Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 13:14   #4471
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

wklejam na poczte jeszcze jedno zdjecie z dzis ze spaceru calej sylwetki jakby co tylko buzke wykasowalam, bo wyszla mi srednia mina
podobaly mi sie fajen sukienki w tesco, nie chcialo mi sie mierzyc ostatnio, dzis pojechalam i nie bylo juz mojego rozmiaru wrrr;/
Milej niedzieli

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-04 o 13:19
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 13:26   #4472
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Witam w piękny słoneczny dzień. To miał być dzień spędzony tylko i wyłącznie z mężem, niestety gapa zostawił wczoraj u moich rodziców telefony, prywatny i służbowy, a służbowy jest mu jutro koniecznie potrzebny, więc mamy trasę

begie13 ale przeżycia, masakra. Mój tata kiedyś malował ściany w domu, gdzie ma piętro i parter i malował nad schodami które na piętro prowadzą, a że ciężko było wykombinować jak pomalować pod sufitem bo nad schodami jest przecież sufit dość wysoko, to oparł deskę o parapet i z drugiej strony chyba o poręcz, czy coś. I ta deska mu pękła. Mocna solidna deska z rusztowania!! Więc nie była to byle jaka deska. Miał taki refleks że złapał się takiego drewnianego filara trzymającego poręcz. Fakt że się poobijał, ale nie chce myśleć co by było jakby spadł na dół

Muszę ten wózek zobaczyć we sklepie, bo tak na sucho to wydaje mi się że nisko ta gondolka.

agatka661 zawsze ktoś będzie niezadowolony, normalka. My zapraszamy na chrzciny całą najbliższą rodzinę, czyli jakieś 30osób. W sumie nie mam wyjścia, bo dobrze z nimi żyjemy, poza tym my u wszystkich na wszystkich uroczystościach byliśmy. Poza tym wszyscy mieszkamy bardzo blisko siebie, więc nie wyobrażam sobie, że przyjdą do kościoła i po mszy sobie pójdą.

centipede te wszystkie rzeczy kupiłaś u jednego sprzedawcy?? Serio? Napisz u jakiego.

Kochane dziękuję Wam za wsparcie jesteście niezastąpione

To jest pierwszy weekend od dawna kiedy w każdy dzień mam chwilę, żeby przeczytać posty z danego dnia wczoraj było chyba z 5stron ale dziś chyba jesteście na spacerkach. My już wychodzimy, pojedziemy po te telefony, odwiedzimy kuzynkę, pojedziemy na zakupy i może wreszcie kupię sobie coś do ubrania a mieliśmy cały dzień leżeć...
A dziś się okazało, że nie mamy NIC do picia oprócz soku pomidorowego TŻ pił do obiadu mleko ....
Trzymajcie się, pa, pa

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:12   #4473
GaTTa
Raczkowanie

Witam w słoneczną niedziele

My wczoraj zrobiliśmy wypad do baru ze znajomymi, troszkę rozluźnienia
wcześniej byliśmy u Teściowej na obiedzie, dogodziła mi tym obiadkiem
Dziś trzeba pójść na spacer bo nie można marnować takiej piękniej pogody, więc mykamy z domku.
Ja skończyłam dziś równe 30 tyg Bliżej końca jak ten czas leci
Już pomału musimy zacząć kompletować wyprawkę dla mnie i dla maleństwa, żeby później nie było za późno

Miłej niedzieli
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 14:22   #4474
andzya
Zakorzenienie

hej Kolejny piękny dzień, bardzo wiosennie się zaczyna robić Oby tak dalej !!

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
wklejam na poczte jeszcze jedno zdjecie z dzis ze spaceru calej sylwetki jakby co tylko buzke wykasowalam, bo wyszla mi srednia mina

bardzo ładnie wyglądasz !!!!! i, że niby ile kg masz na plusie? Bo przeglądałam to co pisałyście wcześniej, ale chyba źle coś zrozumiałam
Stary 2012-03-04, 14:25   #4475
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Bardzo dziekuje, milo to slyszec, ja rowniez chetie zobaczylabym wiecej Waszych zdjec ) Mysle, ze teraz pogoda juz bedzie ladna to popstrykacie cos ;]
a ile kg juz mam na plusie nie bede pisala ;p ... Wole o tym nie myslec, wtedy lepiej sie czuje /no ale mysle, ze najwiecej z Was/

eh ale mi pyszne krokiety wyszlytroche roboty z nimi, no ale bedzie obiad na 2 dni i farszu tez zostalo do pasztecikow, zamrozilam

Czas edycji: 2012-03-04 o 14:29
Stary 2012-03-04, 14:34   #4476
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziekuje, milo to slyszec, ja rowniez chetie zobaczylabym wiecej Waszych zdjec ) Mysle, ze teraz pogoda juz bedzie ladna to popstrykacie cos ;]
a ile kg juz mam na plusie nie bede pisala ;p ... Wole o tym nie myslec, wtedy lepiej sie czuje /no ale mysle, ze najwiecej z Was/
czyli to 20 to serio było napisane?
Nie wierzę, wyglądasz ślicznie !!! I chyba dosyć wysoka jesteś, to może to dlatego tak. Nawet jeżeli tyle, to bardzo ładnie Ci się rozłożyły.

Mi mąż będzie robił sesję, ale to niestety dopiero w sobotę, bo pojedziemy sobie do Sobótki jeżeli będzie ładnie to obiecuję, że też wkleję takie plenerowe
Stary 2012-03-04, 15:11   #4477
kism
Wtajemniczenie

Hej, jestem!
Wreszcie przeczytałam zaległe już 15 str. Dobrze, że jest weekend, to miałam większe szanse Was dogonić Nie mogłam nadążyć, bo choć już model wózka zdecydowany, to przez dwa dni debatowaliśmy z tż nad kolorem Grzebałam po necie, usiłując znaleźć, które kolory są z 2011, które z 2012 i w ogóle czym się różnią A różnią się np. zasadniczo tym, że kolekcja 2012 ma sporo powiększoną budkę, więc będę brać na pewno z nowej
Tyle stron szybko przybyło, że dopiero zorientowałam się, że już najwyższy czas na założenie sondy - do wieczora będzie

U mnie z rzeczy wyprawkowych przybyła już w domu kołyska Koleżanka, która mi pożycza, właśnie przeniosła synka do łóżeczka, więc akurat jej pasowało, żebym ją zabrała. Poskładałam sobie i przymierzyłam w sypialni, i bardzo jestem zadowolona, bo zajmuje mniej miejsca niż się spodziewałam - zwęża się ku dołowi, więc da się ją bliżej łóżka przysunąć Ale już z powrotem rozkręcona, bo przecież jeszcze jakieś 2 mies. czasu mamy

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tutaj się uzewnętrzniłam...niepotrz ebnie
A wydaje mi się, że to co najważniejsze w związku nam uciekło. Pozostała "tylko" miłość...
Nie ma za co
Cieszę się, że już lepiej! Myślę, że bez tej miłości to by i związku nie było, więc to ona jest właśnie najważniejsza... a jak ona jest, to nad całą resztą można i należy pracować

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Moje włosy niestety są teraz mega suche i żadne odżywki nie pomagają, no ale najgorsze jest to że moje loki zaczeły sie prostować
A przez całe życie miałaś kręcone? Skręt zależy po części od hormonów. Czasami zmienia się to kobietom przy tabletkach antykoncepcyjnych. Mi zaczęły się kręcić, jak miałam 15-16 lat, a w poprzedniej ciąży zaczęły się rozprostowywać i teraz są już tylko falowane

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Nie mogę się coś ostatnio wbić w wątek, czytam cały czas, nieraz zaznaczam wypowiedzi do zacytowania po czym wszystko usuwam :/
Nerka przeszła mi, mam nadzieję, że nie jest to chwilowe, bo kiedyś też tak było, że tydzień było spokoju a potem uderzyła ze zdwojoną siłą.
To nie usuwaj, tylko pisz, co tam wena na klawiaturę przyniesie
Trzymam kciuki, oby nerka już odpuściła
A jak ze spodniami, zdecydowałaś się?
agata, a Ty?

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Byłam dziś u okulistki i wybadała mnie na wszystkie strony. Wzrok w jednym oku mi się lekko popsuł, ale powiedziała, że to pod wpływem hormonów i że może wrócić po ciąży (oby). Ale najważniejsze, że pooglądała dno oka i stwierdziła, że nie ma przeciwskazań do rodzenia SN Czyli fajnie, bo bałam się, że mi każe mieć cesarkę, a raczej bym nie chciała
Fajnie! Gratki

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
No i jesteśmy po USG
Pasożyt waży już 1,5 kg, wszystko jest w porządku. Nadal chłopiec czyli nic się nie zmieniło, chociaż mąż przez chwilę wstrzymał oddech
Móżdżek ma 38 mm.
Ułożony jest prawidłowo. Mogę rodzić, za dwa miesiące
Gratki
U mnie też chłopak potwierdzony ponownie, chyba nie pisałam Dwóch lekarzy po kilka razy było absolutnie pewnych i ja też wyraźnie widziałam genitalia na 3d, więc nie wybrażam sobie jakiejś zmiany teraz

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja idę 14 marca na wizytę, może wezmę...
Uwierzę, jak zobaczę
kism jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 15:13   #4478
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. I.... przeżyłam z M lekkie załamanie nerwowe. Lekarz powiedział, że dziewczynka. Więc generalnie zostaje dzidziuś i już nie będę sprawdzać, co tam sobie w brzuchu rośnie - tylko poczekamy na poród. Mamy na chwilę obecną remis w płci. Dzidziuś waży 1350g, obecnie to wg. OM 30/31 tc ,a wg. usg 29-30 tc. Termin porodu też mi się zmienił na 19 maja. Ogólnie pewne jest to, że jestem w ciąży - dobrze, że chociaż to się nie zmieniło.
A no i mam się zabrać do roboty jeżeli chodzi o morfologię, bo lekarz postraszył mnie transfuzją. Więc mam mocne postanowienie i będę się katowała sokiem z buraków.
aguś, to co teraz z Tobą? Wpisać Ci na liście "niespodziankę"?
O dobre wyniki warto dbać, to pewne, ale też nie rozumiem, czemu lekarz straszy transfuzją... Jak jest konieczna, to się robi i tyle Ja miałam lekką anemię (taką "normalną" ciążową), ale bardzo mało płytek krwi, czyli słabą krzepliwość, stąd w czasie porodu straciłam dużo krwi... Przez 2 doby po porodzie miałam morfologię masakryczną i nie byłam prawie w stanie ustać na nogach, więc dostałam pół litra w żyłę... krwi i po paru godzinach już było dużo lepiej, a następnego dnia morfologia już dużo lepsza

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dostałam Paczkę! mam wózek, proszki do prania, czapeczki i przewijak - kolor jest śliczny - czerwono czarny a ja jestem już spokojna, największe i najważniejsze rzeczy są już w domu, resztę powoli się zorganizuje
Hura! Gratki Co czytam o postępach u Ciebie, to zbieram się w sobie, żeby zabrać się za urządzenie pokoju Kaja, mobilizujesz mnie bo w sumie u mnie tp niedaleko po Tobie...

Cytat:
no to - w końcu wózek już zdecydowany, a jak tam reszta wyprawki? i jak tam po spotkaniu z koleżanką?
Reszta w zasadzie też zdecydowana, ubranek worki pełne po Maksie, więc tylko wyprać i poukładać, akcesoria kąpielowe, itp. zakupię na allegro, więc na razie jestem spokojna. W ciągu miesiąca myślę, że to zrobię i jeszcze drugi miesiąc do terminu mi zostanie na spokojne oczekiwanie lub urodzenie
Po spotkaniu z koleżanką mam np. potwierdzone po raz kolejny zaproszenie do Oslo Może skorzystamy w te wakacje, bo raczej na jakiś taki typowy wyjazd nie będzie nas stać, a tu bilety tylko opłacić i trochę gotówki zabrać, łatwiej też myślę teraz (gdzieś wczesną jesienią np.) niż za rok z już biegającym dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Śliczny ten wózek naprawdę - a co z Transportem nie tak??
To mój typ wiec chętnie zbieram uwagii i opinie.
Nic ponad to, co już napisałam
"Mutsy Transporter odpadł, bo jest większy i cięższy i pewnie tak bym go wymieniała jeszcze na lżejszą spacerówkę..."
To fajny wózek wg mnie i ogólnie mogę go polecić, jak na taki duży i wygodny, to jest bardzo lekki, ale za duży wg mnie, żeby wygodnie przez 3 lata z niego korzystać, a ja teraz już szukam tego drugiego wózka, który ma mi posłużyć do końca, a też od początku będę go wymiennie używać z drugim dużym, który już mam. Minusy to dla mnie jedynie to, że siedzisko spacerówki jest wyłącznie przodem do kierunku jazdy i nie rozkłada się na płasko, a to samo mam w Haucku, który waży 3 kg mniej, ale z kolei Hauck to wózek, które nie bardzo nadaje się pod gondolę na wygodne długie spacery. Mam nadzieję, że zrozumiałaś mój wywód

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Ja na początek muszę się wyżalić Dziś babcia zapytała jakie imię chcemy dla naszej córeczki. Z radością powiedziałam, że Paulina. A ona że toż to najgorsze imię Co to za imię. Ona zna jedną Paulinę, taka najgorsza osoba w jej wsi!! I w ogóle jak to mówić do Pauliny?? Do małego dziecka mówić Paulina!! Zrobiło mi się strasznie, strasznie przykro, bo mogła sobie pomyśleć ale przemilczeć. Ale nie poddałam się. Powiedziałam jej, że jest mi przykro, ale jej pierwsza prawnuczka będzie miała na imię Paulinka. Było jeszcze o wózku, że przed narodzinami się nie kupuje. I że jestem chyba niepoważna że na wózek w sklepie czeka się 5 tygodni. Przyjeżdża się do sklepu i się kupuje. Jasne. To tyle wyżalania, ale nie zasnę chyba dziś

Babcia to babcia, nie wyobraża sobie, że teraz żyje się już nieco inaczej Miejmy nadzieję, że nie chciała Ci robić przykrości, więc pozostaje wysłuchać, pokiwać głową i zrobić, jak uważacie z tż za stosowne...
Stary 2012-03-04, 15:55   #4479
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
podobaly mi sie fajen sukienki w tesco, nie chcialo mi sie mierzyc ostatnio, dzis pojechalam i nie bylo juz mojego rozmiaru wrrr;/
Milej niedzieli
Bardzo fajne zdjęcia

Ja jakoś tak nie bardzo do zdjęć się nadaję bo wyglądam jak słoń na dodatek tak też się czuję wczoraj to miałam mega doła bo ostatnie dwa tygodnie to jakiś koszmar w nic się nie mieszczę też muszę się gdzieś wybrać do sklepu bo na tyłek to ja nic nie mam jak się wczoraj okazało tydzień wystarczył żeby ostatnie gigant spodnie były za małe ehh przepraszam że Wam tu tak przy niedzieli smęcę.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:03   #4480
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Witam w słoneczną niedzielę, u schyłku dnia
Już nie mogę doczekać się środy i wizyty u gina- ciekawe ile waży mój syneczek?
Agatka661 często bolą cię pachwiny?
Mnie już bolą z miesiąc i czasami nie mogę chodzić albo ciężko mi usiąść. Muszę pogadać z moim lekarzem na ten temat.
Wiecie zazdroszczę Wam tych zdjęć ciążowych- ja jestem w 29tc i mam może jedno...
Stary 2012-03-04, 16:15   #4481
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że uda nam się wychować córkę na porządnego człowieka i właśnie jestem przeciwna bezstresowemu wychowaniu, później skutki mogą być opłakane ciekawe jak nam to wszystko będzie szło, ciężkie zadanie
Szkoda, że nie ma u Ciebie szans na lepszą pogodę zazdroszczę że już wszystko masz gotowe, ja pewnie nie będę mogła się zabrać za to, ale lubię mieć wcześniej wszystko przygotowane, bo później panikuję a u nas wyprawka już praktycznie gotowa, to znaczy jeszcze nie przyjechał kurier z paczką, ale jak przyjdzie to będziemy mieć tak: wózek, łóżeczko, komplet ciuszków (nawet za dużo, ale nie mogliśmy się powstrzymać, babcie też), wszystkie akcesoria typu frida, nożyczki, szczoteczka, termometr itd.; pieluszki tetrowe, flanelowe, dwa komplety pościeli, przewijak na łóżeczko, 2 prześcieradełka, 2 ceratki na materac, śpiworek do spania, butelkę jedną, smoczek w razie czego, nawet szczotkę do czyszczenia butelek, kocyki 2 cienkie i 1 grubszy, ręczniki do kąpieli a dla mnie kurier będzie miał 3 koszule do szpitala, mam też szlafrok, majtki siateczkowe, jedną pakę podkładów poporodowych aaa i kosmetyki na start mamy i jedną paczkę małą pampersów Brakuje nam jakichś gazików, biustonoszy do karmienia, muszę dokupić jeszcze podpaski gigant dla mnie i tamtum rosa, aaa i jeszcze chcemy kupić leżaczek-bujaczek dla Malutkiej. Ogólnie dzięki allegro poszło szybko i sprawnie

O super Jeżeli możesz to napisz na jaką firmę kosmetyków dla dziecka się zdecydowałaś bo z tego co któraś tu pisała sorki ale nie pamiętam która to dobrze dla dziecka mieć z jednej firmy a ja mam mętlik w głowie a czas wielki się za to zabrać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 16:18   #4482
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hehe urlop ojcowski - przyczyna moich flustracji
oczywiście mój tż znajduje się w jedynej grupie zawodowej której taki urlop nadaj nie przysługuje

ale w styczniu ogłosili, że kończą się prace nad projektem ustawy tegoż urlopu, oczywiście po interwencjach tych od równego traktowania
taaa ciekawe kiedy to wejdzie w życie, bo jakoś nie liczę że już zaraz
Cytat:
tutaj to w ogóle z tym urlopem jest ubaw - bo zależy to tylko i wyłącznie od chęci danej firmy - jedna nie ma w ogóle, inna ma trzy dni a jeszcze inna 2 tygodnie, nie jest to niczym ustalone przez państwo - zobaczymy ile R będzie miał, tak czy siak ma zaległy urlop ponad 2 tygodnie i powiedział szefowi że nie wybierze go do końca marca tylko w maju razem z nowym, bo mu się dziecko rodzi, a co będzie to się okaże
mam nadzieję, że się ułoży po Waszej myśli
Cytat:
świetnie - wszystko za jednym zamachem, dobrze, że już wszystko zamówione i idzie - a kiedy ma dojść? jaki wózek kupiliście i jaki bujaczek chcesz kupić?
wózek Jedo Bartatina używany, czeka już w domku, łóżeczko też, natomiast kuriera spodziewamy się pewnie poniedziałek-wtorek leżaczek nam się ten podoba http://allegro.pl/fisher-price-w5537...149899596.html

Cytat:
Milej niedzieli
też tak raz miałam że nie chciało mi się mierzyć, a później już nie było

Cytat:

centipede te wszystkie rzeczy kupiłaś u jednego sprzedawcy?? Serio? Napisz u jakiego.
Aż tak dobrze to nie ma wózek u jednego, łóżeczko u drugiego, koszule dla mnie u trzeciego, ale praktycznie wszystkie pozostałe rzeczy oprócz ciuszków u czwartego (chyba ze 30 rzeczy, także polecam) i za ten cały stos rzeczy od czwartego pana tylko 13 zł wysyłka kurierem także na prawdę super podaję link http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Bardzo fajne zdjęcia

Ja jakoś tak nie bardzo do zdjęć się nadaję bo wyglądam jak słoń na dodatek tak też się czuję wczoraj to miałam mega doła bo ostatnie dwa tygodnie to jakiś koszmar w nic się nie mieszczę też muszę się gdzieś wybrać do sklepu bo na tyłek to ja nic nie mam jak się wczoraj okazało tydzień wystarczył żeby ostatnie gigant spodnie były za małe ehh przepraszam że Wam tu tak przy niedzieli smęcę.

Kism super, że wózek wybrany a z tą pracą mgr to planujesz na ten rok czy przekładasz? ja moją męczę i męczę, ale mam nadzieję skończyć do porodu
Stary 2012-03-04, 16:22   #4483
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęście miał, że nie w oko, nawet nie chcę myśleć, jak mogło się skończyć Ja kiedy byłam mała-malutka, wpadłam do węglarki!! Ja tego nie pamiętam, więc musiałam być mniejsza niż mała ...mam bliznę w kąciku oka, jakieś dwa milimetry od oka!!

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Oczywiście, że będzie Paulinka. Nie wyobrażam sobie już w tej chwili innego imienia. Poza tym ja nie wrzucam wszystkich osób o jednym imieniu do jednego worka. Wszystko zależy od wychowania i genów a nie że jak Paulina to będzie diabełkiem a jak np Kasia to aniołkiem.

i tak trzymać
mój tata że jak jednak okaże się chłopak to byśmy Wojtek nie nazywali a ja mu że to nasze dziecko i my je wychowamy i my decydujemy

Cytat:
Napisane przez pamka Pokaż wiadomość
Mnie już bolą z miesiąc i czasami nie mogę chodzić albo ciężko mi usiąść. Muszę pogadać z moim lekarzem na ten temat.
Wiecie zazdroszczę Wam tych zdjęć ciążowych- ja jestem w 29tc i mam może jedno...
lekarz ci powie że to uroki ciąży i po porodzie przejdzie
u mnie do bólu pachwin i bioder doszedł ból nerki jak śpię na prawym boku i dziecko większe i ból nie zaczyna się nad ranem ale już ok. 1-2 w nocy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:26   #4484
centipede
Zadomowienie

Cytat:
O super Jeżeli możesz to napisz na jaką firmę kosmetyków dla dziecka się zdecydowałaś bo z tego co któraś tu pisała sorki ale nie pamiętam która to dobrze dla dziecka mieć z jednej firmy a ja mam mętlik w głowie a czas wielki się za to zabrać.
Właśnie też słyszałam, że najlepiej jedną firmę wybrać my wybraliśmy Hipp - napisane jest na nim, że od pierwszego dnia życia (a na kosmetykach Nivea, że po pierwszym miesiącu, nie wiem dlaczego tak?), mamy żel do kąpieli, mleczko do ciałka, krem przeciw odparzeniom do pupki są też oliwki i kremy ochronne. Chusteczki i pampersy będą na razie firmy pampers, później zobaczymy
Stary 2012-03-04, 16:33   #4485
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=centipede;32712502]

No od razu lepiej
Stary 2012-03-04, 16:38   #4486
kapukat
Zakorzenienie

Centipede - to był mój ukochany wózek, niestety przez wiele perypetii musiałam zdecydować się na inny ale chociaż kolor mi się podoba mojego...

Kism - to dobrze, że kogoś podbudowuję do działania - ja to bym chciała już mieć to wszystko za sobą i spokojnie czekać, a tu jeszcze kilka zmian, ciekawe czy zdąże je zrobić przed narodzinami synka - chciałabym zmienić karnisze i zasłonki w pokojach.

w marcu mam mieć gości i wiecie co, gdyby nie to że moja koleżanka przyjeżdzając przywiezie mi potrzebne rzeczy do pokoju dziecka, to bym to odwłoła najchętniej teraz śpię, albo nic nie robię no ale cóż, trzeba będzie przeżyć jakoś weekend i gości - oczywiście to dopierow w połowie marca, ale czym dalej w las tym bardziej mi się nie chce
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:47   #4487
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie też słyszałam, że najlepiej jedną firmę wybrać my wybraliśmy Hipp - napisane jest na nim, że od pierwszego dnia życia (a na kosmetykach Nivea, że po pierwszym miesiącu, nie wiem dlaczego tak?), mamy żel do kąpieli, mleczko do ciałka, krem przeciw odparzeniom do pupki są też oliwki i kremy ochronne. Chusteczki i pampersy będą na razie firmy pampers, później zobaczymy
Dzięki, dobrze wiedzieć. Ja to co jestem w sklepie i staję przy półce z kosmetykami dla dzieci to mam mętlik i wychodzę z niczym Jutro mam SR i położna ma nam dać jeszcze listę co tam trzeba mieć i obiecałam sobie że już się zmobilizuję i kupię.
Stary 2012-03-04, 17:16   #4488
Tacca
Zakorzenienie

Byliśmy na zakupach, wróciłam jakaś zmęczona. Zjadłam, zrobiło mi się jakoś słabo... Pospałam ze 3 godzinki i też nie czuję się dobrze. Co to się dzieje.
Stary 2012-03-04, 17:24   #4489
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Byliśmy na zakupach, wróciłam jakaś zmęczona. Zjadłam, zrobiło mi się jakoś słabo... Pospałam ze 3 godzinki i też nie czuję się dobrze. Co to się dzieje.

mam dokładnie to samo co Ty, jestem zmęczona usypiam, jestem zmęczona po przebudzeniu, albo głodna... wydaje mi się że to przesilenie zimowo wiosenne...przynajmniej tak sobie to tłumacze - ja tak mam od 3 dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 17:31   #4490
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Kism super, że wózek wybrany a z tą pracą mgr to planujesz na ten rok czy przekładasz? ja moją męczę i męczę, ale mam nadzieję skończyć do porodu
Jakoś tego nie widzę, żebym się wyrobiła do porodu Początkowo miałam zamiar zająć się tym w pierwszej kolejności na zwolnieniu, ale potem zmieniłam priorytety - stwierdziłam, że przecież przygotowanie się na przyjście Kaja jest ważniejsze Jak napiszę pracę, a potem nie zdążę przygotować Kajowi pokoju, ubranek, wózka to będzie lipa, ale jak to wszystko przygotuję, a potem mi zostanie czas, to będę sobie ten ostatni miesiąc np. pisać Jak się dobrze przysiądzie, to w miesiąc czy dwa można spokojnie napisać (wiem po licencjacie ), więc powiedzmy, że w ciągu pół roku chciałabym napisać, w zależności od wszelkich okoliczności

Cytat:
Właśnie też słyszałam, że najlepiej jedną firmę wybrać my wybraliśmy Hipp - napisane jest na nim, że od pierwszego dnia życia (a na kosmetykach Nivea, że po pierwszym miesiącu, nie wiem dlaczego tak?)
Tych podstawowych kosmetyków Nivea (mydło, krem do pupy, mleczko do ciała), można używać od 1. dnia Natomiast na takich bardziej "wymyślnych" jak np. żel do ciała i włosów 2w1 jest napisane po 1. mies.

Cytat:
Kism - to dobrze, że kogoś podbudowuję do działania - ja to bym chciała już mieć to wszystko za sobą i spokojnie czekać, a tu jeszcze kilka zmian, ciekawe czy zdąże je zrobić przed narodzinami synka - chciałabym zmienić karnisze i zasłonki w pokojach.
Zdążysz, zdążysz, jeśli tylko Adaś nie pospieszy się za bardzo, to na pewno dasz radę zrobić wszystko, co sobie zaplanujesz, ja jestem o to spokojna
Stary 2012-03-04, 17:47   #4491
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
czyli to 20 to serio było napisane?
Nie wierzę, wyglądasz ślicznie !!! I chyba dosyć wysoka jesteś, to może to dlatego tak. Nawet jeżeli tyle, to bardzo ładnie Ci się rozłożyły.

Mi mąż będzie robił sesję, ale to niestety dopiero w sobotę, bo pojedziemy sobie do Sobótki jeżeli będzie ładnie to obiecuję, że też wkleję takie plenerowe
obecnie 21 wazylam 75 i wygladalam wg mnie naprawde ok, nei chcialabym wazyc mniej, no ale teraz juz mam 96
kazdy kto przychodzi mowi, ze ladnie wyygladam ogolnie rozchodzi mi sie w miare rownomiernie. No i nauczylam sie maskowac odpowiednimi ciuchami wzrostu mam 168
teraz mysle, ze bedzie juz ladna pogoda wiec kazda z nas porobi sobie zdjec, fajna pamiatka bedzie tylko szkoda, ze dzis tej sukienki w tesco nie bylo, pieknie opinalaby brzusze

Cytat:
Bardzo fajne zdjęcia

dziekuje
z tymi dolami to wiesz, tez mam czesciej dola niz dobry humor.... ostatnio podcielam wlosy wiec humor jakos tak w miare wrocil :P, takze zrob cos dla siebie i zobaczysz, ze humorek sie polepszy ) uwierz mi, ze ja w zeszle lato pokupilam sobie tyle ciuchow ladnych...... Wszytskie leza w workach w piwnicy obecnie mam zarabiasta nadzieje, ze sie w nie zmieszcze jeszcze kiedys w spodniach nie chodze juz od poczatku ciazy bo mnei uwieraja takze legginsy albo ciazowe jedne mam
Cytat:
Napisane przez pamka Pokaż wiadomość
hej! ja tez ide we wt na usg i sie nie moge doczekac;] chce wiedziec co tam u malego juz tak dawno go nie widzialam....
bole pachwin... no ogolnie bola mnie juz od dwudziestego ktoregos tygodnia i nie rpzestaja;] najgorzej ejst w nocy jak ide siku;] wstaje na pare razy... Lekarz powiedzial, ze tak ma byc
Cytat:
Ja tez bede kupowala hippa, myslalam o tym olliatum no ale jednak chyba troche za drogie jak dla mnie.... zobaczymy... No ale jestem nastawiona bardziej na hippa, czytalam ze ma malo chemii w porownaniu do innych kosmetykow z podobnej polki. Pampersy tez kupilam 2 paki zwyklych pampersow i jedne z dady, bo chce zobaczyc czy sa tak dobre jak ludzie mowia- a wychodza polowe taniej.
Cytat:
Dlatego ciesze sie, ze wiekszosc rzeczy mam pokupionych bo mam tak jak Ty- pochodze troche po sklepie- robi mi sie slabo i poprostu teraz juz nie mam na to sily i ochoty.... a wczesniej moglabym latac cale dnie po sklepach ;]

ps. produkty hipp obecnie sa w promocji za 13.99 w rossmanie i do kazdego zakupionego produktu hipp sa mini kosmetyki gratis noirmalna cena regularna to chyba 15-18 zl

Czas edycji: 2012-03-04 o 17:50
Stary 2012-03-04, 17:50   #4492
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokładnie to samo co Ty, jestem zmęczona usypiam, jestem zmęczona po przebudzeniu, albo głodna... wydaje mi się że to przesilenie zimowo wiosenne...przynajmniej tak sobie to tłumacze - ja tak mam od 3 dni
Mam nadzieję, że masz rację. Muszę się wziąć jakoś w garść.

Truskawek dziś szukałam, ale w tesco nie mieli. Kupiliśmy za to dużo jabłek.
Stary 2012-03-04, 17:53   #4493
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć , mogę spokojnie jechać na święta do rodzinnego domu.
Możesz, możesz. Super jest. Są 3 sale pojedyncze do porodu plus jedna septyczna i jedna do cesarskiego. Wszystko nowiutkie, świeżutkie - pachnie nowością. Sale nazywają się w zależności od kwiatów jakimi są przyozdobione (fototapeta). Wszystko kolorowe. Dostępne na każdej sali drabinki, poduszka, piłka. Można korzystać z natrysku do woli. W każdej sali telewizor i odtwarzacz cd i w zależności od nastroju możesz sobie przynieść płytę z własną muzyką. W trakcie przyjęcia jak jest na to czas i pozwala sytuacja- poród nie jest na już i i dziecko z kroku nie wygląda - to wypełnia się z położną plan porodu. Znieczulenie zew.op. na życzenie, gaz rozweselający na życzenie i do woli. Gaz jest na pewno mniej szkodliwy niż dożylni dolargan czy coś takiego. Dbają o ochronę krocza. Cały personel jest przeszkolony w kierunku aplikacji żelu dianatal tylko trzeba go zakupić samemu. Maluszek jest cały czas przy mamie, jeżeli tylko ona tego chce. Pierwsze karmienie może być już na sali porodowej. Dziecko ma robione wszystkie badania przy mamie. Dzieci nie są dokarmiane - chyba, że pediatra zaleci i skonsultuje z mamą. Dokarmiają strzykawką, żeby nie zaburzać odruchu ssania. Generalnie należy zabrać rzeczy dla siebie. A dla maluszka jak się chcę. Szpital wszystko zapewnia. Sale po porodzie są 3 i 2 osobowe. Jest jedna o podwyższonym standardzie - 30 zł/dobę. To tyle co zapamiętałam.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
superowa bryka

kurde to ladnie Wam namieszali .. a macie juz ciuszki jakies dla chlopczyka kupione?

My zaczelismy wszystko kupowac po usg polowkowym
Wiesz na szczeście kupowaliśmy ciuszki unisex, ale są też niebieskie. Tylko, że jak bedzie dziewczynka to ona w niebieskim body może sobie siedzieć, a chłopczyk w sukience już raczej niekoniecznie, więc może dobrze, że tak zachowawczo kupowaliśmy ciuszki?? Chciaż ja mam przeczucie na chłopca.

kism wpisz proszę kochana tę niespodziankę i zobaczymy co to będzie.
Stary 2012-03-04, 18:22   #4494
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

to ciąża a nie przesilenie
ja dziś to przeszłam 100 m musiałam siąść

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:04   #4495
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Centipede - to był mój ukochany wózek, niestety przez wiele perypetii musiałam zdecydować się na inny ale chociaż kolor mi się podoba mojego...
pamiętam, że chciałaś ten wózek na jaki się zdecydowaliście?
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Jakoś tego nie widzę, żebym się wyrobiła do porodu Początkowo miałam zamiar zająć się tym w pierwszej kolejności na zwolnieniu, ale potem zmieniłam priorytety - stwierdziłam, że przecież przygotowanie się na przyjście Kaja jest ważniejsze Jak napiszę pracę, a potem nie zdążę przygotować Kajowi pokoju, ubranek, wózka to będzie lipa, ale jak to wszystko przygotuję, a potem mi zostanie czas, to będę sobie ten ostatni miesiąc np. pisać Jak się dobrze przysiądzie, to w miesiąc czy dwa można spokojnie napisać (wiem po licencjacie ), więc powiedzmy, że w ciągu pół roku chciałabym napisać, w zależności od wszelkich okoliczności

Tych podstawowych kosmetyków Nivea (mydło, krem do pupy, mleczko do ciała), można używać od 1. dnia Natomiast na takich bardziej "wymyślnych" jak np. żel do ciała i włosów 2w1 jest napisane po 1. mies.

Zdążysz, zdążysz, jeśli tylko Adaś nie pospieszy się za bardzo, to na pewno dasz radę zrobić wszystko, co sobie zaplanujesz, ja jestem o to spokojna
Kism no to mnie oświeciłaś z tymi kosmetykami bo ja właśnie patrzyłam na te żele i nie wiedziałam o co chodzi z pracą masz rację, jak już się przysiądzie to jakoś idzie, tylko najgorzej się zabrać za to

Cytat:
Ja tez bede kupowala hippa, myslalam o tym olliatum no ale jednak chyba troche za drogie jak dla mnie.... zobaczymy... No ale jestem nastawiona bardziej na hippa, czytalam ze ma malo chemii w porownaniu do innych kosmetykow z podobnej polki. Pampersy tez kupilam 2 paki zwyklych pampersow i jedne z dady, bo chce zobaczyc czy sa tak dobre jak ludzie mowia- a wychodza polowe taniej.
Dlatego ciesze sie, ze wiekszosc rzeczy mam pokupionych bo mam tak jak Ty- pochodze troche po sklepie- robi mi sie slabo i poprostu teraz juz nie mam na to sily i ochoty.... a wczesniej moglabym latac cale dnie po sklepach ;]

ps. produkty hipp obecnie sa w promocji za 13.99 w rossmanie i do kazdego zakupionego produktu hipp sa mini kosmetyki gratis noirmalna cena regularna to chyba 15-18 zl
Agatko masz dwie paki te duże pampersów? Kurczę ja to chyba dokupię już teraz w takim razie my mamy jedną i to małą, bo stwierdziłam że w razie jakby uczuliło to się kupi inne a dady masz rozmiar 2? bo jedynek nie widziałam. ja też mam plan później korzystać z dady
Stary 2012-03-04, 19:31   #4496
kapukat
Zakorzenienie

Sliweńka - to czy już możemy być po ciąży? bo ja pół życia prześpię

Centipede - ten który był tutaj dostępny na miejscu - czyli Tako Jumper X czerwono czarny... nie miałam dużego wyboru, te które mi się tu podobały kosztowały powyżej 600 euro a tańsze były do tyłka...
Stary 2012-03-04, 19:32   #4497
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A jak ze spodniami, zdecydowałaś się?
agata, a Ty?

Gratki
U mnie też chłopak potwierdzony ponownie, chyba nie pisałam Dwóch lekarzy po kilka razy było absolutnie pewnych i ja też wyraźnie widziałam genitalia na 3d, więc nie wybrażam sobie jakiejś zmiany teraz

Uwierzę, jak zobaczę
Ja na spodnie jeszcze nie, bo normalnie mieszczę się w normalne

Nie pisałaś ale dobrze, ze się potwierdziło

Kolejną wizytę po tej marcowej będę miała w kwietniu, ale już chyba nie będę zwlekała ze zwolnieniem, bo będziemy się do przeprowadzki zbierać, pakować, więc wygodniej będzie to robić w ciągu dnia, spokojnie, po kolei, a nie wieczorami na łapu-capu

Cytat:
Zdecydowanie najlepiej jedną firmę wybrać, żeby w razie czego odstawić całą serię kosmetyków, a nie zastanawiać się co powoduje np. uczulenie u dziecka
A to czego nie wykorzystamy dla dziecka, zawsze można sobie zaaplikować

Cytat:
obecnie 21 wazylam 75 i wygladalam wg mnie naprawde ok, nei chcialabym wazyc mniej, no ale teraz juz mam 96
kazdy kto przychodzi mowi, ze ladnie wyygladam ogolnie rozchodzi mi sie w miare rownomiernie. No i nauczylam sie maskowac odpowiednimi ciuchami wzrostu mam 168
Bo wyglądasz naprawdę bardzo dobrze Wagą się nie ma co przejmować, bo widocznie u Ciebie tak ma być Będzie czas na zrzucanie.

A ja jestem po 6 godzinach spaceru, padam na pysk!
Jeszcze tylko chleb wyrośnie, upiekę go i do wyra!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:39   #4498
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

pampersy kupilam te pakowane po 43 sztx2 czyli 2 male paki bo w sumie bylky raz w rossmanie w promocji i jakos je wzielam i to sa 3-6i dady tez dwojki 3-6

Agata dzieki no zrzucimy zrzucimy

jestes po 6 h spaceru?:brzyda l:łałłłłłłłłłłłłłłł łłłłłłłłł
Stary 2012-03-04, 19:40   #4499
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciłam
Kupiłam sobie czarny sweter taki aż do kolan i szaro czarne rajstopy z myślą, że stworzyłam sobie fajny komplet bo ten sweter to prawie jak sukienka, a jak przyjechaliśmy do domku i przymierzyłam to razem to się okazał zonk Bo sweter jest obcisły, a rajstopy z tyłu mają te takie paski - szwy czy jak to nazwać, i strasznie się wybijają przez materiał swetra. Ale cóż, coś wymyślę.

centipede czyli sprzedawca już tutaj polecany Super, że kolejna zadowolona osoba, ja za to zabieram się myślę od jutra, też kupię od niego, bo już przejrzałam chyba cały asortyment i jestem za.

Myślisz że mleczko będzie lepsze od oliwki? Bo Ty kupiłaś mleczko tak?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:17   #4500
kapukat
Zakorzenienie

_Agata czy Ty nie masz problemu z sikaniem na tych spacerach? ja chętnie bym sobie poszła na długi spacer, ale drogę muszę mieć tak opracowaną, żeby przy okazji z 30 razy skorzystać z toalety....zazdroszczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości