Powiększanie piersi cz.7 - Strona 299 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 08:30   #8941
anika75
Zadomowienie

Dot.: Powiększanie piersi cz.7

Cytat:
Napisane przez buziak86 Pokaż wiadomość
uciekam dziewczynki, wkoncu udalo mi sie ruszyc auto, bo rano mylam go w srodku i ja glupia blondynka wlaczylam radio i dmuchawe na full zeby fotele wyschly, a nie odpalilam silnika hehe i akumulator padl wiec musialam wyjac akumulator z drugiego auta i przelozyc do swojego. A upapralam sie przy tym... ehhh tak to jest jak TZ nie ma
buziaki, milego wieczorku
Hihihi, ja co prawda nie blondynka, ale ostatnio zostawiłam samochód na noc w garażu z włączonymi światłami. Rano musiałam pieszo zapinać do pracy - prawie 3 km

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
Ja kupilam opaske i pierwsze 2 dni sie nie czesalam TZ mial dobre checi, ale on czucia w lapach nie ma , wiec wolalam nie czesac
Tak wygladalam 2 dni po operacji Pozwiedzalismy Ostrave i czekalismy na pociag do Pragi
Oj, Żabko, nie od dziś wszystkim wiadomo, że Ty jesteś krzyżówką Robocopa z Larą Croft .

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny ja to jestem ciekawa jak to będzie po operacji z tymi włoskami, bo ja to muszę mieć co drugi dzień umyte. Mnie inaczej szlag by trafił i jak brudas bym się czuła i od razu samopoczucie znacznie gorsze. Ehh umyć mi będzie miał kto tylko nie bardzo będzie jak:/ Bo będziemy u szwagierki mieszkać w tym czasie a tam oni wannę mają i jedyny sposób to schylać się nad wanną a wtedy musiałabym się rękami wspierać o wanne żeby nie wyrżnąć

Cholercia ja dzisiaj mam jakiś dziwny problem...mam straszny ból nadbrzusza a w miejcu gdzie jakby łączą się żebra, tak po środku mam jakby napompowane, nadęte i bardzo mnie to boli. Ciężko mi oddychać, cokolwiek nie zrobię to mnie boli jeszcze bardziej. Nie wiem co jest cholera jasna grane:/:/
Jejku, ja taż mam z włosami problem - mam ŁZS i włosy MUSZĘ myć codziennie, bo strasznie się przetłuszczają i drugiego dnia wyglądam już jak gnijąca panna młoda . Ponadto są bardzo cienkie i zbyt krótkie, żeby jakieś warkocze z nich wyplatać . Może któraś dziewczynka coś poradzi? Bo jak to będzie wyglądało - super cycki i tłuszcz na głowie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Dziękuję W sumie przeczytałam o objawach tych chorób i żadne z nich nie pasują. Może to chwilowe. Ale poleżałam troszkę w łóżeczku i już prawie całkiem przeszło Nigdy nic takiego dziwnego mi się nie zdarzyło jeszcze dlatego się troszkę wystarszyłam. A dzisiaj całą pizze wpierdzieliłam, po tym od razu z TŻ na spacer, dźwiganie wózka dla niego, potem pchanie go i wnoszenie wózka. Może po prostu nie dałam organizmowi chwili odpoczynku po takim jedzonku i tak się to na mnie odbiło? I pewnie wyjdzie na to, że niepotrzebnie panikuje Normalnie bym się tym nie przejęła, ale jak czytam ile przeciwskazań zdrowotnych do operacji jest to wolę się martwić tak na zaś

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

A znalazłam taki dowcip:

Pewnego dnia nauczycielka pyta w szkole dzieci, co chciałyby dostać, by spełniło to ich marzenia. Zgłosiła się Kasia:
- Ja chciałabym mieć złoto, bo złoto jest warte dużo i mogłabym za niego sobie kupić Porsche!!
Na to Kaziu:
- A ja platynę, bo jest warta jeszcze więcej i mógłbym sobie za nią kupić Ferrari!!
Na to wyrwał się Jasiu:
- Proszę pani, ja to chciałbym mieć dużo silikonu! Moja siostra ma raptem dwa takie worki silikonu! Gdyby pani widziała, jakie luksusowe bryki parkują pod naszym domem!
Kicia, to pewnie jakaś kolka była

To ja też dowcip mam (Gwen i pozostałe blondi, to tylko dowcip):
Rozmawiają dwie blondynki:
- Wiesz, ja to bym chciała mieć super długie nogi, odstający, jędrny tyłeczek i więcej tu (znacząco pokazuje dłońmi wielki biust)- mówi jedna.
- No dobra - odpowiada druga - Długie nogi, rozumiem. Jędrny tyłeczek, rozumiem, ale po ci ci do cholery takie krzywe palce???
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:22   #8942
kicia_nh
Zadomowienie

mune 05.03 - JUTRO
Ise 06.03 - 3
IsaDorra 07.03 - 4
izzi42 02.04 - 28
sherry.b 18.04 - 44
ania1919 27.04 - 53
kicia_nh 11.07 - 128
Olivkaa200 12.07 - 129

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:45   #8943
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Princessferrari,
ja mam 3 dzieci, wszystkie karmiłam piersią (wprawdzie nie bardzo długo, bo ok. pół roku, ale jednak) i mam implanty umieszczone podmięśniowo

Cytat:
Napisane przez Andzikus Pokaż wiadomość
Gratulacje i powodzenia

A ja mam do dlugowlosych Cycolinek nastepne pytanie, jak sobie radzilyscie z czesaniem i zwiazywaniem wlosow skoro nie mozna podnosic rak powyzej poziomu? Sprobowalam i tak nie da sie zwiazac wlosow! Przeciez stara baba nie bedzie biegac z rozwianym wlosem jak anielica!
już nie jestem bardzo długowłosa (ścięłam jakiś czas temu), ale ja akurat dałam radę z umyciem głowy ... najpierw raniutko w dzień operacji, i potem po dwóch dniach samodzielne mycie, odżywka, czyli pełen pakiet na włoski

Gwendolinka,
zgodzę się z Tobą w temacie modelek ...
Barbie,
mam koleżankę, której córka zajęła się modelingiem i w chwili zrobienia piersi (prezent na 18-tkę) pożegnała się z karierą modelki.

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:09   #8944
Andzikus
Raczkowanie

Cytat:
mune 05.03 - JUTRO
Mune Szczesciaro! Trzymaj sie i wracaj do nas szybko z pieknymi cycuniami!

Co do sprawy dlugich wlosow to zajelyscie sie glownie myciem a moje pytanie dotyczylo fryzowania i to w pozniejszym okresie, gdy juz trzeba bedzie pojsc do pracy. Z mysciem to chyba nie az taki problem bo jakos w kucki moze sie uda
Z tego co pisalyscie zrozumialam, ze z zawiazaniem jakiegos kucyka nie bedzie problemu? Ja probowalam cos sobie zamotac i nijak nie daje rady nie podnoszac wysoko lokci. Wciaz zastanawiam sie jak ja sie uczesze do pracy jak moj TZ wroci juz do siebie (ponad 400 km) a ja zostane tutaj sama

Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png

Edytowane przez Andzikus
Czas edycji: 2012-03-04 o 11:20
Andzikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:24   #8945
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Mune Szczesciaro! Trzymaj sie i wracaj do nas szybko z pieknymi cycuniami!

Co do sprawy dlugich wlosow to zajelyscie sie glownie myciem a moje pytanie dotyczylo fryzowania i to w pozniejszym okresie, gdy juz trzeba bedzie pojsc do pracy. Z mysciem to chyba nie az taki problem bo jakos w kucki moze sie uda
Z tego co pisalyscie zrozumialam, ze z zawiazaniem jakiegos kucyka nie bedzie problemu? Ja probowalam cos sobie zamotac i nijak nie daje rady nie podnoszac wysoko lokci. Wciaz zastanawiam sie jak ja sie uczesze do pracy jak moj TZ wroci juz do siebie (ponad 400 km) a ja zostane tutaj sama
na pewno dasz radę ... ręce i łokcie podniesiesz bez problemu

Stary 2012-03-04, 11:24   #8946
Andzikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
Ja mam implant 325 w cyckach lekko ponad 90
Dziewczyny, powiedzcie mi dlaczego piszac o swoich nowych cycuszkach lub omawiajac wielkosc przyszlego implantu poslugujecie sie objetoscia a nie projekcja? Wg tego co czytalam objetosc mowi bardzo niewiele na temat tego jak duzy jest biust bo objetosc jest wynikiem 3 wymiarow. Juz chyba bardziej okresla wielkosc biustu projekcja implantu wskazujaca jak bardzo piers wystaje z klatki piersiowej? Jak to jest?

Stary 2012-03-04, 11:29   #8947
issabel1
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Kicia-nh masz swietna wyjsciowke dlaczego zdecydowalas sie na anatomy a nie okragle ? pytam bo sama nad tym mysle jakie wybrac , jakie beda najlepsze przy mojej wyjsciowce
issabel1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:31   #8948
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
Witaj ja tez tu jestem nowa i tez podobnie od lat mysle o powiekszeniu ale juz sie zdecydowalam...wykarmilam dwoje dzieci i mysle ,ze czas na nagrode))
Widzę - jednak przewaga kobiet, które jednak wykarmił dzieci
Ja dalej mam rozkminę, ale na rozmyślanie jeszcze trochę czasu mam.

Czy to prawda, że operację dopiero po ukończeniu 21 roku można zrobić?
Stary 2012-03-04, 11:34   #8949
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi dlaczego piszac o swoich nowych cycuszkach lub omawiajac wielkosc przyszlego implantu poslugujecie sie objetoscia a nie projekcja? Wg tego co czytalam objetosc mowi bardzo niewiele na temat tego jak duzy jest biust bo objetosc jest wynikiem 3 wymiarow. Juz chyba bardziej okresla wielkosc biustu projekcja implantu wskazujaca jak bardzo piers wystaje z klatki piersiowej? Jak to jest?
Andzikus,
profil nie jest najważniejszy, choć zdecydowanie jestem zwolenniczką wysokiej projekcji
czasem mimo wysokiego profilu zabraknie szerokości implantu i piersi naprawdę nieciekawie się prezentują... mimo w sumie sporego obwodu w biuście pomiędzy piersiami pozostaje szeroka autostrada

Stary 2012-03-04, 11:38   #8950
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez issabel1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Kicia-nh masz swietna wyjsciowke dlaczego zdecydowalas sie na anatomy a nie okragle ? pytam bo sama nad tym mysle jakie wybrac , jakie beda najlepsze przy mojej wyjsciowce
Moja pani dr mi takie poleciła, tłumacząc, że w moim przypadku przy okrągłych mógłby wyjść nieporządany efekt, jak nie od razu to nawet po kilku miesiącach czy latach a anatomki uniosą mój gruczoł do góry co ją w górnych partiach bardziej zakrągli. Natomiast wg niej z czasem okrągły implant mógłby zepchnąć mój gruczoł na dół, co jak mi rozrysowała okropnie by wyglądało. Mailowo kontaktowałam się z innymi lekarzami, dwóch mi odpisało. Jedna pani bardziej poleciła okrągłe natomiast doktor Kasprzyk anatomiczne, tak jak moja Myślę, że dobrze mi doradzają a jak widziałam efekty z tego implancika o którym myślę, tego modelu to aż mi się oczka świecą i zacieszam z tego powodu

Stary 2012-03-04, 11:52   #8951
barbieee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
.
Barbie,
mam koleżankę, której córka zajęła się modelingiem i w chwili zrobienia piersi (prezent na 18-tkę) pożegnała się z karierą modelki.
no to bardzo dziwne u mnie polowa kolezanek z pracy ma albo implanty albo swoje naturalne dosc duze to jest mit ze modleki sa plaskie chyba tlyko te zagraniczne ktore waza 30 kg i maja rygor odnosnie figury i jedzenia u nas tak nie ma a jezdze po calej Polsce od 7 lat..tylko z agranica tak ejst
barbieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:56   #8952
issabel1
Raczkowanie

aha no to fajnie , ja zobacze co mi pan Dr. zaproponuje ale ja tak myslalam nad anatomicznymi wydaje sie u mnie beda bardziej takie naturalne nie wiem moze mi sie wydaje no sie okaze a o pojemnosci to tak myslalam ze moze 350 -375 sobie wezme choc nie wiem czy nie za duze beda no zobaczymy co na to dr
Stary 2012-03-04, 11:59   #8953
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez barbieee Pokaż wiadomość
no to bardzo dziwne u mnie polowa kolezanek z pracy ma albo implanty albo swoje naturalne dosc duze to jest mit ze modleki sa plaskie chyba tlyko te zagraniczne ktore waza 30 kg i maja rygor odnosnie figury i jedzenia u nas tak nie ma a jezdze po calej Polsce od 7 lat..tylko z agranica tak ejst
piszę to, co wiem... w temat nie zagłębiałam się, bo szczerze - nie bardzo mnie to interesuje.
A 30 kg to ona nie waży... figurę ma podobną do Anji Rubik, choć ma pełniejsze kształty od niej i niestety zrobione piersi do tego nie spotkały się z entuzjazmem tych, dzięki którym mogła wiele osiągnąć.

Stary 2012-03-04, 12:13   #8954
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez issabel1 Pokaż wiadomość
aha no to fajnie , ja zobacze co mi pan Dr. zaproponuje ale ja tak myslalam nad anatomicznymi wydaje sie u mnie beda bardziej takie naturalne nie wiem moze mi sie wydaje no sie okaze a o pojemnosci to tak myslalam ze moze 350 -375 sobie wezme choc nie wiem czy nie za duze beda no zobaczymy co na to dr
Myślę, że lekarz zaproponuje to co wg niego będzie dla Ciebie najlepsze. Jak będziesz chciała wiedzieć dlaczego taki a nie inny to zapytaj wtedy lekarza z takie powodu tak uznał. I oczywiście będzie się też sugerował efektem jaki chcesz osiągnąć.

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2012-03-04 o 12:14
Stary 2012-03-04, 12:26   #8955
issabel1
Raczkowanie

kicia_nh wiem wiem , ja to bym tak chciala srednie lub pelne C w koncu nie miec problemow z kupnem stroju kapielowego i przestac sie wstydzic chodzic na basen anwet jak wyjdzie pelne B to i tak bede happy
Stary 2012-03-04, 12:36   #8956
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez michasia005 Pokaż wiadomość
takiej dietki na już to ja nie znam za bardzo, ale mogę Ci polecić naprawdę super dietę, efektywną i zdrową. Chodzi mi o dietę 1000 kalorii, ja nieco ją przekształciłam bo w zależności od akutalnego samopoczucia zwiększałam kalorie od 100 do 300. Jem 5 posiłków dziennie żeby organizm nie musiał magazynować tłuszczów, przed każdym posiłkiem wypijam szklankę wody tak 10 minut przed, ogólnie dziennie wypijam 2l czasami 2,5, staram się nie jeść smażonych rzeczy, gotuję na parze smakuje mi najlepiej, jem dużo warzyw i owoców. Rano biegam tak 15-20 minut akurat do sklepu po pieczywo świeże a wieczorem 40 minut na orbitreku. Stosuję tą dietę od tygodnia ale już po raz 3. Za pierwszym razem po urodzeniu starszego syna w pól roku schudłam 14 kg, drugi raz przed ślubem 4 miesiące 10kg a teraz po tygodniu minus 2. Jakbyś miała pytania co do przykładowego menu to pisz
jak wyglada te menu??ja chcialabym schudnac jeszczxe 3kg i jakos mi nie idzie
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 12:53   #8957
issabel1
Raczkowanie

no ta 1000 kalorii jest fajna aczkolwiek ja tym razem nie licze kalorii tylko staram sie nie podjadac miedzy posilkami ograniczylam smazone robie rybke czy miesko na grillu elektrycznym i jest zawodowe , ale tez jedno z wazniejszych nie jesc po 19 i tydzien czasu 2,5 kg mniej do tego jakies brzuszki itd naprawde polecam

