|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
|
#3932 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
http://adonai.pl/poezja/?id=13&action=4 http://wiersze.teksty.nstrefa.pl/wiersz-2476.html http://poezja.wikidot.com/elegia-o-chlopcu-polskim Tyle pamiętam Pozapominały mi się tytuły niektórych. ; o Ale to moje takie naj, naj.
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c25b88eee251337e2cf3080 657e4acb7d681f815_5dace6f 2394b4;32715959]http://selfishbitch.soup.io/post/767...-jest-niemy-kt
http://adonai.pl/poezja/?id=13&action=4 http://wiersze.teksty.nstrefa.pl/wiersz-2476.html http://poezja.wikidot.com/elegia-o-chlopcu-polskim Tyle pamiętam Pozapominały mi się tytuły niektórych. ; o Ale to moje takie naj, naj. [/QUOTE]
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Wujek i ciocia poprosili moją mamę o bycie chrzestną, miałam cichą nadzieję, że to będę ja
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3936 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuję, ja bym umarła, dla mnie te 6 dni to porażka, gdyby to jeszcze było codziennie w stałych godzinach no to ok, ale jak raz mam do późna a na drugi dzień od razu na rano to jednak się nie chce za bardzo. Ale trudno, ważne, że praca jest, i wypłata jako taka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że to nie praca fizyczna, no ale jakiś "dzień lenia" raz na jakiś czas by się przydał. ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Niektórzy nie biorą młodych, bo nie każdy młody pracuje, więc i $ nie ma.
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Fea, Otako
Mi umowa kończy się w marcu, z jednej strony szkoda, ale z drugiej strony, może wreszcie nie będę wiecznie śpiąca i już czuję jak mój kręgosłup krzyczy "hura". Rodzice marudzą, że już mam się zwolnić, ale zostało 12 razy jeszcze tylko,tyle co nic.---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Elewyn, ciut dziwne trochę, ale ja się właściwie bardzo cieszę,że jeszcze nie jestem chrzestną.
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Jako chrzestnego swojego pierwszego dziecka wybrali mojego kuzyna, który wtedy był młodszy ode mnie
Mama raczej średnio zadowolona z tego, ale nie chce odmówić Gdy dziecko będzie miało 18 lat, to mama będzie miała 60
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie też, jakby nie patrzeć, to dodatkowe wydatki. Moja koleżanka mi ostatnio opowiadała ciekawą sytuację ze swoim chrześniakiem. Daleka kuzynka, z którą raczej ma słaby kontakt i rzadko się widują, wybrała ją na chrzestną i koleżanka się zgodziła. We wrześniu kuzynka do niej dzwoni i mówi: "nie wiem czy wiesz, ale Twój chrześniak poszedł do przedszkola. musieliśmy mu kupić wyprawkę i robiliśmy zrzutkę. założyliśmy za Ciebie 75 zł."
Edytowane przez otako Czas edycji: 2012-03-04 o 21:27 |
|
|
|
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
otako
co za historia
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Niezły tupet, co nie?
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam beznadziejnych chrzestnych. Nie chodzi o ilość prezentów (choć poza komunią to niewiele dostałam), ale ilość odwiedzin to można policzyć na palcach jednej ręki
Wujek jeszcze odwiedził mnie na 18 urodziny, ciocia jak już przyjedzie to idzie do babci, a nie do nas
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was stosuje oleje codziennie?
![]() Tak się zastanawiam jak pielęgnować włosy, skoro codziennie rano je myję i nie mam czasu na nakładanie masek na dłużej niż kilka minut. No i dochodzi do tego jeszcze codzienne suszenie. Od jutra chyba spróbuję nakładać Alterrę co noc, ciekawe jak na to zareagują.
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
No, dokładnie, bez sensu rezygnować teraz.
ale bezczelność ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Otako, ja, ja, ja! Codziennie olej przed myciem, nawet na 30 minut tylko ale olej jest ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Ja niestety nie daję rady rano myć włosów z moja suszarką musiałabym wstawać o 4:30,żeby je wysuszyć i zdążyć na 6:40 na autobus. Jak będzie cieplej to będę myła rano, jak umyję wieczorem to następnego dnia takie są już fe szybko. A rano cały dzień trzymają się ładne.
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie tak mało osób widzi w chrzestnych jako sponsorów rzeczy, za które to rodzice płacić powinni ![]() Ilu jest takich ludzi, co oczekują, że powinni dostać od chrzestnych na urodziny, czy coś, no bo są chrzestnymi. Albo jak już dostaną, to że za mało, bo są bogaci, to stać ich na więcej ![]() Ja jestem chrzestną dwóch chłopców i od razu jak mnie proszono (akurat za drugim razem to każdy wiedział jak jest, bo to bliska rodzina) to mówiłam, że mogę być, ale póki co jestem biedną studentką i wiadomo, że na prezenty drogie mnie nie stać. Ale było ok ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Jak o coś poproszę, np. o skrócenie rolety czy coś, to zawsze pomoże![]() A z chrzestną nie widziałam się od 18stki. Ma swoją rodzinę, mieszka ok 100km ode mnie. Nie mam jej tego za złe, bo to kobieta pracująca poza tym dla mnie rola chrzestnej i chrzestnego to bardziej symboliczna i okazjonalna jest
|
|
#3947 |
|
Raczkowanie
|
Ja od chrzestnych to tylko na chrzest i komunie coś dostałam, zapewne nie wiedzą nawet kiedy mam urodziny czy coś, a chrzestny to brat mojej mamy
ostatni raz widziałam chrzestną na komunii, a chrzestnego z 4 lata temu.
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej mąż, brat taty był poproszony przez moich rodziców, by został chrzestnym mojego brata. Odmówił, a mój tata jest chrzestnym do wszystkich jego dzieci, dokładnie czwórki
|
|
#3949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Dobranoc |
|
|
|
|
#3950 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Kot jednak (przynajmniej narazie) zostaje u nas. Będziemy próbować przyzwyczaić go do mieszkania na dworze z psami. Dziś cały dzień spędził na zewnątrz, trochę się dobijał do domu,ale potem poszedł do budy z psami i sobie wszyscy razem spali ![]() A ja dziś spotkałam się z przyjaciółką, a potem byłyśmy w kinie. Zaraz idę się kąpać i nałożyć śmierdziucha Khadi na włosy. A - dziś usłyszałam,że schudłam. No,a mi się wydaje,że twarz nadal jest pucołowata ![]() Mimo wszystko - od jutra zaczynam dietę. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Ja mam w domu sporo kwiatów - to głównie zasługa Mamy, która bardzo lubi kwiaty. Mamy też piękne róże w ogrodzie. W swoim mieszkaniu też chcę mieć kwiaty Koniecznie. I nie tylko takie mniejsze, ale też ze dwa takie duuże. Tylko będę musiała uważać, bo kot czasem lubi się załatwiać do kwiatków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dajcie spokój, u mnie też to fajnie nie wygląda - nie znam swoich chrzestnych. Wybrał ich mój wspaniały tatuś, nie wiem w ogóle co to za ludzie. Pewnie nigdy ich nie poznam. |
|||
|
|
|
#3951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorzej w tej pracy ucierpiały mi kolana, bo cały dzień musiałam być na nogach. Cytat:
Ja mam troje chrzestnych dzieci, ale nikt mi takimi tekstami nie wyjeżdża. W tym roku komunia się szykuje. A ja nie mam pomysłu. To znaczy niby mam, ale rodzinie się nie spodoba. Ale co mnie to obchodzi. Moja chrzestna jest ok. Za to chrzestny mnie olał, jak nastąpił gniew w rodzinie. Tak jakbym ja była winna czemukolwiek. No a potem umarł, ale tego nie mogę mu wytykać. Mama mówiła, ze powinnam się z nim skontaktować, ale to przecież on jako chrzestny powinien o mnie pamiętać i o mnie dbać, a nie ja o niego. Chyba zapomniał co to znaczy być chrzestnym.
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() TŻ buczy, że późno chodzę spać Ostatnio rzadko zasypiam przed 2 a potem śpię do południa
|
#3953 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham swoje studia, bo to jest kierunek dla mnie a jednocześnie tak nienawidzę sposobu w jaki są zorganizowane, że w życiu nie zmotywuje się do systematyczności i w ogóle do czegokolwiek. Ten uniwersytecki burdel potrzebuje wreszcie porządnego alfonsa, a on ciągle się nie pojawia Cytat:
![]() OOOOOOOO matko czemu aż tak??Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i splątane przez to żeby domyć olej muszę tak doszorować wlosy że w efekcie są bardziej suche czyżbym coś źle robiła?Cytat:
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, dziś byłam z moją Anią w kinie i znów mnie naszły te myśli o braku TŻ.
Jednak te związki zawsze były takie intensywne. I często się widzieliśmy - z tymi pierwszymi tak normalnie, chociaż też z nocowaniem, a z tym pierwszym poważniejszym - dużo u niego pomieszkiwałam, bardzo często nocowałam, wyjeżdzaliśmy razem na wakacje itp itd. Z exTŻ mieszkałam, też wyjeżdzaliśmy razem itp itd. To nie były takie związki z gatunku spotkanie kilka razy w tygodniu na kilka godzin i koniec. Praktycznie wtedy spędzałam czas tylko z nimi i było to 90% mojego czasu. Teraz jest tak dziwnie. ![]() I wiem, wiem, co napiszecie. Nie jestem desperatką, nie mam tak,że chcę kogokolwiek byleby tylko był. Po prostu źle się z tym czuję. Nie wiem,może zrozumie mnie ktoś, kto też kilka lat pod rząd wciąż kogoś miał, a potem został sam. |
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Przyzwyczajona jesteś do ciągłego bycia w związkach. Musisz się przyzwyczaić do życia sama ze sobą i cieszyć się wolnością.
Ja jak się przyzwyczaiłam i mi się spodobało, to bardzo długo nie chciałam w żaden związek się pakować, bo za bardzo spodobała mi się wolność. Nigdy nie było mi tak dobrze jak mi było bez faceta. Choć na początku ciężko było się przyzwyczaić.
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie masz rację. Myślę,że ważny jest tu czas i kontakt z ludźmi - przyjaciele, znajomi.
No i znalezienie sobie jakiegoś zajęcia, pasji. A poza tym - nauczenie się życia samym ze sobą, tzn chodzi mi o to,by czuć się dobrze we własnym towarzystwie. Z czym mam problem ![]() Tylko u mnie sytuacja towarzyska wygląda dosyć kiepsko - tu też się wiele zepsuło: nie mam już tak wiele koleżanek jak kiedyś. Obecnie większość z nich jest zajęta pracą, swoimi partnerami, swoim życiem. Wiadomo,od czasu do czasu się spotkamy,ale to jednak nie jest to samo. ![]() Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-03-04 o 23:54 |
|
|
|
#3957 | |
|
Konto usunięte
|
Może Ty też mi coś polecisz?
)---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
Broń Boże, nie porównuję jej do Ciebie! Trochę to mogło tak zabrzmieć.
Edytowane przez c25b88eee251337e2cf3080657e4acb7d681f815_5dace6f2394b4 Czas edycji: 2012-03-05 o 06:44 |
|
|
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego aż tak? Bo pracuję na dwóch etatach i w tym miesiącu tak się złożyło, że jedną pracę mam normalnie, od poniedziałku do piątku, a drugą w każdy weekend. ![]() A może aż za mocno trzesz? Albo po prostu nie wszystkie oleje Ci pasują ![]() Cytat:
![]() No widzisz, zajęcie już masz - gra na pianinie Niedługo przecież też zaczynasz nową pracę, więc szykują się też nowe znajomości, może tam będą świetni ludzie, warci zaprzyjaźnienia. Wszystko jest na dobrej drodze Ula
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Widziałam robicie nową prezentację włosową może kiedyś zrobie jakieś dobre zdjęcie i dorzucę się, jakieś terminy są? Cytat:
Cytat:
a w sumie od czego sa chrześni? ; p tak w praktyce, bo w teorii jest mi to znane ;p |
||
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem
![]() Dziewczyny które mają oszołoma blisko, jedźcie obadać baletki, bo idą baardzo szybko, a jest kupa fajnych kolorów i w sumie są całkiem ładne jak za taką cenę. Ja wzięłam czerwone, bo akurat nie wiele kolorów toleruje, ale dla siostry mam malinowe, ładne całkiem
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Dlaczego pytasz?

chyba zacznę chodzić spać o 21:00

15.04.2013
muszę odłożyć hennowanie na jakiś odleglejszy termin. 

może kiedyś zrobie jakieś dobre zdjęcie i dorzucę się, jakieś terminy są?