Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 22:30   #2521
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
U mnie w domu też, więc założyłam, że pewnie nie będzie mi smakować, poza tym to warzywo, a ja z warzywami trochę na bakier jestem Chociaż ostatnio kupuję surowe ogórki i dodaję do kanapek
U mnie to mama narzucała menu, a ona dziwne fanaberie miała
Nie jadła wielu rzeczy, np. sera, jogurtów [do dziś], papryki nauczyła się jeść koło czterdziestki i inne rzeczy też odkrywała długo... za mojej bytności w domu do brokuła jeszcze nie 'dojrzała'

Trochę tata urozmaicał nasze menu, trochę wujek, z którym przez jakiś czas mieszkaliśmy, trochę babcia
Cytat:
Ja się oczywiście pospałam Najlepsze jest to, że zasypiałam mając głowę przy oknie, a obudziłam się obrócona o 180 stopni - nie mam pojęcia jak ja to zrobiłam
Hehehe, ja wiem, mam dwa zbrole i robią to codziennie
Do niedawna jeszcze Ueru spała jak człowiek, ale obecnie zasypia wzdłuż łóżka a budzi się w poprzek

Cytat:
Mam dokładnie tak samo. Najgorzej było pozbyć się rzeczy kiedy przytyłam i przestałam się w nie mieścić. Jedyny raz kiedy dokonałam ostrej selekcji i sporej części ubrań się pozbyłam to było przy przeprowadzce do TŻ'a.
Z przeprowadzką, o dziwo, nie miałam problemu... Jak ja wtedy mało miałam ubrań , niewiele w domu zostało.
A potem odkryłam Allegro

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 04:49   #2522
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Idę zaraz do babci na pierogi ruskie, nawet śniadania nie jadłam
Opowiadaj, opowiadaj ! Niech chociaż poczytam . Dobre pewnie były ?

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
No tak koło stówki, zależy od kursu i tego, ile Paypal zedrze
Aaa, to ja chrzanię ! Kupować w ciemno za stówkę, to trochę zbyt dużo . Jeszcze znając moje wybrzydzanie . 20-ścia, 30-ści złotych to można zaryzykować na próbunek i ewentualnie wyrzucić. Stówka to trochę dużo . To już wolę komplet mojej marchewki na pewniaka kupić .
Dzięki za chęć pomocy

Cytat:
Napisane przez Estelle
Nie cierpię robić porządków w ubraniach, a tym bardziej wyrzucać ubrań, zawsze mam wrażenie, że coś mi się jeszcze przyda tym bardziej, jeśli niezniszczone... tylko jakieś takie niewygodne się zrobiły
Mam taki sam problem z ubraniami . Innych rzeczy nie chomikuję, natychmiast wyrzucam . A z ciuchami problem. Tym bardziej, że mam - można to nazwać : syndrom cainotophobii . Wszystko nowe musi u mnie przed użyciem / włożeniem swoje odstać. Rezultat - napchana jedna z szaf rzeczami {wiele jeszcze z metkami}, które na mnie pasowały parę kilogramów temu.

Cytat:
Kupiłam dzisiaj brokuła, kukurydzę w puszce, pieczarki i będę próbować swoją wersję

To u Ciebie nie pożywię się . Pieczarek nie jadam, a kukurydzę tylko w gościach.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Najgorzej było pozbyć się rzeczy kiedy przytyłam i przestałam się w nie mieścić
Ano właśnie ! Zawsze dręczy myśl : niech wisi, schudnę . A tu fety zachciało się i ze schudnięcia nic nie wyjdzie . Nic się nie martw, nie jesteś sama. U mnie dzisiaj, po wczorajszym tłustawym rosołku, fasolowa na wędzonych żeberkach, z dużą ilością kiełbasy

Coś wykrakałam z tym nadejściem wiosny . Wczoraj było dwa stopnie poniżej zera i dzisiaj też nie cieplej . Chociaż to i dobrze - przejdę dzisiaj po działce i "prezenty" psowe posprzątam.

Miłego dnia

---------- Dopisano o 04:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ----------

Już wiem o co miałam Was zapytać . Oglądała może któraś z Was wczoraj program z Magdą Gessler ? Włączyłam przez przypadek i zbyt późno, a ona gotowała barszcz czerwony . Wiecie może jak ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 09:15   #2523
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Nie cierpię robić porządków w ubraniach, a tym bardziej wyrzucać ubrań, zawsze mam wrażenie, że coś mi się jeszcze przyda tym bardziej, jeśli niezniszczone... tylko jakieś takie niewygodne się zrobiły
Też tak mam, zawsze mi się coś jeszcze przyda
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Opowiadaj, opowiadaj ! Niech chociaż poczytam . Dobre pewnie były ?
A no pyszne były Jeden garnek zamrożony, drugi do jedzenia na bieżąco Do farszu ruskiego babcia dodała mięty I uwielbiam jak dodaje masła takiego zbrązowiałego. Aż muszę sobie odgrzać kilka

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 14:40   #2524
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to mama narzucała menu, a ona dziwne fanaberie miała
Nie jadła wielu rzeczy, np. sera, jogurtów [do dziś], papryki nauczyła się jeść koło czterdziestki i inne rzeczy też odkrywała długo... za mojej bytności w domu do brokuła jeszcze nie 'dojrzała'
Ja kiedyś wielu rzeczy nie lubiłam (a teraz uwielbiam i nie mogę zrozumieć, jak mogłam kiedyś tego nie lubić), między innymi rosołu, zupy grzybowej, lecza, papryki, mizerii i jeszcze mogłabym wymieniać Jedyną rzeczą, której nigdy nie lubiłam i nie polubię są pomidory - tzn sos do pizzy czy zupa pomidorowa jest ok, ale surowego pomidora nie zjem, nawet w sałatce

Cytat:
Z przeprowadzką, o dziwo, nie miałam problemu... Jak ja wtedy mało miałam ubrań , niewiele w domu zostało.
A potem odkryłam Allegro
Ja niestety najpierw się przeprowadziłam, a potem odkryłam jak łatwo jest sprzedawać na allegro, wcześniej myślałam, że wystawienie aukcji to coś skomplikowanego i dałam spokój

Cytat:
Rezultat - napchana jedna z szaf rzeczami {wiele jeszcze z metkami}, które na mnie pasowały parę kilogramów temu.
Też tak mam, najpierw coś kupię, potem nie chodzę, bo zapomnę i nagle się okazuje, że już się nie mieszczę Albo zimą kupię jakąś letnią bluzkę, a latem już jej nie założę z wiadomych powodów

Cytat:
To u Ciebie nie pożywię się . Pieczarek nie jadam, a kukurydzę tylko w gościach.
Kukurydzy jednak nie dodałam A czemu tylko w gościach? Ja pieczarki uwielbiam, mogłabym je jeść tonami

Cytat:
Ano właśnie ! Zawsze dręczy myśl : niech wisi, schudnę . A tu fety zachciało się i ze schudnięcia nic nie wyjdzie . Nic się nie martw, nie jesteś sama. U mnie dzisiaj, po wczorajszym tłustawym rosołku, fasolowa na wędzonych żeberkach, z dużą ilością kiełbasy
Nie miałam pojęcia, że feta jest taka tucząca Przecież to składnik wielu sałatek, a sałatki podobno takie zdrowe

Sałatka zrobiona, sos też, tylko jeszcze się chłodzi i nabiera smaku
Robię dziś potrawkę z mięsa i warzyw i przemycę do niej trochę czosnku - podejrzewam, że TŻ się nawet nie zorientuje Kusi mnie trochę, żeby go potem zapytać czy smakowało, a jak odpowie, że tak (gorzej jak nie ), powiedzieć mu, że tam był czosnek

Aha, a ja nie lubię ruskich
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 18:00   #2525
ImmortalLover
Zakorzenienie

O ja kocham ruskie
"Przegryzanie"-najbardziej powszechna reakcja w kuchni (coś takiego kiedyś było w demotywatorze)

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-03-04, 21:04   #2526
'Estelle'

Cytat:
Aaa, to ja chrzanię ! Kupować w ciemno za stówkę, to trochę zbyt dużo . Jeszcze znając moje wybrzydzanie . 20-ścia, 30-ści złotych to można zaryzykować na próbunek i ewentualnie wyrzucić. Stówka to trochę dużo . To już wolę komplet mojej marchewki na pewniaka kupić .
Dzięki za chęć pomocy
True
I marchewa większa, a taniej.
BTW, kupowałaś już te zestawy na Allegro?
Bo skusiłam się na kremy. Data ważności do 2014 , więc może zdążę zużyć

Kiedyś ewentualnie można się pokusić o rozbiórkę zestawu lawendowego
Cytat:
Mam taki sam problem z ubraniami . Innych rzeczy nie chomikuję, natychmiast wyrzucam . A z ciuchami problem. Tym bardziej, że mam - można to nazwać : syndrom cainotophobii . Wszystko nowe musi u mnie przed użyciem / włożeniem swoje odstać. Rezultat - napchana jedna z szaf rzeczami {wiele jeszcze z metkami}, które na mnie pasowały parę kilogramów temu.
Mam i ja
Nie lubię od razu zakładać nowego, tak dla zasady tylko. Ubranko musi na odpowiednią okazję poczekać, żeby mieć premierę
Z kosmetykami także rzadko kiedy od razu testuję
Cytat:
Coś wykrakałam z tym nadejściem wiosny . Wczoraj było dwa stopnie poniżej zera i dzisiaj też nie cieplej . Chociaż to i dobrze - przejdę dzisiaj po działce i "prezenty" psowe posprzątam.
W czwartek ostatnie temperatury minusowe mają być tej zimy
A jak tam Max?
Cytat:
Już wiem o co miałam Was zapytać . Oglądała może któraś z Was wczoraj program z Magdą Gessler ? Włączyłam przez przypadek i zbyt późno, a ona gotowała barszcz czerwony . Wiecie może jak ?
Oglądałam, ale uwagi nie zwróciłam, chyba nie było przepisu. Ale może gdzieś w sieci jest? Na pewno odcinek znajdziesz, bo są, może i strona z przepisami też jest?
Cytat:
Też tak mam, zawsze mi się coś jeszcze przyda

Najgorsze to, że mam sporo ubrań do sesji zdjęciowych i takich z czasów liceum [krótkie spódniczki i takie tam] oraz ubrań trochę teatralnych, które raczej nadają się na imprezy typu wesele lub ekstrawaganckie wyjście do restauracji. No i żal się pozbywać...

Cytat:
Ja kiedyś wielu rzeczy nie lubiłam (a teraz uwielbiam i nie mogę zrozumieć, jak mogłam kiedyś tego nie lubić), między innymi rosołu, zupy grzybowej, lecza, papryki, mizerii i jeszcze mogłabym wymieniać Jedyną rzeczą, której nigdy nie lubiłam i nie polubię są pomidory - tzn sos do pizzy czy zupa pomidorowa jest ok, ale surowego pomidora nie zjem, nawet w sałatce
Love pomidory
A, mam też tak, że nie jadam części rzeczy, które mama serwowała - m.in. właśnie zupy grzybowej, jajek pod różną postacią. Smaki mi się zmieniły W moim domu, z racji gustu mamy, nie jadło się też fety, ale od samego początku wiedziałam, że ja lubię choć to może generalnie przez moje uwielbienie serów. Tak samo pleśniowce.
Pamiętam, jak walczyłam z oliwkami, które kiedyś tam obrzydził mi wujek, a po latach chciałam się przekonać i powtórzyłam eksperyment Ale coś mam wrażenie, choć pamiętam słabo, że próbowałam te oliwki jakieś takie oleiste, a potem konserwowe. Pierwsze fuuuuuuj a octowe koffam
Cytat:
Sałatka zrobiona, sos też, tylko jeszcze się chłodzi i nabiera smaku
Robię dziś potrawkę z mięsa i warzyw i przemycę do niej trochę czosnku - podejrzewam, że TŻ się nawet nie zorientuje Kusi mnie trochę, żeby go potem zapytać czy smakowało, a jak odpowie, że tak (gorzej jak nie ), powiedzieć mu, że tam był czosnek

Daj znać, co powiedział

Stary 2012-03-04, 21:11   #2527
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Z kosmetykami także rzadko kiedy od razu testuję
A ja z kolei jak kupię coś nowego z kolorówki to prawie od razu testuję, a potem mam np 3 tusze otwarte

Cytat:

Daj znać, co powiedział
Przyłapał mnie, kiedy wrzucałam czosnek do mięsa Oczywiście pomarudził, ale potem (kiedy jadł) nic nie mówił, tzn na temat czosnku. Kiedy powiedział, że dobre to wolałam już nic o czosnku nie wspominać

Sałatka wyszła bardzo dobra, może tylko lekko przesadziłam z czosnkiem do sosu, bo trochę ostry wyszedł
Aha, nie wiem czy to coś zmienia, ale ser feta wzięłam półtłusty, bo był jeszcze pełnotłusty
Stary 2012-03-04, 22:39   #2528
'Estelle'

Cytat:
A ja z kolei jak kupię coś nowego z kolorówki to prawie od razu testuję, a potem mam np 3 tusze otwarte
A ja tusze, pomna tego, że wysychają, jakoś oszczędzam i czekają w kolejce. Ale to jeden z niewielu kosmetyków, których nie mam w zapasie, bo wiem, że by mnie pewnie kusiło testowanie...
Całe szczęście [o ile używane codziennie ] szybko się kończą, więc można w miarę szybko kupić nowy
Cytat:
Przyłapał mnie, kiedy wrzucałam czosnek do mięsa Oczywiście pomarudził, ale potem (kiedy jadł) nic nie mówił, tzn na temat czosnku. Kiedy powiedział, że dobre to wolałam już nic o czosnku nie wspominać

Sałatka wyszła bardzo dobra, może tylko lekko przesadziłam z czosnkiem do sosu, bo trochę ostry wyszedł
Aha, nie wiem czy to coś zmienia, ale ser feta wzięłam półtłusty, bo był jeszcze pełnotłusty
Trzeba było po skończonym posiłku wykrzyknąć "Ha, wyszło na moje!" i zrobić minę --->

Sałatki zazdroszczę , aż mi ślinka pociekła... idę coś wszamać

Stary 2012-03-04, 22:47   #2529
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba było po skończonym posiłku wykrzyknąć "Ha, wyszło na moje!" i zrobić minę --->

Sałatki zazdroszczę , aż mi ślinka pociekła... idę coś wszamać
Miałam mu powiedzieć, że już wcześniej dodawałam czosnek do jedzenia i się nie połapał, ale dałam spokój, bo jeszcze będzie mi węszył w kuchni i powie, że dodałam czosnku, kiedy wcale tego nie zrobię

A co idziesz zjeść?
Jak już powszechnie wiadomo odchudzanie w moim przypadku jest niewykonalne - właśnie pożarłam pół opakowania ptasiego mleczka
Stary 2012-03-04, 23:19   #2530
'Estelle'

Cytat:
Miałam mu powiedzieć, że już wcześniej dodawałam czosnek do jedzenia i się nie połapał, ale dałam spokój, bo jeszcze będzie mi węszył w kuchni i powie, że dodałam czosnku, kiedy wcale tego nie zrobię

A co idziesz zjeść?
Jak już powszechnie wiadomo odchudzanie w moim przypadku jest niewykonalne - właśnie pożarłam pół opakowania ptasiego mleczka
O tej porze to zwykle jem crunchy z ciepłym mlekiem, ewentualnie ciastka z marmoladą
Ptasie czeka w szafce, zawsze zapominam otworzyć, żeby się TŻ nie połapał, bo potem ostro podjada Nie to, że jestem samolubem, ale dbam o jego linię

Stary 2012-03-04, 23:46   #2531
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
O tej porze to zwykle jem crunchy z ciepłym mlekiem, ewentualnie ciastka z marmoladą
Ptasie czeka w szafce, zawsze zapominam otworzyć, żeby się TŻ nie połapał, bo potem ostro podjada Nie to, że jestem samolubem, ale dbam o jego linię
To ja Cię proszę, mogłabyś dbać też moją, skoro ja sama nie umiem

Zastanawiam się nad odstawieniem tabletek, mam jeszcze 5 dni na decyzję, bo w piątek powinnam zacząć kolejne opakowanie... Moja pani ginekolog trochę mnie postraszyła na ostatniej wizycie, no i trzeci krzyżyk już coraz bliżej niż dalej, więc...
Stary 2012-03-05, 00:21   #2532
'Estelle'

Cytat:
To ja Cię proszę, mogłabyś dbać też moją, skoro ja sama nie umiem

Zastanawiam się nad odstawieniem tabletek, mam jeszcze 5 dni na decyzję, bo w piątek powinnam zacząć kolejne opakowanie... Moja pani ginekolog trochę mnie postraszyła na ostatniej wizycie, no i trzeci krzyżyk już coraz bliżej niż dalej, więc...
No, ja bardzo chętnie

Pogadaj z TŻ'tem i do dzieła
A z doświadczenia Ci powiem, że im wcześniej, tym lepiej. I już nawet nie chodzi o wiek biologiczny, tylko o spokój później, bo z roku na rok człowiek coraz mniej energii ma. Dziś troszkę mi szkoda, że nie zabraliśmy się za to wcześniej, bo na chwilę obecną, to mogliśmy mieć już panny w przedszkolu i hulać sobie swobodniej, no ale kto wiedział
Jedno Ci powiem - żałować nie będziesz

Tak, to znowu mówiłam ja matka polka

Stary 2012-03-05, 03:40   #2533
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Do farszu ruskiego babcia dodała mięty
Dlaczego ja nie mam babci ? Co prawda za "ruskimi" nie przepadam, ale pewnie inne też by mi zrobiła .

Cytat:
Jedyną rzeczą, której nigdy nie lubiłam i nie polubię są pomidory

Zjem pomidora, ale też ich fanką nie jestem. Od zawsze wolałam ogórki . Do tego - metoda mojego Dziadka - ogórki posmarowane miodem .

Cytat:
Napisane przez Finlora
A czemu tylko w gościach?

Ostatnio zauważyłam modę dodawania kukurydzy do wszystkich sałatek, jako zapychacza. "W gościach" nie wypada wybrzydzać, więc coś tak czasem, jak nie mam wyjścia, skubnę .
Niestety przy pieczarkach moja kindersztuba śpi : albo odmawiam, albo wygrzebuję . Grzyby uwielbiam pod każda postacią, pieczarek nie lubię . Za to oliwki i kapary mogę jeść łyżkami .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Nie miałam pojęcia, że feta jest taka tucząca

Feta to jeden z najtłustszych serów i do tego sól .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Kusi mnie trochę, żeby go potem zapytać czy smakowało, a jak odpowie, że tak powiedzieć mu, że tam był czosnek

Nie mów ! Czego oczy nie widzą, sercu nie żal - pamiętaj . Gospodyni domowa Ci to mówi
I jeszcze jedna rada - jak chłop za dużo wie, to łysieje .

Cytat:
"Przegryzanie"-najbardziej powszechna reakcja w kuchni
Oj tak ! To też moja najgorsza zmora. I robię to z nudów : jak siedzę w domu, to nie wyjmuję głowy z lodówki, jak wyjadę do miasta, to mogę i prawie cały dzień nie jeść .

Cytat:
BTW, kupowałaś już te zestawy na Allegro?
Nie . Kończę właśnie zestaw i jeszcze jeden stoi w szafce. Zaczęłam oszczędnie używać { } i podpieram się czarnym Gliss Kurem . Chociaż ostatnio zauważyłam, że ten drugi staje się dla mnie mniej odpowiedni : włosy szybciej tracą świeżość i jakoś skórę głowy czuję {poswęduje }. Oczyszczam, oczyszczam z silikonów.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Bo skusiłam się na kremy.
Marchewkowe ?

Cytat:
Napisane przez Estelle
Kiedyś ewentualnie można się pokusić o rozbiórkę zestawu lawendowego
Mnie jeszcze od dłuższego czasu to Joico nęci. Ale nie jestem przekonana, bo spora cześć zachwyconych tymi kosmetykami jest dla mnie niewiarygodna. A w ciemno - ciut drogo . Teraz już niestety nie mogę sobie pozwolić na wyrzucanie do kosza kosmetyków z tej półki cenowej. I tu ukłon w stronę złodziejskiego US.

Cytat:
Napisane przez Estelle
A jak tam Max?
Nieznaczna poprawa . Szaleje nadal : gania koty i Yoko też wystraszona. Siedzą zamknięte, nie wychodzę na spacery. A on gania wzdłuż płotu samochody i ludzi . Na jesieni kupiłam parę tui i posadziłam . Wszystkie mnie, łajza, wydeptała. Utył znowu, bo on, tak jak i jego "mama", ma zaburzenia odżywiania : kompulsywne jedzenie . Pewnie jemu i "mamie" psychiatra kłania się w pas. Yoko mi tylko szkoda .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Na pewno odcinek znajdziesz, bo są, może i strona z przepisami też jest?
Ja jako wolno myśląca, o tym nie pomyślałam. Poszukam .
Gdzie trafię na jakiś przepis, to w nim albo ocet, albo sztuczny zakwas ze sklepu. Fuj !

Cytat:
Napisane przez Estelle
ubrań trochę teatralnych, które raczej nadają się na imprezy typu wesele lub ekstrawaganckie wyjście do restauracji.
Ano właśnie - u mnie też sporo takich "wyjściówek". A teraz okazji coby wyjść nie ma i tak smętnie wiszą .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Tak samo pleśniowce.
Uwielbiam ! Mogłabym jeść kilogramy dziennie. Ale one tak samo "zdrowe" jak i feta .

Cytat:
Zmienia, bo mniejsza ilość tłuszczu. Ale niezbyt wiele zmienia .
To tak jak ja - oszukuję się, kupując żółty ser o mniejszej zawartości tłuszczu {Holender, Ryki, Królewski light }

Cytat:

Nie mów, bo stanie się podejrzliwy .
W Holandii nie znają "barszczu ukraińskiego". Raz ugotowałam i znajomym zasmakowało. Jedna z pań poprosiła mnie, żeby ugotować jej gar {w pojemniki i do zamrażarki}. Tylko bez pomidorów, bo mąż nie lubi i nie je. U mnie jadł z pomidorami i był zachwycony. Co zrobiłam ? Dodałam pomidory i wmówiłam im, ze to papryka.
Cytat:
jem crunchy z ciepłym mlekiem
Lubię i ubolewam, że nie mogę { węglowodany i cukier}.

Aga, Ty dobrze zakonotuj co napisała Asia. Jeśli rzeczywiście chcesz - to już najwyższa pora . I nie o "tik, tik, tik" chodzi. Jak się będzie Twój potomek czuł, kiedy inne dzieci zapytają : babcia cię do szkoły przyprowadziła ? Macie oboje pracę, mieszkanie na rozwód też się raczej nie zanosi . Na co czekać ?! Z wiekiem człowiek staje się leniwszy i obowiązki mogą przerazić . Młody - góry przeniesie .

Kusi mnie straszliwie drastyczne obcięcie włosów . Taka krótka fryzura z długą grzywką . Coś w tym stylu :
http://ikf.styl.fm/fryzury-krotkie/o...ura1223732.htm
Obawiam się jednak, że taka krótka więcej pracy i starań potrzebuje. Ale tak bardzo mi się podoba .

Miłego dnia
Stary 2012-03-05, 07:02   #2534
Heroldin
Zakorzenienie

Nie chcę już barszczu Pani Gessler . Nie dosyć, że octem zakwasza, to jeszcze każe same obierki z jabłek do niego wrzucać . Matko kochana ! U mnie w domu zakwaszało się właśnie jabłkami. Całymi, nie obierkami .
Stary 2012-03-05, 12:22   #2535
'Estelle'

Cytat:

Zjem pomidora, ale też ich fanką nie jestem. Od zawsze wolałam ogórki . Do tego - metoda mojego Dziadka - ogórki posmarowane miodem .

A ja kocham pomidory, zwłaszcza malinowe, prosto z działki mojego taty
Cytat:

Ostatnio zauważyłam modę dodawania kukurydzy do wszystkich sałatek, jako zapychacza. "W gościach" nie wypada wybrzydzać, więc coś tak czasem, jak nie mam wyjścia, skubnę .
Niestety przy pieczarkach moja kindersztuba śpi : albo odmawiam, albo wygrzebuję . Grzyby uwielbiam pod każda postacią, pieczarek nie lubię . Za to oliwki i kapary mogę jeść łyżkami .

Też pieczarki wygrzebuję. A grzybów, jak to już wielokrotnie pisałam - nie cierpię.
Cytat:
Marchewkowe ?
Da

Cytat:
Mnie jeszcze od dłuższego czasu to Joico nęci. Ale nie jestem przekonana, bo spora cześć zachwyconych tymi kosmetykami jest dla mnie niewiarygodna. A w ciemno - ciut drogo . Teraz już niestety nie mogę sobie pozwolić na wyrzucanie do kosza kosmetyków z tej półki cenowej. I tu ukłon w stronę złodziejskiego US.
Na Joico też się czaję, odkąd na wizaż zawitałam i składu się naczytałam. Ale do tej pory jakoś nie po drodze, choć nawet i kasę miałam odłożoną . Teraz kudeł krótki i takie odzywki trudno kłaść. Może niech jeszcze trochę mi urosną i pomyślimy o podziale

Cytat:
Nieznaczna poprawa . Szaleje nadal : gania koty i Yoko też wystraszona. Siedzą zamknięte, nie wychodzę na spacery. A on gania wzdłuż płotu samochody i ludzi . Na jesieni kupiłam parę tui i posadziłam . Wszystkie mnie, łajza, wydeptała. Utył znowu, bo on, tak jak i jego "mama", ma zaburzenia odżywiania : kompulsywne jedzenie . Pewnie jemu i "mamie" psychiatra kłania się w pas. Yoko mi tylko szkoda .

No to cieszy mnie fakt, że jest poprawa Może z czasem będzie jeszcze lepiej
Cytat:

Nie mów, bo stanie się podejrzliwy .
W Holandii nie znają "barszczu ukraińskiego". Raz ugotowałam i znajomym zasmakowało. Jedna z pań poprosiła mnie, żeby ugotować jej gar {w pojemniki i do zamrażarki}. Tylko bez pomidorów, bo mąż nie lubi i nie je. U mnie jadł z pomidorami i był zachwycony. Co zrobiłam ? Dodałam pomidory i wmówiłam im, ze to papryka.

Ja tak kiedyś z zupą cebulową zrobiłam. Zagęszczana była serkami topionymi, a moja mama wybitnie nie serowa. No i co? Nagotowaliśmy na serkach a mamie, że śmietana wciskaliśmy. Wciągała aż miło
Cytat:
Kusi mnie straszliwie drastyczne obcięcie włosów . Taka krótka fryzura z długą grzywką . Coś w tym stylu :
Obawiam się jednak, że taka krótka więcej pracy i starań potrzebuje. Ale tak bardzo mi się podoba .

Miłego dnia
Fryzurka śliczna, ale jak piszesz - pracochłonna w układaniu chyba. Bo długie zwiążesz w razie czego i po sprawie. Sama bym sobie znowu jakiś fajny fryz zrobiła, ale już mi szkoda długości i tego czekania, kiedy urosną na tyle, aby można było związać...
Cytat:
Nie chcę już barszczu Pani Gessler . Nie dosyć, że octem zakwasza, to jeszcze każe same obierki z jabłek do niego wrzucać . Matko kochana ! U mnie w domu zakwaszało się właśnie jabłkami. Całymi, nie obierkami .
Na occie???
A w tym samym programie narzekała, że ten barszcz, co jej pierwotnie podano właśnie octowy był
Bo sam przepis to możesz zmodyfikować i całe jabłka dać.

Gosia, podeślij mi adres na PW, to wyślę Elemonga.

Stary 2012-03-05, 13:56   #2536
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
A ja kocham pomidory, zwłaszcza malinowe, prosto z działki mojego taty

Takie to i ja bym jadła . Do tego fioletową fasolkę .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Może niech jeszcze trochę mi urosną i pomyślimy o podziale
A co - krótkie nie potrzebują pielęgnacji ?
Zapuszczaj, poczekam .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ja tak kiedyś z zupą cebulową zrobiłam.
Ano właśnie .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Fryzurka śliczna, ale jak piszesz - pracochłonna w układaniu chyba.
Ale tak mi się chce .
Z tym związaniem to też nie najlepiej . Mam okrągła twarz, a więc {jeśli chcę być piękna}, żaden "koński ogon" nie wchodzi w grę . Trzeba by było artystycznie upinać, a nie potrafię . A zresztą nie mam włosów do zapuszczania . Nie chciałabym żeby mi takie nędzne włosięta smętnie wisiały . Trochę samokrytyki jeszcze mam. Czapki zdjęte i czas na fryzjera. Zastawiam się : albo krótki bob, albo takie krótkie włosy .
http://www.we-dwoje.pl/p/a_i/24/24/0.../b_5_23704.jpg
Ta pierwsza

Cytat:
Napisane przez Estelle
Na occie???
Ano - na occie . Przejrzałam parę jej przepisów. Wszędzie ocet, a że gubi się w zeznaniach, to w jednym przepisie spirytusowy, w drugim winny, a w trzecim jeszcze inny . Już by zakwas zrobiła .
Muszę potrenować. Nie mogę sobie przypomnieć jak to robił mój Ojciec. Czy gotował obrane, pokrojone, surowe buraki czy też gotował w łupinach i ścierał . A zakwaszał tylko i wyłącznie kwaśnymi jabłkami : antonówki, reneta .
Stary 2012-03-05, 14:36   #2537
'Estelle'

Cytat:
A co - krótkie nie potrzebują pielęgnacji ?
Zapuszczaj, poczekam .
Potrzebują, ale na takie raczej tylko spray używam
Lubię, jak jest juz na co położyć odżywkę i jak szybko znika z flaszki
Cytat:
Ale tak mi się chce .
Z tym związaniem to też nie najlepiej . Mam okrągła twarz, a więc {jeśli chcę być piękna}, żaden "koński ogon" nie wchodzi w grę . Trzeba by było artystycznie upinać, a nie potrafię . A zresztą nie mam włosów do zapuszczania . Nie chciałabym żeby mi takie nędzne włosięta smętnie wisiały . Trochę samokrytyki jeszcze mam. Czapki zdjęte i czas na fryzjera. Zastawiam się : albo krótki bob, albo takie krótkie włosy .
http://www.we-dwoje.pl/p/a_i/24/24/0.../b_5_23704.jpg
Ta pierwsza
Śliczna, aż sama bym sobie walnęła
A jak cudnie opaski do niej by wyglądały
Tylko jak pisałam, już mi szkoda długości a i czasu przy dwóch zbrolach na układanie brakuje...

Cytat:
Ano - na occie . Przejrzałam parę jej przepisów. Wszędzie ocet, a że gubi się w zeznaniach, to w jednym przepisie spirytusowy, w drugim winny, a w trzecim jeszcze inny . Już by zakwas zrobiła .
Muszę potrenować. Nie mogę sobie przypomnieć jak to robił mój Ojciec. Czy gotował obrane, pokrojone, surowe buraki czy też gotował w łupinach i ścierał . A zakwaszał tylko i wyłącznie kwaśnymi jabłkami : antonówki, reneta .
Hehe, moja mam zawsze robi z koncentratu. Mi pewnie też nie chciałoby się bawić w te wszystkie zakwasy, buraki... ale mi słoń na jęzor nadepnął

A byłaś w Naturze po lakiery?
Ten Think Pink z Essence jest niemal taki sam, jak ten, który polecałam z Rossmanna. Specjalnie pomalowałam sobie paznokcie różnymi kolorami, co by duplikatów na zakupach nie zrobić i dobrze się stało, bo miałabym dwa takie same

Stary 2012-03-05, 15:46   #2538
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego ja nie mam babci ? Co prawda za "ruskimi" nie przepadam, ale pewnie inne też by mi zrobiła .

Grzyby uwielbiam pod każda postacią, pieczarek nie lubię . Za to oliwki i kapary mogę jeść łyżkami .

Feta to jeden z najtłustszych serów i do tego sól .

Oj tak ! To też moja najgorsza zmora. I robię to z nudów : jak siedzę w domu, to nie wyjmuję głowy z lodówki, jak wyjadę do miasta, to mogę i prawie cały dzień nie jeść .

A takie wigilijne lubisz? Też mistrzostwo Jak i naleśniki z powidłami

Kiedyś jak się dorwałam do pieczarek to wyjadłam wszystkie z nowo otwartego słoika Za to takich robionych przez mamę nie zjem Tak jak i oliwek.

Fetę jem garściami z pomidorami

Tez tak mam

Mnie się takie krótkie podobają,ale wiem,że wyglądałabym jak jeszcze większy placek

Stary 2012-03-05, 20:48   #2539
'Estelle'

Gosia, podeślij mi adres na PW, to wyślę jutro Elemonga.

Stary 2012-03-05, 21:54   #2540
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Miodem?? Ogórki??

Cytat:
A ja bardzo lubię kukurydzę i często dodaję do sałatek, wcale nie w roli zapychacza

Cytat:
Ja mam tak, że czasami w pracy nie ma czasu, żeby coś zjeść i jak wracam do domu to, że tak powiem, nażreć się nie mogę i zjadłabym wszystko co jest w lodówce

Cytat:
Aga, Ty dobrze zakonotuj co napisała Asia. Jeśli rzeczywiście chcesz - to już najwyższa pora . I nie o "tik, tik, tik" chodzi. Jak się będzie Twój potomek czuł, kiedy inne dzieci zapytają : babcia cię do szkoły przyprowadziła ? Macie oboje pracę, mieszkanie na rozwód też się raczej nie zanosi . Na co czekać ?! Z wiekiem człowiek staje się leniwszy i obowiązki mogą przerazić . Młody - góry przeniesie .
Zakonotowałam, porozmawiałam z TŻ'em i podjęłam decyzję o odstawieniu tabletek. Zdaję sobie sprawę, że może nie być tak łatwo, zarówno ze względu na wiek, jak i moją tarczycę. No i nie wiadomo jak organizm będzie zachowywał się bez tabletek...

Cytat:
Też mi się podoba, ale ja nie mogłabym mieć takiej fryzury, bo nie chciałoby mi się wcześniej wstawać i stać przed lustrem próbując ją tak ułożyć, żeby wyglądać jak człowiek

Cytat:

Teraz kudeł krótki i takie odzywki trudno kłaść. Może niech jeszcze trochę mi urosną i pomyślimy o podziale
Ty masz krótkie włosy? Już w sierpniu miałaś o wiele dłuższe ode mnie

Cytat:

Ja tak kiedyś z zupą cebulową zrobiłam. Zagęszczana była serkami topionymi, a moja mama wybitnie nie serowa. No i co? Nagotowaliśmy na serkach a mamie, że śmietana wciskaliśmy. Wciągała aż miło
Jak zagęszczasz zupę serkami? Ciekawi mnie to, bo akurat cebulowej do tej pory niczym nie zagęszczałam
Stary 2012-03-05, 22:47   #2541
'Estelle'

Cytat:

Ja mam tak, że czasami w pracy nie ma czasu, żeby coś zjeść i jak wracam do domu to, że tak powiem, nażreć się nie mogę i zjadłabym wszystko co jest w lodówce

Zakonotowałam, porozmawiałam z TŻ'em i podjęłam decyzję o odstawieniu tabletek. Zdaję sobie sprawę, że może nie być tak łatwo, zarówno ze względu na wiek, jak i moją tarczycę. No i nie wiadomo jak organizm będzie zachowywał się bez tabletek...
Ja w domu zazwyczaj zapominam o jedzeniu zawsze jest coś, co skutecznie odwróci uwagę

No to teraz gorąco Wam kibicuję i trzymam kciuki za pomyślność sprawy Na pewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
Ty masz krótkie włosy? Już w sierpniu miałaś o wiele dłuższe ode mnie
Hehe, przyzwyczaiłam się do innej skali porównawczej
Jak skończę Gliss Kura, to spróbuję odżywki w emulsji
Cytat:
Jak zagęszczasz zupę serkami? Ciekawi mnie to, bo akurat cebulowej do tej pory niczym nie zagęszczałam
Normalnie, tj. rozpuszczam serki topione w zupce, na gorąco ofkors.

Stary 2012-03-05, 22:54   #2542
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie, tj. rozpuszczam serki topione w zupce, na gorąco ofkors.
A zupa nie jest zbyt tłusta?

Dokończyłam ptasie mleczko

Nie wiem czy to przez pogodę, jakieś przesilenie wiosenne czy co, ale jestem padnięta. Zamiast mieć coraz lepszą kondycję po aerobiku to jestem tak zmęczona, że prawie padam na pysk...
Stary 2012-03-05, 23:26   #2543
'Estelle'

Cytat:
A zupa nie jest zbyt tłusta?

Dokończyłam ptasie mleczko

Nie wiem czy to przez pogodę, jakieś przesilenie wiosenne czy co, ale jestem padnięta. Zamiast mieć coraz lepszą kondycję po aerobiku to jestem tak zmęczona, że prawie padam na pysk...
Nie jest tłusta, chociaż ja to ogólnie robię chude zupki

Co do zmęczenia, to koło 17:30 niemal codziennie włącza się mi jakiś kryzys, normalnie zasypiam na siedząco. Ale pewnie tak, jak piszesz, przesilenie jakieś

Stary 2012-03-06, 04:05   #2544
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Śliczna, aż sama bym sobie walnęła
Tak myślę, myślę, aż mi mózg paruje . Wydaje mi się jednak, że do takiej krótkiej fryzury to dobre jakościowo włosy są potrzebne. Już zgłupłam kompletnie . Chyba jednak krótki bob będzie . Ale po nocach mi się taka "chłopczyca" śni . Ile to lat, przy takiej fryzurze, spadłoby z karku ?! Wyglądałabym na osiemnastkę

Cytat:
Napisane przez Estelle
A byłaś w Naturze po lakiery?
Nie, nie byłam. Jakoś mi nie po drodze było i staram się siedzieć w domu. Siedząc w domu mniej pieniędzy wydaję .

Cytat:
A takie wigilijne lubisz?
Wigilijne ? Takie z kapustą i grzybami ? Baaardzo ! Mniam, mniam !!!
Mimo tego, że jestem mięsożerna lubię też z czarnymi jagodami . Do nich sos śmietanowy . Ale, niestety, wiele lat już ich nie jadłam. Sama nie umiem robić pierogów .

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Mnie się takie krótkie podobają,ale wiem,że wyglądałabym jak jeszcze większy placek
E tam, e tam . Zależy jaki "placek". Do dłuższych włosów też trzeba mieć twarz i figurę . Ja nie mogę mieć długich włosów . Abstrahując od tego, że ich rodzaj na to nie pozwala, to jestem niska, mam okrągłą twarz i krótką szuję .

Cytat:
Miodem?? Ogórki??

Tak, tak ! Mój Dziadek mnie tego nauczył. A co, nie słyszałaś, że wiele osób je ogórki posypane cukrem ? Z miodem lepsze. Trzeba je pokroić wzdłuż na ćwiartki i lekko posmarować miodem. Niebo w gębie !!!

Cytat:
Napisane przez Finlora
nie chciałoby mi się wcześniej wstawać i stać przed lustrem próbując ją tak ułożyć, żeby wyglądać jak człowiek

A dłuższe włosy nie wymagają więcej pracy, żeby jak człowiek wyglądać ? Chyba że zwiążesz je jedynie "gumką", lub jak ja : opaskę założysz
Nie mówię o smętnie zwisających kosmykach, które na ulicach oglądam. Co z tego, że są to włosy do połowy pleców, jak jest ich trzy na krzyż .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Jak zagęszczasz zupę serkami?

A o tym zagęszczaniu serkami pierwszy raz dowiedziałam się od Was . Nigdy nic takowego nie jadłam.

Cytat:
spróbuję odżywki w emulsji
Wybacz sklerotyczce, ale

Cytat:
Nie wiem czy to przez pogodę, jakieś przesilenie wiosenne czy co, ale jestem padnięta .
Tzw. zmęczenie wiosenne. Ja to nazywam : wymiana krwi .

Dostałam zaproszenie na otwarcie wernisażu malarskiego {24 marca}. Kurde, ile pracy przede mną ! Muszę się doprowadzić do stanu używalności, jak to określiła Aga - doprowadzić się do człowieczego wyglądu . Czyj to wernisaż ? Mało ważne . Ważniejsze, że może jakiegoś chłopa złapię

Oglądacie "Pingwiny z Madagaskaru " ? Taka kreskówka odcinkowa. Ja regularnie. Za każdym razem prawie sikam ze śmiechu. Ubóstwiam ten film . Szczególnie króla Juliana z pięknym tyłeczkiem .

Miłego dnia
Stary 2012-03-06, 12:25   #2545
'Estelle'

Cytat:
Nie, nie byłam. Jakoś mi nie po drodze było i staram się siedzieć w domu. Siedząc w domu mniej pieniędzy wydaję .
Good point
Ja też na tyłku siedzieć powinnam, zamiast biegać i limitki sprawdzać
Cytat:
A dłuższe włosy nie wymagają więcej pracy, żeby jak człowiek wyglądać ? Chyba że zwiążesz je jedynie "gumką", lub jak ja : opaskę założysz
Nie mówię o smętnie zwisających kosmykach, które na ulicach oglądam. Co z tego, że są to włosy do połowy pleców, jak jest ich trzy na krzyż .

Jak dla mnie, to jednak mniej, bo ich codziennie modelować nie trzeba. Zazwyczaj robię kucyka, albo spinam "szczękami" w kok i gotowe.
Cytat:
A o tym zagęszczaniu serkami pierwszy raz dowiedziałam się od Was . Nigdy nic takowego nie jadłam.
Jak się dowiedziałam o tym, to tez byłam zdziwiona. TŻ mnie oświecił Wynalazł taki przepis w książce, którą dodawali do maszyny gotującej [termomix].
Cytat:
Wybacz sklerotyczce, ale
Bo na razie to ja tylko sprayu uzywam.
Odżywka w emulsji = taka normalna, jak rzadki krem
Cytat:
Dostałam zaproszenie na otwarcie wernisażu malarskiego {24 marca}. Kurde, ile pracy przede mną ! Muszę się doprowadzić do stanu używalności, jak to określiła Aga - doprowadzić się do człowieczego wyglądu . Czyj to wernisaż ? Mało ważne . Ważniejsze, że może jakiegoś chłopa złapię

Poluj, poluj
Cytat:
Oglądacie "Pingwiny z Madagaskaru " ? Taka kreskówka odcinkowa. Ja regularnie. Za każdym razem prawie sikam ze śmiechu. Ubóstwiam ten film . Szczególnie króla Juliana z pięknym tyłeczkiem .

Miłego dnia
TŻ ogląda, ja czasem też. Fajne.
Jak masz Comedy Central [a mniemam, że masz właśnie] to spróbuj też "Teorię wielkiego podrywu", gdzieś po 18 chyba to nadają. BOSKIE

Stary 2012-03-06, 22:09   #2546
'Estelle'

Gdzie polazły ???

Stary 2012-03-06, 22:14   #2547
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest tłusta, chociaż ja to ogólnie robię chude zupki
Będę musiała przy najbliższej okazji spróbować, tylko TŻ'owi nic nie powiem, bo mi będzie wydziwiał
A tylko cebulową zagęszczasz w ten sposób czy jeszcze jakieś?

Cytat:
Siedząc w domu mniej pieniędzy wydaję .
Ja niekoniecznie, bo jest jeszcze ebay, allegro i inne sklepy, w których można wydać mnóstwo pieniędzy nie wychodząc z domu

Cytat:
Tak, tak ! Mój Dziadek mnie tego nauczył. A co, nie słyszałaś, że wiele osób je ogórki posypane cukrem ? Z miodem lepsze. Trzeba je pokroić wzdłuż na ćwiartki i lekko posmarować miodem. Niebo w gębie !!!
Że z cukrem to słyszałam (chociaż nigdy nie jadłam), ale z miodem to nie
A propos dziwnych połączeń - pamiętam jak byłam mała uwielbiałam chleb posmarowany gęstą słodką śmietaną i posypany cukrem Teraz nie ma już takiej śmietany.

Cytat:
E tam, więcej pracy. Ja właśnie tak jak Asia najczęściej noszę związane, zwłaszcza w pracy. I zawsze obcinam w ten sposób, żeby całe układanie po myciu wyglądało w ten sposób, że same sobie wyschną, ja je rozczeszę i tyle, oszalałabym gdybym musiała stać pól godziny przed lusterkiem i układać włosy np na szczotkę (kiedyś musiałam, więc już nigdy więcej)

Cytat:
Poluj, poluj i koniecznie zdaj relację

--
Cytat:
Gdzie polazły ???
No co, post się sam nie napisze
Stary 2012-03-06, 23:32   #2548
'Estelle'

Cytat:
Będę musiała przy najbliższej okazji spróbować, tylko TŻ'owi nic nie powiem, bo mi będzie wydziwiał
A tylko cebulową zagęszczasz w ten sposób czy jeszcze jakieś?
Nie powinien marudzić, bo dobre
Zagęszczałam, a właściwie TŻ zagęszczał jeszcze grochówkę.
Cytat:

A propos dziwnych połączeń - pamiętam jak byłam mała uwielbiałam chleb posmarowany gęstą słodką śmietaną i posypany cukrem Teraz nie ma już takiej śmietany.
U mnie była moda na chleb z masłem i cukrem

A próbowałyście frytek z majonezem???

Cytat:
No co, post się sam nie napisze
Hehehehehe

Stary 2012-03-07, 04:04   #2549
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Zazwyczaj robię kucyka, albo spinam "szczękami" w kok i gotowe.
Jak "kok", to ty musisz już mieć rzeczywiście długie włosy . Matko kochana, jak ten czas nieubłaganie leci . Toż nie tak dawno pokazywałaś po obcięciu .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Poluj, poluj
Ano będę, bo jest coraz ciężej . Nie wiem tylko, jaka ferajna tam będzie .

Cytat:
Napisane przez Estelle
spróbuj też "Teorię wielkiego podrywu"
Oglądam !

Cytat:
Ja niekoniecznie, bo jest jeszcze ebay, allegro i inne sklepy, w których można wydać mnóstwo pieniędzy nie wychodząc z domu

Ty tak mi nie podpowiadaj, bo w ucho !

Cytat:
Napisane przez Finlora
oszalałabym gdybym musiała stać pól godziny przed lusterkiem i układać włosy np na szczotkę (kiedyś musiałam, więc już nigdy więcej)

Nie przypominaj ! Ja do jednej z moich prac każdego dnia w pełnym rynsztunku musiałam się stawiać. A że nic nie umiałam i nie umiem zrobić sobie sama z włosami, dwa razy w tygodniu {przed pracą !} do fryzjera "na czesanie" biegałam. Co na korzyść mi wyszło - do perfekcji opanowałam spanie w sposób nienaruszający fryzury , aż się wszyscy dziwią . Wstaję i każdy włosek na miejscu. Oczywiście tylko w przypadku, kiedy to mam fryzjerski fryz na głowie .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Poluj, poluj i koniecznie zdaj relację

Ty kciuki mocno trzymaj w intencji polowania .

--
Cytat:
Zagęszczałam, a właściwie TŻ zagęszczał jeszcze grochówkę.
A takie serki nie wpływają na smak zupy ?

Cytat:
Napisane przez Estelle
A próbowałyście frytek z majonezem???
Ja do dzisiaj tak jem frytki . Toż to holenderski "narodowy" sposób jedzenia frytek . W Belgii też : uliczna buda, papierowa tytka, frytki i w to majonez . Czasem dodaje się jeszcze keczupu, ale to rzadziej . Jeszcze są specjalne sosy do frytek na bazie majonezu . Ale trzeba przyznać - majonezy mają smakowo oszałamiające .

Kupiłam w Naturze lakier, ale pewnie nie taki jak chciałam . Zrobiłam wieczorem na jednym paznokciu maź, maź i ten lakier ma jakiś taki pomarańczowy odcień. Albo to od ledów, albo znowu pomyliłam. Ten lakier to : Essence, colour & go, think pink {63}.

A i widziałam w Rossmannie jakieś nowe {?} rzeczy do włosów z Gliss Kura . Seria na ożywienie oklapłych włosów { Ultimate Volume } . Z kolagenem, keratyną, bez silikonów . Wiecie coś o tym ? W serii jest pianka do układania włosów .

Badania odebrałam . Można powiedzieć, że są złe . Do tego przyplątało się jakieś bakteryjne zakażenie { maximum na skali - 400, ja mam - 2198 }. Pewnie się pigułami wyjałowiłam. Poza tym, wszystko co ważne , jest prawie podwójnie podwyższone w stosunku do normy . Najgorsze jest to, że {jak mogę odczytać} nerki zaatakowało. Shit ! Nie mogłam iść wczoraj do lekarza, bo ... kartę moją zgubili i nie mogło być porównania z poprzednimi badaniami. Dawno mi huk na łeb nie spadł. Badania mam w domu. Pójdę w piątek. Sama boję się zajrzeć czy "źle" idzie na "lepiej", czy na "gorzej". Będzie dobrze .

Miłego dnia

Stary 2012-03-07, 13:04   #2550
'Estelle'

Cytat:
Jak "kok", to ty musisz już mieć rzeczywiście długie włosy . Matko kochana, jak ten czas nieubłaganie leci . Toż nie tak dawno pokazywałaś po obcięciu .
Zaledwie do łopatek
A szczękami takimi to w sumie od razu po cięciu włosy spinałam - zgarniałam to co po bokach w tył i wystarczyło zakleszczyć.
Cytat:
Oglądam !
Boskie, nie ?
Cytat:
A takie serki nie wpływają na smak zupy ?
Odrobinę wpływają, ale moim zdaniem na plus, bo zupa bogatsza w smaku, taka śmietankowa, pełna, smaczniejsza. I bardziej syta
Cytat:
Ja do dzisiaj tak jem frytki . Toż to holenderski "narodowy" sposób jedzenia frytek . W Belgii też : uliczna buda, papierowa tytka, frytki i w to majonez . Czasem dodaje się jeszcze keczupu, ale to rzadziej . Jeszcze są specjalne sosy do frytek na bazie majonezu . Ale trzeba przyznać - majonezy mają smakowo oszałamiające .

Jak pierwszy raz o tym usłyszałam, to się zastanawiałam, co za dziwadło i jak to tak frytki bezcześcić. Ale kilka lat później jakoś tak się stało, że spróbowałam z sosem majonezowym i o dziwo- całkiem dobre
Cytat:
Kupiłam w Naturze lakier, ale pewnie nie taki jak chciałam . Zrobiłam wieczorem na jednym paznokciu maź, maź i ten lakier ma jakiś taki pomarańczowy odcień. Albo to od ledów, albo znowu pomyliłam. Ten lakier to : Essence, colour & go, think pink {63}.
To ten, co ja polecałam
Może spróbuj warstwę dodać? U mnie to on wygląda na taki klasyczny koral. I faktycznie, światło tez może zmienić. daj znać, jakie odczucia po obejrzeniu w dziennym świetle
Cytat:
A i widziałam w Rossmannie jakieś nowe {?} rzeczy do włosów z Gliss Kura . Seria na ożywienie oklapłych włosów { Ultimate Volume } . Z kolagenem, keratyną, bez silikonów . Wiecie coś o tym ? W serii jest pianka do układania włosów .
O, nie wiem Interesujące
Cytat:
Badania odebrałam . Można powiedzieć, że są złe . Do tego przyplątało się jakieś bakteryjne zakażenie { maximum na skali - 400, ja mam - 2198 }. Pewnie się pigułami wyjałowiłam. Poza tym, wszystko co ważne , jest prawie podwójnie podwyższone w stosunku do normy . Najgorsze jest to, że {jak mogę odczytać} nerki zaatakowało. Shit ! Nie mogłam iść wczoraj do lekarza, bo ... kartę moją zgubili i nie mogło być porównania z poprzednimi badaniami. Dawno mi huk na łeb nie spadł. Badania mam w domu. Pójdę w piątek. Sama boję się zajrzeć czy "źle" idzie na "lepiej", czy na "gorzej". Będzie dobrze .

Miłego dnia
Jeeeeej, trzymaj się Kasiu. I od dzisiaj żadnego unikania lekarzy! Jeszcze się da wszystko zrobić. Tak jak piszesz - będzie dobrze i ja innej opcji nie widzę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości