|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Hej
Tylko Was kochane podczytuje na raty ostatnio bo jakoś mało czasu i do tego weekend z tż to wiadomo, że więcej czasu poświęcam jemu ![]() Byliśmy dziś 2 godziny na spacerze i tż zaprosił nas do restauracji ( mamy dziś 5 rocznicę Pisałyście o oświadczynach....moja połówka jak byliśmy na wakacjach w domku letniskowym, w nocy zszedł na dół i zapalił 130 świeczek ( takich podgrzewaczy), na stole postawił 2 kieliszki i wino, różę i pudełeczko z pierścionkiem. Przyszedł na górę, obudził mnie i kazał zejść na dół bo musi mi coś pokazać...jak to zobaczyłam odrazu wiedziałam o o co chodzi Na drugi dzień w ramach dodatku zabrał mnie na weekend do Zakopanego ach....to było piękneMam pytanko - czy któraś używa termometru elektronicznego z Canpolu? Nie mam instrukcji i nie wiem czy po piknięciu jest prawidłowy odczyt, czy trzeba jeszcze mierzyć jakiś czas ![]() Czy Wasze dzieciaczki się ślinią? Gabi ma 24 dni i zaczeło jej lecieć z buzi
|
#4772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Super
![]() Cytat:
poza pierwszą szpitalną paczuszką Pampersa, od samego początkuJak dla mnie rewelacja - dobrze wilgotne, duże, no i zero uczuleń/odparzeń ![]() Cytat:
![]() ![]() _______________________ Hi ![]() My niedługo idziemy na imieniny do teściów, T. wygalantowany leży sobie u tatusia na klacie
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
nie wiem, co komu miałam napisać, bo czytam z doskoku... melduję tylko, że odpadł nam dziś pępuszek Inutil, kurde.... czyli to wina huggisów ![]() nivea wg mnie sa za suche. pampersy były ok. |
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
dph a jaki masz kolor? Bo może one się czymś różnią ?
Cytat:
za pępuszek No chyba te Huggisy do ![]() A jakie nivea masz? te pure&fresh czy soft&cream? Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-03-04 o 16:53 |
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nivea pure&fresh kupione w rossmannie w promocji |
|
|
|
|
#4779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny- ja na jednej nodze
mamy problem z małą ![]() Poszłam wczoraj na spacer, a był straszny wiatr- choć chroniłam jak mogłam i jeździł wózek w 1 stronę pod wiatr... od wczoraj jest niespokojna, płaczliwa, wyła wczoraj strasznie... nie chciała mleka jeść!!!!!!! broniła się jak tylko mogła... w końcu wzięliśmy ją na śpiocha. Poszła spać przed 2 w nocy i o 6 pobudka bo głodna, ale zjadła normalnie... za to o 10 już nie. Darcie się, mleko nie... uspokajałam ją, a jak było ok, szybko butla w dziub i tym sposobem wypiła mleko. Jak z nią chodziłam to ok, jak do łóżczka to ryk... zmierzyłam temperaturę- stan podgorączkowy ma 37, 2 dlatego od wczoraj tak się zachowuje, po tych pieprzonych szczepionkach!! Wczoraj jeszcze zieloną kupkę zrobiła, ale moja mama mówi, że to przez te szczepionki na pewno... jeszcze tak nie wyła jak wczoraj, masakra była dałam jej czopka. Dobrze, że dziś wypiła na razie 40 ml herbatki rumiankowej, ale przez te szczepienie płacze łzami i nie wiem 'czy to już'? czy to efekt uboczny... i ma katar ![]() Mam wyrzuty sumienia bo w końcu nie wiem czy ją zawiało czy to po tych szczepionkach Cytat:
mój dał mi 'prezent urodzinowy' a ja żartem "pierścionek zaręczynowy??" a on 'tak' lipa! ![]() Cytat:
mam prysznic ![]() Cytat:
długo się zastanawiał??
|
|
#4780 | |||
|
Zakorzenienie
|
ranula u mnie nawał krótko trwał, ale wyłam z bólu
odciągałam laktatorem żeby sobie ulżyć i często przystawiałam do piersi...Natalia piękne zdjęcia! ![]() Haniula a jak Twoje oświadczyny wyglądały? co do wizyt u lekarzy- ja nie byłam jeszcze, tylko na bioderkach i na szczepionce, a wizyta patronażowa dopiero do mnie ma przyjść ![]() Anulka_86 - 5 km?? podziwiam! ![]() dph kurcze a chciałam z rossmana babydream kupić a piszesz, że suche ![]() Cytat:
![]() Ja używam elektronicznego z canpolu i jestem zadowolona. Wkładasz w tyłek, pikasz i odczekać trzeba koło 2 minut i on piszczy długo aż sama go nie wyłączysz I moja Kinia też się ślini czasem Cytat:
![]() Cytat:
on taki cwaniaczek co wszystko załatwi i wie wszystko lepiej no zazdroszczę trochę im kurka...
|
|
#4781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęc z A. nie mam nowych ![]() Cytat:
joo na 18stke ale w pokoju sam na sam.. tzn szwagier był świadkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Boroo przykro mi, że na samym poczatku miałaś tyle problemów Lucy za pępek! W końcu! Inutil ja często wycieram kurz nasączonymi husteczkami jak nie mam innych...
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
my uzywamy chusteczek z rossmana rozowych. dla nas super i tanie
4pak za 13 zl nivea nam nie podeszły...
|
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Inutil my w szpitalu uzywalismy niebieskich Nivea i byly b dobre. W domu Kindi ale to szajs jak dlamnie,b suche. Teraz mam zielone pampersa i sa super.
Agatku temp 37.2 to nie jest Stan podgoraczkowy. Pytalam sie pediatry u nas, bo Olem mial po szczepionce taka sama tempke
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-03-04 o 18:21 |
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po czopie spała dobre 3 h... może bolało ją udko, bo miała zaczerwienienie i guzkowate miejsce- teraz zeszło zaczerwienienie, ale guzek nadal jest i robi się siniak po 6 h po czopie z temp 37,2 jest 37 i dałam jej czopa doraźnie na noc. Na opakowaniu jest napisane, że czopów używa się: "bolesne ząbkowanie, po szczepieniach, objawowe leczenie stanów grypopodobnych i przeziębienia, gorączka". Tylko nie wiem dlaczego jest osobno napisane po szczepieniu/gorączka ![]() Ma zapchaną lewą dziurkę, przed chwilą odciągałam i ryk w niebogłosy a ile tego odessałam i nadal słyszę, że ma i charczy mi ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
dostaliśmy i mamy 4 opakowania i jeszcze 1 dady i 1 w użyciu po pampersach spróbuję rossmanowskich
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
tyle mnie nie było znów, ze już Was chciałam szukać na odchowalni
![]() kurcze moja mała dostała jakiejś wysypki na twarzy, byłam z nią u dwóch lekarzy i jedna twierdziła, że to pótówki, więc ja zostawiłam i się jej zaogniło na całą twarz ;/ aż alegrolg przepisał jej maści i powiedział, że ma AZS i trądzik niemowlęcy ;/ i przez to cały tydzień mi się Natalka drze jak nie wiem ;/ sił już nie mam, teraz chwile leży pod karuzelą to mogę Wam napisać co u nas ![]() mam nadzieje, że niebawiem jej to przejdzie bo nie mam życia przez ostatni tydzień, tym bardziej, że teraz siedzę już z nią sama ![]() trzymajcie się mamuśki |
|
|
|
#4786 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem,czy jeszcze kiedys wejde tu na spokojnie z czasem na cytowanie
Inutil, wlasnie nie wiem, o co chodzi z tym przekarmianiem, bo tez pamietam, jak ktos gdzies kiedys mowil, ze cyckiem nie da sie przekarmic. No,ale jak mi zwazyli Dzona, to ta pediatra narobila takiego rabanu, ze za duzo przybral i patrzyla na mnie, jakbym co najmniej pokroila dziecko na kawalki Nie jest mi lekko upilnowac tych 3 h, ale sie staram, bo podobno przez to tez moga byc kolki, bo jednego jeszcze nie strawi,a juz dostaje drugie. No wiec czarujemy go jak tylko umiemy... Najbardziej dziala na niego to, co dzialalo na mojego chrzesniaka 10 lat temu - jak go ciasno opatulam i zaczynam z nim tanczyc po domu. Szkoda tylko,ze po takich ekscesach rana troche mnie boli :/ Zuzia, dzieki za odpowiedz w sprawie espumisanu Co do Dzona i spacerku,to on taki cieplolubek, wiec chyba nie bylo mu za goraco. Ja np.mocno zmarzlam, a Dzon byl cieply,ale nie spocony, wiec chyba bylo ok? Dzisiaj tz go wzial, bo sie poklocilismy i kazalam mu isc samemu, ja sie wzielam za obiad,myslalam sobie,ze wejde na wizaz, pobycze sie, a ci mi za moment wrocili, bo Dzon sie sztachnal zimnym powietrzem, dwa razy kichnal, rozplakal i tz stwierdzil, ze chyba za zimno na spacerek Jedyne co dobre, to ze od tamtej pory Maly spi,czyli bedzie juz jakies 3,5 h. Co niedobre, to ze w nocy pewnie sobie odbierze, a w nocy ja bardziej ogarniam, bo tz sie nie nadaje :/ Dph, nie myslalam o tym moczu. Hm...jak bedziemy u pediatry, to sie zapytam,moze faktycznie jest to dobry pomysl? Agatku, fajne te zareczyny. Mijus, Twoje jakie cudowne Ja tez nie narzekam. My we dwojke w samolocie,tz pilotowal, 100 balonow lecacych do nieba i wielki baner z napisem, czy zostane jego zona. Prawie jak na amerykanskich filmach ![]() Pytam o to samrowidlo do chleba, bo gdzies wyczytalam, ze mozna maslo i zeby niczym go nie zastepowac ![]() A ja nie dam rady jesc caly czas chleb na sucho z wedlina Agatek, ja tez chce wiecej zdjec A. !!!!!! ![]() Jutro zostaje przez caly dzien sama z Jaskiem Ratunku ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Kamciurka, cholera, nigdzie nie moge znalezc teraz tego artykulu... Mialam dodany do zakladek, ale na laptopie, ktorego mi ukradli w szpitalu ![]() Na pewno jest gdzies w tym watku, jak byla mowa o szczepieniach. Kurde, nie moge sie zabrac za wiazanie chusty, a by sie przydalo. Podobno kolki sa mniejsze,jak sie nosi w chuscie. No i moglabym sobie zrobic zarcie nawet,gdyby Jasiek nie spal ... Tylko ze mi sie wydaje to takie skomplikowane, ze nawet nie chce mi sie za to zabierac :/
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
Zuzia ja w sprawie ciemieniuchy - jak smarujesz głowę oliwką to potem ją myjesz tak?czy zostawiasz na noc?
Niby nie ma mocno,bo czasami na brwiach cos tam się pojawi ale jak posmaruje to zanika,a dzisiaj we włoskach cos tam widzę |
|
|
|
#4788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy to normalne, że przedrzeźniam swoją córcię i chrącham jak świnka tak jak ona??
czy już mi odpierdala maniana?? to pewnie po tych lekach Cytat:
to się facet postarał może się skusi Cytat:
![]()
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobry. nam zaleciła pediatra przy wyjsciu ze szpitala. podobno dzieciaczki maja czesto infekcje ukł moczowego i boli wtedy brzusio... jutro odbierzemy wyniki....
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przed kąpielą też smaruję
|
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
Agatek może i masz racje to przez tę szczpionkę,mój Bartus całą noc był jakis nie spokojny ,nie płakał tylko ruszał sie jakos dziwnie przez sen .
A co do lez,to mój B już od jakiegos czasu placze łzami |
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
Agatek Twoja Kinia jest bardzo do Ciebie podobna
![]()
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4795 |
|
Rozeznanie
|
Do dziewczyn które karmią mm - ile razy dziennie jedzą wasze bobasy i po ile ml?
Bambusiek Ty pisałas ,że Twoj T wypił 150 ml + 70 ml(Twoje+mm) czy on zawsze tyle je? |
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
a wszyscy mówią "czysty tata"
bo tak jest- ona podobna jest czasem do mnie jak spi, taka pyzowata twarz po mamusi Cytat:
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
Czy Wy konsultujecie z pediatrą podawanie leków na kolkę czy same podajecie ?
|
#4798 |
|
Zadomowienie
|
hejka
nie było mnie tu całe wieki... ![]() widzę, ze juz prawie wszystkie rozpakowane GRATULACJE!! ![]() I KCIUKASY ZA DWUPAKI u mnie najpierw net nawalał, potem Iga chora, potem mąż, a teraz ja.... moze teraz uda mi się być w miarę na bieżąco, bo teraz to kompletnie nie wiem co sie u Was dzieje |
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
inutil ja uzywam chusteczek z rossmana i jestem zadowolona. Mam zielone i niebieskie. Zielone mi lepiej podchodzą zapachem, a niebieskie na poczatku wydawały sie suche, ale w środku juz były bardziej mokre
![]() Pampersa mialam te sensitive, fajne ale małe, drogie i mało w opakowaniu a dady biedronkowe za mokreW ogole czytałam tyle pozytywnych opini o pieluchach dada i kupiłam 1 paczke. I moim zdanjiem dziadostwo straszbe ![]() Agatek moj tz kazał mi sie spakowac na weekend wziac strój kąpielowy i ładnie ubrac bo niby mielismy jechac do jego znajomych do torunia. jak sie okazało wzial mnie do ciechocinka do hotelu spa, takiego wypasionego, ze jeszcze w zyciu w takim miejscu nie byłam I tam mielismy apartament, dla mnie byly jakies zabiegi, masaże i inne cuda![]() No i jutro mija 2 rocznica od tych zareczyn ![]() Od godziny próbuje uśpić młodą masakra. ostatnio stała sie strasznie absorbująca. Ciagle chcialaby na rekach, i juz ją nie satysfakcjonuje siedzenie czy leżenie |
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula mojej koleżanki córa też przesikiwała dady- więc są za małe rozmiarowo, albo po prostu 'tak ma'
Moja dadę używa na dzień a pampersy na noc Widzę już powoli, że dada robi się mała ![]() Co do zaręczyn- megaaaa Moja też nie chce leżeć za długo, bo ileż można? wtedy podsyłam babci
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Gabrysia - 09.02.2012 

zniknie, zniknie, ja mam momenty, że ryczeć mi się chce jak na siebie patrzę, a są momenty, że olewam i myślę, że będzie jak będzie...
za pępuszek 

dałam jej czopka. Dobrze, że dziś wypiła na razie 40 ml herbatki rumiankowej, ale przez te szczepienie płacze łzami
i nie wiem 'czy to już'? czy to efekt uboczny... i ma katar 
lipa!
podziwiam! 
za pępek! W końcu! 

Jedyne co dobre, to ze od tamtej pory Maly spi,czyli bedzie juz jakies 3,5 h. Co niedobre, to ze w nocy pewnie sobie odbierze, a w nocy ja bardziej ogarniam, bo tz sie nie nadaje :/ 
masakra. ostatnio stała sie strasznie absorbująca. Ciagle chcialaby na rekach, i juz ją nie satysfakcjonuje siedzenie czy leżenie