|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Nadrobilam 2 ostatnie strony ale na fonie to ciężko... Z tego co pamiętam:
- termometr z canpolu mam, temp mierze pod pachą i po piknieciu odczekuje jeszcze z 3 min - chusteczki mamy z lidla i są super, odpowiednio mokre, przyjemnie pachnące i co najważniejsze nie uczulaja ![]() - Z pieluszek mamy dady 2 i jesteśmy zadowoleni - Konrad strasznie się przeżył przy oddawaniu kupek i przy baczkach i pediatra poleciła biogaje, co prawda w aptece zrobiłam wielkie oczy gdy przyszło do płacenia ale warto było tylko 5 kropelek dziennie przed snem i działa! ![]()
#4832 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() slicznotka a jaki ma piekny stroj ![]() Cytat:
![]() wow jakie sposoby ale brzmi to sensownie moze gaktycznie daje malcowi takie poczucie bezpieczenstwa jak w brzusiu, a na spacer bym spokojnie szla tak kolo 12 lub 13 pewnie sie troszke ociepli zreszta przy 0 stopni tez bym szla ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry tak w ogole, my dalej czytamy o szczepionkach i nic nie wiemy idziemy do lekarza ktory nie jest ich zwolennikiem i dobiera wlasnie jak najmniej szkodliwe no zobaczymy. Pieluch uzywam pampersow i dad ale woke dady bo pampki mi przesikujne, wiec o dziwo na noc dada na dzien pampers bo musze je wykonczyc, potembede jechac tylko na dadach, a chusteczki huggies mi sie nie darly ale sa strasznie mokrei zimne przez to, uwielbiam rozowe babydream w sam raz wilgotnosc i takie delikatniutkie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No wlaśnie ja też się tak garbie,zwlaszcza jak siedzę przy stole i jem,myślałam,ze to przez to ,że ciągle bolą mnie blecy i krzyż. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- śliczna książniczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||||
Zadomowienie
|
Garbienie chyba jest jak i zmęczenie kolejnym etapem jaki przechodzimy jako MAMY
![]() Ja też się okropnie garbię i pod wieczór plecki pieką ża hej ![]() Cytat:
![]() ![]() boziu co za babsztyl z niej! Cytat:
![]() a je jak mały odkurzacz... najlepiej wczoraj o 22.3o je ostatnie mleko przed dłuższym snem i po zjedzeniu 140ml krzyk płacz że chce więcej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo skoro wszystko inne zawiodlo to nie mam ci wiecej po poradzic ewentualnie eksperymentowanie z innymi masciami/kremami na odparzenie jak alantan, bepanten czy cuś
![]() |
#4835 | |||
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() Kolejny piękny dzień u nas ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym na spacer szła ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny znacie jakiś patent na znoszenie wózka po schodach? Chętnie bym się wybrała na spacer ale nie wiem jak się za to zabrać?
#4837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czubesek moja teściowa też wierzy w tego typu dyrdymały ![]() A najbardziej mnie rozwala jak mówi o "urokach". Chociaż szczytem wszystkiego jest jak opowiada, że dziecko jest "przestawione". I jak to się kiedyś korygowało przez wiejskie znachorki. Moja mama mnie uświadomiła, że przez te praktyki wiele dzieci zostało uszkodzonych, jej kolega ma garbaty kręgosłup. Nie wiem jak można takie głupoty opowiadać ![]() Alan dziś spał w nocy 7h! Co prawda w dzień prawie nie śpi, ale taki układ mi pasuje. Po południu idziemy na spacerek. My pieluch używamy już trójek bo dwójki przesikuje (piękniś waży ok 6200), po wypróbowaniu wielu najbardziej lubię jednak Pampersy. Żadna inna pielucha nie odciąga tak dobrze wilgoci. Idę się ogarnąć i wykąpać bo wyglądam jak ![]() A i wczoraj się dowiedziałam o czymś strasznym - moja koleżanka z pracy urodziła w kwietniu synka i ma podejrzenie porażenia mózgowego. Jest bardzo wiotki i źle się rozwija. A dlaczego? Jak zbliżał się termin porodu to pojechała na KTG, wyszło źle. W szpitalu w Warszawie kazali jej od razu zostać i chcieli przyspieszyć rozwiązanie. Ona butnie powiedziała, że ona wybrała szpital w Radomiu i wypisuje się na własne życzenie. Spakowała manatki i dopiero następnego dnia sama zgłosiła się do Radomia. Okazało się, że dziecko jest przyduszone. Urodziło się niedotlenione. Przez swoją głupotę zmarnowała prawdopodobnie życie swojego syna. Nie mieści mi się to w mojej małej kopułce
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-03-05 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zniosłabym albo trzymając po bokach gondole o ile dałabym radę bo nie wiem ilu kg jest twój powóz, albo kółkami tylnymi (a górne w gorze) po stopniu tak skacząc
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dużo masz tych schodów? mieszkasz w bloku? bo jak nie boisz sie np zostawic na chwile wózka to możesz wpierw wózek znieść tzn tylnimi kołami zjeżdzasz delikatnie po schodach a potem wracasz się po dzidzie i wkładasz do wóziczka na dole juz u moich rodziców też są schody więc wpierw wynosiłam wózek a potem brałam małego i go już na dworze wkładałam do wózka przykrywałam kocem i jechałam na spacer w końcu tak jest dziecko ciepło ubrane więc przez tą chwilke mu się nic nie stanie ![]() widzę że piszecie o chusteczkach więc ja używam teraz już tylko dady jak dla mnie najlepsze miałam 2 rodzaje pampersów nawilżenie ok ale są małe i szybko idą potem dostałam te kindii jak dla mnie tragedia strasznie suche i cięzko się wyciąga z opakowania natomiast przy dadzie wszytsko mi odpowiada i nawilżenie i wielkosć i zapach wszystko jest super co do pieluch zostaje przy pampersach jednak nie ma co na tym oszczędzać jak dla mnie są nr 1 huggis fatalne wchłanianie siusków i jakoś tak mnie wkurza to zapięcie tzn boki się tak rozłażą bo są krótkie i mały za każdym razem po bokach miał obsikany bodziak lub śpioszek happy to samo co huggis w nich nawet Misiek obsrał sobie bodziaki po bokach przód i tył czysty a kupa się jakoś na boki rozeszła one mają jakieś te boki kijowe straszny luz jest mimo odpowiedniego rozmiaru jest luz i wszystko wypływa z nich a papmpers super przy nogach gumeczka ładnie wszystko zabezpiecza boczki w pasie są długie że sie nie robi luka i nic nie wypływa aha dady nie próbowałam ale je kupuje moja szwagierka i już nie raz się napatrzyłam na odparzoną dupkę chrześniaczki po nich lub wiele razy sie zdarzyło że mała się zsikała i pieliucha była sucha a łóżko zalane one jak dla mnie są bardzo mało chłonne więc nie mam zamiaru ich testować i w ten oto sposób na prowadzenie wysuwają sie chusteczki DADA i pieluchy PAMPERS ![]()
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
aaa tyllko ja mam na budzie od gondolitaki uchwyt i znosze jak fotelik jak nie ma tego twoj wozek to nie znosilabym z dzieckiem na raz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. dziecko zostawiała w mieszkaniu w łóżeczku i leciała stargać wózek na dół, potem wracała po dziecko. Po spacerze dziecko zanosiła do domu do łóżeczka i wracała po wózek. 2. albo dziecko miała w jednym ręku a drugą trzymała pusty wózek i schodek po schodku spuszczała go w dół. Miała wózek z dużymi pompowanymi kołami i bardzo ładnie zeskakiwał w dół ![]()
![]() |
#4843 |
Wtajemniczenie
|
ahhh no i miałam napisać ż emam strasznie kochane dziecko w domu aniołek z niego przepięknie przesypia nocki w swoim pokoiku bałam się że tak długo ze mną spał i nie bedzie chciał spać w łózeczku ale nie potrzebnie sie martwiłam śpi i to rewelacyjnie np wczoraj dostał o 19 mleko i na kolejne powinien się obudzić o 22 ale przespał o 24 poszłam sprawdzic czy wszytsko ok a on sobie smacznie spał więc w śpiku dostał flache i spał do 5:30 potem flacha i spanie do 8
![]()
#4844 | |
Zadomowienie
|
mieszkam w domku ale schodu na dwór dość strome ;/ kurcze ciężki jak dla mnie ten wózek nie umię go podnieść jeszcze jestem strasznie osłabiona ciągle mam zawroty głowy
oczywiście bez dzieciaczka go zniose spróbuję "zjeżdżając" po stopniach mam pompowane koła więc może się uda mam nadzieję żę ich nie przebiję nie dość żę jeszcze się nie zrosło nacięcie to się jeszcze odparzyłam! szok ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() czy wy też czujecie się brzydkie i niekochane??? u mnie z tym masakra ;(
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-05 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Wtajemniczenie
|
brzydka to się czuje ale czy nie kochana hmm chyba nie bo po porodzie wzbogaciło się nasze życie sexualne chyba jeszcze nigdy nie czułam się tak pożądana haha
![]()
![]() |
#4846 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Gdy zdarzy się, że przysypia w trakcie, to też ją pionizuję i przykładam w innej pozycji (np. na leżąco, spod pachy). Zwykle w trakcie robi kupki, ale przebieram ją po jedzeniu. Przepraszam, że Cię nie pocieszę ![]() Cytat:
![]() Mieszkamy w kamienicy na 3 piętrze, bez możliwości pozostawiania wózka na półpiętrach czy parterze... gdy tż miał urlop, to on znosił stelaż, a ja gondolę z Małą. Od dzisiaj zostawiam wózek w samochodzie. Cytat:
![]() ![]() smaruję cały czas sudocremem. Wczoraj w ruch poszła mąka... Nie wiem czy to pomoże ![]() A tak starałam się uważać ![]() Cytat:
![]() Szkoda dzieciaczka Twojej koleżanki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Aha, Pearl - oczywiście, że wyszłabym na spacer ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jak chcę iść na spacer to zjezdzam tylnymi kołami po schodach,zostawiam wozek na dworze , a potem biegne po Lile. Na szczescie mam tylko 6 schodkow do pokonania.
Co do chusteczek , ja używałam już pampersy te niebieskie,babydream różowe z rossmana, jakąś niemiecką dziwną firmę , a teraz używam kindii dzidzius. Jednak najlpsze były pampers, ale są drogie. Te babydream z rossmana tez nie najgorsze, a mam ich jeszcze 7 paczek, wiec póki co będę używała własnie te. TŻ nakupował sporo pieluszek 2-5 kg . Zostało jeszcze 80 sztuk, a juz dzis widzę, ze troche ciasno sie zapinają. Mam nadzieje, ze jeszcze te zużyję co zostały/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, nie wiem co już robić - Alan ma wysypkę coraz gorszą. Zmieniliśmy mm na Bebilon Pepti, dbam o diete żeby miał dobre moje mleczko, smaruje go jak lekarka przykazała Emolium kremem specjalnym... a co dzień to gorzej. Co myślicie o czymś takim - będę ściągać mleko i mrozić a przez kilka dni będę go karmić tylko Bebilonem Pepti. I będę obserwować czy wysypka znika. Co o tym myślicie? Czy może jednak iść do alergologa? ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- To się dokładnie mówi, że dziecko jest przesunięte. Kładzie sie dziecko rozebrane po kąpieli i na krzyż - lewy łokieć prawe kolano Muszą sie lekko dociągnąć i dotknąć jak nie dochodzą to podobno jakieś kosteczki w obojczyku mogły się przesunąć. Ot taki lekki ciemnogród.
![]() |
#4849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nakazała nam: raz dziennie po kompieli psikać osceniseptem plus clotrimazolum do pielęgnacji alantan zeszło po 2 dniach ![]()
![]() |
#4850 | |||||
Zakorzenienie
|
moja tak samo
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4851 | ||
Zakorzenienie
|
ślicznotka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --------------------------- Melduję się w nowym tygodniu ![]() Timi śpi, ja wyspana (23-5:45 T. spał), chatka ogarnięta, obiadu robić nie muszę, bo wczoraj zrobiłam więcej. Mój żarłok zjadł wczoraj przed 23 180 ml mm, rano 130 ml mojego + 60 mm, po 3 godzinach 120 mm + cyc...
![]() |
#4852 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do spaceru- najlepiej do -5 max wychodzić ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Polecam cambry baby - będę je zamawiać za tydzień ![]() Co do łóżeczka turystycznego ja mam baby design tylko wtedy to one kosztowały 259 z przesyłką ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cześć ![]() w końcu naprawili mi internet debile, bo przez tydzień wyłączał się i włączał co chwila ![]() ![]() Katar ciag dalszy- ale z jednej dziurki- odsysam ![]() ![]() ![]() ![]() I tak nie zrobiła kupy, a w grafiku wychodzi mi, że dzień na kupę przypada dziś ![]() Piszę z Kingą na nóżce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() U nas nic nowego, Mili dalej ma katar ale od wczoraj psikam jej sterimarem zamiast nose frida i chyba lepiej wyciaga się smarki. Ogólnie to ciezko mi to idzie, kupiłam nawet gruszkę bo fridą nie dawałam rady ale jest do ![]() Za chwile tż bedzie ogladać ten drugi dom, ciekawe czy fajny. Z tego pierwszego jeszcze nie zadzwonili. Pisałyście o pieluchach, my używamy pampersór 3 bo z 2 szybko wyrosła. W sumie nie wiem czy są dobre, owszem nie mamy odparzeń i nie przesikuje ale te wylatujące kupy po pachy to jakaś porażka, w sobote przeszła samą siebie. Byliśmy u siostry a ona tak sie sesrutała ze szok, z przodu po cyce ai z tyłu całe plecy ![]()
#4854 | |
Zadomowienie
|
Czesć Mamuchy!
Cytat:
![]() Mój Malutek też dziś świruje. Caaaały czaaaas wisi mi na cucu. Przestanie na chwilę, uleje mu się ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, dziekuje za odpowiedzi w sprawie spacerku
![]() ![]() ![]() Nie musialam sie dlugo glowic na szczescie, bo tesciowka zadzwonila, ze chce go wyspacerowac. Tak wiec pozbylam sie Glizdki na jakis czas... i chyba zamieniam sie w kure domowa, bo zamiast do wyra i kimac lub obejrzec jakis glupi serial, to ja odkurzylam, umylam podlogi w domu i na klatce schodowej i juz sie bralam za prasowanie, kiedy zobaczylam laptopa i przypomnialam sobie,ze musze korzystac ![]() Kurde, tz kupil mi flore light, ale jak zobaczylam sklad, to troche zwatpilam. Same jakies konserwanty i ulepszacze :/ Nie wiem,czy to jesc czy nie ![]() ![]() ![]() Neska, wczoraj zapodalismy viburcol i nie wiem, czy sam sie uspokoil,czy to zasluga czopa, ale poszedl w kime, obudzil sie po 3 godzinach na (.), znowu zasnal na 3 h, (.) i tak juz do rana... Kurde, szkoda, ze to czopek... jakos nie chcialabym za czesto mu majstrowac przy pupie, ale jakby pomagal, to pewnie sie jeszcze skusze :/ Zuzia, Olek jest po prostu chlop jak dab ![]() ![]() Kropeczka, i jak tam sama na posterunku? Ja na razie jestem kozak, bo Jasiek z tesciowa. Schody sie zaczna ok.21-22, bo wtedy zaczyna marudzic, a tz bedzie dopiero po 22 ![]() Agatku, wyobrazasz sobie, jakie wyjce by wyrosly z Fasoli i CuKini? ![]() ![]() ![]() Kamciurka, jak ja zazdroszcze Tobie Wroclawia ![]() ![]() ![]() Ciekawe, jak tam AgaMili ? ![]() Co do garbienia, to myslicie, ze jak juz sie uporamy troche z Maliznami, to to minie, czy juz na zawsze zostaniemy sflaczale i garbate? ![]() I mam jeszcze pytanie odnosnie seksiku. Czy po cc tez trzeba czekac te 6-8 tygodni??? Pytam, bo pomimo deprechy i zmeczenia mam nieodparta chec na tzta ![]()
#4856 | |
Zadomowienie
|
Co do przekarmiana dziecka na cycu, to nie wiem jak to jest ale u nas wyglada karmienie tak ze Mili je na żądanie. Czasami jest to co 1h a czasami co 3 lub 4. Dlatego tak robie bo przecież nie wiem czy najadła się wystarczająco tą godzine temu i pewnie dlatego jest głodna.Milenka urodziła sie duża i dosć dobrze rosnie
![]() Z tym ulewaniem to faktycznie czasami sie zdarza, jeszcze do niedawna conajmniej raz dziennie a od kilku dni to praktycznie wcale. Czasami przy odbiciu jak dostanie czkawkę to jej trochę poleci i tytle. Cytat:
Czesto jak cos robie w kuchni to kładę ją tak na stole na przewijaku.
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
dziewczyny nie dawajcie dzieciom czopków doraźnie, czy przy temperaturze 37 stopni. Organizm ma się uczyć radzić sobie sam z infekcją. Temperaturę zbijamy od 38 stopni, a niektórzy twierdzą że dopiero od 38,5 nawet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4859 |
Wtajemniczenie
|
Kasikzaki, tak sie zasmialam z kupsztala po cyce, ze az mnie rana po cc zapiekla
![]() Agatek, co ona taka niejadka??? To znowu sie z Jaskiem uzupelniaja, bo ten to z kolei moglby non stop na cycu wisiec, a co mu sie uleje, to zaraz by dojadl ![]() W ogole Wasze dzieciaki tez wygladaja po jedzieniu jak takie pijane zule spod sklepu? Moj tak ![]() Dzon in da house ![]()
#4860 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.