Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-05, 11:30   #2851
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

i dzien dobry!!
Nocka mozna powiedziec ze przespana ładnie, ale na sardynke. Wiki o 1 wyladowala u nas w lozku i spala do rana. Maz rozwalony, Wiki tez tylko ja jak sardynka scisnieta na jednym boku cala noc. Teraz dama spi a ja lece na sniadanie i do obowiazkow. Milego dnia
he skąd ja to znam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:30   #2852
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Zapałeczka gdzie kupiłaś taką fajną czapkę małemu?
W Pepco W sumie sporo rzeczy tam kupuję

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
jak boskie usteczka o jerona!!!!!
Dziękujemy Ja je uwielbiam

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej!
ja dziś witam z dwiema chorymi damami... mam dość.
Bidulki
Stary 2012-03-05, 11:31   #2853
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
pieleszka

Dziewczyny a może z nowym wątkiem by dopisać Naataaszkę, Adrij, Alibany i Rysiki (mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam ) do listy mamusiek na pierwszej stronie? Są z nami już jakiś czas
pewnie. Jeszcze o evve zapomniałaś

Alusia

Zanetaa nie czyta się dokładnie wałkowałam temat z Dziubkiem i Adrij kiedyś tu...
Poradziły mi zmianę planu jedzeniowego dnia.
Do tej pory było
8 kaszka
11 mm
14- obiad, o
16.30 deser i o 19 mleko i spanie. Po 3h już wyła z głodu

Teraz :
8- mm
11- deser i kasza z 60ml mm
14 obiad
16-17 MM
19- kasza

Moja mama mi siadła na ambicję. Dostała z biblioteki nagrodę (książkę kucharska gesslerowej) za największa ilość przeczytanych książek w 2011 w swojej kategorii wiekowej! ( 140 książek).
( ona to naprawdę czyta, nie tylko wypożycza..)
Ja od początku roku dopiero 3 czytam.
Stary 2012-03-05, 11:35   #2854
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

R
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Alusia

Zanetaa nie czyta się dokładnie wałkowałam temat z Dziubkiem i Adrij kiedyś tu...
Do tej pory było
8 kaszka
11 mm
14- obiad, o

Teraz :
8- mm
14 obiad
16-17 MM
19- kasza

Moja mama mi siadła na ambicję. Dostała z biblioteki nagrodę (książkę kucharska gesslerowej) za największa ilość przeczytanych książek w 2011 w swojej kategorii wiekowej! ( 140 książek).
Rany julek, to ile jej zabiera jedna pozycja?

Ja lubię czytać, ale nie aż tyle!
Stary 2012-03-05, 11:41   #2855
iustyna1
Wtajemniczenie

Pieleszko za Hanyskę!
Brumek nie wiem co poradzić podejrzewam, że wszystkie "moje" metody usypiania malucha by Tobie nie podpasowały. Mi nie przeszkadza, że czasami muszę ponosić 2 min małą, żeby się wyciszyła. Ona prawie zawsze zasypia w ciągu 5 minut, wiem bo zawsze włączam jej konika morskiego a on gra 5 minut . Często śpi jeszcze zanim on skończy grać.

Mam wrażenie, że Tymek po prostu nie umie się wyciszyć i zasypiać, bo wieczorem, to on pada z przemęczenia. Ale to Ty jesteś mamą i najlepiej wiesz jak jest .

Bella zdrówka dla dziewczynek, kurcze już 2 chore . Biedna jesteś, jedno chore dziecko to masakra a co dopiero dwoje .

Patik miło, że się wyspałaś .

Ula, co mnie na FB sprzedałaś . Specjalnie się tu nie chwaliłam, że znikam na noc z domu .

Kalinka spacerówka już uruchomiona?

Skoro dzisiaj dzień teściowej, to ja pierwszy raz z premedytacją udaję, że zapomniałam. Jak Kuba Bogu.... Niech się cieszy, że składam jej życzenia na Dzień Matki. A wiem, że ona wie, że jest Dzień Teściowej . Co roku o nim pamięta.

No i pewnie więcej chciałam, ale muszę odpocząć po weekendzie .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:44   #2856
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
a

mamusie chodzace na basen-chodzicie same czy na zajecia? bo tak sie zastanawiam czy jakos "specjalnie" zabawiac mlodego/uczyc plywac czy tak po prostu,pluskac dla zabawy..bo na zajecia nie chce sie zapisac bo daleko mamy i nie wiem czy dalabym rade jezdzic regularnie

zanetaa Emilie to ślicznotka! ojj, beda chłopaki ganiać za nia
i zdradz tajemnice obrobki zdjec? cudne!!!!

Ja na żadne specjalne zajęcia nie chodzę i nie będę raczej chodzić,
ewentualnie Emilie pójdzie w wieku 3 lat.
Chodzę sama z mężem a wokół Nas inne dzieciaki które się szkolą, czasem coś pod-słyszę i wprowadzam u damy :P

Ja wzięłam ostatnio zabawki Emi i widzę że musi mieć cokolwiek kolorowego aby się szybko nie nudziła.

Obróbkę raz dwa robię, bawię się pierdami

Cytat:

Alusia

Do tej pory było
8 kaszka
11 mm
14- obiad, o

Teraz :
8- mm
14 obiad
16-17 MM
19- kasza

Ja wiem, że wałkowałaś czytałam i czytałam, nawet Dziubek mi rady dawała kaszka tzn kaszka tak? Ja jak robię deserek to zawsze daję kaszki kukurydzianek, jaglanej albo manne.Ta o 19stej to jaka kasza z butli? JA dodaje 2 łyżeczki na 170ml kaszki ryżowej , jest ok ?

JA lubię książki,ale nie chce mi się ich czytać

Shira
wiesz, że nie wiem.Ostatnio się też zastanawiałam nad jacuzzi bo chcieliśmy jechać gdzieś indziej niż tylko na basen czekaj zaraz zapytamy

MOŻE 7-miesięczne DZIECKO SIEDZIEĆ JUŻ W JACUZZI !?

Telik,Scio
mogę jeśc naleśniki w diecie? konkretnie chodzi mi o mąkę, ale chyba nie ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:46   #2857
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i ja....

Zosieńko wszystkiego najlepszego

Alibany moja Wiki specjalnie dla Ciebie

Cytat:
Zapomniałam wczesniej napisac ze moge sprobowac poprowadzic kolejny watek, o ile nikt nie ma nic przeciwko.
ja jestem za
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Alibany to i ja wstawię moją Alicję
kolejna pieknisia
Cytat:
hej

za wszystkie rocznice

Ja witam się z moją chorą Leną, byliśmy w powiatowym mieście u lekarza-początkowe zapalenie oskrzeli

Alibany a oto moje damy
jakie słodziaki
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja właśnie dodałam parę zdjęć w klubie, więc dodam i tu cosik

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A czemu ja nie mogę dodać zdjęć w K przez ten cały imegeshack jak wcześniej? Tylko każe mi się logować?

Edit.
Chyba się udało
no i mi też coś się takiego wyświetlało
Cytat:
Ogląda ktoś "prawo agaty?" podoba mi się nawet ..
fajne
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Lili nic jej sie nie stało. Dziś spadła z przewijaka - w ostatniej chwili złapałam ją za tyłek, nie zotawiłam jej samej zakładałam jej czapke, a ta sie tak fryga. Lotnik jakiś chyba z niej wyrośnie.

Dziś pierwzy spacerek w spacerówce, no i musze się przestawić, bo inaczej się prowadzi niż gondolke.
No i sezon na plc zabaw dziś otworzyłyśmy:
Ojej kochana- moja Julcia też zaliczyła dwa upadki z łóżka-jeden raz mi na twardą podłogę, a drugi raz meżowi na dywan
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wklejam Wam tort urodzinowy Wiki, ktory zrobilam. Pierwszy raz masa cukrowa mi nie wyszla, wiec tort nie jest najpiekniejszy. Dlatego nie wklejam z bliska. No ale wazne, ze w smaku byl przepyszny!

Aaaaa Antos dzis zaczal pelzac do przodu! Do tej pory poruszla nie wkolo lub do tylu, a dzis ruszyl do przodu! Alez jestem dumna!

Przepraszam, ze tak tylko o nas...
nie no tort pierwsza klasa
Cytat:
hej!

ojej

Witam poniedziałkowo

Kolejny tydzień w pracy.
Jaciee ja mam 176cm wzrostu, więc trochę więcej niż Ty. A wkleisz swoje zdjęcie całej??

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:46   #2858
brumek
Zakorzenienie

Witam się i ja

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

podziwiam CIę za samozaparcie Ja niby wiem że - wg teściowej
"jak sobie przyzwyczaisz to tak będziesz nosić cały czas" ale nic a nic mi to nie przeszkadza, uwielbiam go nosić i przytulać
Aniu, ale nie zrozum mnie źle. Ja go CIĄGLE przytulam i noszę pod domu. WIększość dnia jest na rączkach. Chodzi mi tylko o to, że nie chcę go przyzwyczaić do usypiania wyłącznie poprzez noszenie na rękach. Teraz wieczorami jest tak że go kładę do łóżeczka, całuję i on śpi Nie chcę ąby to się zmieniło.

A co do rad teściowych, to w moim środowisku jakieś inne, bo i moja mama i teściowa są z tych stale noszących, nawet jak dziecko nie chce, to by łapały i nosiły

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek a jak bujasz Tymka na huśtawce to nie robi się senny? Może tak byś go usypiała?
Niektóre dzieci mogą wymagać noszenia/bujania/wożenia bo inaczej nie zasną. Może Tymek jest taki wymagający?
Szkoda żeby się męczył, a męczy się z tego co piszesz....

Mi się kilka razy zdarzyło uśpić R we wózku, woziłam go tam i z powrotem- 10 min i nie ma dziecka.
I ostatnio stał si taki bardzo dorosły i nie chce zasypiać przy piersi.
I u nas też najlepszy patent na spanie to spacery. 2 minuty i nie ma dziecka
Bujanie i wózek lubi, ale go to nie usypia. W wózku patrzy sobie i ogląda świat, a huśtawka go rozbawia.
Najlepszy dowód, że w wózku nie zasypia, to to że nawet po 2 godz. spacerowania nie śpi
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumek może Tymek faktycznie potrzebuje Twojej bliskości, żebyś go poprzytulała, ponosiła. Szkoda żeby się chłopak męczył.
Natko, ale ja z nim cały czas jestem blisko Cały dzień go noszę, przytulam, tarmoszę i całuję. ABSOLUTNIE NIE STOSUJĘ SUROWEGO WYCHOWU!!!

Cytat:
ja spróbowałabym go dać do wózka i pochusiać troszkę ... mój tak usypia jak mnie nie ma ( bo ze mną to przy cycku i śpimy razem w południe a co se będę żałować odpoczynku)
Wózek i auto kompletnie nie działają, pisałam już Mam twardego zawodnika

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam sie i ja ,niemam mnie ostatnio ,ale niemam naprawde czasu wpadam codzien i was podczytuje,takze jestem w miare nabierzaco,ale mam problem z Nela strasznie sie zrobila nerwoa,placzliwa itd a wczoraj w kupce miala troszke krwi,wogole te kupki dziwne robi takie twarde i zielonkawe,musze ise wybrac znnia do lekarza,obstawiam ze to zmiana mleka tak na nia dzaila z 1 na 2 przeszlismy moze trzeba jeszcze zaczekac?niewiem jak myslicie?
Masz rację, pokaż się lekarzowi. Tak na wszelki wypadek.

Cytat:
Ojej To i Lilę dopadło

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek nie wiem, co Ci poradzić z tym spaniem Tymka
Patryk kiedyś zasypiał tylko przy cycu (i w wózku na spacerze, ale z tym różnie bywało). Był okres, że spał tylko w czasie jedzenia UU. Teraz z kolei mu się poprzestawiało.
Moje dziecko nielubi kołysania. Kołyska stała zablokowana, gdy w niej spał. W wózku też nie pozwolił się kołysać, ani na rękach (może dlatego, ze dużo ulewał przez pierwsze 4 miesiące).
No to i Tymcio ostatnio własnie przy piersi lubi... A kołysanie on lubi bardzo, ale w ramach zabawy, poprzytulania sie a nie usypiania. Wcale go to nie usypia

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek umiałabyś wypełnić druk RG-1?
RAz w życiu wypełniałam i się udało Ale wprawy na pewno nie mam. Pamiętam że sporo było szukania tych numerków PKWiU.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
powiem ci że jest tak, ze jednak wyczuwam roznice wozek na pompowanych, duzy i spacerowka na piankowych, parasolka. szczegolnie na wypady w las. bo czesto robimy kilkugodzinne wycieczki po lesie. w ten weekend bylam wlasnie parasolka i trudniej sie jedzie, nie mam tez tregulacji rączek wózka wiec chyba za wysoko mam bo nadgarstek boli (ja wysoka). ale wlasnie cos za cos - jest gorzej w lesie, ale wiecej miejsca w bagazniku
Dzięki Moniu. Ale u mnie nawet ten obecny wózek ma piankowe koła, tylko że duże. A w lesie jeszcze nim nigdy nie byłam

Cytat:
Kochane, troche się u nas poknociło. Muszę przejąć część obowiązków w firmie, bo jedna Pani idzie na długie L4 (jakaś operacja) i ktoś musi ją zastąpić, a mąż niebardzo chce zatrudniac kogos nowego, uczyć wszystkiego od początku itd. Dlatego wspólnie postanowiliśmy, że ja ja zastapię. Całe szczęście są to takie obowiązki, które mogę spokojnie wykonywac z Domkiem. Do tego wszystkiego musze odrobić 3 tygodniowe praktyki, które są niezbędne do dopuszczenia do obrony. Mało tego muszę pisac pracę Tak więc przynajmniej do czerwca będę musiała Was zaniedbać. Chociaż myślę, że jak się ze wszystkim uporam, odnajdę to uda mi się chociaż zajrzeć i napisać co u nas
Natko, to spora rewolucja się u Was szykuje... ALe ja wierzę, że dasz radę tu wpadać chociaż wieczorami i kilka słów nam skrobnąć Ja sobie nie wuobrażam że miałoby Cie tu w ogóle nie być

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Moja córka kończy dzisiaj 8mcy!!!!!!

A Ty faktycznie wysoka!
Stary 2012-03-05, 11:48   #2859
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
no nieźle

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 11:49   #2860
brumek
Zakorzenienie

Pieleszko - za lekarza

BABONIK - wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Stary 2012-03-05, 11:57   #2861
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek a może zwyczajnie nie wyłapujesz kiedy jest śpiący, a potem staje się bardziej marudny i nie umie zasnąć ? bo pewnie wiesz, że dziecko im bardziej śpiące to spać nie umie. U mnie powiem Ci od nie dawna Emi właśnie zaczęła się inaczej zachowywać do spania, trze oczka a niby chce się jeszcze bawić, jak widzę pierwsze tarcie oczek to od razu biorę na ręce,daję smoka i się tulimy i zasypia, a jak dam się jej jeszcze więcej pobawić to jest potem strasznie marudna i trudno mi ją uśpić.Wczoraj tak miałam, widzę że trze oczka mówię do męża na spanie...wziął ją zaraz wraca mówi, że nie chce spać...nie minęło 15 min marudzi i marudzi i marudzi wzięłam ją Ja, prostuje nogi wygina mi się na rękach a wiem, że chce spać a nie umie,tuliłam ją śpiewałam, bajki opowiadałam szeptem i zasnęła

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Aniu, ale nie zrozum mnie źle. Ja go CIĄGLE przytulam i noszę pod domu. WIększość dnia jest na rączkach. Chodzi mi tylko o to, że nie chcę go przyzwyczaić do usypiania wyłącznie poprzez noszenie na rękach. Teraz wieczorami jest tak że go kładę do łóżeczka, całuję i on śpi Nie chcę ąby to się zmieniło.

RAz w życiu wypełniałam i się udało Ale wprawy na pewno nie mam. Pamiętam że sporo było szukania tych numerków PKWiU.
U mnie jest, że w dzień zasypia na rękach albo w łóżeczku - zależy od mojego humoru ale większość na rękach, a kiedy przychodzi spanie nocne nie ma mowy o noszeniu, karmimy się, dajemy buziaka i odkładamy do łóżeczka i zasypia.Jak marudzi -pogaduje podchodzę tyle razy ile trzeba dając np. smoka.

Mąż musi wypełnić ten druk,chciałam zrobić to sama ale czarno oj czarno to widzę

KTO UMIE WYPEŁNIĆ DRUK RG-1?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 12:06   #2862
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wiem, że wałkowałaś czytałam i czytałam, nawet Dziubek mi rady dawała kaszka tzn kaszka tak? Ja jak robię deserek to zawsze daję kaszki kukurydzianek, jaglanej albo manne.Ta o 19stej to jaka kasza z butli? JA dodaje 2 łyżeczki na 170ml kaszki ryżowej , jest ok ?

JA lubię książki,ale nie chce mi się ich czytać

Shira
wiesz, że nie wiem.Ostatnio się też zastanawiałam nad jacuzzi bo chcieliśmy jechać gdzieś indziej niż tylko na basen czekaj zaraz zapytamy

Telik,Scio
mogę jeśc naleśniki w diecie? konkretnie chodzi mi o mąkę, ale chyba nie ?!
zanetaa sara była w jacuzzzi. Nawet by mi do głowy nie przyszło że nie można..

O 19 daje kaszkę łyżeczką, tak ana gęsto.
Ja daję tą kaszkę bobovity ( z cukrem), (nie wszystkie tutaj je tolerujecie) 1 łyżka na 30 ml.

Bella no dwie noce/ wieczory i przeczyta 1 książkę.
Moja mam siedzi w domu, tata na weekendy tylko zjeżdża, w domu tylko 11 letni brat..
Nudzi jej się,
Stary 2012-03-05, 13:00   #2863
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witam mamolki
to ja wrak po teliku

Aga tort cudo i brawa za raczkowanie

Brumeczku no u nas podobnie tyle że Janek ma problem ze snem nocnym
mimo ze jest zmeczony i śpiący nie potrafi zasnąć głębokim snem
co do lulania i noszenia wątpie żeby Ci Tymek tak zasnął skoro nigdy tego nie robiłaś
ja nie lulałam nigdy do snu- i mój chyba by tak nie zasnął
choć wyjatkiem jest wózek
w dzien jASIEK WIEKSZOŚĆ DRZEMEK MA WÓZKU

może faktycznie chusta mogłaby pomóc

a na spacerku lub balkonie Ci zasypia?- już doczytałam że to nie działa

biedny Tymek, biedna Ty
mam nadziejeże to jednak minie.
Ze to tylko taka okresowa zmiana

p.s filmy ostatnio obejrzane przez nas to
Rozstanie(ten Irański film który zdobył oskara)
Kaznodzieja z karabinem(wiem tytuł śmieszny ale film już mniej, makabryczne sceny z zabijaniem dzieci w Sudanie)
Cytat:

Telik,Scio[/B] mogę jeśc naleśniki w diecie? konkretnie chodzi mi o mąkę, ale chyba nie ?!
Na II FAZIE TAK
Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ
Cytat:
Mąż musi wypełnić ten druk,chciałam zrobić to sama ale czarno oj czarno to widzę

KTO UMIE WYPEŁNIĆ DRUK RG-1?
a z którymi pktami masz problem?

jaciee polecam albo założyć zwykłe konto oszcednościowe na siebie i tam wpłacać albo ewentualnie fundusz o niskiej stopie ryzyka
my mamy legg mason
http://www.leggmason.pl/celowe-plany...dnosciowe.html

jestem mega zombie
miałam najgorszą noc od urodzenia Jasia
wybudzał się bidulek co 15 minut
o 6 wstał już ewidentnie
nie wiem czy spałam 4 godziny(a rono jeszce do pracy)
najgorzej że nie umiem mu pomóc
moje biedactwo

teraz moze się zdrzemne bo on śpi

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Johny juz 2 godziny śpi
aja zasnąć nie mogę

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-03-05 o 12:53
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:25   #2864
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiecie że dzisiaj jest Dzień Teściowej?
Tylko nie to

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja już w pracy, Hania w żłobku
(ciekawe jak jej tam będzie dzisia po weekendowej przerwie).. nieśmiało chciałam o kciuki prosić - na 12:30 mamy kardiologa...
miłego dnia!!!!
Mocno zaciśnięte!

Cytat:

Dzień dobry poniedziałkowo,

U nas nocka b. ładna. Szymon o 20 - po kąpieli - dostał UU, obudził się o 22.30 i wypił 150 ml MM i spał jak susełek do 5 rano. O 5 mąż mu podał MM - wypił 100 ml i dospał do 7.
Dzisiaj od rana jest strasznie marudny - idzie nam dolna lewa jedynka - widać już kreseczkę na dziąsełku Także może niedługo wypiszemy się z grona bezzębnych

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:15   #2865
83monia
Zakorzenienie

siedze w pracy i slucham do znudzenia http://www.youtube.com/watch?v=UMWvZOjI2fE

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:17   #2866
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany;32724022

[COLOR=Magenta

[/COLOR]

Cytat:

1 - marzy się a doszłam do wniosku że jak przypomnę sobie jak to fajnie jest przespać całą noc to nie będę chciała się tego znów pozbawiać
2 - no wiesz co
szczoteczka jest TAKA
a dostaliśmy jeszcze ostatnio TAKĄ ale jeszcze nie używana
1) to jest myśl, lepiej się do dobrego nie przyzwyczajać

2) wiem
dzięki kupie sobie taką

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja tez wczoraj zagadala. babuje i babuje i nagle patrzy na mnie i MAMA. mwie "jeszcze, jeszcze!" na co ona sie szczerzy i B A B A! ale 'am' mowi na UU
hihi ma dziewuszka gest

Cytat:
Dziękujemy Ja je uwielbiam
nie dziwię się wcale

Cytat:

Shira

Żbik wszamał całą miseczkę Shirkowej pomidorówki
dziubeczku poleciało priorytetem
Stary 2012-03-05, 14:26   #2867
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Brumeczku to masz w domu ciężki przypadek ..... musisz chyba sama coś wymyślić

ach ja dziś z mamą męczyłam się z czyszeczeniem wózka spacerówki parasolki, mam taki po siostrzeńcu .... był dość zabrudzony ( czytaj uwalony nie wiadomo czym ) ... tak więc mamcia zabrała się za czyszczenie a tu zonk ... tapicerka wykwitnięta przez pleśń .... co tu robić? wózek do śmieci chyba ??? pogrzebałam na forum i dziewczyny pisały że środek do czyszczenia ścian z pleśni pomaga .... i faktycznie dało radę, po pleśni nie pozostało śladu nawet, wózio piękny, wyczyszczony .... teraz pierze się w pralce już kolejny raz .... tylko czy ta tapicerka już jest ok? mogę w niej dziecko przewozić? jak myślicie? ja się na tym nie znam, pomóżcie ...
Brumku Ty po biotechnologii jesteś chyba ... te grzyby zostały trwale usunięte po tym środku?

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-03-05 o 14:27
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:45   #2868
piwnooka77
Raczkowanie

Witam dziewczynki poniedziałkowo

Tak na szybko.
Wczoraj wróciliśmy z Karpacza, było super. Udało mi się pojeździć w tym roku na nartach, mąż też złapał bakcyla i chce się uczyć, już wspomina, że może by sobie teraz buty narciarskie kupić (bo przeceny i taniej). Strasznie się cieszę, że się jemu spodobało

A ja zaliczyłam dzisiaj pierwszy dzień w pracy, nie było najgorzej ale strasznie mi szkoda, ze się skończył ten beztroski czas z Heleną.

aaa wypatrywaliśmy u Heleny drugiego ząbka - drugiej dolnej jedynki tak zaglądaliśmy, zaglądaliśmy, że już ma się pojawić (dziąsełko ropulchione i tak jakby coś tam było).... a tu przypadkiem patrzymy a na górze biała kreska - szykuje się nam górna jedynka (a dolej jedynki jak nie było tak nie ma jeszcze)

Później ponadrabiam, bo zaraz wychodzę
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 14:57   #2869
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Stronczku fajnie, że mogłabyś przejąć prowadzenie wątku, ja będę tutaj jeszcze tylko do końca marca

Pieleszko za wizytę!
Absolutnie i koniecznie będziesz zobowiązana do Nas zaglądać

Cytat:

dla niej zatem.

Jestem za wpisaniem "nowych" mam na listę
Telik dzięki za odpowiedź

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 15:29   #2870
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, oswiadczam ze zyje - odezwe sie pozniej. Poki co bylo OKMarys grzeczna spala, dziadek ja wzial na spacer.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:01   #2871
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dla Zosi

Witam się. Co za noc miałam....i to nie z powodu Ali, bo ładnie spała jak zawsze. Poszłam spac później niz zwykle i co, jak małe dziecko, któremu został zaburzony rytm dnia, nie mogłam usnąć Jak już udało mi sie przysnąć, to obudził mnie przeraźliwy szczek psa sąsiadów (bernardyn) rzucał się, szczekał jakby ktoś chodził. Więc pół godziny stałam w oknie z walącym sercem i wypatrywałam czy nikt się nie kręci!! Juz nie mogłam spać i tak do rana. Każdy szczek tego psa stawiał mnie na równe nogi!! Nie lubię gdy są takie jasne noce, tak jak dzisiaj, zawsze te psy tak szaleją wtedy i strasza człowieka!! Ucieszyłam się gdy już było rano, tylko co z tego jak ledwo żyje.
Nie mniej jednak planuję za godzinkę iśc na spacer, wrócić na obiadek i znowu wyjść, słonko pieknie świeci, mam andzieję, że nie będzie takiego wiatru jak wczoraj!

My też śpimy w pajacu, chociaz nie powiem, zastanawiałam się ostatnio nad półśpiochami i bodami, bo zapinanie tych wszystkich guzików po kąpieli, graniczy z cudem, przy akrobacjach małej.

A zapomniałam.....Ala od rana staje przy meblach!!!! Ale robi to na tych swoich sztywnych nóżkach i na palcach! Jak już stanie to nie wie co dalej. Pytanie do mam, których dzieciaczki juz wstają, czy pierwsze proby stania też takie były?? Na sztywnych wyprostowanych nóżkach i na paluszkach?? Nie wiem czy to normalne, czy to efekt tego jej napinania tych nóżek.....
Ale miałaś przeżycia
Agata znowu podkurcza palce

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Emilie
Żanetko masz niesamowity talent do robienie zdjęć

Alibany
to i ja Ci przedstawię moje cudo
Uroczy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
MOJE DZIECKO UMIE SIĘ TURLAĆ!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Woow jesteście Kochane

Cudna cudna cudna. do tego ta obróbka zdjęć, opaseczka, modnisia mała

Oczyskaa po mamusi śliczny, oj nie dziwię, się, że nikomu tego Cuda nie zostawiasz

następny przystojniaczek!!

za ma-ma

A poniżej my z dzisiejszego spacerku.....

Wiecie, że w nocy te szczekania psów to nie były bez powodu!! Sąsiadom furtki pokradli, pewnie na złom.....kurcze a miałam przeczucia, że ktoś się kręci...dzisiaj na pewno nie zasnę!!
Fajne zdjęcie, Ty laska jesteś
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
to ktos ci robi a kuku na dole :P

twoje dziecko rozwija sie jak rakieta. brawa dla niego!!!

i wszystkim solenizantom cmokasy
super zdjęcie
Cytat:
Witam sie i ja....

Zosieńko wszystkiego najlepszego

Alibany moja Wiki specjalnie dla Ciebie
Fajowy

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Alibany to i ja wstawię moją Alicję
Modeleczka

Cytat:
Ja właśnie dodałam parę zdjęć w klubie, więc dodam i tu cosik

Ja po pierwszym dniu praktyk. Super było.

Oliweczko dziękuje. Jenyna zauwazyłaś mój wpis o lotniku Strasznie ruchliwe te nasze dzieci.

Eve

Brumku moja Agata tez tak usypiała. Buziaczek łóżeczko i spi. Ale od jakiegos czasu nie uśnie sama. Potrzebuje przytulania. Ja włączam kołysanki, śpiewam, przytulam i nasz akcent obowiązkowy to kocyk. Agata trzyma i przykrywa się nim.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:20   #2872
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumeczku to masz w domu ciężki przypadek ..... musisz chyba sama coś wymyślić

tak więc mamcia zabrała się za czyszczenie a tu zonk ... tapicerka wykwitnięta przez pleśń .... co tu robić? wózek do śmieci chyba ??? pogrzebałam na forum i dziewczyny pisały że środek do czyszczenia ścian z pleśni pomaga .... i faktycznie dało radę, po pleśni nie pozostało śladu nawet, wózio piękny, wyczyszczony .... teraz pierze się w pralce już kolejny raz .... tylko czy ta tapicerka już jest ok? mogę w niej dziecko przewozić? jak myślicie? ja się na tym nie znam, pomóżcie ...
Brumku Ty po biotechnologii jesteś chyba ... te grzyby zostały trwale usunięte po tym środku?
Muszę. ALbo po prostu pogodzę się z tym że mój synek nie sypia w dzień Obliczyłam że w nocy śpi ciurkiem tyle, że może mu wystarcza

Słoneczko, nie wiem, jaki to środek. Jeśli ma napisane że usuwa takze formy przetrwalnikowe to może i się udało całkiem i grzyb nie wróci. Jeśli nie ma, to pewnie tylko "żywego" grzyba usunął.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Pieleszko za Hanyskę!
Brumek nie wiem co poradzić podejrzewam, że wszystkie "moje" metody usypiania malucha by Tobie nie podpasowały. Mi nie przeszkadza, że czasami muszę ponosić 2 min małą, żeby się wyciszyła. Ona prawie zawsze zasypia w ciągu 5 minut, wiem bo zawsze włączam jej konika morskiego a on gra 5 minut . Często śpi jeszcze zanim on skończy grać.

Mam wrażenie, że Tymek po prostu nie umie się wyciszyć i zasypiać, bo wieczorem, to on pada z przemęczenia. Ale to Ty jesteś mamą i najlepiej wiesz jak jest
Widzisz Justyna, ale mi się zdaje że on się umie wyciszyć. Ma takie momenty codzinnie, kiedy się przytula i tylko sobie spokojnie leży na mnie lub oko mnie, leniwie patrząc na otoczenie.
Konik morski też nie dział
I to nie jest tak, że on płacze czy coś. On spokojniutko sobie leży, ale nie śpi.

Cytat:
Brumek a może zwyczajnie nie wyłapujesz kiedy jest śpiący, a potem staje się bardziej marudny i nie umie zasnąć ? bo pewnie wiesz, że dziecko im bardziej śpiące to spać nie umie. U mnie powiem Ci od nie dawna Emi właśnie zaczęła się inaczej zachowywać do spania, trze oczka a niby chce się jeszcze bawić, jak widzę pierwsze tarcie oczek to od razu biorę na ręce,daję smoka i się tulimy i zasypia, a jak dam się jej jeszcze więcej pobawić to jest potem strasznie marudna i trudno mi ją uśpić.Wczoraj tak miałam, widzę że trze oczka mówię do męża na spanie...wziął ją zaraz wraca mówi, że nie chce spać...nie minęło 15 min marudzi i marudzi i marudzi wzięłam ją Ja, prostuje nogi wygina mi się na rękach a wiem, że chce spać a nie umie,tuliłam ją śpiewałam, bajki opowiadałam szeptem i zasnęła
Żanetko, doskonale wiem kiedy Tymcio zaczyna być zmęczony i senny i absolutnie tego nie przeoczam. Nie tylko trze wtedy oczka, ale ma tez kilka innych charakterystycznych zachowań i w sumie już od miesięcy łatwo to wyłapać.
Mi chodzi o to, że on do tej pory nie spał albo mało spał w dzień i chyba tego nie potrzebował, bo nie był śpiący. WIdocznie starczało mu tych kilkanaście godzin w nocy. Teraz (myslę że przez zęby) zmieniło się to o tyle że robi się śpiący w dzień, ale spać nie chce. Nie pomaga wózek ani tulenie, ani żadne bajeczki, kołysanki itp itd. Owszem, uspokaja się, przytula, wycisza, ale nie śpi. Jedynie to przy piersi się czasem zdrzemnie na chwilę.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. filmy ostatnio obejrzane przez nas to
Rozstanie(ten Irański film który zdobył oskara)
Kaznodzieja z karabinem(wiem tytuł śmieszny ale film już mniej, makabryczne sceny z zabijaniem dzieci w Sudanie)

2. jestem mega zombie
miałam najgorszą noc od urodzenia Jasia
wybudzał się bidulek co 15 minut
o 6 wstał już ewidentnie
nie wiem czy spałam 4 godziny(a rono jeszce do pracy)
najgorzej że nie umiem mu pomóc
moje biedactwo
1. A, czyli to takie ambitne kino
2. Biedactwo
I Ty, I jasio :glsiu:
Myślisz że coś mu dolegało? Np. te diabelne zęby?

Cytat:
Brumeczku no u nas podobnie tyle że Janek ma problem ze snem nocnym
mimo ze jest zmeczony i śpiący nie potrafi zasnąć głębokim snem
co do lulania i noszenia wątpie żeby Ci Tymek tak zasnął skoro nigdy tego nie robiłaś
ja nie lulałam nigdy do snu- i mój chyba by tak nie zasnął
choć wyjatkiem jest wózek
w dzien jASIEK WIEKSZOŚĆ DRZEMEK MA WÓZKU

biedny Tymek, biedna Ty
mam nadziejeże to jednak minie.
Ze to tylko taka okresowa zmiana
Kochany Wraku
Ja biedna nie jestem, bo mi to, że on nie śpi specjalnie nie boli, tylko jego mi szkoda...
Do snu dotąd nie lulałam, bo nie miałam takiej potrzeby. On od pierwszej nocy zasypiał sam w łóżeczku i wszelkie lulanki myślę że by mu tylko przeszkadzały
A wózek - z tego co widzę większości mamusiowych mam koło ratunkowe - u nas nie działa. Tzn. on lubi, owszem, ale nie do snu.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Wczoraj wróciliśmy z Karpacza, było super. Udało mi się pojeździć w tym roku na nartach, mąż też złapał bakcyla i chce się uczyć, już wspomina, że może by sobie teraz buty narciarskie kupić (bo przeceny i taniej). Strasznie się cieszę, że się jemu spodobało
ALe fajnie spędziliście ten ostatni czas przed powrotem do pracy
Stary 2012-03-05, 16:36   #2873
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A my mamy drugi zabek. Lewa dolna jedynka. Z jednej strony juz sie przebila.

Eveewe jak tam dietka? U mnie dzis waga pokazała -2 kg znaczy ze cos sie dzieje.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:36   #2874
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

I mamy drugiego ząbka:d
Stary 2012-03-05, 16:41   #2875
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:

Masz przyczynę nocnej bezssennosci.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 16:58   #2876
kalinkap13
Rozeznanie

witam

my po dłuuugimm spacerku, ale przyjemnie dziś było
za to Fifi coś maruda po południu,chyba go brzuszek bolał

dziś próba nowej spacerówki! i póki co jestem zadowolona.wiadomo-po mega piaszczystej drodze jedo radzi sobie lepiej-bo kółka pompowane, ale sprint też dawał rade i jechało sie naprawde przyjemnie, wygodnie sie prowadzi, fajne skrętne koła z możliwoscia zablokowania.. póki co-podoba mi sie

bella współczuje dwóch chorych dziewczynek
alibany my właśnie dlatego założylismy monitoring.dla własnego komfortu..ale nie zmienia to faktu, że dalej jestem przewrażliwiona na szczekanie psów, czy jak usłyszę, że zatrzymało sie gdzies auto w pobliżu podwórka..
iustyna tiaa, odpalona pierwszy kurs już był. Fifi z wrażenia nie chciał spać tylko sobie elegancko zwiedzał. w końcu mu sie chyba znudziło i na chwile kimnął
telik za ząbka
zanetaa normalnie zazdroszcze umiejetnosci i robienia zdjęc i obróbki ja tam niby tez sie troszke bawie w obróbke ale nie wychodza tak ladnie jak Twoje

chcialam cos wiecej...ale skleroza

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 17:49   #2877
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzisiaj rano pisałam Wam, że mamy białą kreseczkę na dziąsełku w miejscu lewej, dolnej jedynki - teraz jak smarowałam małemu dziąsełka Dentinoxem to ta kreseczka jest leciutko ostra i nie wiem, czy to już ząb, czy nie
Próbowałam zrobić zdjęcie, ale mały wyrywa mi aparat z ręki i tyle z tego.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:02   #2878
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
Cytat:
klask i:

Wróciliśmy z małego wypadu z TŻ, na lody itp. Przy okazji zaczepiliśmy o galerię. Adaś ma etap uwielbienia wszystkich kwiatków doniczkowych, więc zrobił pokaz TŻ go trzymał na rękach, a mały na widok każdego kwiatka zaczynał machać wszystkimi kończynami, piszczeć a potem - śmialiśmy się że się z nami kłoci - dyskutował mniej więcej "lelelebbemamamalelel e!" na pełny regulator....
TŻ stwierdzil że wstyd go gdziekolwiek zabrać bo na drugim końcu galerii ludzie go słyszeli

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:23   #2879
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Alusia
[QUOTE=Madziulka_17;327285 41

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

dla niej zatem.
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ale miałaś przeżycia
Agata znowu podkurcza palce

Fajne zdjęcie, Ty laska jesteś
Dziekujemy
Ty tez z Agata chodziłaś na rehabilitacje, prawda?
Ala tak na tych podkurczonych paluszkach stoi!! Sprawia jej to ból, a przynajmniej dyskomfort. W ogóle paluszki ma podkurczone w 90% swojego czasu!! Jej wstawanie wygląda jakby w ogóle nie była na to gotowa, tylko ciekawość co jest na łóżku jest silniejsza!!
Podkurczone paluszki był też jakimś głównym powodem rehabilitacji??

Odnośnie Agaty-lotnika (bo też chciałam się odnieśc do Twojego posta, tylko zapomniałam) ja już od miesiąca odstawiłam przewijak, nie wyobrażam sobie zapanować na wysokości nad akrobacjami małej, wszystko w okół niej robię na podłodze, albo na naszym sypialnianym łóżku. Za chwilę, będziemy biegać za maluchami po całym domu, by ubrac pieluchę, czy czapeczkę

Cytat:

Eveewe jak tam dietka? U mnie dzis waga pokazała -2 kg znaczy ze cos sie dzieje.
za ząbka i za wagę!!

Cytat:
I to wszystko tłumaczy!! Jasiu nie mogł tak bez powodu dać w kość mamusi!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

alibany my właśnie dlatego założylismy monitoring.dla własnego komfortu..ale nie zmienia to faktu, że dalej jestem przewrażliwiona na szczekanie psów, czy jak usłyszę, że zatrzymało sie gdzies auto w pobliżu podwórka..
Wiesz na monitoring upiera się tż. Ja uważam, że w niczym mi on nie pomoże, kiedy ktoś mi coś zrobi! Tż będzie mógł sobie obejrzec później jak mnie wynosza zawinięta w dywanie
Swoją droga to nie ma co żartować! wkurza mnie, że człowiek we własnym domu musi truchleć, na myśl o jakiś psychopatach mogących się włamać....!!

Cytat:

Wróciliśmy z małego wypadu z TŻ, na lody itp. Przy okazji zaczepiliśmy o galerię. Adaś ma etap uwielbienia wszystkich kwiatków doniczkowych, więc zrobił pokaz TŻ go trzymał na rękach, a mały na widok każdego kwiatka zaczynał machać wszystkimi kończynami, piszczeć a potem - śmialiśmy się że się z nami kłoci - dyskutował mniej więcej "lelelebbemamamalelel e!" na pełny regulator....
TŻ stwierdzil że wstyd go gdziekolwiek zabrać bo na drugim końcu galerii ludzie go słyszeli
Fajnie, że wypad rodzinny sie udał! A Adaś boski, dał popis swoich możliwości, ale to żaden powód do wstydu

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Dzisiaj rano pisałam Wam, że mamy białą kreseczkę na dziąsełku w miejscu lewej, dolnej jedynki - teraz jak smarowałam małemu dziąsełka Dentinoxem to ta kreseczka jest leciutko ostra i nie wiem, czy to już ząb, czy nie
Próbowałam zrobić zdjęcie, ale mały wyrywa mi aparat z ręki i tyle z tego.
Wychodzi na to, że i Szymonkowi można gratulować ząbka!
Teraz powoli z ostrej szpileczki zrobi się łądny biały ząbek
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 18:39   #2880
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Alibany Agatul miała lekkie napięcie. Ale nie zauważyłam zeeby tak podkurczała paluszki. Wizyte u fizjo mam dopiero pod koniec marca do zapytam.

A jutro do alergologa

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości