|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
ja właśnie wróciłam z zakupów, miesiąc się skończył, to i chemii trzeba było nakupować i wszystkiego, bo szafki świeciły pustkami. jak jest pięęęęęęęknie za oknem!
![]() laleczki, a tego kalafiora do zapiekania to trzeba jakoś obgotować przed? ![]() ![]()
![]() |
#3422 |
Zadomowienie
|
Thener-ją gotuje kalafiora przez zapiekaniem bo raczej surowy to nie byłby taki smaczny
![]() Też muszę kupić trochę środków chemicznych bo tak jak u Ciebie zawsze koniec miesiąca to wszystko się kończy.Pewnie 200zł będzie nie moje bo wszystko niby ma być tanie,a okazuję się po wyjściu że sklepu 200mniej w portfelu:/ A do tego ja jestem taka,że nie potrafię sobie niektórych rzeczy odmówić.Chyba każda tak ma!tak sobie tłumaczę he he mój mąż zawsze do mnie mówi"po co ty tyle tych pierdoł nakupowałaś"i takie my baby jesteśmy chyba ![]()
#3423 |
Wtajemniczenie
|
no u nas dziś poszło też właśnie koło 200, bo a to płyn, a to dezodorant, a to cośtam i leci, dycha do dychy i się nazbierało
![]() rozbawiły mnie trzy gwiazdeczki maskujące Twą wagę ![]() ![]()
![]() |
#3424 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- w ogóle spróbowałam dzisiaj błonnika w proszku z jogurtem i muszę przyznać że okazał się zjadliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie sęk w tym, że ja się czuję taka napuchnięta i jakby mi coś zalegało. Ja na zakupy wysłałam TŻta, bo nie chcę kusić losu i znowu się rozchorować. A sama ogarniam mieszkanie, robię pranie, wypakowuję zmywarkę itd. Dużo tego. Zrobiłam też nowy domek dla królicy ![]() Łydy mnie bolą :P Wczoraj wieczorem jeszcze mocno je porozciągałam ![]() Czarna, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sosha, mięśni w sumie mam tyle, co wtedy, gdyregularnie ćwiczyłam, ale wody mam jakoś dużo...
![]() |
#3426 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() A jeszcze tak apropo słodyczy, to ja się dzisiaj wkurzyłam, bo mąz poszedł rano do sklepu i wrócił z siatką batonów ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Thenerd BRAWO!!!Gratuluję, piękniuchno poleciałaś! ![]() ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 Edytowane przez Winnie the Pooh Czas edycji: 2012-03-03 o 15:42 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Wtajemniczenie
|
Puchatek: trzeba było mu powiedzieć, że obiadu nie dostanie i ma posprzątać mieszkanie .. ciekawe kto by się śmiał wtedy
![]() dzięki, dzięki za oklaski :3 ale się napchałam tym kalafiorem... nic, tylko leżeć do góry brzuchem i pachnieć.. ![]()
![]() |
#3429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
Padam. A jutro c.d. sprzątania. Przy okazji zrobiłam też porządek w lodówce, u nas w sumie było ok, tylko poukładać, powycierać (nakapało z ich mięsa, które od 2 dnistoi nieszrobione i nieprzykryte = schnie), nic się nie przeterminowało, bo pilnuję, żeby jedzenia nie wywalać.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wszyscy mnie uważają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Rozeznanie
|
a co tu taka cisza?
![]() wstawać śpiochy!!! ![]() ja dzisiaj już jestem po joggingu, znowu 1,5 godziny ![]() dzisiaj na wadze uwaga 1kg mniej niż wczoraj, wydaje mi się, że coś jest nie tak, jutro jak się potwierdzi, to będę musiała trochę zwiększyć czegoś znowu |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Wtajemniczenie
|
A bo ja to się np zawinęłam na wieczór z kumplem i wróciłam późno, więc już nie odpisywałam. Ja ze sprzątaniem mam tak samo, Arsenalka. Moja mama zawsze mi wciskała, że jestem nierób i brudas, a teraz mieszkanie lśni czystością i mam niesamowite jazdy ze współlokatorami. Poprzedni chociaż raz w tygodniu zgodnie z umową kuchnię sprzątali i zawijali się na weekend do domu, obecni nie robią dosłownie nic. Mogę im robić wykłady, że ich kolej, a oni to mają w nosie. Nawet palcem nie kiwną. Niedość, że nie sprzątają, to doprowadzili duży pokój do opłakanego stanu.. ech, nie mogę się doczekać już czerwca, kiedy się wyniosą.
I gratuluję spadku. Coś za duże i za szybkie, może woda z Ciebie schodzi po prostu?
![]() |
#3435 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie @ na szczęście się już kończy i dzisiaj waga pokazała w końcu spadek o 0,2 co oznacza, że 1 cel osiągnięty! ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam takie pytanie, bo wiadomo, kolację jemy na 3 godziny przed położeniem się spać. a jak np chcemy sobie zrobić drzemkę w ciągu dnia? ja często to robię, szczególnie jak mam basen w danym dniu, ale nie wyśpię się porządnie, albo po prostu chce mi się spać. i nie bardzo wiem ile po jedzeniu mogę się zdrzemnąć. bo jak jem co 3 godziny i mam czekać 3 godziny, żeby pójść spać, to będzie już następny posiłek i tak w kółko. ja często kładę się po obiedzie, prawie od razu, może czekam z pół godziny, ale tak mnie nuży, że nie wytrzymuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Wkurzyłam się dziś trochę, bo mam znów skok na wadze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1.Płatki Nesvita wiśniowe(50g)+100g mleka Zimne 2% - 245kcal 2.Serek wiejski lekki Piątnica 3%(150g)+89g pomidora+szczypiorek+1 Wasa - 162kcal 3.67g piersi z kurczaka+37g pieczarek+2,5 ml oliwy z oliwek+20g ryżu brązowego UncleBens+150g warzyw na patelnię Nicea Daucy(brokuł, cukinia, papryka, marchew, itp.) - 224 kcal 4.3xWasa+28g serka Turek 5%+101g pomidora+szczypiorek - 108 kcal 5.240g mleka Zimne 2%+10g Schovit+2 kromki chleba ze śliwką Schousland+4g serka Turek 5%+21g jabłek prażonych tartych Carefour - 289 kcal W sumie 1028 kcal wyszło
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Wtajemniczenie
|
nie za mało tego, Puchatku? 20g ryżu to tyle co nic, 60g kuciaka też.. a rozkład B/W/T jak się ma? kalorie to nie wszystko
![]() |
#3439 | ||
BAN stały
|
Bottega a ważyłaś się na takiej "specjalistycznej" wadze która pokazuje skład % wody, mięśni, tłuszczu etc? wiesz żeby kontrolnie rzucić okiem w jaką proporcje to idzie - ja zrobiłam sobie pomiar pod koniec listopada i pewnie z ciekawości pójdę koło kwietnia zobaczyć co i jak. A co do wypróżniana to ostatnio wciągam mniej węgli - jakoś nie mam ochoty - i też czuję jakbym miała całe jelita wypchane a kupska ni widu ni słychu ^^
Winnie the Pooh taka już moja natura ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Arsenalka i Thenerdqueen z tym mieszkaniem i sprzątaniem to chyba każdy tak ma - w rodzinnym domu ogarnia lenistwo bo mama wyręczy z wszystkiego - i posprząta i ugotuje i wypierze i pozmywa. Dopiero na "swoim" człowiek widzi jak to jest ciężko podołać wszystkiego, także ja jak kiedyś będę mieć dzieciaczki to będe je namawiać na studia czy wyjazd do innego miasta - to jest taki kop dla samodzielności jakich mało! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
BAN stały
|
Matulo ale tu cisza!!!!!!!
![]() A co do tematu zaparć to znalazłam coś takiego na forach: "Ocet jabłkowy pomaga przy zaparciach-2-3 łyżeczki na 1 szklanke wody najlepiej wypic przed sniadaniem.Można dodac łyżeczke miodu.Taka mikstura pomaga tez zwalczyc wiosenne osłabienie i zmęczenie. Ocet jabłkowy pomaga przy umiarkowanych bolach głowy-natrzeć nim skronie,czoło i kark." Próbowała któraś? Działa? Edytowane przez sosha Czas edycji: 2012-03-04 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() Z tą wagą to masz niezłą jazdę, mam nadzieję, żę ostatecznie stanie na najniższej opcji ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jeśli komuś faktycznie pomaga - oby jak najdłużej ![]() Co do tej piłki.. zdecydowanie jest za - każdy facet potrzebuje mieć swój czas i to jest normalne - tak jak kobiety nie wiem siedzą u fryzjerów, na zakupach czy gdzieś tam to facet też tego potrzebuje. I jeszcze nie zdarzyło mi się żebym powiedziała mężowi "nie idź na piwo" albo zabroniła mu czegokolwiek.. no nie zabroniła ale powiedziała że mi się nei podoba czy coś.. mamy 2 konsole w domu bo to lubi, chodzi na piłkę, na każde wyjście z chłopakami z pracy i mi to odpowiada - zawsze wychodziłam z założenia, że związek nie powinien ograniczać ![]() Cytat:
![]() ![]() A cisza to dobrze - bo pewnie bym dzisiaj nie nadrobiła ![]() Jestem laski - pół żywa ale zawsze ![]() Wczoraj byłam wrakiem człowieka.. normalnie kojarzyłam się z sobie z tym króliczkiem, co mu baterie się wyczerpały.. O 4 rano wyjechałam z Warszawy i ciężko się jechało dopóki słońce nie wyszło. Potem już dojechałam, choć przeszło mi przez myśl żeby się zatrzymać i zdrzemnąć. Dojechałam do domu koło 8. pokręciłam się trochę o 10 zasnęłam - wstałam o 16 i poszłam znowu spać o 21 do rana.. także weekendowe jedzenie w żaden sposób nie było regularne. ale dietetyczne nie licząc red bulla. Generalnie na wagę wejdę jutro bo po tylu godzinach na dupie to pewnie mam z litr wody w organizmie ![]()
![]() |
#3443 |
Wtajemniczenie
|
sosha: piłam ocet, koniec końców miałam chyba jeszcze większe problemy niż bez, bo kupal robił się strasznie suchy i bolało jeszcze bardziej, więc trzeba było pić o wieeele więcej, żeby to jakoś wyrównać. tak czy inaczej nie pomógł mi w niczym. a na zaparcia jadłam błonnik, trzymam się tego, żeby te 1.5-2l wody wypić dziennie i jakoś idzie. Niezbyt często, ale zawsze. A pierdoły w stylu Xenna i inne tabletki można między bajki schować. Na mnie nie działają
Puchatek: no ok, ważne żeby ci było dobrze ![]() ![]() Akasha: to odpoczywaj, jednak jazda jest strasznie męcząca, szczególnie że tyle godzin zeszło, a wariatów na drodze nie brakuje, więc trzeba mieć te oczy dookoła głowy i skupienie na poziomie miliardów %.. A co do picia czerwonej: piję tej czerwonej herbaty mnóstwo i na początku rzeczywiście coś tam ruszyło w tym brzuchalu, ale teraz już się chyba przyzwyczaiłam i piję, bo lubię ![]() laski laski, kolejny spadek: 78.5 ![]()
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
dziołychyyyyy u mnie na wadze 75kg czyliiiiiiii az o 1kg mniej..ale sie ciesze
weicie co jest dziwne.. TŻta waga pokazuje ze mam 70kg. wiec albo moja albo jego jest uszkodzona. chociaz dziwne bo ta moja zawsze dobra wage pokazywala.. niezle |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Wtajemniczenie
|
sylvi: może ważysz się u niego o innej porze, stoi w krzywym miejscu, jesteś objedzona, nosisz tonę ubrań? ale żeby różnica 5kg..? gratulacje spadku
![]()
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
rano u mnie 75 a u niego pozniej z godzinke moze 70:P nic nie jadlam tylko herbate wypilam i taka roznica.. chyba zainwestuję w jakaś wage
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje spadku ![]() ![]() Sylwi_86 - mam coś pokićkane w tabeli czy Ty ważyłaś ostatnio 75 kg? No chyba że miałaś przyrost i jakoś nie zakodowałam ![]() Póki co u mnie I - 2 kanapki (4 chrupkie) z twarożkiem,polędwicą i pomidorem II - jabłko ok. 200 g III - 2 kanapki takie jak na śniadanie (ale jem je co ok. 2 godziny żeby dotrwać do 16) Póki co 460 kcal rozpisane ![]() Na obiad - 300 g pekińskiej z marchewką (100g) + 150 g piersi z 1/2 kostki rosołowej smażonej na łyżce oliwy potem zobaczymy.. Muszę poćwiczyć i jakoś się odnaleźć w mieszkaniu bez męża ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze 0.7kg i będzie -10
![]()
![]() |
#3449 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ćwicz, ćwicz!!! Wiosna idzie, zaczną się negliże ![]() ![]() Podaję wagę do tabelki z dnia dzisiejszego: 63,5 kg - mam nadzieję że aktualna, bo od 4 dni waga mi skacze między 63,2 a 64 ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- osz kurde!!! faktycznie!! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurcze, jak tak się przyrzałam sobie w łazience, to muszę ruszyć na poszukiwania czegoś na celulit na tyłku ... Bottega, chyba na Twoim blogu było coś o kosmetykach, nie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.