Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 20:35   #211
kasiula199
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII

Miałam mega ogromny problem z włosami... Po chorobie zaczęły wypadać garściami. Pani dermatolog zapisała mi merz special. Po jakimś czasie przestał działać więc zapisała mi BIOTEBAL. Te tabletki są świetne. Przez rok walczyłam z wypadaniem, teraz gdy jest ok muszę podziałać, aby szybciej rosły. Trzymajcie kciuki oczywiście drożdże, oleje, maski, wax, odżywki i płukanki poszły w ruch. Powinnam iśc do fryzjera i wyrównać końce, ale coś się boję, że za chwilę będę wyglądać jak owca (mam kręcone włosy):P:p :
kasiula199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:52   #212
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeforeIForget Pokaż wiadomość
Rzepa to ogólnie zdrowe warzywko, do sałatki czasem daję. Ale do najsmaczniejszych nie należy Wydaje mi się, że lepiej jest wcierać sok w skórę głowy. U mnie efektów po tym za bardzo nie było więc przestałam.
Ja znalazłam w małym warzywniaku, prawie całe miasto za nią obleciałam. Może warto popytać w takich niewielkich warzywniakach?
Właśnie ciekawi mnie jak to smakuje ale chyba nie uda mi sie nigdzie tego spotkać, a szkoda
Cytat:
Napisane przez kasiula199 Pokaż wiadomość
Miałam mega ogromny problem z włosami... Po chorobie zaczęły wypadać garściami. Pani dermatolog zapisała mi merz special. Po jakimś czasie przestał działać więc zapisała mi BIOTEBAL. Te tabletki są świetne. Przez rok walczyłam z wypadaniem, teraz gdy jest ok muszę podziałać, aby szybciej rosły. Trzymajcie kciuki oczywiście drożdże, oleje, maski, wax, odżywki i płukanki poszły w ruch. Powinnam iśc do fryzjera i wyrównać końce, ale coś się boję, że za chwilę będę wyglądać jak owca (mam kręcone włosy):P:p :
może miałaś niedobór biotyny której jest dużo w biotebalu i włosy przestały wypadać

kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:53   #213
charlotte89
Zakorzenienie

Dziewczyny, mieszała któraś z Was Vatikę kokosową np. z maską Kallos'a?
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:03   #214
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
ja sobie ostatnio dolałam olejek alterry do serum jedwabnego gliss kura na końcówki i teraz o wiele lepszy według mnie

Stary 2012-03-02, 22:52   #215
greige
Raczkowanie

Cytat:
Ja mieszałam z maską, ale nie z Kallosem akurat. Niestety wtedy nieumiejętnie używałam oleju i myślałam, że tak mi będzie łatwiej aplikować itd. Teraz zadowalam się objętością mniej więcej łyżki stołowej I wolę używać oleju solo.

Drugi raz używam oleju lnianego na włosy. Po pierwszym użyciu miałam tak miękkie i cudowne kłaczydła, że poczułam to jeszcze w czasie mycia (do zmywania zakupiłam sobie zgodne z CG szampony Alterry) Dzisiaj zostawiam lniany na całą noc, a skalp potraktowałam wodą brzozową (na przeczekanie, zanim przyjdzie mi cudo Azjatek)

Jeszcze a propos farbowania, to chciałam Wam napisać, że wypróbowałam metodę farbowania Anwen - nałożyłam wieczorem olej, a rano nakładałam farbę (w moim przypadku fryzjerski szampon zmywalny) na olej. I efekty są w porządku, farba pokryła dobrze włosy (na pewno nie gorzej, niż bez oleju, chociaż nie mam takiego 100% porównania, bo używałam tej farby pierwszy raz w życiu), a włosy na długości są mięciutkie i lśniące. Tak więc polecam, zwłaszcza tym z Was, które nie muszą się martwić o żadne siwusy

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 01:59   #216
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
Tak więc polecam, zwłaszcza tym z Was, które nie muszą się martwić o żadne siwusy
No właśnie, bo siwych to za bardzo nie pokrywa
Tzn ja próbowałam ostatnio farbowania odrostów na olej i pokryło mi siwe, ale po tygodniu zaczęły prześwitywać. Pech chciał, że zaczęłam siwieć od czubka głowy nad czołem, czyli tam, gdzie najbardziej widać odrosty

Czasami mnie to dołuje strasznie Bo z roku na rok jest ich coraz więcej i pewnie jak będę miała 30 lat, to będę już cała siwa
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 02:25   #217
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yuna6666 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem nowa, mam włosy troszkę za ramiona zniszczone częstym rozjaśnianiem a marzą mi się do pasa. Zaczęłam łykać belisse, robie maseczkę z jajka i olejku rycynowego, codziennie pije pokrzywe a dodatkowo łykam wit A+E. zakupiłam szampon seboradin przeciw wypadaniu włosów, seboradin lotion z nafta kosmetyczną i ampułki, dodatkowo henna treatment wax aloes. Do każdego mycia szamponem bede dodawac olejek rycynowy. Mam nadzieję zę to przyspieszy porost włosów i je odżywi.
Jak często mogę stosować maseczke z jajka ?
mi się wydaje, że to może wysuszyć włosy (w sumie to zależy jak często myjesz). Olej rycynowy to chyba raczej na skalp się powinno kłaść i też nie za często, żeby go nie przesuszyć

Cytat:
Piję mielone - 2 łyżeczki zalewam wodą, ostawiam na kilka minut, żeby się zaparzyło, a na koniec dodaję troszkę mleka i łyżeczkę miodu - pychaaa Jestem aktualnie na redukcji i siemie w takiej postaci zastępuje mi słodycze
mniam... uwielbiam siemie lniane i z całego ziarna i z mielonego... chyba jutro sobie kupię i zacznę regularne picie ale chyba wezmę całe bo lubię je też jeść (choć podobno nie powinno się jeść tylko właśnie pić)

Cytat:
Napisane przez OlilkaCQE Pokaż wiadomość
Były rozmowy o fryzjerach i końcówkach a propo:
http://kwejk.pl/obrazek/988127/u,fryzjera.html
właśnie też to znalazłam ale na demotach i dlatego zaczęłam nadrabiać zaległości, żeby się tym z Wami podzielić
Stary 2012-03-03, 12:43   #218
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
biedna roszpunka ale taka prawda

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:10   #219
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ja tak narzekam na te swoje kłaki i narzekam, ale one chyba całkiem sporo urosły Robiłam sobie dzisiaj zdjęcie i porównałam z pierwszym z albumu. W międzyczasie 2 razy podcinałam końcówki, ostatnio ze 3 dni temu, głównie, żeby pozbyć się suchych i wyrównać posiepane końce. Oceńcie same, zdjęcie z 22 stycznia i dzisiaj:
bardzo duzo urosły! i jeszcze podcinane super
swoją drogą wyglądają także dużo lepiej

Cytat:

Cytat:
Drugi raz używam oleju lnianego na włosy. Po pierwszym użyciu miałam tak miękkie i cudowne kłaczydła, że poczułam to jeszcze w czasie mycia (do zmywania zakupiłam sobie zgodne z CG szampony Alterry) Dzisiaj zostawiam lniany na całą noc, a skalp potraktowałam wodą brzozową (na przeczekanie, zanim przyjdzie mi cudo Azjatek)
póki co lniany to mój ulubiony olej
ale używałam dopiero kilka razy, za każdym razem z jedną odzywką, muszę popróbowac inne kombinacje jeszcze

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:18   #220
aniolek99
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Jestem nowa, mam włosy troszkę za ramiona zniszczone częstym rozjaśnianiem a marzą mi się do pasa. Zaczęłam łykać belisse, robie maseczkę z jajka i olejku rycynowego, codziennie pije pokrzywe a dodatkowo łykam wit A+E. zakupiłam szampon seboradin przeciw wypadaniu włosów, seboradin lotion z nafta kosmetyczną i ampułki, dodatkowo henna treatment wax aloes. Do każdego mycia szamponem bede dodawac olejek rycynowy. Mam nadzieję zę to przyspieszy porost włosów i je odżywi.
Jak często mogę stosować maseczke z jajka ?
Watpie, olejek dodany do szamponu przetłusci ci wlosy, a juz na pewno ich nei wzmocni bo niby jakim'cudem'
Nakladaj go na wlosy kilka h przed myciem.

Cytat:

jeszcze jej kolor zmienila

Edytowane przez aniolek99
Czas edycji: 2012-03-03 o 16:20
aniolek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:37   #221
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
bardzo duzo urosły! i jeszcze podcinane super
swoją drogą wyglądają także dużo lepiej
Dziękuję Teraz są w miarę wyrównane, więc postaram się już ich nie ciachać i zobaczymy jak będzie
Chociaż u mnie impuls do podcięcia końcówek jest tak silny czasami, że nie da rady dosłownie
Stary 2012-03-03, 18:20   #222
greige
Raczkowanie

Cytat:
Tzn ja próbowałam ostatnio farbowania odrostów na olej i pokryło mi siwe, ale po tygodniu zaczęły prześwitywać. Pech chciał, że zaczęłam siwieć od czubka głowy nad czołem, czyli tam, gdzie najbardziej widać odrosty

Czasami mnie to dołuje strasznie Bo z roku na rok jest ich coraz więcej i pewnie jak będę miała 30 lat, to będę już cała siwa
Ja też się zdołowałam siwymi, bo najbardziej do twarzy było mi w kolorze czarnym. A teraz nie mogę sobie już na taki kolorek zafarbować, bo siwe widać po kilku dniach Chyba najlepszym rozwiązaniem, no i najmniej katującym włosy, będzie robienie sobie refleksów, pasemek itp. Myślałam o ilości minimalnej, tylko w tych miejscach, w których mam najwięcej siwych. Ale na razie mam za krótkie włosy na pasemka, więc próbuję różnych farb zmywalnych.

A jeszcze tak mi się nasunęło: czy szampony koloryzujące, które nie wnikają w strukturę włosa, tylko go obklejają, nie blokują dostępu olejowi i innym dobrom, które sobie aplikujemy?

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
póki co lniany to mój ulubiony olej
ale używałam dopiero kilka razy, za każdym razem z jedną odzywką, muszę popróbowac inne kombinacje jeszcze
Ja na razie staram się używać pojedynczych składników i znaleźć swoje ulubione. Jak będę miała listę najskuteczniejszych, to spróbuję mieszanek

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-03-03, 21:22   #223
tworazka
Zakorzenienie

Minal tydzien od testow seborenu. Ucze sie w szkole na fryzjerke, i zagadnelam moja nauczycielke od Materialow Fryzjerskich i powiedziala ze takie stezenie alkoholu jest po to zeby rozpuscilo wszystkie skladniki, a i alkohol w preparatach pozwala latwiej wniknac w skore glowy.
To niewiele myslac zaaplikowalam seboren 4 ml, i jantara na noc 4 ml, lezalam przed snem i mialam uczucie... nie wiem jak okreslic... Jak np ogolicie nogi i polejecie zimna woda to wam natychmiast wyrastaja z gesia skorka takie mikro wloski na nogach. To lezalam pod koldra, cieplutko i w ogole, a czulam jakby wlosy mi "stawaly deba" + 50 do satysfakcji oczywiscie po zaaplikowaniu szczotka szuralam po skalpie z 2 minuty zauwazyla to ktoras wizazanka? mam tak po kazdym uzyciu
Stary 2012-03-04, 13:08   #224
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Teraz są w miarę wyrównane, więc postaram się już ich nie ciachać i zobaczymy jak będzie
Chociaż u mnie impuls do podcięcia końcówek jest tak silny czasami, że nie da rady dosłownie
skąd ja to znam
z jednej strony chcę żeby były coraz dłuższe, a z drugiej nie wytrzymam dłużej niż 2 miesiące bez podcięcia końcówek

Cytat:

Ja na razie staram się używać pojedynczych składników i znaleźć swoje ulubione. Jak będę miała listę najskuteczniejszych, to spróbuję mieszanek
może źle się wyraziłam, olej nakładam solo a odzywkę miałam na mysli tą co daję po umyciu szamponem już ale tak czy siak, z każdą odzywką efekt może być inny, dlatego na pewno będę próbować jeszcze.

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:52   #225
Fubizka
Zakorzenienie

Ja sobie ciągle obiecuję, że wytrzymam kilka miesięcy i nic z tego

Koleżanka poleciła mi suplement o nazwie Ha Pantoten. Nie słyszałam o nim na wizazu. Macie jakieś doświadczenie z nim? Zamierzam wypróbować, jak wykończę CP Jest wersja Classic i Optimum. Która lepsza, jak sądzicie? Cenowo wychodzi na jedno, bo classic się bierze 2x dziennie a optimum 1xdziennie.

Wersja Classic:
Skład:
2 tabletki dostarczają:
Witamina A -250 mcg
Ryboflawina (witamina B2) - 0,7 mg
Witamina E - 4,5 mg
Niacyna - 12,5 mg
Kwas foliowy - 100 mcg
Kwas pantotenowy - 5 mg
Miedź - 500 mcg
Metionina - 22,5 mg
L-cysteina - 15 mg
Biotyna - 150 mcg
Żelazo - 5 mg
Krzem (z wyciągu ze skrzypu polnego) - 10 mg
Cynk - 3,76 mg
Selen (z drożdży selenowych) - 12,5 mcg
Dolomit - 2,52 mg
Wyciąg z pokrzywy - 4,26 mg
Wyciąg z zielonej herbaty - 4,26 mg
Inozytol - 2,12 mg
Mangan - 0,5 mg
Molibden - 37,5 mcg
Morszczyn - 12 mg
Kwas paraaminobenzoesowy - 1mg

Wersja Optimum:

Skład:
1 tabletka Ha-Pantoten OPTIMUM dostarcza:
Witamina A -250mcg
Witamina B1 Tiamina - 1.4mg
Ryboflawina (witamina B2) - 1.6 mg
Witamina B6 - 2mg
Witamina B12 - 1mcg
Witamina E - 5mg
Niacyna - 18mg
Kwas foliowy - 200mcg
Kwas pantotenowy - 6mg
Miedź - 500mcg
Biotyna - 150mcg
Ziele skrzypu polnego - 250mg co odpowiada 10mg krzemu
Cynk - 7.5mg
Selen (z drożdży selenowych) - 12,5mcg
Jod - 150mcg
Wyciąg z zielonej herbaty - 50mg
Mangan - 0,75mg
Molibden - 37,5mcg

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-03-04 o 17:02
Stary 2012-03-04, 17:55   #226
aniolek99
Zadomowienie

Ja przestestowalam juz chyba wszystko
ha-pantoten szału nie bylo

a ja chyba brałam 4 razy dziennie hmm

Stary 2012-03-04, 19:16   #227
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolek99 Pokaż wiadomość
Ja przestestowalam juz chyba wszystko
ha-pantoten szału nie bylo

a ja chyba brałam 4 razy dziennie hmm
a po jakich tabletkach widziałaś najlepsze efekty?

Stary 2012-03-05, 00:16   #228
aniolek99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
a po jakich tabletkach widziałaś najlepsze efekty?
Belissa,merz spezial

Stary 2012-03-05, 00:19   #229
Fubizka
Zakorzenienie

Ciekawe dlaczego tak się dzieje, bo Belissa i Merz mają mniej składników i mniejsze stężenie niż ten Ha Panto-coś tam. Więc patrząc logicznie powinien działać lepiej, ale widać ludzki organizm to nieodgadniona zagadka
Stary 2012-03-05, 01:58   #230
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Jakie polecacie tabletki na szybszy porost włosów czytałam o merz specjal, radical, silica, vitapil ale z tych najlepsze wydaja się vitapil.
Do każdego mycia używam kilku kropli olejku rycynowego wymieszanego z szamponem z czarnej rzepy, raz na tydzień wcieram odżywkę Jantar i nafte kosmetyczna w skóre głowy, na koniec spłukuje wodą z sokiem z cytryny a do tego loreal total reapair bo bez tego wogule nie moge rozczesac moich włosów. Narazie nie widzę żadnych efektów żeby szybciej rosły ale są miekkie i jedwabiste w dotyku. Codziennie pije też herbatke z pokrzywy a włosy myje w wywarze ze skrzypu i rumianku.
Czekam na dostawe wax, seboradin lotion i ampułek seboradin.
O efektach kuracji bede informowac na bieżaąco
yuna6666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 10:18   #231
greige
Raczkowanie

Anna, mi na rozczesywanie włosów (mam strasznie plątliwe) pomogło mycie OMO i olejowanie. Teraz mam bardzo mięciutkie włosy

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-03-05, 11:20   #232
Frappgold
Rozeznanie

Cytat:
raz na tydzień wcieram odżywkę Jantar i nafte kosmetyczna w skóre głowy,(...) Narazie nie widzę żadnych efektów żeby szybciej rosły ale są miekkie i jedwabiste w dotyku.
Jantara się wciera codziennie, inaczej nie będzie efektów
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:14   #233
BeforeIForget
jesterhead

Jakiś tydzień temu wróciłam do Jantara i wydaje mi się, że mam po nim lekki łupież Stosowałam już tą wcierkę i wszystko było w porządku więc nie wiem o co chodzi.

Jeszcze 2 dni i mierzenie

Kicia069 rzepa ma taki dość ostry smak, jak pierwszy raz spróbowałam to mnie odrzuciło

To błogosławieństwo, że nie słychać myśli.

Edytowane przez BeforeIForget
Czas edycji: 2012-03-05 o 13:21
BeforeIForget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:14   #234
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolek99 Pokaż wiadomość
Belissa,merz spezial
to szkoda bo u mnie belissa zwykła zero efektu, zastanawiam sie czy jak kupie belisse sun to coś pomorze na włoski bo jestem blada i będę chyba zmuszona kupić
Cytat:
Ciekawe dlaczego tak się dzieje, bo Belissa i Merz mają mniej składników i mniejsze stężenie niż ten Ha Panto-coś tam. Więc patrząc logicznie powinien działać lepiej, ale widać ludzki organizm to nieodgadniona zagadka
no właśnie dziwne, każdy ogranizm reaguje imaczej. Ja tak mam z moją przyjaciółką jak mi poleci jakiś kosmetyk co jej działa cuda na włosach to u mnie tragedia, a jak ja polece jej coś co działa na mnie to u niej efektów brak
Cytat:
Napisane przez BeforeIForget Pokaż wiadomość

Kicia069 rzepa ma taki dość ostry smak, jak pierwszy raz spróbowałam to mnie odrzuciło
chociaż miałaś okazje spróbować

Stary 2012-03-05, 16:28   #235
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Zapomniałam że trzeba ją codziennie wcierać Czy to prawda że nafta kosmetyczna przyciemnia włosy bo mam ciemny blond ?
yuna6666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:51   #236
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Eee, coś musiałaś źle zrobić nasza zakręcona *Basia* ma sporo siwych a farbuje na olej...kolor wychodzi jej jednolity, siwych brak, nic się nie wypłukuje od x czasu...zajrzyj może na wątek o olejach i poszukaj jej wpisów

Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
mniam... uwielbiam siemie lniane i z całego ziarna i z mielonego... chyba jutro sobie kupię i zacznę regularne picie ale chyba wezmę całe bo lubię je też jeść (choć podobno nie powinno się jeść tylko właśnie pić)
Tylko nie jedz całych ziarenek, bo zdaje się, że po prostu przelecą przez organizm

Cytat:
Napisane przez kasiula199 Pokaż wiadomość
Powinnam iśc do fryzjera i wyrównać końce, ale coś się boję, że za chwilę będę wyglądać jak owca (mam kręcone włosy):P
To dlaczego jeszcze Ciebie nie ma na zakręconym wątku?

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-03-05 o 16:52
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:08   #237
Fubizka
Zakorzenienie

Zastanawiam się czy to nie jest po prostu wina farby, farbowałam brązem Garnier Color Naturals a teraz mam jasny brąz i może on ma po prostu słabsze barwniki A może włosy w miarę pielęgnacji i olejowania słabiej przyjmują farbę, bo są gładsze i mają bardziej domknięte łuski
Stary 2012-03-06, 08:35   #238
greige
Raczkowanie

Cytat:
Zastanawiam się czy to nie jest po prostu wina farby, farbowałam brązem Garnier Color Naturals a teraz mam jasny brąz i może on ma po prostu słabsze barwniki A może włosy w miarę pielęgnacji i olejowania słabiej przyjmują farbę, bo są gładsze i mają bardziej domknięte łuski
Włosom się domykają łuski, to jedno, a pewnie olejowanie też pomaga "ścierać" farbę. A ja chciałabym używać szamponów koloryzujących... I bądź tu człowieku mądry

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Eee, coś musiałaś źle zrobić nasza zakręcona *Basia* ma sporo siwych a farbuje na olej...kolor wychodzi jej jednolity, siwych brak, nic się nie wypłukuje od x czasu...zajrzyj może na wątek o olejach i poszukaj jej wpisów
Dzięki za cynk

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-03-06, 10:25   #239
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

http://kwejk.pl/obrazek/997836/w%C5%81osy,*.*.html

piękne !!! chcę
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:27   #240
greige
Raczkowanie

Cytat:
Włosy piękne, a ta dziewczyna ma urodę jak lalka...

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości