|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() I tak jak the rock napisała Garniery są teraz w Rossmannie za 4,99 zł Cytat:
![]() Cytat:
Jakiś czas temu mi się kokos skończył i teraz daję olej śliwkowy pod CHI i jest równie dobrze, a nawet chyba lepiej ![]() Czasami zdarza mi się dać tylko olej śliwkowy i wydaję mi się, że również się sprawdza ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Ja tak samo Dodaję do niej keratynę, d-pantenol. Muszę jeszcze spróbować dodawać takie składniki jak HA, Hydromanil, NMF, Niacynamide, wit. E itp., bo mam w domku
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
izus - ja właśnie z niecierpliwością czekam na mój CHI
I spróbuję dawać pod niego olej Tylko problem techniczny z tym jest taki, że ja umiem nakładać olej na końcówki tylko, jak są już przeschnięte nieco. Bo inaczej zawsze za dużo daję. Cytat:
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja muszę się ogarnąć i przestać kupować kolejne kosmetyki. Szczególnie,że już mam swoich faworytów i myślę,że to wystarczy.
Izuś - czyli stosujesz i Gliss kur i olej i CHI? |
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
izus - a jaki wpływ na włosy ma niacynamid? Bo na zsk jest opisane działanie na skórę. To jest bardziej na włos, czy na skalp?
|
|
|
|
#2195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pięknie błyszczą, ale fruwają dookoła, zbijają się w strąki, ale takie dziwne.. fruwające stąki Więc popsikałam chyba ze 3 razy czarnym Gliss kurem i jest trochę lepiej, ale żeby musieć ratować się silikonami? Dobrze, że się skończyła, nie wrócę już do niej, wolę maskę, choć ona też chyba wymaga ekstremalnych testów
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie odżywka Alterry z granatem to taka gorsza i okrojona wersja maski z granatem, patrząc po składach
![]() Przeczytałam gdzieś w gazecie o nakładaniu oleju rycynowego jako wzmocnienia i zabezpeczania końcowek. Myślicie, że olej rycynowy, jako znany wysuszacz twarzy np, nie zrobi krzywdy końcówkom? |
|
|
|
#2197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() tak rozmawiacie o odzywkach Fructisa to i ja powiem , że posiadam dwie ![]() odzywke Nutri-odbudowa maseczke Nutri-gładki ![]() serdecznie polecam maja bardzo pozytywne opinie na KWC
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, warto zachować ostrożność, jak przy stosowaniu każdego nowego oleju. Ale spróbować można. Inna rzecz, że akurat olej rycynowy jest strasznie ciężki i może posklejać końcówki, jeśłi nałożymy go po myciu.
|
|
|
|
|
#2200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym, że Gliss Kura nie używam codziennie, bo ja umyję włoski wieczorem i wiem, że będę nakładać olej w dzień, to nie psikam, a jak wiem, że nie będę olejować, to wtedy psikam w celu ochrony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co z szamponem, kupisz jeszcze czy też Cię nie przekonuje? Cytat:
![]() Ja na końcówki używam silikonów, bo inaczej mi się rozdwajają. Próbowałam zabezpieczać różnymi odzywkami bez nich, ale nie widziałam efektów ![]() Próbuj, u Ciebie może się sprawdzi
|
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli jednak nie ma co się bać silikonów Chyba czytałam zbyt radykalne blogi włosowe
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
często polecacie żółtego glass kura - który to? Bo są przeceny w rossmanie i tak stałam i się wahałam no i nie wzięłam.
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że rozważne stosowanie silikonów nie szkodzi, a także się przydaje ![]() Najważniejsze, to pamiętać o regularnym oczyszczaniu włosków, aby się nie nadbudowały ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html Tylko nie pamiętam, który był częściej zachwalany
|
|
#2204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czy jest jakiś pomarańczowy? Prawie wziełam, ale stwierdziłam, że to nie jest kolor żółty. i nie pamiętam na co patrzyłam
|
|
#2205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale wtedy również użyłam tej odżywki z granatem, więc razem to chyba jednak za dużo. Ale nie wiem czego za dużo - alkoholu? Na razie mam jeszcze tego szamponu sporo, ale używam go co drugi dzień, więc jest pod obstrzałem Jakby się coś działo i jak go wykończę to dam znać. Teraz będę go łączyć z Garnierem AiK, mam nadzieję, że będą kompatybilne heh
Włosomaniaczka od 10.11.2011 Cel: 60 cm, ZAGĘSZCZENIE Edytowane przez Magdalene29 Czas edycji: 2012-03-05 o 12:06 |
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie rozpakowuję paczkę z ZSK
|
#2207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) czy jednak lepiej silikon?
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz znów spróbowałam - olej canola + jedwab chi - włosy nie są przetłuszczone. Ale miałam pomiędzy podcinane włosy 2 razy.
|
|
#2210 | |||
|
Zadomowienie
|
jeeaaa
Cytat:
ja właśnie zmyłam olej po 40h trzymania na łepetynie oby się odwdzięczyły włosiska jedne
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Wiedzialam, ze dzis Ci przyjdzie
![]() Super maja te styropiany, moi wspollokatorzy byli nimi zachwyceni ![]()
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale opakowania szklane z mazideł są jak dla mnie fajniejsze ![]() Choć plastik można ścisnąć zeby zawartość szybciej wypływała a w szklanych czasem mnie krew zalewa jak dpantenol nie chce kapać
|
|
#2213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Już mi się nie mieści w obecnym zamówieniu, które ma być w granicach 50 zł Ale następnym razem czemu nie Zauważyłam, że jest też w suplemencie, który zamierzam kupić, ale pod nazwą kwasu nikotynowego, co mnie ciężko przeraziło ![]() Cytat:
Jest gdzieś aktualna lista tych silikonów? Bo widzę, że moja ma już drugi błąd. ![]() Zazdroszczę!!! ![]() Ja już obmyśliłam sobie zamówienie, ale złożę dopiero jak przyjdzie kasa na konto (różnie to bywa z terminowością zleceniodawców w wypłatach ). Oto ono:-spirulina -keratyna -wit. all-in-one -d-panthenol -L-cysteina -kwas hialuronowy -FEOG konserwant -bagietka szklana -łyżeczka miarowa 2 i 1 ml -łyżeczka miarowa 5 i 2,5ml -pipetka 3ml -olej z lnianki siewnej Może być na pierwszy raz? ![]() Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-05 o 13:35 |
||||
|
|
|
#2214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz po nazwie, czy to ten może jest troszkę ciemniejsze i tak jakoś wygląda ![]() Cytat:
![]() Nop i daj znać jak się sprawdzi ta nowa kombinacja ![]() Cytat:
Przy samym oleju nie czułam mega ochrony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tych silikonów, to była aktualizacja, ale nie wszędzie ją widać ![]() Tutaj jest już wymienione, które są odparowujące https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 Musisz troszkę zjechać na dół strony, masz podział silikonów pod względem zmywalności
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem.
Stosuję olej kokosowy, mam już na wykończeniu 1 opakowanie. Ostatnio zauważyłam, że włosów wypadających jest o wiele więcej niż zwykle.. Nie zmieniałam radykalnie mojej pielęgnacji, wszystko robię po staremu, odżywiam się zdrowo, tak jak zawsze a tu nagle coś takiego. A dzisiaj czytając wątek o hennie natknęłam się na post Haylee (pozwolę sobie przytoczyć, mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko ) że olej kokosowy może powodować wypadanie włosów...https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4982 Myślicie, że u mnie to mogło mieć wpływ? Co myślicie??
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
izus - dziękuję ślicznie
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Niektórym podobno wpływa na wypadanie. Wcierałaś w skalp? Jak tak, to odstaw ten olej na jakiś czas i zobacz czy się poprawi. Albo jak masz go i chcesz używać, to wcieraj tylko od ucha w dół. |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam psikadło z wody, keratyny, dpantenolu, mleczka pszczelego, wyciągu z aloesu i mocznika
zobaczymy jakie będa efekty![]() Zrobiłam na oko z 75 ml wody. No i butelka ze spryskiwaczem jest rewelacyjna do psikania włosów http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Butelka-125-ml/355
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze i tak będę musiała czekać do urodzin... dobrze, że to w maju, już niedługo
uu zazdroszczę
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś chyba dzień świstaka, bo przyszedł w końcu mój jedwab CHI (ślicznie pachnie!
Awizo dotyczące tego szalonego sklepu ekostrefa.pl, w którym przysięgam, że nigdy więcej nic nie kupię (w sumie jak zobaczyłam ich zakładkę "kontakt" gdzie jest jakaś rozmazana słit focia parki z rączki, to zapaliła mi się pierwsza lampka ostrzegawcza, że z nimi coś jest nie tak Druga zapaliła mi się, jak zobaczyłam iloma spółkami oni obracają przy swoim dziwnym braku profesjonalizmu.). Po ochrzanie, który im wysłałam na maila, wysłali mi maskę (tzn tak sądzę, bo wysłali jakąś paczkę). Jednak listonosz dał mi awizo, bo paczka jest USZKODZONA!!! W tej chwili zastanawiam się czy ją przyjąć, czy nie. Jeśli tylko papier jest rozerwany, to w sumie bez sensu zwracać, ale z drugiej strony wiadomo co oni z tą paczką zrobili? Jak sądzicie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Sprawdza się w sumie nie najgorzej, ale nie jestem pewna, czy zabezpiecza końcówki równie dobrze, co jedwab? 

I spróbuję dawać pod niego olej
Pięknie błyszczą, ale fruwają dookoła, zbijają się w strąki, ale takie dziwne.. fruwające stąki 

) że olej kokosowy może powodować wypadanie włosów...
[COLOR="Silver"]
Druga zapaliła mi się, jak zobaczyłam iloma spółkami oni obracają przy swoim dziwnym braku profesjonalizmu.). Po ochrzanie, który im wysłałam na maila, wysłali mi maskę (tzn tak sądzę, bo wysłali jakąś paczkę). Jednak listonosz dał mi awizo, bo paczka jest USZKODZONA!!!