Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 11:03   #2101
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Nie do mnie, ale też używam - ja go bardzo lubię, włosy oczyszczone, bez przyklapu i miękkiez z tym że raz w tygodniu oczyszczam ziołową Barwą

Tydzień mnie tu nie było - szkoła i już ponad 10 stron do nadrabiania

Muszę Wam powiedzieć, że we wtorek idę do fryzjera, bo na końcówki patrzeć nie mogę i chcę nadać kształt "U" - ale boję sie straaaaaaaaaaaaasznie !
Dziękuję

Nie bój się, będzie dobrze zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
chyba się skusze na ten do włosów rozdwajających się.
Ma fajny skład i mnóstwo olejków
Ja mam ten czarny, ale następny będzie ten żółty z olejkami
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:04   #2102
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość

Przed zrobieniem plukanki z piwa należy je wyjąć z lodówki, przelać do miseczki lub jakiegoś pojemniczka i odstawić na parę godzin najlepiej na calą noc. Wtedy Alko się ulatnia i w piwie zostaje to co dobre (dla wlosów, niekoniecznie dla naszego podniebienia ), czyli ekstrakt z chmielu, ewentualne dodatki (jak np w niektórych piwach miód) Tak przynajmniej kiedyś tlumaczyla mi... Uwaga, uwaga! Moja BABCIA A że kiedyś miala wlosy oblędne to ja jej wierzę Poza tym piwem często smarowalam wlosy na noc lub dodawalam do masek i byly wg mnie bardziej blyszczące

Po sprawdzeniu skladu (jeżeli bylaby wysoko w skladzie - nie jak rybki "keratynowe" Gala ) może warto by bylo.. Aczkolwiek pewnie zdecydowanie lepiej kupić taką "czystą" na ZSK, bo ta w tabletkach jest obrabiana i nie daj Boziu ma mniej wlaściwości niż ta naturalna.. Ale chemiczki bijcie, jak źle gadam, bo biorę to na moją "chlopską logikę" niepopartą doświadczeniami w laboratoriach
haha moja mama ma traz faze na płukanki/maski piwne

a o spirulinie to myślałam o czymś tego typu http://www.google.pl/imgres?q=spirul...:0&tx=77&ty=56
i jeszcze rz podtrzymję genialnośc waxa kamille włosy sa megaaa naprawdę!

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-03-04 o 11:05
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:26   #2103
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Nie straszcie
Ja chcę dać szamponowi Alterry jeszcze jedną szansę. Wzięłam ten z Papają, bo alkohol jest najdalej w składzie.
Narek, a jakiego szamponu Ty używałaś?
Używam tego samego, niestety Ale ja mam wrażliwy łeb, więc nie sugeruj się tym i przetestuj sama

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja wysuszyłam przez to, że przez kilka dni myłam Barwą włosy i do tego wcierki na alkoholu, moja własna głupota

A jesteś pewna, że to Alterra? Ja właśnie robię drugie podejście do niej
Używam jeszcze mgiełki Radical w skalp, ale przestałam, kiedy głowa zaczęła mnie swędzieć. Umyłam włosy odżywką- głowa czysta, zadowolona, nic się nie sypie. Na drugi dzień umyłam Alterrą-> łeb swędzi, pod paznokciem zostaje taki pseudołupieżopodobny twór

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:28   #2104
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny wynik!!! Tfu, tfu nie zapeszam! Oby tak dalej!

Sama w to jeszcze nie wierzę!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-03-04 o 11:30
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 11:55   #2105
Masterka
Raczkowanie

GG do Masterka

Witam dziewczęta.
Mam do Was pytanie, prośbę o pomoc. Mam problem z moimi blond, cienkimi włosami. Nie są specjalnie zniszczone, nie... Ale mam duży problem z rozdwajającymi się końcami. Ponad miesiąc temu ścięłam je dość radykalnie, z długości do łopatek, na takie do połowy szyi, ponieważ chciałam je wyrównać. Kiedyś miałam grzywkę, włosy na niej były strasznie wystrzępione i nie chciały odrastać, to co odrosło wykruszało się na końcach - błędne koło. Tak więc podjęłam decyzję o podcięciu włosów "na równo". A teraz nie wiem jak je pielęgnować, żeby ograniczyć rozdwajanie końców. Włosy nie są suche, stosuję odżywki - póki co trzymam się Ziaji, bo nie obciążają mi włosów. Ponadto, włosy rosną bardzo wolno - powiedziałabym, że mniej niż 1 cm na miesiąc... Włosów praktycznie nie prostuje, suszę, tylko w sytuacji awaryjnej. Pomóżcie mi stworzyć "program pielęgnacji" dla nich, abym mogła cieszyć się długimi włosami...
Stary 2012-03-04, 12:02   #2106
ewcia1807
Zakorzenienie

Masterka postawiłabym na olejowanie włosów i może zabezpieczanie ich też odrobiną olejku?

Stary 2012-03-04, 12:05   #2107
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Masterka Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta.
Mam do Was pytanie, prośbę o pomoc. Mam problem z moimi blond, cienkimi włosami. Nie są specjalnie zniszczone, nie... Ale mam duży problem z rozdwajającymi się końcami. Ponad miesiąc temu ścięłam je dość radykalnie, z długości do łopatek, na takie do połowy szyi, ponieważ chciałam je wyrównać. Kiedyś miałam grzywkę, włosy na niej były strasznie wystrzępione i nie chciały odrastać, to co odrosło wykruszało się na końcach - błędne koło. Tak więc podjęłam decyzję o podcięciu włosów "na równo". A teraz nie wiem jak je pielęgnować, żeby ograniczyć rozdwajanie końców. Włosy nie są suche, stosuję odżywki - póki co trzymam się Ziaji, bo nie obciążają mi włosów. Ponadto, włosy rosną bardzo wolno - powiedziałabym, że mniej niż 1 cm na miesiąc... Włosów praktycznie nie prostuje, suszę, tylko w sytuacji awaryjnej. Pomóżcie mi stworzyć "program pielęgnacji" dla nich, abym mogła cieszyć się długimi włosami...
W skrócie: chyba każda wizażanka na tym wątku napisze Ci, że przede wszystkim zabezpieczanie końcówek jedwabiem np. chi albo serum biovax (najlepsze i najbardziej zachwalane) lub ewentualnie odrobina oleju, a na to kapka jedwabiu Od tego zacznij.
I spróbuj olejowania, ale to zajrzyj na wątek o olejach.
A co do wolnego odrastania, to mam ten sam przypadek, więc albo taka uroda, albo wspomagaj się wcierkami, piciem drożdży, pokrzywy itp. Dużo sposobów jest, ale nie każdy musi dać rezultaty.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 12:06   #2108
Masterka
Raczkowanie

GG do Masterka

w sumie muszę się za to zabrać, mam okazję odkupić od koleżanki Vatikę - myślisz, że olej kokosowy to dobre rozwiązanie ? A jakoś "od środka" wspomagacie swoje włosy ? Ja już dawno temu, ale to ze względu na paznokcie brałam Skrzypowitę i jeszcze z doppelherza jakieś tabletki właśnie na włosy, paznokcie, skórę, ale w sumie... Nie odczułam zmiany, a tabletki jakoś zawsze brałam po 3 miesiące...
Stary 2012-03-04, 12:07   #2109
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, ilu dniową robicie przerwę w stosowaniu Jantara?

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-03-04 o 12:10
Stary 2012-03-04, 12:10   #2110
Masterka
Raczkowanie

GG do Masterka

ja gdy stosowałam Jantar robiłam taką przerwę jak piszę na opakowaniu 2-3 tygodnie, teraz zabrałam się jakiś czas temu znów za Jantar, ale zabrakło mi samozaparcia...
Stary 2012-03-04, 12:23   #2111
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja gdy stosowałam Jantar robiłam taką przerwę jak piszę na opakowaniu 2-3 tygodnie, teraz zabrałam się jakiś czas temu znów za Jantar, ale zabrakło mi samozaparcia...
Ale na opakowaniu jest napisane tak: Wcierać codziennie w skórę głowy przez 3 tygodnie, po kilku dniach przerwy wznowić kurację. Nie spłukiwać.

Nie wiem ile dni dać przerwy. Z 2-3 dni czy z tydzień

Stary 2012-03-04, 12:29   #2112
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Moje włosy na woodstocku były nie raz kąpane w tym błocisku pod sceną, po 3 dniach po powrocie dopiero wypłukałam z nich ten cały syf
Na Jarocinie też przeżyły koszmar.
Ale ja tego nie żałuję!!! Wspomnienia piękne, na całe życie a włosy odrosły Teraz już jestem trochę starsza i sobie związuję na koncerty, ale wciąż uważam, że dobra zabawa jest ważniejsza, niż włosy (zabijecie mnie ).
Szczerze powiedziawszy to mam nadzieję, że to wszystko dopiero przede mną I też wychodzę z założenia, ze włosy są dla mnie, nie ja dla nich

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ogłaszam ze wax kamille sie sprawdził włosy taaakie sypkie
Oo a ja mam na niego chrapkę, tylko może najpierw skończę jakąś maskę, żeby moja kolekcja znowu nie zaczęła się rozrastać w dość niekontrolowany sposób

Cytat:
Ach, ten orzech

Wlaśnie slyszalam od znajomych.. I co tam wlosy.. Zalożę jakiś czepek na naolejowane wlosy, jakąś laniarską czapę, będę "stylowa" - wlosy nie ucierpią a ja poszaleję pod sceną (o ile się do niej dopcham

W środę idę po karnet i będę czmychać na zumbę 2 może 3 razy w tygodniu! A na maratonie wytrzymalam kiedyś 5 godzin, ale zaraz po powrocie do domu rzucilam się na lóżko.. Tak zmęczona nie bylam chyba jeszcze nigdy! Ale do klubu wlosomaniaczek uwielbiających zumbę przyłączam się i ja!
Trommelko my w zeszłym roku dostaliśmy się pod barierki bez większych problemów i wyszalałam się tam całkiem nieźle, choć nie wiem jak to będzie wyglądało w tym roku, wydaje mi się że to zależy w który dzień się wybierze
Zumba chyba coraz bardziej popularna się robi, nie dziwię się Ale ja w domu, wczoraj pierwszy raz robiłam do układów z yt (1,20h +10 minut stretching z TF) i pierwszy raz byłam taka zachwycona po ćwiczeniach mimo tego że cała mokra

Wczoraj myłam pierwszy raz olejkiem do kąpieli mamowym BD Zmywałam Alterrę pomarańczowo-brzozową Pierwsze mycie zrobiłam normalnie, drugie metodą kubeczkową, pieni się całkiem nieźle, myje się lepiej niż na przykład BD i szamponami z łagodnymi detergentami, trochę gorzej niż odżywką; na pewno ma większy poślizg na włosach niż przykładowo sam BD Zmył olej bez problemu, nie obciążył włosów, a nawet odbił je trochę u nasady, co u mnie jest trudne (są dość ciężkie ) Wygładził "aureolkę" sterczących bejbików Będę próbowała go jeszcze do OMO, zobaczymy jak wypadnie ale na razie bardzo mi się podoba, nawet jeżeli coś moim włosom się jednak w nim nie spodoba to z chęcią zużyję go do kąpieli

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 12:30   #2113
Masterka
Raczkowanie

GG do Masterka

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Cytat:
Ale na opakowaniu jest napisane tak: Wcierać codziennie w skórę głowy przez 3 tygodnie, po kilku dniach przerwy wznowić kurację. Nie spłukiwać.

a mi się skojarzyło, że tam mowa o 2/3 tygodniach była... Hah No nic, w takim razie kilka dni, to kilka dni 5/7 i można stosować dalej
Stary 2012-03-04, 12:43   #2114
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

ja robilam tydzien przerwy

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-03-04, 12:53   #2115
smefretka
Przyczajenie

Cytat:
a ja mam podobne pytanie tylko odnośnie kuracji Joanny?
myślę że z kilka dni tak do tygodnia wystarczy?

po tygodniowym stosowaniu Jantara zauważyłam wysyp małych 1-2cm bejbików, głównie przy zakolach i na linii czoła jakie one śliczne, aż nie mogę przestać przyglądać się im

dbam o włosy
smefretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:01   #2116
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Ja wcieram Jantar od stycznia, raz czy dwa miałam 4-5 dni przerwy i tyle. Włosy skoczyły ładnie na długości
Stary 2012-03-04, 13:20   #2117
ewcia1807
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny
Myślę, że po 5 dniach wrócę do niego

Oby włosy nie przystopowały

Stary 2012-03-04, 13:50   #2118
karmazynka99
Zakorzenienie

ja teraz jntara nie uzywam regularnie tylko czasem przy myciu włosów

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-03-04, 14:01   #2119
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Ja wcieram Jantar od stycznia, raz czy dwa miałam 4-5 dni przerwy i tyle. Włosy skoczyły ładnie na długości
Ile Ci urosły przez jedną kurację?

Stary 2012-03-04, 16:17   #2120
Fubizka
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam nietypowe (dla moich włosów) pytanie. Moja mama ma problem z bardzo suchym skalpem, wydaje mi się, że może to mieć też jakieś podłoże alergiczne. Bardzo łatwo dostaje łupieżu. Farmaceutki polecają jej na to szampony ziołowe, których nawet nie znam, są dość nietypowe. Problem jednak powraca a mi się wydaje, że te ziołówki tylko pogarszają sytuację, bo przecież zioła często wysuszają. Tzn niektóre mają tam jakieś składniki oczyszczające skalp, dzięki czemu mają eliminować łupież, ale co z nawilżeniem?

Cytat:
Witam dziewczęta.
Po pierwsze i przede wszystkim - zrób sobie morfologię, podstawowe badania, hormony tarczycy itd. Bo jeśli włosy rozdwajają się Tobie już na etapie grzywki, to obawiam się, że to może być wina jakichś niedoborów w organizmie albo zaburzeń hormonalnych.

Po drugie zdrowo się odżywiaj, jedz warzywa, owoce i ryby, jeśli palisz, to spróbuj rzucić

Poza tym:
-spróbuj olejowania, Vatika jest ok na początek
-koniecznie zabezpieczaj końcówki, np jedwabiem
-nie szarp i nie szoruj ręcznikiem
-delikatnie czesz na mokro
-nie śpij w mokrych włosach
-nawilżaj i odżywiaj włosy
-unikaj wysuszających składników w kosmetykach

A co do programu pielęgnacji, to napisz jakie masz włosy, proste, kręcone, falowane, suche, przetłuszczające się? I może wstaw jakieś zdjęcie i napisz jakich kosmetyków używasz
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:35   #2121
klada
Zakorzenienie

A ja używam Jantara co drugi dzień po myciu włosów, więc chyba nie muszę robic przerwy?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:45   #2122
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
A ja używam Jantara co drugi dzień po myciu włosów, więc chyba nie muszę robic przerwy?
Wiesz, mi się wydaje, że mogłabyś zrobić przerwę, bo skalp może się przyzwyczaić na dłuższą metę do Jantara i nie będzie reagował na niego

Stary 2012-03-04, 16:46   #2123
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Wg tego co jest na opakowaniu, to powinnaś. Ja bym zrobiła, 2 mycia bez wcierki Cię nie zbawią

PS. Właśnie obejrzałam Twoje włosy - są piękne!!!
Stary 2012-03-04, 17:04   #2124
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Ja zazwyczaj robię trzy lub cztery dni przerwy.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:23   #2125
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, mam nietypowe (dla moich włosów) pytanie. Moja mama ma problem z bardzo suchym skalpem, wydaje mi się, że może to mieć też jakieś podłoże alergiczne. Bardzo łatwo dostaje łupieżu. Farmaceutki polecają jej na to szampony ziołowe, których nawet nie znam, są dość nietypowe. Problem jednak powraca a mi się wydaje, że te ziołówki tylko pogarszają sytuację, bo przecież zioła często wysuszają. Tzn niektóre mają tam jakieś składniki oczyszczające skalp, dzięki czemu mają eliminować łupież, ale co z nawilżeniem?
Ja mam odrobinę doświadczenia w tej kwestii, bo całe życie miotałam się między łupieżem tłustym a suchym. Na suchy zdecydowanie najlepsze jest stosowanie delikatnych szamponów, moim zdaniem najodpowiedniejsze są te dla dzieci. Dobrze jest od czasu do czasu nałożyć na skalp maskę z aloesem albo w ogóle jakąś nawilżającą, żeby nie przesuszyć skóry, bo należy o nią dbać tak jak o skórę na całym ciele. SLS/SLeS niestety nie sprzyjają leczeniu łupieżu suchego, a wręcz go nasilają, a większość szamponów ziołowych ma go w składzie.

Ja przynajmniej tak wyleczyłam się z łupieżu suchego, spowodowanego codziennym stosowaniem Head&Shoulders do codziennego mycia (który znowu rewelacyjnie pomógł mi na łupież tłusty). Co drugi dzień zaczęłam myć szamponem dla dzieci (wtedy był to Bambino) i skóra dość szybko wróciła do siebie i łupież zniknął. Ale to jest ciągła walka i cały czas trzeba dbać o nawilżenie odżywkami i maskami

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:38   #2126
Fubizka
Zakorzenienie

Właśnie Bambino mojej mamie nie podszedł. Może namówię ją, żeby spróbowała mojego BD. A myślisz, że oleje na skalp coś pomogą? Mam w domu orzecha włoskiego, arachidowego i oliwę.

Zacytuję Wam swój post z sąsiedniego wątku, bo tu jest chyba więcej osób:

Cytat:
Koleżanka poleciła mi suplement o nazwie Ha Pantoten. Nie słyszałam o nim na wizazu. Macie jakieś doświadczenie z nim? Zamierzam wypróbować, jak wykończę CP Jest wersja Classic i Optimum. Która lepsza, jak sądzicie? Cenowo wychodzi na jedno, bo classic się bierze 2x dziennie a optimum 1xdziennie.

Wersja Classic:
Skład:
2 tabletki dostarczają:
Witamina A -250 mcg
Ryboflawina (witamina B2) - 0,7 mg
Witamina E - 4,5 mg
Niacyna - 12,5 mg
Kwas foliowy - 100 mcg
Kwas pantotenowy - 5 mg
Miedź - 500 mcg
Metionina - 22,5 mg
L-cysteina - 15 mg
Biotyna - 150 mcg
Żelazo - 5 mg
Krzem (z wyciągu ze skrzypu polnego) - 10 mg
Cynk - 3,76 mg
Selen (z drożdży selenowych) - 12,5 mcg
Dolomit - 2,52 mg
Wyciąg z pokrzywy - 4,26 mg
Wyciąg z zielonej herbaty - 4,26 mg
Inozytol - 2,12 mg
Mangan - 0,5 mg
Molibden - 37,5 mcg
Morszczyn - 12 mg
Kwas paraaminobenzoesowy - 1mg

Wersja Optimum:

Skład:
1 tabletka Ha-Pantoten OPTIMUM dostarcza:
Witamina A -250mcg
Witamina B1 Tiamina - 1.4mg
Ryboflawina (witamina B2) - 1.6 mg
Witamina B6 - 2mg
Witamina B12 - 1mcg
Witamina E - 5mg
Niacyna - 18mg
Kwas foliowy - 200mcg
Kwas pantotenowy - 6mg
Miedź - 500mcg
Biotyna - 150mcg
Ziele skrzypu polnego - 250mg co odpowiada 10mg krzemu
Cynk - 7.5mg
Selen (z drożdży selenowych) - 12,5mcg
Jod - 150mcg
Wyciąg z zielonej herbaty - 50mg
Mangan - 0,75mg
Molibden - 37,5mcg
Miała któraś z Was z nim do czynienia?
Stary 2012-03-04, 17:55   #2127
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
Napisane przez smefretka Pokaż wiadomość

po tygodniowym stosowaniu Jantara zauważyłam wysyp małych 1-2cm bejbików, głównie przy zakolach i na linii czoła jakie one śliczne, aż nie mogę przestać przyglądać się im
zauważyłam taki po dwóch tygodniach Joaśki! nie mogę się napatrzeć
Stary 2012-03-04, 18:35   #2128
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie Bambino mojej mamie nie podszedł. Może namówię ją, żeby spróbowała mojego BD. A myślisz, że oleje na skalp coś pomogą? Mam w domu orzecha włoskiego, arachidowego i oliwę.

Zacytuję Wam swój post z sąsiedniego wątku, bo tu jest chyba więcej osób:
Ja po czasie też doszłam do tego, że Bambino nie jest dla mnie, ale wtedy ukoił mi skórę. BD jak najbardziej, dla mnie jest to szampon naj naj. Olejowanie także pomoże, bo jestem tego żywym przykładem. Odkąd stałam się włosomaniaczką (ale także skalpomaniaczką ) regularnie nakładam oleje na skórę głowy i od tych 4 miesięcy nie miałam wcale łupieżu, a jak dla mnie to ogromny sukces
Żeby dbać o nawilżenie skalpu myję go też odżywką ok. 2 razy w tyg.

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:46   #2129
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
haha moja mama ma traz faze na płukanki/maski piwne

a o spirulinie to myślałam o czymś tego typu http://www.google.pl/imgres?q=spirul...:0&tx=77&ty=56
i jeszcze rz podtrzymję genialnośc waxa kamille włosy sa megaaa naprawdę!
W sumie wygląda nieźle.. Skoro nie będziesz w najbliższym czasie nic zamawiać na mazidlach/ZSK to może akurat warto wypróbować tabletek, zawsze możne je potem przyjmować zgodnie z zastosowaniem, czyli doustnie

Cytat:
a mi się skojarzyło, że tam mowa o 2/3 tygodniach była... Hah No nic, w takim razie kilka dni, to kilka dni 5/7 i można stosować dalej
Wlaśnie tak samo mi się wydaje.. Stosować po umyciu wlosów przez 2-3 tygodnie a po tym czasie zrobić przerwę, przynajmniej u mnie, na moim opakowaniu Jantara tak bylo napisane

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:53   #2130
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie wygląda nieźle.. Skoro nie będziesz w najbliższym czasie nic zamawiać na mazidlach/ZSK to może akurat warto wypróbować tabletek, zawsze możne je potem przyjmować zgodnie z zastosowaniem, czyli doustnie

no własnie nie będe i szukam alternatywy, no chociaz tle że jak nie podejda to będe je łykać

Fub - a żel aloesowy na skalp dla mamy może by pomógł?

Moja pielęgnacja włosów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości