|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Co do pierścionków to znam sytuację taką z życia. Dziewczyna, lat 20, chłopak tyle samo (mój znajomy, który zawsze miał fju bźiu w głowie) są już ok. 3 lat i dziewczyna do niego że jeżeli się jej nie oświadczy to ona z nim zerwie
Wysłała mu nawet pierścionek zaręczynowy jaki chce. Najgorsze jestto, że albo on jest głupi, albo ona. Bo ona go wogóle nie znam takiego jakiego jest. Normalnie, śmieje się ciągle, na imprezach to dusza towarzyszka, pije i wogóle, a przy niej to tylko siedzi z nią na imprezach w kącie, ona myśli że on nie pije, a gdyby teraz przyszedł do mojego brata to pewnie by znowu pił Nie wiem tylko kto jest głupszy: on bo udaje, czy ona bo mu wierzy i wymusza na nim oświadczyny A to znajoma dziewczyny mojego brata, i wszystkie na studiach już są zaręczone, to dziewczyna też już chce mieć pierścionek.
|
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
A najlepsze jest to, że ci, którzy mają takie parcie na zaręczyny najczęściej wcale nie myślą o małżeństwie, tylko o tym, żeby się przed znajomymi popisać w jakim to oni poważnym związku są
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2012-03-03 o 17:33 |
|
|
|
#1683 |
|
maszyna, nie człowiek
|
O, jeszcze jedeno, co wyczytałam na wizażu i w internecie ogółem: "jesteśmy już 2 lata, więc może kupię jej pierścionek zaręczynowy na osiemnastkę"
Też mnie dziwi takie połączenie faktów
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako ukoronowanie miłości aż po grób.
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1686 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No tak, że ja tez o tym nie pomyślałam. Widocznie jestem kiepska w te "miłosne" klocki...
|
#1687 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
#1688 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32694370]Pewnie świat wyglądałby inaczej gdyby dziewczynkom opowiadano inne bajki niż te o wielkiej miłości i księciu, z którym można żyć długo i szczęśliwie [/QUOTE]Taaak. Książę przyjeżdża na białym koniu, zabiera księżniczkę, i żyli długo i szczęśliwie. Na pewno mieli udany związek. Tyle o sobie wiedzieli, ich wizje przyszłego życia się pokrywały... Świadomie podjęli decyzję o związku
|
|
#1689 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Taaaa, śnił mi się książę na białym koniu. Obudziłam się, księcia nie ma, został tylko koń .Mnie parcie na to, żeby kogoś koniecznie mieć, omija szerokim łukiem. Póki co nikogo nie chcę, ale jak spotkam kiedyś kogoś, dla kogo warto zrezygnować z błogosławionej samotności, to mi się może zachce, kto wie . Denerwuje mnie i dziwi, jak ktoś obciąża innych (przyjaciół, rodzinę, partnera) za swoje porażki. Np. znajoma usłyszała od faceta, że przytył przez nią, bo on zajada stresy, a pomiędzy nimi nie było najlepiej .
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32694370]Pewnie świat wyglądałby inaczej gdyby dziewczynkom opowiadano inne bajki niż te o wielkiej miłości i księciu, z którym można żyć długo i szczęśliwie
[/QUOTE]Pamiętam skądś taki tekst: dziewczyny bardzo nieuważnie czytają bajkę o Kopciuszku. One doczytują się tylko zdania "Kopciuszek wyszła za mąż za Księcia". I odkładają książkę. A przecież dalej napisano "KONIEC BAJKI"
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1692 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jezusicku, to ja wiem skąd moje tolerancyjne poglądy, zawsze mówiłam "Kopciuszek WYSZEDŁ za mąż za księcia"... :mdeje:
|
#1693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: zakochałam sie w tym tekście i aż sobie go gdzieś zapisze
- Jakie zbrodnie popełnił- zaśpiewał Leśny Gnom -Mordował, zdradzał, umyślnie niszczył statki, torturował, szantażował, rabował, sprzedawał dzieci w niewolę, on... - Nie obchodzą mnie wasze spory religijne- przerwał Leśny Gnom |
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co my dzieciom czytamy w tym katolickim kraju
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
Swoją drogą powinnam wyrosnąć na sadystkę, bo ja z dzieciństwa pamiętam oryginalną wersję Kopciuszka, z obcinaniem palców i pięt, żadnej cenzury
Byłam zdziwiona, że jest jakaś łagodna, przyjazna dzieciom wersja
|
#1696 |
|
maszyna, nie człowiek
|
YYYyyyy, a jaka jest ta łagodna
?
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wymuszania zaręczyn - miałam koleżankę (4 lata młodsza ode mnie i w wieku 25 lat uważała się już a starą pannę), która była ze swoim facetem 2 lata i postawiła sobie takie ultimatum, że jeżeli w przeciągu pół roku się nie oświadczy to z nim zerwie, bo przecież nie staje się młodsza i nie może marnować życia na bycie z kimś, kto jej się nie oświadczy. Na szczęście się doczekała, na końcówce ultimatum, więc była już dosyć znerwicowana Nie muszę dodawać, że to, że jestem ze swoim TŻ'em już niemal 10 lat i nieszczególnie spieszy nam się do ślubu, nie spotyka się z ogólnym zrozumieniem ![]() |
||
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pamiętam dokładnie, ale chyba po prostu bucik nie pasuje na nogi starszych sióstr i nic z tym nie robią. W wersji bez cenzury są zdesperowane i dlatego skracają sobie kończyny
![]() To mogło być jeszcze ostrzej? Nieźle
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej książeczce - siostry do końca łudzą się, że bucik będzie po prostu pasował i nie odcinają sobie części stopy
Pogadanka- my tu na wizażu zapuszczamy wąsy i nosimy żelazne pasy cnoty, tak więc średnio psuje tu ta reklama z jakimiś randkami....
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-03-04 o 14:52 |
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jeszcze tylko, że w oryginalnej wersji Śnieżki nie było zatrutego jabłka, tylko za ciasny gorset, który ją udusił.
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Konto usunięte
|
Co? O_O nigdy nie widziałam takiej wersji, co to za wersja ta z obcinaniem? O_O
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Co do baśni braci grimm, to mi rodzice kupili nieświadomie dwie kasety - na jednej były dwie bajki. I okej, na jednej był czerwony kapturek i wesele u lisa, o ile pierwsza wersja była baaaaaardzo lajtowa o tyle ta druga mniej. A na drugiej... była jakaś bajka o kobiecie zamienionej w ptaka, ukochany szedł przez las ją znaleźć goniły go krwiożercze drzewa które się topiły, straszne. A ta druga jakaś o trzech braciach, oglądałam ją na youtubie, była trójka braci mieli matkę wiedźmę która porwała ukochaną jednego z nich i wysysała z niej krew bodajże żeby być młodszą, więziła tę dziewczynę przykutą kajdanami w jakiś lochach... Jezu co za koszmar
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w domu właśnie mały zbiorek Baśni Braci Grimm i tam jest wersja Kopciuszka z obcinaniem kawałków kończyn.Osobiście sądzę,że nie dla dzieci.Ale i Andersen-"Czerwone trzewiki" to też bajka w wersji hard (też są obcinane stopy,które uciekają w świat).
|
|
|
|
#1706 |
|
Konto usunięte
|
czy to jest gdzieś w internecie?:P bardzo mnie zainteresowało
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie gwałt był w przypadku śpiącej królewny.
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam "Przebudzenie Śpiącej Królewny" i to był hardkor - nie poznawałam pani od Kronik Wampirów ![]() |
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

Wysłała mu nawet pierścionek zaręczynowy jaki chce. Najgorsze jestto, że albo on jest głupi, albo ona. Bo ona go wogóle nie znam takiego jakiego jest. Normalnie, śmieje się ciągle, na imprezach to dusza towarzyszka, pije i wogóle, a przy niej to tylko siedzi z nią na imprezach w kącie, ona myśli że on nie pije, a gdyby teraz przyszedł do mojego brata to pewnie by znowu pił
Nie wiem tylko kto jest głupszy: on bo udaje, czy ona bo mu wierzy i wymusza na nim oświadczyny
A to znajoma dziewczyny mojego brata, i wszystkie na studiach już są zaręczone, to dziewczyna też już chce mieć pierścionek.

Też mnie dziwi takie połączenie faktów 
jako ukoronowanie miłości aż po grób.