|
|
#2521 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
![]() Nie jadła wielu rzeczy, np. sera, jogurtów [do dziś], papryki nauczyła się jeść koło czterdziestki i inne rzeczy też odkrywała długo... za mojej bytności w domu do brokuła jeszcze nie 'dojrzała' ![]() Trochę tata urozmaicał nasze menu, trochę wujek, z którym przez jakiś czas mieszkaliśmy, trochę babcia ![]() Cytat:
![]() Do niedawna jeszcze Ueru spała jak człowiek, ale obecnie zasypia wzdłuż łóżka a budzi się w poprzek ![]() Cytat:
A potem odkryłam Allegro
|
|
|
|
#2522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Aaa, to ja chrzanię ! Kupować w ciemno za stówkę, to trochę zbyt dużo . Jeszcze znając moje wybrzydzanie . 20-ścia, 30-ści złotych to można zaryzykować na próbunek i ewentualnie wyrzucić. Stówka to trochę dużo . To już wolę komplet mojej marchewki na pewniaka kupić . Dzięki za chęć pomocy Cytat:
Cytat:
To u Ciebie nie pożywię się . Pieczarek nie jadam, a kukurydzę tylko w gościach. Cytat:
. Nic się nie martw, nie jesteś sama. U mnie dzisiaj, po wczorajszym tłustawym rosołku, fasolowa na wędzonych żeberkach, z dużą ilością kiełbasy Coś wykrakałam z tym nadejściem wiosny . Wczoraj było dwa stopnie poniżej zera i dzisiaj też nie cieplej . Chociaż to i dobrze - przejdę dzisiaj po działce i "prezenty" psowe posprzątam. Miłego dnia ---------- Dopisano o 04:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ---------- Już wiem o co miałam Was zapytać . Oglądała może któraś z Was wczoraj program z Magdą Gessler ? Włączyłam przez przypadek i zbyt późno, a ona gotowała barszcz czerwony . Wiecie może jak ? |
||||
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no pyszne były Jeden garnek zamrożony, drugi do jedzenia na bieżąco Do farszu ruskiego babcia dodała mięty I uwielbiam jak dodaje masła takiego zbrązowiałego. Aż muszę sobie odgrzać kilka
|
|
|
#2524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyną rzeczą, której nigdy nie lubiłam i nie polubię są pomidory - tzn sos do pizzy czy zupa pomidorowa jest ok, ale surowego pomidora nie zjem, nawet w sałatce Cytat:
![]() Cytat:
Albo zimą kupię jakąś letnią bluzkę, a latem już jej nie założę z wiadomych powodów Cytat:
A czemu tylko w gościach? Ja pieczarki uwielbiam, mogłabym je jeść tonami ![]() Cytat:
Przecież to składnik wielu sałatek, a sałatki podobno takie zdrowe Sałatka zrobiona, sos też, tylko jeszcze się chłodzi i nabiera smaku ![]() Robię dziś potrawkę z mięsa i warzyw i przemycę do niej trochę czosnku - podejrzewam, że TŻ się nawet nie zorientuje Kusi mnie trochę, żeby go potem zapytać czy smakowało, a jak odpowie, że tak (gorzej jak nie ![]() Aha, a ja nie lubię ruskich ![]() |
|||||
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
O ja kocham ruskie
"Przegryzanie"-najbardziej powszechna reakcja w kuchni (coś takiego kiedyś było w demotywatorze)
|
|
#2526 | ||||||
|
|
Cytat:
I marchewa większa, a taniej. BTW, kupowałaś już te zestawy na Allegro? Bo skusiłam się na kremy. Data ważności do 2014 , więc może zdążę zużyć Kiedyś ewentualnie można się pokusić o rozbiórkę zestawu lawendowego ![]() Cytat:
![]() Nie lubię od razu zakładać nowego, tak dla zasady tylko. Ubranko musi na odpowiednią okazję poczekać, żeby mieć premierę ![]() Z kosmetykami także ![]() Cytat:
A jak tam Max? Cytat:
Najgorsze to, że mam sporo ubrań do sesji zdjęciowych i takich z czasów liceum [krótkie spódniczki i takie tam] oraz ubrań trochę teatralnych, które raczej nadają się na imprezy typu wesele lub ekstrawaganckie wyjście do restauracji. No i żal się pozbywać... Cytat:
![]() A, mam też tak, że nie jadam części rzeczy, które mama serwowała - m.in. właśnie zupy grzybowej, jajek pod różną postacią. Smaki mi się zmieniły W moim domu, z racji gustu mamy, nie jadło się też fety, ale od samego początku wiedziałam, że ja lubię choć to może generalnie przez moje uwielbienie serów. Tak samo pleśniowce.Pamiętam, jak walczyłam z oliwkami, które kiedyś tam obrzydził mi wujek, a po latach chciałam się przekonać i powtórzyłam eksperyment Ale coś mam wrażenie, choć pamiętam słabo, że próbowałam te oliwki jakieś takie oleiste, a potem konserwowe. Pierwsze fuuuuuuj a octowe koffam ![]() Cytat:
Daj znać, co powiedział
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z kolei jak kupię coś nowego z kolorówki to prawie od razu testuję, a potem mam np 3 tusze otwarte
![]() Przyłapał mnie, kiedy wrzucałam czosnek do mięsa Oczywiście pomarudził, ale potem (kiedy jadł) nic nie mówił, tzn na temat czosnku. Kiedy powiedział, że dobre to wolałam już nic o czosnku nie wspominać ![]() Sałatka wyszła bardzo dobra, może tylko lekko przesadziłam z czosnkiem do sosu, bo trochę ostry wyszedł ![]() Aha, nie wiem czy to coś zmienia, ale ser feta wzięłam półtłusty, bo był jeszcze pełnotłusty ![]() |
|
|
|
|
#2528 | ||
|
|
Cytat:
Całe szczęście [o ile używane codziennie ] szybko się kończą, więc można w miarę szybko kupić nowy ![]() Cytat:
Sałatki zazdroszczę , aż mi ślinka pociekła... idę coś wszamać
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co idziesz zjeść? Jak już powszechnie wiadomo odchudzanie w moim przypadku jest niewykonalne - właśnie pożarłam pół opakowania ptasiego mleczka
|
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
|
Cytat:
![]() Ptasie czeka w szafce, zawsze zapominam otworzyć, żeby się TŻ nie połapał, bo potem ostro podjada
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się nad odstawieniem tabletek, mam jeszcze 5 dni na decyzję, bo w piątek powinnam zacząć kolejne opakowanie... Moja pani ginekolog trochę mnie postraszyła na ostatniej wizycie, no i trzeci krzyżyk już coraz bliżej niż dalej, więc... ![]() |
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
|
Cytat:
![]() Pogadaj z TŻ'tem i do dzieła ![]() A z doświadczenia Ci powiem, że im wcześniej, tym lepiej. I już nawet nie chodzi o wiek biologiczny, tylko o spokój później, bo z roku na rok człowiek coraz mniej energii ma. Dziś troszkę mi szkoda, że nie zabraliśmy się za to wcześniej, bo na chwilę obecną, to mogliśmy mieć już panny w przedszkolu i hulać sobie swobodniej, no ale kto wiedział ![]() Jedno Ci powiem - żałować nie będziesz ![]() Tak, to znowu mówiłam ja matka polka
|
|
|
|
#2533 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Dlaczego ja nie mam babci ? Co prawda za "ruskimi" nie przepadam, ale pewnie inne też by mi zrobiła . Zjem pomidora, ale też ich fanką nie jestem. Od zawsze wolałam ogórki . Do tego - metoda mojego Dziadka - ogórki posmarowane miodem . Cytat:
Ostatnio zauważyłam modę dodawania kukurydzy do wszystkich sałatek, jako zapychacza. "W gościach" nie wypada wybrzydzać, więc coś tak czasem, jak nie mam wyjścia, skubnę . Niestety przy pieczarkach moja kindersztuba śpi : albo odmawiam, albo wygrzebuję . Grzyby uwielbiam pod każda postacią, pieczarek nie lubię . Za to oliwki i kapary mogę jeść łyżkami . Cytat:
Feta to jeden z najtłustszych serów i do tego sól . Cytat:
Nie mów ! Czego oczy nie widzą, sercu nie żal - pamiętaj . Gospodyni domowa Ci to mówi I jeszcze jedna rada - jak chłop za dużo wie, to łysieje . Oj tak ! To też moja najgorsza zmora. I robię to z nudów : jak siedzę w domu, to nie wyjmuję głowy z lodówki, jak wyjadę do miasta, to mogę i prawie cały dzień nie jeść . Nie . Kończę właśnie zestaw i jeszcze jeden stoi w szafce. Zaczęłam oszczędnie używać { Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdzie trafię na jakiś przepis, to w nim albo ocet, albo sztuczny zakwas ze sklepu. Fuj ! Cytat:
Cytat:
Cytat:
To tak jak ja - oszukuję się, kupując żółty ser o mniejszej zawartości tłuszczu {Holender, Ryki, Królewski light } Cytat:
Nie mów, bo stanie się podejrzliwy . W Holandii nie znają "barszczu ukraińskiego". Raz ugotowałam i znajomym zasmakowało. Jedna z pań poprosiła mnie, żeby ugotować jej gar {w pojemniki i do zamrażarki}. Tylko bez pomidorów, bo mąż nie lubi i nie je. U mnie jadł z pomidorami i był zachwycony. Co zrobiłam ? Dodałam pomidory i wmówiłam im, ze to papryka. ![]() Lubię i ubolewam, że nie mogę { węglowodany i cukier}. Aga, Ty dobrze zakonotuj co napisała Asia. Jeśli rzeczywiście chcesz - to już najwyższa pora . I nie o "tik, tik, tik" chodzi. Jak się będzie Twój potomek czuł, kiedy inne dzieci zapytają : babcia cię do szkoły przyprowadziła ? Macie oboje pracę, mieszkanie na rozwód też się raczej nie zanosi . Na co czekać ?! Z wiekiem człowiek staje się leniwszy i obowiązki mogą przerazić . Młody - góry przeniesie . Kusi mnie straszliwie drastyczne obcięcie włosów . Taka krótka fryzura z długą grzywką . Coś w tym stylu : http://ikf.styl.fm/fryzury-krotkie/o...ura1223732.htm Obawiam się jednak, że taka krótka więcej pracy i starań potrzebuje. Ale tak bardzo mi się podoba . Miłego dnia |
|||||||||||
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę już barszczu Pani Gessler . Nie dosyć, że octem zakwasza, to jeszcze każe same obierki z jabłek do niego wrzucać . Matko kochana ! U mnie w domu zakwaszało się właśnie jabłkami. Całymi, nie obierkami .
|
|
|
|
|
#2535 | |||||||
|
|
Cytat:
A ja kocham pomidory, zwłaszcza malinowe, prosto z działki mojego taty ![]() Cytat:
Też pieczarki wygrzebuję. A grzybów, jak to już wielokrotnie pisałam - nie cierpię. Da ![]() Cytat:
. Teraz kudeł krótki i takie odzywki trudno kłaść. Może niech jeszcze trochę mi urosną i pomyślimy o podziale Cytat:
No to cieszy mnie fakt, że jest poprawa ![]() Cytat:
Ja tak kiedyś z zupą cebulową zrobiłam. Zagęszczana była serkami topionymi, a moja mama wybitnie nie serowa. No i co? Nagotowaliśmy na serkach a mamie, że śmietana wciskaliśmy. Wciągała aż miło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w tym samym programie narzekała, że ten barszcz, co jej pierwotnie podano właśnie octowy był ![]() Bo sam przepis to możesz zmodyfikować i całe jabłka dać. Gosia, podeślij mi adres na PW, to wyślę Elemonga.
|
|
|
|
#2536 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie to i ja bym jadła . Do tego fioletową fasolkę . Cytat:
![]() Zapuszczaj, poczekam . Cytat:
Cytat:
Z tym związaniem to też nie najlepiej . Mam okrągła twarz, a więc {jeśli chcę być piękna}, żaden "koński ogon" nie wchodzi w grę . Trzeba by było artystycznie upinać, a nie potrafię . A zresztą nie mam włosów do zapuszczania . Nie chciałabym żeby mi takie nędzne włosięta smętnie wisiały . Trochę samokrytyki jeszcze mam. Czapki zdjęte i czas na fryzjera. Zastawiam się : albo krótki bob, albo takie krótkie włosy . http://www.we-dwoje.pl/p/a_i/24/24/0.../b_5_23704.jpg Ta pierwsza Cytat:
Muszę potrenować. Nie mogę sobie przypomnieć jak to robił mój Ojciec. Czy gotował obrane, pokrojone, surowe buraki czy też gotował w łupinach i ścierał . A zakwaszał tylko i wyłącznie kwaśnymi jabłkami : antonówki, reneta . |
|||||
|
|
|
|
#2537 | ||
|
|
Potrzebują, ale na takie raczej tylko spray używam
![]() Lubię, jak jest juz na co położyć odżywkę i jak szybko znika z flaszki ![]() Cytat:
![]() A jak cudnie opaski do niej by wyglądały Tylko jak pisałam, już mi szkoda długości a i czasu przy dwóch zbrolach na układanie brakuje... Cytat:
![]() A byłaś w Naturze po lakiery? Ten Think Pink z Essence jest niemal taki sam, jak ten, który polecałam z Rossmanna. Specjalnie pomalowałam sobie paznokcie różnymi kolorami, co by duplikatów na zakupach nie zrobić i dobrze się stało, bo miałabym dwa takie same
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak i naleśniki z powidłami ![]() Kiedyś jak się dorwałam do pieczarek to wyjadłam wszystkie z nowo otwartego słoika Za to takich robionych przez mamę nie zjem Fetę jem garściami z pomidorami ![]() Tez tak mam Mnie się takie krótkie podobają,ale wiem,że wyglądałabym jak jeszcze większy placek
|
|
|
#2539 |
|
|
Gosia, podeślij mi adres na PW, to wyślę jutro Elemonga.
|
|
|
#2540 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#2541 | |
|
|
Cytat:
zawsze jest coś, co skutecznie odwróci uwagę ![]() No to teraz gorąco Wam kibicuję i trzymam kciuki za pomyślność sprawy Na pewno wszystko będzie dobrze Hehe, przyzwyczaiłam się do innej skali porównawczej ![]() Jak skończę Gliss Kura, to spróbuję odżywki w emulsji ![]() Normalnie, tj. rozpuszczam serki topione w zupce, na gorąco ofkors.
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
A zupa nie jest zbyt tłusta?
![]() Dokończyłam ptasie mleczko ![]() Nie wiem czy to przez pogodę, jakieś przesilenie wiosenne czy co, ale jestem padnięta. Zamiast mieć coraz lepszą kondycję po aerobiku to jestem tak zmęczona, że prawie padam na pysk... |
|
|
|
|
#2543 | |
|
|
Cytat:
![]() Co do zmęczenia, to koło 17:30 niemal codziennie włącza się mi jakiś kryzys, normalnie zasypiam na siedząco. Ale pewnie tak, jak piszesz, przesilenie jakieś
|
|
|
|
#2544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Tak myślę, myślę, aż mi mózg paruje . Wydaje mi się jednak, że do takiej krótkiej fryzury to dobre jakościowo włosy są potrzebne. Już zgłupłam kompletnie . Chyba jednak krótki bob będzie . Ale po nocach mi się taka "chłopczyca" śni . Ile to lat, przy takiej fryzurze, spadłoby z karku ?! Wyglądałabym na osiemnastkę Cytat:
Wigilijne ? Takie z kapustą i grzybami ? Baaardzo ! Mniam, mniam !!! Mimo tego, że jestem mięsożerna lubię też z czarnymi jagodami . Do nich sos śmietanowy . Ale, niestety, wiele lat już ich nie jadłam. Sama nie umiem robić pierogów . Cytat:
Tak, tak ! Mój Dziadek mnie tego nauczył. A co, nie słyszałaś, że wiele osób je ogórki posypane cukrem ? Z miodem lepsze. Trzeba je pokroić wzdłuż na ćwiartki i lekko posmarować miodem. Niebo w gębie !!! Cytat:
A dłuższe włosy nie wymagają więcej pracy, żeby jak człowiek wyglądać ? Chyba że zwiążesz je jedynie "gumką", lub jak ja : opaskę założysz Nie mówię o smętnie zwisających kosmykach, które na ulicach oglądam. Co z tego, że są to włosy do połowy pleców, jak jest ich trzy na krzyż . Cytat:
A o tym zagęszczaniu serkami pierwszy raz dowiedziałam się od Was . Nigdy nic takowego nie jadłam. Wybacz sklerotyczce, ale ![]() Cytat:
.Dostałam zaproszenie na otwarcie wernisażu malarskiego {24 marca}. Kurde, ile pracy przede mną ! Muszę się doprowadzić do stanu używalności, jak to określiła Aga - doprowadzić się do człowieczego wyglądu . Czyj to wernisaż ? Mało ważne . Ważniejsze, że może jakiegoś chłopa złapię Oglądacie "Pingwiny z Madagaskaru " ? Taka kreskówka odcinkowa. Ja regularnie. Za każdym razem prawie sikam ze śmiechu. Ubóstwiam ten film . Szczególnie króla Juliana z pięknym tyłeczkiem . Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#2545 | |||||
|
|
Cytat:
Ja też na tyłku siedzieć powinnam, zamiast biegać i limitki sprawdzać Cytat:
Jak dla mnie, to jednak mniej, bo ich codziennie modelować nie trzeba. Zazwyczaj robię kucyka, albo spinam "szczękami" w kok i gotowe. Cytat:
Wynalazł taki przepis w książce, którą dodawali do maszyny gotującej [termomix].Bo na razie to ja tylko sprayu uzywam. Odżywka w emulsji = taka normalna, jak rzadki krem ![]() Cytat:
![]() Poluj, poluj ![]() Cytat:
Jak masz Comedy Central [a mniemam, że masz właśnie] to spróbuj też "Teorię wielkiego podrywu", gdzieś po 18 chyba to nadają. BOSKIE
|
|
|
|
#2546 |
|
|
Gdzie polazły
???
|
|
|
#2547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Będę musiała przy najbliższej okazji spróbować, tylko TŻ'owi nic nie powiem, bo mi będzie wydziwiał
![]() A tylko cebulową zagęszczasz w ten sposób czy jeszcze jakieś? ![]() Ja niekoniecznie, bo jest jeszcze ebay, allegro i inne sklepy, w których można wydać mnóstwo pieniędzy nie wychodząc z domu Cytat:
![]() A propos dziwnych połączeń - pamiętam jak byłam mała uwielbiałam chleb posmarowany gęstą słodką śmietaną i posypany cukrem Teraz nie ma już takiej śmietany.Cytat:
![]() Cytat:
![]() -- No co, post się sam nie napisze |
|||
|
|
|
|
#2548 | ||
|
|
Cytat:
![]() Zagęszczałam, a właściwie TŻ zagęszczał jeszcze grochówkę. Cytat:
![]() A próbowałyście frytek z majonezem??? Hehehehehe
|
|
|
|
#2549 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Jak "kok", to ty musisz już mieć rzeczywiście długie włosy . Matko kochana, jak ten czas nieubłaganie leci . Toż nie tak dawno pokazywałaś po obcięciu . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty tak mi nie podpowiadaj, bo w ucho !Cytat:
Nie przypominaj ! Ja do jednej z moich prac każdego dnia w pełnym rynsztunku musiałam się stawiać. A że nic nie umiałam i nie umiem zrobić sobie sama z włosami, dwa razy w tygodniu {przed pracą !} do fryzjera "na czesanie" biegałam. Co na korzyść mi wyszło - do perfekcji opanowałam spanie w sposób nienaruszający fryzury Cytat:
Ty kciuki mocno trzymaj w intencji polowania . ![]() -- A takie serki nie wpływają na smak zupy ? Cytat:
Kupiłam w Naturze lakier, ale pewnie nie taki jak chciałam . Zrobiłam wieczorem na jednym paznokciu maź, maź i ten lakier ma jakiś taki pomarańczowy odcień. Albo to od ledów, albo znowu pomyliłam. Ten lakier to : Essence, colour & go, think pink {63}. A i widziałam w Rossmannie jakieś nowe {?} rzeczy do włosów z Gliss Kura . Seria na ożywienie oklapłych włosów { Ultimate Volume } . Z kolagenem, keratyną, bez silikonów . Wiecie coś o tym ? W serii jest pianka do układania włosów . Badania odebrałam . Można powiedzieć, że są złe . Do tego przyplątało się jakieś bakteryjne zakażenie { maximum na skali - 400, ja mam - 2198 }. Pewnie się pigułami wyjałowiłam. Poza tym, wszystko co ważne , jest prawie podwójnie podwyższone w stosunku do normy . Najgorsze jest to, że {jak mogę odczytać} nerki zaatakowało. Shit ! Nie mogłam iść wczoraj do lekarza, bo ... kartę moją zgubili i nie mogło być porównania z poprzednimi badaniami. Dawno mi huk na łeb nie spadł. Badania mam w domu. Pójdę w piątek. Sama boję się zajrzeć czy "źle" idzie na "lepiej", czy na "gorzej". Będzie dobrze . Miłego dnia |
||||||
|
|
|
|
#2550 | |||||
|
|
Cytat:
![]() A szczękami takimi to w sumie od razu po cięciu włosy spinałam - zgarniałam to co po bokach w tył i wystarczyło zakleszczyć. Boskie, nie ?Odrobinę wpływają, ale moim zdaniem na plus, bo zupa bogatsza w smaku, taka śmietankowa, pełna, smaczniejsza. I bardziej syta ![]() Cytat:
Jak pierwszy raz o tym usłyszałam, to się zastanawiałam, co za dziwadło i jak to tak frytki bezcześcić. Ale kilka lat później jakoś tak się stało, że spróbowałam z sosem majonezowym i o dziwo- całkiem dobre ![]() Cytat:
Może spróbuj warstwę dodać? U mnie to on wygląda na taki klasyczny koral. I faktycznie, światło tez może zmienić. daj znać, jakie odczucia po obejrzeniu w dziennym świetle Cytat:
Interesujące ![]() Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

Chociaż ostatnio kupuję surowe ogórki i dodaję do kanapek 
i inne rzeczy też odkrywała długo... za mojej bytności w domu do brokuła jeszcze nie 'dojrzała' 

. Nic się nie martw, nie jesteś sama. U mnie dzisiaj, po wczorajszym tłustawym rosołku, fasolowa na wędzonych żeberkach, z dużą ilością kiełbasy
tym bardziej, jeśli niezniszczone... tylko jakieś takie niewygodne się zrobiły 
I uwielbiam jak dodaje masła takiego zbrązowiałego. Aż muszę sobie odgrzać kilka
Ja pieczarki uwielbiam, mogłabym je jeść tonami
Przecież to składnik wielu sałatek, a sałatki podobno takie zdrowe 
a octowe koffam 

Ty tak mi nie podpowiadaj, bo w ucho !