|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Alibany zgadzam się z Agadus- śliczna jesteś, taka kobieca
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I zawsze na rękach jest, tak samo z resztą jak przy usypianiu sam nie uśnie, tylko się musi przytulić... To jest przesłodkie i uwielbiam to, tylko męczące, bo raz, że już ciężki jest bardzo i nie mam siły go tak trzymać, a dwa, że tak się nauczył i nie wiem co zrobić, żeby on usnął sam chociaż raz....Też się zastanawiam, jak można komuś ukraść bramkę.. A ja całe weekend odpoczywałam po okropnym tygodniu, a i tak dalej niewyspana jestem... Natuśkowi drugi ząb wyszedł I szczepienie mamy we wtorek, na szczęście tym razem niepłatne ![]() Ostatnio ledwo mam siłę Was czytać, jakaś zmęczona wszystkim jestem... Zaliczam wiosennego doła...
|
|
#2764 | |
|
Rozeznanie
|
(nie umiem przyjmować komplementów) ![]() Cytat:
![]() Ale z drugiej strony słyszy się, że w okolicy mialy miejsca w ostatnim czasie włamania, kradzieże, że naprawdę strach mnie ogarnia gdy nadchodzi wieczór. Gratulacje drugiego ząbka
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany to i ja wstawię moją Alicję
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buziaki dla Zosiaka ![]() ![]() klask i:Witam wieczorową porą. My już po chrzcinach. Dziękuję mamusie za duchowe wsparcie Było fajnie. Słoneczko świeciło, Dominik grzeczny, w kościele szybko i na temat ( Imprezka skończyła się koło 18. Może jakaś dziwna jestem, ale mimo wszystko cieszę się, że mam to za sobą ![]() Postaram się wrzucić do klubu jakieś foty.
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja witam się z moją chorą Leną, byliśmy w powiatowym mieście u lekarza-początkowe zapalenie oskrzeli ![]() Alibany a oto moje damy
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
jak poszło?
Cytat:
ja ciągle używam pajacyków you you samo zło ![]() ![]() masakra nic dodać nic ująć ![]() ach czemu nie zachciał oznaczyć paneli??? ![]() ![]() bidulka!!
|
|
#2769 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski: no to ładna drzemka ah mi sie taka marzy ![]() Cytat:
ale duzy chłopak piekne duuuze oczko na mnie zyrka ale ma fajne pulpeciki jak moj Igi ![]() hohoh coza dama i wykapana mamusia ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
ciesze sie ze sie udalo wszystko i mi tez ulzylo po chrzcinach ze mam to za soba słodkie śmieszki
|
|||
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
noi koniec tej niedzieli.......
bylismy z Tż i Igim na spacerze podłapał trochę słonka ![]() potem przyjechali do nas znajmoi 2 lata sie z nimi nei widzielismy ![]() kolezanka jeszcze z liceum na 14 marca ma termin i taka madra ona sie nic nie boi chce juz urodzić ![]() a my tez madrzy bo sie smiejemy ze teraz tak gada a zobaczymy co potem ![]() my mieliśmy lightowo bo Igi od poczatku sam zaspia w lozeczku nie mial kolek ani innych historii ale przeciez moze byc roznie ![]() zazdroscili nam takiego duzego chlopaka a ja im ze beda trzymac taka kruszynke w ramionach.... tez pierwsze chwile sa najpiekniejsze jestem zmeczona od tych wrazen i spadam spac..... |
|
|
|
#2771 | ||
|
Rozeznanie
|
Skąd Wy bierzecie takie fajne opaseczki dla tych dziewuch??
Ja mam raptem z trzy ale to takie bawełniane...fakt dawno nie chodziłam po sklepach bo dla małej mam wszystko póki co i nie wiem co jest nawet w sklepach dzieciowego. Tez bym chciała taką kokardkę dla Ali ![]() I jak na Ale przystało śliczna dziewczyneczka Cytat:
Cytat:
Heh siedzę z maseczką na twarzy, która już mi wystarczająco napięła twarz i jak zobaczyłam Twoje dziewczyny to wszystko mi popękało tak się uśmiechnęłam!! No cudne takie dwie bliźniaczki Wesoło z nimi masz!! Niech tylko ta choroba pójdzie precz
|
||
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
A czemu ja nie mogę dodać zdjęć w K przez ten cały imegeshack jak wcześniej? Tylko każe mi się logować?
![]() Edit. Chyba się udało
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-03-04 o 20:34 |
|
|
|
#2774 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
one są poprostu...nieziemskie:lo ve: Cytat:
podtrzymuje zdanie dziewczyn że ślicznaś a zdjęcie ślubne cud, miód orzeszki ![]() Cytat:
![]() ide po herbatkę, i robimy z tztem seans i spac, rano do pracy... miłej (czytaj przespanej)nocki mamolki
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
bRUNETka ale śliczna jest Ala. Gdzie kupiłaś opaskę?
Jaciee mi się też kilka razy zdarzyło że nie mogłam dodać. Spróbuj jutro. Fajnie, że już po chrzcinach. Jak sobie przypomnę nasze to mam dreszcze... Bella biedna Lena...niech zdrowieje malutka, też coś często choruje biedulka. Ogląda ktoś "prawo agaty?" podoba mi się nawet ..
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie fajne mamy dzieciaki
![]() Ala robi miny jak Sarenka, identycznie marszczy nosa |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
alibany ja też dołączam się do komplementów nt Twojej urody, ładna mamuśka z Ciebie
Zaczęłam oglądac do Prawo Agaty od końcówki pierwszego odcinka i tez mi się spodobał
|
#2779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnego Dominika Cytat:
witam wieczornie, koniec weekednu, koniec goszczenia się ![]() teraz zaczyna się tydzień ciężkiej pracy
|
||||
|
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Youyou to musi być wspaniałe uczucie usłyszeć MAMA. Ida też coś czasem takie powie, ale bardziej nana, albo samo maaaam. Czekam na takie bardziej świadome mama. Zosiu - sto lat Bella - Twoje panienki to chyba najbardziej uśmiechnięte dziewczyny na wątku. Zawsze uśmiechy od ucha do ucha. Zdrowia dla Leny. Brumek dla TymkaA gdyby któraś z was szukała idealnej zabawki dla malucha, to mogę sprzedać swój patent. Miska z orzechami włoskimi w skorupkach. Chciałam obrać dziś trochę orzechów na babeczki, ale Ida wpakowała mi się do miski. Szał. Turlanie, stukanie, rzucanie orzechami. Nawet szuranie krzesłami nie było atrakcyjne.
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Agacie nie idzie górna jedynka a dwójka
![]() Lili nic jej sie nie stało. Dziś spadła z przewijaka - w ostatniej chwili złapałam ją za tyłek, nie zotawiłam jej samej zakładałam jej czapke, a ta sie tak fryga. Lotnik jakiś chyba z niej wyrośnie. Dziś pierwzy spacerek w spacerówce, no i musze się przestawić, bo inaczej się prowadzi niż gondolke. No i sezon na plc zabaw dziś otworzyłyśmy: |
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ogladam, jednym okiem. Drugim z Wami
|
|
|
|
#2783 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzis caly dzien zalatana, niedawno wrocilismy, Marys wykapana, spi. Ja glowe umylam, maske nalozylam na wlosy, ide zaraz splukac i wysuszyc i spac. Jutro na 7 do pracy Dobranoc
|
||||||
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę tu sobie teraz z wami, gdy nagle słyszę krzyk. Idę do łóżeczka Ida płacze z zamkniętymi oczami, nie zablokowała się, myślę zły sen. Biorę ją na ręce, a ona jeszcze głośniej i kopie nogami, wyrywa się, rzuca. Masakra jakaś. Mąż mi przyszedł na ratunek. Myślałam, że albo ma gorączkę, albo jakiś mega koszmar - tymczasem była tylko głodna. I to ledwie 110 zjadła. A histeria, jakby cały dzień głodowała. Pierwszy raz się tak zdarzyło. Miała któraś podobnie?
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() ![]() ![]() klask i:śliczne zdjęcia maluszków!!! alibany, ślicznie wyglądacie! Shira, to Cię Żbik załatwił ale fajnie że się basen spodobał! Cytat:
A za MAMA wielkie się należą!no to pięknie, idzie jak burza! ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() jacieeee, fajnie że się chrzciny udały! A my dziś leniwie spędziliśmy dzień, tylko na dłuższy spacer poszliśmy i tyle Mały do tej pory spokojnie jeździł w spacerówce, a dziś zaczął się po kawałku wiercić, marudzić, w końcu doszliśmy o co chodziło - zażyczył sobie przodem do kierunku jazdy, zamiast rodziców to wolał okolicę oglądać. I w sumie ma rację ![]() Kuzynowi urodził się w nocy synek ![]() w ogóle jakiś urodzaj wśród rodziny i znajomych na dzieci luty/marzec - coś pracowite wakacje były A swoją drogą jak tak słucham i widzę te maluszki to coraz bardziej nabieram ochoty na drugie
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się też podoba PRAWO AGATY, nawet włączyłam Tv bo wcześniej u teściów ciut oglądnęłam...
Crazy Ja nie miałam. Shira Ja też wzięłam zabaweczki na basen, dama była bardziej aktywna )
|
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ufff, dobrze, ze juz koniec niedzieli. Mam dosc na jakis czas imprez. Niby nic nie robilam, ale jednak... Oczywiscie znowu mam tyly, ale nie wiem, czy bedzie mi dane wszystko nadrobic. Maz jutro wraca do pracy (mial urlop) i jak na zlosc znowu zostaje z trojka sama, wlasnie dziewczyny rozbiera przeziebienie, wiec w takim stanie nie nadaja sie do przedszkola. W zasadzie na razie Wiki, ale przez to Zuzka tez musi siedziec w domu... I jak tu sie cieszyc? Wklejam Wam tort urodzinowy Wiki, ktory zrobilam. Pierwszy raz masa cukrowa mi nie wyszla, wiec tort nie jest najpiekniejszy. Dlatego nie wklejam z bliska. No ale wazne, ze w smaku byl przepyszny! Aaaaa Antos dzis zaczal pelzac do przodu! Do tej pory poruszla nie wkolo lub do tylu, a dzis ruszyl do przodu! Alez jestem dumna! Przepraszam, ze tak tylko o nas... |
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
fajne zdjęcia Warszawy w tym Prawie Agaty są
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
Oooo fiona do nas zaglądneła - widzę Cię na pasku. Co tam u was??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

)

no nic dojrzewa mi kobieta
[COLOR="Silver"]

idziemy sobie na przewijak otwieram pieluszkę czyszczę ładnie pięknię i naglę Żbik jak się nie skupi jak nie pociśnie i wielka mega koopa sruuuu pochruneła nad przewijakiem trafiła troszkęw moje spodnie bo spontanicznie odskoczyłąm i cup na mój dywan!!!!
klask i:

zębole

Dobranoc