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

cichutko tu i spokojnie wiec lece do kuchni jakies ciacho upichcic pa
Stary 2012-03-04, 13:05   #8958
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
Zrobil postepy Byla masakra na poczatku, teraz jest niebo lepiej I jak sie jeszcze zmieni, to fajnie, a jak nie to tragedii nie bedzie
Mnie tez korci, zeby chlebek upiec, ale nie umiem I nie wiem jak sie zakwas robi Jak sie robi zakwas?????

A tu focie moich rzes bez makijarzu po 2 tygodniach uzywania tego eliksirku, ktory Wam predzej polecalam. Rzeski tylko troche tluste od kremu
wow czyli sa efekty?ja do rzes tez bym chciala hm gdzie to kupicmoze w holandii tez maja...
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:06   #8959
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Dziewczynki,
a czy myślicie, ze ja mogłabym poćwiczyć trochę pośladki i nogi?
Brzuszka wiem, ze nie mogę, ale inne ćwiczenia z umiarem i w miarę możliwości chyba nie są zakazane?

Stary 2012-03-04, 13:09   #8960
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barbieee Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ten temat to wydaje mi się, że tu dużo zalezy od agencji i od tego czy dana dziewczyna ma być modelką wybiegową czy tzw. fotomodelką. Każdy ma inne wymagania i u jednych tylko wieszaki deski, inni bardziej krągłe aczkolwiek proporcjonalne kształty preferują. To temat rzeka i nie ma sensu się w to zagłębiać

Stary 2012-03-04, 13:11   #8961
Andzikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Andzikus,
profil nie jest najważniejszy, choć zdecydowanie jestem zwolenniczką wysokiej projekcji
czasem mimo wysokiego profilu zabraknie szerokości implantu i piersi naprawdę nieciekawie się prezentują... mimo w sumie sporego obwodu w biuście pomiędzy piersiami pozostaje szeroka autostrada
Wlasnie dlatego napisalam, ze operowanie sama objetoscia nie bardzo oddaje rzeczywisty efekt uzyskany podczas operacji. Zakladam, ze zadna dziewczyna decydujaca sie na inplant nie oczekuje efektu autostrady miedzy piersiami
Taka sama objetosc moze miec implant o malej projekcji a szerszy (wtedy rowek miedzy piersiami mniejszy) i wyzszy lub o wiekszej projekcji a np szerszy a nizszy (mozliwe sa dowolne kombinacje tych 3 wymiarow) w zaleznosci od wymiarow wyjsciowki (wysokosc i szerokosc implantu) i preferencji pacjentki (projekcja). Jeszcze inaczej jest z anatomkami bo, w stosunku do implancikow okraglych, w anatomkach czesc gorna ma mniejsza objetosc przez to, przy tych samych wymiarach, implant moze miec wyzsza projekcje w stosunku do okraglaczkow. Sorki, ze sie wymadrzam ale wydaje mi sie, ze to wazne w dobieraniu wielkosci implantu, szczegolnie gdy sie rozwaza oczekiwana wielkosc przyszlych piersi Jesli cos pokrecilam, prosze, poprawcie mnie

Edytowane przez Andzikus
Czas edycji: 2012-03-04 o 13:17
Stary 2012-03-04, 13:21   #8962
buziak86
Raczkowanie

a to mij niedzielny chlebek ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3369.jpg (117,8 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-03-04, 14:03   #8963
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Hihihi, ja co prawda nie blondynka, ale ostatnio zostawiłam samochód na noc w garażu z włączonymi światłami. Rano musiałam pieszo zapinać do pracy - prawie 3 km

Oj, Żabko, nie od dziś wszystkim wiadomo, że Ty jesteś krzyżówką Robocopa z Larą Croft .

Jejku, ja taż mam z włosami problem - mam ŁZS i włosy MUSZĘ myć codziennie, bo strasznie się przetłuszczają i drugiego dnia wyglądam już jak gnijąca panna młoda . Ponadto są bardzo cienkie i zbyt krótkie, żeby jakieś warkocze z nich wyplatać . Może któraś dziewczynka coś poradzi? Bo jak to będzie wyglądało - super cycki i tłuszcz na głowie

Kicia, to pewnie jakaś kolka była

To ja też dowcip mam (Gwen i pozostałe blondi, to tylko dowcip):
Rozmawiają dwie blondynki:
- Wiesz, ja to bym chciała mieć super długie nogi, odstający, jędrny tyłeczek i więcej tu (znacząco pokazuje dłońmi wielki biust)- mówi jedna.
- No dobra - odpowiada druga - Długie nogi, rozumiem. Jędrny tyłeczek, rozumiem, ale po ci ci do cholery takie krzywe palce???
Więc może szeroka opaska tak jak Zabulek proponował- to też jest jakieś rozwiązanie. Ja się opaska ratuje jak mi nagle coś wyskoczy a włoski już są do mycia

Cytat:
Podobnie sama projekcja o niczym nie mówi - bez innych wymiarów o niczym nie świadczy.I więcej nam już powie sama objętość niz projekcja No a projekcję to my i tak zawsze polecamy wysoką lub ultra wysoką
Zobacz np. te moje poprzednie wkładki- projekcja zarąbi**, i co z tego jak reszta wkładki to zdetany kapeć. Więc czasem duża projekcja przy małej objętości to niebezpieczna mieszanina

Cytat:
Napisane przez buziak86 Pokaż wiadomość
a to mij niedzielny chlebek ;-)
o ja!!!Jaki Ci piękny wyszedł !!!! aż zapach czuję Robisz na drożdzach, zakwasie czy z gotowych mieszanek ? Ciekawe który to Twój chlebek i czy pieczesz w maszynie do chlebka czy w piekarniku? Widzę, że nie można się poddawać
Na razie mój zakwas ma trzeci dzień- dokarmiam go wytrwale , zobaczym co wyhoduje

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

MUNE powodzenia jutro , trzymam kciuki z całych sił

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:20   #8964
buziak86
Raczkowanie

mya to najprostszy chleb na swiecie! jak ci podam przepis to sama sie zdziwisz i nie trzeba robic zakwasu!
3 szl mąki
1,5 szl wody(lub mniej zalezy od konsystencji ciasta)
1,25 lyzeczki soli
0,5 lyzeczki cukru
0,25 lyzeczki drozdzy w proszku (ja daje 0,5 lyzeczki)

przesiewasz make, dodajesz sol, cukier i drozdze i mieszasz wszystko razem. dodajesz wode i delikatnie mieszasz, byle sie skladniki polaczyly. ciasto bedzie dosc rzadkie. zostawiamy to w misce pod przykryciem na 12-18godz
po tym czasie wyrzucamy ciasto na blat, posypujemy maka i odgazowujemy ciasto ('rozciagamy je' i skladamy jak koperte. tak ze 2 razy) potem formujemy bochenek (ja robie okragly). odstawiasz na 2 godz do wyrosniecia.
potem nagrzewasz piekarnik do 230st, rozgrzewasz tam naczynie (ja robie w zaroodpornym), do goracego naczynia wkladasz chleb i przykrywasz!! pieczesz tak 30min. po 30min zdejmujesz przykrywke, zmniejszasz temp do 200st i pieczesz 15min.
gotowe!
zatem zycze smacznego

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

raz w tygodniu taki pieke
Stary 2012-03-04, 14:31   #8965
MILENKA2012
Raczkowanie

Ale mi wlazłyście na ambicję dzisiaj w prawdzie kupiłam super chlebek żytni z mąki pełnoziarnistej na zakwasie ale następny upiekę sama... jak się dokopię do info jak ten zakwas zrobić
miłej niedzieli dla Wszystkich a to na "podbicie" dobrego nastroju w trakcie pichcenia niedzielnego obiadku
http://www.youtube.com/watch?v=o8e9VOG1yk8
MILENKA2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:54   #8966
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Więc może szeroka opaska tak jak Zabulek proponował- to też jest jakieś rozwiązanie. Ja się opaska ratuje jak mi nagle coś wyskoczy a włoski już są do mycia

Podobnie sama projekcja o niczym nie mówi - bez innych wymiarów o niczym nie świadczy.I więcej nam już powie sama objętość niz projekcja No a projekcję to my i tak zawsze polecamy wysoką lub ultra wysoką
Zobacz np. te moje poprzednie wkładki- projekcja zarąbi**, i co z tego jak reszta wkładki to zdetany kapeć. Więc czasem duża projekcja przy małej objętości to niebezpieczna mieszanina
MUNE powodzenia jutro , trzymam kciuki z całych sił
No chyba tylko opaska zostaje, ewentualnie jakaś chusteczka na całą głowę

A ja tam tych projekcji, profilów i innych cudów w ogóle nie kumam. Próbowałam coś z tego zrozumieć, ale to nie na mój typowo humanistyczny rozumek. Objętość jedynie mogę zrozumieć - im więcej ml tym cycuchy większe

A z tego się uczyłam, może którejś bardziej kumatej się przyda
http://www.estheticon.pl/nowosci/by-...obrac-implanty

Edytowane przez anika75
Czas edycji: 2012-03-04 o 15:05
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:18   #8967
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
koszmarnie wyglądają te piersi

Stary 2012-03-04, 15:38   #8968
Olivkaa200
Zakorzenienie

Witajcie Ja od rana sprzatam, piore, gotuje i juz padamA jeszcze po obiedzie trzeba posprzatac

Ale ten chlebek mmm jak pieknie wyglada moze sama zrobie bo ostatnio TŻ mówił zebym zrobiłaOgólnie ja kocham gotowac moge stac cały dzien w kuchni i gotowac.

Dalej mysle o tych piersiach Toniu jak tam Twoje panienki?
I chyba najlepszym wyjsciem bedzie mniejszy rozmiar ale boje sie ze przy moich gabarytach nie bedzie ich widac
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:53   #8969
buziak86
Raczkowanie

Cytat:
No chyba tylko opaska zostaje, ewentualnie jakaś chusteczka na całą głowę

A ja tam tych projekcji, profilów i innych cudów w ogóle nie kumam. Próbowałam coś z tego zrozumieć, ale to nie na mój typowo humanistyczny rozumek. Objętość jedynie mogę zrozumieć - im więcej ml tym cycuchy większe

przeczytalam wszystko i teraz sie zastanawiam NA JAKIEJ PODSTAWIE DR STWIERDZILA ZE POTZREBUJE OKRAGLE 325 skoro nawet mnie nie zmierzyla w zaden sposob ????

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

moze wy mi pomozecie w takim razie (przed kolejna konsultacja, bo chyba wybiore sie jeszcze do kogos). 169cm, 50kg, pod biustem 70, w biuscie 80, rozstaw sutkow 19, szerokosc klatki 25 (chyba bo w sumie nie wiem jak to dobrze zmierzyc)
Stary 2012-03-04, 16:05   #8970
kicia_nh
Zadomowienie

Buziak dr Skwiercz to dobra specjalistka, więc oko ma napewno wyrobione bardzo dobrze i w przypadku takiej wyjścióweczki jak Twoja wydaje mi się, że dla niej zbędne jest wykonywanie tych wymiarów Ewentualnie jak piszesz, że idziesz do niej na kolejną konsultacje to wtedy może będzie dokonywać pomiarów a teraz podała Ci tak orientacyjnie. Tak też może być Może dziewczynek pytaj, które u niej operowały się to Ci powiedzą jak to na konsultacjach wygląda i jak z tymi pomiarami. A efekty sama możesz podziwiać, są po prostu boskie

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2012-03-04 o 16:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości