|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niech czas do ślubów szybko leci nam, by móc powiedzieć "męża mam" PM2013. Cz.
#1982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech czas do ślubów szybko leci nam, by móc powiedzieć "męża mam" PM2013. Cz.
ja też nie, ale mam wlasnie włączone demo naszego zespołu i aż nogi same mi skaczą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i słuch na szczęście mam dobry i obroty jak najbardziej słyszę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba od października na salse się zapiszemy, bo już trochę zapomnieliśmy, a do wesela by się przydało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się właśnie zastanwiam nad tym kursem...ale z drugiej strony kamerzysty i tak nie bedzie więc naszych pląsów nikt nie nagra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
a wiecie co....
w sobotę mieliśmy ostatni wpis, a mój indeks miała koleżanka. Wpisy o 13 a jej o 13.30 jeszcze nie było, zadzwoniłam gdzie jest a ona że "w sklepie na zakupach" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- to jaki masz w nim silnik?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i jestem tego samego zdania, że jak ma się coś stać to się stanie... tak jak już wcześniej pisałam.... ![]() ![]() ![]() a co do zaproszeń na ślub Zytka to my dzisiaj się spotykamy z tą "koleżanką" bo chce dać nam zaproszenia... chociaż wydaje mi się, że 3,5 miesiąca wcześniej to trochę za wcześnie na zaproszenia... Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2012-03-05 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 600 turbo benzyna ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() U mnie to taki wniosek http://pomocmaterialna.up.lublin.pl/...zalzarz395.pdf
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami" Edytowane przez myszonka88 Czas edycji: 2012-03-05 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak na takie autko to chyba dobry silniczek niem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zakorzenienie
|
Ja nie narzekam. Jak na takie małe auto to kopa ma i o 100 nie trudno
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, najbardziej wkurza mnie to, jak ludzie śmieją się z niego, a jak wsiądą i się przejadą to diametralnie zmieniają zdanie o smarcie
![]() ![]()
![]() |
#1998 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło - zatęskni za Tobą ![]() Cytat:
![]() Tutaj jest wstępnie wybrane przez nas menu. (Restauracja jest w trakcie tworzenia dodatkowych 3 zestawów, więc będziemy jeszcze mogli się z nimi zapoznać i ewentualnie zmienić) http://restauracja-casamento.pl/menu...taw-weselny-ii Oprócz tego co tam jest będzie jeszcze ciasto, tort i szampan z truskawką ![]() Wydaje mi się, że menu jest całkiem ok. ________ Dobra to teraz moje spostrzeżenia z pracy ![]() Proszę mnie nie traktować jako osoby wszechwiedzącej, ale takiej która ewentualnie może powiedzieć jak pewne sprawy wyglądają "od kuchni". Mam też nadzieje, że nie odbierzecie moich wypowiedzi jak mądrzenie się. Zdaję sobie sprawę również z tego, że Ameryki nie odkryłam i pewnie część z Was to wszystko już zna ![]() Na początek wymienię rzeczy, których nie kupujcie w salonie, bo przepłacicie. Biżuteria(!) - ceny z kosmosu, zupełnie nieadekwatne do jakości. Np. w 'moim' salonie kupowałyśmy bransoletki robione przez...studentki za 20zł, a sprzedawałyśmy za 60. Więc same możecie domyśleć się ile to w rzeczywistości jest warte ![]() Jeżeli kupowałyśmy od dostawcy biżuterię za 50zł to sprzedawałyśmy ją za 280 albo więcej ![]() Kolejnym wydatkiem są buty. Najczęściej w salonach odradzają buty z satyny ponieważ są tańsze od tych ze skóry. Klientkom wciska się, że w butach z satyny nigdzie już nie wyjdą, że jak ktoś nadepnie to będzie brzydki ślad, którego się nie zmyje (to akurat może być prawdą, ale nie musi..nikt chyba błota na butach nie nosi). Natomiast jeżeli będą namawiały Was na kupno butów ze skóry, których koszt to około 300zł, najczęściej usłyszycie, że takie buty będziecie mogły nosić po ślubie (ciekawe gdzie ![]() Skóra może się rozciągnąć, ale wcale nie musi. Polecam kupno zwykłych białych pantofelków np w Deichmann. Warto też pooglądać suknie na oficjalnych stronach producentów ponieważ mogą być dużo tańsze niż te same modele w salonie. Przykładowo suknia z kolekcji Sweetheart kosztuje u producenta 800zł, a w salonie sprzedawana jest za 3100zł Rękawiczki i diademy, to już kwestia gustu, ale z doświadczenia wiem, że tego najtrudniej się pozbyć, bo to już niemodne i klientki o tym wiedzą. Dlatego nie dajcie sobie wcisnąć do koronkowej sukni satynowych rękawiczek, bo to "raz w życiu", bo "jedyna okazja żeby założyć", bo "wyjątkowy dzień" itp Po ślubie na pewno będziecie chciały oddać suknie do odświeżenia w pralni, prawda? ![]() Jeżeli macie suknie z dowolnego materiału poza jedwabiem naturalnym(!), możecie zrobić to w domu. Ja Wam za darmo dam przepis na pranie, uwaga: ![]() Kupujemy najzwyklejszą pralkę, płyn do prania lub żel. Przewracamy suknie na lewą stronę. Jeśli halka posiada koło, wyciągamy je nacinając miejsce w którym się znajduje na długość około 1cm i wyciągam drut (czasami trzeba poszukać złączenia), Następnie wkładamy suknie do pralki, ustawiamy program "delikatne", temperatura 30C, wirowanie na 500 i oto cała tajemnica prania. Po wypraniu czekamy aż sukienka wyschnie. Następnie ustawiamy żelazko na dosyć wysoką temperaturę i prasujemy (można przez szmatkę) warstwę po warstwie. Efekt końcowy - suknia jak nowa, a w kieszeni zostaje 150zł. Jeśli w dniu ślubu pogniecie Wam się welon, bolerko, szal lub jakiś inny delikatny materiał możecie wyprasować to bez lęku zwykłym żelazkiem albo 'dmuchnąć' na zagniecenie gorącą parą - samo się wyprostuje. Kupując suknie zwykle dostajemy informację, że sukienka z manekina jest tańsza od sukienki nowej. Zazwyczaj są to sukienki ze starej kolekcji lub bardzo starej, których po prostu salon chce się pozbyć. Wszystko sprzedaje się w myśl zasady "nie ma brzydkich rzeczy, są tylko trudne do sprzedania" oraz "im większy wybór ma klient, tym mniejsze szanse masz na sprzedaż" Dlatego nie pokazuje się klientce 20 sukienek, tylko proponuje do przymiarki np 3-4, które są wybrane "specjalnie dla niej" Dzięki temu klientka mniej wybrzydza, bo nie ma porównania, że "w sukience 14 jest ładniejszy materiał, 10 ma ładną koronkę a 11 ma fajniejszy tren, więc ja to wszystko chce mieć w 9" ![]() Przychodząc do salonu nigdy nie mówcie, że nie wiecie czego szukacie, bo w pierwszej kolejności dostaniecie sukienki droższe albo takie, których salon chce się pozbyć. Zawsze mówcie konkretnie, że chcecie "sukienkę w literę A z koronką" Dzięki temu unikniecie namawiania na kupno czegoś co Was nie interesuje. Jeżeli macie wstępnie wybraną sukienkę, ale jeszcze się wahacie możecie usłyszeć, że "sukienka piękna, podkreślająca talie i biust, kolor ivory jest dla pani stowrzony, pięknie komponuje się z pani karnacją i kolorem włosów ", jeśli za chwilę wybierzecie inną, powie Wam to samo tylko innymi słowami. Jeżeli przez 8 godzin 6 dni w tygodniu każdej kobiecie mówi się to samo później jedzie się jak z automatu, a regułki klepie jak wiersz. Pamiętam sytuacje w której klient wybił mnie z rytmu i kompletnie mnie przytkało, bo zapomniałam na czym skończyłam ![]() Wydaje mi się, że powiedziałam już wszystko, co w tej chwili przyszło mi do głowy odnośnie samej sprzedaży. To teraz będą dobre rady ![]() Klienci dzielą się na 2 grupy - większa- która sztywno trzyma się swojego zdania i nie jest elastyczna na podpowiedzi i druga - mniejsza - klientki, które mają swoje pomysły, ale są otwarte na pomysły stylistek. W grupie pierwszej są najczęściej niskie, drobne dziewczyny zapatrzone w sukienki księżniczki. To typ sukienek, w których takie kobiety najczęściej nie wyglądają dobrze, bo pod grubą warstwą tiulu, koronki i kryształków ich nie widać! Znikają w kupie materiału. Wiadomo, że ślub jest dniem wyjątkowym i każda chciałaby wyglądać wspaniale, ale często jest tak, że to co służy jednej niekoniecznie jest dobre dla innej. Druga grupa to dziewczyny, które przychodzą po konkretny typ sukienki np litera A, a po zaproponowaniu innego, wcześniej nie branego pod uwagę fasonu, chętnie przymierzają i nierzadko okazuje się, że wyglądają wspaniale i same są zachwycone. Czasem fajnie jest kiedy ktoś spojrzy na nas obiektywnie ![]() W sukniach ślubnych dominuje biel, która tak naprawdę jest kolorem trudnym i w rzeczywistości 1/3 klientek nie wygląda w nim korzystnie. Ivory jest kolorem w którym większość dziewczyn wygląda zdrowo. Dlatego warto po wybraniu wymarzonego modelu zapytać o ten sam w innym odcieniu, przymierzyć i utwierdzić się w przekonaniu, że ten początkowo wybrany jest faktycznie tym właściwym. Czasem kolor daje więcej niż krój! Dobra kończę te wynurzenia, bo pewnie już śpicie. Jak mi się jeszcze coś przypomni to dam znać ![]()
![]() |
#1999 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
kazdemu się podoba inny samochód.....ja wole np. duze autka bo wtedy czuje się bezpiecznie na drodze
![]() |
#2000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() trasa-duże autko miasto-mniejsze, a tj. w Lublinie nie ma gdzie parkowac to taki Smart w sam raz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i udanych odwiedzi ![]()
![]() |
#2002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Muszę uciekać, już od jakiś 2 godzi powinno mnie tu nie być. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście jeśli chodzi o Francuzów, bo Polacy to całkiem inna bajka tutaj i czasem wstyd się przyznać, że też się jest Polakiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
crippled super uwagi- jak fajnie, że tu jesteś
![]() aż sobie zapisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja w sumie kupowałam u znajomej...bo okazało się ze pracuje w salonie, w którym podobały mi się kiecki....przymierzyłam bardzo dużo sukienek i w sumie ona udowodniła mi w której wyglądam najkorzystniej ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie mialam pytac jak to jest z kolorami. wszedzie slyszy sie ze biel zadko wybieraja kobiety. sama byla raz juz w salonie na przymierzaniu(dluga historia) i zwrocilam uwage na to "gadanie" ![]() postanowilam podejsc do tego troszke naczej. ![]() zrrovcilam tez uwage ze nie zawsze sa katalogi ktore mozna obejrzec a wiadomo ze wszytskich sukien nie przejzysz w salonie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
#2009 | ||
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym często okazuje się, że sukienka w katalogu jest piękna, bo objadą ją photoshopem z każdej strony, a na żywo to sukienka-pasztecik. Warto też przymierzyć suknie, które na wieszaku są dość średnie, bo często po założeniu wyglądają ładnie ![]() W ogóle zapomniałam napisać, że wśród upodobań facetów królują rybki ![]()
![]() |
#2010 |
Wtajemniczenie
|
nie pokazywałam bo właściciel nie pozwolił mi zdjęcia zrobić
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.