|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Z sikaniem, to mój mąż też ciągle MUSI Tylko z domu wyjdzie i już musi. I tak co chwilę.
|
|
|
#4532 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Oglądałam wczoraj film i policzyłam, że w WC byłam przez 1,5h 7 razy
![]() Dla mnie spacer nawet do sklepu nie obywa się bez przyspieszonego powrotu do domu na siku
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i w sumie czesto nei chc emi sie tak naprawde siku, a mam wrazenie ze mi sie chce ![]() mocz sobie zrobie prywatnie gdzies niedlugo chyba ;] Cytat:
![]() Kapukat,,, a ja chyba przesadzilam z tymi ciuszkami .... wiem, ze nie powinien miec tak duzo, ale jakos sie uzbieralo ;] i ciagle mama cos donosi... przyniosa pewnie jeszcze goscie jak maly sie urodzi....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-05 o 08:47 |
||
|
|
|
#4534 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam po weekendzie!
piekna pogoda za oknem, a mnie zaczyna cos brac ... od ponad 2 tygodni kaszle, dzis doszedl bol gardla, wczoraj troche sie przeliczylam z pogodą i mam dzis efekty jade za chwile na poczte, pewnie pit przyszedl, musze zaczac powoli sie rozliczac zeby jak zwykle nie bylo 28 kwietnia i ganianie z jezykiem na brodzie. W piatek przyszla komoda ![]() mam nadzieje ze u Was wszystko w porzasiu po weekendzie i ze jestescie zdrowe! Nie chce mi sie jechac, bo czuje lamanie w kosciach, ale musze mam pytaniae - po wypraniu pieluszek tetrowych nie prasujecie ich? tak mi zalecila moja tesciowa, zeby lepiej ich nie prasowac, bo beda klujace. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() zrobilam pierwsze pran ie w sobote i stwierdzilam, ze jednak mam malutko ciuszkow... moze dzis kupie jakis sweterek, bluze? z wyprawki to brakuje nam tylko wozka i fotelika nosidelko pozycza nam znajomi, bo mamy zamiar jezdzic z dzieckiem na wycieczki
|
|
|
|
|
#4535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4536 | ||||
|
Zadomowienie
|
Stokroteczko mam nadzieję, że jakoś uda Ci się ogarnąć sprawę tego swetra i rajstop
mi ostatnio mama upolowała super cienki sweterek i myślę, że nawet 9 miesięczny brzuszek w niego wcisnę![]() Co do oliwki to mam do niej uraz psychiczny tzn. jak sama smarowałam się na początku ciąży to mnie szlag trafiał, że wszystko na około było później tłuste, ciuchy, pościel... i dlatego wybrałam mleczko![]() A pościel jedną mamy w komplecie z łóżeczkiem od tego pana http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20540226 , a drugą kupiliśmy w Auchan za 39zł natomiast prześcieradełka na materac i przewijak u r_p77Cytat:
Bardzo fajny wózek masz myślę, że będziesz zadowolona![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że szybko się pozbędziesz zapalenia/grzybkaCytat:
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jedyna... Po co ja na tą wagę wchodziłam... Takiego skoku się nie spodziewałam...
|
|
|
|
#4538 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() We wszystkich tak powinno być! Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też dalej w domu Tyle przynajmniej, że antybiotyk pomógł od razu, ale mamy go na tydzień. Ale jak taka pogoda będzie, to chyba zaraz po jego skończeniu na jakieś krótkie spacery będziemy wychodzić ![]() Cytat:
![]() Odpoczywaj na zdrowie! Napracowałaś się ostatnio, to teraz możesz Najwyżej jak mi coś będzie bardzo przeszkadzać w poruszaniu się po pokoju (a na razie ciężko się tam w ogóle wchodzi ), to wyniosę do salonu, żeby go kłuło w oczy Cytat:
![]() Ja kupię Kajowi z popularnej firmy BabyOno ze wzorkami na kapturku Maksiu ma takie 3 od urodzenia i ciągle ich używa, więc i Kajuś będzie miał swoje podobne Może nie są najtańsze, ale dobrej jakości i duże - 100x100cm
|
|||||
|
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Moniczko nie słyszałam nic na temat prasowania pieluch tetrowych, ale dobrze, że napisałaś to będę patrzeć uważnie! i najwyżej obędzie się bez prasowania
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
Biorę już miesiąc-tzn 4 tyg a ile tego jeszcze nie wiem,jutro się zapytam na wizycie.
|
|
|
|
#4541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() statnio bylo prawie 14kg... odpuscilam sobie---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
wogole te pieluchy co kupilam to straszny szajs... jedną zużyłam na szmatke, bo dobrze kurz zbiera i po kilku uzyciach do wyrzucenia! co dopiero bedzie po tych kupach wlasnie ogladam DDTVN i byl cykl pomyslu na biznes prowadzony przez kobiety - dzis byla pani co robi naklejki i wszywki z imionami dzieci - bardzo fajne, kurcze tez chcialabym miec jakis mini biznesik niszowy
|
||
|
|
|
#4542 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś aż z przejęcia
od rana naszymi ciążowymi tematami nie przywitałam się więc...Dzień dobry! ![]() I tylko dla formalności zapraszam do udziału w sondzie nt. nowego tytułu! ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się, zdrówka! Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupów ![]() Nie prasować pieluszek? Właśnie po prasowaniu są bardziej miękkie i przyjemne...Cytat:
Tzn. chodzę trochę częściej, ale nie mam problemu przy wychodzeniu z domu.A ja tak o sobie pisalam wczoraj, a nie zapytałam, jak Tobie idzie pisanie? ![]() Cytat:
![]() Ja ważę się co ok. 2 tyg. ostatnio i przed wejściem na wagę mówię sobie "pewnie mi znowu ze 4 kg przybyło" i jak widzę przyrost 1-2 to już mniejszy ten szok jest
|
|||
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślę o czymś swoim, ale małż mówi, że to nie jest dobry czas na zakładanie biznesu... |
|
|
|
|
#4544 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
widzę że taki czas chorobowy, mój tż też chory-cały weekend siedziałam przez niego w domu a ja dziś idę na wizytę do gina |
|
|
|
#4545 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj wyszliśmy z mężem na dosłownie półgodzinny spacer, szliśmy naprawdę powoli, czułam się dobrze i nagle złapał mnie taki silny ból podbrzusza jak przy okresie ( szczególnie z prawej strony), musiałam szybko wrócić do domu, gdy sobie usiadłam, to zaczęło jakoś przechodzić aż w końcu ból zniknął. Czy wiecie może co to oznacza? Miałyście tak? Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego tydzień temu w sobotę, gdy ścierałam kurz z półek, tylko nie było to tak silne jak wczoraj... A jeszcze mam pytanko, jaki płyn do kąpieli, którego nie trzeba spłukiwać polecacie? w rozsądnej cenie, są w ogóle takie płyny ( od pierwszych chwil życia)? |
|||
|
|
|
#4546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj jeszcze sie poklocilam z mezem o jego prace, zapierdziela od switu do nocy, a kasy jakiejs super z tego nie ma jak przyjdzie po tych 12h z pracy, to jeszcze telefony sie urywaja za nim,...stwierdzilam, niech sobie poszuka czegos mniej odpowiedzialnego za nawet 2 razy mniejsze pieniadze i lepiej zebysmy byli rodzina a nie ciagle w pracy i myslec tylko o rachunkach do zaplacenia. Moge isc nawet na wynajmowane mieszkanie, ale byc ze soba. Mam dola no to wylalam żale... ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
duzo dziewczyn zaklada teraz takie mini-firmy np. z rekodzielem - szyja posciele dla dzieci z ciekawych materialow, firanki, robia domki dla lalek z drewna (bylo ostatnio w DDTVN albo pytanie na sniadanie), lalki szmaciane. Ogolnie jest boom na hand made kokosow z tego pewnie nie ma, ale zawsze jakas satysfakcja pozostanie |
||
|
|
|
#4547 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam odkurzyć-otwieram odkurzacz żeby sprawdzić worek a on cały rozerwany
|
|
|
|
#4548 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w tej jednej sprawie nie chce wiedzieć nic ogólnie czytam, wyszukuje informacji, wszystko co jest możliwe - ale co do porodu - jakoś tak optymistycznie patrzę![]() czyli mowisz że mąż przejął ten przykry obowiązek sikania? ![]() Cytat:
hahah dobrze wiedzieć, że nie tylko ja pędzę do pierwszej toalety ![]() wiesz ja też myślałam że jak ktoś mnie odwiedzi to coś przyniesie i kupiłam minimu, teraz już na pewno nie będę dokupować bo by mi się nie chciało tego prać i prasować.... ja mam mało - i przyznaję się bez bicia, stwierdziłam, że jak nie będę miała dziecka w co ubrać, to zawsze są większe rozmiary w dolnych szufladach - jakoś przeboleje![]() Cytat:
wiem jak się czujesz - jak mi przychodziły paczki byłam tak samo rozanielona, że wreszcie wszystko dociera! co do pieluszek - ja swoje wyprałam i wyprasowałam i są mięciutkie więc nie wiem o co chodzi z tym "nie prasowaniem"! nie wyobrażam sobie nie wyprasować wypranych rzeczy co do firmy Klupś - na samą nazwę już reaguje alergicznie, nie dość, że ten tapczanik który chciałam kupić - miał strasznie negatywne opinie, to potem zamówiłam przewijak - niestety nie było napsianej nazwy firmy, przewijak miał mieć 75 cm na długość - dostałam złożyłam położyłam matę a ta duuuużo wsytaje, biorę centymetr i mierzę - 68 cm!!! nawet nie wiesz jak się wkurzyłam, patrzę na opakowaniu jak byk jest napisane 75x94X54 - niestety cm są zakłamane, bo nawet mierząc od końca do końca desek które wystają to 71 cm!!! sprawdziłam nazwę firmy i co? KLUPŚ - chciałam to w diabłu potłuc, potem odesłać, ale jak policzyłam koszty odsyłki to już trudno, przebolałam i mam nadzieję, że chociaż przez kilka miesięcy go pourzywam...ale wkurzona jestem jak dibali szczególnie jak na niego patrzę ![]() Cytat:
a teraz praca legła na połowie pokoju, w domu burdello bo wszystko wszędzie stoi, bo niestety jak umalował pokój dwa razy, znaczy połowe bo my będziemy mieć dwa kolory, to następnego dnia się tak zimno zrobiło, że nie można było otworzyć okna - a jeśli nie mogę okna otworzyć to nie będę malować bo się zatruje - zatem druga połowa czeka na "Dobre czasy"....ciekawe kiedy nadejdą, bo teraz są mecze - a mój R zapalony kibic. zatem w salonie stoi wózek, przewijak, pojemnik z prześcieradłami i pieluszkami, w korytarzu komoda i wszystkie koszyki z rzeczami dziecka, drzewko do malowania oczywiście, w naszym pokoju łóżeczko tak że chcąc wyjść do toalety muszę chodzić po łózku i przydeptywać śpiącego R na nim bo nie mam jak się ruszyć ale moje kochanie na wszystko ma czas![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
agatka661 odnośnie tych ręczników z Pepco, bo ja jeden sobie kupiłam, z tym, że tylko 1szt była cała bawełniana a pozostałe z domieszką czegoś. To jakie w końcu powinny być?
Ja też się zastanawiam, czy aby nie mam już za dużo ubranek ale mam plan będę rodzinę i znajomych uświadamiać, że mam dużo ubranek. I jakby co, to niech większe kupią na później, wiem że część osób zapyta co bym chciała dostać a wiecie, że najlepiej NIC. Poza tym będę rzadziej robić pranie W ogóle ile trzeba takich małych ubranek że zapełnić pralkę hehe 8ewus8 mój nie jest twardy, może masz ten nie 100%bawełny? Mój jest jako okrycie kąpielowe z tym takim kapturkiem, a Twój nie? centipede jakoś ogarnę sprawę sweterka jadę zaraz na miasto bo z moim wczoraj to była katorga, z nim oglądać ubrania to jest porażka. Przejrzę sobie rzeczy tego sprzedawcy, dzięki ![]() moniczka1302 też bym chciała jakiś swój biznesie, ale nie mam ani pomysłu, ani zdolności ![]() Tacca mój też mówi że teraz nie czas na biznes. Nie Tobie jednej waga niemiłosiernie rośnie. Ja mam 10kg na plusie!!!!!!
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie ma już tego zapału nawet do spacerów jak się tak męczę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://dziecisawazne.pl/naturalna-pi...m-mleka-matki/ Albo z ziołami. Moim zdaniem płyn do kąpieli dla noworodka nie bardzo - przecież jego skóra musi sobie wykształcić ten płaszcz lipidowy |
|
|
|
|
#4552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przez grzeczność powstrzymałam się
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja się nigdy nei witam.Dzień dobry!
|
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dla celow testowych wyprasuje jedna i porownam miekkosc co do klupsia - no to mnie wystraszylas.... :ekk: mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku, jak przewijak bedzie za maly to trudno, bede przewijac na komodzie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
co do plynow- duzo kolezanek stosuje http://allegro.pl/oilatum-soft-emuls...083077226.html oilatum...
stokroteczka777 nie wiem jak z tymi recznikami z pepco, bo ja ich nie mam, widzialam tylko wlasnie ze w dobrej cenie sa... ![]() ja mam jeden taki ala kocyk megaaa puchaty i super- z kapturkiem... ale sklad 100% polister...;/ aa cos jeszcze mialam napisac... ale mam zaniki pamieci eh ;/ jak ktos bedzie pytal z rodziny co chce dla malego to moga byc ciuszki np bodziaki, ale takie juz 3-6 albo 6-9 :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-05 o 09:57 |
|
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra ja lece pozalatwiac co trzeba
|
|
|
|
#4556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam ziaje - uważam że to jeden z lepszych firm, ale kupię sobie jeszcze Hippa bo co mi tam ![]() Cytat:
![]() a z tym że lepiej być rodziną niż ciągle biegać do pracy - zgadzam się absolutnie bo co z tego jak przynosi się tysiące, kiedy nie ma z kim zjeść obiadu?Cytat:
|
|||
|
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też się nie przywitałam Dzień dobry I mam też pytanko, czy do prania dziecięcych ubranek używacie też płynu do płukania dla dzieci?? A używała któraś proszku Dzidziuś?? Czy tylko tych droższych np Loveli?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-05 o 10:00 |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoko luz! Nie będziemy bić
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dziękuję za radę czyli skoro nie płyn to tylko mydełko pozostaje? myślałam nad czymś z dozownikiem na początek, gdy nie będę wprawiona w myciu maluszka a z mydłem jeszcze samemu to nieporęcznie, może się wyśliznąć itp.
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlazłam na wagę pierwszy raz od ostatniej wizyty u gina... No cóż, teraz standard to właśnie 0,5 kg na tydzień się robi. Mam nadzieję, że mały też sporo podrósł, a nie tylko ja.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

no i w sumie czesto nei chc emi sie tak naprawde siku, a mam wrazenie ze mi sie chce 
mam nadzieję, że szybko się pozbędziesz zapalenia/grzybka

więc...
Właśnie po prasowaniu są bardziej miękkie i przyjemne...
Ja się nigdy nei witam.