mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 08:26   #151
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Pokszyfka amoja mama przychodzi do chlopakow i sama do nich mowi- usmiechnijcie sie do babki
Malo tego ostatnio na stale wszedl do slownika rodzinnego cytat z ksiazki Mularczyka- trzeba nakarmic kabany ( zyli prosiaki) bo chude jak deszczulki ( czyli deseczki) porobili sia

Ale roznie ludzie mowia, ostatnio byla to u nas kolezanka mamy- polonistka i oburzala sie ze jej corka "daje cyca" dziecku- bo przeciez dziecku sie piers daje, karmi piersia itd...a ja z mama tylko spojrzenia wymienialysmy

Mysle ze wszystko zalezy od kontekstu- kto i jak i kiedy mowi
Stary 2012-03-04, 08:39   #152
mol_aa
Zadomowienie

pokszyfka u nas nocka taka jak u Ciebie tzn pobudka na cyca 23, 2, 4, 6.30 a już tak fajnie było, ze tylko 2 pobudki

Glam moja mama tak samo mówi do Piotrka "no weź uśmiechnij sie do babki" ale teksty mojej teściowej z bardzo wymowną mina mnie wkurzają. Parę razy rzuciła "płaczesz bo czarownica do Ciebie podchodzi" i patrzy na mnie zabijającym wzrokiem

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Dalia u nas były te same objawy co u Twojej Mai tzn. płakał nie chciał cyca i kupki były wodniste. Odstawiłam cały nabiał (oprócz masła) zadnych serów, jogurtów, mleka do kawy i jest zupełnie inaczej. Mały sie nie preży, nie złości, brzuchol mięciutki
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 08:56   #153
truscafka
Zadomowienie

pokszyfka to się zdarza sporadycznie, a ja wiem że to żarty czasem sami tak na siebie mowimy - staruchy hihihi
przyjmuję takie rzeczy z dystansem, a sama w życiu na swoich rodziów np w towarzystwie znajomych bym tak nie powiedziała....

moi rodzice np jak biorą Szymka to mówią: no chodź chodź do wapniaków

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:01   #154
muffinka90
Zakorzenienie

witam ciocie, sprawdzam wlasnie ile zniesie moja mama, pospalbym, ale postekam jeszcze troche, moze wyskoczy oknem?
Buziaki
Filip

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 09:34   #155
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

glam tz mnie wczoraj wkurzyl,od rana oczywiscie atmosfera napieta...;/

do tego mam jakis problem bo @ zaczela mi sie 16.02 i nadal ja mam,mam wyjac krazek normalnie w 21 dniu i od razy na tablety przejsc....;/

3 miesiace tablety i najwyzej wtedy znowu krazek....
zapisala mi syndi-brala ktoras?bo opinie maja dosc srednie i sie zastanawiam czy jutro nie isc do jakiegos innego lekarza....

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

pokrzywka wszystko zalezy od czlowieka,ja tez mowie
idziesz znowu do tej babki? no to idz jak chcesz....czy cos takiego

nikt sie o to nie obraza,podobnie w druga strone,
co ta matka ci robi?znowu cie przebiera? (przyklady takie)

u mnie rodzina "jajcarzy" i nikt sie o takie glupoty nie obraza,nie uwaza tego za obrazliwe.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:03   #156
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam
Korzystam póki mały śpi, ale się muszę śpieszyć bo ostatnio sypia bardzo krótko.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewzyny a nie jestescie nadwrazliwe z tesciowymi- moja mama tez do dzieci mowi ooo biedaku kto ci krzywde zrobil i takie tam glupoty- ale w zyciu nie biore tego do siebie
Moja teściowa jak mały płacze (nie zależnie od przyczyny) przychodzi i mówi "a kto cię wybił", ale ja się tym wcale nie przejmuję. To tylko takie gadanie, bo ona wie że Berniemu bym krzywdy nie zrobiła.
Mnie najbardziej wkurza jak teściowa sepleni mówiąc do małego lub przekręca wyrazy np. na nogę mówi aba. Zwracałam jej na to uwagę już mnóstwo razy, tż też ją o to prosił aby mówiła normalnie, no ale... Nawet nie przemawia do niej ten argument, że tż też kiedyś seplenił, bo do niego tak mówiła. Sama muszę poprawnie mówić do dziecka i to jak najwięcej, ale czy to wystarczy aby uchronić go przed seplenieniem? Eh

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
co do ząbków to moja Olivia miała pierwsza przypomnę że się urodziła z 2 sztukami
Jak by mój się urodził z zębami to bym się cieszyła (najlepiej aby miał już od razu wszystkie), bo ząbkowanie to gehenna. Zazdroszczę.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Moje dziecko już się wyspało
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 10:11   #157
ggoraa
Zadomowienie

U nas noc ladna- jak dostala cyca po kapieli o 20-ej, tak spala do 4!...ale od 6ej pobudka i do tej pory spiewa..... co chwila zatykam ja smokiem bo falszuje okropnie hihihih.
Zwalila kupke- tez bez grudek ( czesto taka robi)
Stary 2012-03-04, 11:23   #158
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

chawa to ze tak mowi nie przesadza o seplenieniu ,takze spokojnie

oj tak ja tez bym chciala z wszystkimi zabkami od razu!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 12:18   #159
dygotka8
Zakorzenienie

np ja nie wiedziałam coto jest "munio" a to okazało sie,ze to smoczek...
ja na smoczek muie smoczek lub smoczus

Chawa,a co ma do noggi 'aba" bo nie rozumiem...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:00   #160
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
witam ciocie, sprawdzam wlasnie ile zniesie moja mama, pospalbym, ale postekam jeszcze troche, moze wyskoczy oknem?
Buziaki
Filip
Filipku oszczędź tą swoją mamę może bo masz jedną

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
moi rodzice np jak biorą Szymka to mówią: no chodź chodź do wapniaków

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Moja teściowa jak mały płacze (nie zależnie od przyczyny) przychodzi i mówi "a kto cię wybił", ale ja się tym wcale nie przejmuję. To tylko takie gadanie, bo ona wie że Berniemu bym krzywdy nie zrobiła.
Mnie najbardziej wkurza jak teściowa sepleni mówiąc do małego lub przekręca wyrazy np. na nogę mówi aba. Zwracałam jej na to uwagę już mnóstwo razy, tż też ją o to prosił aby mówiła normalnie, no ale... Nawet nie przemawia do niej ten argument, że tż też kiedyś seplenił, bo do niego tak mówiła. Sama muszę poprawnie mówić do dziecka i to jak najwięcej, ale czy to wystarczy aby uchronić go przed seplenieniem? Eh

Jak by mój się urodził z zębami to bym się cieszyła (najlepiej aby miał już od razu wszystkie), bo ząbkowanie to gehenna. Zazdroszczę.
Pewnie zęby i niech od razu mówi
Co się będziemy domyślać. Ale jakby nam to sprawę ułatwiło.
Chawa, spokojnie, na pewno wystarczy, że TY do niego mówisz normalnie.

U mnie nocka w porządku, gorzej bo do 6.00 nie śpi, gada, śmieje się i spać nie daje. Bo przecież dośpi w ciągu dnia
Ggora o widzę, że masz takie same założenia, zęby się zaczną idzie butelka
Stary 2012-03-04, 14:32   #161
glamourous
Zakorzenienie

Mi tez sie zdarza poseplenic do maluchow, a co gorsza sama sie laie na tym ze wszystko zdrabniam... Raczka, buzka, dzidziulka, koteczek... Jak sie wkurze to pewnie powiem
A dajcie wy mi buziaczki w pupeczke
Stary 2012-03-04, 15:14   #162
ggoraa
Zadomowienie

ale dzis spokoj tutaj
ja mam mega lenia i wogole chce mi sie bardzo spac
Stary 2012-03-04, 15:30   #163
glamourous
Zakorzenienie

Moi panowie cale 2 godz pospali na balkonie... A ja glupia zamiast pospac z nimi to siedzialam na necie a teraz zla
Na siebie jestem
Stary 2012-03-04, 16:00   #164
kojka
Raczkowanie

Witam się niedzielnie
Dziewczyny ja jakoś nie umie na tym fb pisać - wolę tutaj
My od dzis walczymy z ssaniem kciuka - od rana założyłam małej skarpetkę i biedna walczy z nią strasznie . Kupiłam dzis smoczek lateksowy - może jej podpasuje bo innych nie chce , a ja nie chce żeby kciuka ssała Czekam aż się obudzi żeby go wypróbować
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:06   #165
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
np ja nie wiedziałam coto jest "munio" a to okazało sie,ze to smoczek...
ja na smoczek muie smoczek lub smoczus

my na smoczka mówimy " monio" albo "mol" (tż tak mówi i sie nauczyłam heeh)

Cytat:
Moi panowie cale 2 godz pospali na balkonie... A ja glupia zamiast pospac z nimi to siedzialam na necie a teraz zla
Na siebie jestem
a gdzie ty kobito byś chciała spać na tym balkonie hehehehe

moje słońce śpi już od 14:00 ja dopiero od niego wstałam bo spałam z nim a tatuś jeszcze został hehe normalnie mały by tyle nie spał w dzień ale jak mamusia i tatus też z nim leżą to jest w raju heheh

pamiętacie jak mnie wkurzały teksty mojej teściowej??? normalnie wyłam do tż później ale ona widać mądra jednak kobita i zauważyła, że mi sie to nie podoba bo już tak nie mówi hehhe szwagier twierdzi, że ciężko było by sie nie domyśleć po mojej minie hheehheheh

a ja nie moge jeść jajeka tak uwielbiam starczy, że zjem jedno smażone albo z majonezem a mały już cały brzuszek i buźka obsypana.....

moje dziecie strajkuje i do babki sie nie uśmiecha hehehhe musi sobie zasłużyć na jego uśmiech hehehehe a do mnie i tż to by sie cały czas uśmiechał heheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:58   #166
Seona
Zakorzenienie

Moja najwięcej uśmiecha się do mnie. Do męża trochę, a do babć wcale

Qrcze problem mam od ponad 2 tygodni - mini ma całe ręce - łokcie i wokół strasznie suche i spierzchnięte jak byłam na szczepieniu to dr widziała i powiedziała, żeby kąpać w emolientach i smarować. Robię tak, ale różnicy nie widać myślałam, że to od proszku, bo skończyła się Lovela i wyprałam w Dzidziusiu i wtedy ta skórka się taka stała. Ale wyprałam wszystkie ciuszki od nowa i poprawy nie widać

My na smoczek mówimy "ble" lub "cumel", "cumelek"

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:15   #167
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
pokszyfka u nas nocka taka jak u Ciebie tzn pobudka na cyca 23, 2, 4, 6.30 a już tak fajnie było, ze tylko 2 pobudki
U mnie taka noc to standard. Od samego początku (prawie 4 miechy) nie miałam fajnie. Idzie przywyknąć. U mnie jest fajnie jak mały nie wyje z powodu bólu brzucha, a zdarza mu się to nie tylko w nocy.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
chawa to ze tak mowi nie przesadza o seplenieniu ,takze spokojnie
Oby nie przesądzało. Jednak tż seplenił, ale mam nadzieję że Berni nie będzie.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Noga = łapa = łaba = aba

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Pewnie zęby i niech od razu mówi
Co się będziemy domyślać. Ale jakby nam to sprawę ułatwiło.
Taka wymagająca to ja już nie jestem - choć źle to by nie było, chyba że od razu zaczęło by pyskować

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a ja nie moge jeść jajeka tak uwielbiam starczy, że zjem jedno smażone albo z majonezem a mały już cały brzuszek i buźka obsypana.....
Pocieszę Cię - ja nie mogę mleka i przetworów mlecznych, które też uwielbiam, bo jak dodam "3 krople " mleka do kawy to małego potem brzuch boli.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Moja najwięcej uśmiecha się do mnie. Do męża trochę, a do babć wcale
Mój się śmieje do wszystkich nawet do osób których nie zna, ale tylko do mnie kilka razy zaś mia się na głos
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:38   #168
muffinka90
Zakorzenienie

kojka ja tez nie moge tego fejsa ogarnac, zadnej chronologii w postach i sie gubie, wole tu. Jedynie co to czat jest fajny i fotki ofcors

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:46   #169
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
dziękujemy za gratki, ale chyba Aniolina też już pisała o zębulkach u Kasi no i Oliwka Joamic Ale i tak szoook, 3 mce i już zęby!!
Ja nie wiem czy mojej zabki ida, chyba jeszcze nie, bo nic nie widac, tylko gryzie wszystko, troche sie jej boje dawac gryzaka jednak bo ostatnio sie nim uderzyla po twrzy, wiec teraz tylko z mojej reki moze gryzc.

MOja sie usmiecha tez do wszystkich, ale po chwili najpierw jest mega zdziwienie na glos smiala sie do mnie i do tz, ostatnio jak sie ja rozbiera do kapieli to sie smieje na glos. jak dla mnei to wciaz za zadko sie smieje.

Umie sie juz przekrecac z plecow na brzuch i zauwazylam, ze jak jest bez pieluszki to na brzuszu pupe daje tak mega wysoko, ze lada chwila przekreci sie swiadomie z brzucha na plecy- wczesniej sie przekrecala, ale to raczej za mocno glowke podnosila i tracila rownowage. W pieluszce jej tak dorbze nie idzie, troche sie martwie, ze ja ograniczam tymi pieluszkami wielorazowymi, bo to jednak swoj rozmiar ma.

ja wczoraj sprobowalam koziego sera, w kupie roznicy raczej nie widac, ale policzki jej sie zrobily takie mocno rumiane, to tez chyba moze byc objaw rekacji alergicznej?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:53   #170
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Goldika ja nie mogę
znalazłam Cię i wysłałam Ci zaproszenie na nk i zerknęłam w Twoich znajomych aby poszukać pozostałych dziewczyn z wizażu, okazało się że znalazłam tam znajome mi nazwisko.....mimo iż ja jestem ze śląska i dzieli nas kilkaset kilometrów....

okazało się iż jest to osoba, która jest siostrą stryjeczną mojej bliskiej kuzynki mój dziadek pochodzi z wielkopolski, mam tam baaardzo dużą rodzinkę m in mieszkają w Obrzycku, Orlu, Szamotułach, Wronkach, Nojewie. Ale świat jest mały....... mieszkam na drugim końcu Polski, a znamy te same osoby
ooo zaraz zerkne o kim mowisz

Moja mama bez naszej zgody i wiedzy nakarmila Olka jabluszkiem jest mi przykro bo zabrala nam kolejna "pierwsza" rzecz z naszym synkiem. Mam do niej zal i nie mam ochoty na nia patrzec.

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-03-11 o 19:00
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:00   #171
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ooo zaraz zerkne o kim mowisz

Moja mama bez naszej zgody i wiedzy nakarmila Olka jabluszkiem jest mi przykro bo zabrala nam kolejna "pierwsza" rzecz z naszym synkiem. Mam do niej zal i nie mam ochoty na nia patrzec.

Glam ja ogolnie mam raczej anty stosunek do mojej matki, a ona jest wredna,

ej to co ona niepoważna instynkt macierzyński sie jej załączył??? tak sie nie robi.....ja np to wogóle jak niunio coś zrobi pierwszy raz (oczywiście nie wszystko) to taka z niego dumna jestem aż mi sie płakać ze wzruszenia chce....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:09   #172
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ej to co ona niepoważna instynkt macierzyński sie jej załączył??? tak sie nie robi.....ja np to wogóle jak niunio coś zrobi pierwszy raz (oczywiście nie wszystko) to taka z niego dumna jestem aż mi sie płakać ze wzruszenia chce....
no wlasnie z Tztem chcielismy razme dac mu jabluszko ten pierwszy raz
po porodzie w szpitalu bylo to samo. Zrobila sobie pierwsz zdjecie z Olkiem.

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-03-11 o 18:58
Stary 2012-03-04, 19:09   #173
kojka
Raczkowanie

Goldika bardzo mi przykro - jak mama mogła sie tak zachować?
Ja tez z moja mamą nie najlepiej żyję - tylko ona to znowu niczym się nie interesuje - Pati ma 3mce a ona jej jeszcze nie widziała bo nie ma kasy żeby przyjechac ( oczywiscie biedna nie jest).
Nic nie zrobisz ludzie sie nie zmieniaja , trzymaj sie
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:39   #174
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
no wlasnie z Tztem chcielismy razme dac mu jabluszko ten pierwszy raz
po porodzie w szpitalu bylo to samo. Zrobila sobie pierwsz zdjecie z Olkiem i latala, ze to ona ma pierwsze zdjecie z nim a nie my - jego rodzice.
Twoja mama jest chyba bardzo niedojrzala emocjonalnie jesli robi takie rzeczy i to w takim celu-- zeby sie wszystkim chwalic, ze to ona peirwsza
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:54   #175
goldika
Zakorzenienie

kojka wolalabym chyba brak zainteresowania. fakt, ze fajnie czasami moc wyskoczyc gdzies z Tztem we dwoje, wtedy ona zostaje z malym. Ale nie podobaja mi sie jej eksperymenty na nim.

Aniolina brak slow.

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-03-11 o 18:59
Stary 2012-03-04, 20:04   #176
Ona231
Zadomowienie

Moje dziecko przetestowało dzisiaj moją cierpliwość, nie było by źle. bo dni marudy idzie przeżyć ale moja głowa dawała o sobie znać dość mocno. Na razie zasypia, ciekawe ile jej zejdzie Nie wiem czemu uwielbia z pieluszką zasypiać, ale najpierw muszę tę pieluszkę chwilę pod bluzką ponosić. Mała ma wymagania.
A uśmiechy rozdaje ale do mnie i TŻ na głos się śmieje, a reszta no cóż niech się stara na uśmiech zasłużyć

Goldi szkoda Waszych nerwów Dorosła kobieta a zachowuje się jak dziecko. Tym bardziej że o podaniu nowych rzeczy to chyba jednak rodzice powinni decydować.
Goldi jednak to Twoja mama to raczej nie powinna zazdrości odczuwać tylko się cieszyć, że Ci się życie układa.
Stary 2012-03-04, 20:13   #177
Seona
Zakorzenienie

Goldika, Ty jesteś psychologiem, weź zastosuj na swojej matce jakąś terapię, żeby kobieta przystopowała!

Moje dzieci już śpią!! nie wiem kiedy ostatni raz tak wcześnie padły ja oglądam trinny i suzanna a później obejrzę sobie na tvn.player xfactor i magdę gessler

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:46   #178
anmar001
Raczkowanie

GG do anmar001

[QUOTE=ja_dalia;32703349]karmię piersią ... i żeby było śmieszniej mój nabiał to mleko do kawy... żółty ser... czasem jajko, sporadycznie kefir lub jogurt najlepsze ze kiedys jadłam 1 duze danio lub 2 małe dziennie i tego nie było... to sytuacja ostatnich dni, bo tez myslalam ze moze nietolerancja .... sama nie wiem... we wtorek szczepienie to zapytam, bo ani kolka ani nietolerancja... choc powtarza sie regularnie.... musze teraz z małą pobyc to sama poobserwuje, a nie bede sluchac innych

A spróbuj odciągną troszeczkę mleka przed karmieniem, bo najwięcej laktozy jest na początku karmienia, a póżniej ilośc maleje i poobserwuj małą.
anmar001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:50   #179
dygotka8
Zakorzenienie

ale dzis malo napisałyscie
Cytat:
Mi tez sie zdarza poseplenic do maluchow, a co gorsza sama sie laie na tym ze wszystko zdrabniam... Raczka, buzka, dzidziulka, koteczek... Jak sie wkurze to pewnie powiem
A dajcie wy mi buziaczki w pupeczke
ja tez zdeabniam a jak tz czasem zacznie zdabniac to mam lzy w oczach ze smiechu

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Noga = łapa = łaba = aba

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
my na smoczka mówimy " monio" albo "mol" (tż tak mówi i sie nauczyłam heeh)h
a to od czegos jest takie zdrbnienie smoka?bo ja bym takiego nie wtmysliła....

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Goldika-tez bym sie wkurzyła..
dlaczego ona to robi????/?pytałas ją???????

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:52   #180
anmar001
Raczkowanie

GG do anmar001

[QUOTE=ja_dalia;32703349]karmię piersią ... i żeby było śmieszniej mój nabiał to mleko do kawy... żółty ser... czasem jajko, sporadycznie kefir lub jogurt najlepsze ze kiedys jadłam 1 duze danio lub 2 małe dziennie i tego nie było... to sytuacja ostatnich dni, bo tez myslalam ze moze nietolerancja .... sama nie wiem... we wtorek szczepienie to zapytam, bo ani kolka ani nietolerancja... choc powtarza sie regularnie.... musze teraz z małą pobyc to sama poobserwuje, a nie bede sluchac innych

przy nietolerancji laktozy kefir, jogurt i ser żółty można jeśc bez obaw bo laktoza już jest rozłożona, natomiast mleko spróbuj na kilka dni odstawic (przy nietolerancji wręcz zakazane) i poobserwowac maleństwo.
anmar001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości