|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Elu dlugo robilas ten obraz co masz w galerii na nk? Imponujacy
Basiula jak ci idzie portret Mikolajka? |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
a porusze jeszcze nasz ulubiony temat
![]() jednak to moje mleko zaszkodzilo Olkowi. Od wczoraj nie dalam mu pieersi tlyko mm i koopa byla sliczna (omg serio uzylam tego slowa wobec kupy?) zolciotka. Czyli dzem truskawkowy, zupa jarzynowa = kupa |
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
bebilon 1 ha- toleruje
enfamil design wyladował w koszu
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
goldi oj tam wszystkim, tylko jablko, dynia, ziemniak, marchew (chociaz na zupke jest foch od dwoch dni a cycek wrocil troche do lask
) i kaszka na noc
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy przenosi sie dziecko do spacerowki? chociazby do takiej rozlozonej na plasko?
czy o tym decyduje wylacznie fakt, ze dziecko np wyroslo z gondoli lub jest niezadowolone, ze niewiele z niej widzi? ![]() Ciemieniucha wrocila |
|
|
|
#246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() nadal wozicie maluchy w kombinezonach czy czymś cieńszym może? ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() a dzisiaj rozwolnienie, chyba po obiadowych buraczkach...
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
moj jeszcze sie miesci w gondoli i nie narzeka, jak zacznie to przeloze, ostatnio marudzil ale wlasnie przez kombinezon zimowy, poszedl juz do szafy, teraz na to co w domu zakladam polarkowy cienki kombinezon, albo ogrodniczki cieplejsze i bluze, czapka i rekawiczki i jest cacy
![]() smerf w koncu wstal, idziemy na dwor zaraz papa
|
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my juz po spacerku... a jutro na szczepienie... baaaaaaaardzo ciekawa jestem ile wazy młoda ![]() u nas ani bebiko, ani bebilon |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
klubu fejsa i forum ogolnego na raz nie ogarne;P
u nas dzisiaj ciepelko,ale my w domu cholera jasna! pozniej chyba wezme maluchy na troche,tylko jak z ta Oliwia zejsc?pojecia nie mam! kupilam sobie dzisiaj adidaski pumy,mlodej na imieniny spodenki i tunike wiec od rana humor lepszy:P teraz obie spia,ale Oli pewnie zaraz wstanie....
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Michał też już się robi prawie na styk w gondoli i nie wiem kiedy go można będzie dać do spacerówy, chyba na wiosnę ...
![]() Mam prośbę ![]() Możecie mi podać sprawdzone foteliki samochodowe od 10kg. W tym tyg już musze zamówić i nie mam pojęcia jaki
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny kupiłam laktator, jak ściągnę pokarm to ile może stać w butli w lodówce i jak podgrzewacie? (nie mam podgrzewacza)
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny padne!
Wlasnie przyszedl zwrot- przesylka od tego kolesia co jej niby nie dostal....powod? - NIEODEBRANA NA CZAS ( lezala 2 tyg na poczcie)...musialam zaplacic 5 zl za to ...nie mam wiec zamaru oddawac kolesiowi kasiory za paczke- 10 zl za ubranki plus 6 za przesylke kosztowalao. Teraz 5 zl zaplacilam plus jechalam na poczte wyjasniac- wiec mysle, ze jestesmy kwita. Nika bez gondoli juz ponad miesiac jest- nie miesci sie w niej jak jest cala opatulona.
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze przeglądam polarkowe kombinezony i nie wiem jaki wziąć rozmiar ... bo w sumie jak długo w takim kombinezoniku go powożę - do kwietnia?
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-03-05 o 13:31 |
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie zimno bidulce
|
|
|
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za typ Ci sie trafil... ale z tym nieoddawaniem mu kasiory to roznie moze byc. Moze Cie na allegro zglosic ![]() ojej to malutka chyba mieliscie gondolke. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Z body mi wyrasta |
||
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie, bo mój w kombinezonie gotuje się niesamowicie a nerwowy aż czoło bordowe
|
|
#258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My dzis 3 dzien kleikowania, ledwo zjadla 40 ml takiego dosyc gestego, a potem sporo ulala niestety. Oszukalam ja dzis i dalam pol na pol moje mleko z woda i mniej chetnie jadla. Mam cos malo pokarmu ostatnio, ale to chyba dletgo, ze ona tak malo je. w lodowce max 2 dni, ja podgrzewam z miseczce z ciepla woda. |
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
mszpilka ajj zazdroszczę takiego wypoczynku...
u mnie spacer też zaliczony, jeszcze db nie wyszlyśmy, trzeba było wracać, bo się tak rozdarła, że szkoda gadać...dostała cycka, chwilkę podziamgała i już 2 godz jak śpi
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
a my wczoraj i dzis w domku siedzimy
![]() mlody w sobote dostal mocny katar i nie chcialam go zabierac nigdzie. Wczoraj tez masakra a dzis juz troche mniej ale nadal. |
|
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
My w wozku duzo nie chodzimy , a jak juz to mala ma polozony na spod swoj polarowy rozek ( na gabkowej wkladce on jest), do tego jest opatulona kocem. Wozek jest tak skonstruowany, ze jak rozloze daszek to sie robi kokon i nic nie wieje
No i zawsze ubrana w kombinezon![]() Cytat:
A do tego typa napisalam meila, z eprosze o wyjasnienie sprawy. Jak narazie cisza....eh
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ale napisałyście ... przyznaję się od razu że nie nadrobiałm wszystkiego - tak tylko przejrzałam Właśnie wróciliśmy ze spacerku,Fifi nadal śpi Wczoraj byliśmy w galerii z młodym żeby zobaczyć jak się będzie zachowywał na zakupach ale jak nam usnął w samochodzie tak spał cały czas więc nie wiem hehe Po południu pojechaliśmy do mcdonaldsa Filipek grzeczniutki rozglądał się gugał zjadłam zestaw happy meal i jak do dziś młodemu nic nie jest to chyba już mu nie zaszkodzi ![]() Od weekendu tż zaczyna szkolenia czyli nie dośc że na tygodniu ciągle siedzę sama to i w weekendy będę sama,a przecież trzeba na chrzest zacząć zapraszać-chyba sama z Fifim będę po rodzince jeździć i zapraszać no bo kiedy razem...Pytaliśmy w lokalu o termin no i tydzien po świętach zajęte 3 chrzty będą,powariowali ludzie czy co ?? hehe jeśli zdecydujemy ise na ten lokal to w święta będą chrzciny,ale mamy jeszcze 2 miejsca tu nam powiedzieli 110złotych od talerzyka w tym : 3dania ciepłe,8przystawek,napoje ,owoce,kelnerka do dyspozycji i co na stołąch zostanie zabieramy. Narazie ie podjeliśmy decyzji zapytamy jeszcze w dwóch miejscach Wczoraj tż namawiał mnie żeby weszła z Fifim do naszej dużej wanny ale troszkę sie obawiam.Myślicie że mogę ??? czy to za wcześnie??? Idę sobie kawy zrobić bo niedługo pewnie Filipek wstanie ![]() Coś jeszcze miaąłm napisać ale zapomniałąm... cóż starość nie radośc heheFilip jeszcze sie mieści do gondoli ale też czasem się zastanawiam czy go za ciepło nie ubieram...AAAAAAAAAAA moje dziecie ma 4 miesiące i 1 dzień Filip ostatnio ładnie śpi,od 23 do 4,30 ale nie w swoim łóżeczku tylko z nami.
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-03-05 o 14:52 |
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
ja Was podczytuje, ale szczerze lepiej mi sie czyta niz pisze
![]() tak tylko.. owieczko, moj Adasko nie miesci sie juz w swoja wanienke i od kilku dni kapiemy sie razem w normalnej wannie, maly jest przeszczesliwy. jak sie boisz, to mozesz zrolowac maly recznik i polozyc pod głowke. |
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko ja z miesiac temu juz plawilam sie z mlodym w wannie
co prawda kilka minut ale bawil sie swietnie.Wspolczuje szkolen Tzta a co do chrzcin to sporo tego jedzenia ale cena tez spora. My mamy 1000zl na cala impreze na 16 osob. POMOZCIE mi ulozyc menu ![]() -miesa: devolaye, roladki i schabowe -zestaw surowek -ziemniaczki -rosol -deser lodowy: 2galki lodow + bita smietana + owoce i polewa -kawa, herbata -soki i woda (lacznie 9l, wystarczy?) -tort -ciasto: sernik co cos jeszcze -plater z owocami -wino co jeszcze moglabym dorzucic? zaczynamy o 16 w lokalu. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Muffi wrzucilas zdjecie jak trzymasz F. na lydkach. Tez tak chcialam i kombinowalam na milion sposobw, stwierdzilam ze akrobatka musisz byc. A dopiero dzis sie kapnelam jakie to proste ja robilam tak: lezalam na plasko, polozylam go na lydki to go siegnac rekami nei moglam a to takie proste
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
szyszymora92 dziękuję za odpowiedz,może dziś wejdziemy razem do wanny
chciałaby Filipka przyzwyczić do większej ilości wody bo mam zamiar chodzić z nim na basen ![]() goldika właśnie wiem że dużo jedzenia i kasy też sporo więc jak narazie szukamy czegoś tańszego zobaczymy co w końcu się zrobi. a ze szkoleniami tżta jestem wkurzona bo sobota niedziela po 8 godzin to sporo a to zawsze był czas dla nas dla Filipka...według mnie Twoje menu jest super
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Uff doczytalam
Moi chlOpcy wczoraj z sonia sie kapali ale chyba wola wiaderko
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide sie pozalic do klubu...
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Ale Miluś dziś marudka, na nic nie mam czasu
.Muffinko a o który pytasz? Papieża robiłam 9mcy, a ten widok to nie wiem ale też dosyć długo .Nie mam kompletnie humoru dziś, |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

))

u nas tez zdarzalo sie tak jak opisujesz.

hehe Po południu pojechaliśmy do mcdonaldsa Filipek grzeczniutki rozglądał się gugał