak sobie upatrzy parę pierścionków, to mnie weźmie żebym pomierzyła, bo czasem na palcu wygląda inaczej niż na zdjęciu/na żywo. I powiedział, że dla zmyłki każe mi mierzyć też inne Także niespodzianka i tak będzie i tak
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z mieszkaniami to tak już jest, w grudniu pomagałam Szwagierce się przeprowadzać, to właściciel zabrał dosłownie wszystko, co się dało, poza zabudowanymi meblami... Nawet się wracał po lampę wiszącą, bo jej zapomniał :PA z tą niepewnością... Cóż, wątpię, żebym przestała o tym myśleć, aczkolwiek faktycznie - teraz minęły już nasze urodziny, rocznice, walentynki - teraz już na 100% będzie niespodzianka ![]() Cytat:
Jednak u mnie na 100% będzie niespodzianka, tzn o tyle, o ile, bo Luby ciągle jak coś wskazuje na ten sam klasyczny model - obrączka + jeden kamień (cóż, póki co student, więc pewnie cyrkonia, nie diament/brylant, ale jakoś mi to nie przeszkadza )
|
||
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
No i dzisiejszy bilans:
1. 3 wasy z serkiem Almette i 1 łyżeczką miodu 2. Banan 3a. Zupa pomidorowa z ryżem 3b. Trochę ryżu, surówka meksykańska, ratatouile i dwa małe kawałeczki szynki pieczonej 4. 3 wasy i jedna kromka pełnoziarnistego chleba z różnymi dodatkami (zrobiliśmy sobie z Lubym "szwedzki stół" )Ćwiczenia: brzuch+uda+ramiona |
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to samo przychodzi to nie jest tak ze pstrykniesz palcem i nie bedziesz o tym myslec, tylko moze bedzie taki dzien w ktorym zajmiesz sie praca/szkola wyleci Ci to zupelnie z glowy i nie bedziesz sie spodziewala![]() A co do cyrkonii/brylantu. Mi tez to nie przeszkadza, aby mi sie podobal W sumie to nawet rozrozniac nie umiem.Wyszlo na to ze kupujemy z Tz mala praleczke i jest frania. Za 400 mozna kupic z wirowka od razu ale w sumie to juz dwa razy drozej, a zalozylismy ze nic takiego grubego nie bedziemy prac bo wiosna idzie wiec to nam wystarczy a wiecej jak trzeba bedzie wypierzemy u rodzicow.
|
|
#4340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kamieni też nie rozróżniam, ważne żeby było ładne i trochę bling bling ![]() Z pralką brzmi rozsądnie Znam nawet osobę, która przez parę lat mieszkała bez pralki, da się ![]() A ja dziś weszłam na wagę, choć powinnam dopiero we wtorek/środę... Ale czułam się tak "lżej" i chciałam sprawdzić... I tak oto zobaczyłam cudowne 73,3kg! ![]() Poza tym we wtorek idę przymierzać Shock Absorbera i potem zamawiam, może dziś też kupię jakieś buty sportowe... I jak SA przyjdzie do mnie z ebaya to chyba zacznę 30 day shred... Tzn to taki ambitny plan, co z tego wyjdzie to już inna bajka
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
O, nawet się tak bardzo nie rozpisałyście jak mnie nie było
Wczoraj wróciliśmy od znajomych dopiero ok 14:00 i od razu poszłam biegać - 5km zaliczone Wieczorem byliśmy znowu na pokerze u brata TŻ i pozwoliłam sobie na piwo i pistacje, a szkoda. Bo waga poranna 73,7 czyli znowu zamiast chudnąć (albo zbijać starą nadwyżkę ![]() W każdym razie, wkręciłam się już w bieganie na dworze, więc chociaż tyle dobrego ![]() Anesthesia, gratuluję spadku ważysz już mniej ode mnie, muszę Cię gonić ![]() Dzisiaj piękna pogoda, zjedliśmy właśnie śniadanko i niedługo jedziemy na spacer - do lasu i nad jezioro
|
|
#4342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Takie skoki i nadwyżka potrafią zdemotywować, ale trzymam kciuki, żebyś szybko się z tym uporała I postaraj się ważyć 1, 2 razy w tygodniu (łatwo powiedzieć ), bo wtedy takie małe skoki wagi nie są widoczne ![]() I dziękuję Goń mnie, goń, taka rywalizacja to bardzo dobra motywacja ![]() A pogoda faktycznie przecudowna, nam też by się może wypadało ruszyć gdzieś na spacer, ale Luby jedzie około 17, więc nie wiem czy czasowo damy radę... |
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja zabieram sie za dalsze pisanie pracy.. kurcze, dzis juz 4 mam 11 dni na oddanie pracy
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś strasznie dziwny termin ten pracy, bo to mgr jest??Ufff, wróciliśmy niedawno do domku Złaziliśmy się nieźle - dobre 1,5h po lesie w błocie No i zmarznięci, bo w lesie tylko niewiele powyżej zera
|
|
|
#4345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia z pracą ![]() Ja dziś trochę pofolgowałam, bo jak zawsze niedzielny obiad, gdy rodzina w komplecie, wyszedł trochę na bogato: 1. 3 wasy z różnymi dodatkami (serek, warzywa, wędlina) 2a. Rosół z kluseczkami (niestety...) 2b. 2 kawałeczki pieczonej szynki, odrobina frytek (pieczone, nie smażone), surówka 2c. Deser - mała porcja lodów śmietankowo-truskawkowo-czekoladowych. 3. Batonik Corny jakiś nowy - 66kcal, bo mnie strasznie dopadł głód na zakupach i nie chciałam dopuścić, żeby żołądek zaczął mnie na dobre z głodu boleć... 4. 2 i 1/2 wasy z pastą jajeczną Ćwiczenia: brzuch + uda |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalozylam sobie w pt wieczorem ze przez weekend napisze minmum 5 stron. Ostatnio to mi 1 strona zajmowala jedna godzine, i tak sie slimaczylam.. ciagle cos przeciez odrywalo. No i jakby inaczej, sobota przeleciala-nic nie zrobilam.. niedziela do poznego poludnai nic. Ale jak pozniej sie wzielam, mam 8 stron fakt ze kilka z tych musze "bardziej" poprawic ale zalozylam ze bede miala 5 stron no i mam tak to nic bym nie miala Termin taki bo promotor nam rok temu powiedzial ze mamy termin do marca, ze on nie chce od nas brac rozdzialami itp tylko w marcu dostac calosc (zeby pozniej miec czas na poprawy). W sumie to mi sie nawet spodobalo, do marca mam oddac calosc a noz sie okaze ze jest cacy i z glowy bede miala ![]() Ooo.. extra, taki porzadny spacerek Dobrze, ze Twoj Tz lubi Moj tez lubi ale znam wielu ktorzy wola wsiasc w autoO, i na urodziny tortu nie zrobie bo przeciez slodyczy nie jem od prawie 2tyg, kurde mol! No ale nic, zrobie jakas salatke![]() Zmotywowalyscie mnie do ponownego wysylania cv, tak wiec dzis i wczoraj porozsylalam z zapytaniem czy nie szukaja lub czy nie bede szukac w sierpniu (jak do wawy wysylalam). Wiecie jak sie wscieklam.. ostatnio slyszalam od znajomych zebym sie nie przejmowala, podobno w tym roku bedzie duze zapotrzebowanie na zarzadcow. No wiec cieszylam sie, ale jak sie wgleblam w temat to sie wscieklam Kurde, nie obrazajac tu nikogo, nie po to czlowiek wydaje 3000 na kurs doszkalajacy z egzaminem i pisaniem planu zeby po roku dowiedziec sie ze "zwykly" czlowiek, nie konczacy nawet tego kierunku studiow moze zarzadzac nieruchomoscia. Przeciez w pracy musimy byc ubezpieczeni od odpowiedzialnosci cywilnej itp. Jesli teraz nieruchomosciami maja zarzadzac ludzie ktorzy nie maja wiedzy na ten temat to ja dziekuje. Mam nadzieje, ze stowarzyszenia zaczna sie buntowac. Tak samo i ja bym nie mogla isc pracowac jako masazysta czy sprzedawca komputerow (zupelnie sie na tym nie znajac Rozpisalam sie ale musialam sie wygadac.
|
|
#4347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tym terminem to całkiem fajnie wyszło, ja też w sumie wolę mieć wszystko wcześniej zrobione... Obawiam się, że jak za rok będę pisała pracę (dopiero licencjacką ) to mój promotor będzie mniej pilny ode mnie samej... Rozumiem Twoją frustrację, też bym się na Twoim miejscu denerwowała... Ja studiuję kulturoznawstwo, więc w sumie nie mam na horyzoncie żadnego konkretnego zawodu, jednak faktycznie jeśli ktoś robi kurs pod jednym, konkretnym kątem, a potem pracę "kradnie" mu osoba bez kwalifikacji, to jest to bardzo nie fair. Po coś w końcu studiujemy i robimy kursy w danym kierunku. Mam nadzieję, że odezwą się do Ciebie w sprawie tych porozsyłanych CV, trzymam nadal kciucki
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Mischi, no to fajnie jakbyś już miała niedługo z głowy
Moja mgr dopiero się powolnie rozwija - zwiedzam podziemne laboratoria na wydziale i zapoznaję się z oprogramowaniem No ale chciałabym się przed wakacjami obronić Powodzenia z cv Ja ostatecznie jutro będę chyba mieć decyzję co do swojej pracy
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo jaka z Ciebie dobra i ciepla osobka dziekuje![]() Wazne zebys wybrala temat ktory lubisz i ktory Cie kreci, wtedy bedziesz miala wieksza motywacje do pisania moj promo mowi "temat musisz wybrac sobie tak jak chlopaka, taki do ktorego bedziesz chciala sie przytulic"![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
Zawsze chcialam isc na budownictwo jeszcze wszystko przede mna
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojaaaaa, jaka śliczna pogoda dzisiaj Dobry humor mam od rana, bo waga pokazała 72,5 I jem właśnie owsiankę ze świeżymi truskawkami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

na pewno tu wroce i caly czas jestem z wami myslami, mam nadzieje ze ten kryzys minie..

Trzymajcie kciuki.

Ja jutro też
Tzn czekam na info z jednej firmy i jak do południa się nie odezwą to oddzwaniam do drugiej 
)
dzieki 

Zimno mi było, potem byłam cała rozgrzana, poszłam wcześnie spać.

mam 11 dni na oddanie pracy
bo przeciez slodyczy nie jem od prawie 2tyg, kurde mol! No ale nic, zrobie jakas salatke