Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 17:42   #961
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32712451]może sama ją skróć?[/QUOTE]
Też o tym myślałam ale nie zauważyłam w piosence odpowiedniego momentu ( bo chciałabym tak po 3 minucie) gdzie tylko leci sama muzyka żeby można było ściszac piosenke az sie zakoczy ze niby tyle trwała bo nie chce jej od tak urwać i już koniec ale łagodnie zakończyć.
Stary 2012-03-04, 18:07   #962
(kicia)
Zakorzenienie

Bu internet mi się zbuntowal po tym jak wam posta wydziergałam to muszę go pisać na telefonie

Widziałam projekty zaproszeń pierwszy widzę inspiracje zaproszeniami neny ale bardzo ładne a drugie super jestem pod wrażeniem graficznego dopracowania

malwus co do pierścionka to ja go b.rzadko ściągam więc narazie nie kombinuje z wkładaniem go na poprzednie miejsce. Ale prawa ręka dziwnie wygląda bo widać gdzie pierścionek był noszony. Co do piosenki śliczna a choć jakąś ogólną wizję sukienki na poprawiny masz?

A my dziś poszliśmy z TŻ na spacer piękna pogoda szkoda że od jutra znowu zaczyna się nowy tydzień nie można sobie polemiuchować
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:08   #963
nena1984
Zakorzenienie

dziewczyny, jestem załamana. Na weekend majowy (od 28 kwietnia do 6 maja) miałam z koleżankami zaplanowany mały wypadzik w ramach wieczoru panieńskiego. Wszystko ładnie pieknie, a tu z Tżtem dostaliśmy zaproszenie na ślub naszego bliskiego kumpla, który jest 5 maja. Niestety nie ma możliwości przesunięcia terminu wyjazdu, bo jest on zorganizowany.
Wiedziałam, że oni pobierają się w maju, ale to miało być później, bo jeszcze w grudniu się go dopytywałam, kiedy zgrywałyśmy termin wyjazdu. No i teraz klops, nie wiem co robić Gdyby to był ktoś z dalszych znajomych, to olałabym sprawę ich ślubu, a tak sama nie wiem, tym bardziej że przecież w lipcu nasz ślub i wypadałoby żebyśmy byli u nich, skoro oni będą u nas

ladystar - bardzo ładny projekt. Ja mam właśnie podobne zaproszenia, ale robione inną techniką. Wy będziecie mieć drukowane te kwiatki?

malwus - rozumiem Cię co do długości piosenki. Nasza ma w oryginale 4:30, co dla mojego Tżta było stanowczo za długo i skrócił do 2:17. Ja też nie przepadam za tym, jak 100 par oczu się na mnie patrzy, a nie oszukujmy się, zwykle wszyscy patrzą na Pmkę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:19   #964
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
malwus co do pierścionka to ja go b.rzadko ściągam więc narazie nie kombinuje z wkładaniem go na poprzednie miejsce. Ale prawa ręka dziwnie wygląda bo widać gdzie pierścionek był noszony. Co do piosenki śliczna a choć jakąś ogólną wizję sukienki na poprawiny masz?

Wizja sukienki tak mniej więcej jest i chciałabym szyć ale nie znam dobrej krawcowej
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
malwus - rozumiem Cię co do długości piosenki. Nasza ma w oryginale 4:30, co dla mojego Tżta było stanowczo za długo i skrócił do 2:17. Ja też nie przepadam za tym, jak 100 par oczu się na mnie patrzy, a nie oszukujmy się, zwykle wszyscy patrzą na Pmkę
Dlatego mnie to jeszcze bardziej stresuję

Co do wyjazdu aż to Ci klopss... nie mam pojęcia co Ci poradzić w tej sytuacji
Stary 2012-03-04, 18:25   #965
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Wizja sukienki tak mniej więcej jest i chciałabym szyć ale nie znam dobrej krawcowej

Dlatego mnie to jeszcze bardziej stresuję

Co do wyjazdu aż to Ci klopss... nie mam pojęcia co Ci poradzić w tej sytuacji
Hm to może bym Ci dała namiary na krawcową u której ja będę szyła to byś do niej napisała czy by uszyla sukienkę wg własnego pomysłu bo ja będę szyła sukienkę co ona na allegro wystawia ale z przeróbkami bo dol sukienki taki jaki jest mi się nie podoba. A na prawdę widać że starannie szyje

Stary 2012-03-04, 18:28   #966
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Moj TZ tez caly dzien siedzi nad zaproszeniami i juz ma mnie serdecznie dosc...ciagle cos nowego wymyslam...na razie jest tak, ale nie wiem czy okladka sie jeszcze nie zmieni...tylko musicie sobie wyobrazic ze pierwsze zdjecie do okladka i tyl, to bedzie zgiete na pol (zaproszenia beda pionowe), a drugie zdjecie to srodek po otwarciu...piszcie szczerze jak sie wam podoba, poki jeszcze mozna cos zmienic

A i ten teks to w koncu sama pozmienialam bo tamten cos mi nie do konca lezal...nad tym wierszykiem na dole jeszcze sie zastanawiam...mam jeszcze inny pomysl co tam zamiescic:

Goscie proszeni są o zabranie ze sobą:
-uśmiech na twarzy i dobry nastrój,
-chęć zabawy do białego rana,
-kupon Totka zamiast kwiatków
dla TŻ, chyba pierwszy raz widzę, że w środku więcej kolorów niż na okładce, ale super to wyszło.
Co do tekstu, to zauważyłam brak "się", jest "udadzą do karczmy". Fajnie ten tekst przerobiłaś, lepszy jest teraz, choć mi ciągle nie pasuje to "skuwanie kajdan", bo skuwać to zdejmować, a przecież na ślubie się zakłada się obrączki, które mają raczej scalać, a nie więzić. U, ale zamotałam... A i jeszcze chyba jak piszemy datę np. 4 marca, to dajemy samą 4, zero dokłada się pisząc datę liczbami 04.03.2012 czy się mylę? A rok dlaczego po łacinie, skoro całość po polsku?
Nie chciałam wyjść na czepliwą
A i pozwoliłam sobie skopiować tekst o pieniądzach i totku, bo będziemy prosić o to samo, a Ty to świetnie ujęłaś.
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:30   #967
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm to może bym Ci dała namiary na krawcową u której ja będę szyła to byś do niej napisała czy by uszyla sukienkę wg własnego pomysłu bo ja będę szyła sukienkę co ona na allegro wystawia ale z przeróbkami bo dol sukienki taki jaki jest mi się nie podoba. A na prawdę widać że starannie szyje
Wiesz ja mam namiar na jedna która sie tez zajmuje szyciem sukienek ślubnych wiec podejrzewam ze wieczorowa niezbyt skomplikowan to dla niej nie problem ale problem jest w tym ze nie ma ona zdjęć sukienek których szyła czyli np. zdjęcia z neta i jej uszycie. Chyba jakaś sr*** ze mnie Czas leci a ja siedzę i myślę co zrobić, sama nie wiem dlaczego zamiast działać
Stary 2012-03-04, 18:31   #968
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, jestem załamana. Na weekend majowy (od 28 kwietnia do 6 maja) miałam z koleżankami zaplanowany mały wypadzik w ramach wieczoru panieńskiego. Wszystko ładnie pieknie, a tu z Tżtem dostaliśmy zaproszenie na ślub naszego bliskiego kumpla, który jest 5 maja. Niestety nie ma możliwości przesunięcia terminu wyjazdu, bo jest on zorganizowany.
Wiedziałam, że oni pobierają się w maju, ale to miało być później, bo jeszcze w grudniu się go dopytywałam, kiedy zgrywałyśmy termin wyjazdu. No i teraz klops, nie wiem co robić Gdyby to był ktoś z dalszych znajomych, to olałabym sprawę ich ślubu, a tak sama nie wiem, tym bardziej że przecież w lipcu nasz ślub i wypadałoby żebyśmy byli u nich, skoro oni będą u nas

ladystar - bardzo ładny projekt. Ja mam właśnie podobne zaproszenia, ale robione inną techniką. Wy będziecie mieć drukowane te kwiatki?

a tak poza tym:

Załącznik 4539307
ojj... ciezka sprawa z tym weselem
na pewno nie da sie przesunac terminu wypadu panienskiego ?

Tak, te kwiatki bede drukowac, zobacze czy dobrze wyjda, na drukarce laserowej powinno byc ok, na to nakleilabym zloty kartonik, tak jak na zaproszeniach z allegro, a na tym jeszcze bialy kartonik z imionami.
Jutro zrobie probe
A Ty? Jaka robisz technika?

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:35   #969
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja mam namiar na jedna która sie tez zajmuje szyciem sukienek ślubnych wiec podejrzewam ze wieczorowa niezbyt skomplikowan to dla niej nie problem ale problem jest w tym ze nie ma ona zdjęć sukienek których szyła czyli np. zdjęcia z neta i jej uszycie. Chyba jakaś sr*** ze mnie Czas leci a ja siedzę i myślę co zrobić, sama nie wiem dlaczego zamiast działać
Nie no rozumiem Cię że w ciemno nie chcesz szyć bo ja też bym się nie zdecydowała gdyby nie to że widziałam na żywo. Wiesz pod koniec marca mają ponoć być nowe sukienki z wiosenno letniej kolekcji w większości sklepów w Lublinie może wtedy znajdziesz coś gotowego. Czy koniecznie chcesz szyć ?

Stary 2012-03-04, 18:38   #970
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no rozumiem Cię że w ciemno nie chcesz szyć bo ja też bym się nie zdecydowała gdyby nie to że widziałam na żywo. Wiesz pod koniec marca mają ponoć być nowe sukienki z wiosenno letniej kolekcji w większości sklepów w Lublinie może wtedy znajdziesz coś gotowego. Czy koniecznie chcesz szyć ?
Niekoniecznie szyć dlatego jeszcze się powstrzymuje przed jakąś decyzja bo czekam na coś nowego w sklepach. Teraz jest martwy okres więc nie ma nic szczególnego, jakieś resztki po studniówkach i karnawale. Ale jesli chodzi o sklepy to mam też problem bo nie mam zbyt dużego wyboru, jak nie ma 34 lub małego 36 (rozmiaru) to mogę się tylko cmoknąć.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-03-04 o 18:40
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:46   #971
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Niekoniecznie szyć dlatego jeszcze się powstrzymuje przed jakąś decyzja bo czekam na coś nowego w sklepach. Teraz jest martwy okres więc nie ma nic szczególnego, jakieś resztki po studniówkach i karnawale. Ale jesli chodzi o sklepy to mam też problem bo nie mam zbyt dużego wyboru, jak nie ma 34 lub małego 36 (rozmiaru) to mogę się tylko cmoknąć.
No widzisz ja też nie mogę na siebie znaleźć idealnej sukienki gotowej poza tym ja chce długą a długich teraz jest bardzo mało

Stary 2012-03-04, 18:55   #972
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ojj... ciezka sprawa z tym weselem
na pewno nie da sie przesunac terminu wypadu panienskiego ?

Tak, te kwiatki bede drukowac, zobacze czy dobrze wyjda, na drukarce laserowej powinno byc ok, na to nakleilabym zloty kartonik, tak jak na zaproszeniach z allegro, a na tym jeszcze bialy kartonik z imionami.
Jutro zrobie probe
A Ty? Jaka robisz technika?
no właśnie nie da, bo to termin z biura podróży.
ja kwiatki robiłam stempelkami.

Stary 2012-03-04, 18:58   #973
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
dla TŻ, chyba pierwszy raz widzę, że w środku więcej kolorów niż na okładce, ale super to wyszło.
Co do tekstu, to zauważyłam brak "się", jest "udadzą do karczmy". Fajnie ten tekst przerobiłaś, lepszy jest teraz, choć mi ciągle nie pasuje to "skuwanie kajdan", bo skuwać to zdejmować, a przecież na ślubie się zakłada się obrączki, które mają raczej scalać, a nie więzić. U, ale zamotałam... A i jeszcze chyba jak piszemy datę np. 4 marca, to dajemy samą 4, zero dokłada się pisząc datę liczbami 04.03.2012 czy się mylę? A rok dlaczego po łacinie, skoro całość po polsku?
Nie chciałam wyjść na czepliwą
A i pozwoliłam sobie skopiować tekst o pieniądzach i totku, bo będziemy prosić o to samo, a Ty to świetnie ujęłaś.
I bardzo dobrze kochana, wszystkie wszystkie uwagi mile widziane To moze zmienie na "zakuwanie kajdan" bedzie ok? Juz i tak sama kilka bledow znalazlam, np dookola razem a nie osobno, i jeszcze kilka innych drobnych. Jutro to wszytsko na spokojnie zbiore do kupy, bo dzis juz nie mam glowy. Przejrzalam kolejne milon stron z butami, i z dekoracja stolow. I o ile dekoracje wymyslilam to z butami dalej kiszka...mam nadzieje ze odpisza mi z tej strony gdzie robia na zamowienie...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:05   #974
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
I bardzo dobrze kochana, wszystkie wszystkie uwagi mile widziane To moze zmienie na "zakuwanie kajdan" bedzie ok? Juz i tak sama kilka bledow znalazlam, np dookola razem a nie osobno, i jeszcze kilka innych drobnych. Jutro to wszytsko na spokojnie zbiore do kupy, bo dzis juz nie mam glowy. Przejrzalam kolejne milon stron z butami, i z dekoracja stolow. I o ile dekoracje wymyslilam to z butami dalej kiszka...mam nadzieje ze odpisza mi z tej strony gdzie robia na zamowienie...
Dziewczyny odpisują i nie ma problemu, one nawet mają specjalny dział chyba dla Panien Młodych Czeka się na robociznę, z tego co pamiętam 14 dni.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:29   #975
(kicia)
Zakorzenienie

nena współczuję sytuacji bo kurcze ten panieński wyjazd super sprawa no i pytalaś tych znajomych o datę miało nie kolidować a z drugiej strony głupio żebyście nie poszli albo żeby TZcik poszedł sam

Stary 2012-03-04, 19:29   #976
Karolina_83
Raczkowanie

A my dzisiaj odhaczyliśmy kolejny punkt na przedślubnej liście - Dzień Skupienia. Nie mieliśmy bladego pojęcia czego się możemy się spodziewać ale było sympatycznie. Była krótka pogadanka na temat miłości, spowiedź dla chętnych, później msza a na koniec wpisy do indeksu.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:02   #977
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Zdjęcia tych moich wymęczonych krzesełek, jeszcze muszę zrobić do tego wizytówki z imionami i nazwiskami ale to już na kalce więc mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądało.
Krzesełko jest wymęczone, mam nadzieje, że jak narysuje szablon i dam do xero żeby mi to odbili ale w jasnych kolorach linie, żeby przy wycinaniu było widać linie ale żeby one nie zostawiły "śladu" konturu.
Nie wiem czy dobrze to wyjaśniam... To już wszystko będzie git.
czym wycinalaś otwory? bo widzę że te otwory w oparciach też takie "wymęczone" polecam nożyk do tapet i dobry brystol wtedy pięknie się wszystko wycina

tak w ogóle to witam się z wami dzisiaj rozdalismy sporo zaproszeń
a jak moi rodzice zaakceptują wódkę to powiem wam jaką wybraliśmy i nie będzie to napewno krupnik

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2012-03-04 o 20:03
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:06   #978
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Witam poweekendowo... Jutro głupi poniedziałek

Byliśmy z TŻem na kursie tańca i jak dla mnie dramat - na weselu na chwilę obecną będę się w kółko bujać za rączkę i "wiosłować" jak Jagodzi TŻ Bo tańczenie idzie mi z d*upy a TŻowi super... Dramat!

Właśnie wypisałam pierwsze zaproszenie ślubne
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:45   #979
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Wczorajsze spotkanie bylo bardzo udane, tak jak pisala Niuto buzie nam sie nie zamykaly rozczarowalo mnie jedno... albo nas nie bylo swiezego ciasta-wlascicielka nie dowiozla! Dziekuje Wam za spotkanie, jestescie bardzo sympatycznymi osobkami Najwiecej porozmawialam z Niuto bo bylysmy przed czasem z powodu naszych dojazdow jak ktos nas obserwowal z boku to mial pewnie niezly ubaw, bo ciagle sie rozgladalysmy czy ktos do nas podbija W koncu po 14 przyszla do nas Ewusia Marchew i zgarnela nas do kawiarni pod ktora stala Ewuszka (z Niuto przyszlo nam do glowy, ze dziewczyny nas zobaczyly i stwierdzily ze nie ma sensu sie z nami spotkac chyba nas lekka glupawka brala) Zaraz wkleje foto-relacje na poczte A 1 fotka tu - ktora miala byc jedyna z naszego spotkania -> proba samowyzwalacza
oo, zdjęcie telefonu
tez wrzuciłam zdjęcia na pocztę
Cytat:

A i ten teks to w koncu sama pozmienialam bo tamten cos mi nie do konca lezal...nad tym wierszykiem na dole jeszcze sie zastanawiam...mam jeszcze inny pomysl co tam zamiescic:

Goscie proszeni są o zabranie ze sobą:
-uśmiech na twarzy i dobry nastrój,
-chęć zabawy do białego rana,
-kupon Totka zamiast kwiatków
super zaproszenia
ja bym dała ten tekst który tu wpisałaś zamiast wierszyka
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja tylko na chwilę. Cieszę się, że spotkanie Śląskich PMek się udało i przykro mi że nie mogłam z Wami byc.
Z moim tatą jest już lepiej, ale nadal leży w szpitau i jeszcze poleży. W ogóle nie wstaje z łóżka, ale wszyscy mówią, że bedzie dobrze, wiec jesteśmy dobrej mysli

Nie mam dostępu do poczty wiec niestety nie zobacze sobie Waszych fotek, moze później którąś z Was zmolestuje, żeby na chwilę gdzieś wkleiła
musi być dobrze
bardzo żałuję że Cię nie było na spotkaniu
Cytat:
kurcze, niefajna sytuacja ....
nie wiem co bym wybrała na Twoim miejscu ale chyba jednak panieński

Ostatnio nie miałam czasu się chwalić więc teraz wrzucam najnowsze nabytki:
- bolerko-sweterek, który założę do kościoła
- muchę TŻa, która jest w idealnie identycznym kolorze jak moje buty (porównałam z próbką materiału, bo butów nie mam jeszcze odebranych )
Poza tym kupiliśmy TŻowi koszulę już prawie straciłam nadzieję bo odwiedziliśmy kilkadziesiąt sklepów do tej pory i nie mogliśmy znaleźć takiej żeby była idealna (tzn w kolorze śmietankowym i pod muszkę - czyli z krytymi guzikami i szerokim kołnierzykiem) ale w końcu sie udało zostawiliśmy ja do taliowania bo była za szeroka trochę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sweterek1.jpg (118,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sweterek 2.jpg (95,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sweterek 3.jpg (150,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010051.jpg (59,7 KB, 21 załadowań)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:48   #980
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
oo, zdjęcie telefonu
tez wrzuciłam zdjęcia na pocztę

super zaproszenia
ja bym dała ten tekst który tu wpisałaś zamiast wierszyka

musi być dobrze
bardzo żałuję że Cię nie było na spotkaniu

kurcze, niefajna sytuacja ....
nie wiem co bym wybrała na Twoim miejscu ale chyba jednak panieński

Ostatnio nie miałam czasu się chwalić więc teraz wrzucam najnowsze nabytki:
- bolerko-sweterek, który założę do kościoła
- muchę TŻa, która jest w idealnie identycznym kolorze jak moje buty (porównałam z próbką materiału, bo butów nie mam jeszcze odebranych )
Poza tym kupiliśmy TŻowi koszulę już prawie straciłam nadzieję bo odwiedziliśmy kilkadziesiąt sklepów do tej pory i nie mogliśmy znaleźć takiej żeby była idealna (tzn w kolorze śmietankowym i pod muszkę - czyli z krytymi guzikami i szerokim kołnierzykiem) ale w końcu sie udało zostawiliśmy ja do taliowania bo była za szeroka trochę
Sweterek super, gdzie kupowalas?
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:52   #981
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Sweterek super, gdzie kupowalas?

kupowałam tutaj: http://whitefashion.pl/index.php?k6,dzianiny-bolerka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:55   #982
klempaa
Zakorzenienie

Wybraliśmy zaproszenia

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kropeczkinieb10.jpg (82,3 KB, 47 załadowań)

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:59   #983
nena1984
Zakorzenienie

ewusia - piękny sweterek ale 300 zł?? moja babcia by chyba zawału dostała, bo sama jakoś 2-3 lata temu zrobiła podobny na ślub kuzynki, zaraz poszukam zdjęć

Stary 2012-03-04, 21:12   #984
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Myślałam, że w temacie Zia już nic mnie nie powali...

"Całościowy film ze ślubu miał swoją premierę 18 lutego w jednym z Krakowskich kin."

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
chciałam Wam powiedzieć, że oglądałam dziś lokalne wiadomości w takiej niby-telewizji z naszego miasta, a tam: rodzice małej Madzi z Sosnowca zwiedzaja dolnośląskie zabytki i udzielają wywiadów

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
moi teściowie tez juz się zapędzali z zapraszaniem piątej wody po kisielu ale tż ich ostudził i powiedział że nie będzie zapraszał kogoś kogo od dobrych paru lat nie widział i nie ma z nim kontaktu, co więcej teściowie chcieli zrobic dwudniowe wesele i sprosic niewiadomo kogo i wicie co? dobrze że nie zgodziliśmy się na to bo na dwa miesiące przed weselem dowiedzielismy sie że oni nie mają pieniędzy żeby dac na wesele no może troszkę coś nam dołożą, gdybyśmy się zdecydowali na dwudniowe wesele to w kredycie byśmy się zatopili po same uszy... takich mam właśnie teściów, najpierw chcą robic wielkie dwudniowe wesele bo oni płacą a potem mówią że pieniędzy nie mają... fajnie co nie?
kochana wiem coś na ten temat.... mam taką samą sytuację tylko że winowajcami są moim rodzice oni też kupili plazmę łóżko stół wydali 6tys zł!!! a teraz kasy nie mają chodzę pałczę martwie się co to będzie zredukowałam listę swoich gości do mininimum (31 osób) masakra
Cytat:
a ja dziś sporo ślubnych rzeczy załatwiłam
1. spisałam wreszcie ślubny rozkład jazdy do lipca, zajęło mi to strasznie dużo czasu, a i tak pewnie o połowie zapomniałam
2. byłam w cukierni, ale guzik załatwiłam, bo nie było odpowiedniej pani do zamówień weselnych
3. zarezerwowałam pokoje hotelowe dla gości, co uszczknie nasz budżet ślubny o 4 tys zł i to i tak ze zniżkami grupowymi. Jest jednak pewna nadzieja, bo bliski znajomy teścia kończy remont hotelu, który też jest położony na Starówce i w planach ma jego otwarcie na czerwiec. Da nam spory upust, ale zawsze jest jakieś ryzyko, że do lipca nie zdąży z otwarciem, więc na wszelki wypadek zarezerwowałam inny hotel
4. zrobiłam okładki weselnego menu (w załączeniu), pozostaje tylko wydrukować na kalce właściwe menu którego na chwilę obecną nie znam i wkleić do środka. Zastanawiam się czy nie zrobić takiej księgi gości
5. zrobiłam mapkę dojazdu na wesele z "pięknymi" strzałkami. jak myślicie, jest czytelna, czy etam, pytam zwłaszcza lublinianki, które mogą znać teren
jak dla mnie super menu a mapka przejrzysta taka jak trzeba
Cytat:
Aaaaaaaaaa!!!!

Nademna chyba jakies fatum zwisnelo, wlasnie sie dowiedziałam ze moja mama zlamala dzis noge, zlamanie z przemieszczeniem, we wtorek ma operacje....
Najpierw TZ teraz ona, beda sami inwalidzi na tym weselu, ja go chyba naprawde odwolam, puki zaproszenia jeszcze nie wyslane, bo teraz to juz mi sie wszystkiego doechcialo...!!!!
będzię dobrze
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Chciałabym ogłosić że dzisiaj zostałam Nauczycielką Edukacji Przedszkolnej obrona poszła gładko i przyjemnie

Teraz lecę was troszeczkę nadrobić bo znowu kilka stron naskrobałyście gaduły

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32698385]A JA MUSZĘ POCHWALIĆ MOJEGO KOCHANEGO TŻCIKA
powiedział że zrobimy wesele dwudniowe, bo różnica w cenie jest naprawdę niewielka, a mi na takim bardzo zależało
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Z okazji pierwszego postu w nowym wątku wklejam zdjęcia odebranych przez nas obrączek Zgadniecie która moja?
śliczne

wybaczcie że tak powierzchownie przeleciałam posty ale nie mam dziś siły
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:13   #985
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Wybraliśmy zaproszenia

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:13   #986
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu się doczekałaś tego ciacha

Mnie się bardzo podobało na spotkaniu, dziewczyny są super (w ogóle śmiesznie było, bo w końcu było nas tylko 4 w tym 3 Ewy ) Buzie nam się nie zamykały i te 2 godzinki strasznie szybko minęły Dla mnie największym zaskoczeniem było to ze Niut jest taka wysoka wyobrażałam sobie ją jako taką kruszynkę
W ogóle przepraszam Niut i E87 za to że sie z Wami ładnie nie pożegnałam, ale TŻ mi zadzwonił z tłumaczeniem że się jak zwykle spóźni
Mama zrobiła tiramisu
Faktycznie zerknęłam jeszcze raz na moje zdjęcia wsukni i przez to, że były mi za długo wyglądam na liliputa
No co Ty, my się nie gniwewamy

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj juz nie dotarlam na forum po podrozy Chorobsko niestety mnie chyba bierze, wczoraj juz sie czulam nie najlpiej a dzis doszedl katar, kaszel i bol gardla... oby przeszlo!
Wczorajsze spotkanie bylo bardzo udane, tak jak pisala Niuto buzie nam sie nie zamykaly rozczarowalo mnie jedno... albo nas nie bylo swiezego ciasta-wlascicielka nie dowiozla! Dziekuje Wam za spotkanie, jestescie bardzo sympatycznymi osobkami Najwiecej porozmawialam z Niuto bo bylysmy przed czasem z powodu naszych dojazdow jak ktos nas obserwowal z boku to mial pewnie niezly ubaw, bo ciagle sie rozgladalysmy czy ktos do nas podbija W koncu po 14 przyszla do nas Ewusia Marchew i zgarnela nas do kawiarni pod ktora stala Ewuszka (z Niuto przyszlo nam do glowy, ze dziewczyny nas zobaczyly i stwierdzily ze nie ma sensu sie z nami spotkac chyba nas lekka glupawka brala) Zaraz wkleje foto-relacje na poczte A 1 fotka tu - ktora miala byc jedyna z naszego spotkania -> proba samowyzwalacza
haha, faktycznie tak było

Rozdaliśmy sporo zaproszeń (sporo jak na nasze 50os wesele ) i zostały nam już tylko 3
Stary 2012-03-04, 21:15   #987
__Paulinka__
Zakorzenienie

Kurde czemu juz jutro poniedzialek eh jeszcze byl u nas kumpel TZ, myslalam, ze posiedzi chwile i sobie pojedzie, a On siedział 3 godziny ale.. co samotny norweski kawaler ma robic w domu

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja tylko na chwilę. Cieszę się, że spotkanie Śląskich PMek się udało i przykro mi że nie mogłam z Wami byc.
Z moim tatą jest już lepiej, ale nadal leży w szpitau i jeszcze poleży. W ogóle nie wstaje z łóżka, ale wszyscy mówią, że bedzie dobrze, wiec jesteśmy dobrej mysli

Nie mam dostępu do poczty wiec niestety nie zobacze sobie Waszych fotek, moze później którąś z Was zmolestuje, żeby na chwilę gdzieś wkleiła

Mam nadzieje, ze z Tatą bedzie wszystko wporządku

Cytat:

ladny ten sweterek, ale cena powalająca
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:19   #988
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dobry wieczór

chyba jednak powariowałyście troszkę z tym pisaniem... ponad 30stron

Było coś ważnego??? Nowe suknie, może skandale???

I zaraz zabieram się do nadrabiania, bo interesuje mnie spotkanie w Kato

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:20   #989
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
co do ślubów mniej tradycyjnych, to marzyło nam się z TŻ, wziąć ślub w górach, my sami + ksiądz + dwóch świadków, którzy tównież kochają góry jak my; ale tak, by nie było ludzi; w wakacje byliśmy ze znajomym jezuitą, w sumie w 4, na wędrówce po Beskidzie Niskim Wschodnim i Bieszczadach (od schroniska do schroniska, z wielkimi plecakami), co dziennie odprawiał Mszę, najbardziej podobało mi się nad
Jeziorkmi Duszatyńskimi

My też mielismy taki pomysł - szczególnie, ze wszystkie ważne chwile dla nas były na górskich szczytach - pierwsze "kocham cię", zaręczyny... ale uznaliśmy, ze chyba nam to nie przejdzie i odpuściliśmy - w zasadzie chyba trochę żałuję, ale to nic - podróż poślubna będzie w góry

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 21:20   #990
(kicia)
Zakorzenienie

niuto od czego robisz odwyk??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości