Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 19:05   #4801
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

W końcu się dopchałam do komputera

My od wczoraj się spacerkujemy Małemu chyba pasuje, bo sobie śpi na tych spacerkach. Szkoda, że potem w domu już nie chce, no ale trudno

Pearl też liczyłam na ten artykuł o szczepionkach... Jutro też zostaję sama z Małym w domu, to jak przyśnie, to go poszukam. Też się troszkę boję zostać z nim całkiem sama

Dziewczyny karmiące piersią jak u Was wygląda karmienie? U mnie jest tak, że Mały je 5 minut, potem dłuższa chwila na odbicie, potem znowu dostawiam, raz załapie raz nie, bo albo odpoczywa albo pręży się na kupkę. No to czekam aż ją zrobi do końca, bo robi na 3 Potem zmiana pieluchy, potem znowu dostawiam i znowu odbijanie, odpoczynek i tak w kółko i z tego robi się co najmniej godzina w tym tego jedzenia jest raptem 10 minut! Tylko mój tak ma? Pocieszcie mnie i napiszcie, że to norma

Idziemy jutro do przychodni na ważenie i mierzenie Pani położna nam powiedziała, że tak można, to sprawdzimy w ten sposób, czy Mały się najada

Coś jeszcze miałam pisać, ale oczywiście zapomniałam...

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Już wiem, co miałam napisać

Mi chusteczki Huggies się ani nie darły ani nie powodowały podrażnień, więc jestem z nich zadowolona. Teram mam pampers i tutaj średnio mi się podobają, bo są strasznie mokre i mam wrażenie, że dupka jest po nich podrażniona, więc wycieram ją jeszcze dodatkowo papierem toaletowym W kolejce na wypróbowanie czekają jeszcze rossmanowskie chyba niebieskie i kinda czy coś takiego

Co do pieluch, to używam pampers i dady. Dady są troszkę sztywniejsze, ale ani Mały ich nie przesikuje ani nic, więc wg mnie są ok i na pewno jeszcze je kupię
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:15   #4802
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Ogłaszam wszem i wobec, że akcja kolka uważam za rozpoczętą!

zmykam posłuchać trochę krzyku dawno nie słyszałam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:22   #4803
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Tylko się tak w jednym temacie wypowiem, i lecę bo zaraz będziemy szykować kąpiel
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

W ogole czytałam tyle pozytywnych opini o pieluchach dada i kupiłam 1 paczke. I moim zdanjiem dziadostwo straszbe musze co 1,5h max zmieniac bo inaczej przesikuje :/ i pupa cała wilgotna. Wychodzi drożej niz pampersy
A ja miałam wrażenie, że po dadach pupcia była bardziej odparzona, zaczerwieniona i wróciłam do pampersów Z torbami pójdę :/ A chusteczki rossmanowskie różowe

Buziaki

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-03-04 o 19:23
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:39   #4804
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka
Tylko się tak w jednym temacie wypowiem, i lecę bo zaraz będziemy szykować kąpiel

A ja miałam wrażenie, że po dadach pupcia była bardziej odparzona, zaczerwieniona i wróciłam do pampersów Z torbami pójdę :/ A chusteczki rossmanowskie różowe

Buziaki
no my tez te chusteczki. pampki tez babydreama i jestesmy zadowoleni . dady tez chce spróbowac- w szpitalu teraz jak bylismy z małym to widziałam, ze wiele dzieciakow je miało
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:49   #4805
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzięki za odpowiedzi w sprawie chusteczek. Nam się kończą zapasy pampersów i jutro pojedziemy na zakupy i w rossmannie kupię pieluchy na spróbowanie i chyba kupię po paczce różnych chusteczek to się przekonam
Jak widać co jednym zupełnie nie pasuje innym pasuje najbardziej...

pearpearl a może zapytajcie jeszcze innego pediatry? Bo to się wydaje naprawdę dziwne.
Ja zauważyłam, że jak Julek za dużo zje to konkretnie mu się konkretnie ulewa i kilka razy też mocno sobie beknie - i przestaje płakać...

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Zuzia ja w sprawie ciemieniuchy - jak smarujesz głowę oliwką to potem ją myjesz tak?czy zostawiasz na noc?
Ja wczoraj posmarowałam na noc wazeliną główkę i zostawiłam. I chyba jest trochę lepiej.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy Wy konsultujecie z pediatrą podawanie leków na kolkę czy same podajecie ?
Ja pytałam pediatrę na wizycie czy mogę podawać Delicol. powiedział, że tak, bez problemu. O inne się nie pytałam, bo lekarz powiedział że skoro do 3 tygodnia nie było problemów z brzuszkiem to potem też nie powinno być. No i miał rację.

Haniula dla tż
kropeczka1984 u nas karmienie z tygodnia na tydzień wygląda lepiej. tz krócej. Ale raczej nie było tak, że mały przysypiał. I w ciągu karmienia czasem biorę do odbicia raz - jak widzę, że się nachapał, czasem biorę po karmieniu, a czasem wcale. No i nie przewijam w trakcie. Może z czasem wasze karmienie będzie trwało coraz krócej.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

za podejście. Oby szybko przeszło
Stary 2012-03-04, 19:58   #4806
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Inutil, wlasnie nie wiem, o co chodzi z tym przekarmianiem, bo tez pamietam, jak ktos gdzies kiedys mowil, ze cyckiem nie da sie przekarmic. No,ale jak mi zwazyli Dzona, to ta pediatra narobila takiego rabanu, ze za duzo przybral i patrzyla na mnie, jakbym co najmniej pokroila dziecko na kawalki

Jutro zostaje przez caly dzien sama z Jaskiem Boje sie conajmniej tak, jakbym zostawala sama z jakims Frankenszteinem
Ratunku
Hym... to dziwne bo jak w środe była u mnie położna to powiedziała, ze dziecka nie da się przekarmić, ze jego żołądek się nie domyka i dziecko zwyczajnie ulewa nadmiar pokarmu. Ponoć każde dziecko indywidualnie reguluje sobie ilość potrzebnego mu pokarmu. Moja Asia w 3tygodnie z wagi 2600 przybrała do 3200, połozna mówiła, ze to bardzo dobrze.

Ja też się boję jutrzejszego dnia bo jedziemy autem z Asią do sąsiedniego miasta do okulisty... jakoś muszę sobie poradzić Z kąpielą daję sobie sama radę to i w aucie sobie poradzę... prawda???

Cytat:
Do dziewczyn które karmią mm - ile razy dziennie jedzą wasze bobasy i po ile ml?
Moja Głodzilla wciaga około 100ml mm (czasem więcej, a czasem mniej) Karmimy się średnio co 3 godziny

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:02   #4807
Haniula
Zakorzenienie

Agatek to raczej nie jest kwestia tego ze są za małe, moja Lenka wazy jak sądze koło4kg i jest drobniutka wiec w 3 by pływała Pozatym pampers 2 są dobre Jakos nam te dady nie pasują. Jeszcze sprobuje rossmanowe kiedy

U nas tez sie zaczela chyba robic ciemieniucha posmarowałam małej na noc głowe oliwką, ale na tych jej włosach to bedzie paskudnie rano wyglądac
Mysle ze od tego ze zaczelam kąpac ją co 2 dzien w oilatum a nie codziennie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 20:12   #4808
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
U nas tez sie zaczela chyba robic ciemieniucha posmarowałam małej na noc głowe oliwką, ale na tych jej włosach to bedzie paskudnie rano wyglądac
Mysle ze od tego ze zaczelam kąpac ją co 2 dzien w oilatum a nie codziennie
hmm, my też od jakiegoś czasu kąpiemy w oilatum co drugi dzień.. i ciemieniucha zaczęła się robić. Myślisz, że to może mieć wpływ?
Stary 2012-03-04, 20:26   #4809
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hmm, my też od jakiegoś czasu kąpiemy w oilatum co drugi dzień.. i ciemieniucha zaczęła się robić. Myślisz, że to może mieć wpływ?
No mysle, ze moze to miec zwiazek. Oilatum jednak natłuszcza tą skóre, i moze zapobiega powstawaniu. Kij wie, ale ja od dzis wracam do oilatum

W ogole, czy z ciemieniucha jest coś tak jak z kolkami? ze wystepuje w jakims okresie czy za kilka miesiecy tez moze nas dopasc?
Stary 2012-03-04, 20:26   #4810
MissZuzia
Zadomowienie

Podczytywalam dzis was tylko na telefonie a tam kijowo sie odpisuje, ciagle musze poprawiac tekst i slabo cytuje sie

Wczoraj ważyliśmy naszego Olka i waży już 6,1 kg w piątek kończy dwa miesiące więc pewnie do następnej sob jeszcze przybierze z minimum 30dag więc wyjdzie gdzieś z 2,5kg od wagi wyjściowej ze szpitala w 2 miesiace

W temacie zareczyn nie bede sie wypowiadac bo po przeczytaniu roznych opisow co po niektorych waszych zareczyn tyko dzis zrobilam wyrzut mojemu tztowi
nie bylo ani kwiatow, ani romantycznej kolacji

Cytat:
Zuzia ja w sprawie ciemieniuchy - jak smarujesz głowę oliwką to potem ją myjesz tak?czy zostawiasz na noc?

Niby nie ma mocno,bo czasami na brwiach cos tam się pojawi ale jak posmaruje to zanika,a dzisiaj we włoskach cos tam widzę
u nas chwilke była na brwiach więc nawet nie nasmarowałam się oliwką, tylko kremikiem parę razy
na głowie nie mamy
Cytat:
Nie wiem,czy jeszcze kiedys wejde tu na spokojnie z czasem na cytowanie

Inutil, wlasnie nie wiem, o co chodzi z tym przekarmianiem, bo tez pamietam, jak ktos gdzies kiedys mowil, ze cyckiem nie da sie przekarmic. No,ale jak mi zwazyli Dzona, to ta pediatra narobila takiego rabanu, ze za duzo przybral i patrzyla na mnie, jakbym co najmniej pokroila dziecko na kawalki
Nie jest mi lekko upilnowac tych 3 h, ale sie staram, bo podobno przez to tez moga byc kolki, bo jednego jeszcze nie strawi,a juz dostaje drugie. No wiec czarujemy go jak tylko umiemy... Najbardziej dziala na niego to, co dzialalo na mojego chrzesniaka 10 lat temu - jak go ciasno opatulam i zaczynam z nim tanczyc po domu. Szkoda tylko,ze po takich ekscesach rana troche mnie boli :/

Zuzia, dzieki za odpowiedz w sprawie espumisanu
Co do Dzona i spacerku,to on taki cieplolubek, wiec chyba nie bylo mu za goraco. Ja np.mocno zmarzlam, a Dzon byl cieply,ale nie spocony, wiec chyba bylo ok?

Dzisiaj tz go wzial, bo sie poklocilismy i kazalam mu isc samemu, ja sie wzielam za obiad,myslalam sobie,ze wejde na wizaz, pobycze sie, a ci mi za moment wrocili, bo Dzon sie sztachnal zimnym powietrzem, dwa razy kichnal, rozplakal i tz stwierdzil, ze chyba za zimno na spacerek Jedyne co dobre, to ze od tamtej pory Maly spi,czyli bedzie juz jakies 3,5 h. Co niedobre, to ze w nocy pewnie sobie odbierze, a w nocy ja bardziej ogarniam, bo tz sie nie nadaje :/

Pytam o to samrowidlo do chleba, bo gdzies wyczytalam, ze mozna maslo i zeby niczym go nie zastepowac
A ja nie dam rady jesc caly czas chleb na sucho z wedlina

Jutro zostaje przez caly dzien sama z Jaskiem Boje sie conajmniej tak, jakbym zostawala sama z jakims Frankenszteinem
Ratunku
nie martw się, mnie tez przeraził pierwszy dzień jak miałam być sama z dzieckiem ale bardzo sprawnie mi szło miałam więcej czasu dla siebie jak kimał w dzień niz jak była moja mama
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
tyle mnie nie było znów, ze już Was chciałam szukać na odchowalni

kurcze moja mała dostała jakiejś wysypki na twarzy, byłam z nią u dwóch lekarzy i jedna twierdziła, że to pótówki, więc ja zostawiłam i się jej zaogniło na całą twarz ;/ aż alegrolg przepisał jej maści i powiedział, że ma AZS i trądzik niemowlęcy ;/ i przez to cały tydzień mi się Natalka drze jak nie wiem ;/ sił już nie mam, teraz chwile leży pod karuzelą to mogę Wam napisać co u nas
mam nadzieje, że niebawiem jej to przejdzie bo nie mam życia przez ostatni tydzień, tym bardziej, że teraz siedzę już z nią sama

trzymajcie się mamuśki cmokasy
jeszcze tu jesteśmy, tylko 200 postów i się przenosimy
nam na takie krostki poradzili wyłącznie kąpiel w oilatum/emolium plus taki krem i żadnych maści na recepte nie dostaliśmy
smaruje krochmalem i odstawiłąm mleko, masło, ser biały i jogurty i zauważyłam dziś poprawę - pytanie czy od odstawienia nabiały czy od krochmalu no nic, wróce za kilka dni do nabiału to się okaze co było ale mój się nie drze
Cytat:
no to ja już nie wiem po czopie spała dobre 3 h... może bolało ją udko, bo miała zaczerwienienie i guzkowate miejsce- teraz zeszło zaczerwienienie, ale guzek nadal jest i robi się siniak nie wiem sama co to już jej dolega kurza twarz

po 6 h po czopie z temp 37,2 jest 37 i dałam jej czopa doraźnie na noc. Na opakowaniu jest napisane, że czopów używa się: "bolesne ząbkowanie, po szczepieniach, objawowe leczenie stanów grypopodobnych i przeziębienia, gorączka". Tylko nie wiem dlaczego jest osobno napisane po szczepieniu/gorączka

Ma zapchaną lewą dziurkę, przed chwilą odciągałam i ryk w niebogłosy a ile tego odessałam i nadal słyszę, że ma i charczy mi
ja jak zmierzyłam mu temp (mierzylam na czole) i zobaczylam 37,2 to tez bylam przerazona ale znalazlam w necie artykuly na temat temp takich maluszkow i bylo napisane ze do 37,5 nawet dziecko moze miec,
potem skonsultowalam to z pediatra i powiedziala ze taka temp jest wlasciwa dla dziecka i nie ma sie co obawiac ze to jakis stan przedgoraczkowy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:37   #4811
pearpearl
Wtajemniczenie

pisze jedna reka, wiec przepraszam za brak pogrubien i wielkich liter

moja siostra najstarsza jest w ciazy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale ekstra
jestem pierwsza osoba,ktorej powiedziala....na razie mam milczec,wiec tutaj sie wykrzycze!!!!!!!!!!!! kiedys sie dlugo starali, pozniej totalnie odpuscili i prosze !!!!! superancko
nietopik bedzie mial kuzyna/kuzynke w swoim wieku ale sie boimy reakcji sredniej siostry, bo stara sie juz rok i ma wielkie cisnienie... bedzie jej przykro, ze znowu nie ona

kropeczka, kamciurka, tu mam cos takiego, a tej strony jak madrze szczepic bede szukac, no albo wy poszukajcie w tym watku

agatek, no to czas start
jak twoja przestanie, to moj zacznie i tak do rana

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:39   #4812
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

agatek, no to czas start
wkoncu maja byc małzenstwem to sie musza uzupełniać

dla siostry i kciuki za ta srodkową aby i jej sue udało

Moja Lenka tez bedzie miala kuzyna rowiesnika za 2 miesiace sie wykluje
Stary 2012-03-04, 20:40   #4813
pearpearl
Wtajemniczenie

zuzik, dziekuje za slowa otuchy, mam nadzieje, ze jakos sobie poradze

a olek jaki smoczurek

Stary 2012-03-04, 20:52   #4814
NataliaM1103
Rozeznanie

do tej pory kupowalam pampersy premium care 1 - od 2,5do 5kg,teraz chcę kupic większe.Bartek waży 5.100 i niewiem które kupic czy od 3-6 czy od 4-9????????
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:55   #4815
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
pisze jedna reka, wiec przepraszam za brak pogrubien i wielkich liter

moja siostra najstarsza jest w ciazy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale ekstra
jestem pierwsza osoba,ktorej powiedziala....na razie mam milczec,wiec tutaj sie wykrzycze!!!!!!!!!!!! kiedys sie dlugo starali, pozniej totalnie odpuscili i prosze !!!!! superancko
nietopik bedzie mial kuzyna/kuzynke w swoim wieku ale sie boimy reakcji sredniej siostry, bo stara sie juz rok i ma wielkie cisnienie... bedzie jej przykro, ze znowu nie ona

kropeczka, kamciurka, tu mam cos takiego, a tej strony jak madrze szczepic bede szukac, no albo wy poszukajcie w tym watku

agatek, no to czas start

moj Olek tez bedzie miał kuzyna z in vitro my zaszlismy mniej wiecej w czasie gdy im sie nie udalo po raz pierwszy no i to nasz jest pierwszym wnukiem hy hy hy
Cytat:
zuzik, dziekuje za slowa otuchy, mam nadzieje, ze jakos sobie poradze

a olek jaki smoczurek
NA BANK DASZ RADE!!!!!!!!!!!! tylko glowa do gory

Stary 2012-03-04, 21:10   #4816
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Do dziewczyn które karmią mm - ile razy dziennie jedzą wasze bobasy i po ile ml?

Bambusiek Ty pisałas ,że Twoj T wypił 150 ml + 70 ml(Twoje+mm) czy on zawsze tyle je?
Moja córa je 6-7 razy po 100 ml + 80 ml wody lub herbatki

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy Wy konsultujecie z pediatrą podawanie leków na kolkę czy same podajecie ?
Ja nie konsultowałam i podałam ss sama, tyle że ja daje 2 razy na dzień po 5 kropelek teraz więc minimalną dawkę i zastanawiam się czy to nie placebo...ale boje sie odstawić, żeby nie było kolek
Stary 2012-03-04, 21:31   #4817
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
super, a jakich używasz? Bo są różne z tego co widziałam, różowe, zielone i niebieskie
niebieskich innych nie testowałam jeszcze

Cytat:

Bambusiek Ty pisałas ,że Twoj T wypił 150 ml + 70 ml(Twoje+mm) czy on zawsze tyle je?
mój je i z piersi i mm, więc ciężko mi określić ile po ile

te 150+ 70 to była jednorazowa akcjadzisiejszej nocy było np. 100+ 70

T. je średnio 120 ml mm i to mu wystarcza na 3,5-5 godzin

Cytat:
Cytat:
do tej pory kupowalam pampersy premium care 1 - od 2,5do 5kg,teraz chcę kupic większe.Bartek waży 5.100 i niewiem które kupic czy od 3-6 czy od 4-9????????
wzięłabym już 3

co do pieluch, to u nas Dada + Pampers, tzn. Dady zostało nam ok. 20 szt. a tydzień temu odkupiliśmy prawie 200 pampersów 2 za 40 zł, więc najprawdopobniej T. nie zdąży ich wykorzystać
no i zdobyczna paczka Dady 3 już czeka

teraz słuchamy kołysanek Turnaua, zaraz mleczko i niuniu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 22:09   #4818
faellivrin
Raczkowanie

Moja siostra też spodziewa się dzidziusia. Ma termin na wrzesień, czyli bobas będzie z tego samego roku, co Tymotek

My używamy pieluch Dada i jesteśmy bardzo zadowoleni. Huggisy też nam podeszły, ale są droższe, to po co przepłacać:p Po Pampersach Tymek dostał odparzenie.

Co do chusteczek to:
Pampers (chyba niebieskie) okropnie nam śmierdziały, ale nawilżenie całkiem ok
rossmanowskie różowe - zbyt suche,
po Dzidziusiu Kindii znów odparzenie (albo to po antybiotyku - jeszcze sprawdzimy ), są bardzo silnie pachnące i mocno nawilżone
teraz zaczęliśmy używać Bambino - na razie w porządku, ale tylko przy jednym przewijaniu użyliśmy
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 02:27   #4819
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
wow ponad 5kg i wciskałas w 1ki podziwiam bo my zrezygnowalismy z nich przy 4kg bo mi przesikiwal non stop
my od lekko ponad 5kg lecimy na 3 bo mi 2ki przesikiwał

Stary 2012-03-05, 06:45   #4820
kropeczka1984
Rozeznanie

Inutil Ty chyba masz ten stanik, tak?
http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...181180644.html

Jak on wypada rozmiarowo? Jesteś z niego zadowolona?
Stary 2012-03-05, 07:15   #4821
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Moja córa je 6-7 razy po 100 ml + 80 ml wody lub herbatki

Ja nie konsultowałam i podałam ss sama, tyle że ja daje 2 razy na dzień po 5 kropelek teraz więc minimalną dawkę i zastanawiam się czy to nie placebo...ale boje sie odstawić, żeby nie było kolek
A będziesz mówić o tym na następnej wizycie ?
Bo ja podałam najpierw espumisan, teraz delicol i w sumie po tym drugim widze efekt, bo drugi dzień z rana jest kupka bez problemowa, troszke zielonkawa, ale myślę, że to przez mm, położna widziała tą kupkę i nic nie mówiła. Ale przynajmniej dziecko mi się nie męczy z kupkami, mimo, że mleko ma bebilon comfort na kolki i zaparacia.
Boje się, że mnie pediatra opierniczy, że nie zapytałam czy mogę podawać

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:03   #4822
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
wow ponad 5kg i wciskałas w 1ki podziwiam bo my zrezygnowalismy z nich przy 4kg bo mi przesikiwal non stop
my od lekko ponad 5kg lecimy na 3 bo mi 2ki przesikiwał
na Bartka 1 były dobre,dupke na wąską i nigdy nie przesikał,tzn new born przesikał ale premium care nie
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:12   #4823
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
na Bartka 1 były dobre,dupke na wąską i nigdy nie przesikał,tzn new born przesikał ale premium care nie
jaka jest roznica miedzy new born a 1 premium care myslalam ze to to samo, 2-5kg

http://www.nokaut.pl/szukaj/pieluszk...5kg-78szt.html
http://www.sklep.smykus.com/pl/p/Pam...kg-78-szt/1245

Stary 2012-03-05, 08:31   #4824
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

[/COLOR]A jeszcze jeden numer Wam opowiem
Mój dobry kumpel B. stwierdził, ze będzie nietuzinkowy i sprawi swojej wtedy jeszcze dziewczynie extra prezent na Walentynki:
wziął ją w szczere pola za bloki (wtedy śniegu po pachy jakoś było), kazał jej się odwrócić i zamknąć oczy, po czym wyciągnął siu.siora i wysikał na tym śniegu serce

Cytat:

no to pięknie długo się zastanawiał??
jeszcze wyrzuty mi robil ze bez pierscionka i nie na kolanach mu sie oświadczam
ale zgodził się
a potem jak co do czego przyszło to sam sie oświadczył, w samochodzie, po kupnie pierścionka wybranego przeze mnie ...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
niebieskich innych nie testowałam jeszcze
tez używam niebieskich i jestem z nich zadowolona.
Pampersy były dla mnie za mokre.

Co do pampersów to miałam do czynienia z pampersami zielonymi (super) a teraz mam te premium care i juz nie są takie super.
Jak sie skończą to spróbuje babydreamu.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:40   #4825
agacia_cz
Zadomowienie

witam mausie
my używamy jeszcze 1 pieluszek i tak: hugisy takie sobie (te z wycięciem), rossmanowskie strasznie sztywne i przeciekają ;/ niestety pasują te najdroższe pampers na całe szczęście już kilka razy ktoś nam zasponsorował pieluszki także z torbami nie pójdziemy
jak wcześniej pisałam nas chusteczki hugis uczuliły a kupiłam ich w promocji całą masę teraz myjemy się przegotowaną wodą i jest super czysta dupcia
a propo pierścionka: mój tż go kupił i mi oznajmił: kupiłem ci pierścionek niedługo ci go dam strasznie jestem zawiedziona
wklejam moją niunię tutaj bo coś mi w klubie nie wychodzi ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01366.jpg (130,2 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-03-05 o 08:42
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:49   #4826
pearpearl
Wtajemniczenie

Siema Mamuski

U nas wieczor poprzedni pelen wrazen. Naogladalismy sie z tztem 5 metod na uspokojenie nawet najbardziej "utrapionego" szkraba wedlug dr. Harvey karpa i stwierdzilismy, ze zastosujemy je u naszego Dzona. Najpierw sie ciasno zwiazuje dziecko kocykiem, pozniej kladzie na brzuszek, kolysze glowka, robi sie mu takie dlugie "szszszszszszszszsz" do ucha i na koncu daje smoka. Pierwsza proba - normalnie jak bysmy za pomoca pilota wylaczyli placz i Dzon usnal. Ja juz zadowolona, oczami wyobrazni widzialam siebie wyspana, wypoczeta i usmiechnieta, wychwalalam wspomnianego wyzej doktorka pod niebiosa, az tu Dzon sie obudzil, ryk, druga proba skonczona fiaskiem, a trzecia doprowadzila do jeszcze wiekszego ryku niz byl wczesniej. Bede jednak probowac dalej, tylko z innym kocykiem (mialam polarkowy i moze bylo mu za goraco) i tz musi zobaczyc, jak ten doktorek trzymal te dzieciaczki,bo moim zdaniem moj D. nie robil tego odpowiednio, a podobno decyduja nawet centymetry.
W ogole ten dr twierdzi, ze noworodki nie sa gotowe do przyjscia na ten swiat po 9 miesiacach i pierwsze 3 miesiace zycia nazywa ich 4 trymestrem i podobno niewiele dzieci placze przez kolki,tylko dlatego, ze nie czuja sie bezpiecznie na tym swiecie i te jego metody to tak jakby iluzja zycia plodowego...
Ech, sie rozpisalam
Dzisiaj moj pierwszy dzien z Dzonem one by one . Masakra. Trzymajcie kciuki. Na razie jeden- zero dla mnie, bo uspilam mala glizdeczke. Kolysalam glowka i "szyszalam" mu do ucha i usnal. Zobaczymy, na jak dlugo

Co do chusteczek, to my na razi mielismy pampers i bambino i te drugie duzo bardziej podeszly i mojej Mamie, i tztowi, i mnie. Planuje jednak przy najblizszej okazji kupic rossmana. Testowalam wczesniej zielone na sobie i byly ok. Miesiste i dobrze nawilzone - nie za mocno, nie za malo. A i sklad maja duzo bardziej przyjazny i naturalny.

Czy Wy tez zaczelyscie sie troche garbic po ciazy??? Ja widze, ze musze sie strasznie pilnowac,a jak nie mysle o plecach, to co spojrze w lustro, siedze albo stoje mega zgarbiona :/

Dzisiaj u nas 0 stopni, ale piekne slonko i bezchmurne niebo. Czy w takim wypadku wychodzilybyscie z dwutygodniowcem na spacerek?

Stary 2012-03-05, 08:56   #4827
czubasek20
Zakorzenienie

Zapomniałam sie pochwalić, że dzis jestem z Hanulcem sama bo tz urlop sie skończył.
Nie jest tak źle jak myślałam.
W ogóle nocka była super. Mała jak zasnęła o 9 tak obudziła sie o 2.45 zjadła, zkupsztalała się i spała do 7. od 7 buszuje, je i próbuje ze mną gadać na zmianę. Wydaje takie fajne dźwięki z siebie że nie wyrabiam ze śmiechu Normalnie matce nie daje lekcji uzupełnić

ale od rana mam wojne z tesciową
mają z babką nową teorie na znamię na bródce Hani.
UWAGA !
mąż mnie rybą wystraszył, bo znamię ma taki kształt rybki
Nidługo będą gadać, że ma znamie w kształcie rybki bo w pierwszy dzień rybek sie urodziła

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-03-05 o 08:58
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:00   #4828
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
W końcu się dopchałam do komputera

My od wczoraj się spacerkujemy Małemu chyba pasuje, bo sobie śpi na tych spacerkach. Szkoda, że potem w domu już nie chce, no ale trudno

Pearl też liczyłam na ten artykuł o szczepionkach... Jutro też zostaję sama z Małym w domu, to jak przyśnie, to go poszukam. Też się troszkę boję zostać z nim całkiem sama

Dziewczyny karmiące piersią jak u Was wygląda karmienie? U mnie jest tak, że Mały je 5 minut, potem dłuższa chwila na odbicie, potem znowu dostawiam, raz załapie raz nie, bo albo odpoczywa albo pręży się na kupkę. No to czekam aż ją zrobi do końca, bo robi na 3 Potem zmiana pieluchy, potem znowu dostawiam i znowu odbijanie, odpoczynek i tak w kółko i z tego robi się co najmniej godzina w tym tego jedzenia jest raptem 10 minut! Tylko mój tak ma? Pocieszcie mnie i napiszcie, że to norma

Idziemy jutro do przychodni na ważenie i mierzenie Pani położna nam powiedziała, że tak można, to sprawdzimy w ten sposób, czy Mały się najada

Coś jeszcze miałam pisać, ale oczywiście zapomniałam...

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Już wiem, co miałam napisać

Mi chusteczki Huggies się ani nie darły ani nie powodowały podrażnień, więc jestem z nich zadowolona. Teram mam pampers i tutaj średnio mi się podobają, bo są strasznie mokre i mam wrażenie, że dupka jest po nich podrażniona, więc wycieram ją jeszcze dodatkowo papierem toaletowym W kolejce na wypróbowanie czekają jeszcze rossmanowskie chyba niebieskie i kinda czy coś takiego

Co do pieluch, to używam pampers i dady. Dady są troszkę sztywniejsze, ale ani Mały ich nie przesikuje ani nic, więc wg mnie są ok i na pewno jeszcze je kupię
oo moja tak ma, że je krótko, potem ją odbijam albo robi sobie przerwę na kupkę i dojada w ogóle ostatnio je co półtorej godziny ale ja to się nawet cieszę, bo mało przybiera ostatnio tylko 100 g na tydzien ;/

Cytat:

oj oby szybko przeszły
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Podczytywalam dzis was tylko na telefonie a tam kijowo sie odpisuje, ciagle musze poprawiac tekst i slabo cytuje sie

Wczoraj ważyliśmy naszego Olka i waży już 6,1 kg w piątek kończy dwa miesiące więc pewnie do następnej sob jeszcze przybierze z minimum 30dag więc wyjdzie gdzieś z 2,5kg od wagi wyjściowej ze szpitala w 2 miesiace

W temacie zareczyn nie bede sie wypowiadac bo po przeczytaniu roznych opisow co po niektorych waszych zareczyn tyko dzis zrobilam wyrzut mojemu tztowi
nie bylo ani kwiatow, ani romantycznej kolacji

u nas chwilke była na brwiach więc nawet nie nasmarowałam się oliwką, tylko kremikiem parę razy
na głowie nie mamy

nie martw się, mnie tez przeraził pierwszy dzień jak miałam być sama z dzieckiem ale bardzo sprawnie mi szło miałam więcej czasu dla siebie jak kimał w dzień niz jak była moja mama

jeszcze tu jesteśmy, tylko 200 postów i się przenosimy
nam na takie krostki poradzili wyłącznie kąpiel w oilatum/emolium plus taki krem i żadnych maści na recepte nie dostaliśmy
smaruje krochmalem i odstawiłąm mleko, masło, ser biały i jogurty i zauważyłam dziś poprawę - pytanie czy od odstawienia nabiały czy od krochmalu no nic, wróce za kilka dni do nabiału to się okaze co było ale mój się nie drze

ja jak zmierzyłam mu temp (mierzylam na czole) i zobaczylam 37,2 to tez bylam przerazona ale znalazlam w necie artykuly na temat temp takich maluszkow i bylo napisane ze do 37,5 nawet dziecko moze miec,
potem skonsultowalam to z pediatra i powiedziala ze taka temp jest wlasciwa dla dziecka i nie ma sie co obawiac ze to jakis stan przedgoraczkowy
o matko jaki już Oluś duzy!!! moja waży 4.865 a jest starsza w ogole mało przytyła i już się znowu zaczęłam martwić

dzięki za rady z tymi krostami
nie mogę się ich pozbyć tymi maściami, które lekarz przepisał a miały zniknąć w ciągu 3-4 dni ;/ jak nie przejdą do połowy tygodnia to nas pewnie czeka znowu wizyta ;/

co do pieluch, bo widziałam, że pisałyście, to mi podpasowały bardzo pieluszki z rossmana i używam ich na zmianę z pampersami
chusteczek używam z nivei, mała najlepiej je toleruje

kurcze muszę kupić inny leżaczek, Natalka dostała z FP i mi nie pasuje ;/ i wogole dziwnie się w nim buja, będzie lepszy jak będzie starsza

aaaa i mam pytanie do Mamuś, które mają łożeczka turystyczne
jakie polecacie? gdzie kupowałyście? temat stary, ale muszę kupić takowe niedługo i może coś podpowiecie

miłego dzionka

jak Bestia pozwoli to jeszcze zaglądnę
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 09:09   #4829
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

Czy Wy tez zaczelyscie sie troche garbic po ciazy??? Ja widze, ze musze sie strasznie pilnowac,a jak nie mysle o plecach, to co spojrze w lustro, siedze albo stoje mega zgarbiona :/

Dzisiaj u nas 0 stopni, ale piekne slonko i bezchmurne niebo. Czy w takim wypadku wychodzilybyscie z dwutygodniowcem na spacerek?
Ja się garbię... U mnie to wynika z tego, że jestem głupia i zamiast podkłada pod Wojtka do karmienia jakąś poduchę, to tak się nad nich nachylam i mam tego rezultaty

Ja bym z małym wyszła na dwór, bo jest słoneczko, więc będzie mu ciepło Zresztą w planach mam spacer

Dzisiaj w nocy znowu schizowałam. Mały obudził się o 23 (dla mnie to noc, bo jak on zasypia o 20-tej, to ja szybko się myję i też idę spa, żeby troszkę snu załapa ), zjadł 5 minut i usnął. Mąż położył go do łóżeczka i nawet mu pieluchy już nie zmieniliśmy. Potem co chwila się budziłam, bo myślałam, że MUSI dojeśc swoją dawkę a on jak nigdy nic przespał kolejne 3h
A jak wstał o 6.15, to szybko (czyli 1h :/ ) go nakarmiłam, potem mycie włosków i jeszcze pranie, bo Mąż wychodził z domu i sama zostaję, więc chciałam coś jeszcze zrobic. Takim sposobem już mam jedno pranie zrobione, drugie czeka na wywieszenie, siebie już mam ogarniętą i zostaje nam tylko umycie schodów

Jeszcze napiszę, że bałam się jak to będzie, jak będę sama w domu i przyjdzie listonosz. No i się doczekałam Mały akurat był na przewijaku Otworzyłam okno i krzyknęłam, żeby poczekał, ale raczej mnie nie usłyszał. Położył Małego do łóżeczka (w rozpiętej pieluszce), potem szybko do listonosza i powrót. No i co na mnie czekało? Zasikany rożek W sumie lepsze siuśki niż kupka

Idę rozwiesic pranie, umyc schody i jak Mały będzie jeszcze spał, to do Was zajrzę
Stary 2012-03-05, 09:09   #4830
likas
Raczkowanie

Helpppp
nie daję rady z odparzeniami.
jak mieliśmy pierwszy raz pomogła mąka, wietrzenie, nieużywanie chusteczek i dwie maści na receptę - odparzenie miało takie krwiste placki

Teraz pupa jest mocno zaogniona od trzech dni i nic nie pomaga , ale nie ma takich krwistych plam. na dodatek od kilku dni co któraś kupa jest rzadsza, chyba od tego ta pupa. Jestem bezsilna nie wiem co robić. Wróciliśmy wczoraj do papmków tych premium care może pomoże, do lekarza idziemy jutro.
Macie jakieś pomysły i jak wyglądało u was odparzenie ??
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości