Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1953 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 12:46   #58561
vidia9
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
I mnie kusicie tym żelem A macie porównanie tego żelu z żelem Isany?
ja niestety nie mam takiego porównania, zawsze używałam tylko lnianego i czasem Bielendy. Ten z Joanny jest cudowny Dziś mam włosy trzydniowe, nie myłam wczoraj bo chora jestem ;] Użyłam go rano w połączeniu z lnianym i ledwo widać obciążenie, nie są oklapnięte, skręt jest mocny. A kupiłam go tylko za 4, 90

Phoce pięknie mają duży potencjał

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2012-03-04 o 12:48
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 12:54   #58562
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dziewczyny

Mój małżonek pozwolił umyć sobie włosy Facelle I jak tu go nie kochać
Teraz go możesz nastraszyć,że od tego włosy na głowie zrobią się takie ten...grubsze, sztywniejsze...takie wiesz...

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Ale teraz je zaakceptowałam i moje włosy wyglądają tak - nr 3
Obecnie jestem na etapie poszukiwania dobrego kremu do skrętu loków, bo dyfuzor mi je mocno wysusza i nie wyglądają już tak dobrze

Dziś akurat wyprostowałam włosy, ale jak tylko zrobię sobie baranka, to postaram się wrzucić zdjęcie od tyłu głowy
Zdjęcie nr 3 bardzo mi się podoba!! Agrafka już Ci powiedziała co trzeba, pigułę czytasz, będzie dobrze, tylko nie prostuj. Bardzo fajną masz tą fryzurę teraz

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Co to za typ skrętu? No i jak tego nie czesać?
Jeśli już musisz, to próbuj delikatnie palcami Faktycznie na początku ciężko się nie czesać, bo włosy szybko się plączą. Ale na tym zdjęciu jeszcze tak źle nie jest

Eee, mój aparat nie potrafi zbyt dobrze odwzorowywać kolorów, ale w każdym razie jestem prawie czarna Tylko przy grzywce zawsze mam jaśniejsze pasma, ale tym razem przynajmniej nie są rude tylko brązowo-czerwone Poza tym odrost lekko się różni ale trudno, no i nie wiem, czy pokryło równo. Nie narzekam, nakładałam wszystko byle jak a efekt się nazywa kolor wielotonowy wybaczcie poranne nieuczesanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (42,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (33,2 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-03-04, 13:03   #58563
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aneliss Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie Zakręcone Wizażanki
Znalazłam się na tym wątku, żeby prosić o Wasze drogocenne rady
Spróbuję na początku, streścić Wam dosłownie w kilku zdaniach historię mojej czupryny.
Otóż, nie dalej jak rok temu rozjaśniłam sobie "amatorsko" włosy jakimś balsamem z Avonu, niby nadającym pasemkom "słoneczne refleksy". Na początku wszystko było dobrze, nie nałożyłam tego dużo, tak tylko żeby zobaczyć efekt. Wystarczyło mi i zrezygnowałam z pokrycia włosów na całej długości. I można powiedzieć, że było to szczęście w nieszczęściu, bo po paru miesiącach od tego rozjaśniania, włosy na których eksperymentowałam zamieniły się w jedną wielką szopę.. Zaczęły się łamać i rozdwajać, nadmiernie wypadały, stały się strasznie suche i straciły swój dawny kształt, a loki się wyprostowały.. Istny koszmar.

W tej chwili mam rozjaśniane pasemka bo bokach głowy i parę pojedyńczych " z tyłu". Od spodu natomiast mam swoje naturalne.
Od jakichś dwóch miesięcy mieniłam całkowicie dotychczasową pielęgnację włosów i przerzuciłam się na metodę CG. Jak narazie stosuję Szampon Babydream do mycia skóry głowy, Emulsję Gloria (którą nakładam od połowy włosów). Nie rozczesuję ich w ogóle, jedynie wyciskam nadmiar wody papierowymi ręczniczkami. Czasem zdarzy się też, że nałożę jakiś balsam bez spłukiwania typu Joanna Naturia z Lnem i Rumiankiem albo Nivea Flexible Curls, ale robię to rzadko, ponieważ wydaje mi się, że obciążają mi włosy
Staram się też co tydzień olejować na noc włoski (używam do tego olejku migdałowego i oliwy z oliwek). Oprócz tego ze 2 razy na tygodniu nakładam maskę do włosów Gloria. Włosy muszę niestety myć codziennie, ze względu na grzywkę, która się przetłuszcza;/

Mimo tych wszystkich dobrodziejstw, które staram się używać, nie widzę kompletnie poprawy
Po myciu kiedy już trochę podeschną, od spodu robią się tłuste (robią mi się tzw. kluchy, po wywijane na wszystkie strony, nie przypominają w ogóle loków) natomiast włosy " od zewnątrz" te, które potraktowałam rozjaśniaczem, robią mi się jak siano, bezkształtne i suche. Nie wiem już sama co mam robić, czekam aż mi moje naturalne włosy na tyle podrosną, że będę mogła obciąć te rozjaśniane, ale nie wiem ile to może potrwać Do tego w ostatnim czasie trochę schudłam i włosy mi strasznie wypadają ( po każdym myciu czy olejowaniu zbieram z wanny pokaźny kłębek)
Kiedyś marzyłam o prostych włosach, a teraz chcę mieć tylko swoje zdrowe, kręcone.
Dlatego zwracam się do Was Curlitanki z ogromną prośbą o pomoc, jesteście ostatnią deską ratunku dla moich kłaczków
Witamy. Widać,ze masz juz zarys metody Cg, jadnak nadal odsyłam do łykania w małych dawkach Piguły i FAQ (ja wciaż tam zaglądam, mimo pólrocznego stażu CG).
Brakuje mi U Ciebie solidnej odżywki d/s. Maska Gloria trochą zbyt uboga, nadaje się do wzbogacania. Wypróbuj na początek Garniera awokado i karite, którąś Bingo lub Alterrę morelę lub granat.
A przed myciem polecam raz w tyg. zamiast oleju-maskę domową typu: olej rycynowy, żółtko, cytryna, miód itp. Trzeba czymś te włoski odżywic, bo b/s jedynie zabezpiecza. Olej daje efekt raczej po dłuższym czasie (przynajmniej u mnie), co nie oznacza, ze masz z niego rezygnowac, broń Boże.

Pokaż włoski, jeśli są mocno zniszczone, może zaradzić jedynie obciecie....
Przydałyby się jakieś suple (np. pokrzywa, skrzyp z wit.Bcomplex, robiace ostatnio zawrotna karierę na forum calcium panthotenicum) czy wcierki (choćby Jantar)na porost i wzmocnienie.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:05   #58564
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:

Od jakichś dwóch miesięcy mieniłam całkowicie dotychczasową pielęgnację włosów i przerzuciłam się na metodę CG. Jak narazie stosuję Szampon Babydream do mycia skóry głowy, Emulsję Gloria (którą nakładam od połowy włosów). Nie rozczesuję ich w ogóle, jedynie wyciskam nadmiar wody papierowymi ręczniczkami. Czasem zdarzy się też, że nałożę jakiś balsam bez spłukiwania typu Joanna Naturia z Lnem i Rumiankiem albo Nivea Flexible Curls, ale robię to rzadko, ponieważ wydaje mi się, że obciążają mi włosy
Staram się też co tydzień olejować na noc włoski (używam do tego olejku migdałowego i oliwy z oliwek). Oprócz tego ze 2 razy na tygodniu nakładam maskę do włosów Gloria. Włosy muszę niestety myć codziennie, ze względu na grzywkę, która się przetłuszcza;/
Hej
Wydaje mi się, że samo mycie to za mało. Brakuje mi tu jakiejś treściwej odżywki do spłukiwania, lub maski? Glorie to mało z tego co kojarzę, one są dobre tylko do mycia. Jeśli boisz się, że odżywka d/s obciąży włosy to nakładaj ją przed myciem, albo np. pomieszaj z olejem
fotki byłyby pomocne
Odpuściłabym też mycie całych włosów tylko ze względu na grzywkę,da się ją umyć osobno

No to mnie Agrafka ubiegła..

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-03-04 o 13:06
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:13   #58565
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość

Miskaa tak patrzę na Twoje włoski-b.ładne są
Moje mokre wyglądają podobnie do Twoich i tu pytanie: masz cienkie włosy czy raczej grube?
Szukam cienkowłosej o ładnych lokach, tak żeby nadzieję mieć....

I znów wielki pytajnik... Umyłam włosy, rozczesałam mokre, nałożyłam balsam nawilżający i zostawiłam same do wyschnięcia i... są prawie proste..
W takich momentach zastanawiam się czy walka o loki i męczenie się ma sens, do tego cienkie, "przyklapnięte" włosy do połowy...
widać na zdjeciach że sa cieniutkie, nie trać więc nadziei - specjalnie wrzuciłam mokre proste i to co jest po wyschnięciu
dla motywacji

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ja jestem
pewnie ze jestes, pomyliłam nick pisząc do Martki

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

Eee, mój aparat nie potrafi zbyt dobrze odwzorowywać kolorów, ale w każdym razie jestem prawie czarna Tylko przy grzywce zawsze mam jaśniejsze pasma, ale tym razem przynajmniej nie są rude tylko brązowo-czerwone Poza tym odrost lekko się różni ale trudno, no i nie wiem, czy pokryło równo. Nie narzekam, nakładałam wszystko byle jak a efekt się nazywa kolor wielotonowy wybaczcie poranne nieuczesanie
w codzienniku widziaalm kolor super jest

AgRafka Twoje jak zwykle cudne

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:58   #58566
edyta07
Zadomowienie

yarrowia ładne i bez uczesania, a kolor w codzienniku-świetny

udo:
60-58-54 cm

mój blog

Edytowane przez edyta07
Czas edycji: 2012-03-04 o 13:59
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:05   #58567
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość

Postanowiłam spróbować dziś z lnianym na suche i... całkiem, całkiem. Chyba będę tak reanimować, ale nie umiem odgniatać sucharków. Poza tym, pies się przy tym pożywił. Kusicie mnie żelem z Joanny, ale, kurde, mama mnie zamorduje, bo mam Isanę, powiedziałam, że nie będę jej używać z tego względu, że testowana, więc jak jej powiem, że kupiłam inny żel zadowolona nie będzie. Swoją drogą, były jakieś wymiany kosmetyczne, prawda?
Mnie też kusicie tym mrożącym, ale mama zamiast pójść do SP to poszła do rossa, a tam nie było to kazałam kupić Isanę i u mnie się świetnie sprawdza, ale jak się skończy to kupię mrożący Moja Beśka(pies) uwielbia żel lniany! Wcześniej jak samego lnianego używałam to mi z palców zlizywała

Cytat:
Ah, ah, znalazłam mój raj na ziemi <3
Moja historia wygląda tak: Jako mała dziewczynka miałam długie blond i proste włosy. Z czasem, wraz ze ścinaniem stało się z nimi coś okropnego Nawet nie to, że się kręciły, to był istny pudel
Nienawidziłam swoich włosów, no ale po jakimś czasie zaczęłam je akceptować, tylko, że zawsze marzyły mi się proste, więc co Ania zrobiła ? Zaprzyjaźniła się z prostownicą Mam gęste włosy, więc nie dawałam rady prostować ich w całości, dlatego też skupiałam się głównie na grzywce.
Nie mam zbyt wielu zdjęć, z których dokładnie widać moją fryzurę, ale wygrzebałam takie - nr 1 i nr 2. Jakiś tam skręt dolnych partii + oczywiście wyprostowana grzywka.
Ostatnio, a dokładnie 14 lutego poszłam do fryzjera. Pani zauroczona moim naturalnym skrętem, postanowiła zrobić mi afro Muszę przyznać, że początkowo, kompletnie nie przyzwyczajona aż do takich loków, byłam średnio zadowolona Ale teraz je zaakceptowałam i moje włosy wyglądają tak - nr 3
Obecnie jestem na etapie poszukiwania dobrego kremu do skrętu loków, bo dyfuzor mi je mocno wysusza i nie wyglądają już tak dobrze

Dziś akurat wyprostowałam włosy, ale jak tylko zrobię sobie baranka, to postaram się wrzucić zdjęcie od tyłu głowy
Teraz są śliczne! Takie bardzo kobiece Ale nie prostuj Szkoda takie ładne niszczyć, a ja od siebie polecę ugotować lniany i wypróbować jakiś inny żel do mieszania z nim.

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
ale tragedia, jestem strasznie poruszona
sama prawie co tydzień pokonuję trasę krk-przemyśl wiecie od dzisiaj wsiadam do ostatnich wagonów
i chyba jakieś zrządzenie losu nastąpiło siostra w ten weekend odpuściła zjazd a pewnie wracałaby wczoraj wieczorem do domu i kuzynka przełożyła powrót z warszawy do krk na dzisiaj, a miała wczoraj jechać... jakiś palec Boży

narazie pozostane przy BD chwilowo odpuściłam edukację i nawet nie wiem po co innego mogłabym sięgnąć

fajnie, mam nadzieję że i u mnie tak będzie choć od połowy długości włosów mam jeszcze taki czerwonawy brąz po tych mocniejszych farbach, venita tego za cholere nie chciała łapać a koniecznie chcę to zakryc bo paskudnie wygląda

i UWAGA UWAGA zwerbowałam kolejną ofiarę
przychodzi do mnie z rana siostra wręcza mi kartkę i pyta czy bym jej nie spisała co ma kupić do włosów żeby się tak kręciły jak mi
no nie wierzę przecie ona codziennie prostownicą katuje, chyba nie zdaje sobie sprawy że bedzie musiała sie z nią rozstać
Siostra miała duże szczęście, dobrze, że nic się nie stało, a ty uważaj na siebie! Namawiaj siostrę, żeby prostownicę wywaliła!

Cytat:
Obiecane zdjęcia

Nr 1 - mokre włosy po ręcznikowaniu, zdjęcie z lampą
Nr 2,3,4 - suche włosy bez lampy. Niestety nie ma kto mi zrobić teraz zdjęcia, więc lepszych nie mam. Nałożyłam za dużo kuracji bez spłukiwania, stąd efekt sklejenia gdzieniegdzie.

Co to za typ skrętu? No i jak tego nie czesać?
Oj będę piękne falki, a może nawet i loczki? Czesać nie wolno! Ja eraz nawet grzywki czesać nie muszę.

Cytat:
Ja jestem
Oj pamiętamy o tobie!Martek chodziło pewnie, że w czasie tej rozmowy nie było.

Cytat:
Znalazłam się na tym wątku, żeby prosić o Wasze drogocenne rady
Spróbuję na początku, streścić Wam dosłownie w kilku zdaniach historię mojej czupryny.
Otóż, nie dalej jak rok temu rozjaśniłam sobie "amatorsko" włosy jakimś balsamem z Avonu, niby nadającym pasemkom "słoneczne refleksy". Na początku wszystko było dobrze, nie nałożyłam tego dużo, tak tylko żeby zobaczyć efekt. Wystarczyło mi i zrezygnowałam z pokrycia włosów na całej długości. I można powiedzieć, że było to szczęście w nieszczęściu, bo po paru miesiącach od tego rozjaśniania, włosy na których eksperymentowałam zamieniły się w jedną wielką szopę.. Zaczęły się łamać i rozdwajać, nadmiernie wypadały, stały się strasznie suche i straciły swój dawny kształt, a loki się wyprostowały.. Istny koszmar.

W tej chwili mam rozjaśniane pasemka bo bokach głowy i parę pojedyńczych " z tyłu". Od spodu natomiast mam swoje naturalne.

Mimo tych wszystkich dobrodziejstw, które staram się używać, nie widzę kompletnie poprawy
Po myciu kiedy już trochę podeschną, od spodu robią się tłuste (robią mi się tzw. kluchy, po wywijane na wszystkie strony, nie przypominają w ogóle loków) natomiast włosy " od zewnątrz" te, które potraktowałam rozjaśniaczem, robią mi się jak siano, bezkształtne i suche. Nie wiem już sama co mam robić, czekam aż mi moje naturalne włosy na tyle podrosną, że będę mogła obciąć te rozjaśniane, ale nie wiem ile to może potrwać Do tego w ostatnim czasie trochę schudłam i włosy mi strasznie wypadają ( po każdym myciu czy olejowaniu zbieram z wanny pokaźny kłębek)
Kiedyś marzyłam o prostych włosach, a teraz chcę mieć tylko swoje zdrowe, kręcone.
Dlatego zwracam się do Was Curlitanki z ogromną prośbą o pomoc, jesteście ostatnią deską ratunku dla moich kłaczków
Agrafka wszystko napisała i chyba najlepszym teraz wyjściem będzie trochę ściąć i mocno odżywiać.

Dziś niestety fotek nie będzie, ale za to będą jutro i wreszcie dobrej jakości! Po szkole kupię baterię do aparatu, ale muszę powiedzieć, że włosy chyba polubiły to cięcie, bo bardziej się pofalowały!
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:20   #58568
Ariada
Wtajemniczenie

O losie, nie mogę czytać tego wątku, bo z moich oszczędności nic nie zostanie! A co ciekawe, jeszcze do niedawna nie kusiło mnie posiadanie wielu kosmetyków, a teraz muszę ostro ze sobą walczyć, żeby nie kupować następnych (póki co mi wychodzi, ale już 2 miesiące prawie się opieram i wola maleje). Mam ochotę na ten żel mrożący

Wczoraj zrobiłam sobie płukankę l-cysteinową i jakoś mniej śmierdziała niż ostatnio. Aż się zastanowiłam czy czegoś źle nie zrobiłam, ale byłam nawet dokładniejsza niż za pierwszym razem, gdy rozcieńczyłam ją zdecydowanie za bardzo, a smród był i tak niemiłosierny. No i spodziewałam się po płukance w odpowiednich proporcjach bardziej intensywnego zapachu, a był zdecydowanie mniej śmierdzący Efekt na moich włosach nie jest oszałamiający, wszyscy piszą o super śliskich włosach i błyszczących, a jak dla mnie błyszczą się tak samo no a śliskość cieżko mi było ocenić, bo nałożyłam żel Bielendy, a po żelu są takie inne w dotyku. Ale fakt, że po płukance włosy wydają się grubsze i mocniejsze Wstawiam fotkę z wczoraj (sorki za jakość zdjęcia- musiałam robić swoim telefonem a nie TŻta jak do tej pory no i za brudne lustro, już je umyłam).

Poza tym zaczęłam brać przed wczoraj Calcium Pantothenicum, ale dopiero dziś zmierzyłam pasemko kontrolne - 20cm. Ciekawam efektów CP daję też TŻtowi z nadzieją, że wzmocni jego słabe wlosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fale2.jpg (81,6 KB, 45 załadowań)
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:28   #58569
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Mnie też kusicie tym mrożącym, ale mama zamiast pójść do SP to poszła do rossa, a tam nie było to kazałam kupić Isanę i u mnie się świetnie sprawdza, ale jak się skończy to kupię mrożący Moja Beśka(pies) uwielbia żel lniany! Wcześniej jak samego lnianego używałam to mi z palców zlizywała

jest w rossmanie na najniższej połce pod żelami isany

BTW mi kot też wyjada żel

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:36   #58570
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
O losie, nie mogę czytać tego wątku, bo z moich oszczędności nic nie zostanie! A co ciekawe, jeszcze do niedawna nie kusiło mnie posiadanie wielu kosmetyków, a teraz muszę ostro ze sobą walczyć, żeby nie kupować następnych (póki co mi wychodzi, ale już 2 miesiące prawie się opieram i wola maleje). Mam ochotę na ten żel mrożący

Wczoraj zrobiłam sobie płukankę l-cysteinową i jakoś mniej śmierdziała niż ostatnio. Aż się zastanowiłam czy czegoś źle nie zrobiłam, ale byłam nawet dokładniejsza niż za pierwszym razem, gdy rozcieńczyłam ją zdecydowanie za bardzo, a smród był i tak niemiłosierny. No i spodziewałam się po płukance w odpowiednich proporcjach bardziej intensywnego zapachu, a był zdecydowanie mniej śmierdzący Efekt na moich włosach nie jest oszałamiający, wszyscy piszą o super śliskich włosach i błyszczących, a jak dla mnie błyszczą się tak samo no a śliskość cieżko mi było ocenić, bo nałożyłam żel Bielendy, a po żelu są takie inne w dotyku. Ale fakt, że po płukance włosy wydają się grubsze i mocniejsze Wstawiam fotkę z wczoraj (sorki za jakość zdjęcia- musiałam robić swoim telefonem a nie TŻta jak do tej pory no i za brudne lustro, już je umyłam).

Poza tym zaczęłam brać przed wczoraj Calcium Pantothenicum, ale dopiero dziś zmierzyłam pasemko kontrolne - 20cm. Ciekawam efektów CP daję też TŻtowi z nadzieją, że wzmocni jego słabe wlosy
Bardzo fajnie wyglądają!

Tylko, żeby TŻ Cię nie przegonił w długości włosów

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:53   #58571
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo fajnie wyglądają!

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
jest w rossmanie na najniższej połce pod żelami isany

To moja mama chyba ślepa
Stary 2012-03-04, 14:59   #58572
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajnie wyglądają!

Dziękuję
A co do drugiego toMyślę, że póki co mi to nie grozi, ale kto wie co by było jakby przejał ode mnie włosomaniactwo (chociaż mam jednak nadzieję, że tego nie zrobi ) Wyobraziłam go sobie w długich włosach i nieeee musi mieć krótkie
Stary 2012-03-04, 15:09   #58573
Phoce
Flawless

Cytat:
Teraz są śliczne! Takie bardzo kobiece Ale nie prostuj Szkoda takie ładne niszczyć, a ja od siebie polecę ugotować lniany i wypróbować jakiś inny żel do mieszania z nim.
Takie samo zdanie ma mój Tata Uważa, że wcześniej wyglądałam 'parszywie' Zawsze miał do mnie pretensje o prostowanie włosów, bo 'przecież masz takie piękne kręcone włosy!'

Od ścięcia ani razu nie prostowałam, no może grzywkę..., ale dziś poprostowałam całe, dlatego, że wczoraj wieczorem wymyłam włosy i pozwoliłam im samym wyschnąć, a potem zasnęłam, więc wyglądały raczej kiepsko Ani w jedną, ani w drugą

Lniany? Olejek lniany? Jestem kompletnym laikiem Powinnam go pić, czy wsmarowywać we włosy?

Czytam sobie tę pigułkę i FAQ, ale i tak mam lekkie problemy ze zrozumieniem niektórych rzeczy
Póki co wiem, że kupię jutro w rossmanie szampon HIPP i odżywkę z Isany do mycia włosów
Ah i już jakiś czas temu zamówiłam sobie olejek o ten ->http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow
Check out your worth because you're worth more than that."

Edytowane przez Phoce
Czas edycji: 2012-03-04 o 15:10
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:12   #58574
YouStynka88
Raczkowanie

hm
Cytat:
Oglądałam dziś album ze zdjęciami i znalazłam fajne zdjęcie
Wszyscy z kręconymi włosami
Wiekowe zdjęcie

Piękne zdjęcie hm u Ciebie wszyscy zakręceni, a u mnie każdy proste włosy ...;/ O_o tylko ja wybryk po pra pra dziadkach
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:22   #58575
ewcia1807
Zakorzenienie

Phoce żel lniany Gotuje się ziarenka i piękny glucik wychodzi W FAQ chyba jest link

Stary 2012-03-04, 15:24   #58576
YouStynka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Działania w codzienniku. .
Eh...jak mi się marzy mieć tak długie włoski imponująca długość
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:31   #58577
ewcia1807
Zakorzenienie

YouStynka88

Stary 2012-03-04, 15:46   #58578
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Takie samo zdanie ma mój Tata Uważa, że wcześniej wyglądałam 'parszywie' Zawsze miał do mnie pretensje o prostowanie włosów, bo 'przecież masz takie piękne kręcone włosy!'

Od ścięcia ani razu nie prostowałam, no może grzywkę..., ale dziś poprostowałam całe, dlatego, że wczoraj wieczorem wymyłam włosy i pozwoliłam im samym wyschnąć, a potem zasnęłam, więc wyglądały raczej kiepsko Ani w jedną, ani w drugą

Lniany? Olejek lniany? Jestem kompletnym laikiem Powinnam go pić, czy wsmarowywać we włosy?

Czytam sobie tę pigułkę i FAQ, ale i tak mam lekkie problemy ze zrozumieniem niektórych rzeczy
Póki co wiem, że kupię jutro w rossmanie szampon HIPP i odżywkę z Isany do mycia włosów
Ah i już jakiś czas temu zamówiłam sobie olejek o ten ->http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow
U mnie z tatą było to samo jak prostowałam Jak włosy wyglądają słabo, to ja polecam zrobić koczka albo warkocza i tą część, którą spinamy trochę naolejować kokosem. A z olei wypróbuj sobie właśnie olej kokosowy(jest wielofunkcyjny, dobry do zabezpieczania końcówek, do ciała, ja któregoś dnia nawet posmarowałam nim buzię, bo miałam straszne skórki przy nosie i pomógł, akurat tego dnia nigdzie nie wychodziłam), zwykłą oliwę z oliwek, olej lniany, w moim przypadku fajny też jest z pestek winogron, w sumie co do olei to jest duże pole wyboru i właśnie te spożywcze często są najlepsze Amla jest na parafinie, więc trzeba trochę uważać, ale jednym parafina pasuje innym nie, musisz wypróbować
Stary 2012-03-04, 15:59   #58579
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem

Cytat:
Oj pamiętamy o tobie!Martek chodziło pewnie, że w czasie tej rozmowy nie było.
Dokładnie
Przepraszam, źle zabrzmiało

Cytat:
Teraz go możesz nastraszyć,że od tego włosy na głowie zrobią się takie ten...grubsze, sztywniejsze...takie wiesz...

Kłaczki mi się nie chcą układać tak jakbym chciała. Nie wyglądają zdrowo, brakuje im blasku (co jeszcze niedawno było i mnie najbardziej cieszyło), no i wypadają jak szalone. Zwalam na przedwiośnie, ale co jeśli to pokrzywka albo drożdże?
Stary 2012-03-04, 16:08   #58580
Phoce
Flawless

Cytat:
U mnie z tatą było to samo jak prostowałam Jak włosy wyglądają słabo, to ja polecam zrobić koczka albo warkocza i tą część, którą spinamy trochę naolejować kokosem. A z olei wypróbuj sobie właśnie olej kokosowy(jest wielofunkcyjny, dobry do zabezpieczania końcówek, do ciała, ja któregoś dnia nawet posmarowałam nim buzię, bo miałam straszne skórki przy nosie i pomógł, akurat tego dnia nigdzie nie wychodziłam), zwykłą oliwę z oliwek, olej lniany, w moim przypadku fajny też jest z pestek winogron, w sumie co do olei to jest duże pole wyboru i właśnie te spożywcze często są najlepsze Amla jest na parafinie, więc trzeba trochę uważać, ale jednym parafina pasuje innym nie, musisz wypróbować
Dzięki za wszystkie rady Postaram się jeszcze poczytać, poszukać w sklepach i zastosować się
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:09   #58581
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dokładnie
Przepraszam, źle zabrzmiało

Kłaczki mi się nie chcą układać tak jakbym chciała. Nie wyglądają zdrowo, brakuje im blasku (co jeszcze niedawno było i mnie najbardziej cieszyło), no i wypadają jak szalone. Zwalam na przedwiośnie, ale co jeśli to pokrzywka albo drożdże?
Może zafunduj im kwaśną płukankę?
Stary 2012-03-04, 16:36   #58582
bordowa
Wtajemniczenie

Ariada Piękne włosy, przepiękny kolor! Naturalny?

Cytat:
Nic dziwnego!
Ja dziś wzięłam do ręki moje siemię a tam na opakowaniu przepis na kleik lniany. Dokładnie taki sam jak na żel

Daleko mi do waszych włosów, ale już nie mogę się na moje falki napatrzeć Wszyscy mnie pytają czy na lokówkę nakręciłam, bo nikt nie wiedział, że mam falowane, tak je niszczyłam czesaniem.
Stary 2012-03-04, 16:43   #58583
ewcia1807
Zakorzenienie

Mam takie super włosy, ze szkoda mi ich odciskać z żelu lnianego

Stary 2012-03-04, 16:55   #58584
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ariada Piękne włosy, przepiękny kolor! Naturalny?
Chciałabym, żeby były takie naturalne, ale niestety są farbowane. Ostatnio nakładałam naturalną hennę Khadi, ale się dosyć mocno wypłukuje i wydaje mi się, że kolor zawdzięczają poprzedniemu farbowaniu czyli Palette Deluxe miedziany mahoń. Chociaż henna zdecydowanie go odświeżyła

Muszę w końcu kupić siemię lniane, żeby wypróbować w końcu żel z niego. W ogóle mocny jest czy dokładacie do niego jakiś inny np. isane, bielende lub joanne? I w czym go przechowujecie? Zwykły słoiczek się nada? :P

Edytowane przez Ariada
Czas edycji: 2012-03-04 o 17:01
Stary 2012-03-04, 17:02   #58585
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Może zafunduj im kwaśną płukankę?
Dobry pomysł Ale to jutro bo nie mam ani cytrynki, ani octu jabłkowego.

Cytat:
Muszę w końcu kupić siemię lniane, żeby wypróbować w końcu żel z niego. W ogóle mocny jest czy dokładacie do niego jakiś inny np. isane, bielende lub joanne? I w czym go przechowujecie?
Ja po wgnieceniu lnianego wgniatam trochę żelu Isany, ale nie wyobrażam sobie teraz stylizacji bez lnianego. Trzymam w takiej malutkiej miseczce przykrytej talerzykiem
, starcza mi tak na tydzień
Stary 2012-03-04, 17:11   #58586
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
To nie odciskaj, najwyżej same się odcisną

Cytat:
Chciałabym, żeby były takie naturalne, ale niestety są farbowane. Ostatnio nakładałam naturalną hennę Khadi, ale się dosyć mocno wypłukuje i wydaje mi się, że kolor zawdzięczają poprzedniemu farbowaniu czyli Palette Deluxe miedziany mahoń. Chociaż henna zdecydowanie go odświeżyła

Muszę w końcu kupić siemię lniane, żeby wypróbować w końcu żel z niego. W ogóle mocny jest czy dokładacie do niego jakiś inny np. isane, bielende lub joanne? I w czym go przechowujecie? Zwykły słoiczek się nada? :P
Ja przechowuję w takim niebieskim słoiczku po jakiejś starej masce dove, najlepiej taki żeby łatwo ci było z niego wydostać lniany. Lniany nie jest mocny, ale mi na przykład często wystarcza on sam do utrzymania fal, ale teraz robię tak: na jedną dłoń daję kapkę isany, a na drugą żel lniany i rozcieram w dłoniach. Szczerze mówiąc to ja też sobie teraz nie wyobrażam stylizacji bez lnianego.
Stary 2012-03-04, 17:12   #58587
edyta07
Zadomowienie

Cytat:

Daleko mi do waszych włosów, ale już nie mogę się na moje falki napatrzeć Wszyscy mnie pytają czy na lokówkę nakręciłam, bo nikt nie wiedział, że mam falowane, tak je niszczyłam czesaniem.
Pokazywałaś włoski?
Jak przegapiłam to przepraszam, możliwe że nie pamiętam, ale widziałam jeśli były zdjęcia w wątku

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-03-04, 17:16   #58588
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Pokazywałaś włoski?
Jak przegapiłam to przepraszam, możliwe że nie pamiętam, ale widziałam jeśli były zdjęcia w wątku
Tak, na poprzedniej stronie znajdziesz
Nie są nawet umyte odpowiednimi kosmetykami, bo do drogerii dopiero się wybieram. Jedyne co zrobiłam dla nich dobrego to ręcznikowanie i nieczesanie
Stary 2012-03-04, 17:20   #58589
edyta07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Ja po wgnieceniu lnianego wgniatam trochę żelu Isany, ale nie wyobrażam sobie teraz stylizacji bez lnianego. Trzymam w takiej malutkiej miseczce przykrytej talerzykiem
, starcza mi tak na tydzień
Ja używam samego lnianego, ale muszę kupić coś jeszcze bo żel lnany sprawdza się, ale tylko jak nie wieje wiatr, nie muszę zakładać szalika pięć razy, przebierać bluzki "przez głowę" itd.

A przechowuje go po prostu w szklance w lodówce
Przez to raz tata chciał go pic, bo jak stwierdził, był ciekawy co to, a skoro jest w lodówce to znaczy że to coś do jedzenia...

udo:
60-58-54 cm

mój blog
Stary 2012-03-04, 17:25   #58590
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Wydaje mi się, że samo mycie to za mało. Brakuje mi tu jakiejś treściwej odżywki do spłukiwania, lub maski? Glorie to mało z tego co kojarzę, one są dobre tylko do mycia. Jeśli boisz się, że odżywka d/s obciąży włosy to nakładaj ją przed myciem, albo np. pomieszaj z olejem
fotki byłyby pomocne
Odpuściłabym też mycie całych włosów tylko ze względu na grzywkę,da się ją umyć osobno

No to mnie Agrafka ubiegła..
Ubiegła, ale nie we wszystkim. Też miałam napisać o myciu samej grzywki(sama tak robiłam, jak jeszcze miałam), ale zapomniałam. Dobrze,że jest nas więcej, wspaniale się uzupełniamy
Twoje włosy po hennie świetne. Fajne z tą nieplanowaną "wielotonowością"
Cytat:

AgRafka Twoje jak zwykle cudne
Dzieki
Cytat:

Jaki mądry tata. I gust ma dobry!
Prostowałaś? A nie lepiej spiąć?
Jeśli chodzi o ten olejek amla, to on jest na parafinie, nie na oleju kokosowym, więc parafina może utrudniać wnikanie ziółek we włosy. W początkach CG też kupiłam, tyle że amle gold (ponoć mniej smierdzi niż ten tradycyjny), ale stoi , bo mi nie bardzo posłuzyła-źle sie zmywała. Potem doczytałąm o parafinie i boję się używać... Choć niektórym parafina słuzy.
O lnianym juz wiesz, więc nie piszę.
Cytat:
: jupi: Pokaż!!!
Cytat:

Bardzo fajnie jest!!! Śliczny kolorek, doczytałam dalej, że henna red-też hennuję czystą, ale ja ze wzgledu na siwki.
Cytat:

Można solo, można mieszac. Musisz wypróbować , która opcja dla Ciebie najlepszaa.Zwykły słoiczek wystarczy. Ja przelewam do plastikowego po odżywce biovax, ale ostatnio miałam w kosmetyczce podróznej i zauważyłam,zę przecieka. Muszę wymyślić coś innego. Przechowujemy oczywiscie w lodówce. To jedyny minus lnianego. Innych nie dostrzegam.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-03-04 o 17:26
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości