|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Alusia ![]() Zanetaa nie czyta się dokładnie wałkowałam temat z Dziubkiem i Adrij kiedyś tu...Poradziły mi zmianę planu jedzeniowego dnia. Do tej pory było 8 kaszka 11 mm 14- obiad, o 16.30 deser i o 19 mleko i spanie. Po 3h już wyła z głodu Teraz : 8- mm 11- deser i kasza z 60ml mm 14 obiad 16-17 MM 19- kasza Moja mama mi siadła na ambicję. Dostała z biblioteki nagrodę (książkę kucharska gesslerowej) za największa ilość przeczytanych książek w 2011 w swojej kategorii wiekowej! ( 140 książek). ( ona to naprawdę czyta, nie tylko wypożycza..)Ja od początku roku dopiero 3 czytam.
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
R
Cytat:
Ja lubię czytać, ale nie aż tyle!
|
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko
za Hanyskę!Brumek nie wiem co poradzić podejrzewam, że wszystkie "moje" metody usypiania malucha by Tobie nie podpasowały. Mi nie przeszkadza, że czasami muszę ponosić 2 min małą, żeby się wyciszyła. Ona prawie zawsze zasypia w ciągu 5 minut, wiem bo zawsze włączam jej konika morskiego a on gra 5 minut . Często śpi jeszcze zanim on skończy grać. Mam wrażenie, że Tymek po prostu nie umie się wyciszyć i zasypiać, bo wieczorem, to on pada z przemęczenia. Ale to Ty jesteś mamą i najlepiej wiesz jak jest Bella zdrówka dla dziewczynek, kurcze już 2 chore . Biedna jesteś, jedno chore dziecko to masakra a co dopiero dwoje Patik miło, że się wyspałaś Ula, co mnie na FB sprzedałaś .Kalinka spacerówka już uruchomiona? ![]() Skoro dzisiaj dzień teściowej, to ja pierwszy raz z premedytacją udaję, że zapomniałam. Jak Kuba Bogu.... Niech się cieszy, że składam jej życzenia na Dzień Matki. A wiem, że ona wie, że jest Dzień Teściowej No i pewnie więcej chciałam, ale muszę odpocząć po weekendzie
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie Emilie pójdzie w wieku 3 lat. Chodzę sama z mężem a wokół Nas inne dzieciaki które się szkolą, czasem coś pod-słyszę i wprowadzam u damy :P Ja wzięłam ostatnio zabawki Emi i widzę że musi mieć cokolwiek kolorowego aby się szybko nie nudziła. Obróbkę raz dwa robię, bawię się pierdami ![]() Cytat:
JA lubię książki,ale nie chce mi się ich czytać ![]() Shira wiesz, że nie wiem.Ostatnio się też zastanawiałam nad jacuzzi bo chcieliśmy jechać gdzieś indziej niż tylko na basen czekaj zaraz zapytamy ![]() MOŻE 7-miesięczne DZIECKO SIEDZIEĆ JUŻ W JACUZZI !? Telik,Scio mogę jeśc naleśniki w diecie? konkretnie chodzi mi o mąkę, ale chyba nie ?! |
||
|
|
|
#2857 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kolejna pieknisia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ojej Witam poniedziałkowo ![]() Kolejny tydzień w pracy. Jaciee ja mam 176cm wzrostu, więc trochę więcej niż Ty. A wkleisz swoje zdjęcie całej??
|
||||||
|
|
|
#2858 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Cytat:
Nie chcę ąby to się zmieniło.A co do rad teściowych, to w moim środowisku jakieś inne, bo i moja mama i teściowa są z tych stale noszących, nawet jak dziecko nie chce, to by łapały i nosiły ![]() Cytat:
Najlepszy dowód, że w wózku nie zasypia, to to że nawet po 2 godz. spacerowania nie śpi ![]() Cytat:
Cały dzień go noszę, przytulam, tarmoszę i całuję. ABSOLUTNIE NIE STOSUJĘ SUROWEGO WYCHOWU!!!Cytat:
Mam twardego zawodnika ![]() Cytat:
Ojej To i Lilę dopadło Cytat:
![]() RAz w życiu wypełniałam i się udało Ale wprawy na pewno nie mam. Pamiętam że sporo było szukania tych numerków PKWiU.Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobie nie wuobrażam że miałoby Cie tu w ogóle nie być ![]() ![]() A Ty faktycznie wysoka!
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko - za lekarza
![]() BABONIK - wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Brumek a może zwyczajnie nie wyłapujesz kiedy jest śpiący, a potem staje się bardziej marudny i nie umie zasnąć ? bo pewnie wiesz, że dziecko im bardziej śpiące to spać nie umie. U mnie powiem Ci od nie dawna Emi właśnie zaczęła się inaczej zachowywać do spania, trze oczka a niby chce się jeszcze bawić, jak widzę pierwsze tarcie oczek to od razu biorę na ręce,daję smoka i się tulimy i zasypia, a jak dam się jej jeszcze więcej pobawić to jest potem strasznie marudna i trudno mi ją uśpić.Wczoraj tak miałam, widzę że trze oczka mówię do męża na spanie...wziął ją zaraz wraca mówi, że nie chce spać...nie minęło 15 min marudzi i marudzi i marudzi wzięłam ją Ja, prostuje nogi wygina mi się na rękach a wiem, że chce spać a nie umie,tuliłam ją śpiewałam, bajki opowiadałam szeptem i zasnęła
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
ale większość na rękach, a kiedy przychodzi spanie nocne nie ma mowy o noszeniu, karmimy się, dajemy buziaka i odkładamy do łóżeczka i zasypia.Jak marudzi -pogaduje podchodzę tyle razy ile trzeba dając np. smoka.Mąż musi wypełnić ten druk,chciałam zrobić to sama ale czarno oj czarno to widzę ![]() KTO UMIE WYPEŁNIĆ DRUK RG-1?
|
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 19 daje kaszkę łyżeczką, tak ana gęsto. Ja daję tą kaszkę bobovity ( z cukrem), (nie wszystkie tutaj je tolerujecie) 1 łyżka na 30 ml.Bella no dwie noce/ wieczory i przeczyta 1 książkę. Moja mam siedzi w domu, tata na weekendy tylko zjeżdża, w domu tylko 11 letni brat.. Nudzi jej się,
|
|
#2863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamolki
to ja wrak po teliku Aga tort cudo i brawa za raczkowanie ![]() Brumeczku no u nas podobnie tyle że Janek ma problem ze snem nocnym mimo ze jest zmeczony i śpiący nie potrafi zasnąć głębokim snem co do lulania i noszenia wątpie żeby Ci Tymek tak zasnął skoro nigdy tego nie robiłaś ja nie lulałam nigdy do snu- i mój chyba by tak nie zasnął choć wyjatkiem jest wózek w dzien jASIEK WIEKSZOŚĆ DRZEMEK MA WÓZKU może faktycznie chusta mogłaby pomóc a na spacerku lub balkonie Ci zasypia?- już doczytałam że to nie działa biedny Tymek, biedna Ty mam nadziejeże to jednak minie. Ze to tylko taka okresowa zmiana ![]() p.s filmy ostatnio obejrzane przez nas to Rozstanie(ten Irański film który zdobył oskara) Kaznodzieja z karabinem(wiem tytuł śmieszny ale film już mniej, makabryczne sceny z zabijaniem dzieci w Sudanie) Cytat:
Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ Cytat:
jaciee polecam albo założyć zwykłe konto oszcednościowe na siebie i tam wpłacać albo ewentualnie fundusz o niskiej stopie ryzyka my mamy legg mason http://www.leggmason.pl/celowe-plany...dnosciowe.html jestem mega zombie miałam najgorszą noc od urodzenia Jasia wybudzał się bidulek co 15 minut o 6 wstał już ewidentnie nie wiem czy spałam 4 godziny(a rono jeszce do pracy) najgorzej że nie umiem mu pomóc moje biedactwo teraz moze się zdrzemne bo on śpi ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Johny juz 2 godziny śpi ![]() aja zasnąć nie mogę
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-05 o 12:53 |
||
|
|
|
#2864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko nie to
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry poniedziałkowo, U nas nocka b. ładna. Szymon o 20 - po kąpieli - dostał UU, obudził się o 22.30 i wypił 150 ml MM i spał jak susełek do 5 rano. O 5 mąż mu podał MM - wypił 100 ml i dospał do 7. Dzisiaj od rana jest strasznie marudny - idzie nam dolna lewa jedynka - widać już kreseczkę na dziąsełku
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
siedze w pracy i slucham do znudzenia http://www.youtube.com/watch?v=UMWvZOjI2fE
|
|
|
|
#2866 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2) wiem ![]() dzięki kupie sobie taką Cytat:
nie dziwię się wcale Cytat:
Żbik wszamał całą miseczkę Shirkowej pomidorówki dziubeczku poleciało priorytetem
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Brumeczku to masz w domu ciężki przypadek ..... musisz chyba sama coś wymyślić
ach ja dziś z mamą męczyłam się z czyszeczeniem wózka spacerówki parasolki, mam taki po siostrzeńcu .... był dość zabrudzony ( czytaj uwalony nie wiadomo czym ) ... tak więc mamcia zabrała się za czyszczenie a tu zonk ... tapicerka wykwitnięta przez pleśń .... co tu robić? wózek do śmieci chyba ??? pogrzebałam na forum i dziewczyny pisały że środek do czyszczenia ścian z pleśni pomaga .... i faktycznie dało radę, po pleśni nie pozostało śladu nawet, wózio piękny, wyczyszczony .... teraz pierze się w pralce już kolejny raz .... tylko czy ta tapicerka już jest ok? mogę w niej dziecko przewozić? jak myślicie? ja się na tym nie znam, pomóżcie ... Brumku Ty po biotechnologii jesteś chyba ... te grzyby zostały trwale usunięte po tym środku? Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-03-05 o 14:27 |
|
|
|
#2868 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki poniedziałkowo
![]() Tak na szybko. Wczoraj wróciliśmy z Karpacza, było super. Udało mi się pojeździć w tym roku na nartach , mąż też złapał bakcyla i chce się uczyć, już wspomina, że może by sobie teraz buty narciarskie kupić (bo przeceny i taniej). Strasznie się cieszę, że się jemu spodobało![]() A ja zaliczyłam dzisiaj pierwszy dzień w pracy, nie było najgorzej ale strasznie mi szkoda, ze się skończył ten beztroski czas z Heleną. aaa wypatrywaliśmy u Heleny drugiego ząbka - drugiej dolnej jedynki tak zaglądaliśmy, zaglądaliśmy, że już ma się pojawić (dziąsełko ropulchione i tak jakby coś tam było).... a tu przypadkiem patrzymy a na górze biała kreska - szykuje się nam górna jedynka (a dolej jedynki jak nie było tak nie ma jeszcze)Później ponadrabiam, bo zaraz wychodzę
|
|
|
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem za wpisaniem "nowych" mam na listę Telik dzięki za odpowiedź
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, oswiadczam ze zyje - odezwe sie pozniej. Poki co bylo OK
|
|
|
|
#2871 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata znowu podkurcza palce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Modeleczka Ja po pierwszym dniu praktyk. Super było. Oliweczko dziękuje. Jenyna zauwazyłaś mój wpis o lotniku Eve ![]() Brumku moja Agata tez tak usypiała. Buziaczek łóżeczko i spi. Ale od jakiegos czasu nie uśnie sama. Potrzebuje przytulania. Ja włączam kołysanki, śpiewam, przytulam i nasz akcent obowiązkowy to kocyk. Agata trzyma i przykrywa się nim. |
|||||
|
|
|
#2872 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obliczyłam że w nocy śpi ciurkiem tyle, że może mu wystarcza ![]() Słoneczko, nie wiem, jaki to środek. Jeśli ma napisane że usuwa takze formy przetrwalnikowe to może i się udało całkiem i grzyb nie wróci. Jeśli nie ma, to pewnie tylko "żywego" grzyba usunął. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Konik morski też nie dział ![]() I to nie jest tak, że on płacze czy coś. On spokojniutko sobie leży, ale nie śpi. Cytat:
Mi chodzi o to, że on do tej pory nie spał albo mało spał w dzień i chyba tego nie potrzebował, bo nie był śpiący. WIdocznie starczało mu tych kilkanaście godzin w nocy. Teraz (myslę że przez zęby) zmieniło się to o tyle że robi się śpiący w dzień, ale spać nie chce. Nie pomaga wózek ani tulenie, ani żadne bajeczki, kołysanki itp itd. Owszem, uspokaja się, przytula, wycisza, ale nie śpi. Jedynie to przy piersi się czasem zdrzemnie na chwilę. Cytat:
![]() 2. Biedactwo I Ty, I jasio :glsiu: Myślisz że coś mu dolegało? Np. te diabelne zęby? ![]() Cytat:
![]() Ja biedna nie jestem, bo mi to, że on nie śpi specjalnie nie boli, tylko jego mi szkoda... Do snu dotąd nie lulałam, bo nie miałam takiej potrzeby. On od pierwszej nocy zasypiał sam w łóżeczku i wszelkie lulanki myślę że by mu tylko przeszkadzały ![]() A wózek - z tego co widzę większości mamusiowych mam koło ratunkowe - u nas nie działa. Tzn. on lubi, owszem, ale nie do snu.---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
A my mamy drugi zabek. Lewa dolna jedynka. Z jednej strony juz sie przebila.
Eveewe jak tam dietka? U mnie dzis waga pokazała -2 kg |
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
I mamy drugiego ząbka:d
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() my po dłuuugimm spacerku, ale przyjemnie dziś było za to Fifi coś maruda po południu,chyba go brzuszek bolał ![]() dziś próba nowej spacerówki! i póki co jestem zadowolona.wiadomo-po mega piaszczystej drodze jedo radzi sobie lepiej-bo kółka pompowane, ale sprint też dawał rade bella współczuje dwóch chorych dziewczynek ![]() alibany my właśnie dlatego założylismy monitoring.dla własnego komfortu..ale nie zmienia to faktu, że dalej jestem przewrażliwiona na szczekanie psów, czy jak usłyszę, że zatrzymało sie gdzies auto w pobliżu podwórka.. ![]() iustyna tiaa, odpalona pierwszy kurs już był. Fifi z wrażenia nie chciał spać tylko sobie elegancko zwiedzał. w końcu mu sie chyba znudziło i na chwile kimnął![]() telik za ząbka ![]() zanetaa normalnie zazdroszcze umiejetnosci i robienia zdjęc i obróbki ![]() chcialam cos wiecej...ale skleroza |
|
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dzisiaj rano pisałam Wam, że mamy białą kreseczkę na dziąsełku w miejscu lewej, dolnej jedynki - teraz jak smarowałam małemu dziąsełka Dentinoxem to ta kreseczka jest leciutko ostra i nie wiem, czy to już ząb, czy nie Próbowałam zrobić zdjęcie, ale mały wyrywa mi aparat z ręki i tyle z tego.
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() klask i:Wróciliśmy z małego wypadu z TŻ, na lody itp. Przy okazji zaczepiliśmy o galerię. Adaś ma etap uwielbienia wszystkich kwiatków doniczkowych, więc zrobił pokaz TŻ go trzymał na rękach, a mały na widok każdego kwiatka zaczynał machać wszystkimi kończynami, piszczeć a potem - śmialiśmy się że się z nami kłoci - dyskutował mniej więcej "lelelebbemamamalelel e!" na pełny regulator.... ![]() TŻ stwierdzil że wstyd go gdziekolwiek zabrać bo na drugim końcu galerii ludzie go słyszeli
|
|
|
#2879 | |||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Madziulka_17;327285 41
![]() [/QUOTE] Dziękujemy Cytat:
Ty tez z Agata chodziłaś na rehabilitacje, prawda? Ala tak na tych podkurczonych paluszkach stoi!! Sprawia jej to ból, a przynajmniej dyskomfort. W ogóle paluszki ma podkurczone w 90% swojego czasu!! Jej wstawanie wygląda jakby w ogóle nie była na to gotowa, tylko ciekawość co jest na łóżku jest silniejsza!!Podkurczone paluszki był też jakimś głównym powodem rehabilitacji?? Odnośnie Agaty-lotnika (bo też chciałam się odnieśc do Twojego posta, tylko zapomniałam) ja już od miesiąca odstawiłam przewijak, nie wyobrażam sobie zapanować na wysokości nad akrobacjami małej, wszystko w okół niej robię na podłodze, albo na naszym sypialnianym łóżku. Za chwilę, będziemy biegać za maluchami po całym domu, by ubrac pieluchę, czy czapeczkę ![]() Cytat:
za ząbka i za wagę!!I to wszystko tłumaczy!! Jasiu nie mogł tak bez powodu dać w kość mamusi! Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Swoją droga to nie ma co żartować! wkurza mnie, że człowiek we własnym domu musi truchleć, na myśl o jakiś psychopatach mogących się włamać....!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Teraz powoli z ostrej szpileczki zrobi się łądny biały ząbek
|
|||||
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany Agatul miała lekkie napięcie. Ale nie zauważyłam zeeby tak podkurczała paluszki. Wizyte u fizjo mam dopiero pod koniec marca do zapytam.
A jutro do alergologa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

)

) do listy mamusiek na pierwszej stronie? Są z nami już jakiś czas 

wałkowałam temat z Dziubkiem i Adrij kiedyś tu...
( ona to naprawdę czyta, nie tylko wypożycza..)
. Często śpi jeszcze zanim on skończy grać.
. Biedna jesteś, jedno chore dziecko to masakra a co dopiero dwoje 

czekaj zaraz zapytamy 

Ja sobie nie wuobrażam że miałoby Cie tu w ogóle nie być

no wiesz co 

klask i: