|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9001 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
ja patrzyłam na zdjęcie bez pomalowanego, bo na pomalowanym faktycznie krzywe są
|
|
|
|
#9002 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i ja mam pytanko. Oglądałam toni wyjścióweczkę i sutki miała na równi. To dlaczego teraz po zabiegu nie są? Niektóre po operacji mają na równi a niektóre nie
|
|
|
|
|
#9003 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy to to samo, ponieważ kilkanaście lat temu nasz pediatra nie stosował tego pojęcia: moja córcia miała bezdechy podczas snu. Trwało to jakieś 2 - 3 tygodnie i przeszło. Czuwaliśmy przy niej na zmiany: ja, mąż i moja mama. Teraz są specjalne materace, które alarmują, gdy dziecko nie oddycha. Kiedyś musieliśmy po prostu pilnować.
|
|
|
|
#9004 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#9005 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mialam krzywe, zezowate, roznej wielkosci i na roznej wysokosci MIALAM, bo teraz jest juz lepiej
|
|
#9007 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to nie ja to napisalam, to mial byc cytat do wypowiedzi Mya Diva Spoko ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() Do Mya Diva Hey Nie zrozum mnie zle, lecz to sa tylko teorie przeczytane z roznych zrodel kiedy i jak umieszcza sie implant. Regula wlasnie jest taka ze u mlodych kobiet implantacja pod miesien a po ciazy pod gruczol, lecz kazdy lekarz osobno podejmuje decyzje, czesto tez zgodnie z wymaganiami pacjentki i jej budowa anatomiczna.Przypadki sa zapewne rozne i nie zaprzeczam niczemu, ale poczulam sie zaatakowana. Nie moge wypowiedziec sie jednoznacznie na temat umieszczania implantu pod gruczol gdyz nie mam na tyle doswiadczenia z nieudanym zabiegiem i gdy u mnie cos sie nie powiedzie zapewne wtedy wyrobie sobie zdanie. Wierze Wam dziewczyny , ze wiecie sporo i Wasze opinie sa oparte na doswiadczeniach. Jesli chodzi o naukowe zrodla to zeby byc chirurgiem plastykiem trzeba skonczyc medycyne to jasne nie jakis zwykly kurs kosmetyczny, trzeba sie przy tym niezle napracowac zeby ukonczyc te studia medyczne, wiedze czerpiac wlasnie z naukowych zrodel -literatury i opracowan. Jesli chodzi o postep w medycynie jeszcze nie tak dawno silikon okazal sie bardzo szkodliwy i wycofano go z uzytku podczas operacji piersi stosujac tylko te wypelniane sola fizjologiczna , ktore z kolei teraz zawodza a silikon okazal sie znow ok wiec z tym postepem w medycynie jest bardzo roznie moze sie zdarzyc ze idzie w zlym kierunku. To tak jak kiedys mowili zeby jesc tylko maslo margaryna nie zdrowa a potem znow bylo na odwrot,wszystko poparte badaniami-stad umieszczanie implantu pod miesien nazwalam "moda "w szerokim tego slowa znaczeniu. Cokolwiek napisalam jest wyczytane z Internetu z roznych stron chirurgii plastycznej, nie jest to moja opinia. ![]() Pozdrowionka |
||
|
|
|
#9008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyliłaś umieszczenie implantu z rodzajem cięć ![]() ale nie jestem dr, więc nie będę się "sprzeczać" ... I nie twierdzę, ze umieszczenie u Ciebie impalntu pod gruczoł jest złym wyborem uwazam jedynie, iż nieprawdziwe jest stwierdzenie, ze pod mięśniem umieszcza sie u kobiet, które nie były w ciąży i nie karmiły. Cytat:
w takim razie troszkę "poprzysiadam", choć do porodu specjalnie mi to potrzebne nie będzie - kolejna, już 4, cesarka Cytat:
|
|
#9009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mój synuś tak się zanosił, ale on straszna beksa był. Siniał i nie mógł złapać oddechu. Rzeczywiście lekarka kazała dmuchać w buzię. I też przeszło, ale trwało to znacznie dłużej, niż u córki. Właściwie dopóki nie odkryliśmy przyczyny jego płaczu, a raczej wrzasku
|
|
|
|
|
#9010 |
|
Zakorzenienie
|
princessnefretarri -czytaj, czytaj i jak najwięcej czytaj
.. bardzo okrojone i właściwie bez wartości.I oczywiści życzę Ci z całego serac by Twoje piersi były chlubnym przykładem zasadności implantacji pod gruczoł w danym przypadku. Wierzę , ża tak będzie biorąc pod uwagę kto Cię operował. A napisz jescze czy Twój Pan dr. operuje sam czy z asystentem? Postęp w medycynie nie jest "modą w szerokim znaczeniu"-kiedyś jak się dziecko nie mogło urodzić usówano z głowki mózg- nie sądze by taka moda mogła kiedyś wrócić Czym innym jest moda a czym innym postęp. I tak jeszcze na koniec taki przykład a raczej ciekawostka . Oglądałam niedawo prace dr. Polaka, który to jeszcze kilka lat temu wkładał impalnty w zasadzie tylko pod gruczoł. U nieródek ta metoda sprawdzała się sto razy lepiej niż u mamusiek. Myślę, że powód był bardzo prosty- te pierwsze miały mocniejszą tkankę i skórę . "Słabsza" pierś u kobiet po ciąży, często ze skórą z rozstępami , ze słabą otoczką, luźniejsza i już troszkę rozepchana poddaje się łatwiej w tej metodzie.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-03-04 o 21:09 |
|
|
|
#9011 |
|
Raczkowanie
|
Mya mam pytanie odnośnie podpisu na Twoim profilu:
Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka co było porażką? ten rodzaj implantu czy lekarz który to zrobił? pytam bo ja mam mieć te Allergany i tak coś mnie tknęło
|
|
|
|
#9012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.. bardzo okrojone i właściwie bez wartości.I oczywiści życzę Ci z całego serac by Twoje piersi były chlubnym przykładem zasadności implantacji pod gruczoł w danym przypadku. Wierzę , ża tak będzie biorąc pod uwagę kto Cię operował. A napisz jescze czy Twój Pan dr. operuje sam czy z asystentem? Postęp w medycynie nie jest "modą w szerokim znaczeniu"-kiedyś jak się dziecko nie mogło urodzić usówano z głowki mózg- nie sądze by taka moda mogła kiedyś wrócić Czym innym jest moda a czym innym postęp. I tak jeszcze na koniec taki przykład a raczej ciekawostka . Oglądałam niedawo prace dr. Polaka, który to jeszcze kilka lat temu wkładał impalnty w zasadzie tylko pod gruczoł. U nieródek ta metoda sprawdzała się sto razy lepiej niż u mamusiek. Myślę, że powód był bardzo prosty- te pierwsze miały mocniejszą tkankę i skórę . "Słabsza" pierś u kobiet po ciąży, często ze skórą z rozstępami , ze słabą otoczką, luźniejsza i już troszkę rozepchana poddaje się łatwiej w tej metodzie.[/QUOTE] Sarkastyczne pytanie czy moj doktor operowal mnie z asystentem jest nie na miejscu, nie tylko wysmiewasz moje wypowiedzi ale takze mojego doktora.Nie wiem skad ten atak. Spoko. Skoro dla Ciebie naukowcy nie zajmuja sie silikonowymi cyckami... |
|
|
|
|
#9013 |
|
Raczkowanie
|
Mya & princessnefretarri
Wyluzujcie no chyba że któraś ma właśnie PMS to nic się nie da zrobić
|
|
|
|
#9014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam, że się wtrącę w tę dyskusję, ale w końcu to wspólne forum . Ja nie widzę we wpisie Myi żadnego sarkazmu, naprawdę
|
|
|
|
|
#9015 | |
|
Raczkowanie
|
Olivka wybacz, przejezyczylam sie
super że Tż bedzie cie wspierał, to jest nawjazniejsze![]() ![]() a Buziaka da sie zrozumieć, chce tego co my, źle czuje sie ze swoimi tego nie da sie tak łatwo z głowy wyperspadować..ja nie miałam takich 'jazd' więc szczerze napisałam że bym sie tego zabiegu przed dziecmi nie podjeła ..zobaczcie...przed operacja każda chce aby choc troche tej piersi było, że jakbym miała chociaz takie to byłabym szczesliwa..a co sie dzieje po operacji? .ach szkoda że nie wziełam wiekszych , ledwo widoczna różnica w cycuszkach dręczy zapominając jak było przed![]() Buziak mam nadzieję że chociaz z Tż sie dogadasz i fajna masz pracę ![]() ![]() Cytat:
a chlebek!!! extra TEZ TAKI upieke, dzieki za przepis ![]() ![]() ![]() Horo pol roku karmienia to wystarczajaco, pierwsze karmiłam 10 miesiecy a córe pół bo tak chciałam a jak ktoś karmi dłużej np, 2lata to już dla mnie maraton hihi ale nie potępiam o NIE nie Tonia mi też cos wlazło pod lewa łopatke, przy podnoszeniu bardziej mnie to bolało i dokuczalo jak piersi;/ pozatym wydaje mi sie że lepiej wstać niźli leżeć, bardziej sie wtedy cierpi..ja np. nie chciałam dupska ruszyc, wogole nie chcialam sie ruszyć ani mówić bo porzywolywalam ból ale pielegniarka sie uparła..i co sie okazało..że na siedzaco czy stojąco jest o niebo lepiej jak własnie płaskie leżenie;/ i z czasem wrocisz do takiego spania...ciało bedzie ci sie samo opuszczac z poduszek hihi
|
|
#9016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja nie widzę we wpisie Myi żadnego sarkazmu, naprawdę [/QUOTE]Hej Anika75 Ja jednak dopatrzylam sie sarkazmu, wypowiedz byla skierowana do mnie i mysle ze pytanie czy moj doktor operowal z asystentem bylo ironiczne zreszta jak polowa tej wypowiedzi |
|
|
|
|
#9017 |
|
Zakorzenienie
|
Buziczku- dziękuje za przepisik na chlebek
Napisz mi jeszcze jak możesz ile taki chlebek na drożdzach jest świeży? Jak mi na zakwasie nie wyjdzie to się jeszcze pokuszę na taki na drożdzach. Twój przepisik jest już w bezpiecznym miejscu, Zabulek się nim zaopiekował więc się nie zgubi I jeszcze pytałaś o mierzenie . Ten link to metoda jaką operuje konkretny lekarz. W tej metodzie trzeba może i pomierzyć to wszystko, przepuścic przez cudowną maszynę i wychodzi często niestety za mało do oczekiwań pacjentki Metoda implantacji inna, metoda doboru implantu inna , implanty innej firmy, technika inna- i efekty inne. Pani dr operuje zupełnie inną techniką. Ma własne doświadczenia - inne niż te z linku które przedstawiają doświadczenia innego konkretnego lekarza. W metodzie jaką będziesz miała zrobione ograniczeniem jest miesień i to jakie ma możliwości (lekarz wie, że nie rozciągnie się więcej niż może). Pani dr z pewnością to oceniła , zobaczyła że Twoja klatka ma określone proporcje, nie odbiega od normy (nie masz np. szeroko rozstawionych brodawek) i bazując na własnym doświadczeniu mogła dobrać implant bez potrzeby takich szczegółowych pomiarów. A oko ma dobre Mnie co prawda mierzyła , ale wiem że często obywa się bez wyciągania miarki. Jeśli byś miała np. szeroki rozstaw- Pani dr. by Ci powiedziała, że ze względu na możliwości mięśnia nie może dać większego implantu i będziesz mieć większą przerwę. I wtedy byś musiała zdecydować czy postawić na metodę czy na wielkość piersi. Tak czy owak- ja radzę Ci iść jeszcze do innego lekarza. Jeśli chcesz mieć większe piersi - poszukaj lekarza który takie robi argumentach z tego linku który tu był Bo wg. tych wytycznych Tobie by pewnie ze 230cc się zmieściło
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
#9018 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Neurolog powiedziała mi że jest rozpieszczony i że to jest niedojrzałość układu emocjonalnego, a kiedy się zaniesie i nie może wrócić to trac przytomność z niedotlenienia... |
|
|
|
|
#9019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- ale Twoje sutki nie były takie szalone jak moje
|
|
|
|
|
#9020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jednak dopatrzylam sie sarkazmu, wypowiedz byla skierowana do mnie i mysle ze pytanie czy moj doktor operowal z asystentem bylo ironiczne zreszta jak polowa tej wypowiedzi princessnefretarri, jestem raczej krótko na tym forum, ale Mya naprawdę nigdy nikogo nie obraziła, wręcz przeciwnie - Ona i Joasi to takie nasze forumowe pocieszycielki Wiem, że Mya nie potrzebuje adwokata, po prostu nie wierzę, że Ona jest w stanie w ogóle kogokolwiek zdenerwować . Zresztą proponuję zakończyć ten temat - odkąd tu jestem jeszcze żadna z nas się nie poprztykała, co wśród bab jest wręcz niepojęte |
|
|
|
|
#9021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli ujmą dla profesora jest mieć asystentów to przepraszam, i nic nie rozumię Kończe dyskusję z Tobą bo doszukujesz się czegoś czego nie ma w moich wypowiedziach . Jeśli włączasz się do dyskusji musisz się liczyć z tym , że ktoś będzie chciał z Tobą dyskutować . Pozdrawiam i szczerze życzę wszystkiego dobrego
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-03-04 o 21:51 |
|
|
|
|
#9022 |
|
Rozeznanie
|
Mya myślisz ,ze dr może powiedzieć mi...oj u pani nic nie zrobię...
Mam obsesje już chyba... |
|
|
|
#9023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - u Ciebie nie jest jakaś beznadziejna sprawa. Jest trudna- a to co innego. I może się okazać, że nie będzie po kłopocie dając spory implant. Może być potrzeba innego postępowania Więc nie stresuj się - bo nie takie wyzwania Pani dr podejmowała
|
|
|
|
|
#9025 |
|
Raczkowanie
|
Mya ponawiam pytanie bo w całym tym rozgardiaszu chyba nie zauważyłaś mojego posta :-(
|
|
|
|
#9026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do porażki - zaglądnij w focie (link z podpisu) i sama oceń. Są tam też moje wcześniejsze wypowiedzi. Nie będę już dziś napięć wprowadzać - ale porażka była totalna , więc i jedno i drugie
|
|
|
|
|
#9027 |
|
Raczkowanie
|
ok dzięki zajrzę
![]() ja mam mieć 410 anatomiczne |
|
|
|
#9028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak nie widziałaś krzywych- a moje widziałaś????---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- To spokojnie- model 410 to całkiem co innego niż 510
|
|
|
|
|
#9030 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja się cieszę ,ze tu trafilam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Ja mialam krzywe, zezowate, roznej wielkosci i na roznej wysokosci
MIALAM, bo teraz jest juz lepiej
- tak sobie mysle, ze na dobra sprawe okreslenie takich wymiarow jak szerokosc i wysokosc implantu nalezy bardziej do lekarza bo to on nas mierzy i potrafi dokladnie okreslic wielkosc (powierzchnie?) naszej piersi, na ktorej ma osadzic sie implant. Tym o czym decyduje bardziej sama zainteresowana jest chyba projekcja. Jak sadze, lekarz, po uzyskaniu informacji dotyczacych preferencji pacjentki, ostatecznie decyduje czy jest w stanie spelnic jej oczekiwania czy tez nie. W moim przypadku otrzymalam od lekarza kilka propozycji imlantow. Za kazdym razem wysokosc i dlugos byla taka sama. Roznica polegala jedynie na ksztalcie (implant okragly lub anatomiczny) i projekcji (oczywiscie, wybralam te najwieksza) 
to nie ja to napisalam, to mial byc cytat do wypowiedzi Mya Diva
No ale są oczywiście różne potrzeby i rożne pokazy- jak na zdjeciu z linku który tu dziś był wklejony gdzie modelka pokazuje nakładki na sutki i piersi ma duże. 

, ledwo widoczna różnica w cycuszkach dręczy zapominając jak było przed
Metoda implantacji inna, metoda doboru implantu inna , implanty innej firmy, technika inna- i efekty inne.