|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Pokszyfka amoja mama przychodzi do chlopakow i sama do nich mowi- usmiechnijcie sie do babki
![]() Malo tego ostatnio na stale wszedl do slownika rodzinnego cytat z ksiazki Mularczyka- trzeba nakarmic kabany ( zyli prosiaki) bo chude jak deszczulki ( czyli deseczki) porobili sia ![]() Ale roznie ludzie mowia, ostatnio byla to u nas kolezanka mamy- polonistka i oburzala sie ze jej corka "daje cyca" dziecku- bo przeciez dziecku sie piers daje, karmi piersia itd...a ja z mama tylko spojrzenia wymienialysmy ![]() Mysle ze wszystko zalezy od kontekstu- kto i jak i kiedy mowi
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
pokszyfka u nas nocka taka jak u Ciebie tzn pobudka na cyca 23, 2, 4, 6.30
a już tak fajnie było, ze tylko 2 pobudki Glam moja mama tak samo mówi do Piotrka "no weź uśmiechnij sie do babki" ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Dalia u nas były te same objawy co u Twojej Mai tzn. płakał nie chciał cyca i kupki były wodniste. Odstawiłam cały nabiał (oprócz masła) zadnych serów, jogurtów, mleka do kawy i jest zupełnie inaczej. Mały sie nie preży, nie złości, brzuchol mięciutki |
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
pokszyfka to się zdarza sporadycznie, a ja wiem że to żarty
czasem sami tak na siebie mowimy - staruchy hihihiprzyjmuję takie rzeczy z dystansem, a sama w życiu na swoich rodziów np w towarzystwie znajomych bym tak nie powiedziała.... moi rodzice np jak biorą Szymka to mówią: no chodź chodź do wapniaków
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
witam ciocie, sprawdzam wlasnie ile zniesie moja mama, pospalbym, ale postekam jeszcze troche, moze wyskoczy oknem?
Buziaki Filip |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
glam tz mnie wczoraj wkurzyl,od rana oczywiscie atmosfera napieta...;/
do tego mam jakis problem bo @ zaczela mi sie 16.02 i nadal ja mam,mam wyjac krazek normalnie w 21 dniu i od razy na tablety przejsc....;/ 3 miesiace tablety i najwyzej wtedy znowu krazek.... zapisala mi syndi-brala ktoras?bo opinie maja dosc srednie i sie zastanawiam czy jutro nie isc do jakiegos innego lekarza.... ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- pokrzywka wszystko zalezy od czlowieka,ja tez mowie idziesz znowu do tej babki? no to idz jak chcesz....czy cos takiego nikt sie o to nie obraza,podobnie w druga strone, co ta matka ci robi?znowu cie przebiera? (przyklady takie) u mnie rodzina "jajcarzy" i nikt sie o takie glupoty nie obraza,nie uwaza tego za obrazliwe.
|
|
#156 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Korzystam póki mały śpi, ale się muszę śpieszyć bo ostatnio sypia bardzo krótko. Cytat:
Mnie najbardziej wkurza jak teściowa sepleni mówiąc do małego lub przekręca wyrazy np. na nogę mówi aba. Zwracałam jej na to uwagę już mnóstwo razy, tż też ją o to prosił aby mówiła normalnie, no ale... Nawet nie przemawia do niej ten argument, że tż też kiedyś seplenił, bo do niego tak mówiła. Sama muszę poprawnie mówić do dziecka i to jak najwięcej, ale czy to wystarczy aby uchronić go przed seplenieniem? Eh Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Moje dziecko już się wyspało |
||
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
U nas noc ladna- jak dostala cyca po kapieli o 20-ej, tak spala do 4!...ale od 6ej pobudka i do tej pory spiewa..... co chwila zatykam ja smokiem bo falszuje okropnie hihihih.
Zwalila kupke- tez bez grudek ( czesto taka robi)
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
chawa to ze tak mowi nie przesadza o seplenieniu ,takze spokojnie
![]() oj tak ja tez bym chciala z wszystkimi zabkami od razu!
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
np ja nie wiedziałam coto jest "munio" a to okazało sie,ze to smoczek...
![]() Chawa,a co ma do noggi 'aba" bo nie rozumiem...
|
#160 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co się będziemy domyślać. Ale jakby nam to sprawę ułatwiło. Chawa, spokojnie, na pewno wystarczy, że TY do niego mówisz normalnie. U mnie nocka w porządku, gorzej bo do 6.00 nie śpi, gada, śmieje się i spać nie daje. Bo przecież dośpi w ciągu dnia ![]() Ggora o widzę, że masz takie same założenia, zęby się zaczną idzie butelka
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie zdarza poseplenic do maluchow, a co gorsza sama sie laie na tym ze wszystko zdrabniam... Raczka, buzka, dzidziulka, koteczek... Jak sie wkurze to pewnie powiem
A dajcie wy mi buziaczki w pupeczke
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
ale dzis spokoj tutaj
![]() ja mam mega lenia i wogole chce mi sie bardzo spac
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Moi panowie cale 2 godz pospali na balkonie... A ja glupia zamiast pospac z nimi to siedzialam na necie
a teraz zlaNa siebie jestem
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie
![]() Dziewczyny ja jakoś nie umie na tym fb pisać - wolę tutaj ![]() My od dzis walczymy z ssaniem kciuka - od rana założyłam małej skarpetkę i biedna walczy z nią strasznie . Kupiłam dzis smoczek lateksowy - może jej podpasuje bo innych nie chce , a ja nie chce żeby kciuka ssała
|
|
|
|
#165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moje słońce śpi już od 14:00 ja dopiero od niego wstałam bo spałam z nim a tatuś jeszcze został hehe normalnie mały by tyle nie spał w dzień ale jak mamusia i tatus też z nim leżą to jest w raju heheh pamiętacie jak mnie wkurzały teksty mojej teściowej??? normalnie wyłam do tż później ale ona widać mądra jednak kobita i zauważyła, że mi sie to nie podoba bo już tak nie mówi hehhe szwagier twierdzi, że ciężko było by sie nie domyśleć po mojej minie hheehheheh a ja nie moge jeść jajek moje dziecie strajkuje i do babki sie nie uśmiecha hehehhe musi sobie zasłużyć na jego uśmiech hehehehe a do mnie i tż to by sie cały czas uśmiechał heheh
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Moja najwięcej uśmiecha się do mnie. Do męża trochę, a do babć wcale
![]() Qrcze problem mam od ponad 2 tygodni - mini ma całe ręce - łokcie i wokół strasznie suche i spierzchnięte jak byłam na szczepieniu to dr widziała i powiedziała, żeby kąpać w emolientach i smarować. Robię tak, ale różnicy nie widać myślałam, że to od proszku, bo skończyła się Lovela i wyprałam w Dzidziusiu i wtedy ta skórka się taka stała. Ale wyprałam wszystkie ciuszki od nowa i poprawy nie widać![]() My na smoczek mówimy "ble" lub "cumel", "cumelek"
|
|
|
|
#167 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby nie przesądzało. Jednak tż seplenił, ale mam nadzieję że Berni nie będzie. Noga = łapa = łaba = aba Cytat:
![]() Cytat:
Mój się śmieje do wszystkich nawet do osób których nie zna, ale tylko do mnie kilka razy zaś mia się na głos
|
|||
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
kojka ja tez nie moge tego fejsa ogarnac, zadnej chronologii w postach i sie gubie, wole tu. Jedynie co to czat jest fajny i fotki ofcors
|
|
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MOja sie usmiecha tez do wszystkich, ale po chwili najpierw jest mega zdziwienie na glos smiala sie do mnie i do tz, ostatnio jak sie ja rozbiera do kapieli to sie smieje na glos. jak dla mnei to wciaz za zadko sie smieje.Umie sie juz przekrecac z plecow na brzuch i zauwazylam, ze jak jest bez pieluszki to na brzuszu pupe daje tak mega wysoko, ze lada chwila przekreci sie swiadomie z brzucha na plecy- wczesniej sie przekrecala, ale to raczej za mocno glowke podnosila i tracila rownowage. W pieluszce jej tak dorbze nie idzie, troche sie martwie, ze ja ograniczam tymi pieluszkami wielorazowymi, bo to jednak swoj rozmiar ma. ja wczoraj sprobowalam koziego sera, w kupie roznicy raczej nie widac, ale policzki jej sie zrobily takie mocno rumiane, to tez chyba moze byc objaw rekacji alergicznej? |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zerkne o kim mowisz![]() Moja mama bez naszej zgody i wiedzy nakarmila Olka jabluszkiem jest mi przykro bo zabrala nam kolejna "pierwsza" rzecz z naszym synkiem. Mam do niej zal i nie mam ochoty na nia patrzec.
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-03-11 o 19:00 |
|
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ej to co ona niepoważna instynkt macierzyński sie jej załączył??? tak sie nie robi.....ja np to wogóle jak niunio coś zrobi pierwszy raz (oczywiście nie wszystko) to taka z niego dumna jestem aż mi sie płakać ze wzruszenia chce....
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po porodzie w szpitalu bylo to samo. Zrobila sobie pierwsz zdjecie z Olkiem. Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-03-11 o 18:58 |
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Goldika bardzo mi przykro
Ja tez z moja mamą nie najlepiej żyję - tylko ona to znowu niczym się nie interesuje - Pati ma 3mce a ona jej jeszcze nie widziała bo nie ma kasy żeby przyjechac ( oczywiscie biedna nie jest). Nic nie zrobisz ludzie sie nie zmieniaja , trzymaj sie |
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Twoja mama jest chyba bardzo niedojrzala emocjonalnie jesli robi takie rzeczy i to w takim celu-- zeby sie wszystkim chwalic, ze to ona peirwsza
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
kojka wolalabym chyba brak zainteresowania. fakt, ze fajnie czasami moc wyskoczyc gdzies z Tztem we dwoje, wtedy ona zostaje z malym. Ale nie podobaja mi sie jej eksperymenty na nim.
Aniolina brak slow. Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-03-11 o 18:59 |
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko przetestowało dzisiaj moją cierpliwość, nie było by źle. bo dni marudy idzie przeżyć ale moja głowa dawała o sobie znać dość mocno. Na razie zasypia, ciekawe ile jej zejdzie
Nie wiem czemu uwielbia z pieluszką zasypiać, ale najpierw muszę tę pieluszkę chwilę pod bluzką ponosić. Mała ma wymagania.A uśmiechy rozdaje ale do mnie i TŻ na głos się śmieje, a reszta no cóż niech się stara na uśmiech zasłużyć ![]() Goldi szkoda Waszych nerwów Goldi jednak to Twoja mama to raczej nie powinna zazdrości odczuwać tylko się cieszyć, że Ci się życie układa.
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika, Ty jesteś psychologiem, weź zastosuj na swojej matce jakąś terapię, żeby kobieta przystopowała!
Moje dzieci już śpią!! nie wiem kiedy ostatni raz tak wcześnie padły ja oglądam trinny i suzanna a później obejrzę sobie na tvn.player xfactor i magdę gessler
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ja_dalia;32703349]karmię piersią ... i żeby było śmieszniej mój nabiał to mleko do kawy... żółty ser... czasem jajko, sporadycznie kefir lub jogurt
![]() A spróbuj odciągną troszeczkę mleka przed karmieniem, bo najwięcej laktozy jest na początku karmienia, a póżniej ilośc maleje i poobserwuj małą. |
|
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale dzis malo napisałyscie
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Goldika-tez bym sie wkurzyła.. dlaczego ona to robi????/?pytałas ją???????
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ja_dalia;32703349]karmię piersią ... i żeby było śmieszniej mój nabiał to mleko do kawy... żółty ser... czasem jajko, sporadycznie kefir lub jogurt
![]() przy nietolerancji laktozy kefir, jogurt i ser żółty można jeśc bez obaw bo laktoza już jest rozłożona, natomiast mleko spróbuj na kilka dni odstawic (przy nietolerancji wręcz zakazane) i poobserwowac maleństwo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

a już tak fajnie było, ze tylko 2 pobudki
czasem sami tak na siebie mowimy - staruchy

bo nie rozumiem...