|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
0 | 0% |
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
0 | 0% |
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
2 | 3,39% |
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
2 | 3,39% |
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
4 | 6,78% |
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
22 | 37,29% |
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
15 | 25,42% |
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
6 | 10,17% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
8 | 13,56% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Z sikaniem, to mój mąż też ciągle MUSI ![]() Tylko z domu wyjdzie i już musi. I tak co chwilę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Oglądałam wczoraj film i policzyłam, że w WC byłam przez 1,5h 7 razy
![]() Dla mnie spacer nawet do sklepu nie obywa się bez przyspieszonego powrotu do domu na siku ![]()
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mocz sobie zrobie prywatnie gdzies niedlugo chyba ;] Cytat:
![]() Kapukat,,, a ja chyba przesadzilam z tymi ciuszkami ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-05 o 08:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Wtajemniczenie
|
witam po weekendzie!
piekna pogoda za oknem, a mnie zaczyna cos brac ... ![]() ![]() jade za chwile na poczte, pewnie pit przyszedl, musze zaczac powoli sie rozliczac zeby jak zwykle nie bylo 28 kwietnia i ganianie z jezykiem na brodzie. W piatek przyszla komoda ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze u Was wszystko w porzasiu po weekendzie i ze jestescie zdrowe! Nie chce mi sie jechac, bo czuje lamanie w kosciach, ale musze ![]() mam pytaniae - po wypraniu pieluszek tetrowych nie prasujecie ich? tak mi zalecila moja tesciowa, zeby lepiej ich nie prasowac, bo beda klujace. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() zrobilam pierwsze pran ie w sobote i stwierdzilam, ze jednak mam malutko ciuszkow... moze dzis kupie jakis sweterek, bluze? ![]() z wyprawki to brakuje nam tylko wozka i fotelika nosidelko pozycza nam znajomi, bo mamy zamiar jezdzic z dzieckiem na wycieczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||||
Zadomowienie
|
Stokroteczko mam nadzieję, że jakoś uda Ci się ogarnąć sprawę tego swetra i rajstop
![]() ![]() Co do oliwki to mam do niej uraz psychiczny ![]() ![]() A pościel jedną mamy w komplecie z łóżeczkiem od tego pana http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20540226 , a drugą kupiliśmy w Auchan za 39zł ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo fajny wózek masz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Matko jedyna... Po co ja na tą wagę wchodziłam... Takiego skoku się nie spodziewałam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() We wszystkich tak powinno być! Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też dalej w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() Odpoczywaj na zdrowie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupię Kajowi z popularnej firmy BabyOno ze wzorkami na kapturku ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Moniczko nie słyszałam nic na temat prasowania pieluch tetrowych, ale dobrze, że napisałaś to będę patrzeć uważnie! i najwyżej obędzie się bez prasowania
![]()
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Biorę już miesiąc-tzn 4 tyg a ile tego jeszcze nie wiem,jutro się zapytam na wizycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
wogole te pieluchy co kupilam to straszny szajs... ![]() ![]() wlasnie ogladam DDTVN i byl cykl pomyslu na biznes prowadzony przez kobiety - dzis byla pani co robi naklejki i wszywki z imionami dzieci - bardzo fajne, kurcze tez chcialabym miec jakis mini biznesik niszowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |||
Wtajemniczenie
|
A ja dziś aż z przejęcia
![]() ![]() Dzień dobry! ![]() I tylko dla formalności zapraszam do udziału w sondzie nt. nowego tytułu! ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się, zdrówka! Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupów ![]() Nie prasować pieluszek? ![]() Cytat:
![]() A ja tak o sobie pisalam wczoraj, a nie zapytałam, jak Tobie idzie pisanie? ![]() Cytat:
![]() Ja ważę się co ok. 2 tyg. ostatnio i przed wejściem na wagę mówię sobie "pewnie mi znowu ze 4 kg przybyło" i jak widzę przyrost 1-2 to już mniejszy ten szok jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślę o czymś swoim, ale małż mówi, że to nie jest dobry czas na zakładanie biznesu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
widzę że taki czas chorobowy, mój tż też chory-cały weekend siedziałam przez niego w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj wyszliśmy z mężem na dosłownie półgodzinny spacer, szliśmy naprawdę powoli, czułam się dobrze i nagle złapał mnie taki silny ból podbrzusza jak przy okresie ( szczególnie z prawej strony), musiałam szybko wrócić do domu, gdy sobie usiadłam, to zaczęło jakoś przechodzić aż w końcu ból zniknął. Czy wiecie może co to oznacza? Miałyście tak? Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego tydzień temu w sobotę, gdy ścierałam kurz z półek, tylko nie było to tak silne jak wczoraj... A jeszcze mam pytanko, jaki płyn do kąpieli, którego nie trzeba spłukiwać polecacie? w rozsądnej cenie, są w ogóle takie płyny ( od pierwszych chwil życia)? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wczoraj jeszcze sie poklocilam z mezem o jego prace, zapierdziela od switu do nocy, a kasy jakiejs super z tego nie ma ![]() stwierdzilam, niech sobie poszuka czegos mniej odpowiedzialnego za nawet 2 razy mniejsze pieniadze i lepiej zebysmy byli rodzina a nie ciagle w pracy i myslec tylko o rachunkach do zaplacenia. Moge isc nawet na wynajmowane mieszkanie, ale byc ze soba. Mam dola ![]() no to wylalam żale... ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
duzo dziewczyn zaklada teraz takie mini-firmy np. z rekodzielem - szyja posciele dla dzieci z ciekawych materialow, firanki, robia domki dla lalek z drewna (bylo ostatnio w DDTVN albo pytanie na sniadanie), lalki szmaciane. Ogolnie jest boom na hand made kokosow z tego pewnie nie ma, ale zawsze jakas satysfakcja pozostanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam odkurzyć-otwieram odkurzacz żeby sprawdzić worek a on cały rozerwany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w tej jednej sprawie nie chce wiedzieć nic ![]() ![]() czyli mowisz że mąż przejął ten przykry obowiązek sikania? ![]() Cytat:
hahah dobrze wiedzieć, że nie tylko ja pędzę do pierwszej toalety ![]() wiesz ja też myślałam że jak ktoś mnie odwiedzi to coś przyniesie i kupiłam minimu, teraz już na pewno nie będę dokupować bo by mi się nie chciało tego prać i prasować.... ![]() ![]() Cytat:
wiem jak się czujesz - jak mi przychodziły paczki byłam tak samo rozanielona, że wreszcie wszystko dociera! co do pieluszek - ja swoje wyprałam i wyprasowałam i są mięciutkie więc nie wiem o co chodzi z tym "nie prasowaniem"! nie wyobrażam sobie nie wyprasować wypranych rzeczy co do firmy Klupś - na samą nazwę już reaguje alergicznie, nie dość, że ten tapczanik który chciałam kupić - miał strasznie negatywne opinie, to potem zamówiłam przewijak - niestety nie było napsianej nazwy firmy, przewijak miał mieć 75 cm na długość - dostałam złożyłam położyłam matę a ta duuuużo wsytaje, biorę centymetr i mierzę - 68 cm!!! nawet nie wiesz jak się wkurzyłam, patrzę na opakowaniu jak byk jest napisane 75x94X54 - niestety cm są zakłamane, bo nawet mierząc od końca do końca desek które wystają to 71 cm!!! sprawdziłam nazwę firmy i co? KLUPŚ - chciałam to w diabłu potłuc, potem odesłać, ale jak policzyłam koszty odsyłki to już trudno, przebolałam i mam nadzieję, że chociaż przez kilka miesięcy go pourzywam...ale wkurzona jestem jak dibali szczególnie jak na niego patrzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
agatka661 odnośnie tych ręczników z Pepco, bo ja jeden sobie kupiłam, z tym, że tylko 1szt była cała bawełniana a pozostałe z domieszką czegoś. To jakie w końcu powinny być?
Ja też się zastanawiam, czy aby nie mam już za dużo ubranek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8ewus8 mój nie jest twardy, może masz ten nie 100%bawełny? Mój jest jako okrycie kąpielowe z tym takim kapturkiem, a Twój nie? centipede jakoś ogarnę sprawę sweterka ![]() Przejrzę sobie rzeczy tego sprzedawcy, dzięki ![]() moniczka1302 też bym chciała jakiś swój biznesie, ale nie mam ani pomysłu, ani zdolności ![]() Tacca mój też mówi że teraz nie czas na biznes. Nie Tobie jednej waga niemiłosiernie rośnie. Ja mam 10kg na plusie!!!!!!
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://dziecisawazne.pl/naturalna-pi...m-mleka-matki/ Albo z ziołami. Moim zdaniem płyn do kąpieli dla noworodka nie bardzo - przecież jego skóra musi sobie wykształcić ten płaszcz lipidowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |||
Zakorzenienie
|
Przez grzeczność powstrzymałam się
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry!
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dla celow testowych wyprasuje jedna i porownam miekkosc co do klupsia - no to mnie wystraszylas.... :ekk: mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku, jak przewijak bedzie za maly to trudno, bede przewijac na komodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
co do plynow- duzo kolezanek stosuje http://allegro.pl/oilatum-soft-emuls...083077226.html oilatum...
stokroteczka777 nie wiem jak z tymi recznikami z pepco, bo ja ich nie mam, widzialam tylko wlasnie ze w dobrej cenie sa... ![]() ja mam jeden taki ala kocyk megaaa puchaty i super- z kapturkiem... ale sklad 100% polister...;/ aa cos jeszcze mialam napisac... ale mam zaniki pamieci eh ;/ jak ktos bedzie pytal z rodziny co chce dla malego to moga byc ciuszki np bodziaki, ale takie juz 3-6 albo 6-9 :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-05 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
dobra ja lece pozalatwiac co trzeba
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam ziaje - uważam że to jeden z lepszych firm, ale kupię sobie jeszcze Hippa bo co mi tam ![]() Cytat:
![]() a z tym że lepiej być rodziną niż ciągle biegać do pracy - zgadzam się absolutnie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też się nie przywitałam ![]() ![]() I mam też pytanko, czy do prania dziecięcych ubranek używacie też płynu do płukania dla dzieci?? A używała któraś proszku Dzidziuś?? Czy tylko tych droższych np Loveli?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-05 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spoko luz! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlazłam na wagę pierwszy raz od ostatniej wizyty u gina... No cóż, teraz standard to właśnie 0,5 kg na tydzień się robi. Mam nadzieję, że mały też sporo podrósł, a nie tylko ja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.