|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
0 | 0% |
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
0 | 0% |
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
2 | 3,39% |
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
2 | 3,39% |
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
4 | 6,78% |
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
22 | 37,29% |
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
15 | 25,42% |
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
6 | 10,17% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
8 | 13,56% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
wklejam na poczte jeszcze jedno zdjecie z dzis ze spaceru calej sylwetki jakby co
![]() ![]() podobaly mi sie fajen sukienki w tesco, nie chcialo mi sie mierzyc ostatnio, dzis pojechalam i nie bylo juz mojego rozmiaru wrrr;/ Milej niedzieli ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-04 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Witam w piękny słoneczny dzień. To miał być dzień spędzony tylko i wyłącznie z mężem, niestety gapa zostawił wczoraj u moich rodziców telefony, prywatny i służbowy, a służbowy jest mu jutro koniecznie potrzebny, więc mamy trasę
![]() begie13 ale przeżycia, masakra. Mój tata kiedyś malował ściany w domu, gdzie ma piętro i parter i malował nad schodami które na piętro prowadzą, a że ciężko było wykombinować jak pomalować pod sufitem bo nad schodami jest przecież sufit dość wysoko, to oparł deskę o parapet i z drugiej strony chyba o poręcz, czy coś. I ta deska mu pękła. Mocna solidna deska z rusztowania!! Więc nie była to byle jaka deska. Miał taki refleks że złapał się takiego drewnianego filara trzymającego poręcz. Fakt że się poobijał, ale nie chce myśleć co by było jakby spadł na dół ![]() Muszę ten wózek zobaczyć we sklepie, bo tak na sucho to wydaje mi się że nisko ta gondolka. agatka661 zawsze ktoś będzie niezadowolony, normalka. My zapraszamy na chrzciny całą najbliższą rodzinę, czyli jakieś 30osób. W sumie nie mam wyjścia, bo dobrze z nimi żyjemy, poza tym my u wszystkich na wszystkich uroczystościach byliśmy. Poza tym wszyscy mieszkamy bardzo blisko siebie, więc nie wyobrażam sobie, że przyjdą do kościoła i po mszy sobie pójdą. centipede te wszystkie rzeczy kupiłaś u jednego sprzedawcy?? Serio? Napisz u jakiego. Kochane dziękuję Wam za wsparcie ![]() ![]() To jest pierwszy weekend od dawna kiedy w każdy dzień mam chwilę, żeby przeczytać posty z danego dnia ![]() ![]() A dziś się okazało, że nie mamy NIC do picia oprócz soku pomidorowego ![]() ![]() Trzymajcie się, pa, pa ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
Witam w słoneczną niedziele
![]() My wczoraj zrobiliśmy wypad do baru ze znajomymi, troszkę rozluźnienia ![]() wcześniej byliśmy u Teściowej na obiedzie, dogodziła mi tym obiadkiem ![]() Dziś trzeba pójść na spacer bo nie można marnować takiej piękniej pogody, więc mykamy z domku. Ja skończyłam dziś równe 30 tyg ![]() ![]() Już pomału musimy zacząć kompletować wyprawkę dla mnie i dla maleństwa, żeby później nie było za późno ![]() Miłej niedzieli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Cytat:
bardzo ładnie wyglądasz !!!!! ![]() ![]()
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziekuje, milo to slyszec, ja rowniez chetie zobaczylabym wiecej Waszych zdjec
![]() a ile kg juz mam na plusie nie bede pisala ;p ... Wole o tym nie myslec, wtedy lepiej sie czuje ![]() ![]() ![]() eh ale mi pyszne krokiety wyszly ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-04 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wierzę, wyglądasz ślicznie !!! I chyba dosyć wysoka jesteś, to może to dlatego tak. Nawet jeżeli tyle, to bardzo ładnie Ci się rozłożyły. Mi mąż będzie robił sesję, ale to niestety dopiero w sobotę, bo pojedziemy sobie do Sobótki jeżeli będzie ładnie to obiecuję, że też wkleję takie plenerowe ![]()
![]() |
#4477 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej, jestem!
![]() Wreszcie przeczytałam zaległe już 15 str. Dobrze, że jest weekend, to miałam większe szanse Was dogonić ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle stron szybko przybyło, że dopiero zorientowałam się, że już najwyższy czas na założenie sondy - do wieczora będzie ![]() U mnie z rzeczy wyprawkowych przybyła już w domu kołyska ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że już lepiej! Myślę, że bez tej miłości to by i związku nie było, więc to ona jest właśnie najważniejsza... a jak ona jest, to nad całą resztą można i należy pracować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, oby nerka już odpuściła ![]() A jak ze spodniami, zdecydowałaś się? agata, a Ty? Cytat:
Cytat:
![]() U mnie też chłopak potwierdzony ponownie, chyba nie pisałam ![]() ![]() Uwierzę, jak zobaczę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() O dobre wyniki warto dbać, to pewne, ale też nie rozumiem, czemu lekarz straszy transfuzją... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Po spotkaniu z koleżanką mam np. potwierdzone po raz kolejny zaproszenie do Oslo ![]() Cytat:
![]() ![]() "Mutsy Transporter odpadł, bo jest większy i cięższy i pewnie tak bym go wymieniała jeszcze na lżejszą spacerówkę..." To fajny wózek wg mnie i ogólnie mogę go polecić, jak na taki duży i wygodny, to jest bardzo lekki, ale za duży wg mnie, żeby wygodnie przez 3 lata z niego korzystać, a ja teraz już szukam tego drugiego wózka, który ma mi posłużyć do końca, a też od początku będę go wymiennie używać z drugim dużym, który już mam. Minusy to dla mnie jedynie to, że siedzisko spacerówki jest wyłącznie przodem do kierunku jazdy i nie rozkłada się na płasko, a to samo mam w Haucku, który waży 3 kg mniej, ale z kolei Hauck to wózek, które nie bardzo nadaje się pod gondolę na wygodne długie spacery. Mam nadzieję, że zrozumiałaś mój wywód ![]() Cytat:
![]() Babcia to babcia, nie wyobraża sobie, że teraz żyje się już nieco inaczej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jakoś tak nie bardzo do zdjęć się nadaję bo wyglądam jak słoń na dodatek tak też się czuję wczoraj to miałam mega doła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Raczkowanie
|
Witam w słoneczną niedzielę, u schyłku dnia
![]() Już nie mogę doczekać się środy i wizyty u gina- ciekawe ile waży mój syneczek? Agatka661 często bolą cię pachwiny? Mnie już bolą z miesiąc i czasami nie mogę chodzić albo ciężko mi usiąść. Muszę pogadać z moim lekarzem na ten temat. Wiecie zazdroszczę Wam tych zdjęć ciążowych- ja jestem w 29tc i mam może jedno...
#4481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kism super, że wózek wybrany ![]() ![]()
![]() |
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tata że jak jednak okaże się chłopak to byśmy Wojtek nie nazywali a ja mu że to nasze dziecko i my je wychowamy i my decydujemy Cytat:
u mnie do bólu pachwin i bioder doszedł ból nerki jak śpię na prawym boku ![]()
![]() |
#4484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4485 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=centipede;32712502]
![]() No od razu lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Centipede - to był mój ukochany wózek, niestety przez wiele perypetii musiałam zdecydować się na inny
![]() ![]() Kism - to dobrze, że kogoś podbudowuję do działania - ja to bym chciała już mieć to wszystko za sobą i spokojnie czekać, a tu jeszcze kilka zmian, ciekawe czy zdąże je zrobić przed narodzinami synka - chciałabym zmienić karnisze i zasłonki w pokojach. w marcu mam mieć gości i wiecie co, gdyby nie to że moja koleżanka przyjeżdzając przywiezie mi potrzebne rzeczy do pokoju dziecka, to bym to odwłoła najchętniej teraz śpię, albo nic nie robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na zakupach, wróciłam jakaś zmęczona. Zjadłam, zrobiło mi się jakoś słabo... Pospałam ze 3 godzinki i też nie czuję się dobrze. Co to się dzieje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokładnie to samo co Ty, jestem zmęczona usypiam, jestem zmęczona po przebudzeniu, albo głodna... wydaje mi się że to przesilenie zimowo wiosenne...przynajmniej tak sobie to tłumacze - ja tak mam od 3 dni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kazdy kto przychodzi mowi, ze ladnie wyygladam ![]() ![]() ![]() teraz mysle, ze bedzie juz ladna pogoda wiec kazda z nas porobi sobie zdjec, fajna pamiatka bedzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bole pachwin... no ogolnie bola mnie juz od dwudziestego ktoregos tygodnia i nie rpzestaja;] najgorzej ejst w nocy jak ide siku;] wstaje na pare razy... Lekarz powiedzial, ze tak ma byc ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ps. produkty hipp obecnie sa w promocji za 13.99 w rossmanie i do kazdego zakupionego produktu hipp sa mini kosmetyki gratis ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-04 o 17:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Truskawek dziś szukałam, ale w tesco nie mieli. Kupiliśmy za to dużo jabłek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kism wpisz proszę kochana tę niespodziankę i zobaczymy co to będzie. ![]()
![]() |
#4494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ciąża a nie przesilenie ![]() ja dziś to przeszłam 100 m musiałam siąść
![]() |
#4495 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Sliweńka - to czy już możemy być po ciąży? bo ja pół życia prześpię
![]() Centipede - ten który był tutaj dostępny na miejscu - czyli Tako Jumper X czerwono czarny... nie miałam dużego wyboru, te które mi się tu podobały kosztowały powyżej 600 euro a tańsze były do tyłka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisałaś ![]() ![]() Kolejną wizytę po tej marcowej będę miała w kwietniu, ale już chyba nie będę zwlekała ze zwolnieniem, bo będziemy się do przeprowadzki zbierać, pakować, więc wygodniej będzie to robić w ciągu dnia, spokojnie, po kolei, a nie wieczorami na łapu-capu ![]() Cytat:
![]() A to czego nie wykorzystamy dla dziecka, zawsze można sobie zaaplikować ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja jestem po 6 godzinach spaceru, padam na pysk! Jeszcze tylko chleb wyrośnie, upiekę go i do wyra! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
pampersy kupilam te pakowane po 43 sztx2 czyli 2 male paki bo w sumie bylky raz w rossmanie w promocji i jakos je wzielam
![]() ![]() Agata dzieki ![]() jestes po 6 h spaceru? ![]() ![]()
#4499 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Kupiłam sobie czarny sweter taki aż do kolan ![]() ![]() ![]() ![]() centipede czyli sprzedawca już tutaj polecany ![]() Myślisz że mleczko będzie lepsze od oliwki? Bo Ty kupiłaś mleczko tak?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
_Agata czy Ty nie masz problemu z sikaniem na tych spacerach? ja chętnie bym sobie poszła na długi spacer, ale drogę muszę mieć tak opracowaną, żeby przy okazji z 30 razy skorzystać z toalety....zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.