Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 15:29   #2461
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
wiadomość od NATKULEC: MADZIA URODZIŁA SIĘ O 11.09 WAŻY 3690 I MA 56 CM!!!
Qsloncu mnie uprzedziła z wiadomością o Natkulcu

brawa dla kolejnej mamusi i gratulacje

Dzień dobry
idę nadrabiać

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:35   #2462
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Majty zapakowalam ale zapomnialam wpisac na liste- wzielam 2szt bawelnianych i az 7szt jednorazowych ale to dlatego ze kupilam w jednej paczce i sa tak scisniete ze malo miejsca zajmuja, nie chcialam ich rozwalac...
Zapakowalam tez chusteczki nawilzone dla dziecka i zapomnialam wpisac na liste, tu wiadomo cala paczka
Plynu do mycia dla dziecka zadnego nie biore, bo mi pozolna powiedziala, ze oni nie polecaja uzywac do pierwszego miesiaca w ogole, wiec nie bede im pokazywac ze zamierzam cos uzywac...
Jesli chodzi o recznik papierowy waham sie, ze wzgledu na jego objetosc... Ale byc moze wezme.
Nie spakowalam zadnych kremow... moze wezme ten na wyjscie dla dziecka. Na sutki chyba nie, nie wiem czy zdaze uzyc...
Z ubranek biore body na krotki rekawek i pajacyki oraz body na dl.rekaw i spodenki.
Dla siebie wszystko spakowalam w jedna torbe, nic nie rozdzielam.
Dla dziecka druga.
Gosia mi polozna powiedziala, ze jak wszystko bedzie ok ( a licze na to ze tak bedzie), to wypuszczaja nawet po 6h i nie przewoza juz na sale poporodowa, dlatego wszystko pakuje w jedna torbe i dlatego tez od razu biore ciuszki na wyjscie dla malej.
u mnie tak samo, a dla dzidzi spakowalam ubranka: skarpetki x1, niedrapkix1, czapeczka x2, na wyjscie pajacyk sredniej grubosci (Balbinka dostalam od sasiadki, jakas hiszpanska firma produkujaca), bodziaczki bez rekawka, z rekawkiem krotkim i z dlugim, pajacyki dosc cienkie, wzielam troche tego, bo nie wiem co sie przyda, a i sweterek na wyjscie.
mam wszystko (swoje rzeczy i dzidzi) w jednej nieduzej walizce.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
mnie przeraża to o czym mówiła położna na SR, podobno po porodzie nogi mogą tak spuchnąć, że kapci nie można włożyć
tak mi tez powiedziala przyjaciolka ktora rodzila 2x, doradzila abym wziela japonki, ale takie szersze. ale ja bede rodzic w skarpetkach, no chyba ze jak pojde do wody to wtedy zdejme, a japonki bede miala pod prysznic, tej przyjaciolce nogi spuchly strasznie podczas porodu.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:40   #2463
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
to pogrubione-gdzie kupiłaś?? bo ja tu obszukałam się i nie znalazłam niczego takiego. albo cieniusieńkie albo takie grube typowo jak na zimę są;/

ja jeszcze wzięłam ręcznik papierowy do wycierania krocza (bo szkoda mi było materiałowego jak i tak pójdzie to do wywalenia),szampon wzięłam i odżywkę (bo mi się bardzo włosy przetłuszczają podczas wysiłku),2pary majtek, te giga pampersy dla siebie (3 sztuki powinny styknąć) i tantum rosa (ale nie mam pojęcia jak go użyję,bo mam tylko saszetki bez żadnego psikacza. Moze któraś podpowie?? ). a dla dzidziusia to wzięłam jeszcze chusteczki te wilgotne i zamiast wacików to wzięłam takie "kuleczki" waciane (nazwa mi z głowy wyleciała) bo położna powiedziała mi,że waciki albo płatki są za "ostre" dla dziecka i często obtarcia się robią jak się wyciera takimi zmoczonymi. a no i mnie mówiła jeszcze o długopisie,bo ja jak coś skorzystam z bufetu. Mają mleko,mają grzanki a to mnie wystarczy
W Asdzie kupilam, z wierzchu welurkowy, ale podszyty bawelna, jest raczej cieply, do tego rozek i mysle ze to wystarczy nawet bez kocyka, bo u nas w sumie raczej cieplo jest, a to tyle co do samochodu przejsc.
Wrzucam ci zdjecie, bo widze ze jeszcze mi sie uchowalo w aparacie.

Wlasnie z tych samych powodow, ja nie kupilam tego tantum rosa, nie wiem jakbym miala tego uzywac... :/ ale moze dokupie sobie szare mydlo, widzialam w markecie chyba, ktoras dziewczyna tu zachwalala.

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-03-05 o 16:32
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:52   #2464
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Rybka, tak jak Gosia napisala:majtki (ja wzielam opakowanie - chyba 6 jest - jednorazowe sa) i recznik papierowy tez mam spakowany. oprocz batonikow kupilam sobie jeszcze porridge instant, gdybym zglodniala, np. w srodku nocy bufety i sklep w szpitalu sa zamkniete. a tak to w sumie na prpdowce jest mala kuchenka, gdzie mozna sobie zrobic tosty, platki.
wzielam jeszcze nakladki silikonowe, masc na brodawki, bepanthen dla dzidzi i spray do noska jak nie wykorzystac dla dzidzi to moze dla mnie sie przyda, bo tam w szpitalu przeokropnie goraco. chusteczki nawilzajace dla dzidzi. dla siebie tez chusteczki nawilzajace i pomadka nawilzajaca. zwlaszcza po gazie ponoc strasznie usta wysychaja.
spakowalam jeszcze cienki szlafrok.
recznikow dla siebie i dla dziecka nie musze brac, kocyka tez nie, szpital zapewnia.
pozostale rzeczy takie jak u Ciebie.

Gosia pytalas gdzie bedzie torba, jak zapytalam poloznej to u mnie bedzie zawsze tam gdzie ja jestem.
właśnie się waham czy też je brać... ale nie wiem,bo 6h to tyle co nic... poza tym mieszkam 2km od szpitala to Tomek najwyżej skoczy jak będzie aż tak źle.. sprayu ja żadnego nie mam,tylko olbas oil... co Ty kupiłaś? właśnie-dobrze że mi przypomniałaś o pomadce. Tzn ja wazelinę wezmę (moge ją w razie W jako maść na sutki użyć) i myślę o jakiejś mgiełce coby się nie upocić jak ta świnia (bo mam skłonność niestety). co do ręczników to u mnie pewnie nie mają,więc wolę swoje wziąć. kosmetyków dla dzidziusia też żadnych nie biorę bo i tak wielkiego mycia oni tam nie robią...
dzięki za info odnośnie kombinezoniku... Ale wychodzi na to,że kupiła go tutaj... Ciekawe tylko gdzie
a co do ręcznika to Rybka ja też uważam że dużo miejsca zajęłaby rolka. Więc sobie odwinęłam całą i podzieliłam na mniejsze kawałki żeby się potem nie wkurzać. a takie kawałki wiadomo,że łatwiek upchnąć. no i nie mam tych majtek jednorazowych tylko zwykłe bawełniane.

i pamiętajcie dziewczynki żeby baterie w telefonie mieć pełną i kasę na parking weźcie położna mi ostatnio mówiła,że większość osób o tym zapomina właśnie ja też za każdym razem mam tak,że musze bankomatu szukać no i foteliki! bo dziecka ponoć nie puszczą do domku... nie wiem czy to prawda,ale wolę się nie przekonywać.

no to i mnie jutro czeka wycieczka do Asdy. Zobaczymy czy coś takiego znajdę. Dzięki wielkie Rybko
ja ten tantum kupiłam,bo niewiadomo jak się obejdą z moją bożeną... Jak będzie cięcie to ponoć to uśmierza ból. Najwyżej użyję butelki bo odżywce,bo ona ma pompkę... trzeba sobie radzić,hehehe...
A tak w ogóle to moja mama kupiła dla dzidziusia różowy rożek... A co będzie jak będzie chłopak?... napewno go w niego nie zapakuję... Mamcia stwierdziła,że wyglądam na dziewczynkę dlatego taki kolor wybrała. ech trudno,najwyżej kocysia jakiegoś wezmę i zmontuję cos rożkopodobnego...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-03-04 o 15:58
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:03   #2465
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie się waham czy też je brać... ale nie wiem,bo 6h to tyle co nic... poza tym mieszkam 2km od szpitala to Tomek najwyżej skoczy jak będzie aż tak źle.. sprayu ja żadnego nie mam,tylko olbas oil... co Ty kupiłaś? właśnie-dobrze że mi przypomniałaś o pomadce. Tzn ja wazelinę wezmę (moge ją w razie W jako maść na sutki użyć) i myślę o jakiejś mgiełce coby się nie upocić jak ta świnia (bo mam skłonność niestety). co do ręczników to u mnie pewnie nie mają,więc wolę swoje wziąć. kosmetyków dla dzidziusia też żadnych nie biorę bo i tak wielkiego mycia oni tam nie robią...
dzięki za info odnośnie kombinezoniku... Ale wychodzi na to,że kupiła go tutaj... Ciekawe tylko gdzie
a co do ręcznika to Rybka ja też uważam że dużo miejsca zajęłaby rolka. Więc sobie odwinęłam całą i podzieliłam na mniejsze kawałki żeby się potem nie wkurzać. a takie kawałki wiadomo,że łatwiek upchnąć. no i nie mam tych majtek jednorazowych tylko zwykłe bawełniane.

i pamiętajcie dziewczynki żeby baterie w telefonie mieć pełną i kasę na parking weźcie położna mi ostatnio mówiła,że większość osób o tym zapomina właśnie ja też za każdym razem mam tak,że musze bankomatu szukać no i foteliki! bo dziecka ponoć nie puszczą do domku... nie wiem czy to prawda,ale wolę się nie przekonywać.

no to i mnie jutro czeka wycieczka do Asdy. Zobaczymy czy coś takiego znajdę. Dzięki wielkie Rybko
ja ten tantum kupiłam,bo niewiadomo jak się obejdą z moją bożeną... Jak będzie cięcie to ponoć to uśmierza ból. Najwyżej użyję butelki bo odżywce,bo ona ma pompkę... trzeba sobie radzić,hehehe...
A tak w ogóle to moja mama kupiła dla dzidziusia różowy rożek... A co będzie jak będzie chłopak?... napewno go w niego nie zapakuję... Mamcia stwierdziła,że wyglądam na dziewczynkę dlatego taki kolor wybrała. ech trudno,najwyżej kocysia jakiegoś wezmę i zmontuję cos rożkopodobnego...
Calpol (Soothe & Care, Saline Nosal Spray), sama teraz uzywam, bo moga kobiety w ciazy uzywac i od urodzenia tez mozna. w tesco kupilam.

Stary 2012-03-04, 16:06   #2466
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Calpol (Soothe & Care, Saline Nosal Spray), sama teraz uzywam, bo moga kobiety w ciazy uzywac i od urodzenia tez mozna. w tesco kupilam.
a zerknę... kurde no! zamiast mi się lista zmniejszać to mi się powiększa...

moje dziecko w końcu się przestało gniewać i się rusza wszystko przez wedlowską czekoladę. chyba nie przepada za suszoną śliwką i się buntuje

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-03-04, 16:16   #2467
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
wiadomość od NATKULEC: MADZIA URODZIŁA SIĘ O 11.09 WAŻY 3690 I MA 56 CM!!!

GRATULACJE !!

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

a ja nie dawno wstałam po śniadaniu poszłam dalej spać - tak okrutnie się dzisiaj czuję, że nie wyrabiam
Miałam robić obiad, ale TŻ w takim stanie nie chce mnie dopuścić do kuchni poza tym ja nawet apetytu na obiad nie mam ani chyba na nic ewentualnie coś słodkiego.

Brzuch boli jak na @ ale nie, aż tak jak wczoraj.

Torby wyciągnięte i teraz je powoli sobie pakuje

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A na kiedy masz termin?? do mnie też jak co to możesz pisać

To może to faktycznie przepowiadacze jak dziewczyny pisały mi wczoraj... dzisiaj troszkę też jakby mnie brało ale chwilkę i przestało.

2kwietnia ale czuję, że chyba wcześniej wyjdzie jak już tak się u mnie zaczyna chociaż kto wie...

A Twój nr mam zapisany już od jakiegoś czasu

A co wczorajszych bóli to przy tym wszystkim plecy - kręgosłup również tak bolały strasznie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:19   #2468
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

a jest jakas konkretna przyczyna, czy "widzimisie" poloznej/gin prowadzacej?

heh... z Sandra czop mi dosc dlugo w kawalkach odchodzil i dopiero w przeddzien porodu wyszla mi taka cala kluska... no i nie trzeba bylo wywolywac ... takze licze na to, ze i tym razem wszystko ruszy samo z siebie
No uważają że to łożysko robi sie za stare dla malca.
Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
mnie od 2 tyg. meczą co jakiś czas bóle takie jak na @ (zaliczyłam nawet zastrzyki z no-spy w zadek) i te odkrzyżowe
te odkrzyżowe mam od 4 dni praktycznie codziennie
do tego mam cukrzycę, więc wyląduję na patologii pewnie tylko na chwilę, żeby lekarze stwierdzili jaką metodą będą wywoływali poród
już wszytko mi wyjaśnili, więc jestem spokojna

janaros współczuję, trzymam kciuki żeby jednak się szybko akcja rozwinęła
natkulec gratulacje dla Was dziewczynki
To kciukasy aby niczego nie wymyślili i oby cię tam nie zostawili
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aga mam przeczucie, że się u Ciebie niedługo coś samo zacznie Musimy jeszcze troszkę wytrzymać dolegliwości skurczowe...a Ty o naprawdę już godziny możesz liczyć Poodpoczywaj przed środą jeszcze...

Jejku co my się mamy z tymi brzuszkami i dolegliwościami! Odpoczywaj więcej i trzymaj się ciepło a ja trzymam aby dolegliwości było jak najmniej!
Teraz każdy ból mnie np. stresuje czy aby się nie zaczyna???

No proszę super...Trzymam kciuki za szybką i szczęśliwą akcję oraz za siłę dla mamusi i maluszka

ojj...chyba tylko Ty kochana Więc trzymam moooocno kciukasy!!! za szczęśliwe rozwiązanie i aby poszło tak jak sobie wymarzyłaś!

Dzień dobry Gratulację z okazji czopa Oby to znaczyło, że szybko i sprawnie pójdzie

Gratulacje!!!

A my mamy dziś leniwy dzień na kanapie Jeszcze przed obiadem jakś głodni nie jesteśmy...
Mam ciągle mocne skurcze, takie, które czuje w klatce piersiowej i robi mi sie goroąco w uszy! ...liczę, że rozpoznam te właściwe jak dojdzie jakiś inny ból... dziś czuję jakby to miało być już niedługo...ale mogłabym mieć przeczucie kiedy TO DOKŁADNIE będzie :HAHAHA: a nie, ŻE NIEDŁUGO!!!

Wczoraj objadłąm się lodów i mam chrypkę... hehe oby nic więcej się z tej chrypki nie zrobiło!

Torbę mam już spakowaną i czekającą... jedyne co myślę to chyba tyle,że ciuszków na wyjście maluszka nie biorę, bo mąż przywiezie...wezmę tylko jednego pajaca, body i kaftanik w razie jakby mu się ulało czy coś ...żeby nie musieć liczyć na ciuszki szpitalne ( pomimo, że u Nas są zapewnione) to wolę mieć w razie W...
Dziękuję, Wymarzyłam sobie szybko i bezboleśnie
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Qsloncu mnie uprzedziła z wiadomością o Natkulcu

brawa dla kolejnej mamusi i gratulacje

Dzień dobry
idę nadrabiać
hahaha

A ja poszłam się położyć i przysnęłam 2 godz

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:20   #2469
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jejku co my się mamy z tymi brzuszkami i dolegliwościami! Odpoczywaj więcej i trzymaj się ciepło a ja trzymam aby dolegliwości było jak najmniej!
Teraz każdy ból mnie np. stresuje czy aby się nie zaczyna???

Odpoczywam cały czas, ale od tego leżenia to aż mnie wszystko boli.
Czuję się jak stara babcia
Ja teraz też boję się każdego bólu bo jak się zacznie to ja nie wiem jak ogarnę.
A przy tych bólach to na płacz się tylko zanosi

Mała ja za Ciebie również trzymam kciuki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-04, 16:33   #2470
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Znalazłam taką śliczną piosenkę
klik
idealna na kołysankę dla Malucha. Tylko się trzeba słów nauczyć

qloncu kciuki zaciśnięte! Oby było tak jak sobie wymarzyłaś!

No i gratki dla Natkulca i małej Madzi!!

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-03-04, 16:41   #2471
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
klik

no faktycznie slowa do najlatwiejszych nie naleza
ja tam bede speiwac....''aaaa kotki dwa...''

Stary 2012-03-04, 16:46   #2472
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
no faktycznie slowa do najlatwiejszych nie naleza
ja tam bede speiwac....''aaaa kotki dwa...''
kotki też będą a to będzie coś nadto,ale pewnie od Tomka usłysze: "A może tak po dobroci spróbujesz a nie katujesz dziecko"

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-03-04, 16:47   #2473
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
klik

Dzięki
ale to juz jutro dziewczynki podekscytowana jestem i zaniepokojona zarazem

Stary 2012-03-04, 17:00   #2474
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Dzięki
nie dziwię się! Ja na Twoim miejscu to bym ani spać nie mogła ani jeść,latałabym do wc co chwilka i wytłukłabym wszystko co tłukące fajnie że już mała Niuńka jutro będzie z Wami

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-03-04, 17:03   #2475
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Dzięki

żeby wszystko poszło szybko i żebyś jak najszybciej mogła przytulic swoje Maleństwo
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:18   #2476
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Gratuluję nowej mamusi

Hej
TŻ już pojechał spłakałam się jak bóbr i ogarnęło mnie przerażenie, bo do soboty muszę siedzieć sama a w sobotę rodzice przyjadą na weekend i przywiozą mi brata do towarzystwa, bo TŻ zjedzie dopiero 17 marca. Oby nic do tego czasu się nie działo... Bo nie wiem co ja zrobię
Biorę się za nadrabianie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:18   #2477
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
to pogrubione-gdzie kupiłaś?? bo ja tu obszukałam się i nie znalazłam niczego takiego. albo cieniusieńkie albo takie grube typowo jak na zimę są;/

ja jeszcze wzięłam ręcznik papierowy do wycierania krocza (bo szkoda mi było materiałowego jak i tak pójdzie to do wywalenia),szampon wzięłam i odżywkę (bo mi się bardzo włosy przetłuszczają podczas wysiłku),2pary majtek, te giga pampersy dla siebie (3 sztuki powinny styknąć) i tantum rosa (ale nie mam pojęcia jak go użyję,bo mam tylko saszetki bez żadnego psikacza. Moze któraś podpowie?? ). a dla dzidziusia to wzięłam jeszcze chusteczki te wilgotne i zamiast wacików to wzięłam takie "kuleczki" waciane (nazwa mi z głowy wyleciała) bo położna powiedziała mi,że waciki albo płatki są za "ostre" dla dziecka i często obtarcia się robią jak się wyciera takimi zmoczonymi. a no i mnie mówiła jeszcze o długopisie,bo ja jak coś skorzystam z bufetu. Mają mleko,mają grzanki a to mnie wystarczy
Ja mam platki bawelniane,ale jakies specjalne dla dzieci,wiec mysle ze nie sa ostre.

Cytat:
Gosia a co masz na mysli pisząc o rzeczach typowo na sale porodową??
Bo tak jak dziewczyny w Polsce maja np sala porodowa i poporodowa,ale doczytalam ze Monia i Rybka biora razem wszystko,wiec i ja tak zrobie.Poloznej jeszcze sie nie dopytalam.Zreszta ona malo informacji udziela jak sie cos pytam

Cytat:
Majty zapakowalam ale zapomnialam wpisac na liste- wzielam 2szt bawelnianych i az 7szt jednorazowych ale to dlatego ze kupilam w jednej paczce i sa tak scisniete ze malo miejsca zajmuja, nie chcialam ich rozwalac...
Zapakowalam tez chusteczki nawilzone dla dziecka i zapomnialam wpisac na liste, tu wiadomo cala paczka
Plynu do mycia dla dziecka zadnego nie biore, bo mi pozolna powiedziala, ze oni nie polecaja uzywac do pierwszego miesiaca w ogole, wiec nie bede im pokazywac ze zamierzam cos uzywac...
Jesli chodzi o recznik papierowy waham sie, ze wzgledu na jego objetosc... Ale byc moze wezme.
Nie spakowalam zadnych kremow... moze wezme ten na wyjscie dla dziecka. Na sutki chyba nie, nie wiem czy zdaze uzyc...
Z ubranek biore body na krotki rekawek i pajacyki oraz body na dl.rekaw i spodenki.
Dla siebie wszystko spakowalam w jedna torbe, nic nie rozdzielam.
Dla dziecka druga.
Gosia mi polozna powiedziala, ze jak wszystko bedzie ok ( a licze na to ze tak bedzie), to wypuszczaja nawet po 6h i nie przewoza juz na sale poporodowa, dlatego wszystko pakuje w jedna torbe i dlatego tez od razu biore ciuszki na wyjscie dla malej.
No to i ja tak zrobie,ze nie bede rozdzielac tylko wszystko wezme ze soba.Ale te papierowe reczniki to na bank wezme.

Cytat:
Rybka, tak jak Gosia napisala:majtki (ja wzielam opakowanie - chyba 6 jest - jednorazowe sa) i recznik papierowy tez mam spakowany. oprocz batonikow kupilam sobie jeszcze porridge instant, gdybym zglodniala, np. w srodku nocy bufety i sklep w szpitalu sa zamkniete. a tak to w sumie na prpdowce jest mala kuchenka, gdzie mozna sobie zrobic tosty, platki.
wzielam jeszcze nakladki silikonowe, masc na brodawki, bepanthen dla dzidzi i spray do noska jak nie wykorzystac dla dzidzi to moze dla mnie sie przyda, bo tam w szpitalu przeokropnie goraco. chusteczki nawilzajace dla dzidzi. dla siebie tez chusteczki nawilzajace i pomadka nawilzajaca. zwlaszcza po gazie ponoc strasznie usta wysychaja.
spakowalam jeszcze cienki szlafrok.
recznikow dla siebie i dla dziecka nie musze brac, kocyka tez nie, szpital zapewnia.
pozostale rzeczy takie jak u Ciebie.

Gosia pytalas gdzie bedzie torba, jak zapytalam poloznej to u mnie bedzie zawsze tam gdzie ja jestem.
Dzieki Monia za odpowiedz
A co to jest to pogrubione?

Cytat:
W Asdzie kupilam, z wierzchu welurkowy, ale podszyty bawelna, jest raczej cieply, do tego rozek i mysle ze to wystarczy nawet bez kocyka, bo u nas w sumie raczej cieplo jest, a to tyle co do samochodu przejsc.
Wrzucam ci zdjecie, bo widze ze jeszcze mi sie uchowalo w aparacie.

Wlasnie z tych samych powodow, ja nie kupilam tego tantum rosa, nie wiem jakbym miala tego uzywac... :/ ale moze dokupie sobie szare mydlo, widzialam w markecie chyba, ktoras dziewczyna tu zachwalala.
Ja na wyjscie mam kombinezon,ale on gruby jest zimowy.Ubiore go jesli by temperatura spadla do 5 st np.W co watpie.A jak nie to mam taka kurteczke pluszowa i spodnie,albo jakby bylo bardzo cieplo to pajacyk grubszy.Chyba spakuje trzy wersje do samochodu i maz przyniesie odpowiednia,zalezy jaka pogoda bedzie.
Stary 2012-03-04, 17:25   #2478
tikki85
Zakorzenienie

Az musze to napisac. Pierwszy raz zdarzylo mi sie ze ktos ustapil mi miejsca w pociagu. Az mnie wolali . A ja oczywiscie czerwona jak burak .

GRATULACJE NATKULEC!!!!!!
Stary 2012-03-04, 17:36   #2479
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Monia ja chyba ostatnio w Asdzie to ogladalam i zdaje mi sie, ze to od 3msc jest i nie kupilam Moze cos innego widzialam...

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja mam platki bawelniane,ale jakies specjalne dla dzieci,wiec mysle ze nie sa ostre.

Bo tak jak dziewczyny w Polsce maja np sala porodowa i poporodowa,ale doczytalam ze Monia i Rybka biora razem wszystko,wiec i ja tak zrobie.Poloznej jeszcze sie nie dopytalam.Zreszta ona malo informacji udziela jak sie cos pytam

No to i ja tak zrobie,ze nie bede rozdzielac tylko wszystko wezme ze soba.Ale te papierowe reczniki to na bank wezme.

Ja na wyjscie mam kombinezon,ale on gruby jest zimowy.Ubiore go jesli by temperatura spadla do 5 st np.W co watpie.A jak nie to mam taka kurteczke pluszowa i spodnie,albo jakby bylo bardzo cieplo to pajacyk grubszy.Chyba spakuje trzy wersje do samochodu i maz przyniesie odpowiednia,zalezy jaka pogoda bedzie.
Ja tez te platki dla dzieci mam. takie kupilam to takie biore.
Kombinezonik zimowy mam, ale bedzie za duzy, bo maz zanim pomyslal to kupil i on jest na 6msc, wiec ani na wiosne ani na zime
Mam wiec nadzieje, ze sie nada to co spakowalam.

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Az musze to napisac. Pierwszy raz zdarzylo mi sie ze ktos ustapil mi miejsca w pociagu. Az mnie wolali . A ja oczywiscie czerwona jak burak .

Wow no to milo, az sie zawstydzilas od tej ludzkiej uprzejmosci
Stary 2012-03-04, 17:41   #2480
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Ja dzis kiepsko spalam, mialam strasznie glupie sny, poza tym... w nocy bolala mnie glowa- miejscowo, z tylu nad uchem i troche sie martwie, ze to jakis... Dzis tez mnie jeszcze pobolewa co jakis czas...
Z kolei przed snem mialam serie skurczy, nie byly zbyt mocne, ale czeste i nieprzyjemne, dzis tez juz takie mialam, ale jak na porodowe to raczej slabizna, wiec to nie to...

Gosia i Zia tak jak prosilyscie, napisze wam co ja spakowalam do torby:
-moja torba:
* 2 koszule
* szlafrok
* laczki
* klapki pod prysznic
* 1 biustonosz do karmienia
* 1 duzy recznik i 2 malutkie do twarzy
* 2 podklady na lozko (nie wiem czy konieczne)
* podklady poporodowe 20szt (akurat cala paczka)
* wkladki laktacyjne (tylko 6szt, mysle ze jak na jedna dobe, nawet moze nie cala- wystarcza)
* z kosmetykow tylko zel pod prysznic i laktacyd, antyperspirant i grzebien, pasta i szczoteczka (choc nawet nie wiem czy zdaze tam umyc zeby )
* 4 male wody smakowe + 1 jakas z witaminami ( te wody to tez z mysla o mezu, on pewnie wiecej bedzie pil jak ja...)
* 2 batoniki, ktorych pewnie nie zjem i tic taki, moze zrobie sobie jakas kanapke przed wyjazdem, bo ja ich jedzenia raczej nie skosztuje...

-torba dziecka:
* 3 lub 4 komplety ubranek (chyba 3 spakowalam)
* 2 cienkie czapeczki (newborn-ale wielkoscia sie roznia, dlatego 2, bo nie wiem jak wyglada mala glowka ), 2p.skarpet, 1 niedrapki
* sredniej grubosci pajacyko-kombinezonik na wyjscie + czapeczka
* rozek
* 2 pieluchy tetrowe
* 15 szt pampersow (pewnie za duzo, ale glupio mi bylo brac kilka szt.)
* waciki do mycia, tzn takie wieksze platki hig.dla dzieci mam
I chyba to wszystko... nie wiem czy brac kocyk, moze wezme taki sredniej grubosci i nie wiem czy brac recznik dla maluszka, moze pieluszka wytra najwyzej...
Jesli o czyms zapomnialam to powiedzcie mi, moze byscie cos zmienily dopakowaly?
Marcowki z uk, macie cos jeszcze w torbach??
Wy kobietki z kwietnia, to jeszcze sie najwyzej przepakujecie, jak urodza te z marca to wam powiedza co sie przydalo a czego nie warto brac, ja przynajmniej powiem

karolca my sie za bardzo nie sugerujemy lista z pierwszej strony, bo w szpitalu spedzimy max.24h, w tym czasie jest jeszcze wiele rzeczy nie potrzebnych. Poza tym tutaj tez maja swoje "upodobania" i lepiej sie ich trzymac
To ja się chyba przepakuję, i wyładuję część rzeczy-choć pakowałam pod listę ze szpitala-tyle, że ta lista była bardzo orientacyjna i krótka, więc sięgnęłam także do naszej watkowej listy z 1 strony...Na liscie szpitalnej było, zeby zabrac aż 9!!! body, pajacy etc-chyba za dużo tego. Wezmę mniej, i tylko 1 paczkę pampersów newborn. Gdyby zabrakło, tż może dowiezc, a tak to bede sie niepotrzebnie tarabanic. Reczniczek wzielam, bo byl na liscie, ale etraz juz sama nie wiem, bo w szkole rodzenia mówili, ze nie trzeba kapac dziecka przez pierwszych kilka dni...Wezme etz mniej par skarepetek i koszul i wkladek-bo wsadzilam cala paczke. A tez mowiono, ze jak wszystko ok to chca wypisywac juz po 2 dniach wiec w sumie nie ma co brac takich ilosci!

Z tematow kulinarnych-u nas wlasnie po domu roztacza sie won drożdzowego ciasta z truskawkami i kruszonka...Mialam wlasnei na cos takiego ochote...mhmmm... Jutro w planach pierogi na obiad-albo z serem i jagodami, albo ruskie-musze sie zastanowic przez noc, na co bardziej mam ochote
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:44   #2481
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
karolca my sie za bardzo nie sugerujemy lista z pierwszej strony, bo w szpitalu spedzimy max.24h, w tym czasie jest jeszcze wiele rzeczy nie potrzebnych. Poza tym tutaj tez maja swoje "upodobania" i lepiej sie ich trzymac
Ale wszystkiego z listy nie brałam No i kosmetyki - minimum, bo nie uzywam ich za dużo

Natkulec, gratulacje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:45   #2482
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Natkulec gratulacje!!

Joanaros
oj bidulko, mam nadzieje, ze jednak szybciej akcja sie rozkreci

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Hej
TŻ już pojechał spłakałam się jak bóbr i ogarnęło mnie przerażenie, bo do soboty muszę siedzieć sama a w sobotę rodzice przyjadą na weekend i przywiozą mi brata do towarzystwa, bo TŻ zjedzie dopiero 17 marca. Oby nic do tego czasu się nie działo... Bo nie wiem co ja zrobię
Biorę się za nadrabianie

aalegna mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie Ci ta dolegliwosc.

Mała wolalabym zeby akcja porodowa byla spontaniczna, niz takie czekanie, no ale nie mam wyjscia;/

gucia czyli juz blisko jestes! Super
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:47   #2483
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Gratuluję nowej mamusi

Hej
Biorę się za nadrabianie
Będę się łączyć z Tobą bo mój jutro wyjeżdża wraca we wtorek i w czwartek znowu wyjeżdża

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:48   #2484
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

porridge to sa platki owsiane z mlekiem lub woda. polozna doradzila kupic takie opakowanie i zalac tylko woda wrzaca - doda troche sil.

http://www.google.co.uk/search?hl=pl...8&tbm=isch&sou

Stary 2012-03-04, 17:54   #2485
qsloncu
Wtajemniczenie

balbinka, MegMakeUp
Dzięki
Cytat:
Gratuluję nowej mamusi

Hej
Biorę się za nadrabianie
smutnej tak samej w domku ale rodzice przyjadą i brat będzie

Stary 2012-03-04, 17:54   #2486
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
porridge to sa platki owsiane z mlekiem lub woda. polozna doradzila kupic takie opakowanie i zalac tylko woda wrzaca - doda troche sil.

http://www.google.co.uk/search?hl=pl...8&tbm=isch&sou
Ale nam zaserwowalas jedzenia
Te z suszonymi owocami wygladaja apetycznie
Moze rzeczywiscie kupie sobie cos instant, chociaz ja w takich chwilach raczej jesc nie moge
Stary 2012-03-04, 17:57   #2487
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia ja chyba ostatnio w Asdzie to ogladalam i zdaje mi sie, ze to od 3msc jest i nie kupilam Moze cos innego widzialam...

Ja tez te platki dla dzieci mam. takie kupilam to takie biore.
Kombinezonik zimowy mam, ale bedzie za duzy, bo maz zanim pomyslal to kupil i on jest na 6msc, wiec ani na wiosne ani na zime
Mam wiec nadzieje, ze sie nada to co spakowalam.

Wow no to milo, az sie zawstydzilas od tej ludzkiej uprzejmosci
Prosze link do sprayu:
http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=265335706

i na dole opakowania napis ''suitable from birth''

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Ale nam zaserwowalas jedzenia
Te z suszonymi owocami wygladaja apetycznie
Moze rzeczywiscie kupie sobie cos instant, chociaz ja w takich chwilach raczej jesc nie moge
bo to oczywiscie na poczatek - pozniej watpie czy sie mysli o jedzeniu, ale polozna mowila ze glownie w domu - jak sie cos zaczyna dziac to zeby cos zjesc.

Stary 2012-03-04, 17:59   #2488
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
2kwietnia ale czuję, że chyba wcześniej wyjdzie jak już tak się u mnie zaczyna chociaż kto wie...

A Twój nr mam zapisany już od jakiegoś czasu

A co wczorajszych bóli to przy tym wszystkim plecy - kręgosłup również tak bolały strasznie.
w takim razie jakby co to pisz bez problemu
Mi na razie przeszło , żadnych bóli itp.

W takim razie życzę aby jednak dzidzia może jeszcze poczekała troszkę

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

I tak powinno być
Stary 2012-03-04, 18:01   #2489
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Prosze link do sprayu:
http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=265335706

i na dole opakowania napis ''suitable from birth''
No to cos innego widzialam, tzn nazwa ta sama ale dla starszych dzieciaczkow i inna firma Ale dobrze wiedziec, ze jest cos takiego. Trezba sie wiec zaczac orientowac w angielskich odpowiednikach lekow, przeciez tez tu wszystko maja, wiec trzeba szukac po prostu
Stary 2012-03-04, 18:01   #2490
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
w takim razie jakby co to pisz bez problemu
Mi na razie przeszło , żadnych bóli itp.

W takim razie życzę aby jednak dzidzia może jeszcze poczekała troszkę
dziękuję dam znać napewno

a ja już brałam nospe i dalej nic nie pomaga, czuję ból w brzuchu i w plecach z jednej strony chciałabym już to wszystko mieć za sobą, ale z drugiej to jeszcze za wcześnie

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości