|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Ciekawe jak tam Natkulec...
|
|
|
|
#2432 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Joanaros POWODZENIA !=*
|
|
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
A ktoś jutro na wywołanie się wybiera cz tylko ja??
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj pieluszki z Dodot (w PL Pampers) i jest za darmo taki króliczek
. Wysłałam dane. Ciekawe kiedy przyjdzie KLIK
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Nastawiałam się na obrzęki, bo się tyle nasłuchałam, ale widać nie każda ciężarna je ma... Cytat:
Wczoraj czułam dużo skurczy brzucha, niektóre bolesne, ale przeszło...Mam nadzieję, że Joanaraos nie będzie musiałą długo się męczyć i akcja szybko postąpi! No i oczywiście, ciekawe jak tam Natkulec? Dziś już będzie tuliła Madzię!Wydrukowałam sobie Język Niemowląt z naszego maila, żałuję, że tak póżno wzięłam się za lekturę, bo jest bardzo wciągająca i świetnie się czyta W ogóle Rybka mi przypomniała ostanio o tej książce
|
||
|
|
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
Joanaraos trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie
![]() mnie dopadł jakis podły nastrój, taka piękna pogoda za oknem, ptaszki spiewaja, psy szczekaja ,okno otwarte, cieplutko, a ja nie moglam jechac z TZ do kościoła , bo nie zmieściłabym sie na ławce w kościele ,bo sa strasznie wąskie i nie dałabym rady wysiedziec ,źle mi z tym. Moge co najwyzej na niego czekac i jechac na obiad od mamy , najesc sie i tyle ![]() No moze sie wyczołgam na jakis spacer, ale znowu dobija mnie to ze nie mam sie w co ubrac, tzn mam ale w nic sie nie zmieszcze i normalnie przy takiej pogodzie wyjelabym lekka kurtke, rajstopki, kiecke i odrazu byloby mi lepiej a tak dupa i pisalam ze nie puchne, ale zrobilam sobie dzis zdjecie i moja twarz na kazdym zdjeciu wyglada jakbym połknęla balonik ,wiec moze to opuchlizna..Do porzadku przywołuje mnie jedynie falujący brzuchol i mój kochany synuń, który mam nadzieje niedlugo bedzie chciał zobaczyc co jest poza brzuchem. Jeszcze w ramach narzekania mój brzuch sie uspokoił, nie ma twardnien, pachwiny mnie nie bola i tak przez to sobie mysle ,ze nigdy nie urodze a jak juz to najwczesniej za miesiac co mnie przeraża. przepraszam ze tak jęcze, ale komus musze miłej niedzieli dziewczyny
|
#2437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja się stresuję przed jutrzejszą wizytą w Krakowie, w poradni patologii ciąży. Położą mnie, czy nie położą? Oto jest pytanie... |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poprasowalam w koncu zaraz musze zaczac sie robic, bo na 14 mamy byc u tesciowej na obiedzie... u nas piekna pogoda dzisiaj - co prawda zaledwie 10 stopni poki co ale sloneczko sie przebija i ptaszki spiewaja - jest tak wiosenne chyba podlapalam jakas infekcje, bo mam dziwne uplawy ale nic nie swedzi, nie piecze ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
ja wlasnie dzis ja skonczylam i jesli udaloby sie wprowadzic chociaz polowe tych rad w zycie /w praktyke to bylby czad, super bo pokazane sa bledy - co czesto rodzice robia zle, jak to naprawiac itd.
|
||
|
|
|
#2440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, zeby sie rozkrecilo i szybko poszlo w NL tak szybko po tp wywoluja ![]() Ja natomiast zapytam inaczej... czy ktoras sie NIE wybiera na wywolywanie zaraz po tp? ![]() Dzien dobry ![]() witam sie dzis w 41 tc ... aaaaaaaaaaaaaale uwaga... zaczal mi odchodzic czop ... niestety tylko w malutkich kawalkach, takze mimo wszystko moze to troche jeszcze potrwac zanim wybiore sie na porodowke ![]()
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiadomość od NATKULEC: MADZIA URODZIŁA SIĘ O 11.09 WAŻY 3690 I MA 56 CM!!!
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2012-03-04 o 13:16 |
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
brawo natkulec!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowka dla Madzi i dla Ciebie |
|||
|
|
|
#2444 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój tż taki zakochany w małym że zaczyna go rozpieszczać: usypia na rękach, daje smoczek do zasypiania, rano bierze na drzemkę do łóżka do nas. Wszystko przy dziecku jest fajne tylko to zasypianie ... Już mnie sutki bolą od tego ale jak śpi to mamy mnóstwo czasu dla siebie
|
|
#2445 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
zeby sie rozkrecilo szybko!Cytat:
Cytat:
U mnie niestety pada ![]() Cytat:
Cytat:
Jak duzo dzieci sie rodzi u nas z ksiazkowymi wymiarami ![]() U mnie dzisiaj koniec 35 tygodnia. Musze dzis wyprac staniki,ktore chce zabrac do szpitala i poprasowac koszule,a jutro mam nadzieje,ze spakuje torby w koncu.
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis kiepsko spalam, mialam strasznie glupie sny, poza tym... w nocy bolala mnie glowa- miejscowo, z tylu nad uchem i troche sie martwie, ze to jakis...
Dzis tez mnie jeszcze pobolewa co jakis czas...Z kolei przed snem mialam serie skurczy, nie byly zbyt mocne, ale czeste i nieprzyjemne, dzis tez juz takie mialam, ale jak na porodowe to raczej slabizna, wiec to nie to... Gosia i Zia tak jak prosilyscie, napisze wam co ja spakowalam do torby: -moja torba: * 2 koszule * szlafrok * laczki * klapki pod prysznic * 1 biustonosz do karmienia * 1 duzy recznik i 2 malutkie do twarzy * 2 podklady na lozko (nie wiem czy konieczne) * podklady poporodowe 20szt (akurat cala paczka) * wkladki laktacyjne (tylko 6szt, mysle ze jak na jedna dobe, nawet moze nie cala- wystarcza) * z kosmetykow tylko zel pod prysznic i laktacyd, antyperspirant i grzebien, pasta i szczoteczka (choc nawet nie wiem czy zdaze tam umyc zeby )* 4 male wody smakowe + 1 jakas z witaminami ( te wody to tez z mysla o mezu, on pewnie wiecej bedzie pil jak ja...) * 2 batoniki, ktorych pewnie nie zjem i tic taki, moze zrobie sobie jakas kanapke przed wyjazdem, bo ja ich jedzenia raczej nie skosztuje... -torba dziecka: * 3 lub 4 komplety ubranek (chyba 3 spakowalam) * 2 cienkie czapeczki (newborn-ale wielkoscia sie roznia, dlatego 2, bo nie wiem jak wyglada mala glowka * sredniej grubosci pajacyko-kombinezonik na wyjscie + czapeczka * rozek * 2 pieluchy tetrowe * 15 szt pampersow (pewnie za duzo, ale glupio mi bylo brac kilka szt.) * waciki do mycia, tzn takie wieksze platki hig.dla dzieci mam I chyba to wszystko... nie wiem czy brac kocyk, moze wezme taki sredniej grubosci i nie wiem czy brac recznik dla maluszka, moze pieluszka wytra najwyzej... Jesli o czyms zapomnialam to powiedzcie mi, moze byscie cos zmienily dopakowaly? Marcowki z uk, macie cos jeszcze w torbach?? Wy kobietki z kwietnia, to jeszcze sie najwyzej przepakujecie, jak urodza te z marca to wam powiedza co sie przydalo a czego nie warto brac, ja przynajmniej powiem ![]() karolca my sie za bardzo nie sugerujemy lista z pierwszej strony, bo w szpitalu spedzimy max.24h, w tym czasie jest jeszcze wiele rzeczy nie potrzebnych. Poza tym tutaj tez maja swoje "upodobania" i lepiej sie ich trzymac
|
|
|
|
#2448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jest jakas konkretna przyczyna, czy "widzimisie" poloznej/gin prowadzacej? Cytat:
... takze licze na to, ze i tym razem wszystko ruszy samo z siebie
|
|
#2449 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A ubranka dla dziecka jakie bierzesz,bo ja pajacyki i body z krotkim,lub na naramkach pod spod.A plynu czy mydla dla dziecka nie?Ja jeszcze wezme chusteczki nawilzane i krem do pupy i do buzi na wyjscie. A i dla siebie masc na brodawki. A pakujesz osobne rzeczy na sale typowo porodowa?Nie na juz po czy wszystko razem bedziesz miec?
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-03-04 o 14:29 |
|
|
|
|
#2450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jeszcze wzięłam ręcznik papierowy do wycierania krocza (bo szkoda mi było materiałowego jak i tak pójdzie to do wywalenia),szampon wzięłam i odżywkę (bo mi się bardzo włosy przetłuszczają podczas wysiłku),2pary majtek, te giga pampersy dla siebie (3 sztuki powinny styknąć) i tantum rosa (ale nie mam pojęcia jak go użyję,bo mam tylko saszetki bez żadnego psikacza. Moze któraś podpowie?? ). a dla dzidziusia to wzięłam jeszcze chusteczki te wilgotne i zamiast wacików to wzięłam takie "kuleczki" waciane (nazwa mi z głowy wyleciała ) bo położna powiedziała mi,że waciki albo płatki są za "ostre" dla dziecka i często obtarcia się robią jak się wyciera takimi zmoczonymi. a no i mnie mówiła jeszcze o długopisie,bo ja jak coś skorzystam z bufetu. Mają mleko,mają grzanki a to mnie wystarczy
|
|
#2451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może to faktycznie przepowiadacze jak dziewczyny pisały mi wczoraj... dzisiaj troszkę też jakby mnie brało ale chwilkę i przestało. Cytat:
oby jednak to nie były 3 dniCytat:
gratulacje dla Was dziewczyny |
|||
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla Mamusi i Madzi ![]() Joanaros, trzymamy kciuki za szybki poród!
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
Natkulec gratulacje !
nie nadążam :p
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie od 2 tyg. meczą co jakiś czas bóle takie jak na @ (zaliczyłam nawet zastrzyki z no-spy w zadek) i te odkrzyżowe te odkrzyżowe mam od 4 dni praktycznie codziennie do tego mam cukrzycę, więc wyląduję na patologii pewnie tylko na chwilę, żeby lekarze stwierdzili jaką metodą będą wywoływali poród już wszytko mi wyjaśnili, więc jestem spokojna ![]() janaros współczuję, trzymam kciuki żeby jednak się szybko akcja rozwinęła natkulec gratulacje dla Was dziewczynki Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-03-04 o 15:11 |
|
|
|
|
#2455 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
Musimy jeszcze troszkę wytrzymać dolegliwości skurczowe...a Ty o naprawdę już godziny możesz liczyć Poodpoczywaj przed środą jeszcze...Cytat:
aby dolegliwości było jak najmniej!Teraz każdy ból mnie np. stresuje czy aby się nie zaczyna??? Cytat:
super...Trzymam kciuki za szybką i szczęśliwą akcję oraz za siłę dla mamusi i maluszka ![]() ojj...chyba tylko Ty kochana Więc trzymam moooocno kciukasy!!! za szczęśliwe rozwiązanie i aby poszło tak jak sobie wymarzyłaś!Cytat:
Gratulację z okazji czopa Oby to znaczyło, że szybko i sprawnie pójdzie ![]() Cytat:
Gratulacje!!! A my mamy dziś leniwy dzień na kanapie Jeszcze przed obiadem jakś głodni nie jesteśmy...Mam ciągle mocne skurcze, takie, które czuje w klatce piersiowej i robi mi sie goroąco w uszy! ...liczę, że rozpoznam te właściwe jak dojdzie jakiś inny ból... dziś czuję jakby to miało być już niedługo...ale mogłabym mieć przeczucie kiedy TO DOKŁADNIE będzie Wczoraj objadłąm się lodów i mam chrypkę... hehe oby nic więcej się z tej chrypki nie zrobiło! Torbę mam już spakowaną i czekającą... jedyne co myślę to chyba tyle,że ciuszków na wyjście maluszka nie biorę, bo mąż przywiezie...wezmę tylko jednego pajaca, body i kaftanik w razie jakby mu się ulało czy coś ...żeby nie musieć liczyć na ciuszki szpitalne ( pomimo, że u Nas są zapewnione) to wolę mieć w razie W...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-03-04 o 15:15 |
||||||
|
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
Gosia a co masz na mysli pisząc o rzeczach typowo na sale porodową??
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Natkulec GRATULACJE !!!!
Poszłam tylko wyparzyc laktator, itp. a tu taka niespodzianka ![]() Dziewczyny te którym puchną nogi mi pomaga maść Lioven stosowana na zmianę z żelem z kasztanowca z Ziaji. Opuchlizna całkiem nie schodzi,ale jest mniejsza i nogi takie ciężkie nie są ![]() Wczoraj kupiłam troszkę kosmetyków dla Tymonka w Rossmannie i tak sobie patrzyłam,że na większości Nivea, babydream nie ma nic napisane czy można te kosmetyki stosować od pierwszego dnia życia więc kupiłam Hipp jak na razie,ale że cena jest jaka jest będę szukała czegoś innego. Może coś polecicie ?
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie przeraża to o czym mówiła położna na SR, podobno po porodzie nogi mogą tak spuchnąć, że kapci nie można włożyć |
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapakowalam tez chusteczki nawilzone dla dziecka i zapomnialam wpisac na liste, tu wiadomo cala paczka ![]() Plynu do mycia dla dziecka zadnego nie biore, bo mi pozolna powiedziala, ze oni nie polecaja uzywac do pierwszego miesiaca w ogole, wiec nie bede im pokazywac ze zamierzam cos uzywac... ![]() Jesli chodzi o recznik papierowy waham sie, ze wzgledu na jego objetosc... Ale byc moze wezme.Nie spakowalam zadnych kremow... moze wezme ten na wyjscie dla dziecka. Na sutki chyba nie, nie wiem czy zdaze uzyc... Z ubranek biore body na krotki rekawek i pajacyki oraz body na dl.rekaw i spodenki. Dla siebie wszystko spakowalam w jedna torbe, nic nie rozdzielam. Dla dziecka druga. Gosia mi polozna powiedziala, ze jak wszystko bedzie ok ( a licze na to ze tak bedzie), to wypuszczaja nawet po 6h i nie przewoza juz na sale poporodowa, dlatego wszystko pakuje w jedna torbe i dlatego tez od razu biore ciuszki na wyjscie dla malej. |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wzielam jeszcze nakladki silikonowe, masc na brodawki, bepanthen dla dzidzi i spray do noska jak nie wykorzystac dla dzidzi to moze dla mnie sie przyda, bo tam w szpitalu przeokropnie goraco. chusteczki nawilzajace dla dzidzi. dla siebie tez chusteczki nawilzajace i pomadka nawilzajaca. zwlaszcza po gazie ponoc strasznie usta wysychaja. spakowalam jeszcze cienki szlafrok. recznikow dla siebie i dla dziecka nie musze brac, kocyka tez nie, szpital zapewnia. pozostale rzeczy takie jak u Ciebie. Gosia pytalas gdzie bedzie torba, jak zapytalam poloznej to u mnie bedzie zawsze tam gdzie ja jestem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

. Wysłałam dane. Ciekawe kiedy przyjdzie 

ale nic nie swedzi, nie piecze ...

Zdrowka dla Madzi i dla Ciebie 
)